نشریه فرهنگ پویا
🛣آدرس غلط: از لیبرالیسم به سوسیال لیبرال - ۲ 💳برتری آمریکا در این زمینه خیلی به طول نینجامید به طور
🛣آدرس غلط: از لیبرالیسم به سوسیال لیبرال - ۳
⚙از سال ۱۹۴۵ دولتهای سوسیال دموکرات به قدرت میرسند که هدفشان این است که مقداری از روند میزان سود به سرمایهدارها را کم کنند و بعد این میزان سود کم را به اقشار فرودست و مستضعف جامعه تزریق کنند. البته که این کار عدالت اجتماعی نیست، در واقع تلاشی است برای اینکه مردم نمیرند و به نقطهای نرسند که انقلاب کنند! به یقین میتوان گفت که هدف استراتژیستهای نظام سلطه و نظام سرمایهداری، رسیدگی به تودههای فقیر نیست بلکه هدف آنها این است که مانع انقلاب تودهها شوند.
🗝پس از جنگ جهانی دوم، آمریکا که خود را وارث بریتانیای کبیر تلقی میکرد، با قرار دادن دلار به عنوان شاخص پول جهانی، تمام سعی خود را کرد تا به لحاظ اقتصادی با رقبای اروپایی خود مبارزه کند و آنها را مطیع خود کند که در این زمینه نیز موفق بود. خصوصاً که پس از آن در دوران جنگ سرد به سر میبرد و به این اقتدار نیاز داشت. از همین جاست که غرب دومین بحران و تکانهی اقتصادی خود را تجربه میکند؛ لذا در دههی ۸۰ میلادی از سیاستهای اقتصادی سوسیال دموکرات به سمت اقتصاد نئولیبرال شیفت کردند.
✂️برشی از یادداشت محسن مؤمنی در نشریه فرهنگ پویا #شماره_39
#اقتصاد
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🛣آدرس غلط: از لیبرالیسم به سوسیال لیبرال - ۳ ⚙از سال ۱۹۴۵ دولتهای سوسیال دموکرات به قدرت میرسند ک
🛣آدرس غلط: از لیبرالیسم به سوسیال لیبرال - ۴
💸از دههی ۸۰ میلادی تاکنون که نزدیک به چهل سال میگذرد کشورهای متروپل دنیا؛ یعنی آمریکا، فرانسه و انگلیس با بحرانهای عظیم اقتصادی مواجه بودهاند که این خود نشان از ناکارآمدی اقتصاد نئولیبرال در غرب است. عمدهترین بحران های اقتصادی آمریکا را میتوان بحرانهای اقتصادی سال ۲۰۰۶، ۲۰۰۸، ۲۰۱۲ و جنبش وال استریت موسوم به جنبش ۹۹ درصدی دانست.
📉همچنین برخی تحلیلگران شروع بزرگترین بحران اقتصادی آمریکا را از سال ۲۰۲۰ میدانند. این امر را نباید فراموش کرد که سیاستهای نئولیبرالیسم ضریب استثمار را بالا میبرد، فشار بر اقشار فرودست را افزایش میدهد، فاصلهی طبقاتی را تشدید میکند و فقر را بیشتر و بیشتر میکنند.
✂️برشی از یادداشت محسن مؤمنی در نشریه فرهنگ پویا #شماره_39
#اقتصاد
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🛣آدرس غلط: از لیبرالیسم به سوسیال لیبرال - ۴ 💸از دههی ۸۰ میلادی تاکنون که نزدیک به چهل سال میگذرد
🛣آدرس غلط: از لیبرالیسم به سوسیال لیبرال - ۵
♻️مدیران نئولیبرال نیز مدیرانی نوعاً متکبر، تکنوکرات، غیر مسئول در قبال مردم، اشرافیمنش و مجری سیاستهای خصوصیسازی و سیاستهای تعدیلی هستند؛ در سیاست خصوصیسازی خودشان منتفع میشوند و در سیاستهای تعدیلی امنیت شغلی را از اقشار فرودست جامعه میگیرند؛ بنابراین نسخهی نئولیبرال هارترین و بدترین نسخهی اقتصادی سرمایهداری است؛ زیرا بیش از دو مدل قبلی، منفعتطلب و به نفع سرمایهداری است.
🚛در نظام سرمایهداری و نئوسرمایهداری ملاک فقط سود و فایده است. نظریهپردازان این اندیشه، جامعه را بازاری تصور میکنند که هم روابط انسانی، روابط کالایی میشود، هم انسانها به شیء و کالا بدل میشوند و در نتیجه منطق پول مطلقاً بر همه چیز حاکم میشود. در نظام سرمایهداری دولت احساس مسئولیت اجتماعی خود را کاملاً از دست میدهد. آنها جامعه را یک بازار بزرگ مبتنی بر رقابت توأم با خصومتی سود محور میبینند که انگار کسی که پول و سرمایه ندارد باید از بین برود و بمیرد! این همان قانون جنگل نیست؟!
✂️برشی از یادداشت محسن مؤمنی در نشریه فرهنگ پویا #شماره_39
#اقتصاد
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا شماره 43.pdf
6.94M
💥توجه💥 💥توجه💥
🌟شماره جدید نشریه #فرهنگ_پویا به چاپ رسید. هماکنون فایل PDF نشریه در اختیار شماست.
💫بلاها، حکمتها و رسالت، کلیدواژههایی هست که در این نشریه به طور تخصصی بررسی شدهاند.
🆔 @farhang_puya
📓رژیمی که در فکر آینده نبود
📰توسعه تهران در دوران سلطنت محمد رضا و بهویژه پس از اصلاحات ارضی او بود. در این سالها بود که تهران از یک شهر خلوت و معمولی به یک شهر عظیم و بینظم و شلوغ و آلوده تبدیل شد. در این سالها ایران درآمد کافی داشت و اگر محمد رضا به فکر مملکت بود میتوانست تهران را بر اساس اصول شهرسازی به صورت یک پایتخت زیبا توسعه دهد.
🗞ولی محمد رضا چنین نکرد و اصولاً در رژیم او هیچ ارگانی به فکر آینده نبود. توسعه بیرویه تهران ثمره سیاستهای مخرب محمد رضا در بهم ریختن بافت جامعه بود و نمونه بارزی از مملکتداری او. چنین بود که تهران پایتخت محمد رضا به شهری بدل شد که بر دریای از آب قرار دارد، از نظر هوا مسموم و آلوده است، فاقد کوچکترین امکانات ایمنی برای سوانح غیر مترقبه است، ترافیک آن سنگینترین ترافیکهای دنیاست، بینظمترین و آلودهترین شهر دنیاست و گردآوری زباله آن به تنهایی سالیانه هزینههای گزافی را تحمیل میکند.
🗒محمد رضا شهر ۳۰۰ هزار نفری تهران را به ۶ میلیون رساند و رسماً میگفت که طرح ۱۲ میلیونی کردن تهران را دارد. این یک اصل است که خراب کردن آسان و درست کردن بسیار مشکل است. محمد رضا بافت اجتماع ایران را خراب کرد، یعنی کار آسان را انجام داد.
📚ظهور و سقوطِ پهلوی، خاطرات ارتشبُد حسین فردوست، ص ۲۸۰
#پاراکتاب
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🌐مهمترین کلیدواژههای بیانیه گام دوم انقلاب (۹) 📘مبارزه با فساد 🔹همه باید از شیطان حرص برحذر باشن
🌐مهمترین کلیدواژههای بیانیه گام دوم انقلاب (۱۰)
🔵استقلال و آزادی
🔹استقلال و آزادی کنونی ایران اسلامی، دستاورد، بلکه خونآورد صدها هزار انسان والا و شجاع و فداکار است؛ غالباً جوان، ولی همه در رتبههای رفیع انسانیّت. این ثمر شجرهی طیّبهی انقلاب را با تأویل و توجیههای سادهلوحانه و بعضاً مغرضانه، نمیتوان در خطر قرار داد. همه - مخصوصاً دولت جمهوری اسلامی - موظّف به حراست از آن با همهی وجودند.
🔵عزّت جمهوری اسلامی
🔹صحنهی جهانی، امروز شاهد پدیدههایی است که تحقّق یافته یا در آستانهی ظهورند: تحرّک جدید نهضت بیداری اسلامی بر اساس الگوی مقاومت در برابر سلطهی آمریکا و صهیونیسم؛ شکست سیاستهای آمریکا در منطقهی غرب آسیا و زمینگیر شدن همکاران خائن آنها در منطقه؛ گسترش حضور قدرتمندانهی سیاسی جمهوری اسلامی در غرب آسیا و بازتاب وسیع آن در سراسر جهان سلطه. اینها بخشی از مظاهر عزّت جمهوری اسلامی است.
📝محسن مؤمنی| #شماره_41
#گام_دوم
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🌐مهمترین کلیدواژههای بیانیه گام دوم انقلاب (۱۰) 🔵استقلال و آزادی 🔹استقلال و آزادی کنونی ایران اس
🌐مهمترین کلیدواژههای بیانیه گام دوم انقلاب (۱۱)
📙مرزبندی با دشمن
🗂سردمداران نظام سلطه نگرانند؛ پیشنهادهای آنها عموماً شامل فریب و خدعه و دروغ است. امروز ملّت ایران علاوه بر آمریکای جنایتکار، تعدادی از دولتهای اروپایی را نیز خدعهگر و غیرقابل اعتماد میداند. دولت جمهوری اسلامی باید مرزبندی خود را با آنها با دقّت حفظ کند؛ از ارزشهای انقلابی و ملّی خود، یک گام هم عقبنشینی نکند؛ از تهدیدهای پوچ آنان نهراسد.
📙مقابله با ترویج سبک زندگی غربی
🗂تلاش غرب در ترویج سبک زندگی غربی در ایران، زیانهای بیجبران اخلاقی و اقتصادی و دینی و سیاسی به کشور و ملّت ما زده است؛ مقابله با آن، جهادی همهجانبه و هوشمندانه میطلبد که باز چشم امید در آن به شما جوانها است.
📝محسن مؤمنی| #شماره_41
#گام_دوم
#انقلاب_اسلامی
🆔 @farhang_puya
📋انتظارات رهبر انقلاب از فضلای جوان حوزه
🔖آیت الله شبزندهدار: یکی از انتظارات رهبر معظم، از شما فضلای جوان این است که مسائلی که پیش میآید و احتیاج به روشنگری دارد با استدلال، تبیین، بدون ایجاد چالش و بدون آنکه بیاحترامی بشود قلم بزنید، سخنرانی بکنید، مطالب را بیان بکنید. اینها را باید حوزههای علمیه روشن بکنند و این توقعی است که از شما طلاب محترم جوان است.
#شماره_41
#حوزه_علمیه
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
🌀لزوم تحول در حوزه 🔹حوزه علمیه با وجود امتیازاتى که بر سایر نظامهاى آموزشى دارد، داراى کمبودها و ن
🌀لزوم تحول در حوزه
📘ساختار حوزه پاسخگوی نیاز امروز نیست!
🔹محور دروس آموزشى حوزه «فقه» و «اصول» است که با همان شیوه صد سال پیش در حوزههاى علمیه تدریس و تدرّس مى شود. بدیهى است که دستاورد آن نیز متناسب با یک قرن پیش است.
🔹اگر بخواهیم متناسب با زمان و با شتاب آن حرکت کنیم باید در برنامههاى درسى حوزه تجدید نظر نماییم و راههاى نزدیکتر و بهترى براى تحصیل بیابیم.
🔹نیروهایى که امروز براى تحصیل علوم دینى صرف مىشود و زمان زیادى را به خود اختصاص مى دهد با دستاورد این تلاشها تناسبى ندارد. بسیارى از حوزویان با وجود آنکه بیش از سى، چهل سال در برخى رشتههاى تخصصى حوزه، مانند فقه و اصول زحمت مىکشند، ولى در همان بخش نیز قادر به پاسخگویى به نیازهاى جامعه نیستند. چه بسا، اگر برنامه صحیحى براى آموزش در حوزه وجود داشته باشد با صرف وقتى کمتر بتوان دستاوردهاى بهترى بدست آورد.
📚آیت اللّٰه مصباح یزدی، مباحثی درباره حوزه، ص ۸۳
#پاراکتاب
🆔 @farhang_puya