📝بازی کثیف امنیتی روی اختلافات همیشگی
#دانشطلب
🔹باور احمقانهای ساختهاند که تا #اختلافات_داخلی حل نشود نمیتوانیم #مشکلات_خارجی را برطرف کنیم و هیچ کس هم پاسخ نمیدهد که اصلا چه ربطی دارد و چطور و با چه ساز و کاری قرار است این اتفاق بیافتد؟ فقط چون واژه #وحدت زیبا است و خود نظام هم شعارش را میدهد #اختلافات_داخلی را چماق کردهاند که اول به خواستههای حداکثری ما جواب بدهید بعد مشکلات خود به خود حل میشوند و حتی در #سیاست_خارجی هم دست بالا را میگیریم. مثلا اوباما متنبه میشود و سرمان کلاه نمیگذارد یا ترامپ احساساتش رقیق خواهد شد و درخواست کلاه گشادتری نمیکند!
🔸این در واقع یک #شگرد_امنیتی است که از یک طرف #شکاف_داخلی را تشدید میکنند و از طرف دیگر مسیر حل همه مشکلات را به #سیاست_داخلی گره میزنند. کل ماجرا هم نتیجهای ندارد جز برگرداندن رویکرد کشور به داخل و تلف کردن نیرویش در دعواهای درونی. خودشان در کشور چاله و چاه میکنند و همزمان به #نظام میگویند وظیفه تو پر کردن است و تا پر نکنی به کارهای دیگرت نمیرسی. همزمان که ما داریم خاک برمیداریم تو باید خاک بریزی، باید دنبال ما بیافتی و کاری جز باج دادن و سهم دادن برای ترمیم شکافهایی که ما دامن زدهایم برای خودت تعریف نکنی.
🔹خیلی از کشورها #شکاف_داخلی و تضادهای اجتماعی یا قومی و فرهنگی دارند اما خودشان را معطل از بین بردن اختلافاتی که همیشگی شده نمیکنند. #اختلافات_داخلی مثل گیر و گورهای کشتی در حال حرکت است، هیچ کس نمیگوید اول کشتی را متوقف کنیم و هر وقت همه چیز عالی شد حرکت میکنیم! پیشروی کشتی و تعمیرش دو حرکت همزمان و دایمی هستند. از قدرتهایی مثل روسیه و چین گرفته تا انگلیس و آمریکا که گاهی شدیدترین دوگانگیهای اجتماعی و سیاسی را تجربه میکنند تا کشورهایی مثل ترکیه و مالزی و اندونزی تقریبا همه تضادهای دورنی دارند اما در همین حال جلو میروند.
🔸 #گسست ویژگی پایدار در #سیاست_مدرن است و ایران هم از این قاعده مستثنی نیست. ما از زمان مشروطه دودستگی شدید داشتهایم و دیگر شکاف چپ و راست یا سکولار و دینمدار به واقعیت اجتماعیمان تبدیل شده. مشکل آنجا است که عدهای سرمایه سیاسیشان را روی تضادهای اجتماعی بنا میکنند. چون هدفشان بودنِ خودشان در قدرت است همه پرسشها را با یک آدرس غلط و تکراری پاسخ میدهند که راه حل در اقتصاد و دیپلماسی و... دادن آزادی اجتماعی و سهام سیاسی به ماست! تا ندهید اتحاد نمیکنیم و تا متحد نشویم مشکلات حل نخواهد شد. در واقع شعار وحدت نظام را به نفع خودشان گروگان میگیرند.
🔹وقتی #اصلاحطلب ها روی #شکاف_داخلی تکیه میکنند و مسیر هر معضلی را #سیاست_داخلی میدانند به تعبیری میشود گفت از توانایی خودشان برای راه انداختن فتنه و نزاع مثل سلاح و ابزار تهدید استفاده میکنند؛ که اگر قدرت دست ما نباشد و جلوی خواستههایمان کوتاه نیایید از داخل بنیان ساختار را به خطر میاندازیم. اگر بدون ما جلو بروید از پشت بهتان خنجر میزنیم، اگر کار دست ما نباشد در داخل زمینگیر و پیش خارجیها بیآبرویتان میکنیم (مثل ۸۸). کار باید دست ما باشد و شما هم دائم در حال مقصر دیدن خودتان در به نتیجه نرسیدن شعارهای ما و البته: در حال کوتاه آمدن بیشتر.
🔸« #طالبان_سازی » از رقیب داخلی چکیده سیاست #اصلاحطلب ها است که کاملا همسو با دشمن خارجی انجام میشود. هم دوگانههای سیاه و سفید میسازند و مردم را با ترسهای کودکانه از رقیب به وحشت میاندازند و هم برای فشارهای حقوق بشری و رسانهای خوراک میسازند و خارجیها را خواسته و ناخواسته با داد و هوارشان به کمک میطلبند. این سیاست در درازمدت نتیجهای ندارد جز اینکه راه جنگ را هموارتر میکند. حتی قهرمان دیپلماسیشان هم از همین شگرد یعنی لجن پاشیدن به رقیب داخلی و ایجاد ترس از یک نیروی طالبانی وحشتناک (شیرین کردن خودشان برای غربیها) استفاده میکند.
🔹فضای متشنج در مجازی که همیشه آماده جنجال و حمله نگهش میدارند بخش مهمی از این بازی کثیف است. اگر مثلا از جایی بدون ارادهای برای اختلاف اشتباهی سر بزند اینها با قصد و عمد آن را بزرگنمایی و به عامل شکاف بدلش میکنند و مصیبتی معادل فشارهای خارجی ازش میسازند. کلیشه تندروهای داخل و خارج را انقدر تکرار میکنند تا شکست برجام و دلار ۳۰ هزار تومانی کوچک و آن اشتباه عامل بدبختی و سیاهروزی مردم به نظر برسد. همه چیز برای سیاه کردن رقیب و وادار کردنش به عقبنشینی دومرحلهای است؛ #نظام جلوی آنها عقب بنشیند و بهشان راه بدهد تا آنها با نفوذ بیشتری که پیدا میکنند جلوی غربیها بیشتر عقب بنشینند.
@maktubat
📝 آیا حضرت علی علیه السلام خواهان عزل و استیضاح عثمان بودند؟
#امیر_رجایی
🔸آیتالله خامنهای در کتاب منشور حکومت علوی که شرحیست بر نهج البلاغه در سالهای #قبل_از_انقلاب؛ درباره موضع گیری امیرالمومنین هنگام شورش مردم بر ضد عثمان نکات بسیار جالبی را مطرح میکنند...
🗨آیت الله خامنه ای در این کتاب میگویند:
کسی مثل علی علیه السلام به هیچ وجه_نه خود و نه انصارش_حتی با خطبه خواندن و نهی زبانی از کشتار عثمان جلوگیری نکردهاند و فقط تنها دفاعشان از عثمان در قضیه بستن آب به روی اهل منزل او بوده است و بس.
🔹 در ادامه با فضیلت ندانستن دفاع از عثمان(که بنی امیه به آن افتخار و آن را "پیراهن عثمان" کرده بودند)؛ دفاع از او را دفاع از ظلم؛ قتل و همه مفاسدی که عثمان بر سر جامعه اسلامی آورده بود میدانند.
🔸سپس نهیب میزنند که:
چرا باید از کسی که مانع اجرای احکام اسلامی در زندگی مردم و متن اجتماع و جامعه بشری است دفاع کرد؟ او مجرم و ظالم و ضد اسلام است و اسلام خصم و قرآن مخالف اوست.
🔹تیر خلاص ایشان در آخر این جمله است که:
وقتی قرآن و اسلام با کسی؛ گروهی؛ قدرتی مخالف بودند؛ اگر مردم مسلمان با آن شخص و قدرت مخالف نباشند؛ مسلمان نیستند.
مردم مسلمانی که پیرو قرآن و اسلامند، بنا نبوده از #مثل_عثمان دفاع بکنند، [چون رویه] عثمان برخلاف قرآن و اسلام است.
✍️پ ن : این مطالب در صفحات ۲۱۴ تا ۲۱۸ کتاب آمده است:
https://t.me/maktubaat/21425
@maktubaat
هدایت شده از اندیشه انقلاب اسلامی
نقش فلسفه در تمدن اسلامی.pdf
334.7K
#مقاله
✳ نقش فلسفه در تمدن اسلامی
📝 نویسنده: مهدی نصرتیان
@monir_ol_din
🌀حکایت حکیم اصفهانی
✅شیخ مناجاتیان آیت الحق میرزا جواد آقا ملکی تبریزی قدس الله نفسه الزکیه:
🔹مرد حكيمى در اصفهان بود و عادتش بر اين كه چون وقت غذايش مىرسيد، خادم خود را مىفرستاد، تا براى او و براى هر كس كه در نزد اوست- هر كه مىخواهد بوده باشد- غذا بخرد؛ و آن حكيم با آن شخص حاضر با هم غذا بخورند.
اتّفاقاً روزى در وقت غذا يكى از طلّاب شهر براى حاجتى نزد وى آمده بود، حكيم به خادمش گفت: براى ما غذا بخر، تا ما تغذّى نمائيم؛ و خادم روانه شد، و براى آن دو نفر غذائى خريد؛ و حاضر كرد.
حكيم به آن مرد فاضل گفت: بسم الله، بيا غذا بخوريم! آن شيخ گفت: من غذا نمىخورم!
گفت: آيا غذا خوردهاى؟! گفت: نه.
گفت: چرا غذا نمىخورى با آنكه هنوز غذا نخوردهاى؟! گفت: من احتياط مىكنم از غذاى شما بخورم!
گفت: سبب احتياطت چيست؟! گفت: من شنيدهام كه تو قائل به وحدت وجود هستى! و آن كفر است و جايز نيست براى من كه با شما از غذاى شما بخورم، زيرا كه غذا به واسطه ملاقات با شما نجس مىشود!
گفت: تو معناى #وحدت_وجود را چه تصوّر كردهاى، تا اينكه حكم به كفر قائل به آن نمودهاى؟!
گفت: به جهت آنكه قائل به وحدت وجود، مىگويد به اينكه خدا همه اشياء است؛ و جميع موجودات الله هستند!
حكيم گفت: اشتباه كردى! بيا غذا بخور! زيرا كه من قائل به وحدت وجود هستم و نمىگويم كه: جميع اشياء خدا هستند، چون از جمله اشياء جناب شما مىباشد و من شكّى ندارم در اينكه شما در مرتبه حمار هستيد يا پستتر از حمار؛ پس كجا مىتوان كسى قائل به الوهيّت شما بگردد؟ بنابراين احتياط شما بدون وجه است و اشكال در غذا خوردن نيست! بيا! غذا بخور!
📚رساله لقاالله ص۲۴۵
💢کانال فلسفه و عرفان 👇👇
https://eitaa.com/joinchat/1963720741C05b59f4cf3
مکتب خانه
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1399/08/12/2381712/%D8%B1%D8%A3%DB%8C-%D8%A7%D9%84%DA%A9%D8%AA%D8
رأی الکترال چیست و رئیسجمهور آمریکا چگونه انتخاب میشود؟
#آمریکا_شناسی
#انتخابات
مکتب خانه
#تلخیص معقول ثانی از منظر ابن سینا، بهمنیار، شیخ اشراق؛ ✅حکمت اشراق، جلد اول، تالیف #استاد_یزدان_
#معقول
#معقول_ثانی
#مفاهیم_فلسفی
#مفاهیم_منطقی
مدتی است با جمعی از دوستان عزیز در قالب یک گروه علمی، بحث #معقولات را مورد بررسی و مطالعه قرار داده ایم.
در این مدت کتاب شرح مبسوط منظومه #استاد_مطهری و شرح حکمت اشراق #استاد_یزدان_پناه به عنوان دو منبع روان و خوب، مورد مطالعه و مباحثه قرار گرفتند.
جامع ترین منبع در این زمینه کتاب آقای اسماعیلی محسوب می شود.
اما در این میان از یک منبع خوب غفلت شده بود که در ادامه نکاتی از این منبع خوب تقدیم می شود.
#منبع_مطالعاتی
یکی از بهترین منابع جهت آشنایی با دیدگاه #مرحوم_ملاصدرا در باب معقولات ثانیه، جلد اول اسفار هست.
✅ اسفار، ج 1، المرحله الثانيه، فصل 2
✅ رحیق مختوم، جلد 4، ص 411 تا 491
✅ نکاتی درباره معقول ثانی منطقی
1. اینها شامل مفاهیمی می شود که معقولات اولی پس از حضور در ظرف ذهن به آنها متصف می شود.
2. اینها از شیء خارجی انتزاع نشده و بر اشياء خارجی نیز هیچ گاه صدق نمی کنند بلکه از امور ذهنی انتزاع شده و فقط بر آنها حمل می شوند.
3. وجود ذهنی امور در انتزاع و صدق معقول منطقی دخیل است.
4. مطابَق و محکی آنها نحوه وجود ذهنی اشیا هست؛ یعنی معقولات اولی به شرط آنکه در فضای ذهن بوده و مقید به وجود ذهنی باشند، نه اینکه وجود ذهنی شطر و جزء آنها باشد، مصداق از برای معقولات ثانی بوده و به آنها متصف می گردند. ص 414
5. قضایای ساخته شده از معقولات منطقی همواره قضیه ذهنی هست.
✅ خصوصیت بارز معقولات ثانیه فلسفی این است که اشیای خارجی یا ذهنی و معقولات اولی اعم از اینکه در خارج و یا در ذهن باشند، به آنها متصف می گردند.
رحیق مختوم، ج 4،ص 412 و 413
✅ تعلیقه بنده
معقولات منطقی نسبت به ذهنی بودن بشرط شی هستند در حالیکه معقولات فلسفی لا بشرط هستند یعنی هم بر موجود ذهنی بما هو ذهنی صدق می کنند و هم بر خارجی بما هو خارجی صدق می کنند.
✅ استاد جوادی می فرمایند: معقولات ثانیه مفاهیمی هستند که دارای فرد خارجی نیستند... این دسته از مفاهیم بر خلاف معقولات اولی بل آنکه می توانند دارای مصداق خارجی باشند ولیکن دارای فرد خارجی نبوده و به همین دلیل خود به خارج راه نمی برند.
رحیق مختوم، ج 4، ص 412
✅ خلاصه اینکه معقولات ثانیه فلسفی مصداق خارجی می توانند داشته باشند ولی فرد خارجی ندارند.
✅ سوال: تفاوت بین فرد خارجی و مصداق خارجی چیست؟!
✅ وجه ثانی بودن معقول ثانی منطقی چیست؟
استاد جوادی در ص 412 می فرمایند:
1. معقولات اولی پس از حضور در ذهن متصف به مفاهیم منطقی می شوند.
(پس باید معقول اولی باشد تا مفاهیم منطقی مطرح شوند، و این همان وجه ثانویت مفاهیم منطقی هست)
2. ایشان در ص 413 در توضیح معنای ثانی بودن مفاهیم منطقی، نکته ای را تذکر داده و می فرمایند:
معقولات منطقی در مرتبه دوم و موخر از معقولات اولی هستند و مراد از رتبه دوم بودن اولی نبودن آنهاست و از این جهت شامل معقولات رتبه سوم یا بعد از آن نیز می شود.
ایشان در ادامه درباره مراتب بعدی معقول ثانی منطقی توضیح داده و مثال می زنند.
3. ایشان در ص 414 درباره تکیه معقول منطقی بر معقول اول چنین توضیح می دهند:
اینکه گفته می شود معقول ثانی [منطقی] به معقول اول تکیه می کند، به دلیل همین است که معقول ثانی [منطقی] پس از حضور معقول اول در ذهن بر آن حمل می شود یعنی معقول ثانی [منطقی] علاوه بر اینکه خود دارای وجود خارجی نبوده و در نتیجه از خارج به ذهن منتقل نمی شود، همواره وصف غیر بوده و غیر بعد از حضور در ذهن به آن متصف می شود.
البته معقولات فلسفی چنین خصوصیتی ندارند.
✅ تفاوت معقول اول و ثانی
1. تفاوت اثباتی؛ تفاوت در مجرای ادراکی
استاد مطهری در این خصوص، درباره معقولات اولی می فرمایند که اینها مسبوق به احساس و تخیل هستند بر خلاف معقولات ثانیه.
سوال: آیا جوهر که از جمله معقولات اولی هست، محسوس هست؟!
استاد جوادی در ص 421 می فرمایند:
برخی امتیاز معقول اول و ثانی را در این می دانند که معقول اول در خارج وجود داشته و از طریق حس اصطیاد شده و به تجرید، تقشیر، انتزاع و مانند آن به ذهن منتقل شده و تعقل می شود و معقول ثانی بر خلاف معقول اول از طریق حس به دست نمی آید.
وليکن این امیتاز به دلیل اینکه برخی از معقولات اولی نظیر جوهر با آنکه دارای فرد خارجی هستند، به حس امیتاز نمی شوند، نا تمام است.
✅ تقسیم معقولات فلسفی
تقسیم زیر براساس نگاه ابتدایی هست:
قسم اول: دسته ای که به خارج راه پیدا نمی کنند یعنی آنگونه که در ذهن هستند در خارج یافت نمی شوند و به بیان دیگر با آن که فاقد فرد خارجی هستند، از مصادیق خارجی برخوردارند؛ مثل وحدت و وجود.
قسم دوم: دسته ای که نه فرد خارجی دارند و نه مصداق خارجی، یعنی اشیا خارجی متصف به این مفاهیم می شوند ولیکن در ازاء این مفاهیم هیچ فرد و مصداق خارجی یافت نمی شود.
@esra_rasane
✅ #تلخیص فصل 14؛ تحلیلی بر مسأله
✅ کتاب #معقول_ثانی فلسفی در فلسفه اسلامی، آقای اسماعیلی
✅ صفحات 528 تا 537
بخش اول