💡 جوان وظیفه شناس
(قسمت اول)
🔸 جوان برای آنکه وظیفهاش را از جهت جوان بودن تشخیص دهد باید فکر کند من در این دوران جوانی چه چیزهایی دارم که پیرمردها و بچه ها ندارند تا از آن ویژگیها برای انتخاب راه صحیح و سیر به هدف مطلوب بیشتر استفاده کند.
🔘 پس اگر در اجتماع کارهایی پیدا شد که احتیاج به زور بازو و توان بدنی دارد، در درجه اول این کارها متوجه جوانهاست، چون آنها در این کارها امکان و استعدادی دارند که پیرمردها ندارند. یک جوان ممکن است کار چند انسان را به راحتی انجام دهد و روز به روز ساعت به ساعت نشاط او بیشتر شود؛ خدا او را اینگونه خلق کرده.
▪️ در زمینه علم آموزی هم همینطور است. در سن جوانی خیلی راحت میتوان چیزهایی را یاد گرفت. نسل جوان باید اینها را غنیمت بشمارد. خوب، تا تزاحم نیست تکلیف معین است، و بر اساس هدف و نیز استعدادها و توانی که به طور طبیعی خدا به فرد عنایت کرده و در شرایط اجتماعی پیش آمده باید عمل کرد.
🎙 گفتوگو با علامه مصباحیزدی
#شماره_39
#علامه_مصباح
🆔 @farhang_puya
✴️ ماهیت سازشناپذیری امام (ره)
✅ سازشناپذیری و رابطهنداشتن مستکبران را نیز بایستی یکی از مهمترین وجوه استکبارستیزی در اندیشه امام (ره) دانست. صراحت ایشان در نفی هرگونه سازش و رابطه با استکبار جهانی مثالزدنی است. ایشان در جایی میفرماید: «کسی تصور نکند که ما راه سازش با جهانخواران را نمیدانیم.
⚠️ ولی هیهات که خادمان اسلام به دولت خود خیانت کنند!... اگر بندبند استخوانهایمان را جدا سازند، اگر سرمان را بالای دار برند، اگر زنده زنده در شعلههای آتشمان بسوزانند، اگر زن و فرزند و هستیمان را جلوی دیدگانمان به اسارت و غارت برند هرگز اماننامه کفر و شرک را امضا نمیکنم.»
💠 به همین دلیل رابطه با مستکبران را رابطه بره با گرگ میدانند: «خیال نکنید که روابط ما با آمریکا و روابط ما با نمیدانیم شوروی و روابط ما با اینها یک چیزی است که برای ما یک صلاحی دارد. این مثل رابطه بره با گرگ است! رابطه بره با گرگ، روابط صلاحمندی برای بره نیست، اینها میخواهند از ما بدوشند، نمیخواهند به ما چیزی بدهند.»
📚 صحیفه امام (ره)، ج۱۰، ص ۹۸ و ۳۶۰
#شماره_34
#امامین_انقلاب
🆔 @farhang_puya
📍 استقلال و آزادی؛ آواز قوی انقلاب
(قسمت اول)
💥 مسئلهی آزادی در طول تاریخ همواره یکی از دغدغههای اساسی بشر در زندگی اجتماعی و سیاسی بوده است و مفهومی است که پیامبران الهی، عارفان و فیلسوفان بزرگ آن را ستودهاند، در گفتمان انقلاب اسلامی ایران نیز دو مفهوم «برتر» و «بنیادین» وجود دارد که سازنده عقلانیت انقلاب اسلامی است: «استقلال» و «آزادی»، این دو مفهوم را میتوان آواز قوی انقلاب دانست.
⚡️ در جمهوری اسلامی این دو معنای یکدیگر را پشتیبانی میکنند؛ به طوری که تقویت آزادی به استحکام استقلال، و تقویت استقلال به استحکام آزادی میانجامد. این دو مفهوم، دوباره انقلاب اسلامی هستند و با تضعیف هر یک از بالها، دیگری نیز تضعیف میشود. با هم بودن این دو مفهوم یکی از مهمترین اصول اندیشه سیاسی انقلاب است و شاید بتوان آن را جوهرهی انقلاب اسلامی دانست. انقلاب اسلامی ایران حاصل مبارزه با دو دشمن دیرینه و قدیمی است: استبداد و استعمار.
📝 سید عبدالمجید اشکوری| #شماره_41
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
⚠️ اعتدال ابوموسایی«بخش یکم»
🔸#فرهنگ_پویا: یکی از مهمترین فراز های زندگی سیاسی ابوموسی بحث حکمیت است؛ لطفاً در این مورد توضیحاتی ارائه نمایید.
✨ رهبر معظم انقلاب در ارتباط با خواص صدر اسلام مطالبی را ایراد فرمودند و از جمله این خواص همین ابوموسی اشعری است. ایشان میفرمایند:« در مورد این شخص به کتب شیعه اشاره نمیکند بلکه از منابع اهل سنت سخن میگویم.» ایشان سوابق درخشان ابوموسی را یادآوری میکند تا میرسند به جنگ صفین و شرایطی را برای او ذکر میکنند که دور از انتظار بوده است. ایشان به وضعیت استثنایی ابوموسی اشاره دارند که متاسفانه این وضعیت کمتر گفته شده است.
🎙رهبر معظم انقلاب به نقل از ابناثیر میفرمایند:«ابوموسی در یکی از جنگها در جمع مردم کوفه آمد؛ مردم کوفه را تشویق به جنگ کرد. مردمی که تحت تاثیر خطابی آتشین ابوموسی قرار گرفته بودند راغب شدند که حتی پیاده به جنگ با دشمن بروند. آنقدر در وصف مجاهدانی که با پای پیاده به رزمگاه میرود سخن گفت که مخاطبان را تحت تاثیر قرار داد.
🔻 حتی خیلی از آنها که اسب داشتند عهد بستند با پای پیاده به جهاد در راه خدا بروند. آن زمان رسم بود که هر کس که به سپاه اسلام میپیوست اگر خودش مالی و منالی داشت ثروتی داشت و مرکبی داشت با مرکب خودش میآمد. آنقدر این خطابه موثر افتاد که آنهایی اسب داشتن اسبهای خود را به استطبلها فرستادند تا خود با پای پیاده به رزمگاه بروند.»
📝سخنان رهبر معظم انقلاب به نقل حجتالاسلام رهنمایی
#شماره_25
#تاریخی
🆔 @farhang_puya
💢 برخورد قاطع با دشمن
⭕️ هنگامی که مذاکره با مخالفان به جایی نرسید و برخورد مسالمتآمیز به سوءاستفاده آن انجامید، امام علی (ع) دست به شمشیر برد و با همان قاطعیتی که در نبردهای صدر اسلام از خود به نمایش گذاشته بود، به رویارویی با جنگافروزان پرداخت.
⚠️ نمونهای از این قاطعیت در پاسخ امیرالمومنین (ع) به معاویه آشکار است: گفتی من و یارانم را پاسخی جز شمشیر نیست؛ راستی که خنداندی از پس آن اشک ریزاندی. کی پسران عبدالمطلب را دیدی که از پیش دشمنان پس روند و از شمشیر ترسانده شود!...
📝 هادی مجیدی| #شماره_36
#استکبار_ستیزی
🆔 @farhang_puya
نشریه فرهنگ پویا
⚠️ اعتدال ابوموسایی«بخش یکم» 🔸#فرهنگ_پویا: یکی از مهمترین فراز های زندگی سیاسی ابوموسی بحث حکمیت ا
⚠️ اعتدال ابوموسایی«بخش دوم»
💢 عدهای از مردم گفتند حالا این حرفها را شنیدیم؛ منتظر میمانیم روز جنگ که به اصطلاح بانگ جرس میآید و ابوموسی مردم را فرا میخواند به جنگ و مردم را بسیج میکند خود چگونه میآید؟ علاقهمند شدند تا با پای پیاده به همراه ابوموسی اشعری حرکت کنند تا پا جای پای صحابه رسول خدا بگذارند خیلیها تبرک و تیمنا میگفتند ما صبر میکنیم پشت سر جناب ابوموسی خودمان را برای عزیمت به جهاد مهیا کنیم اما ناگهان دیدند ابوموسی با کبکبه و دبدبه دارد میآید.
‼️ بهترین اسبها و بهترین امکانات در اختیار اوست تاریخ خود اهل سنت دارد که فقط ۴۰ قاطر وسایل اموال زیورآلات و اشیا گرانبهای ابوموسی را حمل میکردند! البته در آن زمان مرسوم بود کسی که از یک موقعیت ممتاز برخوردار بود و به جنگ میرفت چون اطمینان نداشت بتواند سالم برگردد معمولاً وسایل گرانبهایش را تحتالحفظ با خود میبرد تا در جای امنی قرار دهد. شایان ذکر است خود اینها هیچ وقت نمیجنگیدند بلکه معمولاً در خیمه به صورت تحتالحفظ و با امنیت کامل مستقر میشدند و فقط دستور صادر میکردند.
📎چنین شخصیتی را نزدیک به ۱۰ هزار نفر با شمشیرهای برهنه در جریان حکمیت به حضرت علی(علیهالسلام) تحمیل کردند و گفتن که باید وی نماینده مردم عراق باشد.
📝 سخنان رهبر معظم انقلاب به نقل از حجتالاسلام رهنمایی
#شماره_25
#تاریخی
🆔 @farhang_puya
🔆 اخلاق اسلامی
🌐 یک علت این که امام بزرگوار ما یک کلمهاش در این فضای عظیم عمومی کشور، در شدت و محنت، در همهی حالات اثر شگفتآوری میگذاشت، معنویت او بود، صفای باطن او بود، ارتباط و اتصال او به خدا بود، اشکهای نیمه شب او بود. فرزند امام - مرحوم حاج سید احمد - همان وقت در زمان حیات امام به من گفت: نیمه شب که امام بلند میشود، از بس که گریه میکند، این دستمالهای معمولی برای پاک کردن اشکش کفاف نمیدهد؛ مجبور است اشک چشمش را با حوله پاک کند؛ اینقدر اشک میریزد.
📿 آن مرد پولادین، مردی که حوادث و لطماتی که به سمت او سرازیر میشد که یک ملت را تکان میداد و او را تکان نمیداد، آن مردی که عظمت و هیمنهی قدرتهای جهانی در نظر او هیچ و پوچ بود، آن مرد در مقابل عظمت الهی، در حال دعا و استغاثه، آنجور اشک میریخت. اینها خیلی قیمت دارد. این فرصت را قدر بدانید.
🎙 بیانات امام خامنهای (مدظلهالعالی) ۳/ ۸ /۱۳۸۹
#شماره_40 | #اخلاق
🆔 @farhang_puya
💠 شعور معنوی و وجدان اخلاقی
(قسمت اول)
📖 پیرو آموزههای قرآنی، اخلاق و معنویت از آموزههای دینی و وحیانی سرچشمه میگیرند تا بنا به اقتضائات طبیعی خود، زمینه را برای تحقق و اجراء و بسط عدالت فراهم آورند. قرآن برای این دست از آموزهها در رابطه با برپایی قسط و عدل ارزش بسزايی قائل است به گونهای که تحقق قسط و عدالت را رهین همین آموزهها دانسته، این آموزهها را علت زمینهساز عدالت برشمرده است.
✴️ از این منظر، مخاطب اصلی قرآن مردمی هستند که با پیروی از مکتب و آیین پیامبران و تمسک جستن به کتب آسمانی و متخلق شدن به اخلاق الهی و ملتزم گشتن به الزامات معنوی ناب و به کار گرفتن میزان و معیاری روشن برای تشخیص حق از باطل و درست از نادرست، نسبت به برپایی عدالت قیام میکنند. بدین ترتیب تحقق عدالت راستین جز از طریق اخلاق و معنویت میسر نخواهد گشت. در واقع بشر ثمره پایدار پایبندی به موازین اخلاقی و گرایش درست به معنویت ناب را در تحقق عدالت خواهد چید.
📇 سید احمد رهنمایی
#شماره_40 | #اخلاق
🆔 @farhang_puya
💠 حوزه کارخانه سازندگی
🔷 حوزه علمیه باید کارخانه سازندگی انسان، سازندگی فکر، سازندگی کتاب، سازندگی مُطَلب،سازندگی مبلغ، سازندگی مدرس، سازندگی محقق، سازندگی سیاستمدار و سازندگی رهبر باشد. حوزه علمیه باید به جایی برسد که همیشه ده [یا] بیست نفر شخصیت آماده برای رهبری داشته باشد که اگر هر کدام از اینها در مقابل زبدگان این امت بگذارند بر او متفق شوند که برای رهبری صلاحیت دارد. حالا حوزه علمیه این کارها را میتواند بکند یا نمیتواند بکند؟
🔶 همهی ما در اینجا خودمانی هستیم سابقه آخوندی و حوزوی من از بسیاری از شما بیشتر است شاید اگر ادعا کنم از اکثر شماها بیشتر است خیلی گزافه نباشد چون میبینم ماشاالله اغلب شما از من جوانتریند. من نسبت به مسائل روحانیت علاقه عمیقی از نوع علاقه انسان به نفس و متعلقات خودش دارم. مسئله، مسئله یک شییٔ خارجی نیست که دربارهاش بحث کنیم. من که نگاه میکنم میبینم حوزه ما این طوری نیست.
📅رهبر معظم انقلاب ۱۳۷۰/۱۱/۳۰
#حوزه_علمیه
#شماره26و27
🆔 @farhang_puya
🔖 عوامل پیشرفت جامعه
(قسمت اول)
💠 شعور معنوی و وجدان اخلاقی در جامعه هرچه بیشتر رشد کند برکات بیشتری به بار میآورد؛ این، بیگمان محتاج جهاد و تلاش است و این تلاش و جهاد، بدون همراهی حکومتها توفیق چندانی نخواهد یافت. اخلاق و معنویت، البته با دستور و فرمان به دست نمیآید، پس حکومتها نمیتوانند آن را با قدرت قاهره ایجاد کنند؛
🔺 اما اولاد خود باید منش و رفتار اخلاقی و معنوی داشته باشند و ثانیاً زمینه را برای رواج آن در جامعه فراهم کنند و به نهادهای اجتماعی در این باره میدان دهند و کمک برسانند؛ با کانونهای ضد معنویت و اخلاق به شیوه معقول بستیزند و خلاصه اجازه ندهند که جهنمیها مردم را با زور و فریب، جهنمی کنند.
⭕️ ابزارهای رسانهای پیشرفته و فراگیر، امکان بسیار خطرناکی در اختیار کانونهای ضد معنویت و ضد اخلاق نهاده است و هم اکنون تهاجم روزافزون دشمنان به دلهای پاک جوانان و نوجوانان و حتی نونهالان با بهرهگیری از این ابزارها را به چشم خود میبینیم.
📝 محمدحسین علیجانزاده روشن
#شماره_40 | #جامعه
🆔 @farhang_puya