🖊️روز جهانی رفع خشونت علیه زنان!
🔹روزنامه گاردین در گزارشی از 20 هزار آزار جنسی زنان در بیمارستانهای انگلیس پرده برمیدارد. سایت Legaljobs.ir بر اساس آمارهای سال 2023 بیان میدارد در ایالات متحده هر 93 ثانیه، یک زن مورد تعرض جنسی قرار میگیرد. مطابق گزارشات سازمان ملل متحد در سال 2022، 89 هزار زن و دختر در سراسر جهان از روی عمد به قتل رسیدهاند، و تحلیل گزارش حاکی از قتل روزانه 133 زن و دختر به دست نزدیکان خود است که در قالب قتل خانگی یا توسط شریک جنسی آنان رخ میدهد. اخبار جهانی آکنده از این قبیل آمارها درباره وضعیت زنان است.
🔹علیرغم اینکه 25 نوامبر روز جهانی «رفع خشونت علیه زن» در تقویم میلادی ثبت گردیده است، کماکان جهان شاهد این حجم از خشونت و تعرض نسبت به زنان در جوامع مختلف میباشد. بروز این دست آزارها و خشونتها در نسبت با زنان جامعه، ناشی از بنیانهای فکری و ایدئولوژیهای آنان، از جمله لِسهفر و آزادی، است که بدین شکل در متن جامعه بروز پیدا میکند.
🔹متاسفانه چون در اندیشه جوامع دیگر بعد جنسی زن در درجهی نخست توجه قرار دارد و شأن انسانی وی لحاظ نمیگردد، زنان در آن جوامع در همهی وجوه مورد سوء استفاده قرار میگیرند. بعد جنسی زنان برای تبلیغات انواع کالا مورد بهرهبرداری است چون رشد اقتصادی با آن تعریف میگردد، در مراکز نظامی و حوزههای سیاسی زنان برای مطامع جنسی و نیل به اهداف سیاسی به کار گرفته میشوند، در حوزه فرهنگ و رسانه چون زنان قدرت تاثیرگذاری بیشتری دارند لیدرهایی برای اغوا محسوب میگردند. از اینرو هر گونه خشنونتی نسبت به زنان در این زمینهها طبیعی جلوه مینماید به دلیل اینکه توجیه اقتصادی، سیاسی، فرهنگی و اجتماعی دارد. جدول تقویم سالانه مجمع عمومی سازمان ملل متحد مملو از این دست حقوقهایی است در لایههای مختلف جامعه، وقعی به آن نهاده نمیشود.
🔸تنها اندیشهای که با چنین نگاه سخیفی به زنان مقابله میکند و در برابر آن عَلم حقوق زنان را به اهتزاز در میآورد، اندیشهی اسلام دربارهی زنان با قدمتی چند صد ساله است. نگاه اسلام ، تکریم زن و تاکید بر ریحانه بودن وی است و اصل بر حفظ کرامت و منزلت او است. اسلام زن را مایهی سکینت خانواده و موثر در سعادت جامعهی خود میداند و مهمترین و بیبدیلترین نقش آنان را مادری و همسری بیان میدارد. نظر اسلام پیرامون حضور اجتماعی زن، فارغ از جنسیت او و مبتنی بر وجه انسانی وی است و همواره صیانت از حقوق فردی، خانوادگی و اجتماعی زن را تصریح و سفارش نموده است. هر چه زنان جامعهای آگاهتر و بالندهتر باشند و حقوق آنان مراعات گردد، آن جامعه، جامعهی سالمتری خواهد بود.
✍️ نگاشت وقایع | زهرا ملکی
🌐لینک:
https://eitaa.com/events_mapping
https://t.me/events_mapping
🖊️بانو صفورا
🔹حضرت موسی (ع) بعد از درگیری با یکی از قبطیان و مرگ وی، از مصر میگریزد. هنگامی که ایشان بر سر چاهی در مدین میرسند به دختران حضرت شعیب (ع) برخورد میکنند و به آنان برای آب دادن به گوسفندانشان کمک میکنند. حضرت شعیب (ع) دختر خود به نام صفورا را به جهت قدردانی و تشکر در عوض سقایت حضرت موسی (ع) و دعوت وی به محل اقامتشان، نزد حضرت موسی (ع) بازمیفرستد.
🔹 قرآن کریم دربارهی چگونگی کردار بانو صفورا در برابر حضرت موسی (ع)، به عنوان مردی غریبه، هنگامی که برای عرض درخواست پدرش حضور ایشان میرسد، تعبیر « تَمْشِي عَلَى اسْتِحْياءٍ» را بیان میدارد.
🔹عموم مفسرین پیرامون آیهی فوق، «تَمْشِي عَلَى اسْتِحْياءٍ» را راه رفتن و گام برداشتن در کمال حیاء شرح دادهاند. ممزوج کردن فعلی مانند گام برداشتن به همراه فضیلتی مانند حیاء، میتواند به این دقیقه اشاره داشته باشد که تمام حرکات و سکنات انسان، حتی معمولترین فعل او مانند راه رفتن، میبایست همراه با حیا باشد. شایسته است حیاء در قول، فعل و عمل هر فردی وجود داشته باشد؛ چرا که حيا انسان را از زشتی باز میدارد. در هر فردی داشتن حيا، نشانه و شعبهای از ایمان او است. برای کسی که فاقد حیا است، ایمانی وجود نخواهد داشت؛ چنانکه امام محمدباقر(ع) میفرمایند: حیا و ایمان هر دو به یک ریسمان بستهاند، اگر یکی از آن دو برود دیگری نیز به دنبال آن خواهد رفت. مضاف بر این در احادیث مختلف حيا و ایمان ملازم با عقل بیان گردیده است و عقل هر کجا باشد دین و حیا نیز وجود خواهد داشت؛ چه آنکه امام صادق (ع) در حدیث معروف خود، حیا را از جمله جنود عقل برمیشمارند.
🔹در میان معدود آیاتی از قرآن کریم که مصادر حیاء در آن ذکر گردیده، این تعبیر ظریف قرآن پیرامون شرح نحوه گام برداشتن دختر حضرت شعیب (ع) همراه با حیاء، بیشک اشارتی برای اهل ایمان است و الگویی برای زنان جامعهی اسلامی مِن باب نحوهی گفتار و رفتارشان به هنگام حضور در جامعه است. حیاء از برجستهترین کمالات زن در جهانبینی اسلام است و از جمله ویژگیهای زنان عفیفه میباشد. حضور اجتماعی زنان همراه با رعایت حدود الهی و بر اساس حیاء در نگاه اسلام مقصود است.
🔸البته لازم به ذکر است که حیاء تنها مختص به زنان نیست و لازمهی حیات طیبهی هر مومن و مومنهای است و ضروری است مراودات مردان و زنان در بیرون از خانه و به هنگام حضور در اجتماع، بر اساس حیاء و عفت باشد.
منابع:
1. سوره قصص، آیه 23
2. سوره قصص، آیه 25
✍️ نگاشت وقایع | زهرا ملکی
🌐لینک:
https://eitaa.com/events_mapping
https://t.me/events_mapping
🖊️شیطان همچنان در حال تکمیل نمودن پازل خود!
🔹مبتنی بر آیات قرآن، خداوند عهدی را بر آدم (ع) بست؛ اما وی فراموش نمود . بنابر تفاسیر این عهد محتمل است بر دستور خداوند به حضرت آدم (ع) مبنی بر منع او از نزدیک شدن به درختی که مقصود باری تعالی بود . بعد از وسوسه شدن حضرت آدم (ع) و همسرش به وسیلهی شیطان و خوردن از آن درختی که منع شده بودند، آندو بر اثر نافرمانی از پروردگار، از مقامشان فرود آمدند و اندامشان (عورتشان) نمایان گشت.
🔹با توجه به آیات و تفاسیر موجود، این چنین برمیآید که حضرت آدم (ع) و همسرش حوا، قبل از ارتکاب نافرمانی برهنه نبودند، بلکه دارای پوشش یا به تعبیری لباس بهشتی بودند که پس از چشیدن از درخت، از اندامشان فرو میریزد. به تعبیری نافرمانی خدا و پیروی از شیطان دو عاملی بود که سبب گشت لباس از تن حضرت آدم (ع) و همسرش درآورد و موجب هبوط آنان گردد. آیتالله جوادی آملی در این باب میفرمایند:" با پذیرش بهشت برزخی بهعنوان مسکن آدم و حوا، حضرت آدم از نشئه فرا طبیعت به محدوده طبیعت منتقل شد و چنین انتقالی همان تنزل وجودی و مکانتی است. - همانند تنزل قرآن از نزد خدای سبحان برای هدایت مردم- نه تنزل بدنی و مکانی و علاوه براین هبوط چون همراه با توبه و اجتباء حضرت آدم بوده است از آن به هبوط ولایت و خلافت یاد میشود".
🔹شیطان، این دشمن مبین انسان، در برابر خداوند باری تعالی قسم یاد نموده که: " فَبِعِزَّتِكَ لَأُغْوِيَنَّهُمْ أَجْمَعِينَ ، إلا المخلَصین". شیطان همچنان در حال تکمیل نمودن پازل خود در اغوای بشر و در به انحراف کشیدن ذریهی حضرت آدم (ع) است و در هدف خود لحظهای فروگذار نبوده است.
🔸با نگاهی به روند نحوهی پوشش و سبک لباس بشر در تاریخ حیات او از گذشته تا کنون، بیشک متوجه تغییرات آن خواهیم شد. با گذر زمان نحوهي پوشش بشر به سمت برهنگی و عریان شدن پیش رفته و همچنان نیز ادامه دارد. این حد از میل بشر به نامستوری و عریان شدن، با عنایت به دیرین گونهی اغوای حضرت آدم (ع) و همسرش، یادآور میگردد که انتهای این مسیر چیزی جز هبوط بشر از جایگاه خلیفة اللهی را در پی ندارد. میل بشر به برهنگی و عدم رعایت حدود الهی در پوشش، قطعا نافرمانی خدا و پیروی و اطاعت از شیطان است و بدون تردید مسیر بشر در این نافرمانی به "بئس المصير" ختم میگردد و هبوط جامعهی بشری را در پی دارد.
✍️نگاشت وقایع| زهرا ملکی
🌐لینک:
https://eitaa.com/events_mapping
https://t.me/events_mapping
🖊️لاتقربوا الزنا!
🔹نقل است که روزی شیطان و زن بدکاره و زنازادهای به مصاف هم میروند و برای اثبات قدرت و برتری خود به رقابت میپردازند. آن دو با یکدیگر قرار میگذارند که بدترین فسادهای ممکن را انجام دهند و به پیش یکدیگر باز گردند.
🔹شیطان به سراغ دختر و پسری میرود و سعی در اغوا کردن آندو نموده تا به یکدیگر نزدیک گردند و از این طریق آنان را وارد یک رابطه نامشروع نماید.
🔹زن بدکاره در پی اثبات قدرت خود، به ویران نمودن آبادیها، روستاها، شهرها، مُلکها و ایجاد اختلاف و گسست میان روابط افراد همت میگمارد.
🔹هنگامی که آن دو در موعد مقرر پیش یکدیگر باز میگردند زن بدکاره، مسرور و سرخوش از کردار خویش، به نقل خرابکاریهای خود زبان میگشاید: " بسیار آبادیها و روستاها ها را به هم ریختم و ویران نمودم، بسیاری انسان ها را به جان یکدیگر انداختم، شمار زیادی از مردان و زنان را به انحراف کشاندم، شمار زیادی از خانوادهها را برافکندم، بسیاری از حاکمان رابه جنگ وادار نمودم". آنگاه خطاب به شیطان میگوید: از عمل خود بازگو! شیطان در پاسخ زن میگوید: همان قدر که تلاش کنم تا فرزند نامشروعی متولد شود و شخص بدکارهای چون تو در هر جامعهای باشد، ماموریت خود را انجام دادهام!
🔸مقصود از نگارش متن نقل حکایتی کوتاه و عبرتآموز است برای آنکه خطر تولد فرزندان نامشروع و غیرحلالزاده را در جامعه متذکر شود و تحذیر دهد.
✍️ نگاشت وقایع | زهرا ملکی
🌐لینک:
https://eitaa.com/events_mapping
https://t.me/events_mapping
🖊️قُتِلَ أَصْحابُ الْأُخدُودِ!
(بخش نخست)
🔹كلمه اخدود به معناى شكاف بزرگ زمين است. اصحاب اخدود جباران ستمگرى بودند كه زمين را مىشكافتند و آن را پر از آتش مینمودند و مؤمنين مسیحی را به جرم اينكه ايمان دارند و از گرایش به یهودیت اعراض داشتند، در آن مىانداختند و مىسوزاندند.
🔹آیت الله مکارم شیرازی ذیل این آیات میفرمایند: پادشاهى به نام ذونواس در یمن حکومت مىکرد. وى به آیین یهود گرایش پیدا کرد و یهودى شد و نام یوسف را براى خود انتخاب کرد. سپس فرمان داد که همه مردم باید یهودى شوند. به وى خبر دادند که در شمال جزیرة العرب در شهر نجران عدّه اى مسیحى هستند که حاضر نیستند دست از آیین خود بردارند. این پادشاه با شنیدن این خبر فرمان داد: «باید به آنجا رفته، آنها را ادب کنیم». بدین منظور به همراه لشکر انبوهى به نجران رفت، گودالهاى متعدّدى حفر کردند، سپس آتش بسیار شعلهورى در درون گودالها تهیّه نمودند. آنگاه مؤمنان به حضرت مسیح(ع) را در اطراف گودالها جمع کردند. آنهایی که دست از آیین خود برداشته و یهودى مىشدند را رها مىکردند و کسانى که استقامت کرده و دست از آیین مسیح برنمىداشتند را روانه گودالهاى آتش مىکردند.
🔹بر طبق تفسیر المیزان، منظور از قُتِل ، لعنت و طرد از درگاه خداى تعالى است. وصف نار به وَقود در آیهی « النَّارِ ذاتِ الْوَقُودِ»، براى اشاره به عظمت امر آن آتش و شدت اشتعال و افروختگى آن است. «إِذْ هُمْ عَلَيْها قُعُودٌ»، اشاره بدان دارد كه ستمكاران، لب آتش و پيرامون آن نشسته بودند تا سوخته شدن مؤمنين را نظاره كنند «وَ هُمْ عَلى ما يَفْعَلُونَ بِالْمُؤْمِنِينَ شُهُودٌ»، يعنى حاضر بودند و عمل سوزاندن و سوخته شدن مؤمنين را مشاهده مىكردند. قرآن کریم به شدت نفرت ستمکاران از مومنین به سبب ایمان آنها به خدا اشاره مینماید که به خاطر داشتن ايمانشان، آنان را سوزاندند. ادامه آیات با یادآوردی مقاومت مسیحیان آن برهه، خطاب به مسلمانانى که گرفتار آزار، اذیّت و شکنجههاى مشرکان قریش بودند، متذکر میگردد شما هم مقاومت کنید و همانگونه که انتقام مؤمنان به مسیح(علیه السلام) از ذونواس گرفته شد، به زودى خداى تعالى به اينان عذاب دوزخ را مىچشاند و برای مومنین « لَهُمْ جَنَّاتٌ تَجْری مِنْ تَحْتِهَا الْأَنْهارُ» است.
⬅️ ادامه در پست بعدی...
✍️نگاشت وقایع | زهرا ملکی
🌐لینک:
https://eitaa.com/events_mapping
https://t.me/events_mapping
🖊️قُتِلَ أَصْحابُ الْأُخدُودِ!
(بخش دوم)
🔹 در میان اخبار مختلف این روزهای اخیر، خبر مربوط به کمبود داروی حیاتیای به نام وارفارین موضوع مهمی است. اگر اخیر به داروخانه رفته باشید حداقل به یک بیمار مستأصل برخورد خواهید کرد که عاجزانه و ملتمسانه در پيشخوان داروخانه متقاضی قرص وارفارین است. این قرص، داروی حیاتی بیماران قلبی است که میزان غلظت خون آنان را تنظیم میکند، اگر میزان دوز دریافتی این دارو یکی دو روز تغییر یابد و بیمار داروی خود را به هنگام دریافت نکند، زندگی و حیات فرد بیمار قلبی با خطر جدی مواجه خواهد نموده و ممکن است منجر به سکته و مرگ آنان گردد. اگر در اطرافیان یا در خانواده خود یک بیمار قلبی داشته باشید که نیازمند مصرف منظم داروی وارفارین است، آنگاه خطر کمبود و فقدان این دارو را بهتر درک خواهید نمود. نه تنها بیمار لحظات خود را با نگرانی و استرس سپری میکند، بلکه اطرافیان آنان ساعات متمادی خود را همراه با تشویش بسیار به دنبال تهیه داروی مذکور از داروخانهای به داروخانه دیگر میگذرانند.
🔹کمبود داروی انسولین، کمبود شیر خشک کودکان، کمبود قرص پرازوسین و اکنون نیز کمبود داروی حیاتی وارفارین از جمله بازهای خطرناک مافیای دارو است که هر از چندگاه با به هم ریختن بازار داروهای مورد نیاز بسیاری از بیماران، موج التهاب و دلواپسی را روانه جامعه میکنند تا بتوانند خبرسازیهای داغ انجام دهند، در حالیکه خودخواهانه و متفرعنانه شاهد و ناظر گرفتاری و تعب مردم هستند. اما در این بازی که بسیاری ممکن است جان خود را از دست دهند و خانوادههایی را داغدار کنند و کودکانی پدر و مادر خود را از دست دهند، سود هنگفت آن در جیب مافیای دارو خواهد رفت.
🔹گرچه این امر سبب می شود که دولت به جای تمرکز بر امور جاری و مهم، زمان را صرف مدیریت تامین دارو کند و علاوه بر آن هزینههای پزشکی و درمانی و بعضا اقتصادی را به بخش بهداشت و درمان تحمیل مینماید؛ اما مهمترین هدف آنها فراهم نمودن اسباب نارضایتی مردم از کشور و ناکارآمد نشان دادن مجریان دولت در عدم تامین پایدار داروهای بیماران خاص و بههم ریختن سلامت روانی جامعه است.
🔸 خداوند به کسانی که در جامعه مسلمین فتنه بر پا میکنند و بر سر مرگ و زندگی دیگران به راحتی قمار میکنند، وعدهی عذاب جهنم و عذاب حريق را میدهد به گونهای که «إِنَّ بَطْشَ رَبِّكَ لَشَدِيدٌ». همچنان که در ماجرای اصحاب اخدود خداوند باری تعالی یادآور میشوند که «إِنَّ الَّذِينَ فَتَنُوا الْمُؤْمِنِينَ وَ الْمُؤْمِناتِ ثُمَّ لَمْ يَتُوبُوا، فَلَهُمْ عَذابُ جَهَنَّمَ وَ لَهُمْ عَذابُ الْحَرِيقِ». اندیشه و تعمق در آیات شریفهی سورهی مبارکهی بروج این دقیقه را متذکر میگردد که محنت و شكنجهای که به سبب فتنه دشمنان و منافقین، بر مومنین و مومنات وارد میگردد و آنان را در تنگنا قرار میدهد و سلامت و آرامش آنان را نشانه میگیرد، بیشک به دلیل ایمان آنان است؛ لذا اولا، همانند مومنین به حضرت مسیح مامور به استقامت هستند، ثانیا این وعدهای الهی است که سرانجام خداوند انتقامشان را از عاملین آن خواهد گرفت.
✍️نگاشت وقایع | زهرا ملکی
🌐لینک:
https://eitaa.com/events_mapping
https://t.me/events_mapping
🖊️إنما المؤمنون الذين...
🔹بشر اساسا در طول حیات خود به طور فطری به مجموعهای از گزارهها و اصول پایبند است و این پایبندی عموما ناشی از افکار، باورها، تمایلات و عقاید او است. غور در تاریخ زندگی بشر بر این نکته اذعان دارد که هم در میان ادیان الهی من جمله یهود، مسیحیت، اسلام و هم در آئینهای غیرالهی همچون بودیسم، کنفسیوئیسم و غیره، هر یک به نحوی اصول و ارزشهایی را برای پیروان خود به ارمغان آورده و آنها را دعوت بدان می نماید. چنانکه اعمال و رفتار هر فرد نیز تا حدود زیادی بازگو کنندهی تمایلات، گرایشها و باورهای وی است. حتی پیروان و معتقدین به مکتب نیهیلیسم یا پوچانگاری که وجود یک بنیان عینی برای نظام ارزشی بشر را رد میکنند، در واقع این گزاره نیز بازگو کنندهی اعتقادات و باورهای آنان است. لذا نمیتوان فرد یا گروهی را یافت که فاقد گرایش، تمایل و باور معینی باشد.
🔹مجموعهی تمایلات و گرایشهای دینی در تلقی اسلام، تحت عنوان ایمان بیان میشود. امام خامنهای(ره) در بیانات خود پیرامون مقولهی ایمان میفرمایند:«مسأله ایمان، این گروش قلبی، وابستگی فکری و اعتقادی و روانی به یک مطلب، به یک شخص به یک قطب و به یک مرکز، که نامش ایمان است. اما مقولهی ایمان تنها به همین تعریف خلاصه نمیشود که قلب انسان، این گروش و گرایش و گرویدگی را داشته باشد؛ بلکه آن وقتی ایمان به صورت راستین در کسی وجود دارد که بر طبق آن ایمان عمل کند. آن وقتی کسی میتواند ادعا کند که مومن واقعی است که به لوازم ایمان و تعهدات ایمان پایبند باشد. آن وقتی کسی میتواند بگوید من به خدا مومن و معتقدم که زندگی او و متنِ واقعیتِ وجود او، با آن کسی که منکر خداست، تفاوتی داشته باشد.»
🔹اهمیت ایمان در نگاه اسلام آنگاه فهم میگردد که بدانیم خدواند در قرآن کریم، قرین به 70 مرتبه با تعابیر و مضامین مختلف به ذکر عبارت شریفهی «الَّذِينَ آمَنُوا وَ عَمِلُوا الصَّالِحاتِ» میپردازند. از فرهنگ قرآنی چنین مستفاد میگردد که در قرآن کریم، تقدم ایمان بر عمل صالح مطمح نظر است و شرط پذیرش عمل صالح، داشتن ایمان میباشد؛ کمااینکه برای خودِ عمل نیز، خصیصهی صالح بودن را متذکر میگردد. مقصود از عمل صالح نیز، انجام آن دسته از تعهدات متناسب با ایمان است. در مقام تمثیل، اگر در عدد ریاضی ‹ 100000›، هر ‹صفر› را به منزله یک عمل نیک و صالح در نظر بگیریم، زمانی اعمال صالح ما واجد ارزش خواهند بود که حتما ایمان که به مثابه عدد ‹یک› در نظر گرفته شده است، قبل از صفرها قرار گیرد. همانگونه که صفرها به تنهایی و بدون عدد یک، به لحاظ کمیت فاقد ارزش هستند، از منظر اسلام و قرآن نیز انجام عمل نیک و صالح بدون داشتن ایمان مورد پذیرش نیست. در اندیشگاه رهبر معظم انقلاب، عمل صالح یعنی تعهد متناسب با ایمان. همچنین ایشان مومن راستین را چنین تعبیر میفرمایند: "مومن راستین، آن مومنی است که اگر یک کلمه از حقایق و معارف دینی و الهی در دل اوست، آن یک کلمه را با تدبیر، با دقت نظر، با اندیشیدن، با هر چه نسبت به آن یک کلمه مساعد است، ایمان خود را زیادتر کند و این ایمان را از زایل شدن نجات دهد".
🔹مضاف بر این، ایمان از منظر اسلام و قرآن شرایط و خصیصههایی را دارا است که در جای جای قرآن و به طور متعدد بدانها اشاره گردیده است. نخست آنکه ایمان مورد نظر قرآن، ایمانی است که همراه با آگاهی،فهم، بصیرت و شعور است و بهدور از هرگونه تقلید کورکورانه و تعصب جاهلیت است. چه بسا قرآن در آیات مختلف پیروی کورکورانه و از روی تعصبِ اعراب جاهلیت را مذمت مینماید. بیشک ایمانِ توأم با آگاهی، درک و شعور است که ایمان مستقر را رقم میزند و در قلب مومن ریشه میدواند و در نهایت در عمل و رفتار او ظهور و بروز مینماید. نکته دوم پیرامون ایمانِ مورد نظر قرآن، مقولهی مولد بودن ایمان و تعهداتی است که در پی آن بر هر فرد مومنی موجب میگردد، درواقع مقصود تعهدآفرین بودن ایمان است. در منطق قرآنی، مومن حقیقی فردی مکلف، متعهد و عامل به حدود و دستورات الهی است.
🔸نتیجه ایمان با چنین خصیصههایی، مومنی حقیقی است که به موارد ذیل متصف میباشد:
1. با یاد خدا، وجلت قلوبهم در مورد وی رقم میخورد؛
2. با شنیدن آیات الهی، ایمان وی افزون میگردد؛
3. همواره بر خدا توکل دارد، هماره جزء اقامهکنندگان نماز است؛
4. از آنچه خدا روزی او میکند انفاق میکند.
مومنینی که واجد چنین خصیصههایی باشند، بیشک در نزد پروردگارشان دارای درجاتی هستند و مشمول مغفرت و رزق کریمانهی الهی میباشند.(سوره مبارکه انفال آیات 1 تا 4)
✍️نگاشت وقایع |زهرا ملکی
🌐لینک:
https://eitaa.com/events_mapping
https://t.me/events_mapping
🖊️جاویدان انقلاب اسلامیِ عزیزِ ما!
🔹 در میان انقلابهای مختلف دنیا، انقلاب اسلامی ایران در سال 57، همواره از حیث ماهیت، چگونگی و علل تحقق آن مورد مداقه و مطالعهی اندیشمندان حوزههای مختلف بوده است.
🔹گرچه انقلاب اسلامی ایران در سال 57 در جهت تغییرات بنیادین ساختار سیاسی حکومت رقم خورد؛ اما چند خصیصهی مهم پیرامون آن میتوان برشمرد که آن را از سایر انقلابها متمایز مینماید.
🔹یکی از علل شکلگیری انقلاب اسلامی، مردمی بودند که نیاز به تغییر را در خود و در جامعهی خود احساس نمودند. حکومت پهلوی آن روزگار بسیاری از حدود و خطوط قرمز مردم را زیر پا نهاده بود و همین امر سبب نارضایتی و خروش بسیاری گردید. لذا این انقلاب کاملا مردمی بوده و تکیهی آن بر مردم بود، چه آنکه این عامل مهم منطبق بر سنت قرآنیِ «إِنَّ اللّهَ لاَ یُغَیِّرُ مَا بِقَوْمٍ حَتَّى یُغَیِّرُواْ مَا بِأَنْفُسِهِمْ» بود.
🔹بشر فطرتا آزادیخواه است و هیچگونه ظلمی را برنمیتابد و همین خصیصهی وی در همیشهی تاریخ، عامل حرکت و تحول جوامع بشری بوده است. علت دیگر تحقق این انقلاب حس آزادیطلبی و استقلالخواهی مردم بود که توسط امام راحل (ره) در مردم زنده شد و جان دوباره یافت.
🔹 نکتهی درخور توجه و مهم دیگر، داشتن ماهیت الهی و معنوی انقلاب اسلامی و ممزوج بودن آن با متغیر بنیادین ایمان میباشد. مردم به کمک باورهای دینی خود و در جهت حفظ حدود و ارزشهای دینیای که بدان پایبند بودند با یکدیگر همگام شدند و توانستند چنین تحولی را سبب گردند.
🔹بیشک تحولی که مولفهی مهم مردمی بودن زیربنای آن باشد و به مردم تکیه داشته باشد و مطابق فطرت بشری و قوانین الهی نیز رقم بخورد، مستحکمتر و پایدارتر خواهد بود و بقای آن تضمین شده است. همچنین بر خلاف برخی نظریه پردازان که برای بسیاری از انقلابها دورههای تولد، رشد و نزول را متصور هستند، انقلاب اسلامیِ ما به دلیل آنکه واجد ویژگیهای دینی و مطابق قوانین الهی است، و به جهت آنکه قوانین الهی محدود به زمان و عصر و مکان خاصی نیست، همواره پویا و در حال رشد است.
🔹امام خامنهای (مدظله العالی)، انقلاب اسلامی را شجره طیبهای تنومند و تناور میدانند که از استحکام ساخت درونی برخوردار است و ریشهدار میباشد و چون قائل به مقاومت در سایهی ایمان و باورمند به وعدهی الهی است، بیان میدارند هیچ طوفانی نمیتواند آن را از جای برکند. ایشان بر این باورند که این انقلاب یک نظم جدید برای بشریت ارائه نموده است و نسخهی حرکت و پیشرفت همهی مسلمان در جهان اسلام میباشد.
🔸بر همین اساس، مادامی که این انقلاب ماهیت معنوی و الهی خود را حفظ نماید و پایبند به صیانت از هویت انقلاب اسلامی خود باشد و ارزشهای آن از سوی آحاد جامعه شناخته و ارج نهاده شوند، با پشتیبانی مردم فقید، ایرانِ عزیز پابرجا و جاودان خواهد بود.
🔸ضمن آنکه قادر است روحیهی انقلابی خود را صادر کند و یقینا برای مظلومان عالم از حیث ایستادگی در مقابل زورگویان، عبرتآموز است.
✍️نگاشت وقایع | زهرا ملکی
🌐لینک:
https://eitaa.com/events_mapping
https://t.me/events_mapping
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✍️نگاشت وقایع | زهرا ملکی
🌐لینک:
https://eitaa.com/events_mapping
https://t.me/events_mapping
🖊️تَبَرُّج جاهلی
🔹یکی از نیازهای طبیعی بشر، کسب محبت و اعتماد اطرافیان خود و مورد احترام و اکرام قرار گرفتن از سوی دیگران است؛ اما مشکل هنگامی رخ میدهد که این نیاز به درستی پاسخ داده نشود و در فرد مشکلساز گردد، به گونهای که افراد به منظور حصول توجه و تمجید کسانی که در دایرهی ارتباطی آنان هستند به شکلی افراطی سرمایهی حیات خود را برای آن صرف مینمایند.
🔹از منظر مباحث روانشناسی، «اختلال شخصیت نمایشی» عارضهای است که فرد مبتلا بدان علاقهمند است کانون توجه دیگران قرار گیرد و همواره به دنبال تایید دیگران میباشد. از ویژگیهای بارز این اختلال، احساساتی بودن و توجهطلبی مفرط است. در این الگوی رفتاری بیثبات و بیش از حد هیجانی، افراد غالبا دارای وضعیت روحی ناپایداری هستند و خودباوری و اعتماد به نفس در آنها متاثر از میزان توجه دیگران بدانها است. افرادی که دچار این عارضه میباشند بیش از اندازه به ظاهر و فیزیک خود اهمیت میدهند و استفاده از لباسهای نمایشی از عادات بارز آنها است . فرد مبتلا به اختلال شخصیت نمایشی ( هیستریونیک)، عموما از طریق رفتارهای متفاوت و هیجانی، شیوههای اغواگری و عشوهگریهای جنسی و زننده در صدد جلب توجه اطرافیان خود است؛ به گونهای که اگر توجه لازم را دریافت نکند دچار سرخوردگی و احساس یاس میگردد. این صفات موجب پریشانی ذهنی در فرد میگردد و آسیبهای اجتماعی و کارکردی را به دنبال خواهد داشت. شایان ذکر است که صاحبنظران این حوزه تصریح مینمایند این اختلال در زنان شایعتر است.
🔹امروزه این دست کنشها و اعمال نمایشی، بیش از هر روزگار دیگری در جوامع مرسوم گردیده است. مضاف بر شیوهی حضور افراد در محافل خانوادگی و اجتماعی و نحوهی رفتار و کردار آنان هنگام حضور در جامعه، متاسفانه فضای مجازی، انواع شبکههای اجتماعی، صفحات شخصی وِب و غیره، همگی بستری برای خودآرایی و به نمایش گذاشتن خویش به منظور دریافت توجه بیشتر از سوی دیگران گردیده است. این مسأله به گونهای است که فرد با پوشش ظاهری و رفتار نامتعارف خود همچون برج و سکویی میماند که از فاصله نزدیک و دور، پیوسته توجه و التفات دیگران را به خود جلب مینماید.
🔸این مساله در جهان بینی اسلام تحت عنوان تبرج بیان میگردد و مطابق احکام الهی هر گونه رفتار و عملی که شکلی از تبرج محسوب گردد حرام است. خداوند در قرآن کریم خطاب به همهی بانوان به طور عموم، و به زنان پیامبر به طور خاص، دستور میفرمایند که هنگام حضور در جامعه و در زمانی که بیرون از خانه هستید، به گونهای ظهور پیدا نکنید که موجب جلب توجه دیگران گردید، «وَقَرْنَ فِي بُيُوتِكُنَّ وَلَا تَبَرَّجْنَ تَبَرُّجَ الْجَاهِلِيَّةِ الْأُولَى»!
🔸مطابق اندیشهی مفسرین، بَرْج، مکان و قلعهای است که برای همه آشکار است و مراد از تبرج، خودنمایی و جلوهگری زن در مقابل انظار دیگران است به گونهای که منجر به جلب نفوس و تحریض مردان گردد. قرآن کریم بدین منظور به زنان مومن پیرامون نحوهی رفتار و کردار و شیوهی عمل آنها دستوراتی را متذکر میگردد:
1. زینتهای خود را بر بیگانه آشکار مسازید (آیهی 31 و 60 سورهی نور)؛
2. اندام و جسم خود را با لباس مناسب بپوشانید (آیهی 31 سورهی نور)؛
3. هنگام راه رفتن پاهای خود را به گونهای که خلخال و زینت پنهان آن آشکار گردد بر زمین مکوبید (ایهی31 سورهی نور)؛
4. به گونهای سخن مگویید که مورد طمع کسانی قرار بگیرید که دچار مرض قلب هستند و به درستی و به شکل قول معروف سخن بگویید (آیهی 32 سوره احزاب).
✍️نگاشت وقایع | زهرا ملکی
🌐لینک:
https://eitaa.com/events_mapping
https://t.me/events_mapping
🖊️چرایی دستور پوشش در اسلام برای بانوان!
🔹 در نگاه مدرن شیوهی پوشش بانوان متاثر از فلسفهی اباحيگری است و از منظر مباحث روانشناسی تنها هنگامی بدان اشکال وارد است که فرد به منظور کسب توجه دیگران دچار نوعی افراط میگردد؛ لذا آن را نوعی اختلال و عدم اعتماد به نفس وی تلقی مینماید. این نگاه بیشتر از حیث فردی به مساله میپردازد و تاثیر سبک پوشش زنان بر تنظیم مناسبات میان زن و مرد و آثار اجتماعی ناشی از آن در این نگاه نادیده انگاشته میگردد. بر خلاف این تلقی، دیدگاه و احکام اسلام برای بانوان مطابق با فطرتی است که بر اساس آن خلق شدهاند و به همین سبب برای آن حدودی را مترتب میداند.
🔹استاد مطهری در این خصوص میفرمایند:
"علت اینکه در اسلام دستور پوشش اختصاص به زنان یافته است این است که میل به خودنمایی و خودآرایی مخصوص زنان است.
🔹از نظر تصاحب قلبها و دلها مرد شکار است و زن شکارچی، همچنانکه از نظر تصاحب جسم و تن، زن شکار است و مرد شکارچی. میل زن به خودآرایی از این نوع حس شکارچیگری او ناشی میشود. در هیچ جای دنیا سابقه ندارد که مردان لباسهای بدن نما و آرایشهای تحریک کننده به کار برند.
این زن است که به حکم طبیعت خاص خود میخواهد دلبری کند و مرد را دلباخته و در دام علاقه به خود اسیر سازد. لهذا انحراف تبرّج و برهنگی از انحرافهای مخصوص زنان است و دستور پوشش هم برای آنان مقرر گردیده است"(1).
📗(1)استاد مطهری، مسئله حجاب، ص۸۰
✍️نگاشت وقایع | زهرا ملکی
🌐لینک:
https://eitaa.com/events_mapping
https://t.me/events_mapping
⬛ اللَّهُمَّ إِنَّا لَا نَعْلَمُ مِنْهُ إِلَّا خَیْرا»
▪️غایت جهاد مخلصانه و تلاشهای خستگیناپذیر انسان مؤمن در راه خدا، عاقبتی جز شهادت نیست!
▪️گرچه به هنگامه گفتن و نوشتن از فقدان عزیزان نفس تاب نمیآورد و قلم میلغزد و اشک بیاختیار سرازیر میگردد؛ اما ما همچنان مأمور به «فَاستَقِم كَما أُمِرتَ وَمَن تابَ مَعَكَ» هستیم، باشد که خداوند ما را در زمرهی صدیقین و شهداء بپذیرد، إن شاء الله.
🤲 اللَّهُمَّ صَلِّ عَلَی مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ وَ اخْتِمْ لِی بِخَیْرٍ.
✍️نگاشت وقایع | زهرا ملکی
🌐لینک:
https://eitaa.com/events_mapping
https://t.me/events_mapping
🖊️ "وَمَا ٱلنَّصرُ إِلَّا مِن عِندِ ٱللَّهِ ٱلعَزِيزِ ٱلحَكِيمِ"[1]
🔹در جهانبینی اسلام ناب محمدی نشانههای بسیاری از فراگیر شدن فتنههای متعدد بر روی زمین در دوران آخرالزمان از ائمه اطهار علیهمالسلام برای ما شیعیان روایت شده است. جبههی ایمان و ما شیعیان بر این باوریم که مامور به جهاد و استقامت در برابر جبهه باطل و کفار هستیم و به مددالهی و با ایمان راسخ خود زمین را از لوث وجود اهل کفر خواهیم زدود.
🔹پاسخ چنین یاوهگوییها و لاطائلاتی را که تروریستها امروز داعی آن هستند، بزرگ مرد میدان جبههی حق، سردار گرانقدر حاج قاسم سليماني پیش از این ترسیم نمودهاند.
🔹امروز ما پیروان و فرزندان همان مکتبی هستیم که حاج قاسمها در آن بالنده شدند و درخشیدند و خواب را از چشم اربابان جبهه کفر ربودند و نامشان رعب و رهب بر قلب و جان آنان افکند.
🔹لذا ما منتظر شما هستیم و مرد این میدان برای شما ما هستیم و صد البته به فرموده مقام عظمای ولایت: "به حول و قوهی الهی ایران قوی است و مقتدرتر هم خواهد شد."
📜 [1]"و خدا آن [امداد غيبى] را جز مژدهاى براى شما قرار نداد، تا بدين وسيله قلبهاى شما بدان آرامش يابد ،[آگاه باشيد] يارى جز از جانب خداى پيروزمند حكيم نيست"، آیه 126، سوره مبارکه آل عمران.
✍️نگاشت وقایع | زهرا ملکی
🌐لینک:
https://eitaa.com/events_mapping
https://t.me/events_mapping
🖊️یه عمر مادري...
🔹از همون روزهای اول که یه بانویی متوجه میشه مادر شده، دیگه ارجحیتش ميشه فرزندش و دائما با این حس زندگی میکنه که این رو بخرم برای بچهام، این وسیله برای بچهام، بچهام چی بپوشه؟ حال بچهام چه جوریه؟ پس بچهام چی؟ بچهام سیره یا گرسنه؟ سردشه یا گرمشه؟ جاش خوبه یا بده؟ وَ وَ وَ.
🔹در تمام لحظات و ثانیهها مادر به فکر بچه است و انگار دیگه خودش نیست، تمام اولویتها و همّ و غمش میشه بچه. لحظاتی که مادر حتی وقتی نشسته و داره فرزندش رو با نگاه و مهر مادرانهاش دنبال میکنه این دغدغه رو داره که بچهاش زمین نخوره، چیزی تو دست بچه نره، غذای آلوده نخوره، کسی بچهاش رو اذیت نکنه. مادر، بهترینها رو برای فرزندش میخواد و آرزوهای زیادی براش داره و مدام پیش خودش این رو زمزمه میکنه که خدایا تو مراقب بچهام باش، اون رو به تو سپردم...
🔹این حال و هوای مادرانه شامل کل سالهای زندگی بچه از نوزادی تا بزرگسالی میشه ، از لحظهای که بچه در بطن مادر هست، تا تولدش، بعد یک ماهگی، دو ماهگی، سه ماهگی ...، سپس یک سالگی، دو سالگی، بعد مدرسه رفتن، درس خوندن، دانشگاه رفتن و بالنده شدنش در جامعه، ازدواج بچه و سروسامون گرفتن اون و نهایتا زندگی مشترکش و نوادگان و اینکه آیا خانواده بر وفق مراد بچهی اون هستند یا خیر هم بهش اضافه میشه!
🔹حالا فرض کنید مادری این بچهی عزیزتر از جانش رو بزرگ کنه، بشه یک نوجوان رعنای 17 یا 18 ساله که در نگاه مادر بهترین نعمتیه که خدا بهش داده و تا نگاهش به بچه گره میخوره یا اون رو از دور میبینه مدام زیر لب قربون صدقهی این نعمت الهی میره، قدیمیا میگفتن جگر گوشه، به نظرم یعنی اون چیزی که تو حتی برای ثانیهای نمیتونی ازش غافل بشی...
🔹حالا تو برههای که کشور مورد تهدید دشمن قرار گرفته و حیثیت و کیان میهن در خطره، این مادر با این احساساتی که تو وجودش هست حاضر میشه بچه رو فدای میهن کنه و فرزند 17 و 18 سالهاش رو با هزاران دعای مادرانهاش بدرقه و راهی جبهه میکنه...
و در زمانی پر تلاطم و پرخروش فقط خبر شهادت فرزندش برمیگرده! حالا این مادر میمونه و صبر و استقامتی که باید از خودش نشون بده و یاد شهید عزیزش که دیگه اون زمزمهها و قربون صدقهها میشن ورد زبونش؛ اما آهسته و زیر لب و در وجود خودش که مبادا از حزن و اندوه اون ديگران هم اندوهگین بشن! دیگه لحظه لحظهی باقی ماندهی عمرش رو میشماره تو برسه به اون ثانیهای که بتونه دوباره شهیدش رو ببینه، تا اینکه برسه به اون لحظهای که موقع رفتن میشه و مهیا میشه برای ملاقات شهیدش...
🔹خب به نظرتون این انتظار چه قدر طول میکشه؟ یک سال؟ دو سال؟ سه سال؟ ده سال؟ بیست سال؟ سی سال یا چهل سال؟
🔸امروز تشییع مادر شهیدی بودم که بعد از چهل سال انتظار به ملاقات فرزند رشیدش رفت و من پیش خودم بارها و بارها این چهل سال صبر رو داشتم حلاجی میکردم و از نو به خودم این تلنگر رو زدم که ما چقدر مدیون و مرهون شهدا و مادران گرانقدر اونها هستیم...
🌷بانو بِمانی قاسمی مادر شهید سرافراز غلامحسین حیدری.
🔸خدایا ما رو قدران همهی شهدا و مادرانشون قرار بده و به ما توفیق بده فرزندانی صالح و غیور همچون مادران شهدا برای اسلام تربیت کنیم، إنشاءالله.
✍️نگاشت وقایع | زهرا ملکی
🌐لینک:
https://eitaa.com/events_mapping
https://t.me/events_mapping