⭕️ درخواست نخست وزیر مالزی برای بازنگری در مطالعات اسلامی در این کشور
استریتز تایمز: انور ابراهیم، نخست وزیر مالزی پنجشنبه گذشته (26 ژانویه) در مراسم رونمایی از کتابی در دانشگاه بین المللی اسلامی گفت: مطالعات اسلامی که در مدارس و موسسات آموزش عالی تدریس می شود باید برای همگام سازی با ارزشهای جهانی و انسانی بازنگری شود.
وی گفت که باید درک بهتری از ادیان در میان گروههای مختلف مردم وجود داشته باشد تا بقای یک مالزی چند نژادی و چند مذهبی تضمین شود. در دهههای اخیر مالزی محافظهکارانهتر شده است که بخشی از آن ناشی از آموزش تفسیر محدود از اسلام در مؤسسات آموزشی است.
نخست وزیر مالزی هفته گذشته شعار جدیدی با عنوان مالزی مدنی (مالزی مدرن و متمدن) برای دولت خود مطرح کرد و گفت که می خواهد نگرش کشور را نسبت به نژاد و مذهب، که ستون اصلی سیاست مالزی است، تغییر دهد.
برخی از کارشناسان پیشنهاد دادهاند مطالعات دینی اسلامی که در مدارس تدریس می شود، مورد بازنگری قرار گیرد تا اطمینان حاصل شود که آنچه تدریس می شود درک بهتری از ارزشهای جهانی و انسانی به دست می دهد.
به عقیده این کارشناسان بسیاری از مسائل دینی بر اساس فتاوای علما شکل گرفته که مبنای آن نظر شخصی این عالمان دینی بوده است، لذا می توان این مسائل را مورد بازنگری قرار داد.
@dolatedin
دین و بین الملل - دیماه 1401.pdf
6.03M
📣 شماره دیماه 1401 ماهنامه رصدی «دین و بینالملل» منتشر شد.
🔹 این ماهنامه که از سوی «مرکز ارتباطات و بینالملل حوزههای علمیه» و با تلاش «میز نهادهای اندیشکده #مرصاد» گرد آمده است، در پی آن است که شکاف عمیق میان فضای رسانهای فارسی با حوزه مطالعات «#نهاد_دین» را اندکی پر کرده و با بازتاب اخبار و تحلیلهای روزآمد از منابع دست اول عربی و انگلیسی، دغدغهمندان این عرصه را از پویاییهای نهادهای گوناگون دینی، بهويژه در گستره جهان اسلام، آگاه سازد.
🔹🔹پروندههای این شماره:
✳️ موج مخالفت با عادی سازی در جهان اسلام
✳️ رژیم صهیونیستی و چالش دولت راست گرای مذهبی
✳️ الازهر در گیر و دار دولت سکولار و جامعه مذهبی
✳️ ممنوعیتهای طالبان علیه بانوان
✳️ سفر هیئت علمایی افغانستان
✳️ درگذشت پاپ بندیکت شانزدهم
#دین_و_بینالملل #ماهنامه
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری و معرفی کاندید مخالفین، ارگان خبری حزب جمهوری خواه خلق ویدئویی از زیارت او از مقبره جدش منتشر کرد که در آن شجره و نسب کمال قلیچدار اوغلو و بر سیادت و از نسل اهل بیت _(علیهم السلام)_ بودن او تاکید می شود.
🔸کمال قلیچداراوغلو، رئیس حزب جمهوری خواه خلق، که در نشست بزرگ ترکمن های یوروک که در آک شهیر قونیه برگزار شد شرکت کرده بود، در کنار مقبره جد خود، سید محمود حیرانی حاضر شد و فاتحه خواند. در این ویدئو از خدمات عمومی و عام المنفعه سید محمود حیرانی و همچنین خدمات او در ترویج اسلام و گسترش فرهنگ قرآنی و گسترش ترکیزه کردن آناتولی صحبت می شود.
✍اجداد کمال قلیچدار اوغلو از نسل ترکمن های خراسان هستند که با مهاجرت به آناتولی ابتدا در قونیه ساکن شده و بعدها به درسیم مهاجرت کردند. جد او سید محمود حیرانی از عالمان بزرگ ترکمن بود که در آک شهیر قونیه مدفون است.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
⭕ عربستان رسما تصویب کرد: زنان می توانند بدون محرم مناسک حج و عمره را بجا بیاورند
الخلیج آنلاین: شبکه الاخباریه عربستان سعودی شنبه 28 ژانویه اعلام کرد که وزارت حج و عمره عربستان سعودی رسما تصویب کرده است که زنان اجازه دارند بدون محرم یا بدون همراهی با گروهی از زنان، مناسک حج و عمره را بجا بیاورند.
✍️ این نخستین بار است که به زنان اجازه داده می شود بدون محرم مناسک حج و عمره را بجا بیاورند.
فقیهان اهل سنت اتفاق نظر دارند که سفر زن بدون محرم حرام است. گرچه برخی از ایشان، به ویژه در دوره معاصر، سفر زن بدون محرم را به شرطی که از امنیت خود اطمینان داشته باشند، جایز دانسته اند.
@dolatedin
⭕️ ترجمه کتاب «آیا اروپا مسیحی است؟» نوشته الیویه روآ منتشر شد
ایبنا: سامان ابراهیمزاده مترجم کتاب در مصاحبه با خبرنگار خبرگزاری کتاب ایران(ایبنا) درباره اهمیت ترجمه این اثر گفت: نویسنده در این اثر خود از دغدغه مشابهی میپرسد. اینکه رابطه جامعه اروپایی با مسیحیت از زمان اصلاح دینی در قرن شانزدهم چه تحولاتی را از سر گذرانده و اکنون در چه شرایطی به سر میبرد؟ روآ در این اثر پیش روی فزاینده سکولاریسم را حرکتی بدون بازگشت معرفی میکند. وی ادعا میکند که جامعه اروپایی از دهه 1970 به بعد - حوالی همان زمانی که کشیش اندرسون عشاء ربانی را در کلیسایی سرد و خالی برگزار میکرد- مرحله نوینی از سکولاریسم را آغاز کرده که دیگر تنها بر جدایی کلیسا از دولت تأکید نمیکند بلکه از مشخصههای آن افول ارزشهای مسیحی، غیردینی شدن جامعه و خالی شدن کلیساها است.
این مترجم افزود: از جمله نتایج قابل توجهی که روآ بر مبنای خیل عظیمی از داده ها و اطلاعات برگرفته از نظرسنجیها، همه پرسیها و آمارهای مختلف به آن رسیده این است که رابطه جامعه معاصر اروپایی با میراث مسیحی خود بیش از آنکه امری ایمانی باشد رابطهای هویتی است و آن را به عنوان بخشی از میراث فرهنگی خود پاس میدارد.
به گفته این محقق، از روآ پیشتر آثار فراوانی در مورد اسلام و رابطه آن با سیاست در اروپا و خاورمیانه منتشر شده است. وی در این اثر هم بخشی را به مسائل اسلام در اروپا اختصاص میدهد و به ویژه میپرسد نحوه برخورد مراجع قضایی اروپا با اسلام چه اثری بر دین به طور کلی و به ویژه مسیحیت در اروپا میگذارد.
اولیویه روآ فرانسوی پژوهشگر اسلام سیاسی است. از او تاکنون چهار کتاب «اسلام جهانی شده»، «افغانستان از جهان تا جنگهای داخلی»، «جهادگرایی و مرگ» و «آیا اروپا مسیحی است؟» به همت سامان ابراهیمزاده به فارسی ترجمه شده است.
@dolatedin
⭕️ فرمان پوتین درمورد مبانی سیاست فرهنگی دولت روسیه و رابطه آن با درگیری با غرب
الجزیره: 9 نوامبر سال گذشته میلادی، رئیس جمهور روسیه با امضای یک سند تغییراتی در "مبانی سیاست فرهنگی دولت روسیه" ایجاد کرد، که بر اساس آن حمایت از ازدواج و نهاد خانواده، ایجاد شرایط برای تربیت و رشد کودکان بر اساس سنت روسی، پایبندی به ارزشهای معنوی و اخلاقی و مبارزه با استفاده بیش از حد از واژگان بیگانه و کلمات رکیک مورد توجه دولت قرار می گیرد.
این سند اصطلاح «ارزشهای سنتی» را به عنوان دستورالعملهای اخلاقی تفسیر میکند که باورهای شهروندان روسیه را تدوین میکند. ارزشهای سنتی عبارتند از: زندگی، کرامت، حقوق بشر، آرمانهای والای اخلاقی، خانواده مستحکم، اولویت معنویت بر مادیگرایی، انسانیت، عدالت و آرمانهای دیگری که به تفصیل در سند آمده است.
ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه مدت هاست که خود را به عنوان پاسدار ارزش های سنتی روسیه، گرویدن به ارتدوکس و حمایت از ازدواج معرفی کرده است.
از آغاز جنگ روسیه و اوکراین، مقامات روسیه تلاشهای خود را برای دور کردن مردم این کشور از ارزشهای غربی مضاعف کردهاند.
تقویت جبهه فرهنگی
پوتین به دولتمردان دستور داد تا بر روی تبلیغ قهرمانان تاریخی روسیه سرمایه گذاری کنند و تصاویر آنها را از طریق تولید سوغات، محصولات رسانهای مکتوب و تصویری منتشر کنند.
در ارتباط با فرمان پوتین، اتحادیه ناشران روسیه خواستار تحقیق در مورد آثاری از فهرست ادبیات کلاسیک و برنامههای درسی مدارس شد که به دنبال انکار ارزشهای خانواده هستند.
این اتحادیه اعلام کرد درخواستهای زیادی از سوی مؤسسات انتشاراتی دریافت کرده که طی آن خواستار حق انتشار محتوایی ضد ارزشهای نهاد خانواده و ترویج روابط جنسی غیرسنتی مثل همجنسگرایی بودهاند.
در همین راستا یک روزنامه روسی گزارش داد که دادگاه حقوق بشر اروپا از روسیه خواسته است که یک رویه قانونی برای به رسمیت شناختن روابط همجنسگرایان ارائه کند.
سابقه سیاست فرهنگی
اصول سیاست فرهنگی دولت روسیه با فرمان پوتین در سال 2014 تصویب شد که برای توسعه سایر اقدامات قانونی در زمینه توسعه فرهنگی روسیه ضروری تلقی شد.
سند 2014 در مورد تهدید تروریستها، افراط گرایان، رسانهها و شرکتهای غربی برای گسترش ایدئولوژی مخرب در جهان، تهدید به خودباختگی جامعه، بی ارزش ساختن کار و حقایق تاریخی و افزایش تعداد معتادان به مواد مخدر و مشروبات الکلی سخن گفته است.
در فرمان جدید، به این نکته اشاره شده که "جمعیت هسته اصلی اولویت راهبردی کشور را تشکیل می دهد."
درگیری با غرب
رئیس انجمن گفتگو برای صلح، کشیش دیمیتری پاخوموف، میگوید که روسیه به مرحلهای رسیده است که نه تنها در نظام ارزشهای سیاسی، بلکه در فرهنگ نیز خود را در تضاد با غرب معرفی میکند.
به عقیده وی، فرمان ریاست جمهوری علاوه بر تقویت جبهه داخلی در عرصه های فرهنگی و ارزشی، از چهره دولت روسیه در عرصه بین المللی نیز حمایت می کند و آن را به عنوان پاسدار و مدافع ارزش های معنوی و اخلاقی معرفی می کند.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ تداوم اسلام هراسی در اروپا این بار با اهانت به قرآن در استکهلم روز جمعه 20 ژانویه اولا اوسترلینگ
⭕️ ارتباط سیاستمدار راست افراطی که قرآن را سوزاند با یک روزنامه نگار روسی خبرساز شد
گاردین: رسانههای سوئدی مدعی شدند که حادثه سوزاندن قرآن در استکهلم که تلاش سوئد برای پیوستن به ناتو را تهدید می کند، توسط پالودان یک روزنامه نگار راست افراطی مرتبط با رسانه مورد حمایت کرملین تامین مالی شده است.
رسانههای سوئدی گزارش دادهاند که مجوز تجمع پالودان به مبلغ 320 کرون سوئد (25 پوند، 31 دلار) توسط چانگ فریک یکی از مشارکت کنندگان سابق شبکه خبری RT تحت حمایت کرملین، پرداخت شده است. وی اکنون به طور منظم در رسانههای راست افراطی دموکراتهای سوئد فعالیت می کند.
فریک تأیید کرده است که برای مجوز برگزاری تجمع، پول پرداخت کرده، اما درخواست پالودان برای سوزاندن کتاب مقدس مسلمانان را رد کرده است. اقدام این سیاستمدار راست افراطی باعث انتقاد در سراسر جهان اسلام شده است همچنین باعث تعمیق درگیری سوئد با ترکیه بر سر درخواست این کشور برای پیوستن به ناتو شده است که مستلزم تایید 30 کشور عضو می باشد.
علیرغم درخواست سوئد برای از سرگیری مذاکرات سه جانبه با ترکیه و فنلاند جهت عضویت در ناتو، وزارت خارجه ترکیه پنجشنبه گذشته اعلام کرد که انجام گفتگوهای بیشتر «بی معنی» خواهد بود. ترکیه همچنین سفیر دانمارک را احضار کرد و دانمارک را به تایید "جنایت نفرت" متهم کرد.
در همین چارچوب چانک فریک در مصاحبه ای با وبسایت " The Insider" تأیید کرد که او برای مجوز برگزاری تجمع پول پرداخت کرده است، اما مدعی شد که سوزاندن کتاب مقدس مسلمانان «ایده من نبود». او همچنین در مصاحبه خود با این وب سایت گفت: از سال 2014 به بعد برای شبکه روسی RT کار نکرده است و از زمان الحاق کریمه به روسیه از روسیه حمایت نکرده است.
فریک، یکی از مقامات سابق حزب دموکرات سوئد، بنیانگذار یک وب سایت راست افراطی است که بر مهاجرت به سوئد تمرکز دارد. او در مصاحبه خود با نیویورک تایمز در سال 2019 خبرهای روابط خود با ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را مورد تمسخر قرار داد. او در آن مصاحبه در حالی که یک دسته اسکناس روبل از سفر خود به روسیه بیرون می آورد، به خبرنگار گفت: «این رئیس واقعی من است! این پوتین است!»
فنلاند و سوئد سال گذشته مذاکرات سه جانبه با ترکیه را با هدف غلبه بر تردیدهای آنکارا در مورد عضویت خود در ناتو آغاز کردند. دولت سوئد گفته است که دقیقا همان کاری را که برای تقویت قانون مبارزه با تروریسم وعده داده بود، انجام داده است، اما ترکیه خواستار استرداد 130 نفری است که آنها تروریست می دانند.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ تداوم اسلام هراسی در اروپا این بار با اهانت به قرآن در استکهلم روز جمعه 20 ژانویه اولا اوسترلینگ
⭕️ استانداردهای دوگانه مقامات غرب در "آزادی بیان"
العربی الجدید: یک هفته پس از آنکه راسموس پالودان، سیاستمدار راست افراطی با حفاظت شدید پلیس، قرآن را مقابل سفارت ترکیه به آتش کشاند، مقامات سوئد جلوی سوزانده شدن تورات توسط مردی مقابل نمایندگی رژیم صهونیستی در استکهلم، پایتخت سوئد را گرفتند.
در همین راستا مردی 34 ساله با اصالت عربی از مقامات سوئد برای سوزندان تورات درخواست مجوز کرده است. هدف وی کشاندن توجهات و نشان دادن استانداردهای دوگانه مقامات سوئد در اصل "آزادی بیان" است.
این مرد که رسانه ها نام او را اعلام نکردند، به روزنامه سوئدی "Dagens Nyheter" گفت که او به عنوان یک مسلمان می دانست که «سوزاندن کتب مقدس جایز نیست»، اما به دلیل عصبانیتش از سوزاندن قرآن می خواست توجهات را به استانداردهای دوگانه مقامات غربی جلب کند.
این مرد افزود که بسیار سرخورده است چرا که پول مالیات برای حفاظت از پالودان خرج می شود، کسی که در چندین نوبت به کتاب مقدس مسلمانان تحت حمایت پلیس هتک حرمت کرده است.
«آزادی بیان» بهانه و توجیه مقامات دو کشور سوئد و دانمارک در منع راسموس پالودان از سوزاندن قرآن کریم بود.
جلوگیری از سوزاندن تورات توسط مقامات استکهلم مورد استقبال الی کوهن، وزیر خارجه رژیم صهیونیستی قرار گرفت. همچنین سفیر اسرائیل در سوئد نیز گفت که او و جامعه محلی یهودی با همکاری مقامات محلی از این اقدام جلوگیری کردند.
این درحالی است که پالودان، سیاستمدار راست افراطی سوئدی نه تنها به کتاب مقدس مسلمانان تعرض می کند بلکه تحت حفاظت شدید پلیس این اقدامات را انجام می دهد. در تازه ترین اقدام وی در یک پمپ بنزینی در کپنهاگ اقدام به نشان دادن مطالبی توهین آمیز علیه حضرت محمد صلی الله علیه و آله، پیامبر بزرگ اسلام کرد.
@dolatedin
⭕️ سفر پاپ به دو کشور آشوبزده آفریقایی
رویترز: پاپ فرانسیس امروز سه شنبه 31 ژانویه سفر خود را به دو کشور آشوب زده آفریقایی که توسط «جهان فراموش شده اند»، آغاز می کند، جایی که درگیری های طولانی مدت میلیون ها پناهنده و آواره را با گرسنگی مواجه کرده است.
پاپ 86 ساله31 ژانویه تا 5 فوریه از جمهوری دموکراتیک کنگو و سودان جنوبی، دیدار خواهد کرد. کاتولیکها حدود نیمی از جمعیت این دو کشور را تشکیل میدهند و کلیسا نقش کلیدی در سلامت و بهداشت و نیز سیستم های آموزشی و در تلاش های ایجاد دموکراسی دارد.
این سفر قرار بود در جولای گذشته انجام شود، اما به دلیل اینکه فرانسیس از یک بیماری مزمن زانو رنج می برد، به تعویق افتاد. او هنوز از ویلچر و عصا استفاده می کند.
گفتنی است هر دو کشور از نظر منابع طبیعی غنیاند- جمهوری دموکراتیک کنگو از نظر مواد معدنی و سودان جنوبی از نظر نفت – اما درگیر فقر و نزاع هستند. جمهوری دموکراتیک کنگو که دومین کشور بزرگ آفریقا است و حدود 90 میلیون نفر جمعیت دارد. سودان جنوبی نیز چندسالی است که از سودان جدا و مستقل شده است.
@dolatedin
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♦️تیزر/ پسری از بهشت فیلمی از طارق صالح در ترکیه به اکران درآمد.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
♦️ پسری از بهشت فیلمی از طارق صالح در ترکیه به اکران درآمد.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
♦️«پسری از بهشت» ساخته طارق صالح در ترکیه اکران شد.
🔸آدم، پسر یک ماهیگیر مصری، برای تحصیل در الازهر پذیرفته می شود. امام بزرگ الازهر، جلوی چشم همه طلبه ها به طور ناگهانی می میرد، و آدم، ناگهان خود را گرفتار در شبکه اطلاعاتی_جاسوسی پیچیده ای می بیند که تار و پودش از قتل و دسیسه ها بافته شده است، و متوجه می شود که قدرتمندترین مرکز سیاسی و مذهبی مصر، با فوت و خالی شدن جایگاه امام بزرگ آن، نقش مهمی در جنگ آینده قدرت خواهد داشت.
🔸با فوت امام اعظم، جنگ قدرت بر سر جانشینی او آغاز میشود. ابراهیم یکی از نیروهای اطلاعاتی دولت، وظیفه دارد نامزد مد نظر رئیس جمهور را به جای امام اعظم به قدرت برساند.
🔸هنگامی که مخبر و نیروی نفوذی ابراهیم در الازهر به قتل میرسد، او سعی میکند آدم را به عنوان جایگزین جدید خود استخدام کند چرا که کاملا با مشخصات فردی که یک نفوذی نه چندان شکبرانگیز باشد مطابقت دارد. در نتیجه، آدم، بازیچهی نخبگان مذهبی و سیاسی و اطلاعاتی مصر میشود...
✍پ ن: پسری از بهشت، جدیدترین اثر طارق صالح، نویسنده و فیلمساز مصری الاصل سوئدی است که توانسته برنده جایزه بهترین فیلمنامه از جشنواره کن شود.
🔸بیشتر فیلم در استانبول فیلمبرداری و ضبط شده است.
🔸زمانی که صالح فیلمنامه را نوشته بود، هنوز درگیری بین عبدالفتاح السیسی و احمد الطیب شیخ الازهر وجود نداشت. با این حال، زمانی که فیلمبرداری این فیلم آغاز شد، روابط سیسی و احمد الطیب کاملا تیره شد.
🔸صالح که از سال ۲۰۱۷ با ساخت فیلم «حادثه نیل هیلتون» نمایش آثارش در مصر ممنوع شد، با این داستان دیگر چیزی برای از دست دادن ندارد؛ داستانی که در آن دولت مصر در توطئهای جهت پرکردن جای خالی بالاترین مقام مذهبی کشور با نامزد منتخب رئیس جمهور – معادل دخالت سازمان سیای آمریکا در انتخاب پاپ – شرکت میکند.
🔵کانال مطالعات ترکیه و قفقاز اندیشکده مرصاد
@turkeycaucasus
⭕️ تهدید پاکستان به مسدود کردن «ویکی پدیا» به دلیل محتوای موهن به اسلام
المیادین: پاکستان در چارچوب اهانتهای مستمر غرب به اسلام و مسلمانان، ویکی پدیا را تهدید کرد، درصورت حذف نکردن محتوای موهن به اسلام مسدود می شود.
دولت پاکستان، مسئولان وب سایت ویکی پدیا را تهدید کرد که اگر محتوای توهین آمیز به اسلام را حذف نکند، ویکی پدیا را مسدود خواهد کرد.
مقامات پاکستان پیش از این نیز وب سایت های فیس بوک و یوتیوب را به دلیل محتوای مشابه مسدود کرده بودند.
شرکت مخابرات و خدمات ارتباطی پاکستان به ویکی پدیا تا پایان شب جمعه (14 بهمن 1401) مهلت داده بود تا محتوای موهن به اسلام را حذف کند. در غیر این صورت آن را مسدود میکند.
این هشدار باتوجه به رعایت نکردن عمدی توسط مسئولان ویکی پدیا در نشر محتوای موهن به اسلام انجام شده است.
پس از انتشار ویدئوی توهین آمیز به اسلام و مسلمانان، دولت پاکستان از سال 2012 تا 2016 یوتیوب را مسدود کرد.
@dolatedin
⭕️ پیامهای سفر وزیر اوقاف سوریه به مصر
سفر محمد عبدالستار السید، وزیر اوقاف دولت سوریه به مصر و مشارکت وی در برنامههای دینی و فرهنگی این کشور احتمالها درباره بازگشت قریب الوقوع دمشق به اتحادیه عرب را قوت بخشیده است.
السید سه روز پیش با سفر به قاهره در رأس هیئتی از شخصیتهای دینی کشورش با شماری از علمای دینی مصر از جمله علی جمعه، رئیس کمیته امور دینی در پارلمان مصر و عبدالعزیز الشهاوی، از فقهای ارشد و استاد دانشگاه الازهر دیدار کرد.
وی همچنین روز جمعه خطبههای نماز جمعه را در مسجد ششم اکتبر قاهره قرائت کرد که در آن به مسائل مربوط به افراطگرایی دینی، جنبشهای اسلام سیاسی و اخوان المسلمین پرداخت.
وی در این خطبه تأکید کرد: سوریه و مصر با روابط پیشگامانه اسلامی ـ مسیحی که در طول تاریخ بین مسلمانان از یک سو و مسیحیان شام و قبطیان مصر از سوی دیگر پدید آمد و تقویت شد، متمایز شدند.
این برای نخستین بار نیست که وزیر اوقاف کابینه بشار اسد به قاهره سفر میکند. او پیش از این در ژوئیه ۲۰۲۱ هم به قاهره سفر کرده بود.
مصر طی سالهای اخیر مواضع خود را در حمایت از مخالفان و گروههای تروریستی در سوریه تغییر داده است و هم اینک برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب تلاش میکند.
وزارت اوقاف سوریه اعلام نکرده این سفر بنا به دعوت رسمی مصر انجام شده است یا نه اما ناظران از جمله «هانی سلیمان»، مدیر مرکز پژوهشهای عربی معتقدند این سفر دارای پیامهای سیاسی است.
ائتلاف عربی-عربی
هانی سلیمان با بیان اینکه این سفر در راستای حل و فصل جمود موجود در پرونده سوریه انجام شده است، گفت: سفر وزیری که دارای جایگاه دینی است و دادن تریبون نماز جمعه در یکی از مساجد قاهره یقینا بر اساس موضع رسمی دولت مصر بوده است.
وی در گفتوگو با عربی 21 تصریح کرد: این سفر نشانهای از بازگشت سوریه به عمق عربی است، ما اخیرا شاهد نشانههای متعددی نظیر برقراری روابط گسترده امارات با سوریه بودهایم.
مدیر مرکز پژوهشهای عربی با اشاره به ائتلافبندیها در سطح منطقه عربی و پروژه خط لوله عربی میان مصر، سوریه و لبنان، اظهار داشت: معتقدم ما شاهد همگرایی عربی-عربی بیشتری خواهیم بود.
پیامهای مصر به امریکا و عربستان
از سوی دیگر، دکتور باسل المعراوی، نویسنده و تحلیلگر سیاسی مصری با بیان اینکه استقبال از وزیر اوقاف سوریه در قاهره در چارچوب انتقال پیام به امریکاست، گفت: مصر خواهان اعمال فشار بر امریکاست که مخالف عادیسازی روابط با دولت سوریه است تا از این طریق به واشنگتن بگوید اگر به خواستهها و مطالبات اقتصادی مصر پاسخ ندهد، به سمت عادیسازی روابط با سوریه حرکت خواهد کرد.
المعراوی افزود: همچنین این سفر را در چارچوب کشمکشهای عربستان و مصر هم میتوان ارزیابی کرد چرا که قاهره از خودداری عربستان و کشورهای عربی حوزه خلیج فارس در حمایت و کمک اقتصادی به خود دلخور و ناخرسند است.
@dolatedin
هدایت شده از اندیشکده مرصاد
📣 بیت شیرازی یا دفتر حافظ منافع اسرائیل در نجف اشرف؟!
👤 نویسنده: حامد دهقانی
🔹«مجلس جهانی امامان (Global Imams Council) حمله تروریستی فلسطینیها را که منجر به کشته شدن حداقل هفت یهودی در خارج از کنیسهای در اورشلیم شد، به شدیدترین وجه ممکن محکوم میکند. این حمله تروریستی شنیع اسلامگرایان، در شبات (شنبه) و در روز جهانی یادبود هولوکاست رخ داد و برادران بیگناه یهودی ما از جمله فرزندان آنها را هدف قرار داد. این شورا عامل این جنایت را تروریست میداند نه شهید. ما در همبستگی با برادران و خواهران یهودی خود میایستیم و همچنان برای قربانیان این حمله تروریستی و خانوادههای آنها دعا میکنیم.»
🔹شاید این نخستین بار باشد که چنین سخنانی را از یک نهاد مستقر در «نجف اشرف» میشنویم، آن هم نهادی علمایی و شیعی که عنوان مسئولانهی «المجلس الإسلامی العالمی لعلماء الدین» را یدک میکشد.
🔹چه کسانی چنین بیانیه بیسابقهای را در حمایت از صهیونیستها از نجف اشرف صادر کردهاند؟ این مجلس علمایی ناشناخته آیا نسبتی با خاندانهای عراقی و بیوت مراجع شیعی دارد؟
🔗 متن کامل این یادداشت را در اینجا مطالعه کنید.
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
✅ به جمع همراهان اندیشکده مرصاد در فضای مجازی بپیوندید:
⚜️ کانالهای رسمی اندیشکده
https://t.me/mersadcss
https://ble.ir/mersadcss
https://eitaa.com/mersadcss
🌐 پایگاه اطلاع رسانی اندیشکده
https://mersadcss.com/
©️ @mersadcss 🔷🔷🔷
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ تداوم اسلام هراسی در اروپا این بار با اهانت به قرآن در استکهلم روز جمعه 20 ژانویه اولا اوسترلینگ
⭕️ سوئد درخواست تجمع برای سوزاندن قرآن را رد کرد
المانیتور: پلیس سوئد درخواست برگزاری تظاهراتی که برای روز پنجشنبه برنامه ریزی شده بود و شامل سوزاندن قرآن می شد، را رد کرد.
این ممنوعیت پس از آن وضع شد که ماه گذشته راسموس پالودان، سیاستمدار راست افراطی در مقابل سفارت ترکیه در استکهلم به قرآن کریم توهین کرد.
مقامات سوئدی قبلا گفته بودند که این حادثه باعث نگرانیهای امنیتی برای شهروندان سوئدی خارج از کشور شده است.
آتش زدن قرآن در استکهلم روابط دیپلماتیک به ویژه با ترکیه را به شدت تحت تاثیر قرار داد.
رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه پس از این حادثه علناً با درخواست سوئد برای پیوستن به ناتو مخالفت کرد.
امتناع از اجازه درخواست برگزاری تظاهرات اعتراضی می تواند به تلاش این کشور برای پیوستن به ناتو مرتبط باشد.
به گزارش رویترز، اولف کریسترسون، نخست وزیر سوئد روز سه شنبه گفت که آماده است مذاکرات با ترکیه را در این زمینه از سر بگیرد.
سوئد وقوع زلزله در ترکیه که باعث کشته شدن هزاران نفر شد را به آنکارا تسلیت گفت.
استکهلم همچنین تیمی از امدادگران را برای کمک به امدادرسانی به شرق ترکیه اعزام کرده است.
@dolatedin
⭕️ الریسونی: کسانی که در زلزله از دنیا رفتند شهید هستند
هوية پرس: دکتر احمد الریسونی، رئیس مستعفی الاتحاد العالمی لعلماء المسلمین در بیانیهای با استناد به حدیثی از پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله که در آن، حضرت مرگ در برخی حالات غیر از معرکه جهاد مثل غرق شدن در دریا را شهادت عنوان کرده است، نوشت:
در احادیث نبوی موارد دیگری از حالات، بیماریها و حوادث نیز آمده است که مردگان آنها نزد خداوند شهید محسوب میشوند.
پس برادران ما که در این زلزله مهیب جان باختند از سوری و ترک و غیره آنها را شهید می دانیم و معتقدیم اکنون مهمان سفره رحمت الهی هستند.
در مورد بازماندگان مرگ که هنوز زندهاند نیز دعا و امید ما این است که خداوند متعال احسان را در سرنوشتشان قرار دهد و سختی ها را بر ایشان آسان کند و عاقبتشان را به خیر گرداند.
✍️ آگوست 2021 زمانی که بحران کرونا در عربستان سعودی تشدید شد، هیئت کبار علمای سعودی اعلام کرد شخصی که جان خود را بهخاطر ابتلا به ویروس کرونا از دست دهد، شهید محسوب میشود.
در بیان علت صدور این فتوا نیز به روایت پیامبر صلی الله علیه آله در صحیح بخاری و مسلم استناد شده بود که طبق نقل شهدا پنج گروه هستند: طاعونزده (کسی که در اثر وبا بمیرد)، آنکه به درد شکم بمیرد، کسی که در آب غرق شود، کسی که زیر آوار فوت کند و کسی که در راه خدا در میدان جهاد کشته شود.
@dolatedin
⭕️ جنجال بر سر «مرجعیت اسلامی» در اصلاح قانون خانواده در مراکش
هس پرس: اصطلاح «مرجعیت اسلامی» در رابطه با اصلاحات آتی قانون خانواده به موضوعی مناقشه برانگیز در مراکش تبدیل شده است. بسیاری از احزاب و انجمنها بر ضرورت مرجعیت اسلام برای هر گونه تغییر تاکید میکنند، اما برخی دیگر معتقد به لزوم رعایت حقوق بشر و انتخاب دموکراتیک هستند.
در حالی که برخی همچون عبدالله بوانو، عضو پارلمان از حزب عدالت و توسعه، خواستار احترام به «مرجع اسلامی» هستند، سميرة موحيا رئیس فدراسیون لیگ حقوق زنان در مصاحبه با هس پرس گفت «اسلام یک هویت است، نه یک مرجع» و افزود «قانون اساسی کشور همانطور که از اسلام صحبت می کند، از انتخاب دموکراتیک و حقوق بشر نیز صحبت می کند و تصریح می کند: فصل 19 برابری کامل زن و مرد را تاکید می کند و نگفته است که اسلام منبع قانون گذاری است. همچنین کنوانسیونهای بین المللی وجود دارد که به تصویب این کشور رسیده است و خواستار مبارزه با هر گونه تبعیض هستند.
او با اشاره به جمله پادشاه مراکش که در سخنرانی خود گفته بود «لا أحلل حراما ولا أحرم حلالا» من هیچ حرامی را حلال نمی کنم و هیچ حلالی را حرام نخواهم کرد گفت ظلم نمی تواند حلال باشد. مفهوم حلال و حرام در شرایط امروز و حال ما با گذشته متفاوت است، مثلاً در گذشته حضور زنان در بازار کار حرام بوده ولی مفاهیم دستخوش مجموعهای از تحولات شده اند که لازم است مجتهدین ما درمورد این مسائل با توجه به نیاز روز نظر دهند.
@dolatedin
⭕️ احساس خطر یهودیان آمریکا از یهودی ستیزی در این کشور
کمیته یهودیان آمریکا: بر اساس نظرسنجی جدید کمیته یهودیان آمریکا 41 درصد از یهودیان این کشور اعلام کردند که نسبت به سال گذشته احساس امنیت کمتری در ایالات متحده دارند.
این نظرسنجی که از 28 سپتامبر تا 3 نوامبر 2022 انجام شده و 1507 یهودی 18 سال به بالا در آن شرکت کردهاند نشان داد که 41 درصد از یهودیان آمریکایی نسبت به سال گذشته احساس امنیت کمتری دارند. در نظرسنجی سال گذشته(2021) 31 درصد از یهودیان آمریکایی نسبت به امنیت خود ابراز نگرانی کرده بودند یعنی ده درصد کمتر از سال 2022 میلادی.
کمتر از یک چهارم (23٪) از شرکت کنندگان در این نظرسنجی گفتند که مؤسسات یهودی که در آنها حضور داشتند در پنج سال گذشته در معرض یهودستیزی (به شکل تهدید یا حمله) بودهاند و 73 درصد از یهودیان آمریکایی گفتند که از حضور در مؤسسات یهودی احساس امنیت می کنند.
اکثریت قریب به اتفاق یهودیان نیز در محل کار خود احساس امنیت می کنند: 90٪ می گویند که برای برگزاری مراسم خاص یهودیان هیچ مشکلی ندارند و 89٪ نیز اعلام کردند که از پوشیدن لباسهای مختص یهودیان در محل کار احساس بدی ندارند.
این نظرسنجی همچنین نشان می دهد که 38 درصد از یهودیان آمریکایی در 12 ماه گذشته به دلیل ترس از یهودی ستیزی، رفتار خود را تغییر دادند. (برای مثال پرهیز از حضور در مکان های خاص یا عدم پوشیدن لباس هایی که ممکن است آنها را یهودی معرفی کند.) این رقم از سال 2021 ثابت مانده است.
تقریباً 70 درصد یهودیان آمریکایی یهودی ستیزی را در شبکههای اجتماعی مشاهده می کنند و این تعداد در میان یهودیان جوان آمریکایی 18 تا 29 ساله به 85 درصد می رسد.
توییتر با 45درصد و فیس بوک با 43 درصد به ترتیب بالاترین رتبه را در بین پلتفرم هایی دارند که یهودیان آمریکایی در آنها محتوای یهودی ستیزانه را مشاهده کردهاند.
@dolatedin
◼️انا لله و انا الیه راجعون◼️
(مِنَ المُؤمِنِينَ رِجَالٌ صَدَقُواْ مَا عاهَدُوا اللَّهَ عَلَيهِ فَمِنۡهُم مَّن قَضَىٰ نَحۡبَهُ وَمِنۡهُم مَّن يَنتَظِرُ)
خبر ارتحال جانگداز صدیق شفیق، فاضل ارجمند و محقق فرهیخته "مرحوم سید مصطفی مدرس مصلی" قلب هر دلداده به گفتمان انقلاب اسلامی را جریحهدار میکند.
او که یکپارچه شور و عزم و اراده بود، عزم خود را برای تحقق آرمان امتداد حکمت اسلامی و بسط عقلانیت اجتماعی انقلاب جزم کرده بود و دل در گرو هم افزایی تمام نیروهای انقلاب حول این عقلانیت داشت.
واینک در روز شهادت امام موسی کاظم (علیه السلام) و در مسیر تشرف به زیارت حریم قدس امام رضا (علیه آلاف والتحیه و الثناء) جان به جان آفرین تسلیم نمود.
بدینوسیله ارتحال این دوست صمیمیمان را خدمت همه دوستان و آشنایان این مرحوم تسلیت عرض میکنیم و از خداوند متعال جبران مصیبت فقدان ایشان را برای دردمندان انقلاب اسلامی مسئلت مینماییم.
▪️▪️@mersadcss▪️▪️
هدایت شده از مطالعات خلیج فارس
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
♨️"مکعب" نجد را در برابر "کعبه" حجاز!
🔺هنوز انتقادات در مورد بی عملی ولیعهد سعودی و اعلام پی در پی طرحهای کلانِ بحث برانگیزی چون نئوم، قدیه، لاین، تروجینا،داونتاون و... نگذشته که بن سلمان اینبار منتقدان خود را با پروژهای جنجالی، مشابه کعبه به نام "مکعب" غافلگیر کرد.
🔺براساس یک ویدئو تبلیغاتی که صندوق سرمایه گذاری سعودی از این پروژه منتشر کرده، این مکعب 400 متر طول و عرض 400 متر و 400 ارتفاع دارد و مساحت آن بیش از 19 کیلومتر مربع است که در تقاطع خیابان ملک سلمان و ملک خالد در شمال غربی پایتخت واقع شده است.
🔺تشابه ظاهر ساختمان پروژه به "کعبه مشرفه" برخی را کاربران را به ابراز تعجب و نگرانی از اهداف و نیات پشت پرده طرح واداشته است.
#عربستان
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
♨️پس از بحرین، امارات دومین کنیسه یهودی در کشورهای حاشیه خلیج فارس را افتتاح کرد
🔺امارات روز گذشته یک کنیسه یهودی را با حضور مقامات رژیم در دبی افتتاح کرد. امارات مدعی شده است که هدف از افتتاح این کنشت، تقویت گفت وگوی ادیان در این کشور حاشیه خلیج فارس است.
🔺محمد خلیفه المبارک رئیس اداره فرهنگ و گردشگری دبی در این باره گفت که مرکزی که افتتاح شده، تریبونی برای گفت وگو و همزیستی خواهد بود.
🔺در کنار این کنیسه یهودی، یک مسجد و کلیسا نیز قرار دارد و ساختمانها همگی مشترک بوده و در ابعاد بیرون و حجم داخلی نیز یکسان هستند.
🔺کاربری در پاسخ به توییت محمد بن زاید رئیس امارات که گفته بود، خانه موسوم به "خانواده ابراهیمی" که دربرگیرنده عبادتگاهها می باشد، کاخی برای گفت وگوی تمدنی و سازندگی است، نوشت زندان های امارات مملو از بی گناهان و زندانیانی است که به دلیل یک توییت یا یک نظر مخالف نظر دولت دستگیر شده اند.
🔺یهودیان ساکن امارات نیز در بیانیهای با تقدیر از این اقدام دولت ابوظبی اعلام کردند که آنها مشتاق به دیدن کنشت یهودی جدید در منطقه خلیج فارس هستند. این دومین کنشت در حاشیه خلیج فارس است، کنشت نخست در بحرین قرار دارد.
🔺تصمیم برای ایجاد این مکان به سال ۲۰۱۹ و پس از سفر احمد الطیب، شیخ الازهر و پاپ فرانسیس دوم به ابوظبی بازمیگردد.
#امارات
🔹مطالعات خلیج فارس
@PGulfStudies
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ تشرف هزاران نفر از بُهره های هند به حرم مطهر امام حسین(علیه السلام)
هزاران نفر از پیروان طایفه بُهره های هند به همراه «عظمت سلطان سید علی مفضل سیف الدین » رهبر دینی خود از دو حرم مطهر امام حسین و حضرت ابوالفضل العباس(علیهما السلام) در کربلای معلی زیارت کردند.
مرتضی حسینی مسئول روابط عمومی در جمعیت فیض الحسینی با اشاره به این موضوع گفت: تعداد پیروان طایفه بُهره که به کربلا آمده اند به سه هزار نفر می رسد و در سه روز آینده تعدادآنها به پنج هزار نفر خواهند رسید.
وی افزود: پیروان طایفه بهره از پاکستان، کشورهای خلیج فارس، تانزانیا، کنیا، آفریقا، کشورهای اروپایی، آمریکا، استرالیا و بسیاری دیگر از کشورهای جهان به کربلا خواهند امد.
حسینی اضافه کرد: زیارت طایفه بهره یازده روز طول خواهد کشید که شش روز در کربلا و پنج روز نیز برای زیارت حرم امام علی(ع) به نجف اشرف می روند.
بُهره (یا بُهرهها)، نام جماعتی از اسماعیلیان هند میباشد و از دو گروه شیعی (اکثریت) و سنی (اقلیت) تشکیل شدهاند.جمعیت بهرهها در ۱۳۸۲ش بالغ بر ۱۲۰۰۰۰۰ تن بوده که در هند و پاکستان، و شمار کمتری نیز در کشورهای شرق آفریقا ساکنند.
@dolatedin
دولتِ دین | اندیشکده مرصاد
⭕️ سفر پاپ به دو کشور آشوبزده آفریقایی رویترز: پاپ فرانسیس امروز سه شنبه 31 ژانویه سفر خود را به
⭕️ در واکنش به سفر پاپ به کنگو و سودان، مسیحیان در تیررس داعش در آفریقا قرار گرفتند
المرجع: گروه تروریستی داعش در تازه ترین شماره هفته نامه خود به نام النباء گزارش هایی منتشر کرد که در آن مسئولیت گروهی از حملات تروریستی به روستاهای مسیحی نشین در قلب آفریقا به ویژه در کنگو و موزامبیک را بر عهده گرفت. این حملات در واکنش به سفر پاپ فرانسیس به تعدادی از کشورهای آفریقایی صورت گرفت.
این گروه تروریستی در شماره 377 مجله النبا که در 18 رجب 1444 هجری قمری منتشر کرد مدعی شد در هفته گذشته عملیات در موزامبیک منجر به کشته شدن حداقل شش مسیحی، زخمی شدن تعدادی دیگر، سوزاندن بیش از 30 خانه و مغازه و همچنین انفجار دو خودرو شد.
این سازمان تروریستی همچنین فاش کرد که حملات مشابهی را در جمهوری دموکراتیک کنگو انجام داده است که در حملات جدید در مناطق (بنی) و (ایتوری) در شرق کنگو، حدود 18 مسیحی را کشته و بسیاری از خانهها و اموال افراد بیگناه را به آتش کشیده است. داعش مدعی شد این حملات در واکنش به دیدار پاپ واتیکان برای پایتخت کنگو، کینشاسا، و تور آفریقایی وی صورت گرفت.
این سازمان تروریستی تأیید کرد که عناصر آن حملات خود را به جاده های اصلی موزامبیک و جمهوری دموکراتیک کنگو از جمله جاده ارتباطی شمال و جنوب (کابو دلگادو) در موزامبیک با هدف ضربه زدن به کاروان های تجاری و ایجاد آسیب های اقتصادی و خسارات انسانی به مسیحیان و دولت های دو کشور تشدید کردهاند.
@dolatedin