6-جهان نگری هومری.mp3
3.48M
🔊 #بشنوید
⭕️ تحلیلی بر جهاننگری هومری
💬 مقایسه مولفههای حماسه و فضیلت در آثار #هومر و حماسههای شرقی در بیان دکتر #شهریار_زرشناس
💡درسگفتارهای سیری در #ادبیات_غرب (۶)
▶️ @DrZarshenas
چشم شب روشن شهید آوینی.mp3
14.42M
🔊 #بشنوید
⭕️ نسخه صوتی گفتگوی #شهریار_زرشناس در برنامه «چشم شب روشن»
💬#شهید_آوینی بر اساس قصه آفرینش، #انقلاب_اسلامی را «عصر توبه بشریت» میدانست
▶️ @DrZarshenas
شهریار زرشناس
▶️ @DrZarshenas
📚 #معرفی_کتاب
🔻 پیشدرآمد تمدن کِرِتی | قسمت دوم
⭕️ ویژگیهای اصلی تمدن مینوسی کِرِت زنان کرتی برخلاف بسیاری از زنان تمدنهای شرقی اسطورهای حجاب ندارند و گرفتار نوعی عاداتِ برهنگی هم هستند، همچنین در محوطهی کاخها تماشاخانههایی برپا میکردند و در آن تماشاخانهها جدال مرگبار مردان و زنان گلادیاتور را نظاره میکردند.
⭕️ در زندگی مردمان کرتی توجه به زیبایی ظاهری و خودنمایی مبتنی بر آن بیش از توجه به فضایل اخلاقی و معنوی اهمیت داشته است. اگرچه تمدن کرت یک تمدن اسطورهای بود که به ساختن عبادتگاههای مختلف برای خدایان خود بسیار اهمیت میداد، اما درونمایههای معنوی و اخلاقی دینی و قدسی و یا حتی شبهدینی در آن چندان جایگاهی نداشت.
⭕️ بیشتر خدایان مینوسیها، مونث و از جنس الههها بودند. مردمان کرت اغلب خدایان خود را به شکل زنان میساختند خدایان به عبارتی مادر_خدای اصلی کرتیها الههای به نام "پوتینا" Potina (بانو) بود. تبر دودَم (تبر دو تیغه)، مار و ستون از نشانههای مقدس پوتینا بودهاند و اجرای مراسم مذهبی را کاهنهها بر عهده داشتند.
⭕️ در نظام اساطیری ولخانوس، فرزندِ پوتینا، به صورت نوزادی در آغوش پوتینا مشاهده میکنیم. برخی مورخان او را زئوس کرتیان نامیدهاند، جاویدان نیست و صفات بشریِ پررنگش او را به انسان بسیار نزدیک میکند.
⭕️ گویی فرآیندِ سمتگیری اسطورهها در یک سیر متنزلانه به سویِ انسانوارهشدن از کرت آغاز شده است و در خدایان شدیداً بشرگونهی یونانیان شاهد صُوَر بسطیافتهی آنها هستیم.
در جزیزه کرت دولت_شهرهای کوچکی وجود داشته است که علیرغم داشتن نوعی وحدت تاریخی و فرهنگی، به لحاظ سیاسی با یکدیگر در اختلاف و رقابت قرار داشتند و بعضاً با یکدیگر میجنگیدند.
⭕️ اساساً مناسبات اقتصادی_اجتماعی در تمدن کرت بر پایهی اختلاف میان فقیر و غنی و استثمار و بیعدالتی قرار داشته و مبتنی بر بردهداری بوده است.
▶️ @DrZarshenas
نگاهی به شخصیت و اندیشه هزیود.mp3
3.69M
🔊 #بشنوید
⭕️ نگاهی به شخصیت و اندیشه #هزیود
💬 دکتر #شهریار_زرشناس: #هزیود بعد از هومر، اندیشه یونانی را یک گام بلند به سمت تفکر فلسفی پیش برد
💡درسگفتارهای سیری در #ادبیات_غرب (۷)
▶️ @DrZarshenas
11.65M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🖥 #ببینید
⭕️ بحث درباره معنای تاریخی و افواهی #روشنفکری در برنامه «چشم شب روشن»
💬 #شهریار_زرشناس : تئوریسین های عصر روشنگری، دین را دوره تاریکی و خود را نمایندگان روشنی می دانستند
▶️ @DrZashenas
شهریار زرشناس
▶️ @DrZarshenas
📚 #واژهنامه سیاسی-فرهنگیِ #شهریار_زرشناس
📌کلیدواژه شماره ۳: سکولاریسم (Secularism)
📰حجم مطلب: ۳۰۰ کلمه | ⏱زمان مطالعه: ۲دقیقه
⭕️ #سکولاریسم به معنای اعتقاد به حاکم کردن قوانین، نظام آموزش و مقرارت اجتماعی بر پایه عقل اومانیستی بشر و خارج کردن آنها از مدار دین است؛ به عبارت دیگر، سکولاریسم به معنای غیردینی کردن امور یا حاکم کردن نظام قوانین و ارزش ها و مقرارت اجتماعی غیردینی به جای دینی است.
⭕️ سکولاریسم به معنای اعتقاد داشتن به قدسزدایی از امور و غیردینی کردن آنها و تعیین یک چارچوب و کادر مشخص و محدود برای امور دینی و عدم تسری دین به حوزههای دیگر است. نظایر آن را میتوان در قلمرو حقوق قضایی و نظام قانونگذاری یا امر تعلیم و تربیت و یا حدود و چارچوبهای اخلاقی مشاهده کرد.
⭕️ با سکولاریسم، دین مرکزیت خود را نسبت به امور اجتماعی و سیاسی از دست میدهد و شئون غیرفردی تفکر دینی نادیده گرفته و یا انکار میشود.
⭕️ جدایی دین از سیاست، یکی از تبعات سکولاریسم و از لوازم ذاتی آن است، اما دامنه عمل سکولاریسم در محدود کردن چارچوب تفکر دینی، محدود به سیاست نیست و اصولا دین را به امری فردی و حاشیهای و غیر موثر تبدیل میکند.
⭕️ در ایران از حدود 150 سال پیش، سکولاریسم -البته نه لزوما با این نام و عنوان- مطرح شده است. اساسا جریان #روشنفکری ایران که به تقلید از روشنفکری مدرن اروپایی و غربی و به صورتی تقلیدی و ناقص و سطحی پدید آمده است، در وجه غالب خود سکولاریست است. روشنفکری لائیک ایران علنا و رسما سکولاریست است.
⭕️ اینان با طرح یک مسیر استحاله تئوریک تحت عنوان منطبق کردن مفاهیم دین با اقتضائات زمانه، کلیت معرفت دینی را تابع باورها و مفاهیم عصر مدرن میکردند که سکولاریسم رکن مهم و لاینفک آن بوده و هست. این جریان را می توان «سکولاریسم نقاب دار» نامید که اغراض سیاسی خود را پشت مغلطه های کلامی و سفسطه های تئوریک و تمثیل های ادبی پنهان می کند.
◀️ به کانال استاد شهریار زرشناس بپیوندید: @DrZarshenas
توصیف شهریار زرشناس از شهید مطهری.mp3
4.8M
🔊 #بشنوید
⭕️ پروژه فکری استاد شهید مرتضی مطهری در بیان دکتر #شهریار_زرشناس
💬 شهید مطهری خود را محدود به یک موضوع نکرد و در هر حوزه ای که نیاز بود به دفاع از دین پرداخت
▶️ @DrZarshenas