هدایت شده از رخ
7.44M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رویداد خانواده برگزار میکند:
تماشا و نقد فیلم "تصور"
📌ناقد: خانم دکتر سمیه خراسانی
🔘روش شرکت: حضوری و مجازی
📆تاریخ: دوشنبه 1403/11/1
🕰زمان: ساعت ۱۴ الی ۱۷
🌏مکان: قم. بلوار امین، کوچه ۸، ساختمان جامعة المرتضی، طبقه دوم، سالن اجتماعات
💳 هزینه ثبت نام : ۵۰ هزار تومان
۶۰۶۳۷۳۱۱۶۸۶۳۱۳۲۴
فاطمه آشناد
🆔 ثبت نام:
@Ashnad1402
#رویداد_خانواده
#نهمین_نشست
#نقد_فیلم
#تصور
🔸@familyevent
28.45M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬نام فیلم :خجالت نکش1(قسمت دوم)
✅بارداری در سنین میانسالی فشار اجتماعی زیادی را برای زوجین بهمراه دارد. گویی زن و مرد میانسال اجازه روابط زناشویی یا آشکار شدن آن با بارداری زن را ندارند. در حالیکه زوجین میانسال که با پدیده آشیانه خالی مواجه میشوند، با حضور یک نوزاد میتوانند دوره مفید و شادی را داشته باشند. البته در این وضعیت باید سلامت پدر و مادر و نیازهای کودکی که جوانیاش با پیری والدین همراه میشود نیز مد نظر باشد.
✅ مخفی کردن بارداری به جهت مناسبات فرهنگی است که بویژه زن میانسال را با شرمساری مواجه میسازد. به نحوی که صنم مدت شش ماه خودش را از همه مخفی کرده است تا نوزاد به دنیا بیاید. و مهمتر آنکه برای داشتن نوزاد سناریو سرراهی بودن او را طراحی کرده اند.
✅ نحوه مواجهه فرزندان متاهل یا بزرگسال خانواده با بارداری مادر میانسال هم مساله ای جدی است. علاوه بر آنکه زوج میانسال در حالی بچه دار میشوند که فرزندان متأهل آنها پس از هفت سال هنوز فرزندی ندارند، چون حوصله ندارند، پدر نوزاد در راه بسیار خوشحال است...
ادامه دارد...
#رویداد_خانواده
#نقد_فیلم
#خجالت_نکش
🔸@familyevent
60.37M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
مردانگی ایرانی
🔹در سیر تحول مردانگی بویژه بعد از مشروطه، مردان و مردانگی غربی بتدریج جایگزین #مردانگی_جوانمردانه و لوطی شد.
🔹 تاثیر مردانگی غربی را می توان تا متحدالشکل کردن لباس مردان و ترویج تک همسری در دوره رضاخان پی گرفت.
#نشست_نقد_کتاب_مردانگی_ایرانی
#رویداد_خانواده
#دکتر_مجید_دهقان
@familyevent
سرزمین عجایب 5.pdf
776K
#در_سرزمین_عجایب_۵
بگو هدیه چی گرفتی؟
🎁خانم آقا باز سخنرانی کردیا! اصلا همین خانوما که شوهراشون چیزی براشون نخریدن، حق و وظیفه شون چی میشه پس؟
✍️زینب رحیمی تالارپشتی
@familyevent
#دومین_جلسه_نقد_فیلم
نهمین نشست از سلسله نشستهای "رویداد خانواده" امروز به منظور تماشا و نقد فیلم "تصور"، در سالن المرتضی برگزار گردید.
اهمیت نقد فیلم در مطالعات اجتماعی: پلی میان نظریه و واقعیت
نقد فیلم، به عنوان یک رویکرد نوین در علوم اجتماعی، بهویژه در حوزههایی مانند جنسیت و خانواده، ابزاری قدرتمند برای پیوند زدن دانش نظری با واقعیت عینی است. در بسیاری از موارد، علاقهمندان این عرصه(بخصوص دانشجویان) با وجود تسلط بر مفاهیم نظری، در تطبیق آنها با پدیدههای اجتماعی و تحلیل انتقادی آنها دچار مشکل میشوند. نقد فیلم، با ارائه روایتهای تصویری از واقعیت اجتماعی، فرصتی را فراهم میکند تا ایشان، آموختههای خود را در بوته آزمایش قرار دهند و درک عمیقتری از نحوه تبلور مفاهیم نظری در زندگی روزمره به دست آورند.
این فرآیند، مهارت تحلیل انتقادی و تفکر نقادانه را نیز پرورش میدهد. تماشای فیلم و نقد آن، کمک میکند تا الگوهای موجود در روابط اجتماعی شناسایی و پیشفرضهای مخفی در روایتها کشف شود و در هر حال دیدگاههای متفاوت در نظر گرفته شود.
به طور خلاصه، نقد فیلم به عنوان یک تمرین علمی، مهارت تحقیق و پژوهش را در مخاطبین علاقهمند در این زمینه تقویت و آنها را برای تحلیل نقادانه واقعیت اجتماعی آماده میسازد.
#رویداد_خانواده
#نقد_فیلم
#تصور
@familyevent
12.11M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#دومین_جلسه_نقد_فیلم
🔰عدم تقارن در نسبتهای خانوادگی و جنسیتی: بازتابی از ساختارهای اجتماعی
در اغلب زبانها شاهد عدم تقارن در #نسبتهای_خانوادگی_و_جنسیتی هستیم. به عنوان مثال، برای زنان در مراحل مختلف زندگی، نسبتهای متعددی وجود دارد، مانند هوو ، بیوه ، ترشیده و ... .
اما برای مردان، چنین تنوعی در نسبتها مشاهده نمیشود. این امر نشانی از #ساختارهای_اجتماعی _و_فرهنگی است که جایگاههای ارزشی متفاوتی را برای زنان و مردان قائل است.
❌❌نکات قابل توجه:
🔻زبان به عنوان آینه فرهنگ: زبان تنها ابزاری برای ارتباط نیست، بلکه بازتاب فرهنگ و ساختارهای اجتماعی نیز هست. عدم تقارن در نسبتهای خانوادگی و جنسیتی در زبان از جمله زبان فارسی، نشاندهنده نگرش جامعه به نقشهای جنسیتی است.
🔻ساختار پدرسالارانه: در جوامع پدرسالار، نقشها و مسئولیتهای زنان به دقت تعریف شده و در چارچوب خانواده محدود میشود. این امر در زبان نیز منعکس میشود، به طوری که برای زنان در هر مرحله از زندگی، لقب و نسبتی خاص تعریف شده که جایگاه و نقش آنها را در خانواده مشخص میکند.
🔻سیاستهای زبانی: سیاستهای زبانی میتوانند در تقویت یا تضعیف این عدم تقارن نقش داشته باشند. به عنوان مثال، استفاده از عناوین جنسیتزدوده (مانند "دانشجو" به جای "دانشجوی پسر" یا "دانشجوی دختر") میتواند به کاهش تمایزات جنسیتی در زبان کمک کند.
#رویداد_خانواده
#نقد_فیلم
#تصور
@familyevent
🔰 #دومین_جلسه_نقد_فیلم
تفاوت در الگوهای شناختی زنان و مردان: #ذهن_خطی در برابر #ذهن_حلزونی
مطالعات نشان میدهد که الگوهای شناختی زنان و مردان تفاوتهایی با یکدیگر دارند. ذهن مردان اغلب به صورت خطی عمل میکند، به این معنا که مراحل و گامهای مشخص و پیشبینیپذیر دنبال میشوند. اهداف و برنامهها معمولاً از قبل تعیین شده و مسیر رسیدن به آنها روشن است.
اما ذهن زنان بیشتر شبیه یک حلزون عمل میکند، یعنی در یک مسیر پیچیده و غیرقابل پیشبینی حرکت میکند. در این الگوی شناختی، مراحل بعدی مشخص نیست و عدم قطعیت، نقش مهمی در تصمیمگیری ایفا میکند.
این "عدم قطعیت و تعلیق" در زندگی زنان به وضوح قابل مشاهده است. تصمیمات و برنامههای آنها به شدت تحت تأثیر رویدادهای زندگی تاهلی قرار میگیرد. ازدواج، بارداری، تعداد فرزندان، شغل همسر و ... همگی عواملی هستند که میتوانند مسیر زندگی یک زن را به طور ناگهانی تغییر دهند. به همین دلیل، زنان در تصمیمگیری در شرایط عدم قطعیت، نیازمند مهارت آموزی هستند. اگرچه آنان به دلیل تجربه زندگی در فضای تعلیق و ابهام، انعطافپذیری و سازگاری بیشتری نشان می دهند، اما اغلب از تحقق اهداف خود باز می مانند.
در مقابل، مردان به دلیل الگوی شناختی خطی، در شرایط عدم قطعیت دچار مشکل میشوند. آنها به دنبال پیشبینیپذیری و کنترل هستند و در مواجهه با رویدادهای غیرمنتظره، ممکن است دچار سردرگمی و استرس شوند.
این تفاوتها در الگوهای شناختی میتواند ریشه در عوامل #زیستی_اجتماعی_و_فرهنگی داشته باشد.
درک این تفاوتها میتواند به بهبود روابط بین زنان و مردان کمک کند.
انعطافپذیری و سازگاری زنان در شرایط عدم قطعیت، یک توانایی ارزشمند است که باید به رسمیت شناخته شود.
✍️ فاطمه آشناد،دانشجوی دکتری
#رویداد_خانواده
#نقد_فیلم
#تصور
@familyevent
هدایت شده از عصر زنان
30.69M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ | #نشست
♦️ما با طیفی از مادرانگی روبرو هستیم.
♨️نشست:
چالشهای مادرانگی در نسل دیروز، امروز و فردا
▫️با ارائه:
دکتر سمیه خراسانی
#نشست #ریلز #مادرانگی #چالش #عصر_زنان_عصر_دانایی_و_آگاهی
🗓 برگزار شده در؛ چهارشنبه ۱ دی ماه
📺 فایل کامل تصویری
📻 فایل کامل صوتی
♦️پایگاه تحلیلی تخصصی عصر زنان
🌐|@asrezanan_ir|
41.13M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#نشست_علمی_نقد_کتاب_مردانگی_ایرانی
🔰نوع جدید مردانگی در ایران
مردانگی در همه انواع خود، در جامعه ایرانی یا غربی، به نوعی در خدمت #بازتولید_مردانگی مسلط است. این مردانگی گاه دال #قوامیت و #شوهرانگی را پر می کند، گاه #غیرت و گاه در خدمت #تقویت_نقش_پادشاه است.
ادامه این رویه را می توان در پذیرش کودتای رضاخانی و شکست جریان #مشروطه در تاریخ تطور مردانگی ایرانی پی گرفت.
در مردانگی جدید، مسئولیت عمومی مردان در قبال جامعه، به مردانگی محافظ و تقویت کننده پدر بزرگ، پادشاه، تبدیل می شود.
#رویداد_خانواده
@familyevent
24.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎬نام فیلم :خجالت نکش1(قسمت سوم)
نکات مثبتی که فیلم در ضمن خود به آن اشاره دارد:
✅ فرزند دختر به عنوان دستگیر پدر و مادر معرفی میشود. این مسأله البته در کنار تکرار بیش باری نقش فرزندان دختر در مراقبت از پدر و مادر، اهمیت فرزند دختر و مناسبات عاطفی میان والدین و دختران شان را گوشزد می کند.
✅ مساله دیگر در آنچه ناشکری خوانده میشود است. از دست رفتن نوزاد در ضمن فیلم، بویژه به مادر کودک اهمیت و ارزش نوزادش را یادآور میشود. نوزادی که پس از تولد فرصت در آغوش کشیدن و تغذیه او را پیدا نکرده است. تمامی این ماجرا بیش از چند ساعت طول نمیکشد اما اهمیت فرزند و جایگاه او پس از بدنیا آمدن و ایجاد نخستین پیوندهای عاطفی میان والدین و او را آشکار میسازد. بخشی از زوجینی که قصد سقط جنین را داشته اند پس از بدنیا آمدن و در آغوش کشیدن او، از تصمیم خود پشیمان شده و حتی فکر کردن به آن نیز آزارشان میدهد. فیلم به خوبی به این زوجین هشدار می دهد و از آنان میخواهد تا بدنیا آمدن فرزند از سقط او به جهت مناسبات اجتماعی- فرهنگی منصرف شوند.
✅اگرچه فرزندآوری بویژه در دنیای امروز با دشواریها و چالشهای جدی از جانب والدین و فرزند مواجه است اما فراموش نکنیم بدنیا آمدن هر نوزاد به معنای آن است که خداوند هنوز به بشریت و اراده و توان او در تصحیح امور جهان امیدوار است.
#رویداد_خانواده
#نقد_فیلم
#خجالت_نکش
🔸@familyevent
#مردانگی به عنوان نمایش رویهای جنسیتی است که ساختار جنسیت همانند #زنانگی آن را خلق و هدایت میکند.
مردانگی فرهنگی در این نگاه و منظر هویتی است که تحت ساختار جنسیت به عنوان متغیر مستقل و مؤثر اجتماعی خلق و هدایت میشود.
مردانگی همچون زنانگی میتواند در حیطه دو رویکرد #ذاتمحور و یا #برساختی یا رویه سوم و جدید تحت عنوان #رویکرد_تعاملی به عنوان رویهای در برخوردهای فرهنگی با ظرفیتهای زیستی باشد.
مردانگی فرهنگی در این بخش در ارتباط با چهار حوزه تعریف میشود:
در ارتباط با مردانگی به عنوان نشانه هویتی، در ارتباط با نهاد خانواده، در ارتباط با زنانگی و در نشانههای مردانگی فرهنگی در خانواده مسلمان ایرانی.
صرفنظر از رویکردهایی در توجیه ذاتی یا برساختی بودن مردانگی که این نوشتار در پی اثبات یا رد آنها نیست، مردانگی هویتی در انطباق حداکثری با ذخیره بیولوژیکی جنس مذکر باشد یا هویت برساختی زمانمند و مکانمند، در هر صورت دچار بیشباری جنسیتی و همچنین حاوی برخی رفتارها و کنشهای تجویزی و غیرمتناسب با رویههای انسانی و اصول اخلاقی است.
مردانگی، هویت جنسیتی و مؤلفهای محوری در عرصه عمومی در دوران #مدرن و #سنت است. یکی از دلایل بیشباری مردانگی به جهت آن است که مؤلفه محوری در نظر گرفته شده است که مسئولیتی بیش از حدود توانایی انسانی مردان است.
برگرفته از مقاله «چالش مردانگی فرهنگی و خانواده اسلامی» نوشته دکتر سمیه خراسانی
#رویداد_خانواده
#مطالعات_زنان
#خانواده_جنسیت
#مردانگی
#زنانگی
🔸 @familyevent
6.93M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#دومین_جلسه_نقد_فیلم
🔹 قسمتی از فیلم سینمایی «تصور» با برجسته کردن موضوع #خشونت و با در نظر گرفتن زمینه اجتماعی و تاریخی، به بررسی تأثیر محیط و شرایط زندگی بر شکلگیری شخصیت افراد میپردازد.
🔹 فیلم به وضوح نشان میدهد که خشونت زاییدهی خشونت است و افرادی که در محیطهای پر تنش و ناامن به دنیا آمده و رشد میکنند، بیشتر مستعد خشونت ورزی در آینده هستند.
🔹کودکانی که توسط والدین مضطرب و پراسترس تربیت میشوند، به احتمال زیاد در بزرگسالی نیز با مشکلات مشابهی دست و پنجه نرم خواهند کرد. حتی اگر این افراد به محیطهای آرامتر و متفاوت مهاجرت کنند، باز هم اثرات منفی تربیت اولیه در شخصیت و رفتار آنها باقی خواهد ماند. در واقع، اگر بنیان شخصیت در کودکی به درستی شکل نگرفته باشد، تغییر محیط به تنهایی نمیتواند منجر به رشد و تحول مثبت شود.
#رویداد_خانواده
#نقد_فیلم
#تصور
🔸@familyevent