eitaa logo
امام حسین ع
22.1هزار دنبال‌کننده
414 عکس
2.1هزار ویدیو
2هزار فایل
کانال مداحی و شعر و سبک https://eitaa.com/emame3vom
مشاهده در ایتا
دانلود
. ‍ محسن عربخالقی در گردهمایی نوحه‌سرایان: آقایان مسئول! اگر می‌خواهید اوضاع مداحی کشور درست شود بجای مداحان، برای نوحه‌سرایان برنامه داشته باشید. حاج محسن عربخالقی در ابتدای صحبت‌ در گردهمایی نوحه‌سرایان کشور به میزبانی کارگاه نوحه خوشدل، با تقدیر از دست‌اندرکاران برگزاری همایش و بیان اینکه این حرکت، به نوعی نمونه‌ای از اقدامات آتش به اختیار است، گفت: «بارها به آقایان مسئول گفته‌ام که اگر می‌خواهید اوضاع مداحی کشور درست شود، چشمه نوحه‌سرایان هستند؛ نه مداحان. باید برای نوحه‌سرایان برنامه داشته باشید.» عربخالقی در ادامه به تاریخچه تصنیف‌سرایی در ایران اشاره کرد و گفت: «ما چاره‌ای نداریم جز اینکه به غلبۀ محتوا بر فرم برگردیم چون وظیفۀ ما طرح مبانی و معارف آل‌الله است». محسن عربخالقی در بخش دیگری از سخنان خود با انتقاد از روی‌آوردن به شعار بجای شعر در برخی نوحه‌ها بیان کرد: «شاعر باید از دریچۀ زندگانی و فضائل و مراثی آل‌الله به مسائل و مفاهیمی همچون استکبارستیزی، تحریم، آتش به اختیار، جهاد تبیین و... بپردازد نه اینکه صرفاً به بیان الفاظ‌ شعارگونه بپردازد و قطعاً بیان غیرمستقیم و شاعرانه اثرگذارتر از شعار است.» او افزود: «نگاه ناقصی‌ست اینکه برخی می‌گویند چشم شاعر باید به دهان رهبری باشد؛ شاعر اگر مبانی و معارف را بشناسد قبل از اینکه آقا چیزی بگوید وظیفۀ خود را انجام می‌دهد و دیگر اصلاً نیازی به تذکر آقا نیست.» محسن عربخالقی با غیرمنصفانه‌دانستنِ برخی نقدها به نوحۀ امروز گفت: «چرا می‌گویند نوحه‌های قدیم بهتر از الان بوده؟ نوحه‌های قدیم سرشار از اشکال‌های زبانی‌ست. اتفاقات مثبتی که در مضمون، زاویه‌نگاه و موسیقیِ برخی از نوحه‌های ۱۰_۱۵ سال اخیر افتاده در تاریخ بی‌سابقه است». ایشان در ادامه در پاسخ به دغدغه برخی از نوحه‌سراها دربارۀ نوع تعامل مداحان با آنها گفت: «ما اگر نوحۀ خوب بنویسیم زمین نمی‌ماند و مداح خودش دنبال آن می‌آید. مشکل این است که نوحۀ خوب با زبان سالم، کم داریم». ایشان افزود: «من بارها با مداحان و نهادهای مختلف دربارۀ توجه به نوحه‌سرایان در بحث معیشتی، رسانه‌ای و... بحث کرده‌ام اما به این نتیجه رسیده‌ام که چه بخواهیم چه نخواهیم ما نوحه‌سرایان، محکومیم به تقوا و اخلاص.» .
. ‍ ‍ ‍ چرا بیان روضۀ گودال انقدر رواج پیدا کرده است؟ حجت‌الاسلام والمسلمین بندانی نیشابوری در گردهمایی نوحه‌سرایان کشور به میزبانی کارگاه نوحه خوشدل، با اشاره به آداب نوکری آل‌الله بیان کردند که: «شاعران قدیم با قلم و کاغذِ خمس‌داده‌شده، با وضو و رو به قبله و با ذکر و توسل، برای اهلبیت علیهم‌السلام شعر می‌سرودند.» ایشان با اشاره به وجوب مطالعه و پژوهش شاعران در منابع دینی گفتند: «شعر و نوحه چقدر باارزش می‌شود وقتی بتوان کنار هر بیت از آن به آیه‌، حدیث، روایت یا فضیلتی از اهلبیت علیهم‌السلام اشاره کرد.» حجت‌الاسلام بندانی نیشابوری در ادامه با بیان برخی آسیب‌ها در هیئات اشاره داشتند که: «چرا بیان روضۀ گودال انقدر رواج پیدا کرده است؟ امام صادق فرمودند حق روضه این است که هر کس شنید در مقتل با جدّ غریبم چه کردند قالب تهی کند. آیا برای ما چنین است؟ ما اگر از دروازۀ مدح و منقبت وارد مرثیه شویم اشارۀ کوچکی هم کافی‌ست که قلب مخاطب ما را بسوزاند. چرا که می‌گویی با چنین انسان بافضیلتی چنین کردند.‌ در احوالات علمای ما هست که اینچنین روضه می‌خواندند.» وی همچنین در نقد بیان برخی مراثی در اشعار و ذکر مصیبت‌ها افزود: «اگر ما در مورد صفات امام معصوم مطالعه کنیم و ویژگی‌های منحصربه‌فرد ایشان را بشناسیم و به اوصاف امام معصوم معرفت پیدا کنیم، برخی از روضه‌ها را کسر شأن امام خواهیم دانست و از بیان آن پرهیز می‌کنیم.» ایشان افزودند: «چرا در مناسبت‌های مربوط به دیگر ائمه علیهم‌السلام چند بیت کوتاه و مختصر خوانده می‌شود و می‌رویم سراغ سیدالشهدا. این‌همه منبع و محتوا داریم اما مطالعه و شعر و اجرایی نیست. از جوان و نوجوان ما درباره فلان بازیکن خارجی سؤال کنند با جزئیات جواب می‌دهد اما دربارۀ امثال نرجس خاتون و بی‌بی‌شهربانو سلام‌الله‌علیهما یا درباره حبیب‌بن‌مظاهر و دیگر اصحاب یا بعضاً دربارۀ خود امامان معصوم چیزی نمی‌داند. چرا؟ چون چیزی به او تحویل نداده‌ایم.» .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
Jame-Mofrad98-3-2.pdf
650.5K
📚عنوان : ✍نویسنده : مجتبی خرسندی 📖موضوع : شعر 📄تعداد صفحات : ۶۴ صفحه
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
. همه گریان روضه های توایم همه مشغول با نوای توایم چشم تو عشق یادمان داده عاشق گنبد طلای توایم مشق هر روزمان بود روضه چقدر خوب شد گدای توایم عشق تو آبرو به ما بخشید علت این است خاک پای توایم به غلامیت مفتخر هستیم سینه زن های مبتلای توایم مستحقیم بر عنایاتت همه محتاج یک دعای توایم شب جمعه ست دیده تر گوییم همه دلتنگ کربلای توایم کربلا نه بهشت نوکرها بهترین سرنوشت نوکرها... ✍محمد حبیب زاده ۱۴۰۰/۴/۲۱ ..
. علت احترام ها حیدر آخر با مرام ها حیدر اعظم کل نام ها حیدر آبروی غلام ها حیدر ذکر ناب امام ها حیدر از تو تکریم میکند عالم به تو تعظیم میکند عالم سوره والضحی خودت هستی رازق ماسوا خودت هستی انتهای وفا خودت هستی همه انبیا خودت هستی جانشین خدا خودت هستی با ولای تو با خدا هستم جام مستی بده تو در دستم با خدایت برو بیا داری در کنارش همیشه جا داری از خدا چهره بر ملا داری تو به قدر خدا سخا داری سَرُ و سِر با خدا شما داری دل سجاده با تو مانوس است لب محراب دست و پابوس است از عبایت ستاره میریزد ذکر هو از مناره میریزد کرمت هر کناره میریزد دانه استخاره میریزد هرقدم ماه پاره میریزد یاعلی ای محول الاحوال روزیم کن زیارتت هر سال محضرت میبرم ارادت را تانصیبم کنی زیارت را اذن جان دادن و شهادت را در تو دیدم دم اجابت را عشق پر شور و پر حرارت را رعیتم در پی عطای توام تا ابد خاک زیر پای توام با تو از زندگی هدف دارم نعره هو به هر طرف دارم جام عشق و جنون به کف دارم دم ایوان طلا شعف دارم مهر تربت من از نجف دارم جوشن عشق بر تنم کردی در حقیقت تو آدمم کردی .
. باصورت افتادی رخت رنگین کمان شد گریان زخم صورت تو آسمان شد وقتی زمین خوردی کنار جسم بی سر خنده نصیب خولی و شمر و سنان شد از سر گذشتی در پی انگشتری تو خنده زنان گفتند سهم ساربان شد حالا تو بودی و تن بی سر بمیرم روی سرت پاهای قاتل سایه بان شد وقتی تو را با تازیانه دور کردند سنگ ستم روی سرت بوسه زنان شد بزم شراب اشقیا رفتی و دیدی سهم لب چاک حسینت خیزران شد بر لب زدی تا پاره شد لبهای خشکت هر شب زدی تا پاره شد لبهای خشکت... ✍محمد حبیب زاده .
. از تل خودم دیدم تنت را واژگون کرد از خون تو گودال را دریای خون کرد خون تو می پاشید می زد نبض من تند سر از تنت برداشت با یک خنجری کند با پا لگد می زد به جسم بی سر تو پیش نگاه غرق اشک مادر تو خون تو را از خنجر خود پاک می کرد زیر لگدهای پیکرت را چاک می کرد شرمنده ام دیر آمدم نور دو دیده دیدم تورا صد پاره با حلق دریده ای بی کفن دیگر کفن پیدا نکردم جز خاک بر فرق سر خود جا نکردم... ✍محمد_حبیب_زاده .
. آن خداوندی که عالم را منظّم ساخته نوکرِ کوی تو را آقای عالم ساخته بنده ای را که خدایش دوستش دارد حسین در دلش والله از جنسِ غمت ، غم ساخته کشته ی اشکی و خالق هم میانِ خیرها گریه کردن در عزایت را مقدّم ساخته بس که آرامش دهد ذکرِ تو بر افلاکیان دستِ حق در عرش با نامِ تو پرچم ساخته نیستم دنبالِ جنت ، با تو من در جنتم روضه های تو بهشتم را فراهم ساخته فخرِ من این است محتاجِ غذای روضه ام سفره ام را نذریِ ماهِ محرِم ساخته هر که اهلِ روضه رفتن نیست ای آقای من زندگی اش را به دستِ‌ خود جهنم ساخته هر چه می خواهد بشر در دست تو باشد حسین پس خسارت دیده آن نوکر که با کم ساخته پر شده دور و برِ تو از رسولِ تُرک ها سفره ی عشقِ شما بسیار آدم ساخته تا که دستم را بگیری با بلاها ساختی دستِ تو با ساربان و زخمِ خاتم ساخته روی نی هم خلق عالم را هدایت کرده ای نایِ حلقومِ تو از آیاتِ حق، دم ساخته هر که گریانِ تو‌ باشد‌ مَحرَمِ اسرارِ توست شکرِ حق ما را خدا بهرِ تو مَحرم ساخته 🖋شاعر: رضا یزدی اصل ۱۴۰۰/۶/۵ .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا