هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
◆ یکی از بهترینها زیر این آسمان را از دست دادیم...
حضرت آیتالله خامنهای روز گذشته در جمع خانواده شهید رئیسی با اشاره به ضایعه دردناک شهادت رئیسجمهور فقید کشور:
🏴 ما یکی از بهترین عناصرمان در زیر این آسمان را از دست دادیم؛ یکی از بهترینها را از دست دادیم... چارهای نیست؛ اینها را باید تحمل کرد در راه خدای متعال.
۱۴۰۳/۰۳/۰۲
#سیدالشهدای_خدمت
#رئیسی_عزیز
@t_manzome_f_r
▫️مجموعۀ تبیین منظومۀ فکری رهبری
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
#جهاد_تبیین
🔖«ما شیفتگانِ خدمتیم، نه تشنگان قدرت»
۱. با این سر و چشم درد شدید و گریه و بیتابی، که مرا از کار انداخته است؛ ناگهان در زیرنویس شبکه خبر میخوانم که قرار است، روز ۸ تیر، انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری برگزار شود. چرا اینقدر زود اعلام شد؟ هنوز ده دوازده، ساعت بیشتر از شهادت «رییسجمهور عزیز و محترم و مغتنم» ما نگذشته که تاریخ انتخابات مشخص شده است. لااقل بگذارید شهدا تشییع و تدفین شوند، بعد... نه! همین درست است، تمام خطاهای محاسباتی دشمنان ما در این نقطه است. مسئولان تراز نظام اسلامی _این معجزه عالمگیر_ هم، اعجاببرانگیزند. اصلا برای همین، مبنای حکمرانی الهی ما با تفکرات لیبرالی و اومانیستی که دچار تباهی و یأس و ناامیدی است؛ از اساس فرق میکند. ما به آینده امیدواریم و منتظران ظهوریم. به همین علت هر مسئولی که در تراز انقلاب اسلامی کار کند و عطش خدمت داشته باشد؛ سرنوشتی جزء شهادت ندارد. مسئولان ما تمدنسازند. مانند، شهید بهشتی، رجایی، باهنر،... و حاجقاسم...
۲. اصلا راه دور نرویم، همین «رئیسی عزیز که خستگی نمیشناخت» را ببینید؛ که در حکم تنفیذش، در تاریخ ۱۲ مرداد۱۴۰۰, امام خامنهای در اوصافش میفرماید: «... شخصیّتی مردمی و عالیقدر، از تبار سیادت و علم، و مزیّن به پرهیزکاری و خردمندی، و دارای سوابق درخشان مدیریّت،...» و نیز در پیامی به مناسبت شهادت او در ۳۱ اردیبهشت روایتی از روحیه این «شهیدِ جمهور» میفرماید: «برای او صلاح و رضایت مردم که حاکی از رضایت الهی است بر همه چیز ترجیح داشت، از این رو آزردگیهایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزیش برای پیشرفت و اصلاح امور نمیشد».
۳. این صفات به تناسب ظرفیت روحی در تمام مسئولانی که منتظران واقعی ظهور و «شفیته خدمت» هستند؛ نه تشنهی قدرت و در خط مقاومت زیست میکنند نه در خط سازش، موج میزند. از این رو، او هم مانند دیگر شهدا، مقامات دنیوی را در جهت رسیدن به اهداف متعالی و آرمانهای انقلاب به کار انداخت تا هم خود و هم مردمش را به تمدن نوین اسلامی و در نهایت به ظهور برساند. ما در ۸ تیر برای انتخاب رییس جمهوری به پای صندوق رای میرویم که یا در سطح «شهید جمهور» باشد یا بالاتر. ما دیگر به کمتر از این قانع نیستیم. هرچه شکست و ناامیدی در این ۴۵ سال برای انقلاب و نظام بوده و هست ناشی از روحیهی سازش و نگاه مادیِ تشنگان قدرت بوده است. میدانیم؛ سرباز انقلاب هیچگاه از فرامین امامین انقلاب یک قدم عقب نمینشیند، بلکه با اشتیاق هرچه بیشتر مانند پروانه گرد امام و اسلام و مردمش میگردد تا آنجا که در این راه بسوزد. و صد البته در این سوختن، مظلومیتشان، برای ما جگرسوز است.
پروانه پَرش سوخت / ولی من جگرم سوخت.
✍خالقی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگنرمِسخت
#جهاد_تبیین
بسماللهالرحمنالرحیم
🔖ترجمانِ عملی کتاب طرح کلی
🔻چرا باید از شهید رئیسی الگو ساخت و چرا باید از او حرف زد؟
برای روایتکردن رئیسی نباید تنها به سراغ مبارزه با فساد یا رونق تولید یا مردمیبودنش یا... رفت. باید به سراغ نگاه و بینشی از او رفت که این عملکرد را باعث شده است. رئیسی یک رئیسجمهور با قابلیت تمدنسازی بود. او مبانی و چهارچوب قوی برای انجام خدمت در سِمت ریاستجمهوری جامعه اسلامی داشت. آنهایی که در محضر کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی تلمذ کردهاند میفهمند این شهید بزرگوار همچون شهید سلیمانی توحید طرح کلی را خوب فهمیده بود. همان توحیدی که اختلاف طبقاتی را نفی میکند و شکل و شمایل جامعه را توحیدی و بر مدار دستور الهی میخواهد. مردمیبودن رئیسی بیشک از این نگاه برخواسته است او خود را برتر از مردم نمیدید و خود را با مردم برابر و بلکه خود را خدمتگزار آنها میدید.
در بینش اسلامی انسانی بر انسان دیگر برتری ندارد مگر به تقوا، و آن هم نه باعث مزیت مادی که بلکه موجب مسئولیت بیشتر است. در بند اول کتاب طرح کلی میخوانیم که مسلمان باید مسئولیتپذیر باشد و برای گرفتن یک مسئولیت باید تلاش کند تقوایی در حد و اندازه آن کسب کند و گرنه کج میرود. شهید رئیسی تقوایش همسنگ رئیسجمهور بودنش بود. برای همین منحرف نشد و از جایگاهش سوءاستفاده نکرد. در این نگاه شرط مسئولشدن در کشور اسلامی فقط تحصیلات و توان و تجربه و علم نیست، تقوا یک عنصر مهم است و ممیزه فرهنگ اسلامی از دیگر فرهنگهاست. او معنویت و اخلاق را به عرصهی سیاست بازگرداند. سیاست همراه با معنویت و اخلاق که ضامن آن تقواست نقطه مقابل سکولاریسم است؛ و ایشان با تمام این خصوصیات، سه سال با تمام دنیای اکثرا دینگریز رابطهای بر پایه ولایت به معنی آنچه در طرح کلی است، داشتند.
ولایت طرح کلی که به معنای همبستگی و همجبهه بودن است، روابط یک جامعه اسلامی و جوامع دیگر را بر سه دسته تقسیم میکند. کسانی که مکتب و تعهدات ایمانی و آرمانهایشان شبیه ماست و در مقابل استکبار میایستند، با ما همجبهه و پیوستهاند. جنگ آنها جنگ ما و دوستیشان دوستی ماست. حمایت از آنها وظیفه ایمانی ماست. برخی کشورها با ما اشتراکات ایدئولوژیکی و مکتبی ندارند اما خوی استکباری و استعماری هم ندارد و به اصطلاح شریک راهبردی هستند. رابطه ما با آنها براساس منافعمان هست. جنگ آنها جنگ ما نیست و لزوما صلح آنها صلح ما نیست. روابط ما با آنها براساس عزت، احترام متقابل و منافع مشترک و منافع ملتمان است. با دسته سوم که خوی استکباری و استعماری دارند هیچ رابطهای نداریم و اگر هم بنابر مصالحی بر میز مذاکره بنشینیم از موضع قدرت و برتری و عزت با آنها برخورد میکنیم و هرگز به آنها خوشبین نیستیم.
در سیاست وزارت خارجهی شهید رئیسی بهخوبی میشود این صفبندی را دید. همجبهه با جبهه مقاومت در منطقه، همکاری با بسیاری از کشورهای بدون موضع استکباری، از چین و روسیه گرفته تا کشورهای عربی و کشورهای منطقه و آفریقایی و آمریکای لاتین و...، و از طرف دیگر مواضع قدرتمند،انقلابی و اعلام بینیازی در مقابل خودکدخداپنداران مستکبر. در مقابل کسانی که سیاست خارجه را به انزوا یا وابستگی تقلیل میدادند، سید ابراهیم رئیسی و وزیر شهیدش امیر عبدالهیان با پایبندی به این صفبندی قرآنی، از موضع عزت روابط خارجه را به نفع ملت ساماندهی کردند.
شهید رئیسی عزیز خود چنین انسانی با رویکرد تمدنی به دین بود اما زمان لازم بود که این بینش و رویکرد در بدنه دولت و کارگزاران نظام رسوخ کند و آنها تربیت شوند و دولتی ساخته شود در حد و قواره تمدنسازی اما متاسفانه اجل مهلت نداد. با این وجود سه سال کوتاه و در عینحال پربار و پربرکت خدمت او و خود شخص ایشان نمونهای در پیشروی مردم است که باید تحلیل و تدقیق و تبیین شود و ابعادش مشخص شود تا قابل الگوبرداری برای دیگران شود. شناخت او و ویژگیهای مدیریتیاش در حد رئیس جمهور کشوری که داعیهی تمدنسازی دارد، میتواند شاخص خوبی برای انتخاب کارگزاران آینده نظام در راستای این هدف باشد.
✍ محدثه زندی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
#جهاد_تبیین
🔖یک ندای ملکوتی
شما گم نشده بودید...
داشتید راه را به ما نشان میدادید...
شما فقط در دل کوههای ارسباران پیدا نشدید؛ در دلهای بیقرار مردم هم پیدا شدید؛ تازه دیده و شنیده شدید؛ زنگ بیدارباش رفتنتان امید صبح بیداری و زدودن خواب پریشان غفلت را مژده میدهد.
ما را به یاد عالَم فراموششدهای انداختید که هوا و فضایش آرامشی عمیق به قلب آدم میدهد.
ما با داغ شما گرم میشویم، جان و نیرو در رگهایمان میدود و خوب و سربهراه میشویم...
چه زیبا به یاد ما آوردید که نگاهمان به قله باشد تا راه را گم نکنیم؛ حالا تا همیشهی ایران در کشاکش کوههای بلا چشم از قله برنمیداریم، و چشم از پرچمی که فاتحانه برافراشتید تا نشان راهمان باشد.
✍مریم عفتی مطلق
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
▪️نماز لیلةالدفن برای شهید #رئیسی_عزیز و همراهان گرامی ایشان
▪️نام پدر شهید سیدابراهیم رئیسی: سید حاجی
▪️نام پدر شهید حسین امیرعبدللهیان: محمد
▪️نام پدر شهید سید محمدعلی آل هاشم: سید محمد تقی
▪️نام پدر شهید مالک رحمتی: حاج اسکندر (زمان دفن جمعه)
▪️نام پدر شهید محسن دریانوش: مختار
▪️نام پدر شهید بهروز قدیمی: اسحاق
▪️نام پدر شهید سیدطاهر مصطفوی: سید احمد
▪️نام پدر شهید سیدمهدی موسوی: سید محمدعلی (زمان دفن جمعه)
@t_manzome_f_r
▫️مجموعۀ تبیین منظومۀ فکری رهبری
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
#جهاد_تبیین
🔖تلخ و شیرینِ امروز جمهور
▪️تشییع پیکر شهدای خدمت در غروب دلگیر و باران زدۀ امروز، ملت امام حسین (علیهالسلام) بودن ما را بیشتر نشان میدهد. انگار، بُعد مکان و زمان طی شده و سیل جمعیت، قم را به اربعینی دیگر در مشایعت مظلوم تبدیل کرده است.
▪️ملت امام حسین بودن ما، تکیه به نرم افزار تمدنی اسلام دارد. این نرم افزار است که در دامن خود انسانهای از خودگذشتهای را پرورش میدهد که برخلاف سیاستمداران دنیازده، محبوب هستند نه منفور. دیپلماتهای آن نیز به فکر منافع ملت هستند نه پرکردن جیب سوراخ خود. کسانی که آرزوی تکیهدادن را به دل صندلی ریاستجمهوری میگذارند و راحتی را از خود سلب میکنند تا ملت و امتی در آرامش باشند. اینها به انسانبودن و مسئول بودن، عیار میبخشند.
▪️و ما که در این داغ سنگین جاماندهایم؛ همانقدر که امروز برایمان حلوای سید، زهر و ناباورانه است؛ دیدن پرورشیافتگان مکتب حسینی و همراهی و قدردانی مردم از این سید عزیز و مسئولان تراز نظام اسلامی، شیرین است. کارخانۀ انسانسازی اسلام هنوز تعطیل نیست و به برکت خون شهدای خود، در حال نیروگیری از شرق و غرب عالم پُرکارتر از قبل به مسیر سرنوشتساز خود ادامه میدهد.
✍نسا خلیلی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمسخت
#جهاد_تبیین
بسماللهالرحمنالرحیم
🔖پیش به سوی دولت اسلامی
از یکشنبه که خبر آمد و دوشنبه که شهادتش قطعی شد گمانهزنیها و تحلیلها آغاز شد. و برخی چنان حادثه را میکاوند و به این و آن نسبتش میدهند انگار فراموش کردهاند جهان ربی دارد که اکبر است و تنها اوست که جهان را اداره و تدبیر میکند او بهتر از همه بلد است چگونه همه چیز را جفتوجور کند و همه را با هم ببرد. او مربی است گاهی لازم میداند آزمونی سخت از ملتی بگیرد چون بنا دارد اجری گرانبها به او بدهد. چون بنا دارد به آنها بفهماندکه آیا درسشان را خوب یاد گرفتهاند یا نه . یاد گرفتهاند پی شایعات نروند، حرف دشمنپسند را از حرف دوستپسند تشخیص بدهند، یادگرفتهاند حلم داشته باشند و مثل مولایشان علی برای وحدت دندان روی جگر بگذارند و تصفیه حساب جناحی و حزبی و سیاسی نکنند. آری! ما خدا داریم، رب داریم ما مثل یهود نیستیم که باورشان یدالله مغلوله است. اینکه این حادثه به اجر بیانجامد یا به شر و عذاب انتخاب ما و وابسته به واکنش ما است، و این معنای سوره فلق است. قل اعوذ برب الفلق.
وظیفۀ ما
از حکمت خدا که خبر نداریم اما وظیفهمان در این حادثه ناگوار چیست؟ پاسخ آن در شناخت راه و روش و منش و آرمان شهدای این حادثه و ادامهدادن آن راه است. راه آنها همان بود که کمتر از نیم قرن پیش خمینی کبیر برای آن قیام کرد، ساخت جامعهاسلامی و بعد تمدناسلامی. تمدنسازی گامهایی دارد که از پنج گام آن گام، انقلاب اسلامی، نظام اسلامی، دولت اسلامی، جامعهسازی و تمدنسازی، دو گام اول برداشته شده است، ولی نزدیک چهل سال است در کار ساخت دولت اسلامی(تمام کارگزاران نظام و تمام سه قوه) ماندهایم. آیتالله رئیسی مرد این میدان بود. او با بینش صحیح و تمدنی از انقلاب و با پیروی از منویات و اولویتهای رهبری، خوب میدانست در چه جایگاهی است و به کجا باید برود برای همین حاشیهها، تهمتها و طعنهها او را از مسیر منحرف نکرد، گرچه بیعیب نبوده، چون میدانست هدف چیست. شهید رئیسی، رئیس جمهوری در قدوقواره تمدن سازی و ساخت دولت اسلامی بود. بنابراین جای او را نمیتوان صرفا با یک رئیسجمهور دیگر پرکرد اگر بخواهیم راهش ادامه یابد باید مردی در حد و قواره او و دنبالهرو او بر جای او بنشیند وگرنه مسیر این شهید عزیز و تلاشهای خستگی ناپذیرش ابتر خواهد ماند. در ادامه به برخی از خصوصیات ایشان پرداخته میشود.
عدالتمحوری
رئیسی انقلاب و آرمانهایش را فهمیده بود. او برای ایجاد عدالت و برخوردی همگان از امکانات تلاش میکرد،کثرت سفرهای استانی آن هم به استانهای محروم و مرزی و رسیدگیاش به محرومان که الحق او را سید محرومان لقب داده بود، نه صرفا کاری اخلاقی که در راستای رسیدن به این آرمان انقلاب بود . تلاش خستگی ناپذیر او در حمایت از تولید و احیای کارخانههای تعطیل شده و اصلاح ساختار مالیاتی که صدای برخی ثروتاندوزان را درآورد، همه و همه را باید در همین راستا تحلیل کرد.
رئیسجمهور مردمی
رئیسی مثل رهبرش تکیهاش بر مردم بود، مردم را میفهمید و به آنها اعتماد داشت. مردم برای او صرفا یک شعار انتخاباتی نبود. او اطمینان داشت آنها در بزنگاهها خود را نشان میدهند. رئیسی اگر مردمی و همیشه در میان مردم بود، چون فهمیده بود که یکی از سه مولفهی اصلی قدرت جمهوری اسلامی مردماند، تلاش بیوقفه او در خدمت به مردم علاوه بر عشق او به مردم از این نگاه ناشی میشود. او از متن مردم و به اصطلاح خاکی بود زیرا در دید توحیدیاش، خود را با مردم برابر و یکسان میدید، گرچه بر دومین صندلی قدرت درکشور تکیه زده بود.
روابط خارجی
رئیسی جهان را با دید اسلامی مینگریست. برای او جهان، دهکده جهانی به رهبری کدخدا نبود. جهان برای او صفبندی حق و باطل، مستضعف و مظلوم در مقابل طاغوت بود. او روابط ایران با جهان را بر اساس نفی طاغوت پیش برد. او با کشورهای اسلامی دوست و رفیق بود و با کشورهای دیگر اگر خوی استکباری و استعماری نداشتند همکاری خوبی بر پایه برابری و منافع کشور و ملت داشت. اما هرگز به کشورهای مستکبر باج نداد و با آنها مقتدرانه برخورد میکرد، وزیرخارجه شهید او نیز چه همراه خوبی در این مسیر بود. عملکرد او در سطح جهان، ارزشهای ایران اسلامی را با افتخار در تریبونهای جهانی فریاد زدن، دفاع او از قرآن در سازمان بینالملل، اقتدارش در مقابل خودکدخداپنداران جهان، حمایتش از جبهه مقاومت و کلا مشی بین المللی او، موج استکبارستیزی که در انقلاب آغاز شده بود و بعد شهادت حاج قاسم جلوه تازه گرفته بود را سرعت بخشید و از منطقه به جهان سرایت داد.
✍محدثه زندی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
نوشتههای انقلابی
#یادداشت #جنگِنرمسخت #جهاد_تبیین بسماللهالرحمنالرحیم 🔖پیش به سوی دولت اسلامی از یکشنبه که خ
📝 ادامه مطلب...
امیدآفرینی
رئیسی یک الگو برای مسئولان بود. در روزگاری که دیگر مردم امید نداشتند که مسئولانی شبیه مسئولان خالص اول انقلاب را درک کنند، رئیسی شهید نشان داد که هنوز هم هستند مردان انقلابی، هنوز هم هستند کسانی که میتوانند مسئول باشند اما حیات شهدایی داشته باشند و همین باعث امید در مردم ایران بود. ایجاد امید در دل مومنان و ایرانیان و ایراندوستان از مهمترین خصوصیات این شهید بود؛ و این غیر از تمام دستاورهای این دولت در حوزههای مختلف اقتصادی و علمی و سیاست خارجه و... است،که هر کدام وزنه سنگینی در ایجاد امید است.
این فقط برخی از خصوصیات ایشان است که او را فردی تمدنساز میسازد. گرچه او به تنهایی نمیتوانست دولت اسلامی بسازد اما حضور او و مشی تحولخواهانهاش به اطرافیان سرایتکرده و آنها را برای رسیدن به دولتاسلامی رشد میداد و تربیت میکرد. او در مدت کوتاه سه ساله خدمتش، الگویی از مسئول طراز انقلاباسلامی را پیشروی مردم و مسئولین گذاشت که فراموششدنی نیست. همانطورکه مردم شهید بهشتی و رجایی را معیار سنجش مسئولین میدانستند، ایشان را هم معیار قرار خواهندداد و رئیسی چون هم مسئول و هم شهید متعلق به امروز است نه متعلق به اوایل انقلاب، شاخص بروزی برای مردم در انتخاب مسئولان است. خوب است مدعیان مسئولیتپذیری در ایران بدانند که از این به بعد مردم با عینک شهید رئیسی آنها را رصدمیکنند. شهید را با عینک تمدنسازی و دولتاسلامیسازی باید شناخت و راهش را با استقامت ادامه داد تا خداوند در این مصیبت اجری شایسته به ما عطا کند. انشاءالله در سایه هوشیاری مردم و الگوگیری مسئولین از ایشان این حادثه به ایجاد دولتاسلامی منجر شده و قدم دیگری تا ایجاد جامعه اسلامی و سپس تمدن اسلامی برداشته شود.
✍محدثه زندی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
▪️نماز لیلةالدفن برای شهید #رئیسی_عزیز و همراهان گرامی ایشان
▪️نام پدر شهید سیدابراهیم رئیسی: سید حاجی
▪️نام پدر شهید حسین امیرعبدللهیان: محمد
▪️نام پدر شهید سید محمدعلی آل هاشم: سید محمد تقی
▪️نام پدر شهید مالک رحمتی: حاج اسکندر (زمان دفن جمعه)
▪️نام پدر شهید محسن دریانوش: مختار
▪️نام پدر شهید بهروز قدیمی: اسحاق
▪️نام پدر شهید سیدطاهر مصطفوی: سید احمد
▪️نام پدر شهید سیدمهدی موسوی: سید محمدعلی (زمان دفن جمعه)
@t_manzome_f_r
▫️مجموعۀ تبیین منظومۀ فکری رهبری
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
#جهاد_تبیین
🔖شهید آلهاشم، امام جمعه ترازِ انقلابی
تاریخ انقلاب اسلامی گواه است که راهبری انقلاب از ابتدا، بر عهدهی علما و روحانیت بوده و بر همین اساس حیات روحانیت ما در ارتباط نزدیک و مستمر با مردم و قبول مناصب و مسئولیتهای گوناگون همچون قضاوت، مجلس، دولت و... در قبال جمهور بوده است.
در این بین نقش ائمه جمعه بهعنوان نمایندگان رهبری در شهرها، نقشی اساسی در حفظ وحدت و انسجام جامعه است؛ چراکه اولین کارکرد ایشان در هر شهر یا استان، این است که سخنگوی جریان انقلاب و رهبری و خطیبی مطالبهگر باشد. اوست که با ایجاد روحیه، امید و انگیزه در اقشار مختلف جامعه، بهخصوص نسل جوان زمینه را برای نقشآفرینی آنان در جهت حرکت به سمت تشکیل جامعه تراز انقلابی فراهم میسازد.
امام جمعه انقلابی کسی است که بدون وابستگی به کانونهای قدرت، اهل خدمت باشد، پس از رابطه امام و مأموم فاصله نمیسازد و چون میداند بهعنوان نمایندهی ولیفقیه، به این سِمَت منصوب شده، به دلیل نزدیکی به کانون امامت، از نظر مادی، پایینتر از تودههای مردم زندگی میکند و این شاهدی است که او خود را جدای از مردم نمیداند و نمیخواهد. او اهل تحلیل و شناخت امور و مسائل مهم مملکت است، پس در راه هدایت مردم و در جهت حفظ سرمایه اجتماعی، جان و زندگی، حیثیت و آبرویش را وقف خدمترسانی میکند.
امام جمعهی تراز انقلاب اسلامی مردمی است، خوشرو، خاضع و گشادهروست، سادهزیستی سلوک و منش اوست، به انقلاب و آرمانهایش پایبند است، وابستگی به نماز جمعه را بهعنوان امتیاز برای خویش نمیداند. لباس روحانیت برایش مسئولیت اجتماعی میآورد، پس به قول شهید بهشتی، به عنوان مسئول اهل عمل و اقدام است و در یک کلمه فدایی مردم و اهل خدمت خالصانه و صادقانه به جمهور است.
شهید آیتالله محمدعلی آلهاشم به گواهِ حضورِ خیل مردمِ غیورِ تبریز و قلبهای آکنده از درد و چشمان اشکبارشان در مراسم تشییع پیکر شهیدشان، دارای ویژگیهای امام جمعه تراز انقلابی و قطبی بزرگ و تاثیرگذار در منطقه بود. انسانی عارف و زاهد که با تمام توان در راه عملی کردن منویات مقام معظم رهبری کوشید. او تنها امامِ جمعهها نبود، با درد و مشکلات مردم آشنا بود و چون پدری آگاه و مسئول تمام روزهای عمرش را وقف خدمت کرد و روز جمعه برای او ومردم تبریز، تنها وعدهگاهی برای سردادن ندای آدینه در نماز جمعهها بود.
🖋آمنه عسکری منفرد
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمسخت
#جهاد_تبیین
بهنام خدای متوَکِّلین
🔖اینک تکلیفِ ما...
[۱]. چقدر روایت نکردیم و دشمن کرد؟!چقدر در خواب غفلت ماندیم و دشمن بیدار ماند؟! چقدر در حواشی ماندیم و مشغول مسائل فرعی شدیم و دشمن وارد مسائل اصلی شد و به جای ما تصمیم گرفت؟! چقدر کجروایتها جای روایتهای واقعی قرار گرفت؟! چقدر بهشتیها، رجاییها، باهنرها، حاج قاسمها و... را روایت نکردیم تا دشمن جای شهید و جلّاد را عوض کرد. اکنون در این برهه از زمان تکلیف ما چیست؟
[۲]. اکنون که آهنگ نقارهخانه شهدای عزیزمان، به صدا درآمده و ما را از خواب غفلت بیدار کرده است، برای ادامه راهشان، باید گفتمان آنها و الگوی مدیریت کمنظیرشان را به دنیا مخابره کنیم. گفتمان آن مردان خدا چه بود؟ آنها خود را درگیر مسائل حاشیهای، محدودیتها، طعنهها، تهمتها و دشمنیها نمیکردند، به فرموده رهبر فرزانهمان در پیام تسلیت رئیسجمهور و همراهانش، «رئیسی عزیز خستگی نمیشناخت. در این حادثهی تلخ، ملت ایران، خدمتگزار صمیمی و مخلص و با ارزشی را از دست داد. برای او صلاح و رضایت مردم که حاکی از رضایت الهی است بر همه چیز ترجیح داشت، از این رو آزردگیهایش از ناسپاسی و طعن برخی بدخواهان، مانع تلاش شبانه روزیش برای پیشرفت و اصلاح امور نمیشد.» آنها قهرمانان شجاع قدرتمندی بودند که باید برای افراد جامعه تصویر شوند.
[۲]. حرکت به سمت ظهور وابسته به حیات مادی آدمها نیست، بلکه حیات اجتماعی و جریانها و گفتمان آنها مهم است، بنابراین وقتی انسانهای خدوم و مخلص شهید میشوند، قدرت جریانسازی و حیاتبخشی اجتماعیشان بیشتر می شود. گفتمان خادمالرضا، برقراری عدالت و از بین بردن فقر و محرومیتزدایی از مناطق محروم بود و تا آخرین لحظه حیاتش خودش را به این مناطق رساند و فدایی این راه شد، ما الآن باید علاوه بر حفظ وحدت و انسجام کامل، در راه اعتلای فرهنگ و گفتمان این شهید گام برداریم و از شیطنتبازیها و صدای بوقوکرنای دشمن نهراسیم و از القای ناامیدی و آشفتگی کشور از طرف آنها پا پس ننهیم و با نیرویی مضاعف در میدان کارزار تبیین و عمل، صبورانه و شجاعانه بایستیم که «وَاللهُ مَعَالصّابرینَ». مسیر، پیچیدگی های عجیبی دارد و مستقیم نیست، این همان صراط است که استقامت می خواهدو آنها مصداق «صِراطَالَّذینَ اَنعَمتَ عَلَیهِم» شدند. شهادت در روز ولادت امام رضا برای خادمالرضا نشان از «نعمت ولایت» در وجودش بود. او شهید بود که شهید شد، پس قدر نعمت ولایت را بدانیم و مانند شهدای عزیزمان سوار بر کشتی ولایت بشویم که همه سعادتها در کشتی اوست.
[۳]. این برهه از زمان، عصر معجزات واضح و شفاف نیست، بلکه عصر معجزات چند بعدی است، عصر ابراهیم نیست که به آتش برود و آتش سرد شود؛ عصر عیسی نیست که مرده زند شود و عصر موسی نیست که عصایش اژدها شود و طنابهای ساحران را ببلعد و یا بر دریا افکند و از نیل گذر کند، عصر ما عصر عصارههاست. عصاره همه عصرهاست، یعنی بهترینِ هر عصری در عصر ما هست عصر ما ترکیب اعصار است پس از آتش زنده برخواهند گشت، مردهها حیات می یابند و از نیلها عبور خواهند کرد، اما فقط صاحبان بصیرت توان ادراک ترکیبی و عصارهای امروزی را دارند، پس بصیرتافزایی کنیم.
[۴]. معادله حرکت جریان اسلام فرای محاسبات مادی ماست. صف اول و اخر ندارد. هنرمندان صاحبمقام را خدا به ما نشان داد. صف اولیهایی که وابسته شانیّتها، قدرتها و ثروتها نشدند؛ در معرض بالاترین جاذبههای نفسانی و دنیایی قرار گرفتند، اما جاذبه ایمان توحیدی آنها بر همه چیز غلبه کرد. اینان با زیستشان معنای حقیقی مجاهد زاهد را برای ما روایت کردند. زهد در کنج عزلتگزیدن یا وابسته دنیا نشدن نیست، زهد در دل حرکتهاست. جاذبهها و امکانات را ببینی و توقف نکنی، مقصد را ببینی و حرکت کنی. در جاده جاذبهها هم باشی، دچار سکون نمیشوی، پس فریفته ذخیرههای دنیوی نشویم تا از قافله شهدا عقب نیفتیم.
✍ مرضیه عاصی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
#جهاد_تبیین
باران همچنان میبارد و چشمان منتظر ما کم از ابرهای ارسباران ندارد... کاش جنگل تو را پس بدهد و کاش زمین و زمان التماس ما را وقعی بنهد و نقش تو را از قاب لحظاتمان نگیرد...
ای ابرها! به باران بسنده کنید، توشه برفی بر سر گمشده ما مریزید... آخر، دلبر که بر طرف چمن خوابیده یک لا پیرهن ...
ترسم که سوز این برف، خواب است بیدارش کند...
اما گویا هوای سرد، زخمی دیگر بود بر قلب بیخبرمان....
بیخبری سرآمد، باران خبر از دعای مستجاب ما داد که سوخته جان ما و سوخته پیکرت را مرهم باشد...
دعای مستجاب سلطان باران، حضرت جانان
السلام علیک ایهاالرئوف🍀🖤
✍نسا جعفری
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
#جهاد_تبیین
🔖پیوندِ زیبایی و اقتدار
امروز، دوم خردادماه سال ۱۴۰۳ و در تشییع پیکر شهدای خدمت در تهران،برگی بینظیر در تاریخ نگاشته شد، گویی در باغ سرسبز و باشکوه انقلاب، زیبایی و اقتدار با هم پیوند خورد و چه زیبا نهالی پاگرفت. نهالی که ریشه در خاکی مرغوب دارد و بهترین باغبان، هوادار اوست و بذرهای پایهاش یعنی درختان زیبایی و اقتدار بهترینِ نوع خود هستند. زیباییای که از آغازین پرتوهای نورانی انقلاب، با همدلی و همراهی مردم، جوانه زد و اقتداری که از همان ابتدا، از نگاه نافذ خمینی کبیر (رحمتاللهعلیه) در باغ انقلاب سر برافراشت.
آری، این دو نعمت ریشهدار، یعنی زیبایی و اقتدار، امروز در وجود تکتک مرد و زن و فرزند انقلابی ایران، یکجا جمع شد و کمال یافت. چه زیبا صحنهای بود این دورهمی خانوادگیِ به ظاهر تلخ،اما زیبا و مفتخرانه، هرچند که داغ رفتن عزیزان، دلها را پرشراره کرده بود اما صلابت و اقتدار در نگاهها موج میزد و همهی خانواده مثل همیشه، دلسوزانه و مهربانانه، زیر سایهی پدر پیر فرزانه، فرزندان غیور نور دیدهشان را تا عرش بدرقه کردند. ولیکن همین دلهای پرسوز و داغ، خوش بود و آرام، به داشتن خیلی عظیم از این دست فرزندان برومند، متعهد، باوجدان بیدار و مخلص.
تهران، امروز به خود بالید، به داشتن این گنج پر بها، به حضور این خانواده گرم و صمیمی، به گامهای استواری که امروز بر جبینش ضربآهنگ عشق و معرفت نواخت. امروز، کار خصم دونمرتبه را در قلب پایتخت، پشت سر ولی جامعه و زیر تابوت ابدان سوخته در آتش عشق به میهن، یکسره ساختیم. باشد که حق پذیرای خدمت ناچیز ما نیز باشد.
✍ فاطمه مهدوی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
#جهاد_تبیین
به نام خدای ساعیان
🔖لزومِ تلاشِ مضاعف
با شهادت حاج قاسم، درخت تنومند انقلاب بار دیگر با خونش آبیاری شد و خون پاک او در رگهای امتی مقتدر جوشید و بیش از گذشته به بار نشست، چنانکه دشمنان از شهید حاجقاسم بیشتر از حاجقاسم میترسیدند. مطمئن باشید که بعد از شهادت شهید جمهور، مدیر اجرایی بعدی مسیر ریلگذاری شده توسط او در توسعه اقتصادی و علمی ایران و برقراری عدالت را با تلاش و انگیزه مضاعف طی خواهد کرد، به شرطی که مشارکت مردمی در انتخاب جمهور بعدی، مسئولانه و بدور از بها دادن به تخریبهای هدفمند مغرضین باشد.
حواسمان باشد این روزها همانند ایام شهادت حاجقاسم و بعد از فتنهانگیزی نامردان میدان سیاست در آبان ۹۸ که باعث نارضایتی مردمی و ریزش اعتماد عمومی شده بود، دوباره با «ذبحی عظیم»، ابراهیممان به مسلخ رفت، سرمایه اجتماعی ویژهای با شهادتش بدست آمده است، این سرمایه گرانبها و ترمیمشده را، درست و هدفمند برای تحقق پیشرفت ایران اسلامی و تودهنیزدن به برنامههای صهیونیسم جهانی که بعد از شهادت سیدابراهیم، شیرینی پخش کردند، هزینه کنیم؛ چون دشمنان به فروپاشی از درون نظام با تصور و توهّم فرصت طلایی ایجادشده برایشان با نبودِ شخص دوم مملکت امید بستهاند، اما با محاسبات غلطشان کور خواندهاند.
دلدادگان به انقلاب و راه خدمت بیمنت، برای به ثمر نشستن هدف و خواست سیدالشهدای خدمت، در یک ماهِ پیشِ رو وظیفه مهمی در افزایش مشارکت مردمی و خیزش ملی دارند. به داشتههای خودمان حمله و خودزنی نکنیم. شرایط کنونی کشور و جمهوری اسلامی، به مرحلهای رسیده که یا امسال شاهد صعود به قله پیشرفت و آبادانی ملی میباشیم و یا خدای نکرده، زبانم لال چنانچه هوشیار نباشیم و گرفتار فضاهای تخریبی و شایعات رسانه ای بشویم، در مرحله سقوط به دامنه کوه که نه بلکه به تهِ درّه پرت خواهیم شد. هوشیار باشیم و به پیروی از ولیّ امر جامعه از هر سخن و موضع و قلمی که بوی تخریب، ناامیدسازی، اضطراب، توهین و چنددستگیِ دشمنشادکن به مشام میرسد، دوری کنیم که قطعا برنامه و خواست دشمن است و بدانیم که انشاءالله به فرموده رهبر فرزانهمان «هیچ اختلالی در کشور به وجود نمیآید.»
مواظب باشیم در میان تلاطم امواج غمها و ناباوریها احساساتی عمل نکنیم و حواسمان به بار زمینماندهای که بر دوش شهید جمهور بود، غافل نشویم. الآن گرگهایی در لباس میش که برای رسیدن به قدرتهای ازدسترفته خویش، با عقیده به اینکه «هدف وسیله را توجیه میکند»، دوباره بر موج شلوغیها و وضع اضطراری کشور سوار شوند و بالا بیایند و در کشور عزیزمان باز فریب، ریاکاری و اشرافیگری برقرار کنند و محرومین وطنمان، احساس بیکسی کنند. آرمانهای اصیل انقلاب اسلامی همتِ بلند میخواهد، آری رئیسی رفت امّا خدای رئیسی زنده است و از شما انتظار ارادهای قوی دارد، در نظام ولایی با رفتن یک خدمتگزار، خللی در سد آهنین ملت ایجاد نخواهد شد، پس دست همت به کمر بزنید و برای انتخاب یک رئیسی دیگر اقدام کنید که نیاز انقلاب اسلامی در انتخاب یک رئیسی دیگر است.
✍ مرضیه عاصی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
هدایت شده از تبیین منظومۀ فکری رهبری
◆ یادگار بهشتی
🍃 پس از پیروزی انقلاب اسلامی، آیتالله سید ابراهیم رئیسی در دوره تربیتی خاصی که مرحوم شهید بهشتی جهت کادرسازی برای تأمین نیازهای مدیریتی نظام اسلامی برگزار کرده بود، شرکت کرد و به دنبال شورشهای مارکسیستی و ایجاد مشکلات متنوع در مسجد سلیمان، به همراه گروهی از طلاب در قالب فعالیتهای فرهنگی به آن منطقه رفت. پس از بازگشت از مسجد سلیمان، مجموعه سیاسی- عقیدتی پادگان آموزشی صفر- دو در شاهرود را تأسیس و برای مدت کوتاهی آن را اداره کرد.
#سیدالشهدای_خدمت
#رئیسی_عزیز
@t_manzome_f_r
▫️مجموعۀ تبیین منظومۀ فکری رهبری
#یادداشت
#جنگِنرمسخت
#جهاد_تبیین
بسماللهالرحمنالرحیم
🔖بایستهی نگرانی
بعد از رئیسی، سرنوشت جمهوری اسلامی چه خواهد شد؟ 🔻
«هیچ اختلالی در کار کشور به وجود نخواهد آمد، و کارها منظم پیش خواهد رفت؛ مردم نگران نباشند»(۳۰اردیبهشت۱۴۰۳)
مختصر و مفید و این پاسخ رهبر انقلاب به کسانی است که بعد از شهادت آیتالله رئیسی دندان تیز کرده و برنامه میسازند که آینده ایران و جایگاه رهبری بعد از رئیسی چه میشود و طبق معمول پنبهدانههایشان را دولپی میخورند و از هولشان زیاد هم میخورند، بگذار تا مرز خفگی بخورند. آنها به جای نگرانی برای ایران، بهتر است برای خیزش عظیم جهانی علیه اربابشان اسرائیل نگران باشند، خوب است این برنامهسازان دهانگشاد، کمی چشمهایشان را باز کنند تا ببینند در دنیایی که ملتها علیه دولتها به حمایت از فلسطین برخاستهاند، ملت ایران برای پاسداشت دولتمردانشان همدل شده، و ملت و دولت بیش از همیشه در کنار هم هستند. در دنیایی که برخی دولتها به راهی میروند و ملتهایشان به راهی دیگر و بین دولتها و ملتها تضاد است، ملت و دولت ایران پشت و پناه هم، همراهتر از قبل در یک راه و یک مسیر، به سوی آرمانهای انقلابیشان محکمتر از همیشه با هم حرکت میکنند.
اگر این رسانهها بیلزدن میدانند، باغچه خود را بیل بزنند. سرنوشت آمریکا، انگلیس، اسراییل و دیگر دول حامی آن، پس از طوفانالاقصی، وعده صادق و خیزشهای مردمی ناشی از آن و سرکوب وحشیانه دانشجویان و مردم توسط دولتمردان این کشورها چه میشود؟ غیر از اینکه بیش از همیشه منفور ملتهای خود میشوند؟ غیر از سقوط؟ چه خیال خامی که فکر کنند رفتن رئیسی و همراهانش این سقوط را منتفی یا دیر خواهد کرد. زهی خیال باطل، که خون شهید بر این حرکتها سرعت خواهد بخشید.
توصیه میکنم آنها به جای نگرانی در مورد آینده ایران اسلامی، نگران اسراییل عزیزشان باشند که بعد از شکست در طوفانالاقصی و حکم دادگاه لاهه علیه بنیامین نتانیاهو قرار است چه بشود؟ البته بودن و نبودن نتانیاهو برای اسرائیل فرق نمیکند این رژیم جعلی مدتها است در حال فروپاشی است. هر روز صهیونیستها علیه مثلا دولتشان تظاهرات میکنند. بین ملت دروغین صهیون و دولت جعلی اسرائیل شکافی عمیق و پرنشدنی است ،که این رسانهها به عمد چشم بر ان بستهاند و امید دارند با ایجاد چالش ساختگی و دروغین ایران پس از رئیسی چند صباحی حواسها را از این شکاف و از همپاشیدگی پرت کنند. و چه خیال باطلی. الحق که قرآن چه زیبا آنها را توصیف کرده «صُمٌّ بُكْمٌ عُمْيٌ فَهُمْ لاَ يَعْقِلُونَ»،(۱۷۰ سوره بقره). که اگر کور نبودند، میدیدند که ایران به سکانداری مقام معظم رهبری، همچون کشتی نجات و با ثبات است در دنیای متلاطم کنونی.
✍محدثه زندی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
#جهاد_تبیین
🔖سیدِ محبوبِ ما!
سیدِ محبوبِ ما!
محبوبیت بیجهت نیست، حتماً باید وجودت پر از عشق و محبت شده باشد که بتوانی قلوب مردم را به خود جذب کنی و قطعاً این عشق و محبت رنگ و بوی خاص الهی داشته که شیفتگان خدا و اهل بیتش (علیهمالسلام) عاشقت شدهاند. دل به دل مردم بسته بودی که با پروازت، دلها را متألم نمودی. این مردم بوی عشق را خوب میفهمند، بوی خدمت را با عمق جان حس میکنند و نقشی که با محبت و ارادت در دلهایشان حک شود، هرگز پاک نخواهد شد.
سیدِ محبوبِ دلها!
مردم هیچگاه ناآرامیها، بیخوابیها و مجاهدتهای بیوقفه شما را از یاد نخواهند برد و قطعاً به پاس زحمات و خدمات ارزندهی شما و دیگر دلسوزان نظام، با هم متعهد و متحد میشوند تا بهترین گزینه را برای جانشینی شما انتخاب کنند تا تلاشهای بیمنت و دلسوزانه و با درایت شما بیثمر نماند و سرعتِ طیِ مسیر شما در خدمت، کاهش نیابد. مردم غیور و شریف ایران، همچون همیشه با نگاهی به دهان مبارک رهبر فرزانه و راهنماییهای مهم ایشان، بزنگاهِ انتخاب را در مییابند و آرامش را به شما هدیه خواهند داد.
اما گذشته از ادای وظیفه شما، بگو با این دل چه کنیم؟ دلی که هنوز داغ سردار بر آن سنگینی میکند و از فرط زخمهای متعدد دژخیمان مجروح گشته و با دیدن شما و درخشش شما در عرصه خدمت قدری آرام میگرفت، دلی که خوش بود به داشتن سربازی چون شما در یاری ولایت و هرچه خود آرزو داشت، در شما میدید در مسیر یاری ولایت. این دل در سینه میسوزد و اشکهای دیده از جریان نمیافتند.
سیدِ محبوبِ ما!
قول بده اینبار در عرصهی خدمت به امام ثامن، ضامن دلهای ما شوی و دلهای پرسوز ما را به دستان امام رئوف بسپاری تا مثل خودت، تا آخرین نفس، پای عهدمان با این خاندان طاهره بمانیم و داغ شما را با ادامه راهتان تسکین بخشیم.
✍ فاطمه مهدوی
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
#جهاد_تبیین
🔖مکتبسازی به رسمِ رئیسی
مدل حکمرانی در نظام اسلامی، با هیچ مدل حکمرانی در مکاتب فکری مختلف قابل مقایسه نیست. در نظام اسلامی حاکم، سرمایه اجتماعی مردمی را فدای هیچ حب و بغضی نمیکند. در این مدل حکمرانی، محور تحقق هر آرمانی، مردم هستند و بدون خواست مردم حتی حکومتی حق، مانند علی، فرصت را از آن خود نمیداند. در این مدل، مردم نه تنها انتخاب میکنند بلکه ادامه و یا احیاناً توقف مسیر را تعیین میکنند. اما نکتهای که حائز اهمیت است کادرسازی در این مسیر است. مانند رودی که میخروشد و ممکن است ممانعت در مسیرش، به واسطه سنگ و صخره ایجاد شود، اما باریک چشمههایی نیز در طی مسیر به رود خروشان الحاق یافته و بر خروشش میافزاید و برآیند در نهایت سیل عظیمی است که هرگز از رفتن باز نمیماند.
توجه به نقش مردم در دولت آقای رئیسی، آنقدر گرانسنگ بود که دوست و دشمن به آن اذعان داشته و این دوره کوتاه سهساله را فرصتی عظیم برای رجعت به این مدل حکمرانی اسلامی میدانند. همانطور که در فرمان حکومتی امیرالمومنین به مالک اشتر توصیه شده «فَلا یَطولَن اِحتِجابُک عَن رَعیتِه» در مدت زمان طولانی غایب نباش و بهعبارتی احتجاب از مردم را طول نده. همین امر زمینهساز اعتمادی عمیق خواهد بود.
حضور میدانی، توجه به اقشار ضعیف، اولویت قرار دادن طرحهای زمینمانده از خطوط پررنگ دولت ایشان بود. عملیاتی کردن رتبهبندی معلمان بهعنوان یکی از اقشار متوسط جامعه، توجه به گرفتاریهای مردم در بلایای طبیعی و غیرطبیعی از نقاط درخشان دیگر به شمار می رود. متناسبسازی حقوق بازنشستگان، افزایش بودجه استانهای محروم، احیای کارگاههای بزرگ و کوچکِ در معرض تعطیلی و بیش فعال نمودن آنها مانند هپکو، نیشکر هفت تپه و نساجی مازندران نمونهای از مردمی بودن این حکومت را به منصه ظهور گذاشت. توجه عمیق به صنوف برآمده از بطن جامعه مانند ورزشکاران، مثالی دیگر از این رجعت عظیم در نظام جمهوری اسلامی می باشد.
اگر چه غم عظیمی بر روح ملت ایران چنگ میزند اما دوره سهساله ریاست جمهوری ایشان را میتوان نقطه عطفی برای حرکت به سمت جامعهسازی اسلامی دانست. در عصر چرخش نظم جهانی، بایستی تمام همِّ نظام، زین پس بر ادامه مسیر جامعهسازی اسلامی معطوف گردد.
✍نسا جعفری
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
#جهاد_تبیین
🔖جهاد کبیر، در خرمشهرهای پیشرو
جنگ تحمیلی در ۳۱شهریور۱۳۵۹ در حالی بر کشور عزیزمان ایران، تحمیل شد که ما سیم خاردار هم نداشتیم و دشمن مدرنترین وسایل جنگی را در اختیار داشت. بعد از گذشت ۳۵ روز از آغاز جنگ، خرمشهر اولین شهری بود که در تاریخ ۴آبان۱۳۵۹ توسط ارتش بعث عراق، اشغال شد. و در ۳خرداد۱۳۶۱ طی عملیات گستردهی «بیتالمقدس» و پس از ۵۷۸ روز اشغال، بهدست نیروها و رزمندگان ایرانی آزاد شد. امام خمینی«رحمةاللهعلیه» فتح خرمشهر را از امور مافوق طبیعت و از عنایات خداوند دانسته و فرمودند: «خرمشهر را خدا از آزاد کرد.»
آزادی خرمشهر، از مهمترین رخدادهای جنگ تحمیلی بود که علاوه بر خسارتهای جانی و مالی که بر دشمن تا دندان مسلح وارد کرد، سرنوشت و ماهیت جنگ را به نفع کشور ایران، تغییر داد. از جمله میتوان به ایجاد تزلزل در ارتش بعث عراق و کشته و به اسارت گرفته شدن هزاران سرباز عراقی و تغییر موازنهی سیاسی_نظامی به سود ایران نام برد.
اکنون چهلودو سال از آن روز تاریخی میگذرد. به فرمودهی امام خامنهای «برای نظام اسلامی، جنگ نظامی، احتمال ضعیفی است.» آنچه امروز خیلی مهم و اساسی است، این است که ما خرمشهرها در پیش داریم که از جنگ نظامی بسیار سختتر است؛ اما ویرانی جنگ نظامی را ندارد و بالعکس آبادانی دارد. خداوند در آیه ۵۲ سورهی فرقان میفرماید: «از دشمن تبعیت نکنید و با او جهاد کبیر کنید.»
حال این سوال پیش میآید چگونه جهاد کبیر کنیم؟
وظیفهی هر ایرانی انقلابی این است از دشمنی که هماکنون در میدان مبارزه با او قرار گرفتیم، پیروی و اطاعت نکنیم. باید از همهی استعدادهای موجود در کشور برای پیشرفت ایران سربلند و قوی استفاده شود. از جمله در میدان اقتصادی، باید قطع وابستگی کنیم و به تولید بیشتر و مهار تورم بپردازیم. در بعد فرهنگی باید جوانهای مؤمن و انقلابی، کارهای فرهنگی را در قالب یک جبههی متحد رسانهای و یا خودجوش فرهنگی، انجام دهند. با رفع نیازهای نظامی، هرچه بیشتر امنیت کشور را برقرار کنیم. البته به حول و قوه الهی و تدابیر حکیم فرزانه آیتالله خامنهای و پشتکار جوانان متعهد و متخصص انقلابی، کارهای بسیار خوبی در کشور انجام شده است؛ ولی کافی نیست. ما هنوز به قله نرسیدهایم و هر چه به قله نزدیکتر میشویم، راه سختتر و موانع بیشتر است. باید آستینها را بالا زده و با یقین به وعدهی الهی و با پشتکار دوچندان و اعتماد به جوانان مؤمن متعهد و عدم اتکا به دولتهای زورگو، قلههای پیشرفت را فتح و برای ایرانی قوی، انجام وظیفه کنیم.
✍چمنخواه
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمسخت
#جهاد_تبیین
🔖درسی که از تو گرفتیم...
یکی از نقاط ضعف جوامع در حال توسعه، تبلیغات گستردهی قبل از به ثمر رسیدن طرحهاست. نکتهای که اغلب موارد نقش بسزایی در انحراف منابع مالی، ذهنی، جسمی و زمانی داشته و مانع از تحقق صد درصدی اهداف در زمان مقرر میشود. در دولت شهید رئیسی، این تابوشکنی که در دولتهای بعد از انقلاب مغفول مانده بود، صورت گرفت. ایشان مصداق واقعی بود بر دو صد گفته چون نیم کردار نیست...
۱. قبل از ارائه آمار و توصیفات حتی به حق، از طرحها و پروژهها، اقدام عملیاتی صورت میگرفت و این اقدام و عمل بود که بر توصیف و تبلیغ سبقت میگرفت.
۲. اگرچه نقدهای بسیاری در حوزه رسانه به ایشان وارد میشد؛ اما در مدل حکمرانی اسلامی، آنچه رمز مانایی حکومتی خواهد بود نه ملاکهای ظاهری و عددی که عملگرایی واقعی است و ایشان نمادی شد بر این پراگماتیسم اسلامی.
۳. تمام بیاخلاقیهایی که در مورد ایشان صورت گرفت از هتک، تهمت و افترا به این دلیل بود که او بدون توجه به آمارسازی رسانهای و هوچیگریهای تبلیغاتی، به عملگرایی بیش از هرچیز وقع نهاد و در روزهای اخیر حضور مردم در مراسم تشییع نشان داد که آنچه در ذهن مردم مانا است و جاویدان نه تبلیغات رسانه، بلکه عمل مخلصانه است.
۴. و این رشد فهم جمعی به برکت نقش بیبدیلی است که حکمرانی اسلامی برای جایگاه مردم قائل است.
✍نسا جعفری
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی
#یادداشت
#جنگِنرمِسخت
#جهاد_تبیین
🔖مردِ دیپلماسیِ عزّت و مقاومت
شهید امیرعبداللهیان وزیر خارجهی دولت سیزدهم، یکی از حامیان اصلی آزادی فلسطین بود که این مسیر را در تمام عمر خود با اقدامهای دیپلماتیک و با نوشتن یادداشت و مقاله دنبال کرد. در حوزه کشورهای عربی و آفریقایی تخصص داشت و چه در زمان سفارت در این حوزه و چه در هنگام مدیریت کل این حوزه و سِمَتِ معاون وزیر امور خارجه سوابق خوب و درخشانی را در کارنامهی کاری خود رقم زدند. ایشان مراحل مختلف پیشرفت را در وزارت خارجه پله پله طی کرد و در عرصه سیاست خارجی کشور تلاش کرد که عزت و تحقق منافع مردم را به نمایش بگذارد.
یکی از مهمترین ویژگیهای شهید حسین امیرعبداللهیان غیر از خلوص و شخصیت مردمی ایشان که موردِ تمجیدِ همکارانش در وزارت خارجه بود، تلاش برای ارتباط تنگاتنگ دستگاه سیاست خارجی با نهادهای مختلف از جمله نیروهای دفاعی و نظامی بود. در واقع ایشان در حوزه نزدیکی عرصههای میدان و دیپلماتیک تلاش زیادی کردند که یکی از نمودهای این تلاش را در عملیات وعده صادق مشاهده کردیم.
او یکی از حامیان اصلی، مشوقان و سیاستگذاران محور مقاومت بود و تمام اعضای محور مقاومت، اعم از حزبالله لبنان، حشدالشعبی عراق، مبارزان یمن و مبارزان سوریه برای امیرعبداللهیان احترام بسیار زیادی قائل بودند. ایشان مسئلهی غزه را بارِ گرانی بر شانهی وجدانِ بشریت و آزمونی خطیر برای مشروعیت ارزشهایی، چون کرامت و حقوق بشر که اروپاییها مدعی تلاش در راستای آن هستند، میدانست و معتقد بود اروپا باید فریاد عدالت خواهیاش را در موضوع فلسطین بلند کند و ایران را آمادهی کار و تعامل با اروپا بر پایه احترام، گفتوگوی سازنده و همکاری در راستای منافع مشترک و صلح و امنیت در جهان میدانست و براساسِ آن عمل میکرد.
این موضع باعث شد تا علاوهبر مردانِ میدانِ مقاومت در غزه و لبنان، زنان و کودکان غزه نیز در داغ این شهیدِ بزرگ به سوگ بنشینند، چرا که خدمات ایشان برای برگرداندن امنیت و آزادی به فلسطین را لمس کردهبودند.
همچنین در طول دوران حضور این مردِ دیپلماسی کشور بر مسند وزارت خارجه، روابط ایران با همسایگان توسعه یافت که یکی از نمودهای آن، برقراری روابط مجدد بین ایران و عربستان بود. در واقع یک تلاش ویژه از سوی ایشان برای گسترش روابط ایران با کشورهای عربی را شاهد بودیم که ایجاد نزدیکی بیشتر بین دستگاه سیاست خارجی و عرصهی میدان را میتوان مهمترین خدمت ایشان برشمرد، همچنین به شهادت همکارانش در این وزارتخانه، وزیر شهید حتی تحت فشارهای سیاسی هم با صلابت بود و مواضع خویش را با حفظ پایداری و استمرار بر حق و نترسیدن از فشارها و سختیها به عرصه مینشاند.
او به حق شایستهی این بود که رهبر معظم انقلاب او را وزیری مجاهد در میدان سیاست و خدمت نامید.
🖋آمنه عسکری منفرد
@enqelabi_nevesht
📌کانال نوشتههای انقلابی