هدایت شده از
﷽عقل و عشق
اصالت الوجودخسروپناه.pdf
224.3K
#مقاله
تبیینی نو از #اصالت_وجود_و_ماهیت از استاد #خسروپناه
محمد قمی
کانال نشر آثار فلسفی و عرفانی👇
https://eitaa.com/joinchat/882638879C3e864a8fae
هدایت شده از
﷽عقل و عشق
وحدت وجود وعبادت تکوینی وکیلی.pdf
539.3K
#وحدت_وجود و عبادت تکوینی
پاسخی به اتهام تجویز گوساله پرستی
به #ابن_عربی
وعلامه #حسن_زاده آملی مدظله
محمدحسن #وکیلی
کانال نشر آثار فلسفی و عرفانی👇
https://eitaa.com/joinchat/882638879C3e864a8fae
هدایت شده از
﷽عقل و عشق
برهان وجودی عسکری سلیمانی.pdf
616.8K
#مقاله
#برهان_وجودی
#عسکری_سلیمانی_امیری
کانال نشر آثار فلسفی و عرفانی👇
https://eitaa.com/joinchat/882638879C3e864a8fae
هدایت شده از
﷽عقل و عشق
نهاد نا آرام جهان دکترسروش.pdf
811.9K
نهاد نا آرام جهان اثر عبدالکریم #سروش
در تبیین #حرکت جوهری
کانال نشر آثار فلسفی و عرفانی👇
https://eitaa.com/joinchat/882638879C3e864a8fae
هدایت شده از
﷽عقل و عشق
وحی در خانة عنکبوت (تحلیل ذاتی و عرضی دیدگاه دکتر سروش).pdf
348.9K
#مقاله
وحی در خانه عنکبوت
تحلیل ذاتی و عرضی دیدگاه دکتر #سروش
علیرضا #قائمی_نیا
کانال نشر آثار فلسفی و عرفانی👇
https://eitaa.com/joinchat/882638879C3e864a8fae
هدایت شده از فلسفه و عرفان
«#کانال_فلسفه_و_عرفان»
کانالی تخصصی وجامع
در نشرآثار محققین
#فلسفه و#عرفان_اسلامی
#ابن_عربی، #صدرالمتالهین، #مولوی، حافظ،ابن سینا،شیخ اشراق و...
ومقالات و پژوهش هایی از اساتید معاصر مانند علامه #حسن_زاده آملی
علامه #جوادی_آملی، استاد #یزدانپناه،عبدالرسول #عبودیت، فنایی اشکوری و....
👈 برگزاری کلاسهای فلسفه و عرفان
به ما بپیوندید👇👇👇
@AGLOESHG
https://eitaa.com/joinchat/1963720741C05b59f4cf3
كتاب جعفر بن محمّد بن شريح الحضرميّ، عن حميد بن شعيب السبيعيّ، عن جابر بن يزيد، عن جعفر بن محمّد ـ علیهما السلام ـ، قال: سمعته يقول: «إنّ أُناساً دخلوا على أبي ـ رحمة الله عليه ـ، فذكروا له خصومتهم مع الناس فقال لهم: هل تعرفون كتاب الله ما كان فيه ناسخاً أو منسوخاً؟. قالوا: لا، فقال لهم: وما يحملكم على الخصومة؟ لعلّكم تحلّون حراماً وتحرّمون حلالاً، ولا تدرون. إنّما يتكلّم في كتاب الله من يعرف حلال الله وحرامه... [جامع أحاديث الشيعة، ج 1، ص 115 ، ح 87، و نیز: الأُصول الستة عشر، ص 64]. خلاصهاش اینکه: دینتان را خوب فرابگیرید تا مبادا موقع طرف شدن با دیگران با ندانمکاری خود فاتحۀ همه چیز را بخوانید.
human rightssss:
📝پيشگيرى هم قربانى درمان شد!
🔸 یادداشت یک پزشک در نقد درمان کرونا
🔹همانطور كه طرح تحول سلامت به درمان به جاى بهداشت و پيشگيرى پرداخت، سياست غلط دفاع در ١٨ قدم منجر به گل خوردن هر دفاع مستحكمى خواهد شد.
🔸هر چقدر تخت بيمارستانى و ICU فراهم كنيم وقتى جمعيت بيمار ما از ١٠ درصد جامعه بيشتر شود، امكانات بيمارستانى كفاف نخواهد داد.
🔹اين همان خطايى بود كه در طرح تحول سلامت هم رخ داد. بازوى فعال توليت سلامت در اپيدمى ها معاونت درمان نيست بلكه معاونت بهداشت است. اصلا خط مقدم جبهه بيمارستان نبايد باشد بلكه ويروس را بايد در كوچه پس كوچههای شهر میزدیم.
🔸متاسفانه در اپیدمی کرونا هم به جای پیشگیری به درمان متمرکز شدیم. سیستم به جای خبر از اکتشاف دارو و واکسن یا اکیمو! باید گزارش واقعی افزایش خط تولید ماسک، دستکش و ضدعفونی کننده میداد!
🔹ما باید به جای افزایش تخت بیمارستانی از افزایش دستگاههای ضدعفونی کننده اجتماعی حرف میزدیم! به جای واردات آمبولانس باید امروز ماشینهای حمل زباله استاندارد و تجهیزات پاکسازی محیط وارد میشد. ما به اپیدمیولوژیست و متخصص بهداشت محیط نیاز داشتیم نه فوق تخصص قلب و ریه.
🔹سیاستی که در طرح تحول سلامت به جای بالا بردن سطح بهداشت مدارس و مساجد و خانوارها به رایگانی درمان پیشرفته متمرکز شد امروز هم با رونویسی غلط از روی دستخط خودش به جای ارائه آمار پیشگیری از درمان و بهبود حرف میزند.
🔸خط مشی تولیت سلامت غلط است که میداندار اپیدمی کرونا به جای معاونت بهداشتی ما معاونت درمان است! شما از هر تخصصی مصاحبه روز به روز میبینید جز متخصصین عفونی، بهداشت محیط و اپیدمیولوژیستها زیرا اینها نمیتوانند غیرعلمی حرف بزنند.
🔹۱۴ روز بعد از بروز اپیدمی هنوز ماسک و الکل و گان و ضدعفونی کننده نداریم اما حرف از کشف نانوداروی درمانی میزنیم!
🔸دنیا را نگاه کنید با اصول بهداشتی کرونا را کنترل کرد ما داریم ICU زیاد میکنیم! گزارشات از چین را ببینید چه حجم گزارش از ICU میدیدید، چه حجم از بهداشت محیط؟ چه تعداد مدیر سلامت در چین بیمار بودند؟ چرا در بین مدیران کرونا شیوع پیدا کرد؟ زیرا به بهداشت اهمیت ندادیم!
🔹مدیران ما در فکر تهیه دارو و رزرو ICU برای خودشان بودند تا ماسک و الکل برای جامعه! اگر ورودی بیمارستانها با کنترل اپیدمیولوژیک و بهداشت پایه افراد سالم آغاز نشود، شما نمیتوانید ۱۰ میلیون تخت فراهم کنید. از تختهای خانهها استفاده کنید... با آبکش نمیشود از چشمه آب آورد... باید ورودی به بیمارستانها را کم کنید، تمرکز دوربین بر درمان غلط است. این همان غلط مکرر طرح تحول سلامت است.
🔸خط مشی غلط در اپیدمی رسوا میشود. سکان مدیریت را هنوز میشود به معاونت بهداشتی داد. ندادن تجهيزات حفاظتى به كادر درمان خط مقدم را شكست زيرا حتى اينجا هم به جاى مينروبى علمی فقط به خنثى كردن مین با انفجار فكر كرديم!
🔹هر داوطلبى كه با دست خالى روى مين شيرجه زد، يك سرباز موثر از دفاع كم شد... بازى را در محوطه جريمه و شش قدم خودى برديد، اينجا گل ميخوريم شك نكنيد! ٤٠ درصد ابتلاى جديد منشاء بيمارستانى دارد... اپيدمى را اپیدمیولوژیست درمان میکند نه پرسنل بیمارستانی.
@maktubaat
🔻 اعتراضاتِ یک قرن هشتُمی
📚 کتاب «المحتضر فی تحقیق معاینة المحتضر للنبی و آله (علیهم السلام)» با نام اختصاری «المحتضر»، اثر حسن بن سلیمان حلی عاملی است. انگیزه نویسنده کتاب، ارائه نقدی استدلالی بر نظریه شیخ مفید است؛ نظریه ای که می گوید انسان هنگام مرگ، امام علیه السلام را نمی بیند.نویسنده روایات فراوانی را در اثبات رؤیت امام از سوی محتضر جمع آوری کرده است.
عالمی در قرن هشتم، نقدی دارد بر عالمی از قرن چهارم. وی ردیه ای می نویسد تا برداشت بزرگ متکلمان امامیه را از احادیث تصحیح نماید.
درود خدا بر هردو فخر مذهب.
💿 جای این کتاب، در مجموعه نرم افزارهای موسسه نور (به ویژه جامع الاحادیث) به حقیقت خالی است.
#شیخ_مفید
لینک مطالعه کتاب
http://lib.eshia.ir/15102/1/1
لینک دریافت کتاب
http://alfeker.net/library.php?id=3873
https://t.me/tavanerejal
💢اعتبارسنجی حدیث با متد ابوحنیفه
خطا در فهم توحید، بسیار آسیب زا و آفت افزا است. این خطا، در فهم صحیح نسبت خدای متعال با رسول الله صلی الله علیه و آله و سلم و امامان علیهم السلام و مومنین والا مقام ایجاد اختلال می کند؛ به گونه ای که به انکار یک آموزه صحیح می انجامد. به نمونه های زیر توجه کنیم:
در برخی روایات از امام علیه السلام منقول است که پس از میل غذا عرضه داشت: « اللَّهُمَّ هَذَا مِنْكَ وَ مِنْ مُحَمَّدٍ رَسُولِك» یا «الْحَمْدُ لِلَّهِ هَذَا مِنْكَ وَ مِنْ مُحَمَّدٍ» (کافی ج6 ص296).
🔻پرسش این است که با توجه به اعتقادات توحیدی و ضد شرک که ضروری ترین باور اسلامی است، آیا اعتقاد به محتوای این سخن که غیر خدا را به هنگام شکر بر نعمت در عرض خدا قرار می دهد و یا حداقل کاربست این ادبیات، غلط و خطاست؟
نیز اگر در زیارتی می خوانیم: «حَسْبِيَ اللَّهُ وَ أَوْلِيَاءُ اللَّهِ»، می توانیم آن را ناسازگار با توحید قلمداد کنیم؟
🔻الفاظ قابلیت تحمل معانی گوناگون و گاه متضاد را دارند. دو نمونه بالا می تواند با نیت شریک قائل شدن برای احد بلا شریک سبحانه صادر شود و پرده از شرک گوینده و غلو وی نسبت به رسول خدا و امامان علیهم السلام بردارد. همچنین می تواند از سر اعتقاد صحیح و توحید غیر مشوب به شرک و خداشناسی و نبی شناسی و امام شناسی راستین صادر شود.
در مورد توضیح دو روایت اول، در کنزالفوائد می خوانیم که ابو حنیفه به امام صادق علیه السلام و جمله «اللهم هذا منک و من رسولک»اشکال گرفت و آن را شرک خواند. امام در اثبات توحیدی بودن این حمد به آیه « وَ ما نَقَمُوا إِلَّا أَنْ أَغْناهُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ مِنْ فَضْلِهِ» و «وَ لَوْ أَنَّهُمْ رَضُوا ما آتاهُمُ اللَّهُ وَ رَسُولُهُ وَ قالُوا حَسْبُنَا اللَّهُ سَيُؤْتِينَا اللَّهُ مِنْ فَضْلِهِ وَ رَسُولُه» استناد کردند. کنار هم قرار دادن خدا و رسول و نسبت دادن نعمت و فضل به هر دو، وقتی با اعتقاد به استقلالی بودن فضل الهی و عرضی بودن فضل رسول باشد، عین توحید و شکر راستین و اساسا لازمه آن دو است.
در مورد عبارت «حسبی الله و اولیاءالله» نیز وقتی به قرآن رجوع می کنیم می خوانیم: «يا أَيُّهَا النَّبِيُّ حَسْبُكَ اللَّهُ وَ مَنِ اتَّبَعَكَ مِنَ الْمُؤْمِنِينَ ». خداوند می فرماید ای پیامبر، خدا و پیروان مومن تو، تو را بس هستند. این آیه هیچ تعارضی با حسبی الله یا حسبک الله یا حسبنا الله ندارد که توضیح آن مانند مورد قبل است.
اگر فهم دقیقی از توحید پروردگار پاک صمد و نسبت آن با مخلوق فقیر نداشته باشیم، دچار اعتبارسنجی هایی به خطا و مچ گیری های ابوحنیفه ای خواهیم شد.
https://t.me/tavanerejal
مکتب خانه
#فلسفه_غرب
#فلسفه_کانت
#معرفی _کتاب
کتابی فوق العاده روان و خوش خوان برای آشنایی با #فلسفه_کانت
آقای حداد عادل در مقاله« #فلسفه_کانت؛ دستمایه ای برای فلسفه تطبیقی» می نویسد:
نقد و بررسی معرفت شناسی #کانت
برای گشودن میدان #فلسفه_تطبیقی هیچ فلسفه دیگری به اندازه #فلسفه_کانت اقتضا و استعداد ندارد.
#فلسفه_کانت برای ورود در فلسفه تطبیقی و به میدان آوردن و به چالش کشیدن #فلسفه_اسلامی بسیار فلسفه مناسبی است.
اگر تدریس #فلسفه_کانت در حوزه های علمیه ما جدی گرفته شود به این نحو که مقدم بر #فلسفه_کانت با #فلسفه_هیوم آشنایی حاصل شود و پس از آن #فلسفه_کانت به تفصیل در حوزه ها و در محافل تخصصی خوانده شود، آن وقت برای پژوهشگران #فلسفه_اسلامی ده ها سوال اساسی ایجاد می شود که می تواند مقدمه خوض و غور در #فلسفه_اسلامی گردد. @esra_rasane
مبانی و مستندات قانون اساسی.pdf
4.29M
#مقاله مبانی و مستندات قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران ؛ آقای جواد ورعی @esra_rasane
هدایت شده از جمعیازطلاب حوزههای علمیه 🇮🇷
#تمدید_شد
🌺 ویژه برادران و خواهران طلبه 🌺
پذیرش دانشجوی دکتری دانشگاه معارف اسلامی وابسته به نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها
#تحصیل_رایگان
مهلت ثبتنام 2 اردیبهشت 99
ثبت نام و اطلاعات بیشتر :
taklink.in/maaref
-------------------
🇮🇷 کانال حوزههای علميه
📡 @Howzehaa
جلال پیامبر!
✍️استاد شهید مرتضی مطهری
✅به قدري پيغمبر اکرم از اين جلال و حشمت ها تنفر داشت که سراسر زندگي او پر از اين قضيه است. اگر يک جا ميخواست راه بيفتد، چنانچه عدهاي ميخواستند پشت سرش حرکت کنند اجازه نميداد. اگر سواره بود و يک پياده ميخواست با او بيايد ميگفت برادر! يکي از اين کارها را بايد انتخاب کني: يا تو جلو برو من از پشت سرت ميآيم، يا من ميروم تو بعد بيا. يا احياناً اگر ممکن بود که دو نفري سوار بشوند ميفرمود: بيا دو نفري با همديگر سوار ميشويم؛ من سواره باشم تو پياده، اينجور در نميآيد. "محال بود اجازه بدهد او سواره حرکت کند و يک نفر پياده."
✅در مجلس که مينشست ميگفت [به شکل] حلقه بنشينيم که مجلس ما بالا و پايين نداشته باشد؛ اگر من در صدر مجلس بنشينم و شما در اطراف، شما ميشويد جزء جلال و دبدبه من، و من چنين چيزي را نميخواهم.
✅پيامبر تا زنده بود از اين اصل تجاوز نکرد، مخصوصاً از يک نظر اين را براي يک رهبر ضروري و لازم ميدانست. و لهذا ما ميبينيم علي عليه السلام هم در زمان خلافت خودش، در نهايت درجه اين اصل را رعايت ميکند. يک رهبر- مخصوصاً اگر جنبه معنوي و روحاني هم داشته باشد- هرگز اسلام به او اجازه نميدهد که براي خودش جلال و جبروت قائل بشود؛ اصلًا جلال و جبروتش در همان معنويتش است.
✅وقتي که حضرت امیر (ع) وارد سرزمين ايران شدند و ايراني ها خبردار شدند که علي عليه السلام ميآيد، يک عده از دهاقين، عدهاي از سران کشاورزان آمدند به استقبال حضرت و شروع کردند در جلوي ايشان دويدن.
حضرت صدايشان کرد و فرمود: چکار ميکنيد؟ گفتند: اين احترامي است که ما براي بزرگان خود بجا ميآوريم که در رکابش در جلويش ميدويم. به احترام شما چنين کاري ميکنيم. فرمود: شما با اين کارتان خودتان را حقير و پست ميکنيد، به آن بزرگ هم يک ذره سود نميرسد.
✅اين کارها چيست؟! من از اين تشريفات بري و مبرّا هستم. انسان هستيد و آزاد. من بشری هستم، شما هم بشری.
@yaser_arab57
📚سیره در سیره نبوی ص۹۸
مصلح شهید استاد مرتضی مطهری
💠 دستورالعملی از امام زمان علیهالسلام برای رفع گرفتاری در حال اضطرار
❖از بیانات آیتاللهالعظمی شبیری زنجانی: 🔻
📝 یک وقتی برای من مشکلی پیش آمد که در عمرم تاکنون چنین مشکلی پیش نیامده است و به گونهای بود که به تلف شدنم منتهی میشد. کاملاً مضطر شده بودم. این دستورالعمل را انجام دادم همزمان با تمام شدن آن، مشکلم حل شد. مشکل من بهگونهای بود که به حساب اسباب عادی اصلاً قابل حلّ نبود ولی جای شگفتی بود که با این عمل مشکل حل شد.
🔸درباره کیفیت آن #دستورالعمل، در دارالسلام عراقی چنین نقل شده است:
یک وقت ابن ابی البغل کاتب مورد غضب ابومنصورِ وزیر قرار گرفت بهگونهای که از ترس وزیر خود را مخفی کرد. وزیر به دنبال او بود و او هراسان و گریزان. شبی به کاظمین رفت و از کلیددار حرم خواهش کرد که شب را اجازه دهد تا در حرم بماند. او هم موافقت کرد. ابن ابی البغل شب در حرم مشغول توسّل و تضرّع بود. با اینکه درهای حرم بسته بود، ناگهان میبیند کسی وارد شد و مشغول زیارت حضرت کاظم و حضرت جواد علیهما السلام شد و شروع کرد به انبیاء اولوالعزم و ائمه علیهم السلام سلام داد. ولی در خطابات خود به حضرت ولی عصر علیه السلام سلام نداد. با خود گفت: شاید نام حضرت را فراموش کرده است یا از فرقههای منحرفی است که حضرت ولی عصر علیه السلام را قبول ندارند.
آن شخص ناشناس فرمود: چرا از دعای فرج غافلی؟ سپس این عمل را به او تعلیم داد. ابن ابیالبغل هم مشغول انجام عمل شد. آن مرد هم رفت. ابن ابیالبغل، خادم حرم را صدا زد. خادم از دارالزیت بیرون آمد. از او پرسید: مگر شما درها را نبسته بودید؟ خادم پاسخ مثبت داد. پرسید: پس آن شخصی که داخل روضه آمد، چه کسی بود و چگونه آمد؟ خادم گفت: او مولای ما صاحب الزمان علیه السلام است و او را بارها در مثل این شب در اوقات خلوت دیدهام.
هنوز آفتاب نزده بود که از حرم خارج شد و به مخفیگاه خود رفت. هنوز آفتاب بلند نشده در زده شد. در را باز کرد، عدّهای از طرف وزیر پشت در بودند و اماننامهای از طرف وزیر دادند و گفتند که وزیر تو را میخواهد. آیساً من الحیات نزد وزیر رفت. تا وارد شد، وزیر با قیافهای بشّاش با وی برخورد کرد و گفت: رفتهای و شکایت مرا به حضرت ولی عصر علیه السلام کردهای؟ سپس تعریف کرد که شب گذشته در خواب صاحب الزمان علیه السلام را دیده که مرا به ملاطفت با تو امر نموده است. ابن ابیالبغل نیز حکایت تشرّف شب گذشته را برای وزیر بازگو کرد. وزیر از گناه ابن ابیالبغل گذشت و او را از مقرّبین خودش قرار داد.
❖در کیفیت آن ختم در نقل دارالسلام عراقی اغلاطی وجود دارد که باید با نقل بحارالأنوار و دلائل الإمامة مقابله و تصحیح شود. من هم در موقع انجام دستورالعمل، دعا را با هر دو کتاب مقابله کردم و هر جا نیاز بود، مطابق احتیاط عمل کردم.
🔸کیفیت عمل مطابق نقل بحارالأنوار از این قرار است:
دو رکعت نماز بگذار و بعد از آن این دعا را بخوان:
«يَا مَنْ أَظْهَرَ الْجَمِيلَ وَ سَتَرَ الْقَبِيحَ يَا مَنْ لَمْ يُؤَاخِذْ بِالْجَرِيرَةِ وَ لَمْ يَهْتِكِ السِّتْرَ يَا عَظِيمَ الْمَنِّ يَا كَرِيمَ الصَّفْحِ يَا حَسَنَ التَّجَاوُزِ يَا وَاسِعَ الْمَغْفِرَةِ يَا بَاسِطَ الْيَدَيْنِ بِالرَّحْمَةِ يَا مُنْتَهَى كُلِّ نَجْوَى وَ يَا غَايَةَ كُلِّ شَكْوَى يَا عَوْنَ كُلِّ مُسْتَعِينٍ يَا مُبْتَدِئاً بِالنِّعَمِ قَبْلَ اسْتِحْقَاقِهَا»
ده مرتبه بگو: یا رَبّاهُ، ده مرتبه بگو: یا سَیّداهُ، ده مرتبه بگو: يَا مَوْلَيَاه، ده مرتبه بگو: یا غایتاهُ، و ده مرتبه بگو: یا مُنْتَهی غایةِ رَغْبَتاهُ.
سپس بگو: «أَسْأَلُكَ بِحَقِّ هَذِهِ الْأَسْمَاءِ وَ بِحَقِّ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّاهِرِينَ ع إِلَّا مَا كَشَفْتَ كَرْبِي وَ نَفَّسْتَ هَمِّي وَ فَرَّجْتَ غَمِّي وَ أَصْلَحْتَ حَالِي»
سپس حاجت خود را از خدا بخواه.
سپس گونه راست خود را بر زمین بگذار و صد مرتبه بگو: «َ يَا مُحَمَّدُ يَا عَلِيُّ يَا عَلِيُّ يَا مُحَمَّدُ اكْفِيَانِي فَإِنَّكُمَا كَافِيَايَ وَ انْصُرَانِي فَإِنَّكُمَا نَاصِرَاي»، بعد از آن گونه چپ خود را بر زمین بگذار و صد مرتبه بگو: «أَدْرِکْنی» و این را بسیار تکرار کن. سپس آن قدر بگو: «اَلْغَوْثَ، اَلْغَوْثَ» تا نفس قطع گردد.
بعد از آن سر بردار که خداوند به کرم خود حاجت تو را برآورده میکند، انشاءالله
#امام_زمان #نیمه_شعبان
t.me/shobeiryzanjan
هدایت شده از امتداد حکمت و فلسفه
فلسفه در مواجهه با فضای مجازی.pdf
958.1K
🔹چکیده مقالات برگزیده همایش #فلسفهدرمواجههبافضایمجازی
🔹بنیاد حکمت اسلامی صدرا- ۱۳۹۶
@monir_ol_din
مهدی نصیری:
در نظام آموزشی حوزههای علمیه، یک متن صد صفحهای درباره مهمترین تحول تمدنی چند قرن اخیر (مدرنیته) تدریس نمیشه اما شعار و بحث پیرامون تمدنسازی اسلامی در محافل انقلابی داغ است. این تصور که صرف عبارتپردازی و بلیغگویی، پیشبرندۀ امور و حلال مشکلات است، اصل غالب بر حکمرانی ماست.
🌐 twitter.com/Mnasiri1342/status/1251771877980135424?s=19