🔹حلال کردن حرام خدا...!!
✍ابو بصیر میگوید: به امام صادق (علیه السلام) گفتم: اين آيه را تفسير كنيد كه مىگويد: «(یهودیان) علماء و رهبای خود را معبودهايی در برابر خدا قرار دادند. توبه/۳۱» امام فرمود: بخدا قسم كه علمایشان مردم را به پرستش خود دعوت نكردند، و اگر دعوت هم مىكردند هيچ كس قبول نمیکرد. اما زمانی كه علمایشان حرام خدا را حلال و حلال خدا را حرام كردند، مردم پذيرفتند و ندانسته آنان را عبادت نمودند.
📚الكافي، ج۱، ص۵۳
✍شرح #علامه_مجلسی بر روایت:
واما اگر کسی، تقلید کند از عالمی که طبق #محکمات قرآن و حدیث فتوا میدهد و عادل و موثق باشد؛ پس در حقیقت او از شخص تقلید نکرده، بلکه تقلید کسی را کرده که خداوند اطاعتش را واجب گردانیده (یعنی امام معصوم) و به حکم خداوند، حکم کرده است.
📓مرآة العقول، ج۱، ص۱۸۳
✍شرح #فیض_کاشانی بر روایت:
این حدیث دلالت میکند بر عدم جواز تقلید از مجتهدین در احکام طبق آراء و رأیشان!
📘الوافي، ج۱، ص۲۴۰
#فتوا_طبق_نقل #رد_تقلید_مصطلح
#تقلید_فقط_از_اهل_بیت_علیهم_السلام
Ꭻ᥆iɳ⇣
̽̽❂____⊱∞🦋♥️🦋∞⊰____❂
@eteqadate_shie
❂____⊱∞🦋♥️🦋∞⊰____❂
🔻 فقیه واقعی چه کسیست؟؟!
✅ پاسخ این سوال در بیان آقای #روحالله_خمینی:
و کسی که حدیث روایت میکند و در حلال و حرام اهلبیت علیهم السلام نظر میافکند و احکام آنها را میشناسد، همانا فقیه است؛ ... بلکه در زمان ائمه علیهم السلام، راوی حدیث، فقیه بوده است؛ زیرا ظاهر عبارت حضرت کسی که حدیث ما را روایت میکند، این است که کارش آن باشد و در آن زمانها، چنین کسی فقیه بوده است. و در آن روزگار، رسم بر این بوده است که فتوا را با نقل روایت، بیان میداشتند و این حقیقت بر اهل تحقیق پوشیده نیست.
📚 الاجتهاد والتقليد الخميني، ص۲۷
#راوی_حدیث
#فتوا_طبق_نقل
Ꭻ᥆iɳ⇣
̽̽❂____⊱∞🦋♥️🦋∞⊰____❂
@eteqadate_shie
❂____⊱∞🦋♥️🦋∞⊰____❂
💠 فتوا در زمان معصومین نقل روایت بود.
در روایات اهل بیت علیهمالسلام کسی که طبق رأی و ظن خویش فتوا بدهد بدعتگزار معرفی شده و فرمودهاند دين خدا با رأی و قياس درست نميشود.
🔸 ثقة الاسلام مرحوم کلینی قدس سره شریف نقل میکند:
ابو بصير گويد به امام صادق عليه السلام عرض كردم مسائلی براى ما پيش مىآيد كه حكمش را از قرآن نميفهميم و حديثى هم نداريم كه در آن نظر كنيم ( آیا ميتوانيم به رأى و قياس عمل كنيم؟ ) امام فرمود: نه، زيرا اگر درست رفتى پاداش ندارى و اگر خطا كنى بر خدا دروغ بستهاى.
📚 الكافي (ط - الإسلامية)، ج۱، ص۵۶
📝 محمد بن مکی عاملی جزینی مشهور به #شهید_اول از علمای بزرگ در قرن هشتم در این راستا مینویسد:
✍️ وقتی علمای شیعه در مسئلهای حدیثی را نمییافتند، رجوع میکردند به کتاب شرایع از ابی الحسن بابویه (پدر شیخ صدوق) و فتواهای او عین حدیث بود. بنابراین علمای قدیم فتوا به رأی نمیدادند بلکه کلام معصوم علیهم السلام را نقل میکردند.
📚 ذكرى الشيعة في أحكام الشريعة، ص۵۱
#راوی_حدیث
#فتوا_طبق_نقل
#حرمت_فتوا_بدون_علم
Ꭻ᥆iɳ⇣
̽̽❂____⊱∞🦋♥️🦋∞⊰____❂
@eteqadate_shie
❂____⊱∞🦋♥️🦋∞⊰____❂
💠 فتوا در زمان معصومین نقل روایت بود.
🔹شیخ الطائفه ابوجعفر طوسی قدس الله سره در این باره میفرماید:
🔸قدمای شیعیان از علما نمیپرسیدند این سخن[فتوا] را از کجا آوردهای، بلکه اگر کسی سوال میکرد علما در پاسخ میفرمودند: کتابی معروف و اصلی مشهور(روایات اهل بیت علیهم السلام) دلیل فتوي من است.
📚 العدة في أصول الفقه، ج۱ ، ص۱۲۶
🔗مطلب مرتبط:
قول شهید اول را در اینباره ببینید
#فتوا_طبق_نقل
#مطالبه_دلیل
Ꭻ᥆iɳ⇣
̽̽❂____⊱∞🦋♥️🦋∞⊰____❂
@eteqadate_shie
❂____⊱∞🦋♥️🦋∞⊰____❂