ادامه👇👇
✍رضاقلیخان مینویسد:
«امیر مازندرانی از مجاذب عاشقان و از قدمای صادقان است كه اعراب، وی را شیخ العجم مینامند. دیوانش را همه رباعی و رباعیّاتش به لفظ پهلوی است و مزارش در دارالمرز مشهوراست: ( هدایت، ۱۳۸۸: ۴۴)
و نیز مرحوم سعید نفیسی احتمال میدهد كه امیر در پایان «قرن نهم و اوایل قرن دهم هجری زیسته باشد.) «نفیسی، ،۱۳۶۳،ج ۱: ۲۴۰) و همچنین عباس شایان، او را شاعر دورة امیرتیمور گوركانی در قرن نهم میداند. (شایان: ۲۸۳) عده ای هم دوره ی زندگی وی را هم عصر فروپاشی سلسله ی مرعشیان در دوره ی اقتدار صفویه دانسته اند.
📌البته با توجه به قوّت نسخه شناسی استاد سعید نفیسی و مرجع قرار گرفتن یافته های او در ادب فارسی، رای ایشان با پژوهش تطبیقی زیر در دیوان امیر از نظر تبار شناسی واژگانی پذیرفتنی تر به نظر می رسد.
همانطوری كه ملاحظه فرمودید در بین نویسندگان و پژوهشگران دربارة دورة زندگی امیر پازواری، اختلاف نظر وجود دارد. به هرحال دورة زندگی او از قرن نهم تا دوازدهم است هرچند قضاوت قطعی دربارة روزگار زندگی شاعر، دشوار است.
💥زادگاه امیر پازواری
دربارة زادگاه وی باید گفت كه اگر به اشعار امیر مراجعه كنیم، در مییابیم كه وی در اشعارش، دشت پازوار و امیركلا را توصیف نموده و گشت و گذار در آن منطقه را زیبا میداند:
«امیر گِنِه دشتِ پازوار خُجیره
گشت پازوار رو در بهار خُجیره
ترجمه:
امیر میگوید: دشت پازوار چه خوب است به ویژه هنگام بهار، گشت و گذار در آن چه زیباست.
مِرِه كَل امیر گِنِنِه پازوار
بَلُو دَست أئیتِ مَرز گیرمِه تِیمِهجار
ترجمه: اهل پازوار مرا كل امیر میگویند كه بیلچه به دست گرفتم و در حال مرز گرفتن خزانهی نشا هستم.»
( برنهارد درن، ج اول:۱۳۰(
حتی كسانی در پازوار هستند که خود را از اخلاف او میدانند و معتقدند كه شهر امیركلا برگرفته از نام امیر پازواریست. وی در توصیف امیركلا سروده:
«امیركلاهِ او چِه چائی دارنه
امیرِ دِترِ گردن صُراحی دارنه
ترجمه: آبِ امیركلا چه سرد و خنك است و در گردنِ دخترانِ امیركلا، ظرف آب آویزان است«.(همان)
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3655
💌زندگی خصوصی شاعر
قسمت اعظم اشعار امیر در توصیف زیبایی دلدادهاش گوهر است و به گفتگوی این دو عاشق و معشوق میپردازد. دو عاشقی كه هرگز به هم نرسیدند و در آتشِ فراق سوختند. این بخش از اشعار او، دربرگیرنده ی آه و نالة جانسوزش در فراقِ گوهر است و از سرنوشت و تقدیر مینالد. وی در این مجموعه، خود را با مجنون و فرهاد و شیخ صنعان و نیز گوهر را با لیلی و شیرین مقایسه كرده است و اینك
نمونه اشعار او:
«اون وقت اگر مجنون، لیلیِ عشق داشت بی فرهاد، گلنك ره دوش هَنیاو داشت بی اون وقت كههیچ كس، مِهرره به دل نكاشت بی اسا امیر، مِهرِ گوهر، دل دكاشت بی آخِر داغِ شیرین، جان ره شِه گذاشت بی تِنِه دو گل و یاسمن، بو نداشت بی»
( برنهارد درن، ج ۲: ۲۷۰ )
ترجمه: اگر آن وقت مجنون به لیلی عشق ورزید اكنون امیر عشق گوهر را به دل گرفت.
ـ فرهاد گلنك را بر دوش گذاشت. آخر داغ شیرین بر دلش مانده، جان داد.
ـ آن زمانی كه هیچ كس، بذر مهرت را در دل نكاشته بود، دو طرف چهرهات مثل گل سرخ و یاسمن خوشبو نبود، من، عاشق تو شدم.
👈در نزد مردم #طبرستان، افسانههایی درباره عشق امیر به گوهر وجود دارد كه دُرن در صفحه ۱۲۳ تا ۱۲۹ دیوان به آن اشاره نموده است:
«امیر چوپانی بود كه در خدمت اربابش كار میكرد. دل امیر در گروِ مهرِ گوهر، دخترِ ارباب است. گوهر را نیز به او تمایل بوده است. روزی سواری به امیر میرسد و از او میخواهد كه از جالیز برایش خربزه بیاورد. امیر تعجّب میكند؛ زیرا زمانِ رسیدن خربزه نبود. به اصرار سوار، وارد باغ میشود. خربزههای فراوانی میبیند و باغ را چون بهشت مییابد. با حیرت خربزهای برای سوار میآورد. سوار، خربزه را میشكافد و پارهای از آن را به امیر میبخشد. سوار میرود. امیر به باغ بازمیگردد. باغ را به رونق چند لحظه پیش نمیبیند. در این هنگام گوهر سر میرسد و امیر نیمی از پارة خربزه را به او میدهد. هر دو با خوردن خربزه شروع به شعر گفتن میكنند و در مییابند كه آن سوار #امام_علی (ع) بوده است. امیر به دنبال سوار روانه میشود. سوار را در حال عبور از رودخانهای میبیند كه به جای آب، آتش در آن روان است و او را از عبور در آن رودخانه بازمیدارد. امیر از رودخانة آتش میگذرد و به پابوسیِ سوار مشرّف میگردد و درِ معرفت به رویش گشوده میشود و چون نام یار و معشوقش گوهر بود، معشوق حقیقی خویش را نیز به این نام میخواند.»
(برنهارد درن:۱۲۹-۱۲۳)
🎙#امیرپازواری
🌸#امیری
💞#امیر_گوهر
🌿🍂 ❖ ﷽ ❖
📩بارگذاری مطالب و موضوعات ویژه مناسبتهای بومی، محلی و ملی در پژوهش ادملاوند: 👇👇
💠#فرهنگ_عامه
📜#آیین #سنتها #رسوم
🗓#روز_ملی_مازندران
🟢#دیار_علویان
🌸
🍃🌺🍂 @edmolavand
💐🌾🍀🌼🌷🍃🌼
ادامه👇👇
✍ترانه هايي که در وصف (گوهر) است، نشان مي دهد که يار اهل پازوار نيست. پس منزل دوست کجاست؟ گاه به دشت (کره سنگ) ، گاه به (کوه لار)، و گاه به (هراز) منتهي مي شود. پس گوهر اهل کوهستان ها و ييلاقات آمل باید باشد؛ دياري که امير شيفته آن است و بارها از آن ياد مي کند:
اي باد که گذر مي کني به شهر #آمل پيغام ببر به يار دل آزار م.. امير سي سال عشق گوهر مي کارد و آرزو مي کند که سي سال ديگر هم در اين عشق بسوزد. حاصل ازدواج او با گوهر يا با کسي ديگر دختري است که در ترانه اي از او سخن مي گويد.
📌ابوالقاسم اسماعیل پور مقاله ای دارد که روایتیست از عشق امیر و گوهر:
«مردي بود روستايي و عوام و ظاهرا نزد دهقاني نوکري مي کرد. اما پنهاني به دختر ارباب عشق مي باخت و به اميد بوستان وصالش به بوستان کاري سرگرم بود و دختر را نيز ميلي به جانب او بود. چنان که گفته اند تا از جانب معشوقه کششي نباشد، کوشش عاشق بيچاره به جايي نمي رسد؛ پس دختر هر روز به بهانه ديدار براي يار خود چاشت مي برد و البته خواجه آن است که باشد غم خدمتکارش.
📌القصه روزي امير در بيرون بوستان ايستاده بود که سواري نقابدار با يک پياده پيش او رسيد. امير چون آن سوار عظيم الشأن را ديد، شرط تعظيم و تکريم به جا آورد. سوار فرمود که: اي امير، از بوستان خود به ما خربزه برسان.
در پاسخ عرض کرد که: جاليز من اينک دو برگه است و هنوز گل نداده .باز فرمود که: برو به بوستان نو، خودت خواهي ديد که خربزه بسيار چيده و رويهم انباشته شده است يکي از آنها را براي ما بياور.
او اگر چه به يقين مي دانست که خربزه اي در کار نيست، اما به خاطر اطاعت امر آن بزرگوار، داخل جاليز شد. ديد که بوستانش خرم تر از بوستان بهشت است. خربزه فراوان چيده شده و روي هم قرار گرفته است. متعجب خربزه اي برداشت و به خدمت آن بزرگوار آورد. آن سوار خربزه را بشکست. دو قاچ از آن را به امير باغبان داد و يک قاچ به آن پياده و يک قاچ ديگر را نيز به چوپاني داد که در آنجا گوسفند مي چرانيد و بهري را نيز خود گرفت و روانه گرديد. امير يک قاچ را خورد و قاچ ديگر را براي دلداده اش نگهداشت.
اما بار ديگر که داخل بستان شد جاليز را به گونه اول ديد. در اين هنگام دلداده اش براي او ناهار آورد دختر نيز گفت: دانستي که آن سوار که بود و کجا رفت؟ گفت نه. گفت: او امام تو حضرت #امام_علي (ع) بود از پي او برو، شايد به پابوسش مشرف شوي. امير از پي آن بزرگوار شتابان دويد تا نزد چوپان رسيد. پرسيد: هيچ سوار ديدي که بدين سو رفته باشد؟ آن چوپان دور دست را به او نشان داد و گفت: سوار همان است که در مي شود. پس امير شتابان دويد تا نزديک شد؛ ديد که سواري از نهري بگذشت که در آن به جاي آب، آتش روان بود، سوار او را باز مي دارد که: بدين سو ميا، خواهي سوخت. امير اين شعر برخواند:
چهره ات به خوبي گل آتشين است
من به آتش مي روم، اگر آتش اين است
پس از ميان رودخانه ی آتش گذشت. چونان که او خود گذشته بود. آن بزرگوار هم عنان اسب برکشيد تا امير به پابوس او مشرف شد و از برکت وجود آن بزرگوار در معرفت به روي قلب او گشوده گشت .
اما چون نام دلداده اش (گوهر) بود، پس از آن که به خدمت يار حقيقي خويش رسيد، در شعرهاي خود، يار حقيقي را به همين نام خواند .»
( برنهارد درن ، مقدمه، ج ۲، ص ۷۳-۹۷)
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3655
📜گردآوری اشعار امیر
اشعار #امیر_پازواری در گوشه و كنار منطقة مازندران، پراكنده بود؛ قسمتی از سرودهها، سینه به سینه و دهان به دهان نقل میگشت و قسمتهایی دیگر از اشعار به شكل جزوات وجود داشت تا این كه پرفسور «برنهارد دارن» روسی آلمانیاصل، همّت گماشت و اشعارش را جمعآوری كرد و در دو مجموعه به نام «دیوان كنزالاسرار مازندرانی» به چاپ رساند. وی كه از مؤسّسة امپراتوری جغرافیا واقع در قفقاز به مازندران سفر كرده و در ضمن انجام مأموریتش در كنسولگری گیلان ، علاقه و اشتیاق به زبانهای محلّی و بومی سواحل دریای خزر مخصوصاً زبان طبرستان آن هم از راه خواندن اشعار مازندرانی در كتابهای تاریخی از جمله تاریخ ابن اسفندیار و قابوس نامة عنصر المعالی و نیز كتاب ظهیرالدین مرعشی پیدا کرده بود، بر آن شد تا با تحقیق و پژوهش، فهم اشعار را برای خود آسان نماید. امّا به علّت پراكندگی جغرافیایی مناطق سواحل خزر و گویشهای مختلف كه در زبان طبری وجود داشت، تصمیم گرفت كه این زبان را فراگیرد.
🎙#امیرپازواری
🌸#امیری
💞#امیر_گوهر
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂 ❖ ﷽ ❖
🌺
📩بارگذاری مطالب و موضوعات ویژه مناسبتهای بومی، محلی و ملی در پژوهش ادملاوند: 👇👇
💠#فرهنگ_عامه
📜#آیین #سنتها #رسوم
🗓#روز_ملی_مازندران
🟢#دیار_علویان
🌸
🌺🍃🌸
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🍃🌺🍂 @edmolavand
💐🌾🍀🌼🌷🍃🌼
ادامه👇👇
✍به این خاطر ولایت به ولایت گشت و با جدّیت تمام و تلاش فراوان، این زبان را فراگرفت. او در این باره مینویسد: « در هر جایی كه از عبارت و اشعار و حكایات و غیره به لغت آن ولایت بود، اطّلاعی بر آن یافته، بعد از تَنسیخ و تألیف اكثر آن به سنپطرز بورگ مراجعت نمودم و بعد از آن نیز یك مجموعه از اشعار كه به واسطه سعی و اهتمام عالی كنسول دولت روسیه در مازندران تألیف شده بود، به دست آورده؛ و كسی نیست مگر آن كه در جایی ورقی از آن دیوان در صفحه سینة خود ضبط كرده، در وقت ضرورت میخواند.
(برنهارد درن ، مقدمه، ج ۲، ص ۱۸-۱۷)
👈سپس دارن تمامی همكارانی كه او را در جمعآوری اشعار و ترجمة آن كمك كردند، ذكر كرده است:
۱. كنسول روس در استرآباد، گوسف مجموعهای از اشعار را برای درن فرستاد.
۲ ـ آغا محمّدصادق بارفروش از اهالی بارفروش
۳ ـ دتیل، پروفسور دانشگاه پطرز بورگ.
۴. میرزامحمّد شفیع مازندرانی، كه بیشترین همكاری را در جمعآوری اشعار و ترجمه مساعدت كرد، در كنسولگری ایران با دارن آشنا گردید. چون وی از اهالی بارفروش بود و زبان این منطقه را خوب میدانست، در تدوین و ترتیب اشعار، او را كمك كرد. البتّه در ترجمة ایشان، اشكالاتی وارد است كه آقای دكتر ستوده در مقدّمة دیوان، جلد اوّل بدان اشاره كرده است.
📩مردم و اشعار امیر
هیچ شاعر طبریسرا به اندازة امیر در نزد مردم با ستایش همگانی رو به رو نشده است؛ سینة مردم، گنجینة اشعار اوست. از دامنه كوهها گرفته تا قلب جنگل و تا روستاهای دوردست و سواحل دریای خزر و از چوپانان و گالِشها گرفته تا كشاورزان و كَسَبه و تاجران و معلّمان و دانشجویان و استادان، همه و همه، اشعار امیری را زیر لب زمزمه میكنند و هر یك، او را از آن خود میدانند و اشعارش را مطابق دل و خواستههایشان تفسیر میكنند؛ مثل شعرِ «حیدربابا» در نزد آذریها. امیر، پیوند میان تودة مردم با فرهنگ است؛ سمبل عشق و خاطرات است؛ رمز آشنایی اَقوام و طوایف ساحلنشین تا كوهنشین است. مربوط به تیره و نژاد خاصی نیست. شاعرِ دلسوخته روزگارانِ مازندران است. اشعارش، نالة ستمدیدگان است؛ دَردِ دل رعیّت است و موجِ خروشان دریاست؛ باران ملایم بهاری بر چمنِ سبزِ دل داغدیدهشان است. امیر، شاعر طبیعت است. او، زندگی مردم را در آیینه شعرش میتاباند. هیچ شاعری به اندازة او با اقبال عمومی رو به رو نشده است، مثل حافظ، حلقة اتّصال گذشته و حال است و همچون مولوی، بیانگر شور درون و همچون فردوسی، فریاد كنندة عصر ستم و احیاكنندة زبان است. اشعار امیر، آن چنان در دل مردم طبرستان نفوذ كرد و روحی تازه در آنها دمید كه حتّی نیما یوشیج، «پدر شهر نو فارسی»
(۱۲۷۴ ـ ۱۳۳۸ ه. ش.) به تأثیر از امیر، امیریهای تازه سرود.
(طاهباز: ۸۶)
📌امیر پازواری عارفی شاعر یا عاشقی با ذوق ادبی و موسیقایی ومعلوماتی دینی و مذهبیست ،که اصراری برای ثبت نام و اثرش بر صحیفه ی هستی نداشت و آن دسته از ترانه هایی که از زبان این آشنای ناشناخته تراویده است، محصول لحظات ناب مولاناواریست که بی هیچ وسواس وزن و قافیه و معماری نحوی و واژگانی از دریای طوفانی جان بر رود روان لبانش سرریز کرد و جاری شد.
🔎بررسی داستان های ایرانی واساطیری در دیوان امیرپازواری
در دیوان امیر پازواری که حدود ۲۵۰۹ بیت را به او نسبت داده اند، اشاره به آیات و احادیث و ائمه و مضامین تاریخی بی شماراست.
📄در این مقاله سعی شده به بررسی ابیاتی که در خصوص داستان های ایرانی واساطیری در دیوان امیر بدان اشاره شده بپردازیم:
👇👇
🎙#امیرپازواری
🌸#امیری
💞#امیر_گوهر
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3655
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂 ❖ ﷽ ❖
🌺
📩بارگذاری مطالب و موضوعات ویژه مناسبتهای بومی، محلی و ملی در پژوهش ادملاوند: 👇👇
💠#فرهنگ_عامه
📜#آیین #سنتها #رسوم
🗓#روز_ملی_مازندران
🟢#دیار_علویان
🌸
🌺🍃🌸
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🍃🌺🍂 @edmolavand
💐🌾🍀🌼🌷🍃🌼
ادامه👇👇
۱- اشاره به عشق #لیلی_مجنون و دلدادگی آن ها
امیر به داستان لیلی و مجنون و عشق آنان و زیبایی لیلی و دلدادگی مجنون به لیلی و سرگردانی مجنون در بیابان اشاراتی نموده است:
بیت:
مجنون بیابان و صحرا مه یارون
محنت کش این کهنه دنیامه یارون
معنی: مجنون بیابان وصحرایم یاران ،محنت کش این دنیا ی کهنه هسنم یاران.
بیت:
عشق اون عشقه که لیلی ره گریون بساته
ابراهیم ره آتش ،گلستون بساته
معنی: عشق آن عشق است که لیلا را گریان ساخت،آتش را برای ابراهیم گلستان ساخت.
بیت :
اون وقت که مجنون لیلی عشق داشته بی
اسا امیر،مهر گوهر دل دکاشته بی
معنی: از آن زمان که مجنون،عشق لیلا را در وجود داشت،تاکنون امیر مهر گوهر را در دل خود کاشته بود.
۲- اشاره به رستم،پهلوان بزرگ و بی بدیل ایران در شاهنامه و رخش که ۱۳ بیت می باشد.
بیت:
فرس که تنه زیر رون تا زندوئه
هماورد تنه رستم تا زندوئه
معنی: اسب که در زیر ران های تو در حال تاختن است، هماورد تن رستم است تا زنده است.
بیت: این رستم پیان چاکر تنه هزار بو
چون بهمن و دارا صد هزار شکار بو
معنی: باز مانند رستم چاکر برای تو هزار باشد،مانند بهمن و دارا صد هزار شکار برای تو باشد.
بیت:
امیرصفته گویا که بی زبانی
آن زور که تو دارنی رستم دستانی
معنی:گویا که بی زبانی صفت امیر است،با آن زور که تو داری رستم دستان هستی.
۳- اشاره به پادشاهی و تاج و تخت کاووس شاه
بیت:
اولاد کاوس شیر جنگی دلاور یلون رستم اِستا نِنِه بِتِه در
معنی :فرزندان کاوس(پادشاه) شیر جنگی دلاور،پهلوانانی چون رستم به درگاه تو ایستاده اند.
بیت:
گردینه مره تاج و تخت شاه
کاوس هرهفته هفت بار کمه شه جان ره پابوس
معنی: اگر تاج و تخت کاوس شاه را به من بدهند،باز هر هفته هفت بار جان خود را پابوس می کنم.
بیت:
رستم کنش،کاوس منش،کی خسرو جم
گردونه تخت و فرزانه بخت زمونه پرچم
معنی: ای رستم کنش،کاوس منش،ای کی خسرو جم،تخت تو گردونه (دوران)،بخت تو فرزانه و دنیا به مراد تو باشد.
۴- اشاره پادشاهی افراسیاب
بیت:
گر به شیر مردی افراسیاب چین بئوئم
گر دو نشمندی افلاطون حکیم بئوئم
معنی:اگر به شیر مردی افراسیاب چین بشوم،اگر (به) دانشمندی افلاطون حکیم بشوم.
بیت:
اسکندردل و مردی افراسیاب رس
همایون تاج و تخت ته هدیوس
معنی: دل اسکندر و مردی افراسیاب را داری،مانند همایون تاج و تخت به تو داده شده است. ( سایت سروش طبرستان )
📝نتیجه گیری
امیر پازواری مشهور به امیر مازندرانی، از شاعران طبریسرای مازندران می باشد که زندگی وی در پرده ابهام مانده است. شماری از منابع درباره زندگی، آغاز شاعری و عرفان امیر چندان به خطا رفته اند كه به افسانه مانند است. برخی نام وی را شیخ محمد پازواری و برادرانش را كریم و رحیم دانسته اندو نوشته اند كه در زمان حكومت صفویان در پازوار به دنیا آمد و پس از برانداختن فرمانروایان محلی و تصرف مازندران به دست شاه عباس صفوی به وی پیوست. امیر از آن پس با شاه بود و از شاه لقب شیخ العجم و امیرالشعرا گرفت. پس از مرگ شاه عباس ( ۱۰۳۸ ) وی به #بوكلای_پازوار بازگشت و در همان جا درگذشت و در کنار برادرانش به خاک سپرده شد.
📌امیر را می توان به حق یکی از معروفترین شاعران مازندران نامید که در عین شهرت فراوان هیچ نام و نشانی از او بر این زمین خاکی نیست.
امیر شاعری است که شعرهای او از سوز دل عاشقان ،خستگی روستاییان و نجوای چوپانان در کوهستان سخن می گوید و به حق باید او را شاعر روستا نامید. در بررسی شعر امیر محتوای عمیق و سبک و اندیشه ی خیالی که در شعر او دیده می شود، بیانگر این مطلب است که او انسانی با ذوق و قریحه ی عرفانی بالابوده که شعر اکثر شعرا و داستان ها و اساطیر ایران را به خوبی می دانسته و سعی کرده آنان را به زبان خود از طرف روستاییان بیان کند. هیچ شاعر طبریسرا به اندازة امیر در نزد مردم با ستایش همگانی رو به رو نشده است؛ سینة مردم، گنجینة اشعار اوست . اشعار امیر پازواری در گوشه و كنار منطقة مازندران، پراكنده بود؛ قسمتی از سرودهها، سینه به سینه و دهان به دهان نقل میگشت و قسمتهایی دیگر از اشعار به شكل جزوات وجود داشت تا این كه پرفسور «برنهارد دارن» روسی آلمانی اصل، همّت گماشت و اشعارش را جمعآوری كرد و در دو مجموعه به نام «دیوان كنزالاسرار مازندرانی» به چاپ رساند .
🎙#امیرپازواری
🌸#امیری
💞#امیر_گوهر
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3655
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂 ❖ ﷽ ❖
🌺
📩بارگذاری مطالب و موضوعات ویژه مناسبتهای بومی، محلی و ملی در پژوهش ادملاوند: 👇👇
💠#فرهنگ_عامه
📜#آیین #سنتها #رسوم
🗓#روز_ملی_مازندران
🟢#دیار_علویان
🌸
🌺🍃🌸
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🍃🌺🍂 @edmolavand
💐🌾🍀🌼🌷🍃🌼
📚#فهرست_منابع
۱- درن، برنهارد، (۱۳۸۷)، کنزالاسرار مازندرانی، پژوهشگاه علوم انسانی و مطالعات فرهنگی، ج ۱
۲- فرهنگ خانه مازندران، (۱۳۷۷)، در شناخت فرهنگ و ادب مازندران، انتشارات اشاره
۳- نفیسی، سعید، (۱۳۶۳)، تاریخ نظم و نثر در ایران و در زبان فارسی، انتشارات فروغی، چ دوم
۴- شایان، عباس، (۱۳۶۴)، مازندران، انتشارات علمی، چ ۱
۵- طاهباز، سیروس، (۱۳۸۹)، مجموعه کامل اشعار نیما یوشیج، انتشارات نگاه، چ ۱۰
۶- هدایت، رضاقلی خان، (۱۳۸۸)، تذکره ریاض العارفین، تصحیح نصرت اله فروهر، انتشارات امیرکبیر، چ اول
۷- سایت بوستان ادب
۸- سایت تلاجن
۹- سایت سروش طبرستان
🎙#امیرپازواری
🌸#امیری
💞#امیر_گوهر
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3655
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂 ❖ ﷽ ❖
🌺
📩بارگذاری مطالب و موضوعات ویژه مناسبتهای بومی، محلی و ملی در پژوهش ادملاوند: 👇👇
💠#فرهنگ_عامه
📜#آیین #سنتها #رسوم
🗓#روز_ملی_مازندران
🟢#دیار_علویان
🌸
🌺🍃🌸
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🍃🌺🍂 @edmolavand
💐🌾🍀🌼🌷🍃🌼
710.1K
🎙#امیرپازواری
🌸#امیری
💞#امیر_گوهر
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3655
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂 ❖ ﷽ ❖
🌺
📩بارگذاری مطالب و موضوعات ویژه مناسبتهای بومی، محلی و ملی در پژوهش ادملاوند: 👇👇
💠#فرهنگ_عامه
📜#آیین #سنتها #رسوم
🗓#روز_ملی_مازندران
🟢#دیار_علویان
🌸
🌺🍃🌸
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🍃🌺🍂 @edmolavand
💐🌾🍀🌼🌷🍃🌼
5.52M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
زِبونِ مازِنی مه آبِروئه
اَمه شُهرت پَئیزِ سیزّه شوئه
مِره سرکو نَزن که شَر نِشینی
مه مِنزل مازِرونِ کوهِ لوئه
💥۱۴ آبان
❤️روز مازندران گرامی باد
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂 ❖ ﷽ ❖
🌺
📩بارگذاری مطالب و موضوعات ویژه مناسبتهای بومی، محلی و ملی در پژوهش ادملاوند: 👇👇
💠#فرهنگ_عامه
📜#آیین #سنتها #رسوم
🗓#روز_ملی_مازندران
🟢#دیار_علویان
🌸
🌺🍃🌸
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🍃🌺🍂 @edmolavand
💐🌾🍀🌼🌷🍃🌼
🌞هر پگاه نو
🤔با یک نگاه نو
💥 : اگر عمری باشد..
💙اگر عمری باشد، پس از این هیچ فضیلتی را همپایه مهربانی با آدمیزادگان نمیشمارم♥️.
🌳کمتر میگویم و مینویسم و بیشتر میشنوم و میخوانم.🌳
🌸 پس از این خویش را بدهکار هستی و هستان میشمارم نه طلبکار.🌸
🌺عدالت را فدای عقیده،🌺
💮و آرزو را فدای مصلحت💮،
🌹و عمر را در پای خوردنیها و پوشیدنیها قربان نمیکنم.🌹
🌊چندان در خطا و کوتاهیهای دیگران نمینگرم که روسیاهی خود را نبینم🌊.
🌷هیچ ظلمی را سختتر از تحقیر دیگران نمیشمارم.🌷
🌳هر درختی را که دیدم در آغوش میگیرم، هر گلی را میبویم، و هر کوهی را بازیگاه میبینم و تنها یک تردید را در دل نگه میدارم: طلوع خورشید زیباتر است یا غروب آن🌳.⭐⭐⭐⭐⭐⭐
🌺رازگشایی از معمای هستی را به کودکان کهنسال میسپارم.🌺
💙"مهمتر از همه"💙
♥️اگر عمری باشد، قدر دوستان و عزیزانم را بیشتر میدانم.♥️
🖐️درود،صبح مهشیدتان خجسته و همایون باد🖐️
🖊#سیدقاسم_صیادمنش
🗓۱۴۰۳/۰۸/۱۴
🙏🌹🍁
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3657
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂 ❖ ﷽ ❖
🌺
📩بارگذاری مطالب و موضوعات ویژه مناسبتهای بومی، محلی و ملی در پژوهش ادملاوند: 👇👇
💠#فرهنگ_عامه
📜#آیین #سنتها #رسوم
🗓#روز_ملی_مازندران
🟢#دیار_علویان
🌸
🌺🍃🌸
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🍃🌺🍂 @edmolavand
💐🌾🍀🌼🌷🍃🌼
🔰مازندران،دیار نام آوران پاک آئین
۱۴ آبان،روز ملی مازندران،سالروز آغاز حکومت علویان در طبرستان گرامی باد.
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂 ❖ ﷽ ❖
🌺
📩بارگذاری مطالب و موضوعات ویژه مناسبتهای بومی، محلی و ملی در پژوهش ادملاوند: 👇👇
💠#فرهنگ_عامه
📜#آیین #سنتها #رسوم
🗓#روز_ملی_مازندران
🟢#دیار_علویان
🌸
🌺🍃🌸
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🍃🌺🍂 @edmolavand
💐🌾🍀🌼🌷🍃🌼
27.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
فیلم| ببینید
تشریح برنامه های ویژه روز ملی #مازندران
🔺احسان آهنگر مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی مازندران :
🔹برنامههای گرامیداشت روز ملی مازندران از ۱۳ آبان آغاز و تا ۲۰ آبانماه با شعار محوری «مازندران مهد فرهنگ و آیین و علم» ادامه خواهد داشت.
🔹 از گلوگاه تا رامسر برنامههایی متناسب با روز ملی مازندران با همراهی و همدلی مردم برگزار خواهد شد.
🔹اجرای جشنواره های مهم فرهنگی هنری و ورزشی ، نشست های تخصصی علمی در حوزه مازندران، ویژه برنامه بزرگداشت روز ملی مازندران در روستای صالحان بخش کجور، گرامیداشت چهره های برجسته مازندرانی ، همایش تخصصی طالب آملی با محوریت دانشگاه مازندران، برنامه های ویژه دانش آموزی در مدارس استان و مسابقات فرهنگی و ورزشی و هنری از جمله اقدامات و برنامههای ستاد برگزاری روز ملی مازندران است.
🔹خبرنگار عکاس : فرشید سِگار
#چالوس
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3658
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂 ❖ ﷽ ❖
🌺
📩بارگذاری مطالب و موضوعات ویژه مناسبتهای بومی، محلی و ملی در پژوهش ادملاوند: 👇👇
💠#فرهنگ_عامه
📜#آیین #سنتها #رسوم
🗓#روز_ملی_مازندران
🟢#دیار_علویان
🌸
🌺🍃🌸
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🍃🌺🍂 @edmolavand
💐🌾🍀🌼🌷🍃🌼
12.57M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 ۱۴ آبانماه؛ مازندران، تشيع و ولایتپذیری
🌳 فرا رسیدن ۱۴ آبان، روز ملی مازندران گرامیباد.
🌀مازندران، مهد فرهنگ و آیین و علم
#روز_ملی_مازندران
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3658
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂 ❖ ﷽ ❖
🌺
📩بارگذاری مطالب و موضوعات ویژه مناسبتهای بومی، محلی و ملی در پژوهش ادملاوند: 👇👇
💠#فرهنگ_عامه
📜#آیین #سنتها #رسوم
🗓#روز_ملی_مازندران
🟢#دیار_علویان
🌸
🌺🍃🌸
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🍃🌺🍂 @edmolavand
💐🌾🍀🌼🌷🍃🌼
15.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 دیدار اعضای ستاد هفته مازندران با حضرت #آیت_الله_جوادی_آملی
https://mohsendadashpour2021.blogfa.com/post/3658
💐🍃🌿🌸🍃🌾🌼
🍃🌺🍂
🌿🍂 ❖ ﷽ ❖
🌺
📩بارگذاری مطالب و موضوعات ویژه مناسبتهای بومی، محلی و ملی در پژوهش ادملاوند: 👇👇
💠#فرهنگ_عامه
📜#آیین #سنتها #رسوم
🗓#روز_ملی_مازندران
🟢#دیار_علویان
🌸
🌺🍃🌸
🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🌼🍃🌸🍃🌺🍃🌸🍃🌺
🍃🌺🍂 @edmolavand
💐🌾🍀🌼🌷🍃🌼