6.56M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مکتب خانه
#یادداشت_ویژه_تحول ⬅️ مصباح، چراغی که خاموش نمی شود. 🔻یکی از علائم عدم فرهیختگی یک ملت عدم شناخت
💠 از وجود چنین مؤسسهای بسیار خوشحال شدم
به مناسبت درگذشت عالم گرانقدر حضرت آیتالله مصباح یزدی رحمهاللهمرحوم آیتالله مصباح یزدی از نخستین کسانی بود که کتاب «فلسفتنا» نوشتۀ شهید سید محمدباقر صدر را در حوزه تدریس کرد. وی در مؤسسه «در راه حق» نیز به تدریس «فلسفتنا» و «اقتصادنا»ی شهید صدر ادامه داد. یکی از دلایل اهتمام مرحوم آیتالله مصباح یزدی به تدریس این کتاب، شیوۀ پرداخت نوِ #شهید_صدر به فلسفه بود. ایشا
ن درباره این شیوه که آن را بیسابقه میداند، میگوید: #شهید_صدر در ابتدای کتاب فلسفتنا مقدمهای بیان میکند که خود این مقدمه ممتاز و دارای فوایدی است. ایشان در این مقدمه رابطۀ بین مسائل فلسفی و مسائل اجتماعی را روشن کرده است. معمولاً مسائل فلسفی بهعنوان سلسلهمباحث ذهنی خشک تلقی میشود که ارتباطی با مسائل زندگی ندارد و از این لحاظ بهشدت به آن حمله میشود. اما #شهید_صدر در این مقدمه این را روشن میکنند که اصلاً مهمترین مسئلۀ اجتماعی ما متوقف است به حل مسائل فلسفی و تا این مسائل فلسفی حل نشود، نمیتوانیم مسائل اجتماعیمان را حل کنیم؛ حل صحیح مسائل اجتماعی مبتنی است بر حل مسائل فلسفی. این خود مقدمۀ نویی است که ما در کتابهای فلسفی کمتر با آن مواجه هستیم. اغلب کتابهای فلسفی متعرض این مسئله نمیشوند و در جاهای دیگر نیز کسی ازفلسفه دفاعی نمیکند؛ لذا باید این مقدمه را غنیمت شمرد. (صوت جلسه نخست از درس فلسفتنا، آرشیو پژوهشگاه) #شهید_صدر نیز پیگیر فعالیتهای موسسۀ «در راه حق» بود و از وجود چنین موسسهای ابراز خرسندی میکرد؛ او در نامه به یکی از شاگردانش چنین میگوید: از مطالبی هم که درباره مؤسسه «در راه حق» گفتی خیلی خوشحال شدم و برای این مؤسسه دعا کردم و از خداوند متعال عاجزانه خواستم که آن را یاری و با چشم همیشهبیدارش حفظ کند. درحقیقت ما به اینطور مراکز خیلی نیاز داریم. من از مدتها پیش به این فکر میکردم که خیلی مهم است گروهی مشخص را با تمرکز ویژه تربیت کنیم که برخی اساتید پژوهشگر برای داخل کشور و برخی دیگر مبلغانی در سطح دنیای معاصر باشند که به سراسر دنیا اعزام شوند. در هر حال لطفاً اهتمام و دعای من را به دستاندرکاران مؤسسه ابلاغ کنید. (شهید الامة و شاهدها، ج١، ص٣٢٠) مرحوم آیتالله مصباح یزدی از اعضای هیئتمؤسس پژوهشگاه تخصصی شهید صدر بود.
ریشه در خاک
تو از این دشتِ خشکِ تشنه روزی کوچ خواهی کرد و
اشکِ من تو را بدرود خواهد گفت.
نگاهت تلخ و افسردهست.
دلت را خار خار ناامیدی سخت آزردهست.
غم این نابسامانی همه توش و توانت را زتن بُردهست!
تو با خون و عرق، این جنگل پژمرده را رنگ و رمق دادی.
تو با دست تهی با آن همه طوفانِ بنیانکن در افتادی.
تو را کوچیدن از این خاک، دل بر کندن از جان است!
تو را با برگبرگِ این چمن پیوندِ پنهان است.
تو را این ابر ظلمتگستر بیرحم بیباران،
تو را این خشکسالیهای پی در پی،
تو را از نیمه ره بر گشتن یاران،
تو را تزویر غمخواران،
ز پا افکند!
تو را هنگامۀ شوم شغالان،
بانگ بیتعطیل زاغان،
در ستوه آورد.
تو با پیشانی پاک نجیبِ خویش،
که از آن سویِ گندمزار،
طلوع با شکوهش خوشتر از صد تاج خورشید است؛
تو با آن گونههای سوخته از آفتابِ دشت،
تو با آن چهرۀ افروخته از آتش غیرت،
ـ که در چشمان من والاتر از صد جام جمشید است،
تو با چشمانِ غمباری،
ـ که روزی چشمۀ جوشان شادی بود و، ـ
اینک حسرت و افسوس، بر آن
سایه افکندهست خواهی رفت.
و اشکِ من تو را بدروردخواهد گفت!
من اینجا ریشه در خاکم.
من اینجا عاشق این خاکِ از آلودگی پاکم.
من اینجا تا نفس باقیست میمانم.
من از اینجا چه میخواهم، نمیدانم!
امید روشنایی گرچه در این تیره گیها نیست،
من اینجا باز در این دشتِ خشکِ تشنه میرانم.
من اینجا روزی آخر از دل این خاک، با دستِ تهی
گُل بر میافشانم.
من اینجا روزی آخر از ستیغ کوه، چون خورشید.
سرود فتح میخوانم،
و میدانم
تو روزی باز خواهی گشت!
1353
#فریدون_مشیری
از مجموعۀ «تازهها»
هدایت شده از دروس خارج آیت الله هادوی تهرانی
feqh (mabhase malekiat) jalase 001 - 99-06-16.mp3
10.51M
🔸خارج فقه (مبانی مکتب اقتصادی اسلام (مبحث مالکیت)) - جلسه 01 - 16 شهریورماه 1399
📌 برچسب ها:
#درس_خارج_فقه_مکتب_اقتصادی_اسلام_مبحث_مالکیت_1400_1399
🔗 www.hadavi.info
آدرس کانال های تلگرام
🔗 @hadavi_info
🔗 @hadavi_droos
🔗 @hadavi_tafsir
🔗 @hadavi_estefta
🎞 https://www.aparat.com/hadavi_tehrani
💻 https://instagram.com/hadavitehrani
💻 https://instagram.com/hadavi_droos
🎥 https://www.aparat.com/hadavi_tehrani/live
💻https://www.facebook.com/Mahdi-Hadavi-Tehrani-1077667698962346/
مکتب خانه
#تقریر درس #خارج_فقه #استاد_هادوی_تهرانی با موضوع مکتب و نظام اقتصادی اسلام ؛سال تحصیلی 1399 ؛ جلسه 1 تا
10
تذکر
✅ این جزوه صرفاً جهت مطالعه و مباحثه شخصی فراهم گردیده است و هرگونه تکثیر و بهرهبرداری بهمنظور دیگر، جایز نبوده و اشکال دارد.
✅ مطالب این جزوه به سمع و نظر استاد محترم نرسیده و لذا معلوم نیست مورد تائید ایشان باشد.
✅ در مواردی که عین مطالب استاد از جزوات ایشان، نقلشده، حتماً در پاورقی مورداشاره قرارگرفته است.
✅ تاکنون 56 جلسه (در سالتحصیلی جاری) برگزارشده است.
هدایت شده از احمد فربهی
جریان ماندگار
برخی تلقیشان این است که آقای مصباح خار چشم دشمن بود، ولی این، تفسیر ناقصی از شخصیت ایشان است؛
آقای مصباح در کتاب جامعه و تاریخش میگوید؛ عالمِ دینی باید «انحرافِپنهان» را تشخیص دهد، و سپس «اعلامِخطر» کند؛ و ایشان خود اینچنین بود، معمولا علیه انحرافی که دیگران نمیدیدند، فریاد میکشید، آنگاه اندیشمندان، به آنانحراف توجه یافته و به نقد آن میپرداختند، لذا همراه خود، جمعی را میشورانید،
یک بار در دههی هفتاد پس از یکی از سخنرانیهایش، خدمت ایشان رفته و پرسیدم: استاد! شما کتابی در نقد آقای سروش نمینویسید؟! ایشان فرمودند: «کتابهای زیادی در این زمینه نوشته شده، و کتاب آقای لاریجانی هم خوب است، نظر من اجمالا همان است که ایشان در آنجا گفته!»، آقای مصباح با فریادش، ناقدان را میشورانید و نقدها با فریادهایش آغاز و یا گسترده میشد؛ پس از فریادهای آقای مصباح علیه دولت خاتمی، دفتر تبلیغات اسلامی، مرکز مطالعات ویژه تشکیل داد و هزاران شبهه، علیه باورهای دینی، از نشریات جبههی اصلاحات جمعآوری کرد و آنها را به سمع و نظر اندیشمندان رساند، امروز بحمدالله حجم زیادی از آنشبهات، در قالب پژوهشهای موضوعی، نقد شدهاست.
کوتاه سخن اینکه آقای مصباح با فریادهایش، خار چشم کسانی بود که در قامت دوست، سخن دشمن را میگفتند، همچنین خار چشم کسانی بود که دشمن، آنها را دوست داشت و بعضاً، آنها نیز دشمن را دوست داشتند؛ هزینههای زیادی داد اما توانست پژوهشگران دینی را علیه آنها بشوراند؛ و این روحیه را تبدیل به یک «جریانِماندگار» کند.
https://eitaa.com/farbehi
❓ تعجب میکنید که او را تمجید میکنم؟
حجت الاسلام حجتی کرمانی:
👈🏻 خاطرات من از آن مرحوم مصباح به سالهایی بر میگردد که شهید بهشتی کلاسهای درس دبیرستان دین و دانش قم برقرار کرده بود و به ما دروس جدید از قبیل فیزیک، زبان، فلسفه علمی و… تدریس میکرد که استاد مصباح برجستهترین علمآموز آن کلاسهای فراموش نشدنی بود.
⬅️ خوانندگان شگفت زده نشوند که در مناظرات و مقالات، نظریات، آقای مصباح را به بوته نقد میکشیدم، اکنون در فضیلت آن مرد علم و تقوی قلم میزنم. حساب اختلافنظر و اندیشه را در پارهای از مسائل با وحدت نظر در امّهات مسائل کلامی و اخلاقی نباید مخلوط کرد و نیز نباید فضائل انسانهای عالم و متفکری چون استاد فقید را هر چند با ما همنظر و همعقیده نباشند منکر شویم.
✳️ علیرغم همة اختلافنظرهای بیّن و روشنی که با آن فقید داشتم، پیش از برگزاری همان مناظرات، پشت سر ایشان نماز خواندم. ایشان را عادل، فاضل، متخلق به اخلاق و پاسدار راستین دین و قرآن و اخلاق و روحانیت میدانستم و اکنون که این سطر را مینویسم نیز چنینم.
◻️ به یک بیماری سخت و خانهبرانداز جامعه کنونی در ایران که روز به روز در حال گسترش است، یکسونگری و خلط مقولات عقیدتی و اخلاقی با مواضع سیاسی و اجتماعی و بدتر از آن طرد و نفی دگراندیشان و تهمت و افترا و اشاعة دروغ و ریا و نفاق در سطوح بالا و پایین جامعه ماست. شما را به خدا بس کنید! ما باهم برادریم و اهل یک ملت و دین و مذهبیم.
🌐حوزه
🆔@tahavol_howze
هدایت شده از اصالت اندیشه
📝 وضعیت اره برای دمکرات های آمریکایی، سبزهای وطنی و جنش اشرافیت جهانی
🔸آه و ناله دمکرات های آمریکایی، همتایان آن ها در جهان اشرافیت، ارنا سولبرگ های نروژی و آزادی خواهان قلابی و اصلاح طلبان وطنی از آنچه دیشب در آمریکا رخ داد در آمده است. دمکرات های آمریکایی در یک ژست مهوع با ناله های غریبانه که آی دمکراسی آمریکایی این چیزی نبود که ما دیشب دیدیم سعی در نامشروع خواندن اعتراضات دارند. سناتورهای جمهوری خواه و دمکرات، و حتی برخی از چهره های کابینه ترامپ هم معترض شده اند و فریاد وا آمریکا سر داده اند انگار نه انگار این کشور از میان چندین جنگ داخلی، اشغال اراضی و کشتار بومیان به اینجا رسیده است.
🔹ارنا سولبرگ نخست وزیر نروژ که معلوم نیست سر پیاز است یا ته پیاز برای جا نماندن از قافله شکر خوری های بی حد و حصر، در توییتی در شکل و شمایلی مهوع انگار که از شکم مادرش دمکرات به دنیا آمده باشد، اتفاق دیشب را نقطه شرمگینی برای تاریخ دمکراسی جهان وصف کرده است!
🔸اصلاح طلبان داخلی و سبزها هم که بساط که که خوری های مدامشان همیشه پهن بوده، این بار هم فرصت را از دست نداده و در پیام های مختلف شورش معترضان و تسخیر کنگره منحوس آمریکایی را محکوم کرده اند.
🔹و این درست شبیه همان چیزی است که در ۸۸ در ایران رخ داد و تمام عناصر نفرت انگیز بالا، همین اعتراضات و همین آشوب ها را عین دمکراسی می خواندند.
🔸روخوانی و یادآوری این مواضع برای این جماعت، برای اوباما و اوبامادوستان داخلی، و برای کشورهای اروپایی فریبکار و شیاد کافی است تا آنها تا چند روز و حداقل چند ماه آینده در وضعیت اره به سر برده و با دهان و فک و پوزه بسته، از جایشان جم نخورند!
#هاتف_خالدی
https://t.me/maktubaat/22853
@hadihoseiniasl