❗️ تعجب حضرتامیر(ع) از عمل برخی انسانها
🔻امام علی علیهالسلام:
عَجِبتُ لِعامِرِ دارِ الفَناءِ و تارِكِ دارِ البَقاءِ!
❇️ در شگفتم از آبادكننده سراى فانى و رهاكننده سراى باقى!
📚 نهجالبلاغه، حكمت ۱۲۶
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🔆مردم مصر در مقابل رژیم اشغالگر قدس
🔸 از نخستین اقدامات در مصر علیه اسرائیل، مخالفت با انتقال گاز مصر به اسرائیل بود. مصریان معتقد بودند که این گاز بسیار ارزانتر از قیمت واقعی به اسرائیل فروخته شده است و به دلیل ماهیت این رژیم، اصلاً نباید مصر با این کشور رابطه داشته باشد.
❗️بر همین اساس مصریان چندین بار با منفجر کردن خط لوله گاز، خواستار توقف صادرات گاز به این رژیم اشغالگر شدند؛ اما مهمترین اقدامی که در مصر علیه اسرائیل صورت پذیرفت، حملهی مردم به سفارتخانهی این رژیم در قاهره بود.
🚫مردم مصر از همان آغاز با حضور سفیر اسرائیل در مصر مخالف بودند و این را چندین بار اعلام کرده بودند، اما وقتی اسرائیل به صحرای سینا تجاوز کرد و چند پلیس مرزی را کشت و در پی آن سردمداران این رژیم حاضر به ارائه توضیح و عذرخواهی نشدند؛ مردم، سفارت این رژیم را اشغال کردند.
📝محمد رضا فلاح| #شماره_21
#روز_قدس
#انقلاب_اسلامی
#القدس_لنا
🆔 @farhang_puya
🔆شهید شیخ احمد یاسین
📣شیخ احمد یاسین که در شعله ور ساختن انتفاضه نخست نقش بسزایی داشت، سال ۱۹۹۷ به نوارغزه بازگشت و اعلام نمود: «حماس هرگز با رژیم صهیونیستی - مگر پس از پایان اشغالگری - آتشبس نخواهد کرد.»
🔔اصرار او به عنوان بنیانگذار جنبش مقاومت اسلامی حماس و رئیس مجمع اسلامی غزه، در اتحاد ملت فلسطین و عدم سازش آنان با صهیونیستها، به حدی بود که وی اجلاس عقبه سال ۲۰۰۳ مابین نخست وزیران اسرائیل و تشکیلات خودگردان فلسطین آن هم با وساطت آمریکا را که به منظور به جریان انداختن روند صلح مورد حمایت آمریکا موسوم به نقشه «راه صلح» شده بود، به باد انتقاد گرفت و مخالفت خود را با آن به صورت علنی اعلام نمود.
📝مهیا زاهدین لباف| #شماره_21
#شهید_مقاومت
#انقلاب_اسلامی
#روز_قدس
🆔 @farhang_puya
🔴شهید فتحی شقاقی:
«من به همان اندازه عاشق شهادتم که صهیونیستها عاشق زندگی [هستند].»
📝مهیا زاهدین لباف| #شماره_21
#شهید_مقاومت
#انقلاب_اسلامی
#روز_قدس
🆔 @farhang_puya
🎓ویژگیهای دانشجوی دانشگاه اسلامی(۱)
⏱آشنا نبودن دانشجو با حوادث تاریخ اسلام، تاریخ انقلاب و تاریخ شیعه، می تواند سبب ساز هجوم فرهنگی و شبیخون فرهنگی غرب شود و زمینههای وداع با ارزشهای انقلاب اسلامی را در ذهن و دل دانشجو فراهم کند.
🔦اعتقاد به جامعیت دین؛ اعتقاد به وجود حقوق اسلامی، علوم سیاسی، روانشناسی و جامعهشناسی اسلامی، فلسفه و کلام اسلامی، هنر اسلامی، معماری اسلامی، انسانشناسی اسلامی، اقتصاد اسلامی، اخلاق و تربیت اسلامی و دهها رشته اسلامی دیگر نظیر منطق اسلامی، اصول فقه و... را به دنبال دارد.
📝فائزه اسکندری| #شماره_14
#جامعه
#دانشگاه_اسلامی
🆔 @farhang_puya
🎓ویژگیهای دانشجوی دانشگاه اسلامی(۲)
◾️باور نداشتن وجود رشتههای اسلامی عملاً موجب تصویب رشتههای تحصیلی و توسعه سیستم غربی در دانشگاه میشود. آنچه تا امروز سبب شده که عملاً در حوزههای تفکری قلمروی کاری دانشگاهها دین عقیم بماند و از عالم دینی فقط تهذیب و اخلاق انتظار برود، نه تعلیم به علاوه تهذیب؛ یکی از رهآوردهای عدم باریکبینی در مرز مشترک متخصص بیدین و دیندار غیرمتخصص است.
◽️امروزه متخصصان متدین نه اندکاند و نه به دور از فضای اداره نظام، ولی واقعیت آن است که نظام اسلامی همچنان در اسلامیت مظلوم و تنها باقی مانده است، حتی اگر بگویم واقعاً در تخصص تجربی نیز تخصص واقعی وجود ندارد و مدرک جای تخصص را گرفته است.
📝فائزه اسکندری| #شماره_14
#جامعه
#دانشگاه_اسلامی
🆔 @farhang_puya
💎 توصیه أمیرالمؤمنین علی(ع) برای روز عیدسعیدفطر
🔻 امام على عليهالسلام:
ألا و إنَّ هذا اليَومَ يَومٌ جَعَلَهُ اللّه ُ لَكُم عِيدا و جَعَلَكُم لَهُ أهلاً ، فَاذكُرُوا اللّه َ يَذكُركُم وَ ادْعُوهُ يَستَجِب لَكُم
🌸 امروز [روز عید فطر] روزى است كه خداوند آن را براى شما عيد قرار داد و شما را نيز شايسته آن ساخت؛
پس به ياد خدا باشيد تا او نيز به ياد شما باشد و او را بخوانيد تا خواستههايتان را اجابت كند.
📚 كتاب من لايحضره الفقيه، ج ۱، ص ۵۱۷
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🏢وحدت حوزه و دانشگاه در تاریخ معاصر(۱)
💠همه ما کم و بیش با وضع حوزه و دانشگاه در رژیم سابق آشنا هستیم. در رژیم گذشته، درست در نقطه مقابل آنچه که میبایست عمل شود، در جهت اختلاف و جدایی نهادها و موسسات تلاش میشد. برای جدایی حوزه و دانشگاه از یکدیگر تلاشهای بیشتری صورت میگرفت، اما افراد متعهدی مانند آیت الله شهید مطهری، شهید دکتر مفتح، شهید دکتر بهشتی و شهید دکتر باهنر رحمهم الله به این نقطه ضعف پی برده بودند و با فداکاری بسیار تلاش میکردند که پیوندی میان حوزه و دانشگاه به وجود آورند.
🖲کاری را که این بزرگان در آن زمان انجام دادند ثمرات ارزندهای به بار آورد. خداوند ارواح آن شهدای بزرگوار را با اولیای خود محشور فرماید و پاداشی در خور کرم خود به آنها عنایت کند. به ما نیز توفیق دهد که وظایف اجتماعی و اسلامی خود را بهتر بشناسیم و به آنها عمل کنیم.
🔹به برکت همین ارتباط محدودی که در آن زمان میان حوزه و دانشگاه به وجود آمد، دانشجویان عزیز ما کم و بیش با فرهنگ اسلام و نظام ارزشی آن آشنا شدند و توانستند در بعد سیاسی نیز با برادران روحانی خود همکاریهایی داشته باشند و دیدیم که این همکاریها چه تاثیر عظیمی در پیروزی انقلاب داشت.
🎙گفتوگو با #علامه_مصباح یزدی حفظه اللّٰه
#شماره_14
#وحدت_حوزه_و_دانشگاه
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🏢وحدت حوزه و دانشگاه در تاریخ معاصر(۱) 💠همه ما کم و بیش با وضع حوزه و دانشگاه در رژیم سابق آشنا هست
🏢وحدت حوزه و دانشگاه در تاریخ معاصر(۲)
🔘پس از پیروزی انقلاب، توقع به حق ملت مسلمان ما این بوده و هست که این دو مرکز علمی هر چه بیشتر به هم نزدیک شوند. امام امّت قدس سرّه نیز همیشه تأکید میکردند که حوزه و دانشگاه باید با یکدیگر همکاری کنند و برای رفع نقایص هم تلاش نمایند.
☑️در این زمینه کارهایی نیز انجام گرفت که باید از دستاندرکاران و کسانی که زحمت کشیدهاند تشکر کرد، ولی آنچه مهم است این است که باید به نقاط ضعف خود توجه کنیم و بدانیم که انجام چه کارهایی لازم است و تاکنون انجام نشده است.
⚪️اگر اشتباهاتی در کارها وجود دارد، باید تصحیح شود و بیش از این اجازه ندهیم که جامعه انقلابی و فداکار ما که همه چیز خود را وقف اسلام کرده است، از برکات وحدت حوزه و دانشگاه محروم بماند.
🎙گفتوگو با #علامه_مصباح یزدی حفظه اللّٰه
#شماره_14
#وحدت_حوزه_و_دانشگاه
🆔 @farhang_puya
📙مقدم دانستن اخلاق بر سیاست
💡حجّت الاسلام جمی: یک بار پس از ملاقات من با حضرت امام در جماران، یکی از مسئولان مملکتی برای انجام کاری به خدمت امام رسید. همراه او پدر مسنّش نیز حضور داشت. پس از اینکه وی از خدمت امام بازگشت، گفت: وقتی میخواستم به حضور امام برسم من جلو افتاده بودم و پدرم را دنبال خود میبردم.
🕰پس از تشرف، پدرم را به امام معرفی کردم. امام نگاهی کردند و فرمودند: این آقا پدر شما هستند؟ پس چرا جلوتر از وی راه افتادهاید و وارد شدید؟ ببینید امام چقدر دقیق بودند! فردی که این همه دشمن دارد و بر سیاست شرق و غرب نظارت میکند، از یک مسأله اخلاقی نیز غافل نمیماند.
📝رضا محمدی فیروزجایی| #شماره_35
#اخلاق
🆔 @farhang_puya
🏔دنیاگریزی حضرت امام(ره)
⚪️محمد علی انصاری به نقل از مرحوم حاج سید احمد خمینی: حاج احمد آقا میگفت: روزی از برادران سپاه مستقر در بیت امام درخواست کردم جلوی ایوان بیت را نردهای نصب کنند. وقتی برادران مشغول این کار شدند امام وارد شده فرمودند: احمد! چه کار میکنی؟ عرض کردم برای حفاظت جان علی[فرزندم] که خدای ناکرده به پایین پرتاب نشود از برادران خواستهام نردهای جلوی ایوان نصب کنند و این کار مرسومی در همه جا است.
◽️حضرت امام فرمودند: شیطان از همینجا سراغ آدم میآید، اول به انسان میگوید منزل شما احتیاج به نرده دارد، بعد میگوید رنگ میخواهد، سپس میگوید این خانه کوچک است و در شأن شما نیست و خانه بزرگتر میخواهد و آرام آرام انسان در دام شیطان میافتد.
📝رضا محمدی فیروزجایی| #شماره_35
#اخلاق
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
👈مبعوث شدن پیامبر(ص) با پنج شمشیر - ۲ ⚔شمشیرهای سهگانه عریان: ۱.شمشیر بر مشرکان عرب ☑️خداوند می
👈مبعوث شدن پیامبر(ص) با پنج شمشیر - ۳
⚔️شمشیرهای سهگانه عریان:
۲.شمشیر بر اهل ذمّه
👇خداوند میفرماید: «قاتلوا الذین لا یومنون بالله ولا بالیوم الآخر ولا یحرمون ما حرم الله ورسوله ولا یدینون دین الحق من الذین اوتوا الکتاب حتی یعطوا الجزیة عن ید وهم صاغرون»؛(سوره مبارکه توبه، آیه ۲۹) با کسانی که به خدا و روز قیامت ایمان نیاوردهاند و آنچه را که خدا و پیامبرش حرام کردهاند حرام نمیدانند و به دین حق نمیگرایند با آنان که به آنها کتاب داده شده (اهل کتاب)، بجنگید تا وقتی که جزیه بدهند، در حالی که کوچک شدهاند.
☝️هر کس از اهل کتاب در کشور اسلامی باشد، از آنها جز دادن جزیه و یا کشتهشدن پذیرفته نمیشود. هرگاه آنها جزیه دادن را قبول کنند، اسیر گرفتن آنها حرام است و اموالشان حرمت دارد و میتوانیم با آنها ازدواج کنیم و هرکس از آنها در کشوری باشد که در حال جنگ با مسلمانان است اسیر کردنشان و اموالشان بر ما حلال و نکاحشان حرام است و از آنها جز کشته شدن و یا داخل شدن به اسلام پذیرفته نیست.
👤مصطفی بیگمحمدی| #شماره_35
#معارف
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
👈مبعوث شدن پیامبر(ص) با پنج شمشیر - ۳ ⚔️شمشیرهای سهگانه عریان: ۲.شمشیر بر اهل ذمّه 👇خداوند میفر
👈مبعوث شدن پیامبر(ص) با پنج شمشیر - ۴
⚔️شمشیرهای سهگانه عریان:
۳. شمشیر بر مشرکان عجم (یعنی ترک و دیلم و خزر)
🔸خداوند در سوره محمد (صلی الله علیه و آله) آیهی ۴، میفرماید: «فاذا لقیتم الذین کفروا فضرب الرقاب حتی اذا اثخنتموهم فشدوا الوثاق فاما منا بعد واما فداء حتی تضع الحرب اوزارها ذلک ولو یشاء الله لانتصر منهم ولکن لیبلو بعضکم ببعض»؛ پس چون با کافران روبهرو شدید گردنههایشان را بزنید و چون با آنها سخت گرفتید آنها را در بند کشید و پس از آن یا از روی منت و یا گرفتن فدیه آزادشان کنید.
🔻منظور فدیه گرفتن و فدیه دادن میان آنها و اهل اسلام است و از بین آنان جز کشته شدن و یا داخل شدن به اسلام پذیرفته نیست و نکاحشان جایز نیست مادامی که در دارالحرب قرار دارند.
👤مصطفی بیگمحمدی| #شماره_35
#معارف
🆔 @farhang_puya
✅ریشی که به خمینی دشنام بدهد نمیخواهم
❇️نقل است که در زندان وقتی او را میبردند که ریشش را بزنند سرهنگ محرری به او گفت: اگر دشنام خمینی بدهی ریشت را نمیزنیم و شهید غفاری به او گفت: ریشی که به خمینی دشنام بدهد نمیخواهم ولی دشنام میدهم به رضاخان پالانی.
#شماره_26و27
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
حضرت امیرالمومنین عليه السلام:
عَوِّد لِسانَكَ لينَ الكَلامِ وَ بَذلَ السَّلامِ، يَكثُر مُحِبّوكَ وَ يَقِلَّ مُبغِضوكَ؛
زبان خود را به نرمگويى و سلام كردن عادت ده، تا دوستانت زياد و دشمنانت كم شوند.
تصنیف غررالحکم و دررالکلم ص435 ح9946
#حدیث
🆔 @farhang_puya
◀️ویژگیهای اخلاقی که یک مبلغ دینی باید داشته باشد:
1⃣صدق یا هماهنگی دل و زبان
2⃣شجاعت
3⃣اخلاص
4⃣نرمی در گفتار و رفتار
5⃣صبر و استقامت
6⃣مردمگرایی
📝نشریه فرهنگ پویا| #شماره_26و27
#حوزه_علمیه
#تبلیغ_دین
🆔 @farhang_puya
🔽تواناییهای شناختی که یک مبلغ دینی باید داشته باشد:
1⃣مخاطبشناسی: مبلغ تا زمانی که با ظرفیت فکری و روحی مخاطب، و زمینههای ذهنی و روانی و میزان اثرپذیری وی آشنا نباشد، دل تبلیغ موفق نخواهد شد.
2⃣زمانشناسی: زمانشناسی عنوانی است عام برای آن بخش از تواناییهای شناختی مبلّغ که ناظر به مجموعه شرایط عصری است که مخاطب وی را فرا گرفته و به شکلی ناخودآگاه بر وجود او تأثیر میگذارد و ذائقه و افکار وی را جهت میدهد.
📝نشریه فرهنگ پویا| #شماره_26و27
#حوزه_علمیه
#تبلیغ_دین
🆔 @farhang_puya
☀️ما آبروی فقر و غناعت نمیبریم
⭐️متفکر شهید، آیت اللّٰه مطهری درباره عالم وارسته میرزا عسکری شهیدی مشهدی معروف به آقابزرگ حکیم نوشته است: آن مرحوم به وارستگی، صراحت لحجه و آزادمنشی مشهور بود، با اینکه در نهایت فقر میزیست از کسی چیزی نمیگرفت.
✨یکی از علمای تهران که با وی سابقه دوستی داشت، بعد از اطلاع از فقرش، در مرکز با مقامات بالا تماس گرفت و ابلاغ مقرری قابل توجهی برای او صادر گردید، آن ابلاغ همراه نامهی آن عالم تهرانی به آقابزرگ تحویل داده شد.
⚡️آن مرحوم با مشاهده محتوای آن نامه و ابلاغ ضمن ناراحتی فراوان از عمل دوست تهرانیاش، در پشت پاکت نوشت «ما آبروی فقر و غناعت نمیبریم» و پاکت را با محتوایش پس فرستاد.
📝غلامرضا گلیزواره| #شماره_26و27
#اخلاق
🆔 @farhang_puya
🍪ایستادگی با خوردن یک وعده غذا
🔅سید جمال الدین اسدآبادی که در بیداری جهان اسلام و مبارزه با استبداد و استکبار از طلایهداران علمای نستوه و مجاهد به شمار میرود، برای ادای وظیفه دل به مال و منال نباخت، در سراسر روز به یک وعده غذا ساخت، به دلیل وارستگی و قناعت هر لحظه برای تبعید و گرفتاریهای احتمالی آماده بود.
📔قدرتمندانی که او را آواره میکردند در واقع خودشان را به مشقت میافکندند، زیر جامههای ساده بر تنش بود، کتابهایش در سینهاش و افکارش در مغزش و دردهای بزرگ در دلش و گویند در ابتدا جامهدانی داشت ولی بعدها این مختصر اسباب سفر را کنار گذاشت.
📝غلامرضا گلیزواره| #شماره_26و27
#اخلاق
🆔 @farhang_puya
🤲قدرت اول ما، قدرت معنوی است
📣مادامی که ملت ایران همان قدرت اول را که قدرت معنوی بود و با اللّٰهاکبر پیشبرد، مادامی که این حفظ بشود شما بیمه هستید؛ بیمه الهی هستید؛ مردمی میتوانند کشور خودشان را حفظ کنند که معنویت داشته باشند.
📖صحیفه امام، جلد ۶، صفحه ۳۷۱
#شماره_41
#امامین_انقلاب
#معنویت
🆔 @farhang_puya
💎 عاقبت صبر و شکیبایی
🔻امام صادق علیهالسلام:
اَلصَّبْرُ يُعَقِّبُ خَيْراً، فَاصْبِرُوا تَظْفُرُوا
◽️عاقبت صبر و شكيبائى خير است؛
◽️بنابراين صبر كنيد تا پيروز شويد.
📚 بحارالانوار: ج۷۱، ص ۹۶
#حدیث
🆔 @farhang_puya