هدایت شده از خبر مهم 🇮🇷
8.21M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🏴روضه جانسوز #شهادت_امام_رضا سلام الله علیه در محضر رهبر معظم انقلاب 😭😭
🔥 @Moohem
هدایت شده از خبر مهم 🇮🇷
6.73M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥فیلمی از حضور رییسجمهور شهید در چایخانه حرم مطهر رضوی در شب #شهادت_امام_رضا سلام الله علیه سال گذشته 😭
🔥 @Moohem
هدایت شده از احمدحسین شریفی
🟡«برنامه هفتم پیشرفت» (۴)
♦️«آمایش آموزش عالی»
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
کمیت و کیفیت دانشگاههای کشور چندین سال است که توجهات را به خود جلب کرده است. تا جایی که مسأله آمایش آموزش عالی و آمایش دانشگاهها و مسأله ادغام یا تجمیع واحدهای مختلف دانشگاههای دولتی، جزء برنامهها و مصوبات شورای عالی انقلاب فرهنگی هم شده است. اما معالاسف تاکنون نه تنها اقدامی جدی در این خصوص صورت نگرفته است، بلکه بعضاً شاهد اقداماتی برخلاف آن هستیم.
علیرغم آییننامهها و قوانین ابلاغی، بعضاً شاهد بودهایم که شورای گسترش وزارت علوم، کاملاً برخلاف نظر کمیتههای آمایش علم استانها نظر دادهاند. فی المثل در حالی که بحث ادغام دانشکده حضرت معصومه سلام علیها در دانشگاه قم، بنا بود در دستور کار کمیته آمایش علم استان قم قرار گیرد، و علیرغم آنکه هیئت امنای دانشکده، با دانشگاه شدن آن مخالف بود، ناگهان در خبرها آمد که این دانشکده از سوی شورای گسترش وزارت علوم به دانشگاه تبدیل شد!
آنگونه که در مراسم تودیع و معارفه وزرای علوم پیشین و جدید، معلوم شد، خوشبختانه رئیس محترم جمهور که رئیس شورای عالی انقلاب فرهنگی هم هست، منتقد جدی کثرت و تعدد دانشگاههای کشور هستند و در نقد کثرت دانشگاهها، با نقل خاطرهای از تایلند، فرمودند: «این همه دانشگاه را برای چه میخواهیم؟!» و همچنین در برنامه وزیر محترم علوم جناب دکتر سیمایی نیز مسأله آمایش آموزش عالی مورد توجه جدی قرار گرفته است.
افزون بر همه اینها، در ماده ۹۵ برنامه هفتم پیشرفت نیز به صراحت مسأله آمایش آموزش عالی به عنوان یک تکلیف قانونی بیان شده است. در این ماده تأکید شده است وزارت علوم و بهداشت حداکثر تا ۱۸ آذر امسال (۱۴۰۳) باید طرح آمایشی خود مشتمل بر «تعيين ظرفيت كل و سهم دانشجويان به تفكيك رشته، مقطع تحصيلي و زيرنظامهای آموزش عالی كشور، توزيع دانشجو در رشتهها، مقاطع تحصيلی و نيز توسعه و ايجاد رشتهها و مقاطع تحصيلی مورد نياز در گروههای آموزش عالی، مبتنی بر ملاحظات آمايش آموزش عالی و آمايش سرزمين را تهيه نموده و به تصويب شوراهای گسترش و برنامهريزی آموزش عالی وزارتخانههای مذكور برسانند و هرساله آن را به روزرسانی نمايند.»
و در تبصره یک این ماده تأکید شده است، که وزارتین «مكلفند نسبت به رفع همپوشانی رشتهها و گرايشهای فعال بر اساس سياستهای شورای عالی انقلاب فرهنگی اقدام نمايند.»
امیدواریم وزارت علوم در دوران جدید خود با درایت و دقت و بدون ملاحظات سیاسی و صنفی، به صورتی قاطع نه تنها مسأله آمایش رشتهها و گروهها و مقاطع تحصیلی بلکه آمایش دانشگاهها و تجمیع یا ادغام آنها را در دستور کار خود قرار دهد.
#دانشگاه
#آموزش
#برنامه_هفتم
@Ahmadhoseinsharifi
🌹
هدایت شده از احمدحسین شریفی
🟢حوزه علمیه قم؛ پیشتازی و مرزبانی
🖊احمدحسین شریفی
ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
♦️نگاهی به عناوین برخی از دروس خارج فقه حوزه علمیه قم در سال جاری، نه تنها حیات علمی و پویایی آن را نشان میدهد، بلکه نشانههایی از پیشتازی و مرزبانی علمی آن را هم نمایان میسازد:
۱. فقه اجتماعی
۲. فقه احیای حقوق عامه
۳. فقه اخلاق
۴. فقه اداره
۵. فقه امنیت
۶. فقه بورس و بازارهای مالی
۷. فقه بیمه
۸. فقه پزشکی
۹. فقه پول
۱۰. فقه پولشویی
۱۱. فقه تربیت
۱۲. فقه جمعیت
۱۳. فقه حریم خصوصی
۱۴. فقه حقوق بشر
۱۵. فقه حکمرانی
۱۶. فقه حکومت
۱۷. فقه خانواده
۱۸. فقه رسانه
۱۹. فقه رمز ارزها
۲۰. فقه روابط بینالملل
۲۱. فقه رؤیت هلال ماه با چشم مسلح
۲۲. فقه شخص حقوقی و شرکتهای سهامی
۲۳. فقه عدالت
۲۴. فقه عقود مستحدثه
۲۵. فقه فضای مجازی
۲۶. فقه قانون
۲۷. فقه مالکیت فکری
۲۸. فقه محیط زیست
۲۹. فقه هوش مصنوعی
۳۰. فقه ورزش
۳۱. فقه کارگزاران
۳۲. فقه هوش مصنوعی
♦️در عین حال چند ملاحظه طلبگی را از این باب که «گاه باشد که کودکی نادان/ به غلط بر هدف زند تیری» بیان میکنم:
یک. طبیعتاً انتظار این را نداریم که عمق طرح و ارائه چنین مباحثی به عمق مباحث استخواندار و سنتی فقه در موضوعات بیع و طهارت و نجاست و صوم و صلاة باشد. اما این انتظار را داریم که اساتید دغدغهمندی که از سر تکلیف و با اعتقاد به غنایی مبانی و منابع و اصول فقه شیعی به این مباحث ورود کردهاند،
اولاً، در موضوعشناسی دقت کامل داشته باشند، و به صورت عمیق و دقیق با موضوعات مورد بحث آشنا شوند.
ثانیاً، به هیچ وجه از روششناسی اجتهادی مرسوم و متعارف، در ارائه این مباحث عدول نکنند؛
دو. معتقدم برای آنکه حوزه علمیه قم بتواند نگاه جامع و همهجانبه اسلام را به مسائل اجتماعی و نوپدید عرضه کند، در کنار مباحث فقهی ناظر به این موضوعات، باید مباحث اخلاقی و الهیاتی (فلسفی) آنها را نیز با قوت دنبال کند. یعنی مباحثی مثل «اخلاق اجتماعی»، «اخلاق اداری»، «اخلاق امنیت»، «اخلاق پزشکی»، «اخلاق حکمرانی»، «اخلاق خانواده»، «اخلاق رسانه»، «اخلاق روابط بینالملل» و ... همچنین «فلسفه اجتماعی»، «فلسفه مدیریت»، «فلسفه امنیت»، «فلسفه خانواده»، «فلسفه رسانه»، «فلسفه حقوق»، «فلسفه عدالت»، «فلسفه محیط زیست»، «فلسفه ورزش» و ... را به طور جد در دستور آموزش و پژوهش خود قرار دهد.
سه. طرح این مباحث هرگز نباید محدود به حوزه علمیه قم شود؛ طلاب حاضر در شهرستانها و سایر حوزههای علمیه کشور نیز به شدت به چنین مباحثی نیازمندند. طلاب و حوزههای شهرستانها، ویترین و پیشانی حوزه علمیه قم و نماینده علم و پژوهش و اخلاق حوزه علمیه قم هستند، باید از حیث علمی و پژوهشی و تبلیغی دائماً تغذیه شوند.
چهار. برای عمیقتر شدن این موضوعات و مباحث، بسیار مناسب است که مدیریت حوزه، تدبیری به کار گیرد که با محوریت اساتید مربوطه، متخصصان دانشگاهی ایران و بلکه جهان، نیز امکان حضور در جلسات درس حوزویان را داشته باشند و جدیدترین مباحث ناظر به موضوعات مربوطه را در حضور اساتید حوزه، با طلاب علوم دینی در میان بگذارند. با این تدبیر، هم اساتید دانشگاه با دغدغههای اسلامی حوزویان آشناتر میشوند و هم اساتید و طلاب حوزههای علمیه، بهتر و بیشتر عمق مباحث موجود درباره موضوعات مورد بحث خود را آگاه میشوند.
پنج. مدیریت حوزه علمیه باید تدبیری به کارگیرد که چنین مباحثی به «فناوریهای نرم و فرهنگی» تبدیل شوند. زیرا تا آموزشها و پژوهشهای اجتهادی نتوانند کاربرد و کاربست خود را در مسائل اجتماعی و صنعی و مبتلابه مردم نشان دهند، جامعه هدف این مباحث و ذینفعان و مخاطبان، طعم شیرین چنین مباحثی را به صورتی ملموس نخواهند چشید؛ و در نتیجه امیدی به ماندگاری و استمرار چنین مباحثی هم نخواهد بود. به تعبیر دیگر، باید امتداد فناورانه این مباحث اجتهادی را هم مورد توجه قرار داد.
#فقه
#حوزه_علمیه
@Ahmadhosensharifi
🌹
هدایت شده از محسن قنبریان
۲-کارکرد حلقه های میانی در سیره اهل بیت.mp3
28.76M
⭕️ کارکرد حلقه های میانی در سیره اهل بیت
جلسه دوم / ۱۱شهریور۱۴۰۳
حجت الاسلام قنبریان
هیات لبیک مشهد
• تاسیسات تازه پیامبر(ص) و ارتقاء نهادهای سابق
• ۱۲ نقیب برای بعثت چه کردند؟
• دو رکن اصلی نهضت محمدی:
۱- کلمه توحید
- آیه۱۰۸ انبیاء چه می گوید؟
۲- توحید کلمه
پیوند اجتماعی براساس ایمان به خدا و توحید
- پیوند های غیر از این (مثل خونی و تعصب قبیلگی) موطن ستیز و گسست است؛ هرچه پیوند مستحکم تر، خطر بیشتر
• نقیبان و رکن اول:
- جنبش بت شکنی
- نقیبان دارای عقل عملی و سرمایه اجتماعی
- چرا ابی بن کعب نقیب نشد؟
• نقیبان و رکن دوم نهضت:
- مقدمات و موخرات، مواخات
- همانها که آخرین جنگشان(بعاث) هنوز آثارش بود و سر امام جماعت توافق نمیکردند اولین نماز جمعه اسلام را برگزار کردند
- حفاظت از پیوند اخوت در مقابل توطئه های یهود
- برعهده گرفتن ضعیف الایمان ها و منافقان هر طایفه!
• معنای درست #وفاق_ملی!
- قابل توجه آقای #پزشکیان و تیم جدید دولت!
#حلقه_های_میانی
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از محسن قنبریان
تعیین مرز در جبهه.mp3
6.92M
▪️#جبهه_حسین را گسترش دهید
⭕️ قسمت دهم: تعیین مرز در جبهه، فقط با امام است!
🔹حجت الاسلام قنبریان در قسمت دهم مجموعه کلیپ صوتی جبهه حسین، به تبیین نیاز به حضور ولی برای تعیین مرز جبهه حق و باطل میپردازد.
🔹اینکه مرز کجا باشد یک چیز ثابت جاودانه همیشگی نیست؛ ... از اینجا است که ولیّامر لازم داریم. بحث کنید؛ مشورت کنید؛ ولی دست آخر یک نفر باید بگوید مرز کجاست.
@hoseinie_hedayat
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از محسن قنبریان
11؛ غزه، مرز جبهه بندی امروز.mp3
7.15M
▪️#جبهه_حسین را گسترش دهید
⭕️ قسمت یازدهم: غزه، مرز جبهه بندی امروز
🔹حجت الاسلام قنبریان در قسمت یازدهم مجموعه کلیپ صوتی جبهه حسین، به تبیین مرز جبهه امروز میپردازد.
🔹الان همهی حواسهایمان باید مشغول غزه میبود. در ماههای گذشته؛ نگاه کنید چقدر اتفاق افتاده که ذهن ما را از غزه منحرف کرده است. امروز آن جا نبض اسلام است. همه باید به آن توجه کنیم و مواظب باشیم. هر روز یک ماجرایی در ایران است که حواسمان مشغول شده و آن فراموش شود.
@hoseinie_hedayat
☑️ @m_ghanbarian
هدایت شده از کانال خبری،تحلیلی پلاک
🔴 پاسخ به ترور هنیه متفاوت و غافلگیرانه خواهد بود
🔹 سردار سرتیپ پاسدار «محسن چیذری» معاون عملیات نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی:
🔹قطعاً واکنش ایران به ترور شهید هنیه متفاوت خواهد بود و نباید چگونگی این واکنش مشخص شود.
🔹همانطور که رهبر معظم انقلاب اسلامی (مدظلهالعالی) فرمودند خونخواهی شهید «هنیه» را که در حریم جمهوری اسلامی ایران به شهادت رسید، وظیفه خود میدانیم و حتماً انجام میشود.
🔹تا زمانی که اهداف ایران به وقت خود و با غافلگیری لازم محقق نشود، ممکن است این تأمل و خویشتنداری انجام شود تا شرایط، فضا و موقعیت خونخواهی آن فرا برسد.
💠کانال #پلاک:👇
🌐 @pelakdez
هدایت شده از کانال خبری،تحلیلی پلاک
🔴 اعتراض شدید آیتالله اعرافی به اقدام وقیحانه سفیر استرالیا در ایران
🔹وزارت امورخارجه قاطعانه برخورد کند
🔹امام جمعه قم و مدیر حوزه های علمیه کشور، اقدام وقیحانه سفیر استرالیا در دفاع از همجنسگرایی و عدم احترام به قوانین اسلامی و داخلی کشور را به شدت محکوم کرد و از وزارت خارجه خواست مطابق موازین حقوقی و اسلامی، برخورد مناسب و قاطعی داشته باشد.
💠کانال #پلاک:👇
🌐 @pelakdez
هدایت شده از کانال خبری،تحلیلی پلاک