eitaa logo
ارتباط موثر
1.3هزار دنبال‌کننده
833 عکس
302 ویدیو
7 فایل
مسیری برای یادآوری و تداوم مطالعه و آموختن مهارت‌های توسعه فردی به خصوص مهارت‌های ارتباطی مربوط به دوره‌های ارتباط موثرِ حجة الاسلام مخدوم این‌کانال با هدف تامل و به کارگیری مهارت‌ها، در هفته به طور متوسط با سه مطلب کاربردی به روز رسانی می‌شود.
مشاهده در ایتا
دانلود
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
فاصله گذاری اجتماعی؛ مسئولیت فردی و اجتماعی همه ما است. با حفظ فاصله اجتماعی، مراقب سلامت خود و اطرافیان مان باشیم. @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💐کارآفرین نمونه‌ی ایرانی، با ۹۸ درصد معلولیت. گاهی ما با حجم بالایی از استعداد و امکان رشد اهداف زیادی داریم که به جای برنامه ریزی و تلاش، به موانع و سختی ها و کمبودهایمان تمرکز می کنیم. وجمله تکراری برخی از ما: خیلی سخت است... @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🌹یک کلیپ و چندین درس زندگی به کم شدن ثانیه های زندگی توجه کنید. از زمان کوتاه عبور نمی توان بی تفاوت گذشت... در این فرصتِ نه چندان بلند، با خود و دیگران مهربان باشیم. @ertebatmoaserdini .
دعا برای رفع گرفتاری دیگران، موجب رحمت و رضایت الهی است و مصداق مهربانی با مردم... @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
استفاده از ماسک، از جهت اخلاقی، قانونی، انسانی قابل چشم پوشی نیست. به حقوق دیگران احترام بگذاریم. @ertebatmoaserdini
بنَفْسي اَنْتَ مِنْ نازِح ما نَزَحَ عَنّا جانم به فدای آن غايبی که از ما دور است ولی جدا نيست. دعای ندبه @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
کلاس های فراوانی شرکت کرده ایم. و بسیاری از آنها را با نمره عالی گذرانده ایم. کتاب های متعدد و مطالعه ها و آموخته های متنوع را تجربه کرده ایم. چه مقدار از آن آموخته ها را به خاطر داریم؟ چه میزان از آموخته هایمان در عمل برای زندگی فردی و اجتماعی ما قابل استفاده قرار می گیرد؟ مهم ترین کاستی در یادگیری‌های ما ، عدم تمرین و به کارگیری آموخته ها است. @ertebatmoaserdini .
🌹جرعه‌ای برای زندگی عن أمير المومنين عليه السلام: إِنْ‏ أَحْبَبْتَ‏ أَنْ‏ تَكُونَ‏ أَسْعَدَ النَّاسِ بِمَا عَلِمْتَ فَاعْمَلْ. [غررالحکم؛ حديث۳۷۱۹] اگر دوست داری سعادتمندترين مردم باشی، به آنچه می­دانی عمل کن. ✳️اين فرمايش، رهنمود مهمی در خودسازی است؛ اگر انسان به آنچه می­داند عمل کند نه تنها سعادتمند بلکه سعادتمند ترين می­گردد. لطفا با کمی درنگ تامل کنیم... @ertebatmoaserdini .
⭕️ده مرحله برای رسیدن به خود مدیریتی: 1️⃣آنچه می‌گویید و نحوه بیان آن را کنترل کنید. 2️⃣خود کنترلی را از‌ دست ندهید. 3️⃣کار دشوار را در ابتدا انجام دهید. 4️⃣به خودتان پاداش دهید. 5️⃣از یک سیستم مدیریت زمان استفاده کنید. 6️⃣تناسب اندام خود را حفظ کنید. 7️⃣زیاده‌‌روی نکنید. 8️⃣با وسوسه‌ها و تعلل‌ها مقابله کنید. 9️⃣به خود بگویید من اراده‌ای قوی دارم. 🔟خود را باور کنید. @ertebatmoaserdini .
⭕️ مدیریت راهبردی(استراتژیک) در زندگی ❇️ مدیریت راهبردی در زندگی عبارت است از: « مجموعه تصمیمات و فعالیت هایی که فرد برای دست یابی به اهداف بلند مدت در زندگی خود انجام می دهد.» ✅ برخی آثار مدیریت راهبردی زندگی: 🔸 احتمال رسیدن به هدف را بیشتر می کند. 🔸 تمرکز بر روی اهداف ایجاد می کند. 🔸کاهنده اضطراب وفشارهای روحی در محیط زندگی است. 🔸به کار و فعالیت،معنا ومفهوم می بخشد. 🔸اعتماد به نفس را در مدیریت زندگی افزایش می دهد. @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
رضا جان است شاه مردم ایران، رضا خان نه... سالروز قیام مسجد گوهر شاد گرامی باد. @ertebatmoaserdini
📃داستان کرونا و جهادی‌ها 🌹رضایت رضا گوشی را دادم دستش گفتم: «ببین چقدر ثواب میکنن؟» تمام حرفم را از همین یک جمله خواند. نگاهش را از روی عکس برداشت و گفت: «تو به اندازه کافی ثواب جمع کردی، به شیش دنگ بهشتم قانع نیستی؟» بعد رویش را برگرداند و همان‌طور که پشتش به من بود گوشی را بین زمین و هوا رها کرد. هنوز عکس زهرا باز بود وقتی که گوشی روی مبلِ سه نفره فرود آمد. چند روز پیش زهرا گفت که می‌روند بهشت معصومه برای غسل و کفن اموات کرونایی. کارم شده بود این‌که فکر کنم مثل دختران توی عکس، لباس برزنتی زرد پوشیده‌ام، به‌سختی راه می‌روم، قطره‌های عرق روی بدنم لیز می‌خورد. آب می‌ریزم روی بدن، بوی سدر و کافور می‌پیچید توی بینی‌ام و با انگشت‌هایم گره کفن را محکم می‌کنم. احتمال می‌دادم رضا، رضایت ندهد، اما نه که با یک جمله، فرصت حرف زدن را هم بگیرد. نمی‌خواستم به این سادگی پرونده بسته شود. پشت سرش رفتم و سرم را از چارچوب در تو بردم: «باشه قبول، اما بهم بدهکار شدی آقا...» گره ابروهایش می‌گفت منظورم را نفهمیده. گفتم: «رضایت سوریه را گرفتی اما رضایت بهشت معصومه را ندادی، بمونه طلبت» جمله آخر، صدایم شروع کرد به لرزیدن اما نباید بغضم می‌شکست. نشکست، آنجا جلوی رضا نشکست. کمی بعد توی آشپزخانه بودم که زورم تمام شد و کم آوردم. صدای گریه‌ام را شنیده بود یا نه، چند ساعت بعد روی مبل سه نفره نشسته بودم که پیامک داد: «می‌دونی باید کجا ثبت‌نام کنیم؟» به قلم: وجیهه غلامحسین زاده @ertebatmoaserdini
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
وقتی کسی ناراحت است چگونه با او برخورد کنیم؟(۱) یکی از سخت‌ترین چالش‌های دوستی این است که نمی‌دانید وقتی دوست‌تان غمگین است، چگونه با او صحبت کنید. هرقدر هم به این فرد نزدیک باشید، ممکن است در چنین موقعیت‌هایی ندانید باید چطور برخورد کنید. وقتی می‌بینید فردی نزدیک به شما غصه می‌خورد، خیلی طبیعی است که بخواهید هرکاری از دست‌تان برمی‌آید، انجام دهید تا احساس بهتری داشته باشد. در این مواقع، سخت است واژه‌هایی پیدا کنید که تسلای خاطرش شود. گاهی هم خوشحال‌کردن او مشکل می‌شود؛نمی‌توان گفت راهکارهای قطعی‌ وجود دارد که در تمام موقعیت‌های مشابه به شما کمک می‌کند حال دیگری را بهتر کنید؛ اما می‌توانید در این زمینه تمرین‌هایی انجام دهید. چند راهکار برای این امر پیشنهاد می کنیم: 1️⃣ نیت پاک شما ممکن است حال دوست‌تان را خراب‌تر کند! وقتی به این فکر نکنید(ندانید) که بهترین راه برای برخورد با دوست‌تان چیست، ممکن است به روش نامناسبی برخورد کنید. مثلا حرف بی‌موقعی بزنید یا به عواطفش بی‌اعتنایی کنید. گاهی چنین رفتارهایی ممکن است حال او از قبل هم بدتر کند. گاهی ما در چنین لحظاتی حاضر نیستیم سبک خود را عوض کنیم تا مفید باشیم. وقتی ندانیم روش درست چیست؟، به هرچه به ذهن‌مان برسد، می‌چسبیم و اولین چیزهایی را که به زبان‌مان می‌آید، می‌گوییم، به این امید که حرف‌مان دلداری‌اش بدهد. اما احتمالا همه‌ی ما چنین تجاربی داریم که حرف عزیزان‌مان در لحظات غم‌بار زندگی، به‌جای تسلا، زخمی بر جان‌مان شده است.
این مطلب ادامه دارد
@ertebatmoaserdini .
وقتی کسی ناراحت است چگونه با او برخورد کنیم؟(۲) 2️⃣ عوض‌کردن بحث، کمکی به حل آن نمی‌کند. ممکن است فکر کنید وقتی بحث به جاهای ناراحت‌کننده می‌رسد، با عوض‌کردن موضوع می‌توانید کمکی کنید. احتمالا با خودتان می‌گویید الان بهترین موقعیت است که ذهن دوستم را به‌سمت موضوع دیگری منحرف کنم تا کمتر غصه بخورد. عوض‌کردن بحث با موضوعی که باحال و پرانرژی است، حال شما را خوب می‌کند نه حال او را! او در موقعیتی است که اصلا برایش مهم نیست الان چه فیلم‌هایی روی پرده‌ی سینماست یا غذای فلان رستوران چه کیفیتی دارد و یا سرانجام فلان خبر به کجا رسید... مشکل این راهکار این است که دوست شما می‌خواهد و نیاز دارد که شنیده شود. او مشکلش را با شما مطرح کرده است، چون بازگوکردنش حالش را بهتر می‌کند. اگر بحث را عوض کنید، این موقعیت را از او گرفته‌اید! ممکن است دوست‌تان از برخورد شما احساس نادیده گرفته شدن، بی توجهی و طردشدگی کند.
این مطلب ادامه دارد
@ertebatmoaserdini .
وقتی کسی ناراحت است چگونه با او برخورد کنیم؟(۳) 3️⃣جملات مثبت کلیشه‌ای کار را بدتر می‌کند. وقتی فردی با مشکلی به‌سراغ‌ دوستش می‌رود، گفتن جمله‌هایی مثل «همه‌چیز درست می‌شه» یا «خیلی‌ها وضع‌‌شون از تو بدتره» خیلی معمول است. شاید این جواب‌ها از ته دل گفته شوند؛ اما حرف‌هایی نیستند که آن فرد احتیاج دارد بشنود. دوست‌تان نیاز دارد خود را تخلیه کند. او احتیاج دارد افکارش را بیرون بریزد تا بتواند از کنار آن عبور کند. جملات سرسری و کلیشه‌ای شما ممکن است او را از ادامه‌دادن منصرف کند. اجازه دهید حرف بزند. آزادانه از مشکل و ناراحتی اش بگوید. حرف او قطع نکنید و بین سخنانش دلداری ندهید؛ ولو اینکه احساس کند اوضاعش خوب نیست، این بیان بی دغدغه به او فرصت می دهد خود و یا با کمک شما، راهکاری منطقی برای مقابله با مشکلش بیابد. شنیدن جملات کلیشه ای و دل‌داری های حساب نشده، در چنین مرحله‌ای برای بسیاری افراد آزار دهنده است.
این مطلب ادامه دارد
@ertebatmoaserdini .
📃داستان کرونا و جهادی‌ها 🌹نرگس‌های توی بغلم سر صبح یک دسته نرگس داده‌اند دستم که بین مریض‌ها پخش کنم. وارد بخش می‌شوم. به نظرم پول‌دادن پای چیزی که دوروزه پوسیده می‌شود حرام نباشد، حداقل مکروه است. من جایشان توی ستاد بودم، دو تومان دیگر می‌گذاشتم رویش و یک چیز ماندگارتر می‌گرفتم که خاطره‌اش بیشتر بماند. ولی اینجا مثل میدان جنگ است. نباید روی حرف فرمانده حرف زد. مجبورم امروز کاری را که میل ندارم انجام بدهم. نرگس به بغل وارد بخش می‌شوم. خلاصهٔ کارم همچین چیزی است: با بیماران خوش‌وبش کنم، حالشان را بپرسم، لبخند بزنم و یک شاخه نرگس بدهم دستشان و برایشان دعا کنم زودتر خوب شوند. در اتاق دوم را باز می‌کنم. چندنفری سرشان را به سمتم می‌چرخانند و نگاهشان مات می‌شود روی دست‌هایم. مردی که تختش زیر پنجره است، مستأصل می‌گوید: «حاجی به دادم برس» سلامی به بقیه مریض‌ها می‌دهم و می‌روم کنار تختش. یک ربعی فقط او می‌گوید و من می‌شنوم. دو روز پیش آمده بیمارستان و خیلی سریع بستری شده. از خانواده‌اش بی‌خبر است. کسی هم سراغش را نگرفته. جواب تستش همین حالا آمده: مثبت. گریه مثل طوفان همه وجودش را می‌لرزاند. درد و دل‌هایش که تمام می‌شود، منتظر می‌ماند حرفی بزنم. زبان من اما مثل چوب، خشک و بی‌حرکت است. می‌دانم که دلش محبت می‌خواهد و حرف‌های منطقی من خیلی به کار او نمی‌آید. نرگس‌ها به دادم می‌رسند. یک شاخه می‌گذارم روی پایش و شماره‌ام را روی کاغذی روی میز کناردستش می‌نویسم تا هر ساعتی از شبانه‌روز دلش گرفت زنگ بزند. از ته دل دعایش می‌کنم. سری به تخت‌های دیگر می‌زنم و قبل از اینکه از اتاق خارج شوم،‌ نگاهش می‌کنم. خیره به نرگس آرام‌گرفته. به قلم فاطمه محمدی نقل از خبرگزاری حوزه @ertebatmoaserdini .
ارتباط موثر
مولای مهربان ما باز هم زائرتان نیستم، از دور سلام يَا أَيُّهَا الْعَزِيزُ مَسَّنَا وَأَهْلَنَا الض
خیال کن که غزالم بیا و ضامن من باش 🌺مولای مهربان من؛ باز هم زائرتان نیستم، از دور سلام... ۲۳ ذیقعده روز زیارتی امام رئوف علیه السلام @ertebatmoaserdini .
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
نمایش در ایتا
وقتی کسی ناراحت است چگونه با او برخورد کنیم؟(۴) 4️⃣تلاش عجولانه برای حل مشکل ، کار را بدتر می‌کند. خیلی دردناک است ببینید کسی که برای‌تان مهم است، گرفتار ناراحتی و رنج است. ممکن است در این مواقع دل‌تان بخواهد به او کمک کنید. گفتن جملاتی مثل «اگر من به جای شما بودم…» یا «فک کنم بهتر باشه…» مثل دو راهکار قبل، کمکی به دوست‌تان نخواهد کرد. چنین جملاتی فقط به او تلقین می‌کند در حالی که دیگران می‌دانند باید چه کار کنند، او در حل مشکلش ناتوان مانده است! به‌نظر می‌آید هرقدر دوست‌تان برای‌تان ارزشمندتر باشد، احتمال بروز این رفتار اشتباه بیش‌تر می‌شود. به خاطر داشته باشید: ارائه‌ی راهکارهای فی‌البداهه باعث نمی‌شود او حس بهتری پیدا کند. ناجی‌بودن به خود شما هم آسیب می‌رساند. وقتی دوستی با شما درددل می‌کند، می‌خواهد با شما «هم‌فکری» کند، پس از امرونهی یا نصیحت دست بردارید و با درک مسئله او شریک شوید تا به نتیجه‌ای مشترک برسید.
این مطلب ادامه دارد
@ertebatmoaserdini .