♻️دانشگاه در کنار حوزه
🖋الهام رضایی
✳️با وحدت و انسجامی که بین حوزه و دانشگاه ایجاد شده و میشود، باید بتوانیم مقدمات ساخت یک دانشگاه تمدن ساز اسلامی را نه تنها در ایران، بلکه در جهان فراهم کنیم.
❎اگر یک روحانی بر منبر در کنار احکام، فلسفه و دلایل پزشکی هم متذکر شود، شنوندگان وی بهتر سخنانش را درک میکنند. پس استناد به علوم دانشگاهی در کنار علوم حوزوی پر ثمر خواهد بود.
👬#وحدت_حوزه_و_دانشگاه
📗نشریه فرهنگ پویا #شماره_14
🆔@farhang_puya
💠عصر ترجمه و تحجر جدید
📢استاد رحیم پور ازغدی
🔵ما در عصر ترجمه و تقلید به سر میبریم. کسی "متفکرتر" دانسته میشود که "مترجمتر" است. جرئت "اجتهاد در برابر غرب" دوباره به تدریج از ما سلب میشود .
🔷"تحجر جدید"، همانا "تجدد" است که به اندازه تحجر قدیم یا بیشتر، راه "اجتهاد" را سد کرده است. اگر تحجر قدیم، راه را بر "اجتهاد" نمیبست، تجدد میدان نمییافت.
🗣 #سخن_بزرگان
📘نشریه فرهنگ پویا #شماره_16
🆔@farhang_puya
✴️دوشاخۀ مهمّ تهاجم فرهنگی
🔈 #مقام_معظم_رهبری
🔶مسئله تهاجم فرهنگی که بنده بارها و بارها از آن اسم آوردهام و حقیقتا و قلبا و روحا نسبت به آن حساس هستم، دو شاخه اساسی و مهم دارد که هر دو شاخه برای شما قابل توجه است.
🔸یکی عبارت است از جایگزین کردن فرهنگ بیگانه به جای فرهنگ بومی و این ادامه همان کاری است که در دوران پهلوی به صورت آزاد و نرخ شاه عباسی انجام میگرفته است که با پیروزی انقلاب اسلامی بحمدالله قطع شد و اینها دارند فشار میآورند که همان کار باید انجام بگیرد.
🔸شاخه دوم عبارت است از حمله به جمهوری اسلامی و ارزشهای ملت ایران که از طرف فرهنگی با نوشتن و تهیه فیلم و نمایشنامهها و کتابها و فصلنامهها و با هدایت بیگانه، امروز در کشور ما انجام میگیرد.
📙نشریه فرهنگ پویا #شماره_22
🆔@farhang_puya
⭕️بازخوانی فتنۀ گوساله سامری
🖋امیر حسین کاظمی
🔴سامری در حرکت تبلیغی خود هم حسّ بینایی و هم حسّ شنوایی مخاطبان خود را فعال کرد. امروزه نیز کارشناسان تبلیغات به این نتیجه رسیدهاند که برای تأثیر گذاری بیشتر بر مخاطب، باید این دو حس او درگیر شوند.
💢حضرت موسی درباره ابزار فتنه که همان مجسمه گوساله بود. دستور داد آن را به آتش بکشند و خاکسترش را در دریا بریزند. شاید در نگاه اول این اقدام حضرت موسی نوعی انحصار گرایی و در نقطه مقابل آزادی باشد، اما واقعیت آن است که از بین بردن چنین ابزارهایی نه تنها با آزادی تنافی ندارد، بلکه گامی است برای دستیابی به آزادی.
📕نشریه فرهنگ پویا #شماره_15
🆔 @farhang_puya
⚫️اصل عدالت در اسلام
🖊آرش پاک اندیش
🔷اصل عدالت در اسلام تا آن جا اهمیت دارد که حتی برخی معتقدند که این مفهوم و از جمله اصل عدالت اجتماعی را میتوان به عنوان معیار و میزانی برای فقاهت و استنباطهای فقهی استفاده کرد.
🔶به تعبیر استاد شهید مطهری "اصل عدالت از مقیاسهای اسلام است که باید دید چه چیزی بر او منطبق میشود. عدالت در سلسله علل احکام است، نه در سلسله معلولات، نه این است که آن چه دین گفت عدل است، بلکه آن چه عدل است دین میگوید."
📇نشریه فرهنگ پویا #شماره_10
🆔@farhang_puya
◾️نفوذ فرهنگی از طریق وزارت علوم
🖊علیرضا دهشیری
🔴در خصوص نفوذ فرهنگی از طریق وزارت علوم میتوان به این اشاره کرد که دانشجوی علوم سیاسی برای پاس کردن واحد درسی خود باید آثار و کتابهای نویسندگانی مانند هانا آرنت و دکتر حسین بشیریه، را که جزو تئوریسینهای انقلابهای رنگی و دشمن انقلاب هستند بخوانند.
⭕️یا باید کتاب درسی آقای همایون کاتوزیان را بخوانند! همایون کاتوزیان تئوریسین نئولیبرال و ساکن انگلستان و استاد دانشگاه کنت میباشد که به نظر وی، ایران یک فضای استبدادی دارد، ولایت فقیه مظهر استبداد است و ما باید به سمت یک مدل انگلیسی برویم!
📔نشریه فرهنگ پویا #شماره_31
🆔@farhang_puya
🌕سنّت داستان گویی
✍ عبدالله خاکپور
💡داستان گویی از روشهای خوب تربیت دینی است، به گونهای که قرآن از این روش برای بیان مهمترین و عالیترین مفاهیم تربیتی استفاده میکند. در زمانهای نه چندان دور، نقل داستان در خانوادهها بخصوص توسط پدربزرگها و مادربزرگها به عنوان یک سنت اسلامی-ایرانی، هم موجب سرگرمی کودکان میشد و هم با انتخاب داستانهای مفید و هدفمند، روش تربیتی مناسبی برای کودکان به حساب میآمد.
⬅️این سنت نیکو اکنون با ورود فناوریهای نوین ارتباطی رو به فراموشی است. خانوادهها میتوانند با احیای این سنت حسنه، وقت فراغت کودکان را به خوبی پر کرده، صمیمیت را در خانواده افزایش دهند.
🗂نشریه فرهنگ پویا #شماره_29
🆔@farhang_puya
❎علل گرایش به فراماسونری
🖋غلام حسین بَجَلی
❇️برخی به خاطر همیاریها وقرابتهایی که در میان فراماسونها مشاهده کرده و همچنین حیرتی که از نظاره پیشرفت و توسعه غرب به آنها دست داده بود، جلب فراماسونری گردیدند. یکی از این افراد میر عبداللطیف شوشتری است که در ستایش از فواید فراماسونری مینویسد:
🔸 « و فایده این کار این است که در شداید یار و یاور یکدیگر باشند. اگر یکی را از روزگار صدمهای رسید و بی چیز گردید برادران هر یک از خالصه خود به او چیزی میدهند تا صاحب سرمایه معقول گردد و در قضایا و دعاوی به هر چه قدرت داشته باشند، اعانت یکدیگر نمایند...»
📗نشریه فرهنگ پویا #شماره_20
🆔@farhang_puya