🔹عالی ترین و بزرگترین ولی خدا امام زمان عج الله هستند که تمام هستی ایشان برای خداوند است؛
🔸در تمام وقت به خداوند خدمت میکنند؛ امیرالمؤمنین میفرمایند «وَاجعَلْ حالِی فی خِدمَتِکَ سَرمَداً»، «خداوندا تا ابد حال مرا در خدمت خودت قرار ده»؛
🔸 خدمت یعنی کوشش در راه تحقق اراده الهی.
@elmodin7
www.elmodin.com
بسم الله الرحمن الرحیم
┄┅═✼🌺🌿🌺✼═┅┄
#حکمت_ناب_شیعی
#عرفان_مقربین
#جهان_بینی_اسلامی
┄┅═✼🌺🌿🌺✼═┅┄
#درسنامه 4
استناد به آیات
┄┅═✼🌺🌿🌺✼═┅┄
باسلام و احترام
«دین اسلام» بهعنوان کاملترین دین آسمانی، دارای بهترین و جامعترین دستورات و تعالیم نجاتبخش بشری است که توسط برگزیدهترین و والامقامترین موجود عالم هستی، حضرت محمد مصطفی ص برای تمام بشریت آورده شده است. مجموعه این تعالیم در کتاب هدایتگر «قرآن» بهعنوان معجزه جاوید پیامبر اسلام ص پس از گذر قرون متمادی بدون هیچ تحریفی هنوز در دسترس است. بهحکم عقل، آخرین کتاب آسمانی باید کاملترین، جامعترین و مصون از هرگونه تحریف باشد تا همواره و در همه زمانها برای بشر قابل استناد و استفاده باشد.
🦋 این ادعا نیز در کتاب قرآن در آیه نهم سوره حجر بیان شده است: ﴿إِنَّا نَحْنُ نَزَّلْنَا الذِّكْرَ وَ إِنَّا لَهُ لَحافِظُونَ﴾ حال که به محکم بودن و دور بودن از هرگونه تحریف این کتاب یقین کردیم؛ تمام آیات آن برایمان قابل استناد و هدایتگر است. آیه دوم سوره بقره ﴿ذلِكَ الْكِتابُ لا رَيْبَ فيهِ هُدىً لِلْمُتَّقينَ﴾؛ آیه نهم سوره اسراء ﴿إِنَّ هذَا الْقُرْآنَ يَهْدي لِلَّتي هِيَ أَقْوَم...﴾ و آیات بیشماری دیگر همین مطلب را تأیید میکند.
🦋براساس آیات قرآن،هدف رسیدن به «جنةالرضوان» یا همان عرش الهی است که انسان در آن مرتبه به مقام «لقاءالله» میرسد.
پس از مشخص شدن مقصد که «عرش الهی» است؛ در جستجوی مسیر حرکت یا همان زندگی ایدئال در میان منابع دین اسلام، کلیدواژههای «صراط» و «سبیل» را که هر دو به معنای «راه» هستند؛ مییابیم. هر چند هر دو واژه ظاهراً به یک معنا هستند اما پس از بررسی درمییابیم تنها راهی که فرد را به مقصد اصلی میرساند«صراط»است.
🦋👇🦋👇🦋👇🦋👇
عبارت«صراط مستقیم»بیانگر بهترین راه و مسیر زندگی برای رسیدن به سعادت است که در بارها کتاب قرآن آمده است. خدای متعال در سوره حمد انسانها در سه گروه دسته بندی کرده و ویژگیها و سرنوشت هریک از آنها مورد بحث قرار داده است. در این تقسیم بندی 3گانه که شامل «منعم علیهم»،«مغضوب علیهم» و «ضّالّین»است؛طی طریق در«صراط مستقیم»را تنها مخصوص گروه اول معرفی میکند و در آیاتی دیگر،افرادی که در آن و سالک این راهاند را مورد تمجید قرار میدهد. بنابراین تنها گروه«منعم علیهم»هستند که به بالاترین هدف زندگی دست مییابند.ازآنجاکه وصف آنها «نعمت داده شده» است؛بالاترین هدف رسیدن به همان نعمتی است که صرفاً از این طریق میسر است.
❓🤔❓🤔❓🤔❓🤔
حال باید پرسید این نعمت ویژه چیست؟
👌خداوند متعال به همه موجودات و انسانها نعمتهای فراوانی داده است. اولین نعمت،نعمت وجود و رسمیت دادن حق حیات برای همه موجودات است.در کنار آن نعمتهای دیگری مانند سلامتی،زیبایی،قدرت،مال و فرزند را حتی به افراد گمراهی مانند فرعون، قارون،هامان و... نیز داده است؛بنابراین باید نعمت ویژه ای-که بالاترین نعمت است-مدنظر قرار گرفته باشد نه انواع نعمتهایی که به دیگران بدون در نظر گرفتن رتبه ومرتبه وجودیشان نیز اعطاء میشود.
علامه طباطبایی در تفسیر المیزان با بررسی کلمه «نعمة» در قرآن کریم، نتیجه میگیرد این کلمه یا بطور مقید بهکار رفته است که اشاره به نعمت مقید و خاصی میکند و یا بهصورت مطلق و بدون هیچ قیدی ذکر شده است که بیانگر همان بالاترین نعمت است که در ادبیات دینی با عنوان«ولایت»شناخته میشود.
👌علاوه بر استدلال فوق میتوان به استدلالات نقلی دیگری هم اشاره کرد که از جهت تیمن و تبرک به 2نمونه اشاره میشود:
♦️الف)زمانیکه پیامبر اسلام ص ولایت امیرمؤمنان ع را در غدیر خم اعلام کردند آیه 3 سوره مائده نازل شد: ﴿...الْيَوْمَ أَكْمَلْتُ لَكُمْ دينَكُمْ وَ أَتْمَمْتُ عَلَيْكُمْ نِعْمَتي وَ رَضيتُ لَكُمُ الْإِسْلامَ ديناً...﴾ چنانکه مشخص است در اینجا نعمتِ تمام شده را در نصب ولایت امیرالمؤمنین علی ع پس از پیامبر ص معرفی کرده است.
♦️ب)در کتاب اصول کافی از ابوحمزه روایت شده است:«باجماعتی نزد امام صادق ع بودیم، حضرت دستور دادند طعام بیاورند، طعامی آوردند که در تمام عمرمان لذیذتر و خوشبوتر از آن نخورده بودیم؛ بعد خرمایی آوردند که آنقدر شفاف، صاف و زیبا بود که همه را به تماشا واداشت. مردی از حضار گفت: «بزودی از این نعمتهایی که نزد پسر پیغمبر از آن متنعم شدید بازخواست میشوید.» امام ع فرمودند: «خدای عزوجل کریمتر و شأنش جلیلتر از آن است که طعامی به بندهاش بدهد و آن را برای شما حلال و گوارا بسازد؛ آنوقت بازخواستتان کند که چرا خوردید؟بلکه منظور از «نعیم» در آیه 8 سوره تکاثر ﴿ثُمَّ لَتُسْئَلُنَّ يَوْمَئِذٍ عَنِ النَّعيم﴾ تنها نعمت (ولایت) محمد و آل محمد است که به شما ارزانی داشته است.»
┄┅═✼🌺🌿🌺✼═┅┄
💠 نتیجه بحث:
بالاترین راه زندگی قرارگیری در «صراط مستقیم» است.
┄┅═✼🌺🌿🌺✼═┅┄
پیروز و سربلند باشید
@elmodin7
#اللهم _صلی_علی_محمد_و_آل_محمد
#صدقه_دفع_بلا_اول_ماه_شعبان
🌸خیرین یار دیار امروزند و یادگار ماندگار فردا، درودی خالصانه و ارادتی خاضعانه محضر شما که مظهر مهر هستید و از تبار باران، فروغ مهرتان روشنی بخش حریم مهرورزی و ریزش ابر کرامتتان رویش زندگی است.
✨ اعیاد شعبانیه مبارک.
🤲 اللهم أغنِ کُلَّ فقیر
ـــــــــــــــــــ
🌷 کارت خیریه کنزالسالکین:
💳 ۶۰۳۷۹۹۱۸۹۹۹۸۸۴۶۷
ـــــــــــــــــــــ
🌷هماهنگی جهت کمک های نقدی و غیر نقدی:
09038128234
ـــــــــــــــــــــــــــــــــ
کنزالسالکین
@kanz313
بسم الله الرحمن الرحیم
┄┅═✼🌺🌿🌺✼═┅┄
#حکمت_ناب_شیعی
#عرفان_مقربین
#جهان_بینی_اسلامی
┄┅═✼🌺🌿🌺✼═┅┄
#درسنامه 5
جستجو در روایات
┄┅═✼🌺🌿🌺✼═┅┄
باسلام و احترام
در مبحث قبل بیان شد طبق آموزه های دین مبین اسلام بهترین راه برای رسیدن به سعادت ابدی همان «صراط مستقیمی» است که در سوره حمد به آن اشاره شده است.
در این سوره بهتناسب مسأله، ابتدا انسانها در سه گروه دسته بندی شدند و ویژگیها و سرنوشت هریک از آنها مورد بحث قرار گرفته است.
این سه گروه عبارتاند از
♦️1) منعم علیهم،
♦️2) مغضوب علیهم و
♦️3) ضالین.
⬅️طبق ادله بیان شد، نعمت خاص صراط مستقیم جز «ولایت» نیست.
برای فهم بهتر منظور دستهبندی قرآن را با دسته بندی امیرالمؤمنین علی ع مورد مقایسه قرار میدهیم:
👇🦋👇🦋👇🦋👇🦋
در حکمت 147 نهجالبلاغه آمده است امام علی ع فرمودند:
«النَّاسُ ثَلَاثَةٌ: عَالِمٌ رَبَّانِيٌّ وَ مُتَعَلِّمٌ عَلَى سَبِيلِ نَجَاةٍ وَ هَمَجٌ رَعَاعٌ»؛
«مردم سه دسته اند:
♦️1) عالم خداپرست،
♦️2) طالب و آموزنده راه نجات و
♦️3) احمقان فرومايهاى كه (گوسفند صفت) به دنبال هر فريادگرى بدوند، (و همچون پشه) با هر بادى بچمند، نه از نور علم روشنى گيرند كه راه خود شناسند، نه به سنگر مطمئنى پناه برند تا نجات يابند.»
حال دستهبندی انسانها در این حدیث را با دستهبندی سوره حمد منطبق میکنیم:
👇🦋👇🦋👇🦋👇🦋
💠«انعمت علیهم» همان عالمان ربانی یعنی اولیاءالله؛ و متعلمین علی سبیل نجاة (وصل به عالم ربانی) حزبالله هستند که هر دو گروه سالکان راه نجاتاند.
⬅️«عالم ربانی» کسی است که شدید الربط به خداوند و متصل به ولایت الهی است؛ در رأس علمای ربانی، انبیاء -در رأس آنها پیامبران اولوالعزم-، ائمه اطهار و رسولان قرار دارند یعنی کسانیکه مقصدشان عرش الهی و راهشان صراط است و به دنبال ایجاد حاکمیت الهی بر روی زمین و سرسپرده و مطیع محض اویند.
خداوند در آیه 69 سوره نساء مصداق منعم علیهم را «نبیین»، «صدیقین»، «شهدا» و «صالحین» بیان میکند:
«وَ مَنْ يُطِعِ اللَّهَ وَ الرَّسُولَ فَأُولئِكَ مَعَ الَّذينَ أَنْعَمَ اللَّهُ عَلَيْهِمْ مِنَ النَّبِيِّينَ وَ الصِّدِّيقينَ وَ الشُّهَداءِ وَ الصَّالِحينَ وَ حَسُنَ أُولئِكَ رَفيقاً».
⬅️در نتیجه دو گروه باقیمانده یعنی «مغضوب علیهم» و «ضالین» در دسته «همج الرعاع» جای دارند.
💠«مغضوب علیهم» اصحاب زر و زور و تزویر یعنی اولیاء شیطان، سرسپرده او و تابع نفسشان و پیروان آنها حزب شیطاناند.
💠«ضالین» نیز هرچند ممکن است هدف صحیح و الهی داشته باشند اما راه رسیدن به مقصد را گم کرده اند -هرچند در نهایت به یکی از دو گروه ملحق میشود- به همین دلیل طبق آیات سوره حمد بندگان حداقل روزی ده مرتبه از خداوند میخواهند که جزء این دو دسته قرار نگیرند و در زمره انعمت علیهم باشند.
🦋🦋😉😃😳🤔🦋🦋
👇💠👇💠👇💠👇💠
برای فهم اینکه چگونه فردی در زمره «مغضوب علیهم» یا «ضالین» قرار میگیرد لازم است در کلام گوهربار امام سجاد علیه السلام تعمقی صورت گیرد. ایشان میفرمایند: (هَلَكَ مَنْ لَيْسَ لَهُ حَكِيمٌ يُرْشِدُه)؛ «هر کس حکیمی که او را ارشاد کند _اشاره به انعمت علیهم- نداشته باشد؛ هلاک میشود.»
┄┅═✼🌺🌿🌺✼═┅┄
♦️ نتیجه بسیاااار مهم این جلسه:
🦋 🦋 در اینجا ضرورت داشتن و اتصال به راهنمایی که خود در مسیر هدایت صراط مستقیم است یعنی عالم ربانی متصل به #سلسله_اولیاءالهی مشخص میشود که در مبحث آتی بیشتر به بحث صراط میپردازیم.
┄┅═✼🌺🌿🌺✼═┅┄
در پیشگاه الهی پیروز و سربلند باشید
التماس دعا
🦋 @elmodin7
📡 Www.elmodin.com
🔹میلاد با سعادت🌸 امام حسین علیه السلام🌸 بر تمام عاشقان آن حضرت مبارک و فرخنده باد
💐⭕💐⭕💐⭕💐
هرکس به غیر تو دل ببندد، زیان کرده است.
🔹🌱🔹🌱🔹🌱🔹
@elmodin7
www.elmodin.com