هدایت شده از ارتباط موثر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
شمیم محرم ...
تو به دادم برس ایعشق که بااین همه شوق
چاره جز آنکه به آغوش تو بگریزم نیست
@ertebatmoaserdini
هدایت شده از ارتباط موثر
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
⭕️ برای شناخت بهتر مسئله، لازم است با دیدی وسیعتر جوانب را بسنجیم.
🔷 وقتی با مسئله ای مواجه می شویم،
ابتدا ابعاد و زمینههای پیدایش آن را بشناسیم.
بسیاری اوقات به سبب درگیری هیجانی با موضوع، فقط از همان جهتی که (معمولا در اولین نگاه) به ذهنمان میرسد بررسی میکنیم
و برای همین، مسائل یا به صورت مقطعی و گاهی ظاهری حل میشوند یا اینکه تبدیل به مسائل بزرگتری برای خود و اطرافیانمان میشود.
🔷 هنر حل مسئله وابستگی زیادی به توانایی ما در بیرون آمدن از برداشت محدود شخصی (خودمحوری) و مشاهده از نمای بیرونی و در نقش یک تماشاچی، به موقعیت خودمان و مسئله دارد.
📌حل مسئله یعنی توانایی
جمع آوری اطلاعات بی طرفانه از موضوع مورد نظر ، مدیریت هیجان و احساس، و سپس یافتن مناسبترین راه حل با توجه به امکانات موجود است.
⛔️ در غیر این صورت نه تنها کاری بیهوده انجام میشود، گاهی هزینه و توان دیگران را نیز به هدر می دهیم.(حتی با قصد انجام کار نیک)
@ertebatmoaserdini
#حل_مسئله
#شناخت_مسئله
#تصمیم_گیری
#یادگیری
#توانمند_باشیم
.
🔷 یک نامه...
جناب آقای محمدی
مدیرعامل سازمان آتش نشانی تهران
با سلام
پیش از شروع عرایض این نامه، ضروری است که به اطلاعتان برسانم که بنا به رشته کاری و تخصصی (که از دانشگاه ایالتی میشیگان آغاز شد) به بحث سازه و آتش مرتبط هستم و لذا ضروری است که مطالب ذیل در قالب این نامه طرح شود.
🔵 شنبه شب پس از شرکت در جلسه روزنامه دنیای اقتصاد و مراسم بزرگداشت دوازدهمین سالگرد تولد نشریه تجارت فردا به خانه آمدم. در مجلس مذکور شگفت زده بودم از حضور افراد و نامهایی که به این نشریه در بسط مفاهیم توسعه کشور کمک میکنند. در واقع شبی بود که پس از مدتها سرشار از احساس خوب و شعف گذشت چرا که ساعاتی در جمع افرادی سپری شد که دغدغه ایران و این سرزمین را دارند.
پس از مراجعه به خانه تا پاسی از شب به انجام کارهای مکتوب و پژوهشی گذشت و حوالی ساعت ۳ نیمه شب برای سرکشی به منزل مادر (که در شرایط بیماری هستند) منزل را ترک کردم. وارد کوچه که شدم انتظار کوچه ای خلوت و ساکت شبانگاهی داشتم ولی در کمال تعجب شاهد بودم که 3 ماشین آتش نشانی بزرگ و 2 ماشین آتش نشانی متوسط تمام فضای کوچه را اشغال کرده اند. حدود بیست آتش نشان جوان در آن ساعات سحرگاه به شتاب در حال رفتن به سمت انتهای کوچه بودند.
🔵کنجکاو شدم و بنا به رشته کاری خود، نیروها را دنبال کردم تا متوجه شدم یکی از واحدهای مسکونی از یک ساختمان ۱۰ طبقه در انتهای کوچه آتش گرفته است.
ساکنین به همراه کودکان خردسال و خواب آلودشان در حال فرار از ساختمان بودند و نیروهای شما به شتاب در حال ورود به ساختمان بودند. بوی دود در فضا و سراسیمگی در چهره ده ها تن از ساکنین مشهود بود. در ژاپن بارها شاهد کیفیت کار نیروهای آتش نشان بوده ام (به خصوص در برنامه های مرکز E-Defense کوبه)و لذا کیفیت مواجه همکارانتان با این آتش برایم سوال بود. در کالیفرنیا هم بارها با سازمان آتش نشانی مستقیما کار کرده ام (از جمله سابقه همکاری با خانم Nicholson مدیر سازمان آتش نشانی سانفرانسیسکو).
در آن فضای ملتهب که همه در حال فرار از ساختمان بودند و آسانسورها نیز کار نمی کرد همکارانتان را دنبال کردم و پیاده تا طبقه هفتم و چشمه آتش رفتم.
در میانه آنهمه دود و التهاب، شاهد بودم که همکاران شما پس از بازکردن درب منزل و برای جلوگیری از خفگی ماسکهای اکسیژن را استفاده کرده، وارد منزل شدند، آب را از طبقه پایین و بالا به واحد مسکونی رساندند و آتش را اطفاء نمودند. سپس برق و دستگاهای فَن را رساندند تا که بخشی از دود را خارج کرده و امکان بیرون کشیدن ساکنین (که در بالکن پناه گرفته بودند) میسر شود.
در حین مشاهده تلاشهای نیروهای جوان (که از شدت گرمای لباسهای سنگین آتش نشانی غرق عرق بودند) و همزمان با دیدن فریادها و عربده های فرمانده تیم، می خواستم که در وسط آن پاگرد پله سجده کنم. از شدت بهت، نمی دانستم چه باید گفت؟ کیفیت زحمات افراد این تیم (در آن ساعات شب) بسیار مشابه کیفیت کارهای تیمهای آتش نشانی در سانفرانسیسکو یا کوبه ژاپن بود. فرمانده تیم به شدت مراقب دودزدگی افرادش بود. دستگاههای آژیر (متصل به لباس آتش نشانی که وارد دود می شود) به درستی کار می کرد و پیوسته آژیر می زد. هیچ کس بدون ماسک اکسیژن وارد دود نمی شد. فرمانده تیم کاملا درک روشنی از مساله «زمان» و اهمیت دقیقه ها داشت.
🔵 کاملا آگاهم که کشور درگیر مشکلات مالی است و سازمانهایی همچون آتش نشانی به شدت درگیر محدودیتهای مالی هستند، بنابراین تشکر و سپاس خود را به عنوان یک شهروند به حضورتان عرض می کنم. قابل تصور است که تیمهای شما چنین خدماتی (که آن شب از نزدیک شاهد بودم) را به رغم محدودیتها و در حد توان انجام می دهند. از شما درخواست دارم که از فرمانده عملیات آن شب (که مرتضی خطابش می کردند) تشکر و تقدیر ویژه داشته باشید. بنده حاضر و علاقمندم که حضورا به خدمت این جناب فرمانده و تیمش رسیده و به عنوان یک ایرانی از تلاشش برای حفظ مال و ناموس مردم آن کوچه خاضعانه تشکر کنم.
آن شب و در آن مهلکه یک فکر دیگر هم به ذهن می رسید: اینکه برای خاموش کردن آتشِ فقط «یک خانه» اینهمه انسان و جوان تلاشگر نیاز است و همچنین آنهمه آدم و کودک از خواب و زندگی خود آواره شدند. لذا باید از امروز به فکر «زلزله تهران» باشید. همچنین واقعا نمی دانم که چطور و چگونه برخی که خود خارج از این سرزمین و در استودیو شبکه های خبری اقامت دارند انتظار دارند که مردمان اینجا درگیر آتش و جنگ داخلی شوند؟ آتش وقتی که درگرفت، همه را آواره می کند...
عزت زیاد
۲۶ تیر ۱۴۰۲
@ertebatmoaserdini
#انصاف
#انتخاب
#قدردانی
#مثبت_نگری
#اخلاق_معاشرت
.
هدایت شده از ارتباط موثر
هیچ وقت در زندگیتان به خاطر احساس ترس، عقب ننشینید.
همهی ما بارها این جمله را شنیدهایم که «بدترین اتفاقی که ممکن است بیافتد چیست؟
مثلاً اینکه بمیرید؟
اما مرگ بدترین اتفاق ممکن نیست …»
بدترین اتفاق در زندگی این است که "اجازه دهید در عین زنده بودن، از درون بمیرید."
مارتين سليگمن
@ertebatmoaserdini
#مدیریت_ذهن
#مثبت_نگری
#زندگی
#خودسازی
#خود_شناسی
.
📃تاثیرات کتاب در دوران کودکی بر مغز در پیری
✍️ بدون شک یکی از ترسناک ترین چیزها در دوران پیری کاهش عملکرد شناختی مغز است. یک مطالعه جدید از دانشگاه حیفا نشان می دهد که محیط کودک در خانه میتواند بر عملکرد مغز در سنین بالا تأثیر گذارد. مغز ما با افزایش سن پیر میشود و این روند اغلب باعث کاهش عملکرد شناختی میشود.
🔻بسیاری از مطالعات اخیر در تلاش هستند تا راههایی برای کاهش این موضوع یا حداقل عواملی که آن را پیش بینی میکنند، بیابند. اکنون، یک مطالعه جدید از دانشگاه حیفا عامل مشترکی را پیدا کرده است که میتواند این کار را انجام دهد!
🔻بر اساس این مطالعه، خواندن کتاب در دوران کودکی بر روند پیری مغز ما تأثیر میگذارد.
این مطالعه نشان داد که هر چه تعداد کتابهایی که در خانهها در دوران کودکی وجود داشته باشد، کاهش عملکرد شناختی در دوران پیری کندتر خواهد بود.
🔻تواناییهای شناختی از مغز در برابر انحطاط در دوران پیری محافظت میکند.
👤 دکتر گالیت واینستاین، ویراستار این مطالعه گفت: توسعه تواناییهای شناختی در دوران کودکی میتواند «ذخیرههایی» ایجاد کند که از مغز در برابر انحطاط در دوران پیری محافظت میکند. او افزود: ما در واقع مواجهه با کتاب و نه خود مطالعه را بررسی کردیم. فرضیه این بود که قرار گرفتن در معرض تعداد زیادی کتاب در خانه میتواند یک محرک با تأثیر مثبت در طول زمان باشد. زوال شناختی پدیدهای است که میتواند با افزایش سن رخ دهد و بر توانایی ما برای درک، به خاطر سپردن و عملکرد اجتماعی تأثیر میگذارد. تحصیلات دانشگاهی، فعال کردن مغز به طرق مختلف مانند یادگیری زبان، حل جدول کلمات متقاطع و همچنین شرکت در اجتماعات از مواردی که ممکن است خطر زوال شناختی را با افزایش سن کاهش دهد.
🔻اما همانطور که گفته شد، محققان به دنبال راههای بیشتری برای پیشگیری از آن هستند. در مطالعه کنونی منتشر شده در مجله Dementia and Geriatric Cognitive Disorders، واینستین، از دانشکده بهداشت عمومی در دانشگاه حیفا، همراه با دکتر الا کوهن شوارتز از گروه بهداشت عمومی در دانشگاه بن گوریون و نوام داماری؛ از مرکز تحقیقات چند رشتهای در سالمندی، رابطه بین تعداد کتاب در خانه کودکی یک فرد و عملکرد شناختی بزرگسالان بالای ۶۵ سال را بررسی کرد. این مطالعه بر اساس دادههای بررسی سلامت، پیری و بازنشستگی در اروپا (SHARE) انجام شد و شامل ۸۲۳۹ نفر ۶۵ ساله و بالاتر از ۲۷ کشور در سراسر اروپا بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۳ بود. اکثر شرکتکنندگان در مطالعه گزارش دادند که بین ۱۱ تا ۲۵ کتاب داشتند.
خانه را با کتاب پر کنید
🔻نتایج مطالعه نشان میدهد که هرچه کتابخانه خانگی بزرگتر باشد، عملکرد حافظه کوتاهمدت و بلندمدت و روانی کلامی در افراد مسن بدون توجه به سطح تحصیلات یا ویژگیهای اجتماعی و اقتصادی بهتر است. واینستین گفت: یافتههای ما نقش احتمالی کتابخانه خانگی را در حفظ سلامت شناختی و کاهش سرعت پیری مغز در دهههای بعد نشان میدهد. کوهن شوارتز اضافه کرد: اگر بتوان عوامل مرتبط با پیری شناختی را در دوران کودکی شناسایی کرد، ممکن است بتوان عملکرد شناختی را در دوران پیری بهتر حفظ کرد.
کتاب بیشتر؛ زندگی سالم تر
🗣 به گفته محققان، قرار گرفتن در معرض تعداد زیادی کتاب در دوران کودکی میتواند تواناییهای شناختی کودکانی را که یاد میگیرند از خواندن، کسب آموزش و سایر مهارتهای شناختی لذت ببرند، افزایش دهد و بنابراین «ذخیرههایی» ایجاد میکند که آنها را در برابر فرآیند انحطاط مغزی محافظت میکند. همچنین این امکان وجود دارد که کودکانی که در خانه خود در معرض کتابهای زیادی قرار گرفته اند، سبک زندگی سالم تری را در طول زندگی خود داشته باشند، که در رژیم غذایی سالم، ورزش و سیگار نکشیدن منعکس میشود که به حفظ تواناییهای شناختی در دوران پیری کمک میکند.
🔻واینستین به این نتیجه رسید که این مطالعه به آگاهی از اهمیت شرایط محیطی کودکان برای سلامت مغز آنها در سنین بالا میافزاید. تحقیقات بیشتری برای یادگیری در مورد پیامدهای دراز مدت برای مغز لازم است.
بخوانيد و همرسانى بفرماييد...
💠 مركز مشاوره دانشگاه تهران
@ertebatmoaserdini
#سلامت
#تربیت
#کتاب_خوانی
#توانمند_باشیم
.
هدایت شده از ارتباط موثر
⭕️ برای تامل
✳️ به گذشته بر نگردید...
اهمیتی ندارد گذشته را چگونه گذراندید،
ممکن است با مشکلات زیادی روبه رو شده باشید و یا این رویاروئی همچنان در زندگیتان حضور داشته باشد.
چیزی که مهم است داشتهها و اهدافِ فعلی شماست...
هم اکنون تصمیم بگیرید که روند زندگی خود را تغییر دهید و به آنچه دوست دارید بیندیشید ...
مثل تغییر در استفاده از یک کانال رادیو ، فرکانستان را از نخواستنیها به خواستنی ها تغییر دهید.
و سپس آثار مثبت آن را تجربه کنید.
به خاطر داشته باشید، از گذشته باید درس آموخت و تکرار رنج آور آن بی فایده است.
@ertebatmoaserdini
#مدیریت_ذهن
#توانمند_باشیم
#تصمیم_گیری
#مثبت_نگری
#موفقیت
.
موضوع سخنرانی شبهای گذشته:
چگونه دیگران را به کارهای خوب ترغیب کنیم؟
@ertebatmoaserdini
#ترغیب
#متقاعد_سازی
#امر_معروف_و_نهی_از_منکر
هدایت شده از ارتباط موثر
به جای مقابله یا بحث کردن، ابتدا سوال کنید!
گاهی اوقات دیدگاه یا نظر دیگری برایتان خیلی عجیب به نظر میرسد و با خود میگویید "چطور ممکنه اینطوری فکر کنه."
در این مواقع هر چه بیشتر با او بحث کنید و بخواهید غیرمنطقی بودن نظرش را ثابت کنید احتمال چسبیدن او به دیدگاهش را بیشتر میکنید، گویی او دارد از هویتش دفاع میکند و نه صرفا نظری که راجع به یک فرد یا موقعیت دارد.
یکی از روشهای موثر در این مواقع این است که به جای بحث کردن و قرار گرفتن در مقابل مخاطب، در مورد سخن و یا رفتارش از او سوال کنید.
با این روش ، اگر شما به درستی منظور او را متوجه نشده و دچار سوء تفاهم باشید؛ بدون اینکه موضع بدی بگیرید که بعدا پشیمان شوید، به سادگی برداشت تان را اصلاح کرده و ارتباط تان را از یک اصطکاک ناراحت کننده، نجات داده اید.
از سوی دیگر اگر گوینده موضعی ناشایست در مقابل شما گرفته باشد، با سوال تان آینهای جلوی او بگیرید و به او نشان دهید از چه چیزی مقتدرانه دفاع میکند.
برای این کار دیدگاه او را، با همان مفاهیمی که برداشت کرده اید، دوباره به زبان بیاوردید و از او بپرسید: " یعنی منظورت اینه.....؟" یا " میخوای بگی....." یا " میشه بیشتر توضیح بدی؟"
طرح این سوالات باعث تحریک ذهنی او برای بررسی درست یا اشتباه بودن نظرش میشود و ممکن است آن را اصلاح یا حداقل اندکی عقبنشینی کند. از سوی دیگر چون احتمال سوءبرداشت از جانب شما هم وجود دارد، توضیح خواستن از او باعث میشود شاید شما متوجه شوید که منظور او را درست نفهمیدهاید و اصلا نیازی به بحث و متقاعد کردن او نباشد.
ارتباط با دیگران یک سرمایه است؛ از آن مراقبت کنید.
@ertebatmoaserdini
#ارتباط_موثر
#سوء_تفاهم
#مدیریت_ذهن
#اخلاق_معاشرت
#متقاعد_سازی
#مهارت_گفتگو
#یادگیری
#ترغیب
.
هدایت شده از ارتباط موثر
📚 جرعهای از یک کتاب
و حسین با گریه گفت: عباس جان! برادرم!
چشمانی که دیشب، از بیمِ رویاروییِ با تو،
رنگ خواب و آرامش ندیدند، امشب آسوده خواهند خفت.
اما آنان که شبِ پیش در پناهِ امنِ حضورِ تو آرمیدند،
امشب در نبودِ تو، رنگِ خواب و آرامش نخواهند دید....!
کتاب: ماه به روایت آه/ ابوالفضل زرویی نصرآباد
@ertebatmoaserdini
#محرم
#ایثار
#آرامش
.
سخنرانی محرم ۱۴۴۵(مرداد ۱۴۰۲)
موضوع:
چگونه دیگران را به خوبیها ترغیب کنیم؟ (چهار مجلس)
۱) شب پنجم محرم
۲)شب ششم محرم
۳)شب هفتم محرم
۴)شب هشتم محرم
@ertebatmoaserdini
#محرم
#ترغیب
#متقاعد_سازی
#مهارت_آموزی
#امر_به_معروف_و_نهی_از_منکر
هدایت شده از ارتباط موثر
💠شکر بر عافیت بهتر از صبر در هنگام بلاست.
امام سجاد(علیه السلام):
🔆 «رَأَى عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ علیه السلام رَجُلًا يَطُوفُ بِالْكَعْبَةِ وَ هُوَ يَقُولُ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الصَّبْرَ قَالَ فَضَرَبَ عَلِيُّ بْنُ الْحُسَيْنِ علیه السلام عَلَى كَتِفِهِ قَالَ: سَأَلْتَ الْبَلَاءَ! قُلِ اللَّهُمَّ إِنِّي أَسْأَلُكَ الْعَافِيَةَ وَ الشُّكْرَ عَلَى الْعَافِيَةِفَإِنَّ الشُّكْرَ عَلَى الْعَافِيَةِ خَيْرٌ مِنَ الصَّبْرِ عَلَى الْبَلَاء»
🔹 روایت از امام رضا (صلواتاللهعلیه) منقول است که فرمودند: روزی زین العابدین _صلواتاللهعلیه_ در مسجد الحرام در حال عبادت بودند که دیدند شخصی در حالی که طواف کعبه میکند بلند میگوید: خدایا به من صبر عطا کن.
🔸امام زین العابدین (علیهالسلام) با دست مبارک به شانه او زدند و فرمودند: «با این دعا از خدا تقاضای بلا می کنی! ازخدای سبحان عافيت و شكر برعافيت بخواه كه شكر بر عافيت بهتر از صبر در هنگام بلا است.»
@ertebatmoaserdini
#دعا
#معنویت
#مثبت_نگری
عواملی برای لذت بردن از کار
بخش اول
🔻فقدان سه چیز در ارتباط با کار و فعالیت افراد موجب میشود تا آنها احساس ناشادی و افسردگی کنند که این سه عامل عبارتند از:
❇️ هدف، امید و دوستی.
🔸واقعیت این است که زندگی خیلی کوتاهتر از آن است که بخواهیم ساعات متمادی حضور در محل کارمان (ولو کار در منزل) را با ناراحتی و بی حوصلگی سپری کنیم.
با این همه شاید احساس خیلی از افراد در مورد شغلتان و محیط کارتان احساسی منفی و ناخوشایند باشد.
به طوری که هر روز دوست دارند زودتر ساعات کاری تان تمام شود و زودتر به خانه برگردند و از بودن در محل کار خلاص شوند.
اما مشکل کجاست که خیلیها چنین احساسی در مورد شغل و محیط کارشان دارند و تاب و توان بودن در آنجا و لذت بردن از آن را ندارند؟
🔻در پاسخ به این سوال مهم باید گفت که فقدان سه چیز در محل کار و در ارتباط با شغل افراد موجب میشود تا آنها احساس ناشادی و افسردگی کنند که این سه عامل عبارتند از: هدف، امید و دوستی.
☑️ شادکاری با داشتن هدف و کار معنادار آغاز میشود
همه ما به شدت نیازمند داشتن هدفی مشخص برای کاری هستیم که انجامش میدهیم و بدون این هدف و مقصود مشخص نخواهیم توانست از کاری که میکنیم لذت ببریم. هدف از انجام یک کار جزو پایدارترین و موثرترین ابزارها برای برانگیخته شدن افراد در محل کارشان محسوب میشود و عامل تسکین کارکنانی است که با مشکلاتی همچون استرسهای کاری، روسای کج خلق و تحمل ناپذیر و موانع کاری دست به گریبان هستند.
🔻بر همین اساس است که به افراد توصیه میشود تا بهطور پیوسته به دنبال یافتن هدف یا اهداف مشخصی برای کار کردن و حضور در شغلشان باشند تا به اینوسیله طعم شادکاری را بهطور کامل بچشند.
ادامه دارد...
@ertebatmoaserdini
#شادکامی
#عزت_نفس
#مسئولیت_پذیری
#برنامه_ریزی
#هدفمندی
.
عواملی برای لذت بردن از کار
بخش دوم
❇️ آن که امید ندارد ناشاد است
امید به موفقیت و پیشرفت نیز به مانند هدف داشتن بر شادکاری و احساس رضایت در محل کار تاثیرگذار است.امید، خوش بینی و نگرش مثبت نسبت به آینده موجب میشود تا افراد بهرغم مشکلات و موانع به فرداهای بهتر امیدوار باشند و سختیهای امروز را راحتتر تحمل کنند.
🔻در واقع، امید، موتور محرکه انرژی، خلاقیت و مقاومت است که انرژیهای منفی و فشارهای کاری را کنار میزند و به کارکنان و مدیران روحیه کار مضاعف میدهد. متاسفانه بسیاری از مدیران به اشتباه فکر میکنند که عواملی همچون فرهنگ سازمانی و رسالتهای کاری به تنهایی قادرند به همه افراد امید ببخشند و آنها را نسبت به کاری که میکنند علاقهمند نگه دارند حال آنکه تجربه نشان داده که نگرشها و فرهنگهای سازمانی عمدتا الهام بخش و محرک خود سازمانها هستند و نه کل کارکنان شان و برای امیدبخشی و الهام دادن به کارکنان لازم است که برای هر فرد مشخص شود مسوولیتها و نقش آفرینی او در محل کارش چگونه و تا چه حدی با نگرش ها، آرمانها و اهداف شخصی و فردی او همخوانی دارد و با ترکیب این دو است که میتوان احساس مثبت و خوشایندی در کارکنان به وجود آورد.
☑️ چه ناشاد است کسی که دوستی در محل کارش ندارد
🔻روابط دوستانه بین کارکنان از جمله مهمترین عوامل انگیزهبخش و شادی آور در محل کار بوده که علاقه به کاری که افراد در حال انجامش هستند را نیز افزایش میدهد. در واقع روابط دوستانه و صمیمانه همکاران در تیمهای کاری است که موفقیت جمعی و تیمی آنها را میسر میسازد.
🔻تحقیقات روانشناسان ثابت کرده که وجود فرد یا افرادی در کنار ما در محل کار که وضعیت ما برای آنها اهمیت دارد موجب قوت قلب و علاقهمندتر شدن به کاری میشود که به آن اشتغال داریم. به همین دلیل هم هست که یکی از ملاکهای یک کار خوب داشتن همکاران و دوستانی خوب و صمیمی است.
@ertebatmoaserdini
#شادکامی
#عزت_نفس
#مسئولیت_پذیری
#ارتباط_موثر
#مهربانی
#امید
.