عرفان امین
🌻 هوالحق 🔻تمثیلی برای فهم بهتر #توحید_قرآنی یا همان #وحدت_وجود 1️⃣ 🔸گاهی #عارفان برای تبیین نسبت
🌻 هوالحق
🔻تمثیلی برای فهم بهتر #توحید_قرآنی
یا همان #وحدت_وجود 2️⃣
🔸انسان خردمند و عاقل وقتی این مثال را در کلام بزرگی میبیند، باید ده ها و یا صدها صفحه توضیحات وی و دیگر بزرگان را هم در کنار آن ببیند و بخواند که گفتهاند خداوند از هر تغییری مبراست و هیچ صفت نقصی بر آن #عارض نمیشود.
🔹پس برای کشف حقیقت این تمثیل باید در رابطه میان موج و دریا اندکی تامل نماییم؛ در این رابطه از یکسو بهطور قطع موج غیر از دریاست؛ زیرا میتوان دریایی را تصور کرد که هیچ موجی نداشته باشد و پس از آن موّاج شود. باید پذیرفت که این موجهایی که پدید آمدند غیر از دریا و آب دریا هستند. از سوی دیگر موج دریا چیزی به دریا نیفزوده است.
🔸پس از آنکه دریا موّاج شد، ما باز چیزی جز دریا و آب نخواهیم داشت. هرچه هست همان آب دریاست. بنابراین از این منظر موج دریا همان دریا و عین آن است؛ زیرا در همان حالی که دریا موج برداشته، صد در صد متن دریا را آب گرفته است و هیچ بخشی از آن را موج دریا تشکیل نمیدهد، اما با این حال کسی نمیتواند موج را انکار کند و آن را فقط امری #وهمی و ذهنی بپندارد. دلیل چنین حالتی برای موج ـ که هم در خارج واقعیت دارد و هم هیچ بخشی از دریا و متن آن را تشکیل نمیدهدـ آن است که نوعی خاص از تحقق را داراست؛ زیرا هرچند وجود مستقل و جدایی ندارد، اما چون موج دریاست، #موجود و متحقق در خارج است. باز تکرار میکنیم: چون «موج دریا» است، تحقق دارد و هیچ و پوچ نیست.
🔹عرفا میگویند نسبت حق و خلق نیز شبیه نسبت موج و دریاست؛ زیرا همهٔ موجودات و جلوهها، امواج دریای بیکران وجود حقتعالی هستند و حقیقت خلق همان حقیقت موجی است که از جهتی غیرحق و از جهتی عین حق است و در عین آنکه وجودی در کنار وجود حق نیست، اما چون شأن حق و موج آن دریاست، موجود و متحقق است.
📚 منبع:عرفان امین، ص ۴۱۵ و ۴۱۶
☑️@erfan_amin |پايگاه عرفان شیعی فقاهتی
#کلام_ولی
... بگذار این کفریات به گوششان بخورد!!
❇️ از مجموعه آثار امام خمینی رحمه الله علیه
☑️ @erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
🌷 هوالمحبوب
🦋صوفی به ره #عشق صفا باید کرد
🦋عهدی که نموده ای وفا باید کرد
🦋تا خویشتنی به #وصل جانان نرسی
🦋خود را به ره دوست #فنا باید کرد
🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷🌷
از رباعیات عرفانی رهبر فقید انقلاب قدّس سرّه
☑️@erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
#کلام_ولی
🔹 #عرفان، همان مرحوم قاضی است؛ مرحوم ملا حسینقلی همدانی است؛ مرحوم سید احمد کربلائی است؛ عرفان واقعی اینهاست. عرفان نظری باید به #سلوک بینجامد.
☑️@erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
🌷هوالحکیم
🔻 #تفاوت_عرفان_با_تصوف ۱
اصطلاحات مختلف تصوف و تفاوت آن با عرفان:
▫اصطلاح اول: #تصوف در اولین اصطلاح خود معادل کل #عرفان است؛ در این اصطلاح به هر عارفی صوفی و به هر اهل تصوفی عارف گفته میشود؛ اگر کسی به کتب تاریخی و تراجم نگاهی بیاندازد در مییابد که بسیاری از بزرگان و دانشمندان جهان اسلام در تاریخ به عنوان «صوفی» مطرح بودهاند؛ افرادی نظیر ابن فهد حلی، شهید اول، شهید ثانی، سید حیدر آملی، ملا محمدتقی مجلسی، شیخ بهائی و... که در دیانت و ایمان و بزرگواری ایشان کوچکترین شک و شبههای وجود ندارد در طول تاریخ یا به عنوان صوفی و یا متمایل به تصوف شناخته میشدند. در این اصطلاح منظور این است که این بزرگان اهل سیر و سلوک و #شهود بوده و تمایل به کشف قلبی حقایق عالی و معارف اسلامی داشتهاند.
✅ ادامه دارد.....
📚 منبع: عرفان امین، ص ۵۸
☑️@erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
💢 خامنهای عزیز را عزیز جان خود بدانید
حاج قاسم به خوبی میداند که امروز ولایت فقیه، یعنی سیدعلی خامنهای؛ به همان اندازه که حفظ اسلام ضرورت دارد باید برای راهکار حفظ و نشر آن یعنی تمدنسازی اسلامی ارزش قائل شویم. و به همان اندازه که تمدن اسلامی ارزشمند است، باید برای سازو کار آن یعنی ولایت فقیه اهمیت قائل شویم و به همان اندازه که ولایت فقیه اهمیت دارد، ولی فقیه محترم است و امروز ولی فقیه یعنی حضرت آیت الله خامنهای...
🔸انتشار به مناسبت حماسه ۹ دی
📌برگی از #کتاب "شرح دلبری"
علاقهمندان میتوانند جهت تهیه این کتاب به آدرس shop.javanan.org مراجعه نمایند
❇️ @erfan_amin
#کلام_ولی
🌒 نماز شب
🔹 یکی از استادان حوزه علمیه قم میگوید: از مرحوم آیت الله حاج آقا مصطفی خمینی (قدس سره) شنیدم که فرمودند: دیدم آقا امام خمینی رحمه الله علیه در اتاق خود هستند و صدای گریه ایشان بلند است. از مادرم پرسیدم: چه شده که آقا گریه میکنند؟ مادرم فرمودند: ایشان در شبی که موفق به نماز شب و راز و نیاز به خدا نشود؛ روز آن، چنین حالی را دارد.
📚 برداشت هایی از سیره امام خمینی،جلد دوم
☑️ @erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎥 #ببینید
🔸بخشی از #وصیت_نامه عارفانه و عاشقانه سردار شهید #قاسم_سلیمانی، از زبان سردار قاآنی
❤️... معبود من،که سراسر وجودم مملو از عشق توست، مرا در فراق خودت بسوزان...
☑️ @erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
🌹 هوالقدیر
🔻 گناه بزرگ بشریت:
◾ یک لحظه توقّف در راه #کمال_انسانی جایز نیست. در این اقیانوس عظیم که بعضی از ما در آغاز راه تا قوزک پا و بعضی تا زانوانمان وارد شدیم، کسانی «دل به دریا زده» شنا میکنند و کسانی مرحله ها پیش رفتند، خود را #نورانی کرده اند، از فراز #مادّیات عالم و از فراز خواسته های حقیر و آرزوهای کوچک پرواز میکنند. دنیا را ندیده نمی گیرند، اما دنیا را #هدف قرار نمی دهند. آن بلندپروازان این آسمان لایتناهی هم هر روز برای پروازی بلندتر، همّت تازه تری را به خرج میدهند.
◾ #جوانها همانطور که جسمشان نشاط و تازگی و نیرو دارد، روحشان هم سرشار از نشاط است. این موجود را با قدرت فکر او، با قدرت خِرد او، با توان جسمی او، با توان عصبی او، با نیروهای ناشناختۀ وجود او خدای متعال خلق کرده است تا از این طبیعت، از این خور و خواب و از این دنیای مادّی، همچون وسیله ای استفاده کند و خود را به مقامات #قرب_الهی برساند.
◾نباید تصوّر کرد که این نگاه، نگاه منزوی و منعزلِ از دنیاست؛ نه. راه قرب الهی از وسط همین مادّیات عبور میکند؛ اما در مادّیات متوقّف نمیشود. گناه بزرگ بشریتی که خود را در مادّیت غرق کرده است، این نیست که به دنیا پرداخته است؛ گناه او این است که فراتر از خواسته های مادّی، آرمانی را، ستارۀ درخشانی را، هدف و سرمنزل بلندی را تصوّر نکرده است.
آیت الله خامنه ای حفظه الله
📚 منبع:عرفان امین، ص ۱۲۳
☑️ @erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
🏴انا لله و انا الیه راجعون
درگذشت عالم فقیه و فیلسوف و متفکر ارزشمند زمانمان تسلیت باد
رهبر معظم انقلاب اسلامی درباره شخصیت آیت الله مصباح می گویند:
ایشان فقیه، فیلسوف، متفکر و صاحبنظر در مسائل اساسی اسلام است و خدا را شکر میکنم که جامعه و نسل جوان ما به ایشان علاقه دارند.
☑️ @erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی
🌺 هوالعلیم
🔻 #تقویت_فلسفه_ملاصدرا
🔹 #فلسفهی اسلامی، پایه و دستگاهی بوده که انسان را به #دین، #خدا و معرفت دینی نزدیک میکرده است. فلسفه برای نزدیک شدن به خدا و پیدا کردن یک #معرفت درست از حقایق عالم وجود است؛ لذا بهترین فلاسفهی ما - مثل ابنسینا و ملاّ صدرا - #عارف هم بودهاند.
🔸اصلاً آمیزش عرفان با فلسفه در فلسفهی جدید - یعنی فلسفهی #ملاصدرا - بهخاطر این است که فلسفه وسیله و نردبانی است که انسان را به معرفت الهی و خدا میرساند؛ پالایش میکند و در انسان اخلاق بهوجود میآورد. ما نباید بگذاریم فلسفه به یک سلسله ذهنیّات مجرّد از #معنویت و خدا و عرفان تبدیل شود. راهش هم #تقویت_فلسفهی_ملاصدراست؛ یعنی راهی که ملاصدرا آمده، راه درستی است. آن فلسفه است که انسان را وادار میکند هفت سفر پیاده به حج برود و به همهی زخارف دنیوی بی اعتنایی کند.
🔹 البته نمیخواهیم بگوییم هرکس در این دستگاه فلسفی قرار نداشته باشد، اهل دنیاست؛ نه، اما این راه خوبی است. راه فلسفه باید راه تدیّن و افزایش ارتباط و اتّصال انسان به خدا باشد؛ این را باید در آموزش فلسفه، در تدوین کتاب فلسفی، در درس فلسفی و در انجمن فلسفه - همین که به آن اشاره شد - رعایت کرد. اهل فلسفهای که ما قبلاً دیده بودیم، همه همینطور بودند؛ کسانی بودند که از لحاظ #معنوی و #الهی و ارتباطات قلبی و روحی با خداوند، از بقیهی افرادی که در زمینههای علمىِ حوزه کار میکردند، #بهتر و #زبدهتر و شفافتر بودند
۱۳۸۲/۱۰/۲۹ 🗓️
☑️ @erfan_amin |پایگاه عرفان شیعی فقاهتی