💠 جریان سیاسی «اسلامگرا» مصر
🔹 جریان اسلامگرا بیشتر در قالب جنبش اخوانالمسلمین و به عنوان عنصر تأثیرگذار در فعالیتهای سیاسی مصر حضور دارد. دو رویکرد در داخل اسلامگرایان نسبت به تحولات اخیر و آینده سیاسی مصر قابل مشاهده است:
🔹 ۱. جریان تندرو و سلفی در قالب گفتمان خشونتگرا و ضرورت اجرای احکام شریعت و لغو تمام قوانین عرفی و وصفی و حملات جهادی علیه قبطیان مصری که از زبان شیخ محمد حسان و ابو اسحاق الحوینی شنیده میشود.
🔸 ۲. جریان معتدل اسلامگرای جنبش اخوان المسلمین در قالب حزب آزادی_عدالت این فرصت را به دست آورده تا با احیای دوباره نقش تاریخی خود، در پیروزی مهم مصر و آینده سیاسی آن مشارکت داشته باشد. از شخصیتهای رسانهای این گروه میتوان به «فهمی هویدی» و «طارق البشری» اشاره نمود.
📝 حسین فلاح زاده ابرقویی
#سیاست
#شماره۲۵
🆔 @farhang_puya
🖇 نقش مهم اتکا حکومت به اعتماد مذهبی مردم
🔹 برابر آموزههای نبوی و سیره علوی، اقتدار حاکمیت دینی، متکی به باورهای دینی امت و حمایت مؤثر آنان از حاکم اسلامی است.
🔹 متأسفانه این اندیشه والا در طی زمان از جامعه اسلامی رخت بربست و مدعیان دروغین خلافت و سلاطین ممالک اسلامی، تنها با تکیه بر شمشیر سیطره خود را بر امت اسلامی برقرار ساختند.
🔸 با این حال، پادشاهان صفوی به فراست، اهمیت اعتماد مذهبی مردم به حاکمان را دریافتند و از همین رو دست همکاری و استمداد به سوی علما دراز کردند تا با بهره گیری از جاذبه معنوی ایشان، پشتیبانی مردم را به دست آورند.
🔹 این همکاری دستاوردهای ارزشمندی به ارمغان آورد که از مهمترین آنها می توان به وحدت مذهبی کشور ایران و محفوظ ماندن آن از تهاجم بیگانگان اشاره کرد.
📝 سید فرید حاج سید جوادی
#سیاست
#شماره۲
🆔 @farhang_puya
🛑 امیرالمومنین امام على عليه السلام:
گنجهاى پر سود در خلوتِ عبادت خداست.
📚 غررالحكم، حدیث۶۵۰۴
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🖇 انحراف در اندیشه؛
خطری که دین را تهدید میکند
🔸 انحراف در اندیشه و انحطاط فکری، خطری است که همواره ساحت دین را با خطر جدی مواجه ساخته و میسازد. در عصر شهید مطهری این آسیب با توجه به وضعیت حاکم در جامعه، از دغدغه های دردمندانی مانند ایشان به شمار میرفت.
🔸 وی در این راه حتی به
برخورد عملی نیز همت گماشته. یکی از ترفندهای رژیم طاغوت این بود که در مراکزی که شخصیتهای مذهبی فعالیت داشتند، افرادی از طرفداران مکتب کمونیزم را نفوذ میدادند تا با ایجاد شبهات و جوسازیها، مانع پیشرفت فعالیتهای مذهبی شوند.
🔹 در این راستا در دانشکده الهیات، فردی مارکسیسم را در سمت استادی مشغول به کار کردند که وی با استفاده از کم اطلاعی و ضعف بنیه علمی دانشجویان، به ترویج افکار خود و مطالب ضد مذهبی میپرداخت.
🖊 فائزه فلاطونی
#فرهنگ
#شماره۲۳
🆔 @farhang_puya
💠 جنگ از دیدگاه امام
🔹 از دیدگاه امام، مذهبی که در آن جنگ وجود نداشته باشد ناقص است. امام جنگ با ستمگران را از فرمانهای اکید قرآنی بر میشمارد. البته ایشان جنگ را بر دو نوع میداند؛ یکی توحیدی و دیگری شیطانی و طاغوتی.
🔹 از دیدگاه امام جنگ طاغوتی عامل بدبختی و سقوط جامعه است ولی جنگ توحیدی برای از بین بردن استبدادی است که به عنوان یک شاخصه مهم انحطاط به شمار میآید:
🔸 «جنگها هم جنگ طاغوتی هست و جنگ توحیدی. جنگهایی که پیغمبرها میکردند، اولیاء میکردند، مؤمنین میکردند برای این بود که اشخاص سرکش را از آن سرکشیها برگردانند و تأدیب کنند. این جنگ، جنگ الهی است.»
📝 هادی مجیدی
#امامین_انقلاب
#شماره۲۸
🆔 @farhang_puya
31.78M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
⚠️ اینجوری تاریخ خوندن خطرناکه!
🗣 استاد پناهیان
👈 برگرفته از جلسات «آیا ریشههای مظلومیت امیرالمؤمنین(ع) همچنان باقیست؟»
#معارف
🆔 @farhang_puya
💠 ارتباط کودک با همسالاناش را قطع نکنید!
🔹 معاشرت با دوستان و همسالان در شکلگیری شخصیت افراد اثر فراوان دارد. این اثرگذاری در دوره نوجوانی
و جوانی بسیار است. در این دوره افراد به همسانسازی رفتار خود با دوستان و همسالانشان گرایش بسیاری دارند.
🔹 معاشرت آنان هر اندازه طولانی و عمیقتر باشد، این اثرگذاری بیشتر خواهد بود. در این دوره، روحیه و ویژگیهای دوستان به آسانی منتقل و شبیهسازی میشود.
🔸 از این رو، دوستان و همسالان دیندار و متعهد، در دینداری و مسؤولیتپذیری یکدیگر نقشی اساسی دارند؛ همان طور که دوستان و همسالان غیر متعهد و بیبندوبار، بر یکدیگر اثر
میگذارند.
🖊 محمدرضا انواری
#جامعه
#روانشناسی
#شماره۲۸
🆔 @farhang_puya
🖇 توجیه وجود ندارد؛ خودتان را قوی کنید!
🔹 برخی از دوستان ضعف شخصی خویش را در عرصههای هنری و رسانه، دلیلی
برای عدم حضور در سایر عرصهها نپندارند. ما باید خودمان را تقویت کنیم:
1⃣ تقویت نظری و تئوریک: مسائل قومیتی نژادی، مسأله عشق، خانواده، عدالت اقتصادی، حقوق بشر آزادی و... دیدگاه صحیح اسلامی در این زمینهها کدام است؟
2⃣ تغذیه روحی و شخصیتی: باید از قبل آمادگی پیدا کنیم و به لحاظ روحی و شخصیتی صداقت انقلابی پیدا کنیم. اگر از قبل آماده نشویم، وسط دریا، زیر آتش مجازی دوام نخواهیم آورد.
3⃣ جدی و منظم عمل کردن: ما باید طرح جامع داشته باشیم. فضای مجازی و رسانهای را از قبل مورد بررسی قرار دهیم و متوجه باشیم که دشمن از کدام محور ورود پیدا میکند؛ خاکریزهای ما کدام است و این
موارد باید از قبل، رصد شوند.
🖊 استاد رحیمپور ازغدی
#انقلاب_اسلامی
#جبهه_مجازی
#شماره۲۹
🆔 @farhang_puya
7.35M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📌ماجرای مکالمۀ شنیدنی جنابِ جون با امام حسین(ع)
🌱 وقتی عطر جون در کربلا پیچید...
#مناسبتی
#شب_جمعه
#شب_زیارتی_ارباب
🆔 @farhang_puya
🛑 امام علی علیه السلام: فروتنی رفعت میبخشد، تکبّر پست میگرداند.
📚 میزان الحکمه جلد۱۳
#حدیث
🆔 @farhang_puya
🖇 تهاجم فرهنگی یعنی چه؟
🔹 استعمارگران اکنون به این نتیجه رسیدهاند که بهترین راه نفوذ در سایر کشورها، نفوذ در فرهنگ آنان و استحاله درونی آن است. آنان میخواهند ارزشهای مورد پسند خود را ارزشهای مترقی جلوه دهند و جایگزین معیارهای بومی و فطری ملتها سازند و از این طریق بدون هیچ دغدغهای به آینده منافع خویش در این کشورها مطمئن باشند.
🔸 این عمل (جایگزینی فرهنگ بیگانه با فرهنگ خودی) به شکلی هوشیارانه که بتواند یک ملت و جامعه را از فرهنگ خود بیگانه و مطیع غرایز بیگانگان کند، عمدتا «تهاجم فرهنگی» محسوب میشود. واضح است که با جایگزین شدن اصول فرهنگی غربی به جای اصول فرهنگ اسلامی، جایی برای مفاهیمی مثل تکلیفمداری باقی نمیماند.
🖊محمدرضا انواری
#فرهنگ
#تهاجم_فرهنگی
#شماره۲۸
🆔 @farhang_puya