🌷تمام عالی ها متعلق به علی (ع) است 🌷
ولادت حضرت امیر علیه السلام و روز پدر بر همه دوستان خوبم مبااااارک ،
همه زوایای زندگیتون با عطر علی علیهالسلام پربرکت و فراوانی.🌻
#حدیث_روز
✍️ ظهر يكى از روزها حارث همدانى نزد #امير_المؤمنين (ع) رفت. حضرت پرسيد: چه چيز تو را به اين جا كشانده؟
✳️ عرض كرد: به خدا قسم، دوست داشتن شما.
✅ #حضرت فرمود : اگر راست بگويى حتما مرا در سه جا خواهى ديد:
1⃣ آن جا كه جانت به گلويت رسد؛
2⃣ هنگام گذشتن از #صراط؛
3⃣ در كنار #حوض (كوثر).
📖 «أتَيْـتُ أمِيرَالمُؤمِنينَ عليه السلام ذاتَ يَومٍ نِصفَ النَّهارِ فقالَ : ما جاءَ بكَ ؟ قلتُ : حُبُّكَ واللّه . قالَ عليه السلام : إنْ كنتَ صادِقا لَتراني في ثَلاثةِ مَواطِنَ : حَيثُ تَبْلُغُ نَفْسُكَ هذهِ وأوْمَأ بيدِهِ إلى حَنْجَرَتِهِ وعِند الصِّراطِ ، وعِند الحَوضِ».
📚 منتخب میزان الحکمة، ص۱۲۸-۱۲۹.
#میلاد_امام_علی (ع)/ #محبت_علی (ع)/ #محبت_راستین/ #شیعه_راستین/ #آثار_عشق_علی (ع)/ #دیدار_علی (ع)/
بسمه تعالی ج!
ضمن عرض تبریک سالروز ولادت مولا؛ شب جمعه است، وهمزمان باسالروز ولادت باسعادت مولا امیرالمو منین علیه السلام؛ گذشتگان مان را فراموش نکنیم، تا خود نیز فراموش نشویم:
فشار قبر چیست؟:
مرگ واقعی چگونه است؟ وفشار قبر چیست؟ آیا فشار قبر واقعیت دارد؟:
پاسخ برگرفته ازسخنان دکتر؛ استاد الهی قمشهي:
جدا شدن روح از بدن هنگام مرگ قطعی، درکسری ازثانیه انجام می شود؛ این لحظه چنان سریع اتفاق می افتد که حتی کسی که چشمانش لحظهی مرگ باز است، حتا فرصت بستن آن را پیدا نمی کند، یکی از شیرین ترین تجربیات انسان دقیقا لحظه جدا شدن روح از جسم می باشد؛ یک حس سبک شدن و معلق بودن.
بعدازمرگ اولین اتفاقی که می افتد این است که روح ما که بخشی از آن هالهی ذهن است، و در واقع آرشیو اطلاعات زندگی دنیوی ماهست، شروع به مرور زندگی از بَدو تولد تا لحظه مرگ میکند، و تصاویر بصورت یک فیلم برای روح بازخوانی می شود، شاید گمان کنیم که این اتفاق بسیار زمان براست، امازمان درواقع قرارداد ما انسانهاست، این ماهستیم که هر دقیقه را ۶۰ ثانیه قرارداد می کنیم؛ اما زمان درواقع فراتر این تعاریف است.
با مرور زندگی، روح اولین چیزی که نظرش به آن جلب میشود، وابسته گیهای انسان در طول زندگی می باشد، برخی از این وابستگی ها در زمان حیات، حتی فراموش شده بود، ولی دراین مرحله دوباره خود نمایی می کند، میزان وابستگی دنیوی برای هرکس متغیر است.
روح از بین خاطراتش وابستگی های خود را جدا میکند، این وابستگی ها هم مثبت است هم منفی، مثلا وابستگی به مال دنیا یک وابستگی منفی و وابستگی مادر به فرزندش هم نوعی دلبستگی و وابستگی مثبت محسوب می شود، ولی به هرحال وابستگی ست.
این وابستگی ها کششی به سمت پایین برای روح ایجاد میکند که او را، از رفتن به سمت هادی یا راهنما جهت خروج از مرحله دنیا باز می دارد، یعنی روح بعد از مرگ تحت تاثیر دو کشش قرار میگیرد، یکی نیروی وابستگی از پایین و دیگری نیروی بشارت دهنده به سمت مرحله بعد، اگر نیروی وابستگی ها غلبه داشته باشد باعث می شود، روح تمایل پیدا کند که دوباره وارد جسم گردد؛ چون توان دل کندن از وا بستگیها را ندارد، و دوست دارد دو باره آن را تجربه کند، به همین جهت روح به سمت جسم رفته و تلاش می کند جسم مرده را متقاعد کند؛ که دو باره روح را بپذیرد، فشاری که به "روح" وارد میشود جهت متقاعد کردن جسم خود، در واقع همان فشار قبر است، این فشار به هیچ وجه به جسم وارد نمیشود؛ چون جسم دچار مرگ شده و دردی را احساس نمیکند، پس فشارقبر درواقع فشار وابستگی هاست، و هیچ ربطی ندارد که شخص قبر دارد یا ندارد، این فشار هیچ ربطی به شب زمینی ندارد و می تواند از لحظه مرگ شروع گردد؛
یکی از دلایل تلقین دادن به فرد فوت شده درواقع این است، که به باور مرگ برسد و سعی دربرگشت نداشته باشد.
بعد ازمدتی روح متقاعد میشود که تلاش او بیهوده است، و فشار قبر از بین میرود.
البته این مسئله بستگی به افراد ومیزان وابستگی شان دارد، واین وابستگی ها باعث میشود که روح، شاید سالها نتواند از این مرحله بگذرد، بحث روح های سرگردان و سنگین بودن قبرستانها بدلیل همین وابستگی هاست؛ گاهی تا سالها فرد فوت شده نمی تواند وابستگی به قبر خود و جسمی که دیگر اثری از آن نیست را رها کند.
به امید اینکه بتوانیم به درک این شعر برسیم:
دنیا همه هیچ و کار دنیا همه هیچ
ای هیچ برای هیچ بر هیچ مپیچ ...
بگذار و بگذرببین و دل مبند
چشم بینداز و دل مباز
که دیر یا زود باید گذاشت و گذشت...
نگذاریم گوشهایمان گواه چیزی باشد که چشمهایمان ندیده، نگذاریم زبانمان چیزی را بگوید که قلبمان باور نکرده...
"صادقانه زندگی کنیم"
ما موجودات خاکی نیستیم که به بهشت میرویم، ما موجودات بهشتی هستیم که از خاک سر برآورده ایم وباید به جایگاه خود برگردیم ...
به یاددرگذشتگان:
اَللّهُمَّ اغفِر لِلمُومِنینَ وَ المُومِنَاتِ وَ المُسلِمینَ وَ المُسلِمَاتِ اَلاَحیَاءِ مِنهُم وَ الاَموَاتِ ، تَابِع بَینَنَا وَ بَینَهُم بِالخَیراتِ اِنَّکَ مُجیبُ الدَعَوَاتِ اِنَّکَ غافِرَ الذَنبِ وَ الخَطیئَاتِ وَ اِنَّکَ عَلَی کُلِّ شَیءٍ قَدیرٌ بِحُرمَةِ سورت الفَاتِحةِ مَعَ الصَّلَوَاتِ
اللهم صل علی محمد وآل محمد وعجل فرجهم.
#بازخوانی
✍ حارث بن حوط، با دیدن سوابق طلحه و زبیر و انتساب عایشه به بیت پیامبر، به سختی دچار تردید شد، #امام_علی (ع) برای روشنابخشی به او کلامی گفت که #جرج_جرداق آن را در مرزهای وحی ارزیابی کرد:
💠 حارث! تو کوتاه بینانه نگریستی نه عمیق و زیرکانه، و سرگردان ماندی.
1⃣ تو نه #حق را شناختهای تا بدانی #اهل_حق چه کسانیاند؛
2⃣ و نه #باطل را شناخته ای، تا بدانی پیروان آن چه مردمانند.
📖 «یاحارث! إنّک نظرت تحتک و لم تنظر فوقک فحِرتَ! إنّک لم تعرف الحق فتعرف مَن أتاه، و لم تعرف الباطل فتعرف من أتاه».
📚 نهج البلاغه، حکمت ۲۶۲.
#معیار_و_عیار_انتخاب
#تقدم_حق_شناسی_بر_شناخت_اهل_حق
روش های خواندن نماز والدین در شب جمعه
یکی از حقوق والدین بر فرزندان، خواندن دعا و نماز برای والدین می باشد. این نماز و دعاها را می توان در زمان حیات و یا پس از وفات آن ها انجام داد. یکی از نمازها، نماز والدین در شب جمعه است. که شما را با نحوه ی خواندن آن ها و ثواب آن ها آشنا می کنیم.
پاداش خواندن نماز والدین در شب جمعه:
یکی از حقوقی که والدین چه در زمان حیات و چه بعد از وفات شان بر گردن فرزندان دارند خواندن دعا و نماز برای والدین است. این نماز را بخوانید تا والدین و فرزندانتان خوشحال شوند که بعداً برای شما دعا می کنند و هم فرزندان شما هم بعدها برای شما بخوانند.
نماز والدین در شب جمعه ثواب بسیاری دارد و باعث شادی روح والدینی که از دنیا رفته اند می شود.
بهترین زمان برای خواندن نماز والدین در شب جمعه بین نماز مغرب و عشا می باشد. نحوه ی خواندن این نماز در منابع مختلف متفاوت است.
هر کس این نماز را بخواند چنان چه پدر, مادر و عزیزان او زنده باشند مورد رحمت خداوند رحمان و رحیم قرار می گیرند.
- در صورتی که والدین آن ها فوت کرده باشند مورد آمرزش خداوند کریم قرار می گیرند.
- این نماز چنان موجب شادی پدر و مادر می شود که آرزو می کنند زنده شوند و زانوی فرزند خوبشان را ببوسند
- خواندن نماز والدین در شب جمعه موجب گشایش درهای رحمت الهی می شود.
- به خاطر سوره نوح آیه 24 هر مهمانی که وارد منزل می شود مورد لطف خدای منان قرار می گیرد.
- این نماز انسان را در افسرگی های بسیار شدیدی که بر اثر مصیبت های سنگین به وجود می آید آرامش می بخشد.
- بهتر است که این نماز در شب جمعه ترک نشود.
فضیلت خواندن نماز شب جمعه برای والدین
روش خواندن نماز والدین در شب جمعه:
نماز برای والدین دو رکعت است :
در رکعت اول بعد از خواندن حمد10 مرتبه آیه ی 41 سوره ی ابراهیم را بخوانید :
"رَبَّنَا اغفِر لی وَ لِوَالِدَیَّ وَ لِلمُؤمِنینَ یَومَ یَقُومُ الحِسَابُ"
"پروردگارا! من و پدر و مادرم و همه ی مؤمنان را در آن روز که حساب برپا می شود بیامرز"
در رکعت دوم بعد از خواندن حمد 10 مرتبه آیه ی 28 سوره ی نوح را بخوانید :
"رَبِّ اغفِر لی وَ لِوالِدَیَّ وَ لِمَن دَخَلَ بَیتِیَ مُؤمِنًا وَ لِلمُؤمِنینَ وَ المُؤمِناتِ وَ لا تَزِدِ الظَالِمینَ إِلّا تَبَاراً"
"پروردگارا! مرا و پدر و مادرم و تمام کسانی را که با ایمان وارد خانه ی من شدند و جمیع مردان و زنان با ایمان را بیامرز و ظالمان را جز هلاکت میفزا"
بعد از سلام نماز بدون این که از حالت نماز خواندن خارج شوید 10 مرتبه آیه ی 24 سوره ی اسرا را بخوانید :
"رَبِّ ارحَمهُما کَما رَبَّیانی صَغیراً"
" پروردگارا! همان گونه که آن ها مرا در کوچکی تربیت کردند، مشمول رحمتشان قرار ده"
🌺 طلبه ای که به لوستر های حرم حضرت امیر المؤمنین (عليه السلام) اعتراض داشت
فاضل بزرگوار سید جعفر مزارعى روایت کرده : یکى از طلبه هاى حوزه با عظمت نجف از نظر معیشت در تنگنا و دشوارى غیر قابل تحملّى بود . روزى از روى شکایت و فشار روحى کنار ضریح مطهّر حضرت امیرالمؤمنین (علیه السلام) عرضه مى دارد : شما این لوسترهاى قیمتى و قندیل هاى بى بدیل را به چه سبب در حرم خود گذارده اید ، در حالى که من براى اداره امور معیشتم در تنگناى شدیدى هستم ؟! شب امیرالمؤمنین (علیه السلام) را در خواب مى بیند که آن حضرت به او مى فرماید : اگر مى خواهى در نجف مجاور من باشى اینجا همین نان و ماست و زندگی سخت طلبگى است ، و اگر زندگى مادّى قابل توجّهى مى خواهى باید به هندوستان در شهر حیدرآباد به خانه فلان کس مراجعه کنى ، چون حلقه به در زدى و صاحب خانه در را باز کرد به او بگو :
به آسمان رود و کار آفتاب کند .
پس از این خواب ، دوباره به حرم مطهّر مشرف مى شود و عرضه مى دارد : زندگى من اینجا پریشان و نابسامان است ، شما مرا به هندوستان حواله مى دهید !! بار دیگر حضرت را خواب مى بیند که مى فرماید : سخن همان است که گفتم ، اگر در جوار ما با این اوضاع مى توانى استقامت ورزى اقامت کن ، اگر نمى توانى باید به هندوستان به همان شهر بروى و خانه فلان تاجر را سراغ بگیرى و به او بگویى: (به آسمان رود و کار آفتاب کند) ، پس از بیدار شدن و شب را به صبح رساندن ، کتاب ها و لوازم مختصرى که داشته به فروش مى رساند، و اهل خیر هم با او مساعدت مى کنند تا خود را به هندوستان مى رساند و در شهر حیدرآباد سراغ خانه آن تاجر را مى گیرد ، مردم از این که طلبه اى فقیر با چنان مردى ثروتمند و متمکن قصد ملاقات دارد ، تعجب مى کنند !!
وقتى به در خانه آن تاجر مى رسد در مى زند ، چون در را باز مى کنند ، مى بیند شخصى از پله هاى عمارت به زیر آمد ، طلبه وقتى با او روبرو مى شود مى گوید: (به آسمان رود و کار آفتاب کند) ، فوراً تاجر پیش خدمت هایش را صدا مى زند و مى گوید : این طلبه را به داخل عمارت راهنمایى کنید ، و پس از پذیرایى از او تا رفع خستگى اش وى را به حمام ببرید ، و او را با لباس هاى فاخر و گران قیمت بپوشانید . مراسم به صورتى نیکو انجام مى گیرد ، و طلبه در آن عمارت عالى تا فردا عصر پذیرایى مى شود .
فردا می بیند محترمین شهر از طبقات مختلف چون اعیان و تجار و علما وارد شدند ، و هر کدام در آن سالن پر زینت در جاى مخصوص به خود قرار گرفتند ، از شخصى که کنار دستش بود ، پرسید : چه خبر است ؟ گفت : مجلس جشن عقد دختر صاحب خانه است . پیش خود گفت : وقتى به این خانواده وارد شدم که وسایل عیش براى آنان آماده است . هنگامى که مجلس آراسته شد ، تاجر به سالن درآمد ، همه به احترامش از جاى برخاستند ، و او نیز پس از احترام به مهمانان در جاى ویژه خود نشست .نگاهی رو به اهل مجلس کرد و گفت : آقایان من نصف ثروت خود را که بالغ بر فلان مبلغ مى شود از نقد و مِلک و منزل و باغات و اغنام و اثاثیه به این طلبه که تازه از نجف اشرف بر من وارد شده مصالحه کردم ، و همه مى دانید که اولاد من منحصر به دو دختر است ، یکى از آنها را هم که از دیگرى زیباتر است براى او عقد مى بندم ، و شما اى عالمان دین ، هم اکنون صیغه عقد را جارى کنید .
چون صیغه جارى شد ، طلبه که در دریایى از شگفتى و حیرت فرو رفته بود ، پرسید : شرح این داستان چیست ؟
تاجر گفت : من چند سال قبل قصد کردم در مدح امیرالمؤمنین (علیه السلام) شعرى بگویم ، یک مصراع گفتم و نتوانستم مصراع دیگر را بگویم . به شعراى فارسى زبان هندوستان مراجعه کردم ، مصراع گفته شده آنها هم چندان مطلوب نبود ، به شعراى ایران مراجعه کردم ، مصراع آنان هم چندان چنگى به دل نمى زد ، پیش خود گفتم : حتماً شعر من منظور نظر کیمیا اثر امیرالمؤمنین (علیه السلام) قرار نگرفته است ، لذا با خود نذر کردم اگر کسى پیدا شود و مصراع دوم این شعر را به صورتى مطلوب بگوید ، نصف دارایى ام را به او ببخشم ، و دختر زیباتر خود را به عقد او در آورم .
شما آمدید و مصراع دوم را گفتید ، دیدم از هر جهت این مصراع شما درست و کامل و تمام و با مصراع من هماهنگ است . طلبه گفت : مصراع اول چه بود ؟ تاجر گفت : من گفته بودم :
به ذرّه گر نظر لطف بوتراب کند
طلبه گفت : مصراع دوم از من نیست ، بلکه لطف خود امیرالمؤمنین (علیه السلام) است . تاجر سجده شکر کرد و خواند :
به ذرّه گر نظری لطف بوتراب کند.
به آسمان رود و کار آفتاب کند.
میلاد مسعود حضرت امیرالمومنین علیه السلام بر شما و همه محبینش مبارک باد