عهد طهارت(قسمت۱۰).mp3
8.28M
📻 سلسله #پادکستهای_تخصصی #عهد_جمعی
#عهد_طهارت: #قسمت_دهم
استاد فیاضبخش
🔹 در باب #آثار_وضو دستور بعدی این است که #طهارت باید در همه اوقات باشد. در روایتی که در علل الشرایع آمده، امام هشتم فرمودند: "روشن است که بنده در سیر بسوی توحید چون باید دائما متوجه پروردگار خود باشد دائما در حال مناجات است و کسی که دائما در حال مناجات است
باید دائما متطهر باشد."
🔹 در روایتی از پیامبر اکرم صلوات الله علیه آمده است: "کسی که دائما #طهارت داشته باشد خداوند عمرش را طولانی میکند." یا بیان شده اگر میتوانید در تمام اوقات شبانه روز بر #طهارت باشی اینگونه باش که اگر فرد دراین حالت بمیرد در مقام #شهید مرده است. البته مقام شهید در اینجا به معنای شاهد است نه شهیدی که در راه حق جنگیده است.
🔹 انسان در هر حالتی که قبض روح شود در همان حال وارد برزخ می شود کسی که دائما در حال #طهارت است گویا دائما در حال توجه به پروردگار است. اگر فرد ملزم به #وضوی_مستحبی باشد این وضو بیشتر برایش #نورانیت میآورد و با این وضو فرد مورد عنایت ویژه قرار میگیرد.
◇【 @emam_sadegh_boj 】◇
📜 #حرکت_کاروانی در امتداد #عهد_جمعی
🔹 عهدهای جمعی عهدهدار یک امر خطیر است. هر جمع با برگزاری عهدهای جمعی و با عمل نمودن به آن، به آنجا خواهد رسید که روح و شاکله تمام #تشکیلات متحد خواهد شد. زمین زیر پای افرادی که به صورت دستهجمعی کاری را آغاز میکنند، بسیار لغزان است؛ به دلیل #اختلاف_سلیقه و #اختلاف_نظر های افراد، احتمال متفرق شدن یک #جمع_تشکیلاتی، بسیار زیاد است. برای در امان ماندن از این تفرقه و اختلال در حرکت جمعی، تشکیلات باید حفظ وحدت را ضامن حرکت خود بداند.
🔹 لازمهی برپایی چنین حرکتی، نزدیک شدن افراد به همدیگر است؛ به گونهای که آنها به اعمال و رفتار مشخصی متعهد شوند. مجموعه این اعمال و رفتار در یک سیر تشکیلاتی، «#عهدهای_جمعی»، گفته میشود که مایه وحدت میان افراد است.
🔹 یک #تشکیلات_ایمانی، در یک بازه زمانی واحد، یک امر مشخص را انجام میدهند و این امر باعث تقویت #روح_جمعی حاکم بر #تشکیلات خواهد شد.عهد جمعی آثاری به مراتب عظیمتر از عهد فردی دارد و باعث توفیق جمعی و تحقق آثار جمعی میشود. همچنانکه دعای جمعی اجابت بالاتری را به همراه دارد، #عهد_جمعی نیز #روح_جمعی ایجاد میکند. پیمانهای مکرر مؤمنان با یکدیگر، آنها را در حرکت و سیر، متحد نموده و آنها را حفظ میکند.
ادامه دارد..
ادامه..
🔹 این توحید تشکیلاتی، در سایه #ولایت عرضی مومنین بهتر درک خواهد شد. دین اسلام همواره مومنین را به ولایت میان یکدیگر و #رابطه_ولایی توصیه مینماید.
🔹 بستر #تشکیلات، بستر مناسبی برای حاکمیت این #روح_ولایی است. #عهد_جمعی باعث میشود، توفیقی که برای یکی از مؤمنان حاصل میشود، هم خود او بهرهی بیشتری ببرد و هم دیگران از توفیق او بهرهمند شوند.
🔹 در #مراقبهها و #عهدهای_جمعی، افراد مانند کوهنوردانی هستند که با طناب به یکدیگر متصل شدهاند؛ اگر کسی لغزشی پیدا کند، دیگران او را نگه میدارند و نمیگذارند سقوط کند. #ارتباطات_جمعی در امور معنوی و #عهدهای_جمعی چنین خاصیتی دارند.
🔹 قرآن کریم از #عهدهای_جمعی به صراحت سخن گفته است. عهد جمعی همه انسان ها در نفی عبودیت و بندگی شیطان و پذیرش بندگی خدا؛ أَلَمۡ أَعۡهَدۡ إِلَيۡكُمۡ يَا بَنِيٓ ءَادَمَ أَن لَّا تَعۡبُدُواْ ٱلشَّيۡطَانَۖ إِنَّهُۥ لَكُمۡ عَدُوّٞ مُّبِينٞ وَ أَنِ ٱعۡبُدُونِيۚ هَٰذَا صِرَاط مُّسۡتَقِيمٞ(یس: ۶۰ و ۶۱) همچنین از عهد اقوام و امت ها با خداوند متعال مانند عهد بنی اسرائیل نیز سخن گفته است (بقره: ۴۰) و همینطور عهد های جمعی مومنین با خداوند متعال.
🔹 این #حرکت_کاروانی در مقیاس بزرگتر، در شریعت اسلام تدارک دیده شده است، مانند نمازهای جماعت که مردم را در هر وعده در مساجد پیرامون یک هدف واحد جمع میکند. در مقیاس بزرگتر نمازهای عید و مناسک عبادی حج و.. هستند که دین برای ایجاد روح جمعی تشریع نموده است.
◇【 @emam_sadegh_boj 】◇
عهد طهارت(قسمت۱۱).mp3
6.71M
📻 سلسله #پادکستهای_تخصصی #عهد_جمعی
#عهد_طهارت: #قسمت_یازدهم
استاد فیاضبخش
🔹 نکته دیگر #تجدید_وضو است. تجدید وضو به این معنا که انسان حتما محدث نباشد وضو بگیرد.
کسی که #وضو روی وضو بگیرد ده برابر به او نورانیت داده می شود. وضو روی وضو نور روی نور است. مانند کسی که توبه کند بدون اینکه گناهی مرتکب شده باشد.
◇【 @emam_sadegh_boj 】◇
📜 الگوی #جامعه_سازی قرآنی
🔹 الگوی #عمل_جمعی و #عهد_جمعی الگوی جامعه سازی قرآنی است. این الگو با مبنای قرآنی در #عهد_طهارت هم جاری است و مسیر #تشکیلات_سازی و جامعه سازی توحیدی است.
🔹 قرآن کریم می فرماید: "يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱصۡبِرُواْ وَصَابِرُواْ وَرَابِطُواْ وَٱتَّقُواْ ٱللَّهَ لَعَلَّكُمۡ تُفۡلِحُونَ" (آل عمران: ۲۰۰). مرحوم علامه (رض) ذیل این آیه شریف در تفسیر المیزان می فرمایند: "اصبروا دعوت به صبر فردی است و صابروا از باب مصابره به معنای #صبر_تعاملی و #عمل_جمعی است." لذا آیه شریفه می فرماید: "اى اهل ايمان! [در برابر ابتلائات] #صبر كنيد، و ديگران را هم به صورت جمعی به صبر و شکیبایی واداريد و با يكديگر پيوند و ارتباط برقرار كنيد که این #پیوند_های_ولایی #رابطه_ولایی با امام را برای شما ایجاد می کند. بر این اساس بر رابطه خود با خداوند مراقبه کنید تا رستگار شويد!"
ادامه..
ادامه..
🔹 در این آیه شریفه:
۱- #صبر_فردی مقدمه صبر جمعی دانسته شده است.
۲- #صبر_جمعی لازمه شکل گیری روابط و پیوند های ولایی دانسته شده است. که هم شامل #روابط_ولایی_عرضی مومنین و هم بر اساس روایات ذیل این آیه شریفه شامل #رابطه_ولایی_طولی با امام نیز می شود.
۳- بر این اساس "رابطوا" در این آیه شریفه به معنای امر به #جامعه_سازی است و به همین دلیل هم مرحوم علامه (رض) مباحث جامعه سازی را ذیل این آیه شریفه بیان فرموده اند.
۴. بر اساس روایاتی که صبر را عام دانسته که "اَلصَّبْرُ ثَلاَثَةٌ صَبْرٌ عَلَى اَلْمُصِيبَةِ وَ صَبْرٌ عَلَى اَلطَّاعَةِ وَ صَبْرٌ عَلَى اَلْمَعْصِيَةِ" و صبر را به سه دسته #صبر_بر_مصیبت، #صبر_بر_انجام_طاعت و #صبر_بر_ترک_معصیت تعریف کرده اند، هر فعل یا ترک فعل انسان مصداق صبر فردی است است.
۵. همین نگاه در #صبر_جمعی هم تسری پیدا می کند. یعنی هر عمل فردی انسان لایه امر جمعی پیدا می کند. پس #اصبروا عمل فردی و به تبع #عهد_فردی در نسبت با اوامر الهی را طلب می کند و #صابروا عمل جمعی و به تبع آن #عهد_جمعی را طلب می کند.
۶. بر این اساس عمل و عهد فردی نسبت به اوامر الهی مقدمه عمل و عهد جمعی است و عمل و عهد جمعی مقدمه جامعه سازی توحیدی ذیل ولایت امام است.
۷. اگر این قاعده را پذیرفتیم هر امر الهی مصداق اصبروا یا صبر بر طاعت فردی و صابروا یا صبر بر طاعت جمعی می شود.
۸. بر این اساس #عهد_طهارت برای جامعه سازی معنا دار می شود و برای جامعه سازی باید با عهد فردی و طهارت فردی شروع کرد و به عهد جمعی و طهارت جمعی راه یافت و این طهارت جمعی مقدمه راه یابی به ارتباط با ولایت و جامعه سازی است.
◇【 @emam_sadegh_boj 】◇
#عکس_نوشته
🔸 اگر أخذمان بواسطه حضرت معصومه(س) باشد، هر جا برویم برقرار خواهد بود. چون در نظام روحی آن ها، زمان و مکان محدودیتی ندارد. اما اگر اینجا [قم] باشیم و این باور را نداشته باشیم، محروم هستیم.
🔸 اگر توجه به این نکته داشته باشیم، نتایج خیلی بیشتری را برای ما قرار میدهد و مقام شفاعت آن ها در إعطای علم و عمل برای ما بیشتر میشود.
🔖 هرچقدر باور ما به این بزرگواران بیشتر باشد، بهره مندی ما بیشتر میشود. و هر چقدر حدّ بزنیم، بهره مندی کم میشود.
📎 المیزان جلسه ۷۴۴
🌐 TAMHIS.IR
◇【 @emam_sadegh_boj 】◇
عهد طهارت(قسمت۱۲).mp3
2.81M
📻 سلسله #پادکستهای_تخصصی #عهد_جمعی
#عهد_طهارت: #قسمت_دوازدهم
آیتالله جاودان
🔹 هیچ گاه بیوضو نخوابید. کسی که با #وضو بخوابد اینطور برای او حساب میکنند که شخص تمام مدت در مسجد مشغول عبادت بوده است. اگر انسان دائما با وضو باشد شیطان در او کمتر اثر میگذارد.
◇【 @emam_sadegh_boj 】◇
📜 راهکار قرآنی تحقق #عهد_جمعی
فضاسازی و توصیه دیگران در عهد طهارت یکی از راههای عبور از #عهد_فردی به #عهد_جمعی است.
🔹 ۱. بر اساس آیه شریفه "يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱصۡبِرُواْ وَصَابِرُواْ وَرَابِطُواْ وَٱتَّقُواْ ٱللَّهَ لَعَلَّكُمۡ تُفۡلِحُونَ". (آل عمران: ۲۰۰)
در #جامعهسازی باید از #صبر_فردی بر طاعت (اصبروا) به #صبر_جمعی در طاعت (صابروا) حرکت کرد و این یعنی حرکت از عهد فردی و رسیدن به #عهد_جمعی در #طاعت_الهی از جمله در عهد طهارت!
🔹 ۲. یکی از راهکارهای عبور از عهد فردی (اصبروا) به عهد جمعی (صابروا) تواصی بالصّبر است. تواصی یعنی سفارش و توصیه یکدیگر به صبر بر طاعت خداوند متعال و پایداری در عهد طاعت الهی.
🔹 ۳. به بیان قرآن یکی از ویژگیهای اصحاب یمین این است که اهل #تواصی_به_صبر و فرهنگسازی برای تبدیل عهدهای فردی به عهدهای جمعی در طاعت الهی هستند؛ "كَانَ مِنَ ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ وَتَوَاصَوۡاْ بِٱلصَّبۡرِ" (بلد؛ ۱۷) که به بیان مرحوم علامه (رض) در المیزان منظور توصیه دیگران به صبر بر طاعت الهی است.
🔹 ۴. توصیه دیگران به طهارت ظاهری و #دائمالوضو_بودن در #تشکیلات_ایمانی میتواند با اقدامات سادهای مانند #تذکر و #یادآوری_لسانی ، نصب #احادیث_معرفتی و تذکاری در باب #طهارت و #وضو یا حتی انتقال محتوای تبلیغی عهد طهارت در فضای مجازی و فضاسازی برای عهد طهارت آغاز شود.
◇【 @emam_sadegh_boj 】◇
عهد طهارت(قسمت۱۳)(1).mp3
2.98M
📻 سلسله #پادکستهای_تخصصی #عهد_جمعی
#عهد_طهارت: #قسمت_سیزدهم
حجتالاسلام نظافت
🔹 برای جلوگیری از جوانمرگ شدن باید از راههای طولانی شدن عمر توجه کنیم. دائم الوضو بودن باعث میشود تا عمر طولانی شود. اجل مسمی و اجل معلق داریم که ورود اجل معلق را میتوان با #وضو گرفتن و سایر عوامل جلوگیری نمود.
◇【 @emam_sadegh_boj 】◇
📜 #عهد_جمعی و #تکلیف_جمعی مشترک جمع در عین تفاوت نقش افراد
🔹 در عهد جمعی صرفا با جمع عهدهای فردی و اعمال فردی مواجه نیستیم و چون #عهد_جمعی تکلیفی جمعی است، تکالیف افراد علاوه بر تکلیف فردی، به اندازه توان و وسع آنها در تشکیلات وسعت مییابد.
۱. بر اساس آیه شریفه: "يَـٰٓأَيُّهَا ٱلَّذِينَ ءَامَنُواْ ٱصبِرُواْ وَصَابِرُواْ وَرَابِطُواْ" (آل عمران: ۲۰۰) اگر امر به #صبر_جمعی (صابروا) همان #عهد_جمعی و #تکلیف_جمعی در #طاعت_الهی است، بر اساس اینکه قرآن می فرماید: "لَا يُكَلِّفُ ٱللَّهُ نَفۡسًا إِلَّا وُسۡعَهَاۚ" (بقره: ۲۸۶) برای افراد یک #تشکیلات به اندازه وسع فردی و تشکیلاتی آنها تکلیف متفاوت می شود.
۲. بر این اساس تکلیف افراد مختلف در عهد جمعی در عین اشتراک، تفاوتهایی به قدر وسع ایشان دارد. چنانچه وسع امام و #رهبر_تشکیلات با یک فرد عادی متفاوت است.
۳. بعنوان نمونه، خداوند متعال خطاب به نبی مکرم اسلام (ص) میفرماید؛ "فَٱسۡتَقِمۡ كَمَآ أُمِرۡتَ وَمَن تَابَ مَعَكَ" (هود؛ ۱۱۲) در امری که به تو شد -که منظور همان عهد الهی خداوند است- استقامت کن و کسانی که با تو هستند نیز استقامت کنند.
ادامه دارد..
ادامه..
🔹 امام خمینی (ره) می فرمایند: روایت شده است از پیغمبر اکرم (ص) که: "شَیَّبَتْنِی سورةُ «هودٍ» لِمَکَانِ هذه الآیةِ" (سوره هود مرا پیر کرد به خاطر این آیه) "فَٱسۡتَقِمۡ كَمَآ أُمِرۡتَ" در سوره «شورا» هم هست. نفرمود سوره «شورا»؛ فرمود سوره «هود؛» برای اینکه در سوره «هود» "وَ مَنْ تابَ مَعَکَ" است؛ یعنی چون استقامت ملت را هم به عهده من گذاشته است، که مستقیم باش و هر که با توست مستقیم باشد، این من را پیر کرد. (صحیفه امام، ج ۹، ص ۴۷۹)
پس عهد امام یک امت و #رهبر_تشکیلات به این است که دیگرانی که تابع او هستند را هم مستقیم و پایدار کند!
۴. عهد جمعی چنین معنایی دارد! در #عهد_جمعی رهبر تشکیلات عهد میبندد که دیگران را با خود همراه کند و عمل جمع را از او طلب می کنند.
۵. در مورد عهد جمعی طهارت، رهبر تشکیلات به #طهارت_جمع متعهد می شود که دیگران را همراه کند لذا #طهارت_تشکیلات را از او طلب می کنند.
۶. همین نسبت با سایر اعضای تشکیلات هم هست. کسی که توان معرفتی دارد عهد می بندد این معرفت را به دیگران تسری دهد تا آنها با معرفت به طهارت به آن پایبند شوند، کسی که ظرفیت فعالیت رسانه ای دارد عهد میبندد که برای فضاسازی تشکیلات در عهد جمعی طهارت نقش ایفا کند.
◇【 @emam_sadegh_boj 】◇