🔰آیتالله محسن اراکی
🔸 شهید صدر پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به شاگردانش اینطور نوشت: بر یکایک شما و بر هر کسی که سعادت یارش شده که در کنار این تجربه ارزشمند (انقلاب اسلامی ایران) زندگی کند، واجب است که تمام توان خود و آنچه را که در اختیار دارد، به خدمت اهداف و پیشبرد این تجربه ارزشمند در آورد و توقفی در کار نباشد. حد و مرزی برای بذل کوشش وجود ندارد و به کمک همه افراد هر چند اندک نیاز است.
🔸 لازم است همه بدانند که مرجعیّت آیت اللّه خمینی ـ که آمال و آرزوی همه را امروزه در ایران محقق نموده است ـ باید محور قرار گیرد و همگی مخلصانه برای او کار کنند و مصالح او را در نظر گیرند. همه در او ذوب شوند؛ همچنان که او در هدف والایش ذوب شده است.
🔸مرجعِ شایسته و لایق، یک شخص نیست بلکه جریان است و هدف و هر مرجعی که این اهداف را محقق کند، لایق اطاعت و پیروی و شایسته مرجعیّت است و باید برای او با تمام وجود کار کرد و از هر کاری که سبب تضعیف مرجعیّت و رهبری در ایران میشود، باید دوری جست!
#آیت_الله_محمدباقر_صدر #امام_خمینی #ولایت_فقیه #دولت_اسلامی
🆔@tarafdare_mardom
🔰شهید آیتالله صدر و ولایت فقیه
🔸شهید صدر خطاب به شاگردان خود فرمود:
«امام خمینیِ بزرگ، آرزوهای انبیاء و اوصیاء و ائمه علیهمالسلام را تحقق بخشید، من از شما میخواهم که بر مرجعیت و رهبری امام خمینی تأکید کنید و متمرکز شوید، کار اصلی همان چیزی است که امام به آن پرداخته است و اساساً هدف از مرجعیت برپایی احکام اسلامی بر روی زمین است، هدف از مرجعیت گرفتن وجوهات شرعی و پخش آن، یا تدریس فقه و اصول نیست بلکه مسئولیت بزرگی که واجب است که در رابطه با آن فکر کنیم برپایی حکم خداوند است، ولکن بعثیها به ما اجازه اجرای آن را نمیدهند»
📗السيرة والمسيرة في حقائق ووثائق ج ۴، ص: ۲۶
🔸به یکی از شاگردان خود فرمود:
«اگر امام خمینی به من امر کند که در یکی از روستاهای ایران ساکن شوم و آنجا به اسلام خدمت کنم هرگز تردید نخواهم کرد»
📗 السيرة والمسيرة في حقائق ووثائق ج ۴، ص: ۲۷
🔸همچنین در جای دیگری فرموده بود:
«اینکه من بقالی باشم در شیراز زیر سایه حکومت امام خمینی برایم دوستداشتنیتر است از [اینکه مثل] مرجعیت سید ابوالحسن اصفهانی ره [را داشته باشم] زیر سایه حکومت صدام».
📗 السيرة والمسيرة في حقائق ووثائق ج ۴، ص ۲۷
#آیتالله_سیدمحمدباقر_صدر #امام_خمینی #ولایت_فقیه #دولت_اسلامی #حوزه
🆔@tarafdare_mardom
🔰 تصویری دروغین از حکمای یونان (افلاطون و ارسطو، تئوریزهکنندهی نظام بردهداری بوده و موحّد نبودهاند)
👤دکتر محمد رجبی دوانی
🔸اين را هم به شما بگويم كه در آثار افلاطون و ارسطو اصلاً بحثي از خدا نيست. من تعجب ميكنم كه شنيدم در قم عدهاي(١) ميگويند اينها پيغمبر بودند! اين حرفها از كجا آمده است؟!
🔸 به لحاظ نظری، ارسطو و افلاطون در آثارشان يكبار هم اسم خدا را نياورده اند. از لحاظ عملی نیز،ارسطو در فلسفه اجتماعیاش میگوید که انسانها دو گونهاند؛ یونانیان و غیریونانیان. یونانیان برای این که ارباب باشند و آقایی و سروری کنند به دنیا آمدهاند و بقیهی مردم عالَم هم برای بردگی و نوکری یونانیان؛ آن هم برده به معنی یونانی اش. ارسطو، معلّمِ اسكندر بود و او را تشویق کرد که به کشورهای دیگر حمله كند و همهی دنیا را بگیرد و برده یونانیان کند. كدام پيغمبري چنين حرفي می زند؟
🔸شما جمهوريت و نوامیسِ افلاطون و سياستِ ارسطو را بخوانيد؛ بعد ببینید مبانیِشان چقدر به حرفهاي اولیاء و انبياء نزديك است تا بعد بخواهیم از اینها قدّيس بسازیم.
📒دورهی تاریخ و سیرِ تفکر، فرهنگ و تمدن در اسلام، ایران و غرب
پاورقی:
١)آیت الله جوادی آملی:
ذات مقدس پیغمبر(صلّی الله علیه و آله و سلّم) فرمود: انّ ارسطاطالیس کان نبیا فجهله قومه او پیامبری بود که قوم او، او را نمیشناختند و حق او را ادا نکردند.
#بت_شکنی #بت_علمی #هلنیستیک #یونان_زدگی #عینک_مفهوم_نگری #کلّی #جزئی
@tarafdare_mardom
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 غفلت علمای صدر مشروطه از غرب و غربزدگان، علت به دار کشیدن شهید آیت الله شیخ فضل الله نوری رحمت الله علیه.
🔰آیت الله خامنه ای حفظه الله :
🔸باید دشمنیها را شناخت. مشکل ما این است. اینکه بنده مسئلهی بصیرت را برای خواص تکرار میکنم، به خاطر این است. گاهی اوقات غفلت می شود از دشمنیهایی که با اساس دارد می شود؛ اینها را حمل می کنند به مسائل جزئی.
ما در صدر مشروطه هم متأسفانه همین معنا را داشتیم.
🔸 در صدر مشروطه هم علمای بزرگی بودند - که من اسم نمی آورم؛ همه میشناسید، معروفند - که اینها ندیدند توطئهای را که آن روز غربزدگان و به اصطلاح روشنفکرانی که تحت تأثیر غرب بودند، مغلوب تفکرات غرب بودند، طراحی می کردند؛ توجه نکردند که حرفهائی که اینها دارند در مجلس شورای ملىِ آن زمان میزنند، یا در مطبوعاتشان می نویسند، مبارزهی با اسلام است؛ این را توجه نکردند، مماشات کردند.
🔸نتیجه این شد که کسی که میدانست و میفهمید - مثل مرحوم شیخ فضلاللَّه نوری - جلوی چشم آنها به دار زده شد و اینها حساسیتی پیدا نکردند؛ بعد خود آنهائی هم که به این حساسیت اهمیت و بها نداده بودند، بعد از شیخ فضلاللَّه مورد تعرض و تطاول و تهتک آنها قرار گرفتند و سیلی آنها را خوردند؛ بعضی جانشان را از دست دادند، بعضی آبرویشان را از دست دادند. این اشتباهی است که آنجا انجام گرفت؛ این اشتباه را ما نباید انجام بدهیم.
🔺۱۱ مرداد ۱۲۸۸ سالروز شهادت شیخ فضل الله نوری
@tarafdare_mardom
👤 استاد محمد رجبی دوانی
♦️آنچه را كه فرهنگ و تمدن اسلامي نامگذاري مي كنيم توسط خودمان نيست بلكه نامي است كه غربيها انتخاب كرده اند.
♦️باتوجه به اعتقاد تشیع، اين فرهنگ و تمدني كه در غياب امام ، يعني غياب قرآن ، چون امام قرآن ناطق است قرآن كتاب صامت است، اين فرهنگ و تمدني كه در غياب قرآن ناطق و بالتبع قرآن صامت شكل مي گيرد، نمي تواند فرهنگ و تمدن اسلامي تلقي شود.
🆔@tarafdare_mardom
🔆 در مبارزه، مرز ما مرز اعتقادات است.
✔️ سید مُنیرالدّین حسینیِ هاشمی:
«در زمان جنگ، هنگامی كه لشگر ايران از مرز عبور كرده و وارد سرزمين عراق شده بود، بعضی از اين مقدسنماهای پينهدرپيشانی میگفتند که اگر كسی در زمين عراق بجنگد و كشته شود، شهيد محسوب نمیشود و بايد او را غسل داد!!
اين ضعفِ ادراكها، از موانع بزرگ بر سر راه رشد و توسعه انقلاب است. كسی كه چنين صحبتی را در آن موقع به ميان میآورد، برای مرزهای تعيينشدهٔ جغرافيای بينالمللی، ارزش شرعی قائل است؛ غافل از اينكه خود اين مرزگذاریها، توسط كفار در زمان دولت عثمانی و به جهت متلاشی كردن مسلمين و مهار آنان تعيين شده بود و هيچگونه حجيت شرعی ندارد و اساساً مرز ما مرز اعتقادات است كه خود آقايان فقها نيز بدان معتقدند.»
☑️ @moniroddin
⭕️حریفِ اصلیِ ما آن مکتبی است که از عهدهٔ ایجاد نظامات اجتماعی برمیآید...
👤مرحوم علامه حسینی هاشمی
♦️نمیتوان مکاتب پوچ و بیهویتی مانند بهائیت، قادیانی و... را حریف اصلی اسلام در صحنهٔ مبارزهٔ عملی و عینی میان حق و باطل فرض کرد.
♦️حریف اصلی ما آن مکتبی است که از عهدهٔ ایجاد نظامات اجتماعی برمیآید و میتواند به تخصیص «قدرت، اطلاع، ثروت» بپردازد و محیط الگوی مصرف و پرورش جامعه؛ یعنی چشایی، بویایی و بینایی و تمامی مجاری حسی مؤثر در حساسیت انسانها نسبت به محیط خارج را شکلدهد.
♦️چنین جریانی از یکْ سو میتواند بر محیط پرورشی جامعه و جهتدهی به آن فائق شود و از دیگرْ سو به تعریف ارتباطات انسانیْ آنگونه که خود میخواهد بپردازد و از جنبه سوم هم به ارائه تعاریف نظری مبادرت کند. پس این جریان خطرناک، امروز حریف اصلی ماست.
📆 مشهد/دی ماه ١٣٧٩
🆔@tarafdare_mardom
👤 مرحوم علامه حسینی الهاشمی
♦️دوره دوم ریاست آقای هاشمی بر مجلس بود، من به دیدن ایشان رفتم. گفت « آقای حسینی چه کار میکنید؟» گفتم: « جامعه دو ماشین تولید اطلاعات دارد: در یکی مطلق گرایی حسی اصل است و پیش فرض روش و شاخصه کارآمدی در آن باید حسی باشد و از وحی شرط نمیپذیرد، حتی وقتی که به وحی و ایمان و عقل نظر میکند، آنها را به صورت حسّی تفسیر میکند. تولید اطلاعات این ماشین بر اساس این روش است. شخصیتهایی را هم که تحویل میدهد، کارآمد هست و قدرت اداره دارند.
♦️جامعه ماشین دیگری نیز برای تولید اطلاعات دارد که حوزه علمیه است که منطق آن از انتزاع آغاز میکند و به التزامات قبلی معتقد است و به این که موضوع این عنوان و حکمش چیست، اکتفا میکند ولی نمیتواند به عمل و عینیّت دست بزند».
♦️گفتم:« بین این دو دستگاه تولید اطلاعات(دانشگاه و حوزه) اختلاف وجود دارد. شما که رئیس مجلس هستید گاهی مجبور هستید به نفع این دسته کنار بروید و گاهی به نفع دسته دیگر کنار بروید».ایشان در آن زمان که زمان حضرت امام(رحمه الله علیه) بود- گفت:« ما این مشکل را از طریق شورای تشخیص مصلحت حل کرده ایم». من تبسّم کردم و گفتم:« این حل سیاسی است و نه حل منطقی. رابطه بین دو دستگاه تولید معرفت اگر به صورت منطقی هماهنگ نشود، چالش اجتماعی آن فقط به تأخیر میافتد، نه اینکه از بین برود» ایشان متوجه شد که من چه میگویم و گفت:« اول صبح، اوقات مرا تلخ کردی». گفتم:« من نخواستم اوقات شما را تلخ کنم، شما سوال کردید که چه کار میکنید. من هم این مقدمه را برای این گفتم که بگویم فرهنگستان دارد درباره « رابطه اعتقاد و عمل» کار میکند؛ یعنی این که «اعتقاد به خدا و دین» چگونه میتواند «اداره عینیت و عمل» را به صورت تکاملی به دست گیرد.» شاید ایشان در آن زمان احتمال نمیداد که ما موفق شویم چون این کار را بسیار بزرگ میدانست.
📕صفحهی ۲۷ کتاب معرفی دفتر فرهنگستان علوم اسلامی از زبان استاد
@teghtesadi
#نظام_تصمیمسازی
#وحدت_منطقی
#مجمع_تشخیص_مصلحت
#شورای_نگهبان
🆔@Asre_jadid_57
🔰آیت الله خامنه ای:
⁉️ آیا میتوان در ولایت طاغوت بود و مسلمان زیست؟!
🔸اگر بخواهیم تفصیلش را بفهمیم باید باز برگردیم به تاریخ، شما ببینید در زمان بنیامیه و بنیعباس چقدر عالَم اسلام بانشاط حرکت کرد و موج عظیم دانش طب و زبان و هنر در جامعه اسلامی گسترش یافت بهطوریکه کسی مثل گوستاو لوبون فرانسوی، تاریخ قرن ۲تا۴قمری را، دوران تشعشع اسلام میداند؛ اما چرا؟ حال که ۱۰قرن از آن روزگار میگذرد، آن همه پیشرفت بهسود اسلام و جامعه اسلامی تمام شد؟! خیر، چرا که همه آن پیشرفتها در زیر نگین دوران ولایت طاغوت بود، اهرمنهای طاغوت همه با اسلام و مسلمین بازی کردند، اگر هم پیشرفتی در دوران چند خلیفه عباسی بود، بخاطر این بود که نام خودشان را بالا ببرند، اگر به جای همه این فعالیتهای علمی و غیره اجازه میدادند که حکومت علوی سرکار بیاید ولو دنیا از لحاظ آن علم ۱۰۰ سال عقب میافتاد، بازهم حکومت علوی بهسود انسانیت بود و استعدادها در جهت صحیح بهکار میرفت و اسلام رشد میکرد و انسانها هم به حدّ اعلیدرجه تکامل میرسیدند! ۵۳/۷/۲۴
@Jahade_tabeini
🆔@Asre_jadid_57
🔰آیت الله میرباقری:
🔸استاد ما رحمة الله عليه [مرحوم علامه حسینی هاشمی] ، زماني که برخي از فناوري هاي جديد وارد ايران نشده بود، ميفرمود: آن چه که در برخي از فيلم ها به نمايش گذاشته مي شود که شخصي از طبقه ي بيستم برج، با کنترل از راه دور، اتومبيل خود را در زمستان روشن کرده و گرم مي کند و پس از آن سوار مي شود، بزرگترين شبهه ي امروز ما مي باشد. از اين لحاظ که نشان مي دهد انديشه مادي کار آمد است. چرا که انديشه مادي از راه تحريک شهوات، اين شبهه را ايجاد مي کند که دين، همچون انديشه مادي، کار آمدي ندارد و اين يک شبهه عيني است.
🔸تمدن غرب در دو سلسله شبهات ايجاد مي کند. دسته اول شبهات ذهني و دسته دوم شبهات عيني.
به اين صورت که فلسفه و فلسفه ي دين تمدن مادي، کلام جديد آن، شبهاتي ذهني ايجاد مي کند و الگوهاي اقتصادي، توسعه و سبک زندگي آن، شبهات عيني را ايجاد مي کند و اين شبهات، شبهاتي بسيار جدي است که ما با آن مواجه مي باشيم.
================================
🔰آیت الله میرباقری:
🔸خدا رحمت کند يک استاد عزيزي داشتيم[مرحوم علامه حسینی هاشمی] ، ايشان مي فرمود اين فيلمي که نشان مي دهد که آن آقا در فلان کشور اروپايي، از طبقه بيستم، در زمستان، ماشين آخرين سيستم را روشن مي کند، گرم مي کند، بعد مي آيد سوار مي شود؛ اين، شبهه اش براي اسلام، از شبهه ابن کمونه سخت تر است. اين، شبهه کارآمديِ اسلام است؛ يعني او يک تمدن درست مي کند، نيازهايي را ايجاد مي کند که مصنوعي است؛ مثل اينکه آدم را به مواد مخدر معتاد مي کنند و بعد هم ارضائش مي کنند و انواع مواد مخدر هم در دسترس قرار مي دهند؛ يا به مواد الکلي معتادش مي کنند و بعد انواع خمر با درجات اسکار هم در اختيارش قرار مي دهند. همه اش مصنوعي است و نياز واقعي نيست. يک نيازهايي ايجاد مي کند، بعد اين نيازها را هم ارضاء مي کند، يک کارآمدي اي از خودش نشان مي دهد، ايجاد شبهه مي کند. آنها يک شبهه عيني با تمدن و اقدامات خودشان ايجاد مي کنند و صرفاً با حرف [و استدلال] و کتاب نيست و از اين طريق تسلط و اختلاط نفوذ پيدا مي کنند و قلوب و افکار و اعتقادات را سست مي کنند.
#شبهه_عینی
#تمدن_غرب
@Asre_jadid_57
🔰مرحوم آیت الله حسینی هاشمی:
🔸یک وقتی است اول کار سراغ اهواء جزئی نمیروید، [بلکه] مرتبا تحریک میکنید و میگویید مظالم دنیا چگونه است؛ مرتبا تحریک میکنید میگویید که وضعیت کفر در عالم چه دارد میکند.
این انزجار از ظلم که یک امر فطری است، وسیله هماهنگ شدن و همدل شدن داخل را فراهم میکند.
🔸یک وقت میآییم سخت گیری میکنیم میگوییم تو پایت را عقب جلو گذاشتی؛ تو موی سرت پیداست؛ تو چنین، تو چنان، میآییم ما شروع میکنیم به این دقت کردن در زهد فردی.
اصلاً شما بلافاصله حکومتت دچار درگیری های داخلی میشود.
میدان باز میشود برای کفار ک از داخل تحریکاتشان را شدید کنند.
اصلا شما دیگر حضور ندارید در دفع سبیل کفار نسبت به اصل اسلام. شما دیگر دعوایت میشود کارهای جزئی.
📃درس مبادی اصول فقه احکام حکومتی_جلسه ۶٧
📆١٣۷۵/۶/۳۱ (مخاطب:آیت الله میرباقری)
@Asre_jadid_57
🔰علامه سید منیرالدین حسینی:
امروز بزرگترین مسئله ای که برای آمریکا و انگلستان و سایر مستکبرین مطرح است، مسئله مذهب و گرایش تمایلات عمومی به نفع مذهب است. نباید رنجیده شد که مثلاً در جایی دو نفر توجه به تکنولوژی کردند؛ دو نفر توجه به مسئله شهادت ندارند؛ اینها مهم نیست. حرکتی که در تاریخ آغاز شده و ارتقائی که برای وجدان بشریت حاصل شده بازگشتنی نیست و همین، نظام مدیریت و موازنه موجود را در هم میشکند.
فقط بلاد شرق نیست که خرد شده اند؛ تکنولوژی بلاد غرب هم به زودی دچار شکست می شود، چون موازنه روانی با نظام تکنولوژی موجود نمی خواند.
کد پژوهش:143
جلسه:20
1370/7/22
@Asre_jadid_57