بزرگی در عالم خواب دید که کسی به او میگوید: فردا به فلان حمام برو و کار روزانه حمامی را از نزدیک نظاره کن.
دو شب این خواب را دید و توجه نکرد ولی فردای شب سوم که خواب دید به آن حمام مراجعه کرد دید حمامی با زحمت زیاد و در هوای گرم از فاصله دور برای گرم کردن آب حمام هیزم می آورد و استراحت را بر خود حرام کرده است.
به نزدیک حمامی رفت و گفت: کار بسیار سختی داری، در هوای گرم هیزم ها را از مسافت دوری می آوری و...
حمامی گفت: این نیز بگذرد.
یکسال گذشت برای بار دوم همان خواب را دید و دو باره به همان حمام مراجعه کرد. دید آن مرد شغلش عوض شده و در داخل حمام از مشتریها پول میگیرد.
مرد وارد حمام شد و گفت: یک سال پیش که آمدم کار بسیار سختی داشتی ولی اکنون کار راحت تری داری، حمامی گفت: این نیز بگذرد.
دو سال بعد هم خواب دید. این بار زودتر به محل حمام رفت ولی مرد حمامی را ندید. وقتی جویا شد گفتند: او دیگر حمامی نیست در بازار تیمچهای (پاساژی) دارد و یکی از معتمدین بزرگ است.
به بازار رفت و آن مرد را دید گفت: خدا را شکر که تا چندی پیش حمامی بودی ولی اکنون میبینم معتمد بازار و صاحب تیمچهای شدهای.
حمامی گفت: این نیز بگذرد.
مرد تعجب کرد گفت: دوست من، کار و موقعیت خوبی داری چرا بگذرد؟
چندی که گذشت این بار خود به دیدن بازاری رفت ولی او آن جا نبود.
مردم گفتند: پادشاه فرد مورد اعتمادی را برای خزانه داری خود میخواسته ولی بهتر از این مرد کسی را پیدا نکرد و او در مدتی کم از نزدیکترین وزیر پادشاه شد و چون پادشاه او را امین میدانست وصیت کرد که پس از مرگش او را جانشینش قرار دهند. کمی بعد از وصیت، پادشاه فوت کرد اکنون او پادشاه است.
مرد به کاخ پادشاهی رفت و از نزدیک شاهد کارهای حمامی قبلی و پادشاه فعلی بود. جلو رفت خود را معرفی کرد و گفت: خدا را شکر که تو را در مقام بلند پادشاهی میبینم پادشاه فعلی و حمامی قبلی. گفت: این نیز بگذرد.
مرد شگفت زده شد و گفت: از مقام پادشاهی بالاتر چه میخواهی که باید بگذرد؟
ولی مرد سفر بعدی که به دربار پادشاهی مراجعه کرد گفتند: پادشاه مرده است ناراحت شد به گورستان رفت تا عرض ادبی کرده باشد.
مشاهده کرد بر روی سنگ قبری که در زمان حیاتش آماده نموده حک کرده و نوشته است این نیز بگذرد.
هم موسم بهــار طرب خیـز بگــذرد
هم فصــل ناملایم پاییــز بگــــذرد
گر نا ملایمی به تــو کـرد از قضــا، قدر
خود را مساز رنجه که این نیز بگذرد
@dr_ehsan1980
هدایت شده از زبانشناسی همگانی
چرا و چگونه زبانها میمیرند.pdf
552.3K
هدایت شده از زبانشناسی همگانی
رابطه معناشناسی با آواشناسی.pdf
381.3K
هدایت شده از زبانشناسی همگانی
تحلیل فرآیندهای گفتمانی.pdf
486.7K
تحلیل فرآیندهای گفتمانی در سورهٔ «قارعه»، با تکیه بر نشانهشناسی تنشی
دکتر #احمد_پاکتچی
دکتر #حمیدرضا_شعیری
دکتر #هادی_رهنما
🇮🇷 @linguiran
#ادبیات_تطبیقی
#تاریخ_ادبیات_جاهلی
#علوم_بلاغی
نظر به تعطیلی روز چهارشنبه و از دست دادن جلسه اول کلاس و ضیق وقت، لازم است دانشجویان محترم درسهای اینجانب، در جلسه مورخ 06-12-1399 منابع تعیین شده ذیل را تهیه کرده و در ساعت کلاس با خود داشته باشند:
#ادبیات_تطبیقی:
کتاب: الادب المقارن (ادبیات تطبیقی)
تألیف: دکتر علیرضا شیخی
انتشارات دانشگاه پیام نور
#تاریخ_ادبیات_جاهلی
کتاب: تاریخ ادبیات زبان عربی
تألیف: حنا الفاخوری
ترجمه: عبدالمحمد آیتی
#علوم_بلاغی و زیبایی شناختی قرآن (1)
❇️ رشته علوم قرآنی ❇️
کتاب: علوم البلاغة مع تمارین قرآنیة
تألیف: دکتر قاسم فائز
انتشارات سمت
@dr_ehsan1980
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#فقه_اللغة
اللهجة الفصحی واللهجات العامیة القديمة
@dr_ehsan1980
❌ پرسش:
کتابهایی که توسط حضرت فاطمه نگاشته شده است را نام ببرید؟ گامها و اقدامات مؤثر وی را در راستای بهبود و پیشرفت جامعه بشری ذکر کنید؟ چند اختراع از وی به ثبت رسیده؟ در کدام مبارزات آزادیخواهانه شرکت جسته، نام ببرید؟
این پرسشها تا ابد بدون پاسخ خواهند ماند زیرا این پرسشها در مورد زنی بیان میشود که تنها وظیفه اش خانه داری و ظفت و رفت امور شوهر (انهم شوهری جنگ آور که دایم در کوچه و محلههای مدینه و مکه در حال جنگ با مردم بخت برگشته بوده)و بچه هایش بوده و اگر بخواهیم از زاویه مثبت بدان بنگریم وقتی برایش باقی نمیمانده تا بتواند به امور دیگری فکر کند.. چه ویژگی بارزی در این شخص وجود دارد که تولدش به عنوان روز زن نامیده میشود؟! زن ایرانی که به جسارت و شجاعت بخصوص در چند دهه اخیر شهره یافته نمیخواهد چنین فرد مطیعی را به عنوان الگوی خود قرار دهد. زنان ایرانی سالها نه تنها با این هویت غیرانسانی که اسلام تقدیم جامعه کرده مبارزه کردهاند بلکه نشان دادهاند از این هویت سنتی و عقب مانده فاصله گرفته و در قالب یک انسان آزاد و مستقل موجودیت یافته اند. اما جریان اسلامگرای حکومت نه تنها باعث شده که مناسبات ایرانی در تقویم ناپدید و حذف شوند بلکه آنچنان روزها و مناسبتهای اعراب را در تقویم سالیانه ایرانیها نهادینه کرده که حتی افراد روشنفکر و اهل تفکر نیز سوار بر این موج شده و اینگونه مناسبتها را ارج مینهند. تقویم ما پر شده از شهادت و ولادت نقی و تقی هاااا و... که حتی از طرف خود اعراب اینچنین بها داده نمیشوند. هدف حکومت انست که هرسال با بزرگداشت تولد فاطمه به زنان یاداوری کند که ارزش تو در چارچوب خانه و هویتت در ازدواج با مردان شکل میگیرد. متاسفانه حتی زنان اهل فکر و تحصیلکرده که افکار و ارزشهای زندگیشان فرسنگها با فاطمه فاصله دارد نیز در روز تولد وی شادانه از همسر یا فرزند خود انتظار کادو و هدایا دارند! بزرگداشت تولد فاطمه به عنوان روز زن نوعی توهین به زن و نادیده گرفتن مبارزات زنان آزاده ایرانی و هویت آنها محسوب میشود...
🆗↪
⭕ پاسخ:
السلام علیکِ یا فاطمة الزهراء ویا سیدة نساء العالمین
در جهان مسیحیت، بزرگ بانویی پاک و مطهر به نام مریم مقدس، از چنان احترام و چهره و حقیقتی قدسی برخوردار است که در کمتر اثری از آثار ادبی، دینی، و هنری مسیحیان از او یاد نشده؛ و نه فقط در مسیحیت که در کتاب آسمانی مسلمانان یعنی قرآن نیز بارهاوبارها (34 مرتبه) از او بهعنوان بزرگ بانویی بسیار بزرگوار یاد شده که همان مریم دختر عمران و مادر عیسی مسیح علیهماالسلام است:
إِذْ قَالَتِ الْمَلَائِكَةُ يَا مَرْيَمُ إِنَّ اللَّهَ يُبَشِّرُكِ بِكَلِمَةٍ مِنْهُ اسْمُهُ الْمَسِيحُ عِيسَى ابْنُ مَرْيَمَ وَجِيهًا فِي الدُّنْيَا وَالْآخِرَةِ وَمِنَ الْمُقَرَّبِينَ.
﴿آل عمران/٤٥﴾
آنگاه که فرشتگان گفتند: ای مریم! یقیناً خدا تو را به کلمهای از سوی خود که نامش مسیح عیسی بن مریم است مژده میدهد که در دنیا و آخرت آبرومند و از مقربّان است.
اما مگر مریم عذرا و مطهّر، چند کتاب نوشته بود که چنین افتخاراتی از سوی خداوند عالم نصیب او شده بود؟!:
ملائکه بیپرده و رودررو با او سخن میگفتند،
بشارت خداوند را برای او میآوردند،
مادر پیامبری بزرگ و اولوالعزم شد به نام عیسی،
بزرگان بنیاسرائیل سرودست میشکستند تا قرعه کفالت مریم در کودکی به نام آنان افتد:
ذَٰلِكَ مِنْ أَنْبَاءِ الْغَيْبِ نُوحِيهِ إِلَيْكَ ۚ وَمَا كُنْتَ لَدَيْهِمْ إِذْ يُلْقُونَ أَقْلَامَهُمْ أَيُّهُمْ يَكْفُلُ مَرْيَمَ وَمَا كُنْتَ لَدَيْهِمْ إِذْ يَخْتَصِمُونَ ﴿آل عمران/٤٤﴾
(اینها از خبرهای غیبی است که به تو وحی میکنیم و تو هنگامیکه آنان قلمهای خود را [بهعنوان قرعه زدن در آب] میانداختند که کدامیک از آنان سرپرستی مریم را عهدهدار شود، و نیز زمانی که [برای کفالت او] با یکدیگر جدال و ستیز میکردند، نزد آنان نبودی).
مگر او چه مبارزات اجتماعی داشت که ملائکه از جانب خداوند به او بشارت دادند:
"ای مریم! خدا تو را برگزیده و از همه آلودگیهای ظاهری و باطنی پاک ساخته، و بر زنان جهانیان برتری داده است":
وَإِذْ قَالَتِ الْمَلَائِكَةُ يَا مَرْيَمُ إِنَّ اللَّهَ اصْطَفَاكِ وَطَهَّرَكِ وَاصْطَفَاكِ عَلَىٰ نِسَاءِ الْعَالَمِينَ (آل عمران/٤٢﴾
چرا دیگران مفتخر به این خطاب پروردگار نشدند که با ملائکه به رکوع و عبادت او بپردازد:
يَا مَرْيَمُ اقْنُتِي لِرَبِّكِ وَاسْجُدِي وَارْكَعِي مَعَ الرَّاكِعِينَ. ﴿آل عمران/٤٣﴾
(ای مریم! با فروتنی برای پروردگارت به طاعت برخیز و سجده بهجای آور و با رکوع کنندگان رکوع کن).
مگر چه فعالیت اجتماعی داشت که مستحق این لطف خاص خداوند شود که خداوند او را پذیرفت و یک پیامبر به نام زکریا را مأمور رسیدگی به امور او در کودکی و جوانی کرد؛ و همیشه میوه و خوراک بهشتی در محراب عبادتش یافت میشد:
«فَتَقَبَّلَهَا رَبُّهَا بِقَبُولٍ حَسَنٍ وَأَنبَتَهَا نَبَاتًا حَسَنًا وَكَفَّلَهَا زَكَرِيَّا كُلَّمَا دَخَلَ عَلَيْهَا زَكَرِيَّا الْمِحْرَابَ وَجَدَ عِندَهَا رِزْقاً قَالَ يَا مَرْيَمُ أَنَّى لَكِ هَـذَا قَالَتْ هُوَ مِنْ عِندِ اللّهِ إنَّ اللّهَ يَرْزُقُ مَن يَشَاء بِغَيْرِ حِسَابٍ».(آل عمران / 37)
(پس پروردگارش او را بهصورت نیکویی پذیرفت، و به طرز نیکویی نشوونما داد، و زکریا را متکفل [رشد و تربیت معنوی] او قرارداد. هر زمان که زکریا در محراب [عبادت] بر او وارد میشد، رزق ویژهای نزدش مییافت. [روزی از او پرسید: ای مریم! این رزق ویژه برای تو از کجاست؟! گفت: از سوی خداست، یقیناً خدا به هر که بخواهد، رزق بیحساب میدهد).
مگر چه اختراعی از او ثبت شده بود که فقط فرزند او در گهواره با بنیاسرائیل سخن میگفت و از مادر خود در برابر یهودیان بدخواه حمایت میکرد؟!!
وَيُكَلِّمُ النَّاسَ فِي الْمَهْدِ وَكَهْلًا وَمِنَ الصَّالِحِينَ. ﴿آل عمران/٤٦﴾
آری در میان مسلمانان هرگز به ذهن شریف یک مسلمان خداپرست که با نطفه پاک، قدم بر این خاک گذاشته، و با لقمه حلال نشوونما کرده است نمیرسد که چنین اعتراضهایی به وجود مبارک حضرت عیسی مسیح و مادر گرامیاش مریم مقدس علیهماالسلام داشته باشد.
اما در میان یهودیان هستند بعضی ادامهدهندگان راه اجداد خویش که به پیغمبر کشی و تهمت ناروا زدن مشهور بودند؛
همانهایی که چشم دیدن پیامبران الهی را نداشته و شدیداً در صدد قتل عیسی مسیح بودند و آنهمه تهمتهای ناروا که به مادر پاکدامنش زدند!
آنها امروز نوک حملات ناجوانمردانه خود را بهطرف اسلام و بزرگان دین اسلام نشانه رفتهاند و در این راه از هیچ جنایتی فروگذار نیستند؛ که نمونه کوچک میدانی آن همین گروه جنایتکار داعش است؛ و در بخش عقیدتی نیز با انتشار مطالب و شبهات بیپایهواساس، سعی در تضعیف اعتقادات مردم دارند.
و مردم کوچه و بازار هم چهبسا در ابتدای امر گمان کنند که ملاک شخصیت و تقرب به خداوند عالم، همین امور پیش پا افتادهای مثل: سر کار بودن بهعنوان کارمندی، معلمی، استادی، نوشتن کتاب، هرچند بیمحتوا، و یا اختراع فلان وسیله است، که مثلاً اگر قبلاً بشریت در لیوان سفال آب میخورد؛ یک نفر بتواند یک دستگاه خراطی بسازد که بشریت در لیوان چوبی آب بنوشد؛
و یا اگر با شمشیر میجنگید؛ یک دستگاهی اختراع کند که لازم نباشد به میدان جنگ بیاید؛ بلکه با فشار دادن یک دکمه هزاران هزار بزرگ و کودک و انسان و حیوان و گیاه؛ نابود شوند! این اختراعات باید در کارنامه باشد تا یک انسان بتواند به مقام نبوت و قرب الهی برسد! اگرچه در مسائل انسانی و اخلاق و معنویت؛ در حد یک حیوان و بلکه پستتر باشد!
آری چهبسا بعضی کند ذهنان و کودنها واقعاً چنین تصوری داشته باشند.
که پاسخ چنین توهمی واضح و مشخص است، و آن اینکه پیامبران مبعوث نشدند تا با انجام کارهایی که از دیگران هم ساخته است در میان مردم مشهور شوند و چند صباحی مورد تشویق و بهبه و چهچه قرار گیرند؛
وظیفه مصلحان بزرگی که از جانب پروردگار مأمور هدایت بشریت میشوند، بسی فراتر از این کارهای پیشپاافتاده و بعضاً مضر برای حیات زمین و موجب انواع آلودگیهای زیستی و غیره است؛ وظیفه انبیا و اولیای الهی بازگرداندن بشر گمشده، به انسانیت و روح الهی خویش است که از عهده هیچ کارمند، کارگر، نویسنده و مخترعی برنمیآید و راهی جز از راه اتصال با مرکز وحی الهی؛ آن هم با شرایط خاص خود را ندارد.
و اما فاطمه زهرا سلامالله علیها را با توصیفات بشری و ظاهری که مثلاً خانهدار خوبی بود و یا در تربیت فرزند، سرآمد همه زنان بود و امثال این امور ظاهری و پیشپاافتاده که از خیلیهای دیگر هم برمیآید نمیتوان معرفی کرد و یا شناخت.
و بلکه توصیف او اصلاً در محدوده کلمات نمیگنجد تا با استفاده از این کلمات؛ حتی رسولالله بخواهد او را توصیف کند؛
شناخت آن بزرگوار ممکن نیست مگر در عالمی دیگر؛ فراتر از عالم محدود و کوچک ماده؛
زهرای مرضیه را باید در قیامت و حشر عظمی شناخت آن هم هر کس بهاندازه فکر و فهم خود؛ نه آنگونه که اوست.
وهرچه از مدح و بیان عظمت در سخن بزرگان و علما و شعرا در مدح علی بن ابیطالب آمده، عیناً، مدح فاطمه زهراست:
و کاملاً درست گفته مرحوم شهریار که:
بهجز از علی که آرد پسری ابوالعجایب
که علَم کند به عالم شهدای کربلا را
و باقی ابیات او که دقیقاً مدح زهرای مرضیه است.
و چقدر باید کوتهنظر باشد کسی که چند برگ کاغذ بهعنوان کتاب را که از یک انتشاراتی خارج شده، چنان دارای اهمیت بداند که بپرسد: عیسی مسیح و یا مریم مقدس و یا فاطمه زهرا چه کتابی نوشته و یا کارمند کدام اداره بوده و... تا ما از او الگو بگیریم؟!
از اینها که بگذریم در مورد چنین شبهاتی باید گفت:
چنانچه چنین شبههای بر روی کاغذ بیاید، نوشته و منتشر شود؛ در این صورت وضع فرق میکند و کار مشکل میشود!
چرا؟!
چون به شهادت تاریخ قطعی جوامع انسانی، و علوم روانشناختی در جوامع و ادیان مختلف، تنها کسی یا کسانی میتوانند راضی شوند تا با این روش شوم؛ و دروغ کثیف، به مقاصد خود برسند که مشکل نسبی داشته و از نطفه ناپاک به وجود آمده باشند؛ یا از لقمه حرام.
و همچنین کسانی که راضی به انتشار وسیع چنین دروغهایی هستند نیز لازم است تأمل کنند که چرا کارشان به اینجا کشیده شده؟!
بله سؤالوجوابْ مشکلی ندارد؛ اما آنچه کار را خراب میکند، سوءنیت و دشمنی با حقیقت است که نیازمند تجدیدنظر در روش کار است!
و این کور باطنان، مصداق این تهدیدهای الهی هستند که:
وَمَنْ أَعْرَضَ عَنْ ذِكْرِي فَإِنَّ لَهُ مَعِيشَةً ضَنْكًا وَنَحْشُرُهُ يَوْمَ الْقِيَامَةِ أَعْمَىٰ
(طه /124)
و هر که از هدایت من روی بگرداند، زندگی و معیشت تنگ و سختی خواهد داشت، و روز قیامت او را کور محشور میکنیم.
قَالَ رَبِّ لِمَ حَشَرْتَنِي أَعْمَىٰ وَقَدْ كُنْتُ بَصِيرًا
(طه/125)
میگوید: پروردگارا! برای چه مرا نابینا محشور کردی، درحالیکه [در دنیا] بینا بودم؟
قَالَ كَذَٰلِكَ أَتَتْكَ آيَاتُنَا فَنَسِيتَهَا ۖ وَكَذَٰلِكَ الْيَوْمَ تُنْسَىٰ
﴿طه/١٢٦﴾
[خدا] میگوید: همینگونه که آیات ما برای تو آمد و آنها را فراموش کردی اینچنین امروز فراموش میشوی.
وَكَذَٰلِكَ نَجْزِي مَنْ أَسْرَفَ وَلَمْ يُؤْمِنْ بِآيَاتِ رَبِّهِ ۚ وَلَعَذَابُ الْآخِرَةِ أَشَدُّ وَأَبْقَىٰ
﴿طه/ 127﴾
و کسی را که [از هدایت حق] تجاوز کرده و به آیات پروردگارش ایمان نیاورده، اینگونه کیفر میدهیم، و بیتردید عذاب آخرت سختتر و پایدارتر است.
@dr_ehsan1980
هدایت شده از کاوش مدیا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ تا زمانی که تحریم ها رفع نشود به شرایط قبل باز نخواهیم گشت....
#عربی
🆔 @Kavoshmedia
Quran.dhresearch.info
👆👆👆
هر آیه ای از قرآن را انتخاب کنید، آیات مرتبط با آن آیه را در تمام قرآن نشان میدهد. برای محققان و حافظان بسیار مفید است. 👇👇👇
Quran.dhresearch.info
@dr_ehsan1980
#الحاج_قاسم_سليماني
وإذا أحبّ الله يوما عبده
ألقى عليه محبّة للناس
::
ابن عبد ربه الأندلسي
@dr_ehsan1980
Hippolyte_taine.jpg
35.5K
#ادبیات_تطبیقی
ایپولیت تِن / هیپولیت تن
(به فرانسوی: Hippolyte Taine)
(۲۱ آوریل ۱۸۲۸ – ۵ مارس ۱۸۹۳)
منتقد، فیلسوف و تاریخنگار اهل فرانسه در قرن نوزدهم میلادی بود.
@dr_ehsan1980
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#مفردات
٢٥ كلمة في القرآن الكريم يفهمها الناس خطأ
@dr_ehsan1980
#نصوص
إِنَّ العُيونَ عَلى القُلوبِ شَواهِدُ
فَبَغيضُها لَكَ بَيِّنٌ وَحَبيبُها
::
وَإِذا تَلاحَظَتِ العُيونُ تَفاوَضَت
وَتَحَدَّثَت عَمّا تُجنُّ قُلوبُها
::
يَنطِقنَ وَالأَفواهُ صامِتَةٌ فَما
يَخفى عَلَيكَ بَرَيئُها وَمُريبُها
::
محمود الوراق 🍃
👀👁👁👀👁👁👀👁👁👀
تلاحظت: نظر بعضها الى بعض
تفاوضت: تباحثت
المريب: المشكوك فيه، أو القلِق
@dr_ehsan1980