✡️ یهودیان؛ پیشگامان آتئیسم در دنیا (8)
💠 ریچارد داوکینز
1️⃣ #ریچارد_داوکینز (Richard Dawkins) استاد دانشگاه، رفتارشناس بریتانیایی و نویسنده کتاب «تکامل و آفرینش» است.
2️⃣ او از منتقدان بزرگ آفرینشگرایی و یک بیخدای مشهور است.
3️⃣ برخی او را بیخدایی ستیزهجو خطاب میکنند.
4️⃣ به نظر داوکینز #ایمان یکی از بزرگترین آفتهای جهان است و آن را مانند آبله میداند با این تفاوت که ریشهکنی ایمان بسیار دشوارتر است.
✍️ نویسنده: مهدی شهریاری
✡️ اعتراض حضرت موسی به خدا در تورات!
1️⃣ #توراتِ تحریفشده در بیان فضایل انبیاء نه تنها اهمال نموده، بلکه چهرهای بس نامتعارف و بعضاً عوامانه را از مقام #نبوت به تصویر میکشد، که صد البته با چهرهای که در اسلام از این عنوان ترسیم میشود كه مقام #عصمت است، کاملاً در تضاد است.
2️⃣ حضرت موسی (ع) در اسلام دارای مرتبهی بالایی است و با صفت کلیمالله و پیامبر اولوالعزم از او یاد میشود، اما در فرهنگ یهودی-مسیحی و متون مقدسشان هرچند که بزرگترین و شامخترین پیامبر بوده چنانچه میخوانیم: «و نبیای مثل موسی تا بهحال در اسرائیل برنخاسته است که خداوند او را روبرو شناخته باشد» [1] اما جالب اینکه نبیای که مثلش در #بنیاسرائیل نیامده در مقابل خداوند دهنکجی كرده و سخنانی از باب گلهمندی بیان میکند که در شأن حتی پیامبرانی که در مقامهای پایینتر از ایشان در نبوت هستند، نیست!
3️⃣ ایشان [طبق نقل تورات] وقتی به خاطر اذیتهای بنیاسرائیل بهخاطر خارج کردنشان از مصر و نجات از رهایی، با خدا صحبت میکند چنین میگوید:
4️⃣ «چرا مرا دراین تنگنا گذاشتهای؟ مگر من چه کردهام که از من ناراضی شده، بار این قوم را بردوش من گذاشتهای؟ آیا اینها بچههای من هستند؟ آیا من آنها را زاییدهام که به من میگویی آنها را مانند دایه در آغوش گرفته، به سرزمین موعود ببرم؟ برای این همه جمعیت چگونه گوشت تهیه کنم؟ زیرا نزد من گریه کرده، میگویند: به ما گوشت بده! من به تنهایی نمیتوانم سنگینی بار این قوم را تحمل کنم. این باری است بسیار سنگین! اگر میخواهی با من چنین کنی، درخواست میکنم مرا بکشی و از این وضع طاقتفرسا نجات دهی»! [2]
5️⃣ این است مقام بزرگترین پیامبر در #یهودیت! و وامصیبتا از ترور شخصیتیای که دامن حضرت موسی (ع) را گرفته که حتی استدلالات عقلی بر عصمت انبیاء نیز در برابر تعصبات دینی و فرهنگی یهود و مسیحیت کارساز نیست!
✍️ پینوشتها:
[1] کتاب مقدس، ترجمه قدیم، تثنیه، 34 :10
[2] ترجمه تفسیری، اعداد، 11 :11-15
✡️ پیامبر خدا یا داعشی؟!!
1️⃣ انتساب خشونتهای افراطی به پیامبران الهی در کتاب مقدس یهودی_مسیحی از مطالب درخور توجه است.
2️⃣ #یوشع پیامبری است که از شخصیتهای بسیار بزرگ الهی در یهودیت و مسیحیت به شمار میآید:
✡️ «و خداوند به موسی گفت: «یوشع بننون را که مردی صاحب روح (روح الهی) است گرفته، دست خود را بر او بگذار» [1]
✡️ «و یوشع بننون از روح حکمت مملو بود، چونکه موسی دستهای خود را بر او نهاده بود» [2]
3️⃣ اما همین یوشع با این مقام، از اینکه نهایت #قساوت_قلب را برای افراد روا بدارد اصلاً باکی ندارد! یکی از چندین نمونهی داعشی مسلکیاش را در این آیات خواهیم خواند:
4️⃣ «آنگاه یوشع و همهی اسرائیلیها، عخان را گرفته، او را با ردا و نقره و شمش طلایی که دزدیده بود، با پسران و دخترانش و گاوها و گوسفندها و الاغهایش و خیمهاش و هر چه که داشت به دره عخور بردند، در آنجا یوشع به عخان گفت: «چرا چنین بلایی بر سر ما آوردی؟ اکنون خداوند، تو را دچار بلا میکند.» آنگاه تمام بنیاسرائیل آنها را سنگسار نمودند و بعد بدنهایشان را سوزاندند، و روی جنازه سوخته عخان، توده بزرگی از سنگ برپا کردند» [3]
5️⃣ دیدیم که چگونه یوشع نه تنها به مجازات شخص خطاکار بسنده نمیکند، بلکه پسران و دختران و حیوانات و دارایی او را هم میسوزاند!! آیا فرزندان آن شخص نیز باید #سنگسار و سوزانده شوند؟! و آن هم فقط به خاطر گناه دزدی پدرشان!
6️⃣ در نگاه عقلانی اسلام، تمام انبیاء عادل بوده و دارای #عصمت میباشند؛ لذا در فرهنگ اسلامی اینگونه داستانها قطعاً مردود و مصداق بارز تحریف هستند.
✍️ پینوشتها:
[1] ترجمهی قدیم کتاب مقدس، اعداد، 27 :18
[2] ترجمهی قدیم، تثنیه، 34 :9
[3] ترجمهی تفسیری، یوشع، 7 :24-26
✡️ مقدمهای بر غزوه بنیقریظه
1️⃣ غزوه بنیقُرَیظه، نام آخرین غزوه از غزوههای پیامبر اکرم (ص) با #یهودیان_مدینه است که در اواخر ذیقعده و اوایل ذیحجه سال پنجم هجری و به دلیل #پیمانشکنی یهودیان #بنیقریظه و همپیمانشدن آنان با مشرکان در غزوه خندق روی داد.
2️⃣ در این غزوه مسلمانان قلعههای بنیقریظه را محاصره کردند. پس از حدود یک ماه، یهودیان تسلیم شدند و حکمیت سعد بن معاذ را به پیامبر (ص) پیشنهاد کردند.
3️⃣ طبق برخی نقلها، سعد با استناد به پیمان یهودیان با پیامبر و نیز حکم #تورات (سِفر تثنیه، باب ۲۰، فقره ۱۴-۱۳)، به قتل مردان جنگجوی قبیله، اسارت زنان و کودکان و مصادره اموال حکم کرد و رسول خدا این حکم را پذیرفت. اما برخی از محققین در اینکه سعد به قتل همه مردان حکم کرده باشد، تردید کردهاند.
4️⃣ در این میان نسبت دادن کشتن هفتصد نفر از مردان بنیقریظه به امام علی (ع) از شبهات مهم مخالفان در غیرانسانی و خشن نشان دادنِ اسلام است.
5️⃣ در ادامه و برای تبیین این ماجرا، شما را به مطالعهی مقالهای از نویسنده معاصر، دکتر «ولید نجیب عرفات» استاد دانشگاه لنکستر، جلب میکنیم:
✡️ نقد و بررسی گزارش اعدام مردان بنی قریظه
🎯 خلاصهی مقاله
1️⃣ حادثه #بنیقریظه از حوادثی است که مستشرقان روی آن حساسیت زیادی دارند. ریشهی داستان، روایت #ابن_اسحاق است که نیاز به تأمل جدّی دارد. (ابن اسحاق در سال 151، یعنی 145سال پس از واقعه بنیقریظه از دنیا رفته است.) او مینویسد: رسول خدا (ص) بنیقریظه را در خانهای در مدینه زندانی کرد، سپس چندین خندق کنده دستور داد آنان را آوردند و در حالیکه گروه گروه آنان را میآوردند سرهایشان را قطع کرد و اینها را ششصد یا هفتصد و برخی تا هشتصد و نهصد نفر گفتهاند!
2️⃣ «سید برکات احمد» در جزئیات این روایت مناقشاتی کرده و گفته است که مگر نمیشد پیامبر (ص) اینها را به مدینه نیاورد و کنار قلعه خودشان آنان را گردن بزند؟! و نکته دیگر اینکه مگر خندق از قبل در نزدیک مدینه نکنده بودند. چه لزومی داشت تا دوباره خندق بکنند؟!
3️⃣ #ابن_حجر_عسقلانی این واقعه و گزارشهای مربوط به آن را انکار کرده و از روایاتی که ابن اسحاق در موضوعات نبردهای صدر اسلام از یهودیان نقل میکند که آنان هم از پدران خود روایت کردهاند، به «حکایات غریب» تعبیر میکند. معاصر ابن اسحاق یعنی #مالک_بن_انس هم ابن اسحاق را به دروغگویی متهم کرده و او را به جهت نقل چنین روایاتی، و بهعنوان کسی که روایاتش را از یهودیان میگیرد، دجال میشمارد.
4️⃣ قرآن کریم بهعنوان تنها منبع معتبر و معاصر این ماجرا، به گونهای بسیار مختصر در آیه 26 سوره احزاب به این حادثه اشاره کرده و فقط از کسانی که مستقیماً در نبرد شرکت داشتهاند سخن میگوید. اگر کشته شدگان در این حادثه 600 تا 900 نفر بودند رویدادی مهم تلقی و در قرآن بهصورت روشن به آن اشاره میشد که از آن درس و عبرت گرفته شود. اما فقط با اعدام سران خطاکار بنیقریظه، طبیعی است که بیش از این مقدار در قرآن اشاره نشود.
5️⃣ این داستان، نمونهای مشابه در تاریخ قدیمی #یهود دارد که میتوان این گزارش را نسخهای از همان نقل کهن دانست. در آن حادثه گفته میشود انقلابیون یهود علیه رومیان قیام کردند، اما پس از تخریب معبد آنان در سال 73 میلادی و فرار آنها به قلعه #ماسادا، ماجرا به قتلعام ایشان پس از محاصرهشان انجامید. برخی از آنان كه از واقعه جان سالم به در بردند به جنوب گریختند و به #یثرب آمدند و در آنجا ساکن شدند و آنان که ماندند گزارش آن را به نسلهای بعدی منتقل کردند.
نقد و بررسی گزارش اعدام مردان بنی قریظه.docx
25.5K
✡️ متن کامل مقالهی «نقد و بررسی گزارش اعدام مردان بنی قریظه»
📚 جایگاه هارون (ع) در قرآن و تورات (1)
1️⃣ قرآن در وصف #هارون (ع) او را مصداق هبه و رحمت خاص خدا میشمرد:
🌺 «وَ وَهَبْنَا لَهُم مِّن رَّحْمَتِنَا وَ جَعَلْنَا لَهُمْ لِسَانَ صِدْقٍ عَلِیّاً : و از رحمت خویش به آنان ارزانى داشتیم، و ذکر خیر بلندى برایشان قرار دادیم.» [مریم/۵۰]
2️⃣ همانطورکه اوصاف کمالی درونی، رحمت است، انسانهای کامل نیز رحمتهای الهی هستند، خدا چون وهّاب است، هبهای مانند هارون به موسی میدهد و چون رحمان و رحیم است، رحمتی مانند هارون دارد، پس هارون هم «رحمةالله» است و هم «هبةالله» و موسی کلیم با هماهنگی او، رسالت عظمای خود را به مقصد رساند.
3️⃣ یکی از برجستهترین ویژگیهایی که میتوان برای هارون نبی ذکر کرد، فصاحت و بلاغت در تکلم و امر تبلیغ است که در قرآن كریم و #عهد_قدیم به چشم میخورد.
4️⃣ دربارهی #ولایت هارون، باید به نسبتش با امر جانشینی موسی اشاره کنیم. پیامبر اکرم (ص) در موارد متعدد فرمودند که ای علی (ع) تو نسبت به من همانند هارون به موسی هستی، پس ایمانآورندگان علی را دوست دارند؛ همانطور که اصحاب هارون او را دوست داشتند و نزد موسی کسی همانند هارون دارای ارزش و مقام نبود همانطور که نزد من کسی همانند علی دارای مقام و منزلت نیست و هارون جانشین موسی بود و علی (ع)، جانشین محمد (ص).
5️⃣ یکی دیگر از ویژگیهای که میتوان برای ایشان ذکر نمود، این است که نبوت در بنیاسرائیل از نسل هارون (ع) است.
✍️ نویسنده: سکینه جمشیدی
📚 جایگاه هارون (ع) در قرآن و تورات (2)
1️⃣ بنابر گزارش #تورات، موسی (ع) چون به پیامبری برگزیده شد، فرمان یافت نزد فرعون برود. او ابتدا بهانه آورد که کُندزبان است و بهدرستی نمیتواند سخن بگوید پس خداوند بر او خشم گرفت و گفت: مگر نمیدانم که برادرت هارون گشادهزبان است! اکنون او را به یاری تو خواهم فرستاد و تو با زبان او سخن خواهی گفت و او زبان تو خواهد بود.
2️⃣ اما داستان در قرآن محترمانه و بهگونهای دیگر است و این موسی است که چون به پیامبری برگزیده میشود از خدا میخواهد تا #هارون را همراه او سازد:
🌺 «و براى من دستیارى از کسانم قرار ده، هارون برادرم را، پشتم را به او استوار کن، و او را شریک کارم گردان، تا تو را فراوان تسبیح گوییم، و بسیار به یاد تو باشیم، زیرا تو همواره به [حال] ما بینایى. فرمود: اى موسى، خواستهات به تو داده شد.» [طه/۲۹-۳۶]
3️⃣ و اینچنین است که خداوند نیز درخواست او را میپذیرد و میفرماید: به آنچه خواستی رسیدی:
🌺 «و برادرم هارون از من زبانآورتر است، پس او را با من به دستیارى گسیل دار تا مرا تصدیق کند؛ زیرا مىترسم مرا تکذیب کنند. فرمود: به زودى بازویت را به [وسیله] برادرت نیرومند خواهیم کرد و براى شما هردو، تسلّطى قرار خواهیم داد که با [وجود] آیات ما، به شما دست نخواهند یافت شما و هرکه شما را پیروى کند چیره خواهید بود.» [قصص/۳۴-۳۵]
4️⃣ در روایات متعدد ازجمله #حدیث_منزلت، نسبتِ حضرت علی (ع) به پیامبر اسلام (ص) مانند نسبت هارون به موسی دانسته شده با این تفاوت که هارون پیامبر بود اما حضرت علی (ع) نه. اما #یهود ادعا میکند که هارون پیامبر نبوده؛ بلکه #کاهن_اعظم قومش و نگهبان مقدسات (کفیل و هیکل مقدس) بوده است. آنها همچنین ادعا میکنند که خداوند هنگام وفات هارون به موسی امر کرد که لباس کاهن اعظم را از تن او بیرون آورده و به فرزندش الیعاز بن هارون بپوشاند.
✍️ نویسنده: سکینه جمشیدی