زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
باید به متن وفادار بود.
#محمد_علی_مرادی
من همواره به روش تدریس متن وفادار بودهام، با این باور که در ایران کسی متن را نمیتواند بخواند، بلکه همه ذهنیت خودشان را میخوانند. پس تمرکز روی متن به نظر من بزرگترین امر آموزشی است که باید بین تحصیلکردگان ایرانی تقویت کرد، چرا که بهواسطه سیستم آموزشی موجود در ایران و همین عدم تمرکز روی متن از دوران دبیرستان، میل شدیدی وجود دارد که اولا به طور شلخته یک تکه از متن را خواند و دوم اینکه ایده و خوانش ایدئولوژی سیاسی خود را در متن مشروعیت بخشید.
تمرکز روی متن به نظر من بزرگترین امر آموزشی است که باید بین تحصیلکردگان ایرانی تقویت کرداینکه بتوان از متن فاصله گرفت و با آن گفتوگو کرد، روشی است که بیش از هر چز بین تحصیلکردگان ایرانی باید تقویت شود. چون در اینجا متن خوانش نمیشود، بلکه متن به پیکار سیاسی کشیده میشود. برای همین، هر کس آن متنی را میخواند که قبول دارد و لذا هیچکس آن متنی را که قبول ندارد و یا در ضدیت با آن است، نمیتواند دقیق بخواند. در حالی که همین تلاش برای خوانش و فهم متونی که مورد علاقه ما نیست، تمرین جدی در فلسفه و علوم اجتماعی است.اندیشه در میان کتابها نیست، بلکه در بطن زندگی قرار دارد، برای همین من آنقدر که از کف خیابانها چیز یاد گرفتهام و میگیرم از کتابها یاد نمیگیرم
____
@ensani_islami
گر عقل پشت حرف دل اما نمی گذاشت
تردید پا به خلوت دنیا نمی گذاشت
از خیر هست و نیست دنیا به شوق دوست
می شد گذشت، وسوسه اما نمی گذاشت
اینقدر اگر معطل پرسش نمی شدم
شاید قطار عشق مرا جا نمی گذاشت
دنیا مرا فروخت، ولی کاش دست کم
چون بردگان مرا به تماشا نمی گذاشت
شاید اگر تو نیز به دریا نمی زدی
هرگز به این جزیره کسی پا نمی گذاشت
گر عقل در جدال جنون مرد جنگ بود
ما را در این مبارزه تنها نمی گذاشت
ای دل بگو به عقل که دشمن هم این چنین
در خون مرا به حال خودم وا نمی گذاشت
ما داغدار بوسه ی وصلیم چون دو شمع
ای کاش عشق سر به سر ما نمی گذاشت
___
#فاضل_نظری
#یک_بیت_شعر
@ensani_islami
زندگی برای ❞ علوم انسانی ❝
• علامه #محمد_حسین_طباطبایی از معنی #آزادی میگوید. ____ 💠 @ensani_islami
⬇️⬇️⬇️
در تمدن جديد چون پايه و اساس كار بر حداكثر تمتّع و بهرهبردارى از ماديّات و لذايذ مادى قرار دارد، لذا كليه افراد از قيد معارف و عقايد دينى و همچنين اصول اخلاقى آزادند و هر عملى را كه ميل داشته باشند (به شرط اينكه با قوانين موضوعه مخالفت نداشته باشد) مجازند به جا آورند، جاى ترديد نيست كه اينگونه حريّت و آزادى، روح انسانيّت و ملكات فاضله را در انسان كشته و او را تا سر حد حيوانات تنزّل داده و از تكاملى كه ناموس خلقت براى آن در نظر گرفته است باز مىدارد.
ولى اسلام چون در مرحله اول اساس تعليمات خود را بر توحيد و در مرحله دوم بر اخلاق و ملكات فاضله قرارداده است و براى عموم كارهاى فردى و اجتماعى (بدون استثنا) دستوراتى داده و حدودى قائل شده است، لذا حريّت به آن معنا كه در تمدن جديد ديده مىشود در آن وجود ندارد بلكه حدود ديگرى براى آن در نظر گرفته است، اما در مقابل يك نوع حريّت به انسان عطا كرده كه دنياى وسيعى در برابر او گشوده است و آن «آزادى از قيد بندگى غير خداست». اين آزادى اگرچه در يك جمله خلاصه مىشود ولى پس از دقت و بررسى مشاهده خواهد شد كه معناى
دامنهدارى دارد كه بسيارى از قيد و بندهايى كه در جهان متمدن كنونى وجود دارد از پاى بشر باز مىكند؛ يعنى هر ملتى را از قيد هر نوع استعمار و استعباد و سيادت ساير ملل آزاد ساخته و هر طبقهاى از طبقات اجتماع را از بند رقيّت و بندگى و ساير طبقات رها مىكند و از اين رو افراد و جامعههاى قوى و ضعيف و نژادهاى گوناگون را علىالسويّه از آزادى بهرهمند ساخته است و اين بزرگترين آزادى است كه اسلام به بشر عطا نموده است.
بررسى هاى اسلامى، ج1، ص: 117
___
@ensani_islami
• داستان غم انگیز عصر ما ساده کردن قضایای علمی است
• غافل از این هستیم جوامع امروز نه سرمایه داری اند نه سوسیالیستی
_
#محمد_علی_مرادی
#اقتصاد
_
@ensani_islami