🔻انکار «اصل زکات»، به معنای خروج از وادی #توحید و انکار «احکام اسلامی زکات»، به معنای خروج از وادی #اسلام میباشد. #ارتداد
🔻و «خودداری کردن از آوردن زکات» توسط صاحبان اموال بسیار - خواه این افراد مسلمان باشند چه نباشند - نزد خدا #گناه_کبیره است و در صحنه اجتماعی یک #جنایت_بزرگ به شمار میرود.
➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
28.47M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 #نجات_اقتصاد_با_کدام_تئوری
💠 در روزگاری که حلال خواری ۷.۵ میلیارد جمعیت زمین به صورت عام و انسان ایرانی به صورت خاص که با قمار بورس و ربای بانک که رهآورد #اقتصاد_مدرن است، مخدوش شده، میتوان با تئوریزه کردن ساز و کار زندگی افرادی همچون «کربلایی محمد کاظم ساروقی» در حلالخواری و پرداخت #خمس و #زکات مالش کشور و جهان را به سمت حلالخواری و رستگاری سوق داد.
📌دریافت کلیپ با کیفت FULL HD از آپارات:
🔗m.aparat.com/v/lo78a
✅ @jdale_ahsan
✅@Hasanabbasi_ir
➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
💢 درست در زمانی که نسخههای تجویزی برآمده از آموزههای #اقتصاد_متعارف، اوضاع اقتصادی کشور ما را به این روز انداخته و همین شرایط موجب اقبال جوانان به سمت #اقتصاد_اسلامی شده است؛ هفتهنامهی «تجارتِ فردا» مصاحبهای را از یک فردِ ملبس به لباس دین، منتشر کرده که در آن به طرز عجیبی از جریان اصلی اقتصاد متعارف دفاع میشود!
📌البته این اقدام از سوی مجله #تجارت_فردا - که یکی از رسانههای شناخته شده لیبرال میباشد - قبلاً سابقه داشته است. به عنوان مثال در بحبوحه جو غالب مخالفت با ربای بانکی، مصاحبهای از یک روحانی در این خصوص منتشر کردند تا در آن اوضاع به گونهای از #سیستم_ربوی_بانکی اعاده حیثیت شود.
➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
🔻[ادامه پست قبل] کمی آن طرفتر، رسانه دیگر جریان لیبرال کشور تحت عنوان «اِکو ایران» مصاحبهی دیگری از همین فرد (سید جواد علوی بروجردی) منتشر میکند که در آن اصل #اقتصاد_اسلامی انکار و در عین حال مباحث جهتدارِ #اقتصاد_متعارف، علمی و عقلایی توصیف میشود!
📌ظاهراً وضع به گونهای شده که هر روز یک نفر میتواند ادعای «مرجعیت» کند! (شاید نوه مرجع بودن از ملاکهای مرجع شدن باشد و ما خبر نداریم.) هر از گاهی هم از یک «آیت الله» رونمایی میشود و به کسی هم برنمیخورد. به هر جهت لیبرالها این ترفند را یاد گرفتهاند که میشود برای موجه نشان دادن حرفهای خودمان، مواضع موافق چند عدد طلبه حوزه را به عنوان موضعگیریهای «آیت الله» و «مرجع تقلید» به خورد مخاطب بدهیم!
➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
🔻[ادامه پست قبل] کمی آن طرفتر، رسانه دیگر جریان لیبرال کشور تحت عنوان «اِکو ایران» مصاحبهی دیگری ا
✍ درباره مواضع کسی که از #اقتصاد_الحادی دفاع میکند! و ادعا میکند که #اقتصاد_اسلامی یک شوخی است.
• روایتی از پیامبر نقل شده که ایشان میفرمایند «حُبُّ الشّئِ یعْمی و یصِمُّ» یعنی علاقه زیاد به یک چیز، آدمی را کور و کر میکند. جناب علوی بروجردی نیز چنان شیفته مظاهر تمدنی غرب هستند که کاستیهایش را نمیخواهد ببیند و همه چیزش در نظر او زیبایی است. بنابراین نباید فکر کنیم ایشان در یک بخش خاصی شبههای دارند و با آوردن چند استدلال بتوان او را قانع کرد بلکه ریشه مواضع اشتباهش برمیگردد به انتخاب یک رویکرد غلط که اتفاقاً طیف سیاسی اصلاحطلب هم گرفتار آن است. #غرب_گرایی
• مثلاً معتقدند آن چیزی که بانک در مقابل وام، میگیرد ربا نیست و بانک را نباید به عنوان مرکز ربایی دید یا جایی گفتند که بانکهای مسیحی و یهودی خدمات ارزندهای برای مردم خود انجام میدهند.(تصور کنید که مدیچیها و روچیلدها، قصد خدمت به مردم را داشتند!) دلیل بروز این نوع موضع عجیب و غیرمنطقی، چیزی نیست جز نتیجه شیفتگی نسبت به غرب وگرنه این اظهار نظر مبنای علمی ندارد.
• یا مثلاً بر این باورند که مشکلات اقتصادی کشور هیچ ارتباطی به ضعف ساختارهای متعارف، سوء مدیریت مسئولین دولت فعلی و ایرادات تئوریهای جریان اصلی اقتصاد ندارد بلکه به خاطر وجود تحریمهاست! به طرز خندهآوری هم موافق برجام هستند با این توجیه که میان اروپا و آمریکا اختلاف نظر ایجاد میکند!!
• یا در خصوص علوم انسانی غربی، میگویند اینها علم محض و عقلایی هستند و ما باید به سیره عقلا تمسک کنیم. ایراد این افراد به همان شیفتگی مفرط به غرب برمیگردد وگرنه هر آدم آزادهای با یک مطالعه اندک به سادگی درمییابد که آنچه علم اقتصادش میخوانند، ربا را به رسمیت میشناسد مسئلهای که از نظر ما اصلاً عقلایی نیست. یا اگر بخواهیم کمی تخصصیتر تحلیل کنیم، از مفروضات اصلی اقتصاد متعارف انگارهای به نام «مالکیت خصوصی» است در حالی که ما به دلیل اعتقاد به اصل توحید، در درجه اول به مالکیت خداوند و در درجه دوم به مالکیت محدود انسان باور داریم مثلاً ما به وجود روابط مالی_اجتماعی نظیر #زکات و صلهامام اذعان داریم ولی آنها وجود این مناسبات را انکار میکنند.
• به طور کلی #التقاط در نگاه امثال علوی بروجردی، ریشه در عشقورزی و دلباختگی نسبت به غرب دارد و چه به حق امام خمینی(ره) فرمودند «التقاطی فکر کردن خیانتی بزرگ به اسلام و مسلمین است.»
پیوست:
🔗 منبع برخی از مواضع علوی بروجردی جهت مطالعه بیشتر
➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
🔻[ادامه پست قبل] کمی آن طرفتر، رسانه دیگر جریان لیبرال کشور تحت عنوان «اِکو ایران» مصاحبهی دیگری ا
✍ آدام اسمیت؛ انتشار گزیدهای از اظهارات او
🔻به مناسبت شبههافنکی علوی بروجردی
• آدام اسمیت (۱۷۲۳ - ۱۷۹۰)، فیلسوف اخلاق، اقتصاددان و نویسنده انگلیسی متولد اسکاتلند است که از وی به عنوان «پدر علم اقتصاد مدرن» یا پدر نظام سرمایهداری یاد میشود. او نظراتش را در مورد اقتصاد در کتابی تحت عنوان «تحقیق درباره ماهیت و علل ثروت ملل» به تفصیل شرح داده است.
• اسمیت، در این کتاب اعتقاد خود را مبنی بر اینکه نفع شخصی و خودخواهی عامل خوشبختی اقتصادی است [و نه خیرخواهی] اینگونه مینویسد:
▪️... this is how we obtain from one another most of the help that we need. We don’t expect our dinner from the benevolence of the butcher, brewer, or baker but from their regard for their own interest; we appeal not to their humanity but to their self-love, and talk to them not of our needs but of their advantages
▪️او (انسان) بیشتر موفق خواهد بود اگر بتواند خوددوستی همنوعانش را در راستای منافع خویش جلب کند (!)، و به ایشان نشان دهد که به نفع خودشان است برای او همان کارهایی را انجام دهند که وی به آنها نیاز دارد (!)... ما از سخاوتمندی قصاب و آبجوساز و نانوا انتظار شام نمیکشیم بلکه به جهت التفات آنها به منافعشان انتظار شام داریم. ما خود را نه مخاطب انساندوستی ایشان بلکه مخاطب خوددوستیشان میدانیم(!) و با ایشان نه از ضروریاتمان بلکه از منافعشان سخن به میان میآوریم(!) (کتاب ثروت ملل؛ سال ۱۷۷۶، ص۱۶.)
• تحلیل فوق که اسمیت از روابط انسانی در زمینه اقتصاد ارائه میدهد، جزء اصول موضوعهای به شمار میرود که علم اقتصاد مدرن با محتوای فعلی روی آن بنا شده است. انسان و جامعه مدنظر آدام اسمیت و به طور کلی علم اقتصاد متعارف، به همان شیوه رفتار میکنند چیزی که ما در پی آن نیستیم.
• در همین رابطه بد نیست اضافه کنیم که سال ۱۳۹۰؛ حضرت آقا در دیدار با دانشجویان با به کار بردن تعبیر #اقتصاد_آدام_اسمیتی، آزادی غربی (اباحهگرایی=لیبرالیسم) را مردود میدانند:
«یکی از مشکلات ما در طول این سالها این بوده که افرادی آمدهاند مفاهیم اسلامی را با مفاهیم غربی ترجمه کردهاند، حرفهای غربیها را تکرار کردهاند، دنبال تحقق آنها بودند؛ در حالی که انقلاب اسلامی برای این نیست. آزادی غربی در زمینهی اقتصاد، همین مطالبی است که میبینید؛ همین «اقتصاد آدام اسمیتی» و رسیدن به این وضع دیکتاتوری اقتصادی موجود دنیا، که الان دارد انحلال و فروریختگی خودش را بتدریج نشان میدهد. مراد ما از آزادی که این نیست. آزادی انسانی به معنای آزادی اخلاقىِ بیبندوبارىِ فرهنگىِ غربی نیست.»
۱۳۹۰/۰۷/۲۴
➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
🔻[ادامه پست قبل] کمی آن طرفتر، رسانه دیگر جریان لیبرال کشور تحت عنوان «اِکو ایران» مصاحبهی دیگری ا
✍ کینز و انتشار برخی از اظهارات او
🔻به مناسبت شبههافکنی علوی بروجردی
• قبل از هر چیز باید بگوییم که جان مینارد کینز (John Maynard Keynes)(۱۹۴۶ - ۱۸۸۳)، اقتصاددانان برجسته قرن بیستم محسوب میشود. که در کتابهای اقتصاد کلان، نظریههای او راجع به موضوعاتی از جمله اشتغال، سطح عمومی قیمتها و ربا مرور میشود.
• در اقتصاد کلاسیک، ربا(قیمت سرمایه) را برآیند پسانداز(عرضه سرمایه) و سرمایهگذاری(تقاضای سرمایه) میدانند اما کینز تعبیر متفاوتی بیان کرده و آن را بر اساس عرضه پول و تقاضای پول توضیح میدهد. [دیدگاه کلاسیک و کینزی هر دو ربا را به رسمیت میشناسند] از نظر کینز دولت با "افزایش یا کاهش عرضه پول و تغییر نرخ بهره"(که آن را سیاست پولی مینامد)، نقشی برجستهای در به سامان کردن اقتصاد بازی میکند.
➖➖➖➖➖➖
• گزیدهی منتخب از اظهارات وی در مقالهاش:
▪️I see us free for sure and certain principles of religion and traditional virtue-that that avarice is a vice, that the exaction of usury is a misdemeanor and the love of money is detestable.
▪️من خودمان را آزاد میبینم، آزاد برای بازگشتن از آن اصول قطعی و مطمئن دینی و سنتی (!) که در آن طمع داشتن گناه است(!)، تحمیل کردن ربا بر خلاف قانون الهی است(!)، و اینکه پول دوستی نفرتانگیز است(!)
▪️that those walk most truly in the paths of virtue and sane wisdom who take least thought for the morrow. we shall once more value ends above means and prefer the goods to the useful. We shall honour those who can teach us how to pluck the hour and the day virtuously and well. the delightful people who are capable of taking Direct enjoyment in things, the lilies of the field who toil not, neither do they spin.
▪️آنهایی در مسیر فضیلت و حکمت مقدس گام بر میدارند که کمترین توجه را به آینده دارند(!) ما باید بار دیگر هدف ها را بالاتر از وسیله قرار دهیم خوب (سود) را فراتر از مفید (سعادت)(!) ما باید قدردان کسانی باشیم که قادرند به ما بیاموزند که چگونه ساعت و روزها را شرافتمندانه بگذرانیم(با توجه به اینکه در جمله قبلی با ناراحتی گفته مجبوریم یک بار دیگر هدف را بالاتر از وسیله قرار بدهیم.) افراد با نشاطی که میتوانند از چیزها لذت ببرند(!)
▪️But beware! the time for all this is not yet. for at least another hundred years we must pretend to ourselves and to everyone that fair is foull and foul is fair. for foul is useful and fair is not. avarice and usury and precautions must be our gods for a little longer still. For only they can lead us out of the tunnel of economic necessity into daylight.
▪️اما آگاه باشید که چنین دورهای هنوز فرا نرسیده است، برای صد سال دیگر برای خود و هرکس دیگر تظاهر کنیم که بدی، نیکی است و نیکی بدی است(!)؛ زیرا بدی مفید است و نیکی نیست.(!) حرص و طمع و ربا و محافظهکاری؛ باید همچنان برای یک مدت کوتاه دیگر؛ خدایان ما باشند.(!) زیرا فقط آنها میتوانند ما را از گذرگاه تاریک اقتصادی به روشنائی روز؛ رهنما شوند.(!)
📚 منبع: مقاله جان مینارد کینز با عنوان
«Economic Possibilities for our Grandchildren»
انتشار یافته در سال ۱۹۳۰ میلادی.
➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
جنبش مردمی احیای زکات
🔻[ادامه پست قبل] کمی آن طرفتر، رسانه دیگر جریان لیبرال کشور تحت عنوان «اِکو ایران» مصاحبهی دیگری ا
✍ آیا علم اقتصاد مدرن به عقلانیت متکی است؟
• علوی بروجردی در تاریخ ۱۳۹۶/۴/۲۵ در حضور جمعی از عوامل یک بانک گفته بود: «خوشبختانه در دولت فعلی، که انشاءالله در دولت بعد هم ادامه پیدا کند، کسانی سر کار آمدند که اقتصاد را میفهمند. اقتصاد علم است. با تعبیر «اقتصاد اسلامی» مخالفم. چون اقتصاد اسلامی همان اقتصاد عُقلایی است... منظور از عقلا چیست؟ عقلای عالم روشهای اقتصادی شناختهشده مقبولی پیش همگان دارند که مجموع آنها اقتصاد عقلایی میشود. شرع هم همین را میگوید. اسلام هم همین را میگوید. اقتصاد عقلایی اقتصاد آزاد است نه اقتصاد کمونیستی.»
• چند روز پیش، رسانههای اقتصادی لیبرال این شخص را به عنوان آیت الله و مرجع تقلید جا زده و از او مصاحبهای منتشر کردند که مثلاً ما از زبان یک بزرگ دین ! بشنویم: اقتصاد متعارف، همان اقتصاد عقلائی است و اسلام نیز ما را به پیروی از همین آموزهها فرامیخواند!! نکته جالب اینجاست که این حرفها به مذاق رسانههای سیاسی اصلاحطلبان(رفورمیستها) هم خوش آمده و در بازنشر آن مشارکت کردند.
• به همین مناسبت تصمیم گرفتیم برای نشان دادن بخشی از تعارضات دیدگاه اسلام و تئوریهای علم اقتصاد، گزیدهای از اظهارات دو اقتصاددان برجسته غرب را در کانال قرار دهیم:
▪️آیا آقای کینز - تئوری پرداز علم اقتصاد - از سر توجه به عقلانیت در مقالهای که سال ۱۹۳۰ میلادی که از خود منتشر کرده راه نجات اقتصاد را شیوع ربا و طمع میداند؟ آیا نظر او قطعی و عقلائی است و باید همه بپذیرند؟
▪️آیا آدم اسمیت - که از او به عنوان پدر علم اقتصاد یاد میکنند - وقتی در کتاب ثروت ملل خود میگوید، نفع شخصی و خودخواهی عامل خوشبختی جامعه است و خیرخواهی نمیتواند منشاء آن باشد، از چیزی به نام عقل و منطق کمک گرفته و ما محکومیم به پذیرش آن؟
▪️ آیا بنتام که از برجستهترین اقتصاددان های دنیاست و نظریاتش در دانشگاهها تدریس میشود، در رویکرد عقلائی به ربا علاقه نشان داده و کتابی به ظاهر علمی تحت عنوان دفاع از ربا (Defence of Usury-م1787) مینویسد؟
• با این اوصاف چگونه یک نفر آن هم در لباس دین (!) و ملقب به آیت خدا (!) میتواند ادعا کند نظرات اقتصاددان غربی، علمی و عقلائی است و لذا با آموزههای اسلامی سازگاری دارد؟ بعد هم اقتصاد اسلامی را شوخی بنامد و در آخر نتیجه بگیرد به همان مسیر پیروی از تفکرات غربیها برای اداره اقتصاد کشور میبایست ادامه داد؟!
🔰 چه به حق حضرت آقا بیان کردند: «تئوریپردازیهای غربی در زمینهی سیاست، در زمینهی اقتصاد، تئوریهای ناقص و عقیم و بیخاصیتی است. ما را بیشتر تشویق میکند که برویم به درون خودمان مراجعه کنیم و فکر اسلامی و اندیشهی اسلامی را پیدا کنیم.»(در دیدار جمعی از اساتید دانشگاهها ۱۳۹۰/۶/۲)
➖➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیاء زکات
📡 @e_zakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰بخش۱
• «مالکیت خصوصی» که در غرب مطرح شده است اصلاً معادل مالکیت در اسلام نیست که اگر بود آنها زکاتی که صاحبان اموال بسیار میبایست بپردازند را به رسمیت میشناختند.
• در کانال ما نگاه مکتب توحیدی با دو مکتب مادی و غیرتوحیدیِ «لیبرالیسم و سوسیالیسم» را در موضوع مالکیت، اجمالاً مقایسه کردهایم.
• حالا اگر علوی بروجردی، طرفدار دیدگاه سوسیالیسم بود احتمالاً اینگونه اقتصاد اسلامی را زیر سوال میبرد: «ما در اسلام، مالکیت محدود افراد به رسمیت شناخته شده و عُقلا(سوسیالیستها!) هم معتقدند مالکیت انسان، نامحدود نیست. این موضوع را اسلام پذیرفته چون عقلائی بوده؛ پس ما اسلام را به عنوان یک مکتب اقتصادی مستقل جدای از سوسیالیسم و سرمایهداری، قبول نداریم!»
➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰بخش۲
• آیا جهانبینی و اعتقاد به توحید یا شرک، در تعیین رفتار اقتصادی_اجتماعی مردم نقشی ندارد؟ چگونه کفار به #رباخواری معتقد بودند و اموال مردم را به ناحق میخوردند؟ چگونه مؤمنین متدین به آیین حنیف حضرت ابراهیم(ع) بر خلاف مشرکین، اهل پرداخت #زکات بودند؟
• اقتصاد متعارف که در دانشگاهها تدریس می شود، با توجیهاتی نظیر «ارزش زمانی پول»[۱] ربا را به رسمیت میشناسد. از اباحهگرایی[۲] (که نامش را آزادی میگذارند) مالکیت اختصاصی[۳] را نتیجه میگیرد و اینگونه از «حق خدا و مردم» (زکات) در اموال اغنیا صرف نظر میکند. آیا اینها غیرقابل خدشه است؟ عُقلائی و علمی است؟؟
[۱]Time Value Of Money
[۲]Liberalism
[۳]Privet Ownership
➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
5.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🔰بخش۳
• عُقلا، «شرک و الحاد»، «مادیگرایی»، «انکار آخرت»، «اصالت لذت و فایده»، «خودخواهی»، «رباخواری و کارکردن پول»، «مالکیت استقلالی افراد در نسبت با خدا»، «انکار زکات» ... را نمیپذیرند.
• مواردی که برشمردیم، همان اصول موضوعه #اقتصاد_بازار_آزاد (اقتصاد متعارف) میباشد که سیرهی عُقلا آنها را قبول ندارد.
• علوی بروجردی با نفی اقتصاد اسلامی، در واقع میخواهد عرصه را برای کارشناسان سکولار باز کند.
➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰بخش۴
• #آیه ۸ و ۹ سوره الرحمن: «أَلَّا تَطْغَوْا فِي الْمِيزَانِ وَأَقِيمُوا الْوَزْنَ بِالْقِسْطِ وَلَا تُخْسِرُوا الْمِيزَانَ» #تورم چیست؟ هنگامی که یکای اندازهگیری(میزان) تقلیل داده میشود، آنچه با آن یکا مورد سنجش قرار میگیرد، متورم میشود.
• به لطف امکان خلق پول برای بانک امروز، به کمک این نهاد با هدف دستبرد از ثروت پولی عموم مردم، نقدینگی(پول) را متورم میکنند. خداوند در قرآن کریم به رعایت «میزان»، امر کرده است که اگر اقتصاد اسلامی را برای اداره کشور مبنا قرار داده بودیم، هرگز تورم نداشتیم.
• #رشد_اقتصادی را چنانچه هممعنی «نماء رزق»، درنظر بگیریم طبق #روایت حضرت فاطمه(س) خداوند زکات را برای رشد روزی قرار داده است. لذا از منظر اسلام، از نتایج آوردن زکات توسط اغنیای جامعه، رشد و رونق اقتصادی است.
➖➖➖➖➖➖➖
✊جنبش مردمی احیای زکات
📡 @e_zakat