⚠️ رفتارشناسی سران معاند نظام در خارج از کشور
🖊 محمد ملکزاده
💢 برخی افراد و گروهها که با پيروزی انقلاب اسلامی به بيگانگان پناهنده شده و در موقعيتهای خاص منتظر فرصتی مناسب برای ضربه زدن به نظام جمهوری اسلامی بودهاند، در اين رويدادها نيز نقش به سزايی ايفا میکردند. در رأس تمام محورهای تخريبی اين جريان، تهاجم به جايگاه رهبری و اصل ولايت فقيه قرار داشت.
⭕️ در حوادث پس از انتخابات سال 88، افرادی چون اکبر گنجی، محسن سازگارا، عطاءالله مهاجرانی، محسن کديور، عبدالکريم سروش، محسن مخملباف، فاطمه حقيقتجو، شيرين عبادی، حسين بشيريه، حسن يوسفی اشکوری و ...، بيشترين حملات را عليه رهبری و ولايت فقيه به عنوان رکن اساسی نظام جمهوری اسلامی ايران ترتيب دادند.
💢 افزون بر حمله به جايگاه رهبری، هجمه به حاکميت دينی، ناکارآمد و مستبد جلوه دادن نظام جمهوری اسلامی، زير سؤال بردن نهادهای قانونی، تشکيک در سلامت انتخابات، تشويق و ترغيب اغتشاشگران به ايجاد ناامنی بيشتر و نافرمانیهای مدنی و توهين به بزرگان نظام و مقدسات از ديگر برنامههای اين گروه در جريان انتخابات سال 88 بود.
📃 نشریه فرهنگ پویا #شماره_24
#فتنه
#اصلاحات
#حلقه_کیان
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
🗳 انتخاب مدیران شایسته
🔎 رضا محمدی فيروزجايی (بررسی دیدگاه امام خمینی(ره) درباره مسئولین کشوری)
🔷 «هر مسؤلی و هر متعهد به نظامی، باید سعی کند برای پیشبرد نظام در چهارچوب محدوده وظایفش عمل کند که در غیر این صورت، احتمال پاشیدگی نظام جمهوری اسلامی است؛ بنابراین اگر وزیری در کار وزیر دیگر دخالت نماید که حتی باعث رشد کار گردد، مورد قبول نیست؛ چرا که خروج از چهارچوب اختیارات، ضررش بسیار بیشتر از رشد کار در نقطهای دیگر است».
🔶 « دولت بدون گزینش اشخاص متعهد و متخصص در رشتههای مختلف، موفق نخواهد شد و دولتمردان در گزینش هم کاران به کاردانی و تعهد آنان و بهترخدمت کردن آنها به کشور و در منافع ملت بودن تکیه کنند...، نه بر دوستی و آشنایی و حرف شنوی بیتفکر و تأمل که این رویه موجب ناکامی در خدمت به کشور است ... دولتمردان از دانشمندان و متخصصان متعهد استمداد کنند تا راز موفقیت را به دست آورند».
🔷 «دوست خوب براى دست اندرکاران، آن [کسی] است که در پیشرفت امور محوله به آنان مؤثر باشد و در خدمت ملت باشد، نه در خدمت آنان.... دولت مردان از دانشمندان و متخصصان متعهد استمداد کنند تا راز موفقیت را به دست آورند. دولت مردان با رویّه و فکر واحد براى رسیدن به آنچه صلاح اسلام و کشور است، به پیش روند و این سیاست صحیح اسلامى است».
📃 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#امام_خمینی
#انتخابات
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
💠 امیرالمومنین علی (عليه السلام) میفرمایند
✅ لوْ ضَرَبْتُ خَيْشُومَ الْمُؤْمِنِ بِسَيْفِي هَذَا عَلَي أَنْ يُبْغِضَنِي مَا أَبْغَضَنِي وَ لَوْ صَبَبْتُ الدُّنْيَا بِجَمَّاتِهَا عَلَي الْمُنَافِقِ عَلَي أَنْ يُحِبَّنِي مَا أَحَبَّنِي وَ ذَلِكَ أَنَّهُ قُضِيَ فَانْقَضَي عَلَي لِسَانِ النَّبِيِّ الْأُمِّيِّ ( صلي الله عليه وآله ) أَنَّهُ قَالَ يَا عَلِيُّ لَا يُبْغِضُكَ مُؤْمِنٌ وَ لَا يُحِبُّكَ مُنَافِقٌ .
✅ اگر با شمشيرم بر بينی مومن بزنم، كه دشمن من باشد، با من دشمنی نخواهد كرد، و اگر تمام دنيا را بر منافق به خشم تا مرا دوست بدارد، دوست من نخواهد شد، و اين بدان جهت است كه قضاي الهی جاری شد، و بر زبان پيامبر امی (ص) گذشت كه فرمود: (اي علی! مومن تو را دشمن نگيرد، و منافق تو را دوست نخواهد داشت.)
📚 نهجالبلاغه، حکمت 45
#حدیث
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
🏛 وجود بانکداری ربوی در اقتصاد
🖊 نصرالله انصاری
🔴 فلسفه وجودی بانكها واسطهگری بین دارنده وجوه و نیازمند وجوه است. به این معنا كه پساندازهای پساندازكنندگان را گردآوری نموده در
اختیار تولید كنندگان قرار میدهد تا آنان در فرایند تولید كالاها و خدمات از آن استفاده كنند تا اینجای قضیه را هم اقتصاد لیبرال قبول دارد و هم
اقتصاد اسلامی.
🔵 تفاوت در ساختار واسطهگری آشكار میشود تا جایی كه اقتصاد لیبرال قالب قرض ربوی را و اقتصاد اسلامی قالبهای نیابت
(وكالت، مضاربه و مشاركت) و مرابحه را برای آن انتخاب كرده. در اقتصاد لیبرال، بانك پول پساندازكننده را در مقابل بهره ثابت قرض گرفته و بخشی از آن را به تولیدكننده در مقابل بهره ثابتِ بیشتر قرض میدهد. از اختلاف بهره پرداختی و دریافتی سود به دست میآورد.
🔴 بخشی دیگر را به طور مستقیم در طرحهای سودآور سرمایهگذاری و سود كسب میكند. سودآوری برای بانكها آن قدر جذابیت ایجاد میكند كه به تدریج جایگزین هدف واسطهگری میشود و بانكها فراموش میكند كه وظیفه اصلی آنها تجهیز و تخصیص منابع بوده است. این كاملا موافق اصول عقلایی نظام سرمایهداری است حتی اگر در عمل، پیامدهای ناگواری برای اقتصاد داشته باشد.
📃 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#بانک_داری_ربوی
#اقتصاد_لبیرال
#جان_لاک
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
🕌 فتنهای که از مسجد ضرار شروع شد
🎙 علامه مصباح یزدی
💢 در زمان پيغمبر اكرم(ص) آزمايشها به تدريج سخت شد؛ در ابتدا، اگر ياران پيامبر(ص) در مقابل ثروتمندان و بزرگان قريش كم بودند؛ ولي دشمنان حضرت از نظر منطق و استدلال بسيار ضعيف بودند، لذا در اين مرحله براي مسلمانان امتحان دشوار نبود. با هجرت پيامبر اكرم(ص) به مدينه و تشكيل حكومت اسلامی در آن برهه از زمان، امتحانات الهی سختتر شد.
⭕️ از جمله اينكه منافقين اقدام به ساختن مسجدی كردند تا تحت پوشش آن به مقاصد سوء خود برسند، اما بعضی از مسلمانان مقابله با اين مسجد را نمیتوانستند بپذيرند، زيرا میگفتند ويران كردن مسجد تخريب خانه خدا است. در دوران حكومت حضرت علي(ع) حتی بعضی از كسانی كه با حضرت بيعت كردند.
💢 پس از ديدن روش حكومت آن حضرت فهميدند كه علی(ع) براي آنها سهمی در اداره امور جامعه قايل نيست و امور را بر اساس نظرات آنها اجرا نمیكند، لذا به بهانه اين كه حكومت علی(ع) ديكتاتوری است، او را تنها گذارده و حتی جنگهايی را عليه او راه انداختند و مدت زيادی از حكومت آن حضرت به جنگ سپری شد و به اين ترتيب عده زيادی از مسلمانان كه سابقه خوبی نيز داشتند، در اين آزمون الهی بازنده شدند.
📝 نشریه فرهنگ پویا #شماره_15
#فتنه
#مسجد_ضرار
#منافقین
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
📈 بحران اقتصادی جهان
✒️ علی رضا هادی
💢 با اینکه بحران مالی جهانی، از آمریکا شروع شد، ولی چون اقتصادغرب، وابستگی شدیدی بر آمریکا داشت، بحران به آنجا هم سرایت
کرد و اکنون، در صدر مهمترین بحرانهای جهانی قرار گرفته است . بسیاری معتقدند بحران مالی جهانی حداقل بر شش حوزه مهم اقتصادی
شامل موسسات مالی، بازارهای سرمایه، بخش واقعی اقتصاد، قیمت فلزات اساسی، قیمت نفت خام و حجم تجارت جهانی، اثر مستقیم گذاشته است.
💢 با این تفاسیر، هرچه حکومت و دولتی به نظام سرمایهداری و به طور خاص، اقتصاد آمریکا نزدیکتر و دارای روابط بیشتر باشد، این بحران، بیشتر در آن نفوذ خواهد کرد. باید گفت ایران، از معدود کشور هایی است که با آمریکا، روابط چندانی ندارد اما این، عاملی برای نفی ضرر خوردن ایران از بحران نمیشود. زیرا بحران مالی، امروز نه فقط آمریکا و اروپا، بله به تمام جهان سرایت کرده است.
💢 تولید نفت در ایران پس از آغاز بحران، به مقدار قابل توجهی کاهش یافته و قیمت آن نیز حتی از نصف قیمت قبل از آغاز بحران هم کمتر شده است. با این همه میتوان گفت ایران، فعلاً تا حدی توانسته بحران را در داخل خودش کنترل کند. به طوری که از آغاز بحران مالی تاکنون، در داخل کشور، از لحاظ اقتصادی، تغییر چندانی در بازارها و قیمت کالاها صورت نگرفته است.
📑 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#اقتصاد
#اقتصاد_ربوی
#بحران_اقتصادی_جهان
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
🔰 دولتمردان از دانشمندان و متخصصان متعهد استمداد کنند
#امام_خمینی
#انتخابات
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
💠 رسول اعظم صلوات الله علیه و آله می فرمایند:
🔷 اثنان يكرههما ابن آدم الموت و الموت خير له من الفتنة و يكره قلّة المال و قلّة المال أقلّ للحساب.
🔶 فرزند آدم از دو چيز بيزار است يكى مرگ در صورتى كه مرگ براى او از فتنه بهتر است و كمى مال در صورتى كه هر چه مال كمتر باشد حساب آن آسانتر است.
📚 نهج الفصاحه، 57
🆔 @farhang_puya
✳️ حکومت اسلامی و جامعه اسلامی
🖊 محمد حسين علیجان زاده روشن
🔵 دانش فقه، یک تئوری کامل و واقع بینانه برای زندگی بشر و نظامی است که از تولد تا مرگ را دربرمیگیرد. این زندگی بشری در بعُد جامعه دارای ابعاد گوناگونی است که هر روز رخ مینماید و این نشان از قدرت عظیم الاهی در آفزینش موجودی است که هیچ مرز و نهایتی ندارد و هر روز جهت جدیدی از او به منصه ظهور میرسد.
🔴 حال در جامعه اسلامی و حکومت دینی، این فقه عهدهدار پاسخ گویی به نیازهای این بشر و دربردارنده برنامه زندگی اوست. متاسفانه این برنامه در برخی مواقع دچار انفعال میشود که از آن به فقه منفعل تعبیر میکنند. آنچه بایستی بدان پرداخت، به واقع فقه فعال در صحنه است تا بتواند گرههای زندگی افراد جامعه را بگشاید و پاسخ گوی نیازهایشان باشد.
🔵 ضرورت نگاه در فقه به موضوع حکومت و حکمرانی و قانونگذاری در جامعه اسلامی که همگی ذیل عنوان «فقه حکومتی » تبیین میشود، ضرورتی حیاتی برای انقلاب اسلامی است. امام خمینی فرمودند: «حكومت در نظر مجتهد واقعى، فلسفه عملى تمامى فقه در تمامى زواياى زندگى بشريت است؛ حكومت نشان دهنده جنبه عملى فقه در برخورد با تمامى معضلات اجتماعى و سياسى و نظامى و فرهنگى است؛ فقه، تئورى واقعى و كامل اداره انسان از گهواره تا گور است.»
📃 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#جامعه_اسلامی
#حکومت_اسلامی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
⚠️ شبیخون به اصل ولایت فقیه
🖋 حامد عبد اللهی
🔷 امروز ديگر نمیتوان منکر ولايت فقيه و توانايیهای آن شد و نسبت به مسايل اجتماعی و سياسی بی نظر بود. ادعای پيروی از تشيع به مثابه يک نظام کامل، به جز ارايه سامانهای چند منظوره و کاربردی راه ديگری نمیگذارد.
🔶 نگاه دگم، شرم آلود، بسته و منفعلانه به مذهب در عصری که خمينی کبير«ره» آن را دگرگون کرده و تاريخش را رقم زده، رنگ باخته و جايی برای توهم و خرافه باقی نگذاشته است. در جهان شهر امروز، باز توليد انديشههای ناب آسمانی پيراسته از زنگارهای خاک خورده، اکسيری حيات بخش برای فطرتهای زندانی پيچ و مهره شده است.
🔷 ولايت فقيه، با دو عنصر ولايت و فقاهت، بی شک رکنی در عالم تشيع و اصلی مؤثر در جهان اسلام و نقطه عطفی در دنيا است. از اين رو هرآنچه پيرامون آن گفته میشود؛ از نقد و رد گرفته تا اقتراح و تأييد، بايد با لحاظ اين جايگاه و شأن، بيان شود.
📄 نشریه فرهنگ پویا #شماره_2
#ولایت_فقیه
#حمله_به_اصل_ولایت_فقیه
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
⚙ کارآمدی نظام حکومتی
🎙 علامه مصباح یزدی
🔻 وقتی درباره کارآمدی نظام صحبت میشود، گاهی منظور همان مفهوم انتزاعی است یا به یک معنا ایده نظام است که آیا کارآمد است یا نیست؛ و گاهی منظور این است که کسانی که متصدی اجرای این نظام هستند، آیا آنها درست عمل کردهاند یا خیر.
🔵 اینها دو معنای متغایر، اما مرتبطاند، و البته باید بین آنها تفاوت قائل شد. وقتی میخواهیم درباره کارآمدی نظامی قضاوت کنیم، گاه منظور این است که اگر آن مفاهیم انتزاعی مورد نظر درست تحقق پیدا کند، آیا ما را به هدف میرساند یا نه، و گاهی مقصود این است که آنچه از نظام، اکنون تحقق پیدا کرده است، کارآمد بوده است یا نه.
🔺 ما یک نظام اسلامی داریم، به معنای سلسله مفاهیمی اعتباری، عقلایی و شرعی که اینها با هم جمع شده و به صورت یک سیستم لحاظ شده است که رأس هرم، سطوح متوسط و قاعده هرم دارد.
📃 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#علامه_مصباح_یزدی
#حکومت_اسلامی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
💠 امام على عليه السلام در قضيه حكميت فرمود:
⭕️ لَا إمْرَةَ ! وَلَابُدَّ مِنْ أمِيرٍ يَعْمَلُ فِي إمْرَتِهِ المُؤْمِنُ ، وَيَسْتَمْتِعُ الفَاجِرُ.
⭕️ اينان (خوارج) مى گويند فرمانروايى ضرورتى ندارد! حال آن كه وجود فرمانروا لازم است تا در زمان حكومت او مؤمن كار خود كند و كافر بهره خود بَرَد.
📚 میزانالحکمه، ج۱، ۲۶۱
#حدیث
🆔 @farhang_puya
✊ انقلاب اسلامی محبوبیت خود را از مرزها گزارند است.
✒️ مرتضی رضائيان
✅ صدور انقلاب، همين است كه وقتى نظام اسلامى بر مبناى احكام اسلام و هدفهاى قرآنى تنظيم شده باشد ـ كه شده است ـ در هر جاى آفاق عالم كه مسلمانى زندگى میكند، اين نظام و اين انقلاب را از خود میداند، به آن افتخار میكند و از عزّتش، احساس عزّت دارد.
✳️ امروز جمهورى اسلامى، در صحنههاى سياسى و بينالمللى و در عرصه سازندگى كشور و در نمايشهاى سياسى عظيمى كه اين ملت به وجود میآورد ـ مثل همين مسئله انتخابات، يا بقيه عرصههايى كه مردم در آن حضور پيدا میكنند ـ سربلند است. هرگاه يكى از اينها به وجود میآيد، يكى از نمونههاى عزّت و استقلال هم ظاهر میشود.
✅ هر جاى عالم، مسلمانى زندگى میكند، وقتى اين خبر را میشنود، احساس عزّت میكند. چرا؟ چون نظام جمهورى اسلامى را متعلّق به خودش میداند و اين به خاطر آن است كه امام بزرگوار ـ طرّاح و معمار اين انقلاب ـ اين نظام را بر اساس هدفهاى اسلامى به وجود آورد و به آن، جنبه فرامرزى و جهانى و بينالمللى داد. نمیتوانند اين نظام را در چارچوب مرزهاى ايران محبوس كنند.
📑 نشریه فرهنگ پویا #شماره_21
#انقلاب_اسلامی
#جامعه_اسلامی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
💭 آرزوی گاوی و گوسفندی
🎙 علامه مصباح یزدی
⚫️ در نگرشی که انسان را به منزله حیواناتی مانند گاو، گوسفند، شتر، و یا احیاناً پلنگ یا گرگ بداند، و معتقد باشد همانطور که حیوانات جنگل اقسامی دارند، انسان هم یکی در کنار آنهاست که در تاریخی متولد میشود و بعد از چندی زندگی، میمیرد و نابود میشود، هدف از زندگی همین خوشیهای فراهم شده است و هر کس خوشتر باشد، موفقتر و کامیابتر است.
✔️ به این معنا بهتر خوردن، بهتر پوشیدن، و تأمین لذایذ جنسی و فراهم شدن زمینه خوشگذرانیها و تفریحات نشانه موفقیت است. معنای آن این است که نظامی کارآمد است که ما را یک حیوان پیشرفتهای در نظر بگیرد که لذایذ مادی آن در این عالم فراهم شود. قرآن کریم تعبیراتی دارد که به نظر میآید خیلی از ذهن ما دور است.
✔️ به همین جهت چه بسا اصلا آنها را فراموش میکنیم، گویا این آیه در قرآن وجود ندارد: «ذَرْهُمْ يأَكْلُوا وَيتَمَتعَّوا وَيلُهِْهِمُ الأَمَلُ فسََوْفَ يعَْلمَُون «2؛» أوُلْ َئكَِ كَالأنَعَْامِ بَلْ هُمْ أضََلُّ أوُلْ َئكَِ هُمُ الغْاَفلُِونَ 3؛» خداوند خطاب به پیغمبر اکرم (ص) میفرماید این مخالفین خود را رها کن تا مثل گاو و گوسفند و حیوانات جنگلی بخورند و بچرند و سرگرم آرزوها باشند.
📑 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#علامه_مصباح_یزدی
#زندگی_مادی_گرایی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
💠 امام سجاد(ع) فرمودند:
✅ عَجَباً لِلْمُتَكَبِّرِ الْفَخُورِ الَّذِی كَانَ بِالْأَمْسِ نُطْفَةً ثُمَّ هُوَ غَداً جِیفَةٌ
✅ عجب است از تکبر کننده برخود بالنده، آنکس که دیروز نطفه (بد بو و بىارزش) بوده، و سپس فردا مردارى (گندیده) است
📚 اصول کافى جلد 4 صفحه:20
#حدیث
🆔 @farhang_puya
⚠️ پشت گوش افتادن «تهاجم فرهنگی»
🎙 حجت الاسلام مجتبی مصباح
🔶 بخشی از بحثهای مديريت فرهنگی، برخورد با موانع خواهد بود. طبيعتاً در هر مجموعهای که دارای اختيار و اراده هستند، هر مقدار که مديران را توجيه کنيم، عواملی هستند که با استفاده از اختيار خودشان میخواهند سوء استفاده کنند و مانع وصول به اهداف فرهنگی میشوند.
🔷 بيش از ده سال است که مقام معظم رهبری مسألهای را تحت عنوان «تهاجم فرهنگی» مطرح کردند و بحثهای زيادی هم صورت گرفت که تهاجم چيست و در چه حوزههايی صورت گرفته است؛ اما عملاً نتيجهای مطلوب مشاهده نکرديم، چرا؟ اين يکی از آن مصاديقی است که (به نظر من) به ضعف مديريت در عدم باور به وضعيت مطلوب فرهنگی برمیگردد.
🔷 وقتی مدير يک سازمان رسمی کشور يا يک وزارتخانه که متولی کارهای فرهنگي است، رسماً اعلام میکند که من در حوزه فرهنگ، کاری به اسلام ندارم و حوزه فرهنگ، هيچ ربطی به دين مردم ندارد، آيا عاقلانه است از يک چنين مديری توقع داشته باشيم که هدايت کند، رهبری کند و تحول فرهنگی مثبت در جامعه ايجاد کند و بعد هم بر اين اساس بخواهيم کارش را ارزيابی کنيم؟! ساده لوحی است.
📑 نشریه فرهنگ پویا #شماره_4
#حجت_السلام_مجتبی_مصباح_یزدی
#تهاجم_فرهنگی
#نفوذ
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
🔰 یکی از ویژگی اصلی حاکمان
✒️ علی اکبرعالميان
⚪️ یک حاکم کارآمد باید امین بوده و با امانتداری خود بر توانایی حکومت خود بیفزاید. خصلت امانتداری حضرت یوسف موجب اعتماد پادشاه مصر شده و باعث سپرده شدن مدیریت به او شد: «وَ قاَلَ المَْلكُِ ائتْوُنىِ بهِِ أسَْتخَْلصِْهُ لنِفَسْىِ فلَمَّا كلمَّهُ قاَلَ إنِكَّ اليْوَْمَ لدََينْاَ مكَِينٌ أمَيِن » ؛ پادشاه گفت: « او [يوسف] را نزد من آوريد تا وى را مخصوص خود گردانم!».
⚫️ هنگامى كه يوسف نزد وى آمد و با او صحبت كرد پادشاه به عقل و درايت او پى برد و گفت: «تو امروز نزد ما جايگاهى والا دارى و مورد اعتماد هستى.» چون یوسف امانتدار بود به عنوان مسئول خزانه داری و امور مالی کشور نیز منصوب شد: «قَالَ اجْعَلْنىِ عَلى خَزَائنِ الَْرْضِ إِنى حَفِيظٌ عَلِيمٌ » ؛ يوسف گفت: « مرا سرپرست خزائن سرزمين مصر قرارده كه نگهدارنده و آگاهم.»
⚪️ در مورد حضرت موسی نیز دختر شعیب از امانتداری موسی نزد پدرش سخن می گوید: « قاَلَتْ إحِْدَاهُمَا ياَأبَتَِ اسْتأَجِْرْهُ إنِّ خَيرَْ مَنِ اسْتأَجَْرْتَ القَْوِيُّ الأَمِينُ » ؛ یكي از آن دو دختر گفت: « پدرم! او را استخدام كن؛ زيرا بهترين كسی را كه می توانی استخدام كنی آن كسی است كه قوی و امين باشد.»
📄 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#جامعه_اسلامی
#امانتداری
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
⚠️ نفوذ ویروس اقتصاد غربی
⁉️ گفت و گوی نشریه فرهنگ پویا با دکتر جواد توکلی
❓ پویا: در واقع منشأ آن نظام اقتصادی لیبرالی است كه تقلید كردهایم و به صورت ناقص آوردهایم اینجا و پذیرفتهایم.
💬 دکتر توکلی: بله درست است و حتی كامل هم آنرا نیاوردهایم. ما به دلیل الگویی كه از غرب آوردیم، این نرمافزاری كه آوردیم، ویروسی بوده. ویروس آن به اقتصاد ما هم سرایت كرده است. البته یك مقدار هم مشكلات ذاتی خودمان است؛ از جمله بحث مشكل اقتصاد نفتی و مونتاژی كه ما بعد از اواخر صفویه و در قاجاریه و پهلوی این مشكل اقتصاد نفتی و مونتاژی عملاً در اقتصاد ایران ایجاد شد.
💬 ما این را بعد از انقلاب به ارث بردیم و این خیلی مشكلات برایمان ایجاد كرد. از جمله در بحث رانت؛ یعنی رانتهایی كه در اقتصاد ایران تولید شده یك منشأ آن، منشأ نرمافزار وارداتی است كه ما وارد کردیم و یك منشأ آن هم منشأ مشكلات ساختاری خودمان همانند اقتصاد دولتی که ناشی از اقتصاد نفتی و مونتاژی و عدم شفافیت است.
💬 رانت از همهی اینها ناشی میشود، از همان نظام اقتصادی عاریتی كه داریم البته آنها برای خودشان یك راه حلهایی را دارند که این راه حلها را دیگر به کار نگرفتیم.
📄 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#اقتصاد_غربی
#رانت
#اقتصاد_نفتی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
⚠️ شبیخون فرهنگی
#فتنه
#اصلاحات
#حلقه_کیان
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
💠 امام على عليه السلام میفرمایند:
✳️ طُوبى لِنَفسٍ أدَّت إلى رَبِّها فَرضَها ، و عَرَكَت بِجَنبِها بُؤسَها ، و هَجَرَت في الليلِ غُمضَها .
✳️ خوشا به حال آن كس كه فريضه (وظيفه) خود در برابر پروردگارش را ادا كند و در دشواريها صبر كند و در شبْ خواب را از ديدگانش دور گرداند .
📚 میزانالحکمه، ج 9، ۱۵۹۲۸
#حدیث
🆔 @farhang_puya
☢ رفع تحریم هستهای به چه قیمتی
✒️ سيدمحمود نبويان
💢 زمینه هستهای و رسیدن به توافق برجام، دولت آقای روحانی با اعتماد به آمریکا و بدون توجه به تذکرات دلسوزان نظام اولا" نسبت به تعهدات آمریکا و غرب در رفع تحریمها، هیچ ناظر و ضامنی درنظر نگرفته ؛ برخلاف این که آژانس بینالمللی به عنوان ناظر بر اجرای تعهدات ایران در برجام (و در حقیقت، ضامن تعهدات ایران) پیشبینی شده است.
⭕️ ثانیا" به جای این که در انجام تعهدات دو طرف توافق، شیوه گام به گام، اجرا گردد، مذاکره کنندگان ایرانی با اعتماد کامل به آمریکا پذیرفتند که ابتدا ایران تمام تعهدات خود را انجام دهد و با توجه به اصل عدم اعتماد به ایران، آژانس نیز انجام تعهدات از سوی ایران را تایید کند و پس از آن است که نوبت به آمریکا و سایر کشورهای مستکبر غربی میرسد که به تعهدات اندکی که در برجام نسبت به رفع تحریمها داده بودند، عمل کنند.
💢 از این رو، دولت آقای روحانی به سرعت شروع به انجام تعهدات ایران کرد و کمتر از چندماه نیروگاه «فردو» را به لحاظ غنیسازی و دانش غنیسازی تعطیل کرد، تمام ماشینهای سانتریفیوژ نسلهای بالاتر از نسل یک را جمعآوری و انبار کرد. سانتریفیوژهای نسل یک را از حدود شانزذه هزار نصب شده در نطنز، به پنج هزاروشصت عدد کاهش داد و....
📄 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#الجزایر_تا_برجام
#نفوذ
#غرب_زدگی
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
🏛 راه غرب يعنی پذيرش خرد غربی
✒️ دکتر سيداحمد رهنمايي
🔴 آقای خاتمی به موازات اينكه واماندگی تمدن اسلامی (تمدن مسلمانان) را با بياناتی كه گذشت مطرح میكند، راه علاج و گريز از اين واماندگی را توجه به غرب میداند و تجدد را، تحول در همة زمينههای سياسی، اقتصادی و فرهنگی میشناسد و معتقد است كه اين تحول نيز با تغيير و اصلاح برداشت نسبت به اسلام ميسّر است.
🔵 وی در يكی از سخنرانیهای خود اظهار میدارد: «شما برای اينكه بتوانيد پيشرفت بكنيد و بمانيد، راهی جز راه غرب نداريد.» دليل اين همه اهميت قايل شدن برای راه غرب در نظر آقای خاتمی، اين است كه وی راه غرب را راه خرد میداند و میگويد: «راه غرب يعنی پذيرش خرد غربی» وی خردورزی را تنها راه حل مشكلات مطرح میكند و توصيه میكند كه گذشته را بايد رها كرد و امروزی شد.
🔴 راه امروزی شدن هم تمسك به «بنياد زندگی غربی و خرد غربی» است. باورمندی آقای خاتمی به غرب به حدی است كه میگويد: «به آينده نخواهيم رسيد، مگر اينكه از مدرنيته و تجدد بگذريم.» وی از اين فراتر، نظام فكری و سياسی غرب را موافق و سازگار با تمايلات اوليه بشر میداند و میگويد: «مسئله مهم اين است كه اين نظام ارزشی، فكری و سياسی؛ با تمايلات اوليه بشر سازگار است.»
📄 نشریه فرهنگ پویا #شماره_10
#غرب_زدگی
#خاتمی
#اصلاحات
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy
⚠️ برجام پاشنه آشیل دولت حسن روحانی
✒️ محسن مؤمنی
💢 متاسفانه آمریکا و اروپاییها پاشنهی آشیل(نقطه ضعف) دولت یازدهم و دوازدهم را یافته و تمر کز خود را نیز بر آن قرار دادهاند. آنها بهتر از
هرکسی میدانند که دولت تمام تخم مرغهای خود را در سبد برجام چیده و برای حفظ آن دست به هرکاری میزند. اینجاست که «جانکری» ،
وزیر خارجه پیشین آمریکا، به ظریف در مونیخ توصیه میکند؛
⭕️ صرف نظر از هر اقدامی که دولت ترامپ انجام میدهد، شما برجام را بر هم نزنید! اما جالبتر این که اعضای اروپایی(1+ 5) با ادعای خندهدار راضی کردن ترامپ و با اجرای ترفند «پلیس خوب، پلیس بد » تحریمهای جدیدی را علیه ایران پیشنهاد کردهاند.
💢 سه کشور اروپایی انگلیس، فرانسه و آلمان، تحریمهای جدیدی را علیه ایران به بهانهی برنامهی موشکی ایران و نقش تهران در سوریه برای قانع کردن ترامپ به ماندن در برجام، در قالب سندی پیشنهاد کردهاند.
.
📝 نشریه فرهنگ پویا #شماره_37
#الجزایر_تا_برجام
#پلیس_خوب_پلیس_بد
#دولت_تدبیر_و_امید
🆔 @farhang_puya
📦 جهت سفارش نشریه فرهنگ پویا https://eitaa.com/MAbdollahy