هدایت شده از بازگشت || محمدامین رضایی
🔻اگر با "اقتصاد دولتی" عدالت مجقق نشده بدون شک با سپردن همه منابع به دست یک اقلیّت سرمایه دار عدالت اجتماعی محقق نخواهد شد. راه همان است که شهیدصدر، بهشتی و مطهری میگفتند:
🔻علاوه بر درآمدها(توزیع ثانویه) منابع( توزیع اولیه) را به مردم بدهید. کارگران را در کارخانه ها و مردم مناطق محروم را در معادن شریک کنید، تعاونی های بزرگ راه بیندازید، به همه مردم زمین بدهید تا زمین از سرمایه ای بودن خارج شود و... جز این کردید به اسم اسلام "قارون های اقتصادی" را تکثیر خواهید کرد و هر روز در جامعه فقیرها و گرسنه ها بیشتر خواهند شد. تاریخ ما را قضاوت خواهد کرد.
✍ #محمدامین_رضایی
eitaa.com/joinchat/3252879362C12bea3a2ca
هدایت شده از فصلنامه رهیافت اندیشه
🔘 علّت تورم در ایران کمبود نقدینگی است
📌 دکتر حمیدرضا مقصودی در گفتوگو با ماهنامه رویش اندیشه؛
🔖 بهنظر من علّت تورم در ایران کمبود نقدینگی است؛ نه ازدیاد نقدینگی؛ چراکه با خود، قحطی و کمبود کالا بههمراه میآورد.
🔖 شما در این حالت میبینید که بخشهای مولّد اقتصادی ما خالی از نقدینگیِ مؤثر هستند و درمقابل، نقدینگی انباشتشده در نظام بانکی وجود دارد؛ یعنی درواقع اینکه نقدینگی در ساختار مولّد اقتصاد ما وجود ندارد، باعث شده کمبودهایی در اقتصاد ما ایجاد شود و این کمبودها، تورم ایجاد میکند.
🔖 در ایران نقدینگی فعال نداریم و نقدینگی ما جبرانی و منفعل است؛ یعنی تورم همواره به دلایل ساختاری غیرپولی اتفاق میافتد و ما با نقدینگی، کاهش قدرت خرید مردم را جبران میکنیم. حال در اوضاع فعلی نتوانستهایم آن را به اندازۀ کافی جبران کنیم. چون شیکاگوییها در ایران تصمیم گرفتهاند که نظریۀ تعدیل اجرا کنند. در اینجا تولید و نقدینگی متوقف شده و تورم هم دوچندان میشود. لذا اقتصاددانان ایرانی بهطور کل ماجرا را معکوس میبینند و نظام علّیّت را بهصورت معکوس در ایران میجویند.
🔖 بنابراین ریشۀ تورم در ایران مسائل غیرپولی است و اگر هم بخواهیم به سراغ پول برویم، بهنظر من ناشی از کمبود نقدینگی است؛ نه ازدیاد نقدینگی. حتی نمیگویم که تورم، ناشی از عدم توازن در نقدینگی است؛ بلکه عدم توازنها مسائلی را ایجاد میکنند که باید آنها را خارج از مجرای تورم بررسی کرد.
#ماهنامه
#رویش_اندیشه
#حمیدرضا_مقصودی
🌐 @rouyesh_andisheh
🔴 مقایسه ۱۲ خط و ۱۲ سال!
🔺 روز ۲۶ خرداد ۵۸، امام خمینی فرمانی شفاهی صادر کرد و از فردایش یعنی ۲۷خرداد، جهادسازندگي تشکیل شد. این فرمان شاید ۱۲خط بیشتر نبود.
🔹 نوروز ۸۹، رهبر انقلاب، فرمان جهاد اقتصادی را صادر کرد و از آن سال، مرتبا بر اقتصاد مقاومتی، جهش تولید، مردمیسازی اقتصادی و... فرمان میدهد.
🔘 چرا اجرای فرمان ۱۲ خطی امام، حتی ۲۴ ساعت به تاخیر نیفتاد.
اما تحقق فرمان جهاد اقتصادی رهبر انقلاب، ۱۲ سال است که انتظار میکشد؟!
@dr_izadkhah
هدایت شده از دکتر حمیدرضا مقصودی
مصرف بنزین در ایران
🔺در میان کشورهای پر مساحت دنیا، ایران هجدهمین کشور است. در میان کشورهایی که مساحت آنها بیش از ایران است، ایران از کشورهای کانادا، استرالیا، آرژانتین، قزاقستان، الجزایر، گرینلند، عربستان سعودی، سودان و لیبی پر جمعیت تر است (منبع). یعنی در میان کشورهای پر مساحت دنیا، ایران رتبه نهم در جمعیت را دارد(منبع).
🔺در این میان، ایران در میان این کشورها بعد از آمریکا، روسیه، عربستان سعودی، کانادا و برزیل، بیشترین تولید نفت را دارد. از این رو در دسترسی به منابع انرژی در رتبه ششم قرار دارد(منبع).
🔺ایران در میان کشورهای دنیا به لحاظ جمعیت نیز در رتبه ۱۸ قرار دارد(منبع). در میان کشورهای پر جمعیت نیز ایران پس از آمریکا، چین، برزیل و روسیه رتبه چهارم در تولید نفت را داراست(منبع).
🔺بعلاوه ایران یک کشور دارای نظم اجتماعی خانوادگی بسیار قوی است. یعنی اجتماع ایرانی دارای استحکام درونی بسیار بالایی است از این رو میل بالایی به دید و بازدید و سفر در میان ایرانیها وجود دارد. در میان ۱۸ کشور پر جمعیت و ۱۸ کشور پر مساحت، ایران نظم اجتماعی پیچیدهتری از بسیاری از کشورها دارد. ❗️(شاخص پیچیدگی اجتماعی متاسفانه سنجیده نمیشود و از شاخصهایی است که میتواند نماگر قدرت اجتماعی کشورهایی چون ایران باشد).
🔺حال با این اوصاف و با وجود این که ایران دارای بیشترین تعداد خودروی چهارچرخ با قیمت ارزان در دنیاست که این خودروها متوسط مصرف بالاتری از نرم دنیا دارند، کاملا بدیهی است که مصرف بنزین در ایران بالا باشد. انتظار این است که ایران حتما جزو ۵ کشوری باشد که بیشترین مصرف بنزین را دارد. اما در اوج مصرف در نوروز اخیر، ایران رتبه هفتم مصرف بنزین را از آن خود کرده است(ادعای سخنگوی صنف جایگاهداران. منبع فنی را نیافتم).
🔺رتبه ایران در مصرف بنزین سالیانه نیز دوازدهم است(منبع).
🔺این را هم در نظر بگیرید که ایران فاقد خودروهای سواری با مصرف گازوئیلی است. در حالی که این خودروها در کشورهای اروپایی فراوانند. بعلاوه وانتبارهای فراوانی وجود دارند که به جای گازوئیل از بنزین استفاده میکنند و مصرف آنها نیز جزو مصارف سواری به شمار میرود.
🔺شایان ذکر است که کشور کوچکی چون آلمان و کشور کم جمعیتی چون عربستان سعودی مصرف بنزین بالاتری از ایران دارند(منبع).
⚠️زمانی که در موضوعی قضاوت میکنیم، باید فاکتورهای متعددی را در نظر بگیریم. صرف رتبه بندی در مصرف بنزین، معیار مناسبی برای این نیست که کشور را پر مصرف بدانیم.
⁉️اما آیا نمیتوانیم مصرف بنزین را بهینه تر کنیم؟ چرا میتوان با بهبود عملکرد خودروها، بهبود نظام معماری شهری و جلوگیری از ترافیک، بهبود عملکرد رانندهها در حین رانندگی جهت استفاده از سرعت بهینه و ... عملکرد مصرفی بنزین در کشور را بالاتر برد.
✅اما این را نیز باید در نظر گرفت که ایران در وضعیت فعلی از بهینهترین نظامات مصرف بنزین در دنیا را دارد. هرچند رفتارهای فردی مسرفانه، یا برخی از رفتارهای جمعی غیرقابل قبول در مصرف بنزین در ایران دیده میشود.
از مردمی که در انقلاب اسلامی زیست میکنند، فقط انتظار نمیرود که بهینه ترین باشند. بلکه انتظار میرود که رفتاری در تراز تمدن اسلامی داشته باشند.
بنابراین در نگاه تمدنی انقلاب اسلامی، بهینه ترین نظام مصرفی دنیا نیز میتواند بسیار مسرفانه باشد.
✅فهم من از بیان رهبر انقلاب در مصرف مسرفانه این است که ایرانیها اولا رفتارهای فردی مسرفانه فراوانی دارند. ثانیا وضعیت ما، برای رسیدن به مرحله تمدنسازی مناسب نیست.
☘️کانال تحلیل های اقتصادی دکترحمیدرضا مقصودی
@hamidrezamaghsoodi
چشمها پرسش بیپاسخ حیرانیها
دستها تشنه تقسیم فراوانیها
با گل زخم، سر راه تو آذین بستیم
داغهای دل ما، جای چراغانیها
حالیا! دست کریم تو برای دل ما
سرپناهی است دراین بیسروسامانیها
وقت آنشدکه به گل،حکمشکفتن بدهی
ای سرانگشت تو آغاز گلافشانیها
فصل تقسیم گل و گندم و لبخند رسید
فصل تقسیم غزلها و غزلخوانیها
سایه امن کسای تو مرا بر سر، بس
تا پناهم دهد از وحشت عریانیها
چشم تو لایحه روشن آغاز بهار
طرح لبخند تو پایان پریشانیها
✳️ مرحوم استاد قیصر امینپور
✳️ نهضت تولیدگرایی مردمی
درمقابلِ جریان اقتصاد تکنوکرات
⛔️ الگوی غالب سیاست اقتصادی کشور در سی سال اخیر این بوده:
1⃣ خام فروشی نفت و معدن و محصولات کشاورزی
2⃣ جراحیهای اقتصادی به نفع جیب دولت و به ضرر معیشت مردم
3⃣ فربهسازی بخش خصولتی و تداوم انحصارات، در پوشش خصوصیسازی
4⃣ وادادگی درمقابل دلار و تداوم کاهش ارزش پول ملی
5⃣ زمینهسازی تورم افسارگسیخته با گرانسازی قیمتها و بهره بانکی.
❇️ درمقابل این جریان، باید یک نهضت علمی- اجتماعی- مدیریتی راه بیفتد با محوریت تولیدگرایی و درچارچوب زیر:
1⃣ هدفگیری زنجیرههای تولید نوآورانه، بعنوان ستون فقرات پیشرفت اقتصادی
2⃣ تحول ساختاری در مردمیسازی مدیریت اقتصادی و نفی مداخلات منفعتطلبانه دولتی
3⃣ خانهتکانی اساسی در سیاست پولی-مالی، باهدف جلوگیری از کاهش ارزش پول ملی
4⃣ تحول در تقنین، باهدف نجات کارکردی مجلس از استیلای اقتصاد نفتی و دولتمدار
5⃣ حذف کامل ربا و ریشههای آن.
@dr_izadkhah
28.83M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔹بعد از انقلاب یکبار بانکهای خصوصی تعطیل شدند اما در دهه هفتاد با فریبکاری دوباره آرامآرام احیا شدند.
🔸نرخ بهره باید صفر شود تا بانکداری بدون ربا محقق شود
🔹باید مثل امام، به جای اصلاح در چارچوب، چارچوبها را تغییر دهیم!
💠 @profderakhshan
@dr_izadkhah
✳️ جمهوری اسلامی، رمز بقا و اعتلای انقلاب اسلامی
🔴 سه چالش جاری در انقلاب اسلامی:
🔺 درعرصه سیاست: پدرخواندگی سیاسیون خودکامه و احزاب بیبرنامه
🔺 درعرصه فرهنگ: گسست الگوی امت - امام، و حاشیهنشینی مردم در نسبت با نظام
🔺 درعرصه اقتصاد: وادادگی و ناباوری در معماری الگویی مردمسالار از مدیریت اقتصادی.
✳️ پیام ِ جمهوریت:
🔹 مردم، همهکارهی اداره کشورند.. نه فقط در انتخابات؛ بلکه در عاملیت اداره امور جامعه.. مردم تماشاچی نظام نیستند.
🔹 تمامیتخواهی احزاب و باندهای سیاسی منحرف و محافظهکار، برخواسته از تحجر فکری و سیاسی، ابتدا مرگ جمهوریت و سپس عزلت اسلامیت را رقم خواهد زد.
🔹 تنها راه نجات در تمام بحرانهای انقلاب اسلامی، سپردن اداره امور به دست مردم است.. مردم در ایران اسلامی، ذاتاً دینمدارند.
⭕️ آسیبهایی که بخاطر غفلت از الگوی مردمیسازی، چالش امروز انقلاب اسلامی شده است:
▪️ خامفروشی و نابسامانی تولید
▪️ آقایی دلار بر سیاست اقتصادی
▪️ رخوت اجتماعی در مسئله حجاب
▪️ کمتحرکی در کنشگری بینالمللی
▪️ روزمرگی در حوزه علم
▪️ و ....
🔶 دکترین جمهوری اسلامی، در مسیر تکامل انقلاب اسلامی، خرمشهرها در پیش دارد... .
🔘 پ.ن.: دوازدهم فروردین، سرآغاز حیات حقیقی انقلاب اسلامی است. امام خمینی
@dr_izadkhah
مهار تورم و رشد تولید، یک راهبرد انقلابی است، نه یک تئوری علمی
🔹 برخی عزیزان حزبالهی، نگاهشان به خطمشیهای رهبری در حوزه اقتصاد، در حد شعارهای تزئینی است و تصور میکنند این راهبردها، برای خالی نبودن عریضه بیان میشود.
یعنی به مسائل اقتصادی کشور که میرسند، گرفتار شبهه علمی بودن میشوند و از عمل انقلابی غفلت میکنند.
🔺 نبرد امروزین انقلاب، همانقدر که اقتصادی است هویتی هم هست و باید با همان سبک و سیاق انقلابی حل شود.
🔘 از این رو، مهار تورم و رشد تولید، از نگاه ما، به اندازه مبارزه با اسرائیل، نیازمند عمق تفکر انقلابی است.
🔺 پس هر نسخهای که بگوید مسئله اقتصادی، در کوتاه مدت، با رشد تولید حلناشدنی است و باید با گرانسازی قیمتها مسائلمان را حل کنیم، مطلبی ضدانقلابی است.
⛔️ آن جماعتی که رئیسجمهور و معاون اولش را دعوت به جسارت در گرانسازی انرژی و کالاهای اساسی دیگر میکنند و صریحاً میگویند دولت از تکرار آبان ۹۸ نترسد، دارند درمقابل راهبرد انقلابی امروز رهبر انقلاب میایستند.
@dr_izadkhah
هدایت شده از شبکه یکپارچه فرآوری و ترابری
نشست تخصصی شش ساعته ارائه و نقد "شیفت" با حضور آقای دکتر ایزدخواه
دو جلسه تخصصی با آقای دکتر روحالله ایزدخواه، متخصص مدیریت فناوری و نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، تاریخ سهشنبه ۲۳ اسفند و جمعه ۲۶ اسفند ۱۴۰۱
هدایت شده از شبکه یکپارچه فرآوری و ترابری
نشست تخصصی شش ساعته ارائه و نقد "شیفت" با حضور آقای دکتر ایزدخواه
دو جلسه تخصصی با آقای دکتر روحالله ایزدخواه، متخصص مدیریت فناوری و نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی، در روزهای سهشنبه ۲۳ اسفند و جمعه ۲۶ اسفند ۱۴۰۱ برگزار شد.
برخی صحبتهای ایشان:
- "شیفت" ایدهای مبتکرانه و جدید است که بایستی بر رفع برخی چالشهای مهم ما متمرکز شود. موضوع تعارض منافع بین ایران و برخی کشورهای همسایه که به دنبال توسعهی زنجیرههای ارزش در تعامل با آنها هستیم، بایستی در "شیفت" چاره جویی شود و مکانیزمهای مناسب طراحی گردد. مثلا، پاکستان به عنوان واردکنندهی انبوه خرما از ایران، جهت صادرات مجدد آن به دنیا است. سیاستگذاری تعرفهای پاکستان (تعرفهی صفر واردات فلهای خرما به پاکستان)، در سایهی عدم ابتکار عمل ایران، عملا تداوم خامفروشی کشور در این فرصت مهم اقتصادی را در پی داشتهاست.
- سوریه، کشوری صنعتی است و در برخی صنایع همچون نساجی، زیرساختهای قابل توجهی داشته و دارد که البته برخی از آنها در جنگ آسیب دیدهاست. سوریه طالب محصولات نهایی نیست، بلکه به دنبال مواد اولیه و نیز خط تولید در برخی صنایع است.
- شیفت بایستی راهکار مناسب جهت حل تعارض منافع با کشورهای ذینفع در این کلانراهبرد را در تقاطع دادن چند زنجیرهی ارزش با یکدیگر و مشروط سازی آنها با هم دنبال کند. مثلا مشروطسازی و تقاطع برد-برد زنجیرههایی همچون مواد اولیه و برخی بازارهای مصرف سوریه، با برخی مواد اولیه و محصولات نهایی ایران همچون فولاد و پلیمر و صنایع دانشبنیان.
- فرصتهای همکاری زیادی بین ایران و افغانستان وجود دارد. افغانستان تمایل ندارد صرفا واردکنندهی مواد خام به ایران باشد، بلکه به دنبال سازوکاری است که بتواند پتانسیلهای فرآوری خود را نیز فعال کند. نمونهای از این پتانسیلها، در موضوع استخراج و فرآوری انواع سنگهای قیمتی وجود دارد که فرصت فرآوری در افغانستان و صادرات به ایران و صادرات مجدد به بازارهای جهانی، در کنار تقاطع با سایر زنجیرههای ارزش، نقطهی تعادل پایدار و مورد رضایت طرفين را حاصل میکند. همچنین در کشاورزی، دام، سنگ معدنی و... ظرفیتهای همکاری فراوانی وجود دارد.
- چالش مهم دیگری که "شیفت" با آن روبروست، چالش همکاری دستگاههای مختلف دولتی است که گاه منافعشان متضاد با یکدیگر است. بعنوان مثال، صنایع فولاد کشور، در عین اینکه پراکنش نامناسبی دارند، به شدت نیازمند توسعهی ریلی هستند و حتی آمادگی برای توسعه شبکه را نیز اعلام کردند که توسط وزارت صمت دنبال شد؛ با اینحال، وزارت راه در زمینه تعیین اولویت این توسعهها نظرات متفاوتی داشت که مانع همافزایی و پیشبرد امر گردید. اتخاذ فرآیندهای همافزا برای همراه نمودن همهی دستگاههای اجرایی، باید در طراحی شیفت لحاظ شود.
- یافتن همبستهای ۷ گانهی شیفت، نیاز به اشراف فراوان شرایط کشور، زنجیرههای موجود و دیتا دارد.
- علاوه بر بازیگران دولت و متولیان زنجیرههای آزاد، لازم است توسعهگران نیز در ساختار شیفت قرار گیرند. دولت نباید خود، توسعهگر باشد. پیگیری توسعهی زنجیرههای ارزش، حرکت در کل زنجیره (نه تمرکز بر بخشی از آن) و اشراف اطلاعاتی بازیگران بالفعل و بالقوه، و همرسانی بجای تصدیگری، از وظایف توسعهگران زنجیرههاست. جذابیت توسعهگری، در مفهوم نوآوری و دانشبنیان بودن آن مستتر است و در اکوسیستم نوآوری میتواند از ارزش افزودهی وسیع برخوردار شود. انتفاع توسعهگر در بزرگتر شدن کیک است، نه در رقابت با حلقات زنجیره. توسعهگری امری نرمافزاری است و نه سختافزاری؛ این مهم در سطح میانی اقتصادی(Meso) است که در ایران مغفول مانده و فاقد متولی است و طراحی شیفت باید شامل آن شود. نهاد دانشگاه به دلیل ویژگیهای قابل توجه و ارزشمند، در شکوفایی توسعهگری در ایران بسیار موثر خواهد بود. دانشگاهها و پارکهای نوآوری، نقش اصلی را به عنوان توسعهگران انواع زنجیرههای ارزش ملی و منطقهای، میتوانند ایفا کنند.
#تضاد_منافع
#اکوسیستم_نوآوری
#توسعهگری
#شیفت
کانال شبکه یکپارچه فرآوری و ترابری (شیفت) در ایتا و تلگرام:
eitaa.com/inpt1404
t.me/inpt1404
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 صحبتهای «آیتالله میرباقری» درباره موضوع حجاب | سراغ متهمان اصلی هم بروید!
🔺اصل منکر اقامه منکر است؛ بعد از آن، اشاعه منکر و در آخر ارتکاب منکر است.
🔹نمیشود شما با ارتکاب منکر درگیر شوی ولی با شبکه اقامهکننده و اشاعهدهنده آن مواجه نشوی.
🔹کارشناس اقتصادی که ۴۰ سال است دارد بحران مالی میتراشد اما همچنان طلبکار است.
🔹 کسانی که چهاردهه با سیاستهای غلط اقتصادی، الگوهای توسعه غربی را در کشور پیش بردند، اقامهکننده بیعفتی در جامعه هستند، ولی به آنها لقب کارشناس، و مدال افتخار میدهیم؛ از آن طرف هم به خانمی که مرتکب یکی از لوازم این الگوی توسعه میشود، لقب عامل منکر میدهیم.
تهیه شده در موسسه مصاف
@dr_izadkhah
امام حسن علیه السلام:
اِنَّ اَبْصَرَ الاَْبْصارِ ما نَفَذَ فِی الْخَیرِ مَذْهَبُهُ وَ اَسْمَعَ الاَْسْماعِ ما وَعَی التَّذْکیرَ وَ انْتَفَعَ بِهِ وَ اسْلَمَ الْقُلُوبِ ما طَهُرَ مِنَ الشُّبَهاتِ.
به راستی، بیناترین دیده ها آن است که در خیر نفوذ کند و شنواترین گوش ها آن است که تذکرات را بشنود و از آن بهره مند شود و سالم ترین دل ها آن است که از شک و شبهه پاک باشد.
✅امروز در کشور یک جریان قوی و اصیل در حوزه #اقتصاد_اسلامی در حال شکل گیری است. جریانی که هم اقتصاد سیاسی می فهمد هم با مکاتب اقتصادی دنیا آشناست هم اقتضا میدان و اجرا را متوجه است و بدور از بازی های سیاسی و قدرت مساله اش #مردم_و_عدالت است. این یکی از نقاط امیدبخش ایران امروز است.
✍ #محمدامین_رضایی
@m_amin_rezai
✅ در این زمینه این چند مورد را ببینید و بخوانید
🔻یادداشت پرفسور درخشان
https://b2n.ir/d51459
🔻بیانیه اساتید اقتصاد اسلامی
www.hawzahnews.com/news/1079036
🔻ارائه دکتر جبرائیلی
www.aparat.com/v/TIJrL
eitaa.com/syjebraily/2111
🔻راه کارهای دکتر ایزدخواه
eitaa.com/dr_izadkhah/216
🔻سلسه جلسات اندیشکده قصد
eitaa.com/qasdway
26.94M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 بازدید از مرکز توانبخشی حضرت علیاکبر بیرجند
✳️ این موسسه، ویژه نگهداری توانخواهان ذهنی و سالمندان بوده و بزرگترین مرکز در شرق کشور است.
🔹 بخشهای متنوع موسسه، شامل سالنهای نگهداری، کارگاههای مهارتی، آشپزخانه صنعتی، سالن ورزشی، استخر، زمین بازی، آزمایشگاه طبی، رختشویخانه، و ... است.
🔺 هیچ دورریزی در این مرکز نبوده و از همه نوع کمکهای مردمی، نهایت بهرهبرداری انجام میشود.
🔵 کارتهای بانکی موسسه:
کفاره: 6063737004815682
فطریه: 6063737004815740
کمک مالی: 6063737004815757
سهم سادات: 6063737004815765
قربانی وذبح: 6063737004815773
شمارههای تماس:
(056) 3225-2050
(056) 3225-2060
مدیریت: آقای حامد عربزاده
نشانی: خراسان جنوبی، بیرجند
@dr_izadkhah
برادر رسایی عزیز
بنده مخالفت خود را با سیاست رایج و شکستخوردهی گرانسازی - هر کالایی و به هر بهانهای - بارها اعلام کردهام.
از جمله اسفند سال ۱۴۰۰ جزو مخالفین کلیت بودجه ۱۴۰۱ به دلیل حذف ارز ترجیحی بودم.
موضوع عرضه خودرو در بورس کالا را هم که ابتدای مجلس دنبال میکردم، با این قید اساسی بود که هر افزایش قیمتی در بورس رخ دهد، به خزانه دولت برود و به جیب خودروساز واریز نشود. که نشد و نگذاشتند و لذا دیگر از عرضه خودرو در بورس کالا دفاع نمیکنم.
خودروی فعلی بنده، یک پژو پارس مدل ۹۹ است که به امانت از مجلس موقتاً در اختیار دارم.
ضمنا اعضای ناظر شورای رقابت، حق رأی ندارند و فقط میتوانیم در جلسات اظهار نظر کارشناسی کنیم.
#روح_الله_ایزدخواه
@dr_izadkhah
🔵 چند پرسش در مسئله خودرو
1⃣ چرا مجلس در اصلاح ریشهای مسائل صنعت خودرو توفیق ندارد؟
۱. ورود جزیرهای و هیجانی و عدم پرداخت یکپارچه به مسئله خودرو،
۲. غلبه تعارفات بین مجلس و دولتیها،
۳. دخالت نهادهای دیگر و خنثیسازی مجلس.
2⃣ تکلیف قیمتگذاری خودرو چیست؟
🔺 هر مدل تعیین قیمت خودرو، بدون حذف رانت قیمتی هم در سمت خریدار هم خودروساز، محکوم به شکست است. چه دستوری باشد چه آزاد.
🔺 حوزه تدبیر قیمت، فقط محصول نهایی خودرو نیست. بلکه قیمتگذاری قطعات و کالاهای پایهای در بورس کالا هم باید اصلاح شود.
3⃣ برای جبران سریع نارضایتی مردم چه باید کرد؟
🔹 تشکیل دادگاه خودرو
🔹 مردمیسازی تولید خودرو
🔹 آزادسازی هدفمند واردات خودرو
🔹 کاهش مداخله پدرخواندههای ذینفوذِ سیاسی، از کارگزاران تا موتلفه.
4⃣ ارزیابی از وزارت صمت چیست؟
▪️ مافیای خودرو، سالهاست وزارت صمت را مستاصل و آچمز کرده.
▪️ وزارت صمت، به جای توجه به زیان خودروساز، به صنعت خودرو بپردازد
▪️ دخالت منتفعانه دستگاههای نامسئول، باید ریشهکن شود.
@dr_izadkhah
🔵 تصویب اعمال نظارت بر بازار بهینهسازی مصرف انرژی
🔺 طرحی که پیشتر توسط اینجانب و امضای ۲۶ نماینده دیگر، درباره نظارت بر عدم راه اندازی کامل بازار بهینهسازی مصرف انرژی تهیه شده بود، امروز در کمیسیون انرژی مجلس تصویب و مقرر شد گزارش نظارتی مربوطه به صحن ارجاع شود.
🔹 موضوع تشکیل بازار بهینهسازی مصرف انرژی، براساس ماده ۱۲ قانون رفع موانع تولید، در سال ۹۶ در شورایعالی انرژی مصوب شد، ولی تعیین دستورالعمل اجرایی آن تا ۱۴۰۰ به طول انجامید و تاکنون نیز چندان اجرایی نشده است.
✳️ اگر این قانون و سازوکار بازار بهینهسازی انرژی بهطور کامل اجرا شود، اولاً بجای سیاست گرانسازی مداوم حاملهای انرژی، میتوان کمبود منابع دولت را با بهینهسازی و بهرهوری مدیریت کرد؛ ثانیاً با سازوکار مردمیسازی تبادلات انرژی، بار تصدیگری دولت در این حوزه کاهش مییابد.
✅ سازوکارهای قانونی اینچنینی، به دلیل ترک فعل فاحش مدیران بویژه در دولت رخوت و رکود (روحانی)، زمین مانده که با ابزار نظارتی مجلس قابل احیا و بازسازی است.
#روح_الله_ایزدخواه
@dr_izadkhah