eitaa logo
ارتباط موثر
1.2هزار دنبال‌کننده
807 عکس
290 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
✳️ تاثیر مهارت شوخ طبعی در ارتباط با دیگران(۹) 🔵به مرز بین شوخ طبعی با مصادیقی از توهین و تحقیر دقت کنید. به تحقیرها و توهین‌های به‌ظاهر کوچک اما زیان‌آوری که نثار گروهی خاص می‌شود «خرده‌پرخاش‌ها» می‌گویند. 🔶 خرده پرخاش یا بیان سخنان یا انجام کارهای کنایه‌دار و اهانت‌آمیز در حق اقلیت‌ها یا افراد ضعیف می‌تواند برای قربانیان، عملکرد را پایین بیاورد، به محرومیت اجتماعی بینجامد، اضطراب را تشدید کند و گاهی چنان درد روانی ایجاد کند که حتی فرد را به مرز رفتارهای پرخطر بکشاند. این سخنان و یا رفتارها معمولا نشانگر تعصب ناخودآگاه (یا پنهان) است که گاهی حتی قربانیان آن در اثر این رفتارهای ناآشکار آسیب جدی می‌بینند. امروزه تعصب و توهین معمولاً در اشکالی ظریف‌تر و موذیانه‌تر از قبل ظاهر می‌شود. و برخلاف پیشرفت‌های شگرف علمی و تکنولوژی و حتی اجتماعی، تعصب جنسیتی، قومی،نژادی و حتی تحصیلی و شغلی همچنان یکی از واقعیت‌های گریزناپذیر و مشکل‌آفرین زندگی مدرن است. 🔷 از مسیر این سخنان و رفتارها گاهی برخی شبه لطیفه‌ها و شوخ‌طبعی‌های تند و تیز شکل می گیرد که گوینده در ظاهر قصدی به جز مزاح ندارد؛ اما کنش او مانند تیری بر جان مخاطب می نشیند و به تناسب موضوع و زمان و موقعیت، آثار زخم آن باقی می ماند. چنانکه در اولین بخش این نوشتار آمده بود: امام باقر عليه السلام می‌فرماید: إنَّ اللَّهَ عَزَّوجَلَّ يُحِبُّ المُداعِبَ فِي الجَماعةِ بِلا رَفَثٍ . خداوند عزّ وجلّ كسى را كه در ميان جمعى، بدون ناسزا گويى شوخى كند دوست دارد . كافى، ج۲/ص۶۶۳/ح۲ گاهی سخن و رفتار ما حاوی نوعی از توهین و تحقیر برای مخاطب است، در این صورت مصداقی از ناسزاگویی خواهد بود. چنین اظهار نظرهایی، اگر هم از روی بدخواهی نباشد، تقریباً با اطمینان می‌توان گفت که از روی بی‌عاطفگی و نامهربانی مطرح می‌شود. ادبیات مبحث خرده‌پرخاشگری پر است از موارد بی‌شماری که در زندگی روزمره کاملاً عادی‌اند و لزوماً ناشی از نیت خصمانه نیستند. یعنی: بسیاری اوقات در عادی ترین شوخی‌ها و یا ارتباطات و گفتگوهای روزمره، ممکن است به کسی توهین کنیم . ناخواسته او را کوچک بشماریم. 🌹 مراقب رفتارهای کوچک پر آسیب باشیم. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
خبری خوب در شب عید غدیر: خبرگزاری فارس: شیخ ابراهیم زکزاکی رهبر جنبش اسلامی نیجریه و همسر محترم شان، از اتهامات واردشده تبرئه شده‌ و قرار است آزاد شوند. https://b2n.ir/q42155 @ertebatmoaserdini
ز اعماق قرون از بین جمعیت تو را دیدیم توهم ای ناز مطلق از همان بالا ببین ما را شعر: محمد سهرابی @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
شهر از بارش خورشید طلاکوب شده است با علی حال و هوایم چقدر خوب شده است از بد حادثه هر جا نفسم سنگین شد یا علی گفتم و کام دل من شیرین شد می برد گرد ملال از دل هر آئینه هر کسی سنگ علی را بزند بر سینه ** بغض را از نفس باغچه بر می داریم پا اگر جای قدم های علی بگذاریم باغ می ساخت و در سایه آن باغ نبود یک نفس قافله‌اش در پی اُطراق نبود ** ما نمک‌گیر غدیریم،غدیر اعجاز است از ازل تا به ابد سفره مولا باز است دیر یا زود ولی می‌رسد از راه آخر یک نفر عین علی می‌رسد از راه آخر می نویسم که "شب تار سحر می‌گردد" یک نفر مانده ازین قوم که برمی‌گردد... شعر: استاد سید حمید رضا برقعی یاد آسمانی‌ترین یاران‌مان(شهداء)گرامی‌باد... @ertebatmoaserdini
✳️ تاثیر مهارت شوخ طبعی در ارتباط با دیگران(۱۰) 🔵 در مقابل شوخی دیگران، چه باید کرد؟ گاهی افراد با قصد شوخ طبعی مطلبی بیان می کنند: الف) اگر شوخی آنها در مورد یک پدیده بود،(بدون اینکه یک ارزش و یا یک انسان محترم را مسخره یا توهین کنند)، به راحتی بخندیم و با حفظ حریم با آن شوخی همراهی کنیم. به خاطر داشته باشید در چنین مواردی ممکن است شوخ طبعی فرد، برای ما چندان جالب و جذاب نباشد، مراقب باشید با واکنش نامتناسب و بی اعتنائی موجب رنجش گوینده نشویم. ب) اگر موضوع شوخی در مورد ما بود؛ فقط هنگامی که حاوی توهین بود مقابله کنید، در غیر این صورت حتی خودتان دست بگیرید و سوژه جالب در مورد خود با روی باز و با صمیمیت لبخند بزنید. نشان دهید که شخصیت شما در حدی از رشد و بلوغ است که توان مواجهه با چنین چالش‌هایی را دارد. این کار به دیگران اجازه می دهد تا از روی صمیمیت به سوژه مربوط به ما بخندند، چرا که ما می توانیم خودمان به آن بخندیم. این کار نه تنها چیزی از شخصیت ما کم نمی کند، بلکه ما را به صورت شخصی با عزت نفس بالا معرفی می کند که ضعف هایمان را پذیرفته‌ و حتی از بیان نقاط ضعف خودمان هم ترسی نداریم. در عین حال این روش، راه بسیار مناسبی برای خلع سلاح افرادی است که در پی تمسخر کردن ضعف هایمان هم هست. در عین حال این دست گرفتن خودمان، ما را دوست داشتنی تر و قابل اعتماد تر نشان می دهد. ج) برخی موارد فرد مقابل به قصد توهین و تمسخر یکی از ضعف‌های ما را دست می گیرد، اگر نتوانستیم از تکنیک قبل استفاده کنیم، سکوت و نادیده گرفتن هم یکی از راهکارهای اخلاقی و موثر است. وَإِذَا خَاطَبَهُمُ الْجَاهِلُونَ قَالُوا سَلَامًا سوره فرقان/آیه ۶۳ و هرگاه جاهلان آنان را طرف خطاب قرار دهند (و سخنان نابخردانه گويند) با ملايمت (و سلامت نفس) پاسخ دهند. به خاطر داشته باشید: اول: وقار و نرمى از بارزترين صفات مؤمن است. دوم: با جاهلان مقابله به مثل نكنيد. سوم: در مورد مخاطبان فهیم(غیر جاهلان) در فرصت مناسب نظر مخالف خود را با صراحت نسبت به موضوع و یا کیفیت شوخ طبعی او ابراز کنید. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
یا باب الحوائج نمک گیر تبار توست این کشور دعائی کن... تمام کشور من کاظمینِ کوچکِ مردی است که در هر گوشه ای از خاک ایران بارگاهی داشت تمام سرزمینم غرق در موسی‌بن‌جعفر شد تو حَوِل حالنایی، حال و روزم با تو بهتر شد تو مثل جان درون ِخاک من هر گوشه پنهانی تو شیرازی خراسانی، قمی آری تو ایرانی کنون دریای طوفانی است ایران، ناخدایی کن نمک گیر تبارِ توست این کشور، دعایی کن شعر: استاد سیدحمیدرضا برقعی @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
گفته اند: افراد موفق به ندرت هدف مهم شان کسب ثروت است. چیزی که آنها را برمی ‌انگیزد، علاقه به اضافه کردن فضیلتی به دنیا است که مهم و معنادار باشد. این هدف آن ها را صبح از خواب بیدار می ‌کند و شب‌ خواب را از آنها دور می ‌کند. فعالند و از پا نمی ‌نشینند تا مطمئن شوند تغییری مشخص و قابل اعتنا ایجاد کرده‌اند. @ertebatmoaserdini .
✳️ تاثیر مهارت شوخ طبعی در ارتباط با دیگران(۱۱) 🔵 برای تقویت مهارت شوخ طبعی شاید بسیاری از ما تمایل داریم شیرین‌زبان و شوخ‌ طبع باشیم؛ اما در عمل چنین نمی‌دهد، در مواردی شوخی ما بی‌مزه جلوه کرده و احساس خوبی به خود و دیگران نمی‌دهیم، گاهی موجب رنجش سایرین می‌شویم یا با زیاده‌روی، خود را تحقیر می‌کنیم. معمولا در زندگی روزمره جذب چه کسانی می‌شوید؟ جذب افراد خشک و یا بداخلاق می‌شوید یا جذب افرادی که شاد اب و خوش‌رو هستند و لبخند را به شما هدیه می‌دهند؟ از سوی دیگر به نظر شما شوخی کردن تا چه حدی طبیعی است؟ و از کجا وارد مرز خدشه‌دار شدن شخصیت خود یا دیگران می‌شود؟ 🔶 شوخ طبعی مهارتی است که می‌توان با تمرین آن را تقویت کرد. مهارتی که با هدیه دادن لبخند به دیگران، می تواند جایگاه مستحکمی در ذهن آنها برای شما فراهم کند. 🔶 طنز باعث می‌شود که ما هم‌زمان هر دو نیم‌کره چپ و راست مغزمان فعال و درگیر باشد. در این حالت جنبه‌های منطقی و عاطفی ذهن ما هر دو با قدرت فعال هستند و بنابراین پیام‌های مختلف را به بهترین نحو دریافت می‌کنیم و این گامی مهم در مسیر تقویت مهارت یادگیری است. 🔶 خوش‌رو باشید و سعی کنید برای این کار آمادگی روحی و ذهنی فراهم کنید. 🔶 همواره حفظ حریم خود و دیگران را مد نظر قرار دهید تا به مرور این منش اخلاقی برای شما نهادینه شود. 🔶 از شوخی‌هایی که بروز دهنده نوعی حسادت و کینه‌های شخصی است اجتناب کنید. چنین رویه‌ای در بلندمدت نه‌تنها منجر به افزایش نفوذ شخصی شما نمی‌شود، بلکه شما را فردی طعنه‌زن و کینه‌ای نشان می‌دهد که دیگران از دست شما ناراحت و پراکنده می‌شوند. 🔶 داستان‌های از اشتباهات خود و یا دیگران را با حفظ احترام اشخاص به خاطر بسپارید و از آنها در شوخ طبعی های خود استفاده کنید. در عین حال در این زمینه هم زیادروی نکنید. 🔶 از طریق مطالعه کتاب و مشاهده فیلم، به منابع شوخ طبعی خود بیافزائید. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
هدایت شده از KHAMENEI.IR
🏴 مجموعه لوح | ◽️ رهبر انقلاب: اسلام را قیام سیّدالشّهدا حفظ کرده است. یک جریانی به رهبری حسین‌بن‌علی (سلام‌الله‌علیه) دارد در دنیا پیش میرود؛ و ان‌شاءالله پیش خواهد رفت و گره‌‌های ملّتها را باز خواهد کرد. 📥 دسترسی به مجموعه لوح👇🏻 https://farsi.khamenei.ir/photo-album?id=48445
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
الإمام عليّ عليه السلام عن رسول اللّه صلى الله عليه و آله :مَن سَعى لِمَريضٍ في حاجَةٍ قَضاها أو لَم يَقضِها ، خَرَجَ مِن ذُنوبِهِ كَيَومَ وَلَدَتهُ اُمُّهُ . امام على عليه السلام : پيامبر خدا فرمود : «هر كس در برآوردن نياز بيمارى بكوشد ، خواه آن را برآورد و خواه برنياورد ، از زير بار گناه خويش بيرون مى رود ، به سان آن روز كه از مادر ، زاده شده است» . بحارالأنوار ، ج۸۱ ، ص۲۱۷ ، ح۹ @ertebatmoaserdini .
غلامتان به من آموخت، در میانه خون که رو سیاهی ما نیز راه حل دارد... @ertebatmoaserdini .
صدا ۰۴۹.m4a
5.61M
روضه جون غلام امام حسین «علیه السلام» از زبان استاد عابدی «دامت برکاته» @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
امام حسین علیه السّلام فرمودند: إنَّ حَوائِجَ النّاسِ إلَیکم مِن نِعَمِ اللهِ عَلَیکم فَلا تَمَلُّوا النِّعَمَ؛ نیاز مردم به شما از نعمتهای خدا بر شما است، از این نعمت افسرده و بیزار نباشید. بحار الأنوار، ج ۷۴، ص ۲۰۵ @ertebatmoaserdini .