#نفت_در_برابر_غذا
#آخرین_دستاورد_برجام!
سخنان اخیر رئیسسازمان برنامه و بودجه در حالی است که طیف متبوع وی بارها ادعا کرده بودند اگر #برجام نبود، به وضعیت نفت در برابر غذا میرسیدیم!
#نفت_در_برابر_غذا طرحی بود که حامیان #دولت_روحانی میگفتند اگر روحانی در سال 1392 پیروز #نمیشد و ایران به سمت مذاکرات نابرابر هستهای نمیرفت، اجرایی شده و سرنوشت ایران همچون عراق رقم میزد. اما حالا دولتیها میگویند علیرغم #مذاکره، عقبنشینیهای تاریخی و پذیرش #بازرسیهای_استثنائی و #فراقانونی حتی نفت در برابر #دارو هم برای آنها آرزو شده است!
به گزارش رجانیوز ، محمدباقر نوبخت با حضور در یک برنامه تلویزیونی گفت: تفاوت تحریمهای گذشته با تحریمهای چند سال اخیر، موضوع نفت در برابر غذا بود. در تحریمهای جدید حتی اجازه فروش نفت برای تهیه غذا هم برای ما امکانپذیر نبود.
این سخنان در حالی است که قبلا #دستاورد_برجام توسط خود نوبخت، دور شدن کشور از پروژه نفت در برابر غذا عنوان شده بود. او که در سال 1395 سخنگوی دولت بود این ادعا را مطرح کرده بود:
واقعیت این است که اگر برجام نبود، امروز باید نفت در برابر غذا را تحمل میکردیم.
مرحوم #رفسنجانی نیز چند ماه قبل از فوت، در تحلیل پیروزی روحانی در سال 92 و همچنین امضای برجام گفته بود: برای ما روشن بود و کم و بیش مستند بود که سیاست غربیها این بود که ما را به نفت در برابر غذا برسانند. چون به نفت ما احتیاج بود، می خواستند این را حفظ کنند و داشته باشند و ما هم احتیاج به غذا داشتیم و در مقابل آن، به ما غذا بدهند. کاری که در عراق کردند. آن هم نه اینکه مستقیم به خودمان بدهند، به سازمان ملل میدهند تا برای افراد کوپن صادر کند و چیزهایی را که میبایست بدهند، میفرستادند. تحقیر آن مهم است که مردم ایران به سازمان ملل بروند.
هاشمی از دنیا رفت و پایان استراتژی #ناکام_سیاسی خود را ندید اما بعدا با اعمال و تمدید تحریمهای مختلف در دوره اوباما همچون تحریم آیسا، کاتسا و ویزا و در نهایت با تکمیل بدعهدی آمریکا و خروج این کشور از برجام در دولت ترامپ در بین اعضای دولت روحانی بحث #مکانیزم نفت در برابر غذا مطرح شد.
این سازوکار در حالی با وعدههای اروپاییها پیگیری میشد که ایران حتی در بدترین #شرایط_جنگ_تحمیلی نیز به دنبال چنین راهحلهایی برای اوضاع کشور نرفته است.
در مهرماه سال 1397 خبرگزاری دولتی ایسنا در مطلبی که به نقل از دویچه وله منتشر کرده بود خبر طرح «نفت در برابر غذا» را پوشش داد.
یادآور میشود #اروپاییها با بدعهدی درباره وعدههای #پوچی مانند اس پی وی و اینستکس، حتی به وعده نفت در برابر غذا هم عمل نکردند؛ که جزو افتخارات و دستاوردهای #فراموش_نشدنی برجام است!!
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
23.08.2020
Tokyo - Japan
این هم از #پلیس_ژاپن و تابستون داغش
➖ برخورد وحشیانه پلیس ژاپن را ببینید با معترضین به رکود اقتصادی
اعصاب پلییسشون تعطیله ها..
جان من اینو بفرستین برا اونا که هی ژاپن ژاپن می کنن و ژاپن رو مهد دموکراسی و فرهنگ می دونن
این دل من خنک بشه.
همونا که شایعه تلفن پاناسونیکو منتشر کردن
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چندتا کودک ونوجوان، در کنار یکی از خیابانهای زنجان، با چادرهای مشکی مادرشان، تکیه کوچکی برپا میکنند. حالا باید بگردند، مداحی پیدا کنند که حاضر شود بیاید برایشان روضه بخواند.
از بین معروفترین مداحان کشور #حاج_مهدی_رسولی از راه میرسد؛ کسی که در بیت رهبری برای آقا روضه میخواند.
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339
مشکل از #آلودگی_غربگراهاست نه #نظارت_دولت
صادق زیباکلام میگوید قرارداد #ویلموتس و نحوه مدیریت بر ورزش نشان داد #دولت در ورزش هم ناکام و ناتوان است.
او در حالی که بیشترین #دفاعیات را از #عملکرد دولت روحانی داشته، حالا ضمن مغالطه مینویسد:
حق با آدام اسمیت بود. حکایت میلیاردها تومان که به جناب ویلموتس پرداخت گردیده، شده حکایت «کی بود، کی بود،من نبودم».
جالبه که مسئولین جملگی هم دارند یکدیگر را تهدید به رسیدگی، شکایت و اعلام جرم علیه یکدیگر مینمایند.
وزیر ورزش، فدراسیون را مقصر میدانند؛ فدراسیون، مسئولین باشگاههای فوتبال را مقصر میدانند؛ باشگاهها، فیفا را مقصر میدانند؛ جناب تاج، رئیسفدراسیون فوتبال، فیفا و احکام ظالمانه آن را مقصر میدانند؛ بیست و سی، ضعف وزارت ورزش و مسئولین #دولت_روحانی را مقصر میداند؛ رسانههای اصولگرا، بیاخلاقی ویلموتس و اروپاییها را مقصر میدانند؛ مدعیالعموم ممکن است عنقریب همه را احضار کند؛ و این داستان همچنان ادامه دارد.
(اما) هیچیک از متهمین ضرر و زیان میلیاردی مقصر نیستند.
نه سلطانیفر، نه تاج، نه فدراسیون فوتبال، نه فیفا، نه ویلموتس، نه مسئولین حقوقی که قرارداد با ویلموتس را تنظیم کردهاند و نه هیچ فرد یا نهاد دیگری. مقصر اصلی را مرحوم آدام اسمیت دویست سال پیش نام برده بود.
ایشان میگویند #دولت_تاجر_خوبی_نیست.
و مدیریت دولتی بر ورزش در ایران ظرف چهل سال گذشته نشان داد که نه تنها «دولت تاجر خوبی نیست» بلکه، در اداره امور #غیر_اقتصادی از جمله ورزش هم ناکام و ناتوان است. بماند موارد فساد که در نتیجه مدیریت دولتی ورزش ایران بالاخص فوتبال را آغشته کرده است.
این مدل فرار به جلو در حالی است که امثال آقای #زیباکلام به واسطه تمجید و ستایش چشم آبیهای غربی و تحقیر داشتههای ملی، جزو متهمان اعتماد بلاوجه به بیگانگان هستند؛ چه در ماجرای برجام، چه در قرارداد ویلموتس و چه در قرارداد توتال و استات اویل و کرسنت.
از طرف دیگر معلوم نیست آقای زیباکلام با این همه فرزانگی درباره دولت، چرا با جان و دل از عملکرد غلط دولتهای #خاتمی و #روحانی دفاع کرده است؟
طبیعتا وقتی یک کشور میپذیرد تیم ملی خود را به مربی خارجی بسپارد پای دولت و وزارت ورزش به میان میآید؛ اما آنچه سؤال برانگیزتر است، این است که چرا #غربگرایان هر وقت سر کار میآیند، مرتکب انعقاد قراردادهایی میشوند که انباشته از #کلاهبرداری و #خسارت است؟
مثلا آقای زیباکلام از متن پر خلل و فرج #برجام خبر نداشت که آن را بزک میکرد؟ یا ماموریت داشت به سبک میرزا ملکمها، #خسارتها را #خدمت جلوه دهد؟!
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339
دولت تدبیر روی هرچی مصادره به مطلوب بود رو سفید کرد!
هشدار رهبری رو تبدیل به یک منت برای دولت بعدی میکنند، درحالی که رهبر گفت با اصلاح نظام بانکی، مالیاتی و بودجه برای دولت بعد یادگاری خوبی بذارید.
به آدم بگن خر، میگه فحش داد، مهم نیست؛ ولی اگر آدم رو خر فرض کنند خیلی میسوزون
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339
محمد فرزانیان محمدی
دولت تدبیر روی هرچی مصادره به مطلوب بود رو سفید کرد! هشدار رهبری رو تبدیل به یک منت برای دولت بعدی
تیتر روزنامه سازندگی شب عاشورا
جوبایدن: سلام بر محرم، ما ملت امام حسینیم
#سرطان_اصلاحات
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339
روحانی توئیت زده ادعا کرده که ۴.۵ میلیون مسکن ساخته!
در حالی که اگر آمار رسمی تعداد پروانه های صادر شده از سال ۹۲ تا پایان ۹۸ رو ببینیم، فقط ۲.۷ میلیون مسکن ساخته شده که بخش اعظمش توسط بخش خصوصی بوده!
آشیخ حسن! حالا چه جور آب و صابون بیاریم روتون رو بشوریم؟
محمد نصوحی
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339
امام حسین(ع) بر علیه طاغوت زمانش خروج کرد و قطعا از منظر کاسه لیسانِ یزد و قاتلانِ اهل بیت، ایشان اقدام علیه امنیت ملی (یزید) انجام دادهاند همانطورکه امام خمینی(ره) بر علیه طاغوت زمانش خروج کرد و از منظر کاسه لیسانِ شاه و قتل عام کنندگان مردم، ایشان نیز اقدام علیه امنیت ملی (شاه) انجام داده بودند اما مشکل آنجاست که برخی سعی دارند تا (صرفا برای کمی بیشتر دیده شدن)، قیام علیه طاغوت را با فتنه گری پیاده نظامهای دشمن یکسان بدانند، قصد و نیت امام را در تحلیلهایشان در نظر نگیرند و با یکسان دانستن اقدام مجرمان امنیتی و سیاسی با اقدام امام حسین(ع)، بنحوی آنها را تطهیر و زمینه را برای تیکه پراکنی به نظام فراهم کنند!!
#جریان_تحریف
مهدی قاسم زاده
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339
محمد فرزانیان محمدی
دولت تدبیر روی هرچی مصادره به مطلوب بود رو سفید کرد! هشدار رهبری رو تبدیل به یک منت برای دولت بعدی
🔹رئيس دفتر روحانی: حتی ۲روز آخر هم تلاش خواهیم کرد تحریمها را برداریم تا دولت بعدی بدون تحریم کارش را آغاز کند!
این پاسخ دولت به رهبری است!
به زبان ساده یعنی؛ تا روز آخر به جای تلاش برای اصلاح اقتصادی، دنبال التماس به آمریکاییم!
یعنی همان ۳ تا صد روز هم دنبال مذاکرهایم...
#غربزدگی
💬علیرضا گرائی
🔸آقای واعظی گفته "اگر مثلاً ترامپ روی کار نمیآمد یا سیاست فشارحداکثری بر ما اعمال نمیشد، حتماً شرایط کشور به گونه دیگری بود"!
یه جوری صحبت میکنن که انگار قبل اومدن ترامپ در دولت اول آقای روحانی، همه چیز گل و بلبل بوده؛ جالبه که چه دست و پایی دارن میزنن، برای اومدن بایدن!
💬فرشاد مهدیپور
➕ همسایهها یاری کنند تا این جماعت شوهر داری کنند؛ گویا از منظر این جماعت راه حل تمام مشکلات در خارج از کشور میباشد و از قرار معلوم هیچگونه اعتقادی نیز به مدیریت کردنِ اوضاع و استفاده از توان داخلی ندارند!
#همینقدر_فشل
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339
ضرورت تعدیل همکاری با آژانس
🔹آقای صالحی امروز پس از دیدار مدیرکل آژانس بین المللی انرژی اتمی گفت "فصل نوینی بین ایران و آژانس آغاز شده . گفتوگوهای امروز بسیار سازنده بود، قرار شد آژانس به صورت حرفهای و مستقل کار خود را پیش ببرد و ایران هم در چارچوب تعهدات خود عمل کند".
♦️این ادبیات دیپلماتیک، نارسا و نادرست است. آقای صالحی، عضو تیم مذاکره کننده هسته ای بود و این تیم ادعا کرد پرونده PMD (مطالعات نظامی ادعایی) در آژانس بسته شده.
🔹البته پرونده PMD یک بار هم در دوره مذاکرات آقای لاریجانی به عنوان یکی از شش موضوع اختلافی با آژانس حل و فص شده و پرونده آن بسته شده بود! با وجود اینها، آژانس ماه گذشته به واسطه عهد شکنی سه دولت اروپایی عضو برجام، قطعنامه ای ضد ایرانی را در همین زمینه تصویب کرد.
♦️آقای صالحی باید امروز به رافائل گروسی تذکر می داد؛ تذکر و هشدار در این باره که بازرسی های آژانس، بسیار فراتر از معاهده NPT و پروتکل الحاقی است و در همه این بازرسی های چندین ساله، سلامت برنامه هسته ای ایران اثبات شده است.
🔹بنابراین اگر قرار است آژانس به عنوان جایگاهی بهانه گیر از طرف آمریکا و تروئیکای اروپایی عمل کند، دلیلی ندارد ایران، به پذیرش بازرسی های فراتر از تعهدات سایر اعضا ادامه دهد. تنها از این طریق است که توازن به روابط با آژانس بر می گردد.
♦️رافائل گروسی پس از مرگ مشکوک آمانو جانشین وی شد و از مهره های آمریکایی محسوب می شود.
محمد ایمانی
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339
غیر از #افتتاح_زحمات_دیگران چه هنری به خرج دادهاید
#وزیر_نفت دوست دارد درباره کارنامه ضعیف خود متکلم وحده باشد و با منتقدان و کارشناسان روبرو نشود. #روزنامه_جوان در این زمینه نوشت: یکی از واهمههای زنگنه و تیمش مواجه با کارشناسان فنی و منتقدان است. وزارت نفت دلداده #منتقدان_سیاسی خود است، چراکه میتواند با مطرح کردن مواردی که شاید در ظاهر درست باشد آنها را به گوشه رینگ ببرد.
متأسفانه بخش مهمی از انتقادات مطرح شده در قبال عملکرد #وزارت_نفت، معطوف به چهرههای سیاسی و ناآشنا با تحولات داخلی نفت بوده و کلیگوییها، فرصت مناسبی را برای فرار به جلو زنگنه ایجاد کرده است.
او در تریبونهای یکطرفه میگوید تولید نفت از پارس جنوبی دو برابر شده، ایران صادرکننده بنزین و تولید از غرب کارون پنج برابر شده است. بیش از ۱۵ قرارداد توسعهای با شرکتهای داخلی امضا شده، گازرسانی به روستاها جهش بزرگی داشته است، خط لوله گروه - جاسک در مراحل پایانی است و حماسههایی از این دست.
#افتخاراتی که زنگنه برای خود میتراشد از جانب طرفداران او هم محکوم است، محکوم به اینکه #کاری_نکرده و تنها و تنها کارهای درستی را که #دولت_گذشته کلید زده و به افتتاح نزدیک کرده، به #دولت_یازدهم تحویل داده تا افتخارش برای زنگنه باشد. کسی نمیپرسد که چرا او در طول ۱۶ سال وزارت خود یک پالایشگاه هم نساخته و هیچ پروژه بزرگ جدیدی را طی #هفت_سال اخیر استارت نزده است. کسی از ژنرال سؤال نمیکند که در آزادگان جنوبی چه گذشته و چه تراژدی رخ داده است.
جالب است بدانید وزیر نفت طی هفت سال گذشته با بسیاری از رسانههای همسو و اصلاحطلب مصاحبه کرده، ولی هیچگاه با #رسانههای_منتقد خود رودررو نشده و از مصاحبههای چالشی فرار کرده است. دلیلش هم آن است که نمیتواند حریف منتقدانی شود که با #اسناد_دقیق از پشت پرده تکتک تصمیمات وزارت نفت طی سالهای اخیر آگاه هستند. وزیر نفت دوست دارد متکلموحده باشد و از مواجه شدن با کارشناسان #منتقد هراس دارد.
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339
#گشایش_اقتصادی به سرنوشت #چنان_رونقی_بدهیم دچار نشود
وعده اخیر #رئیسجمهور محترم مبنی بر #گشایش_اقتصادی، مردم را یاد سایر وعدههایی که در تمام 7 سال گذشته داده، میاندازد: «اُنچنان رونق اقتصادیای ایجاد خواهیم کرد که هیچ کس به #یارانه نیاز نخواهد داشت»، «هم چرخ #هستهای را خواهیم چرخاند و هم چرخ #اقتصاد و #معیشت را».
روزنامه وطن امروز در یادداشتی مینویسد؛ وعده گشایش اقتصادی هم جدا از وعدههای قبلی رئیسجمهور نیست و البته احتمالا جزو آخرین وعدههای آقای روحانی باشد. به نظر میرسد #وعده گشایش اقتصادی همان بحث فروش نفت از طریق بورس و اوراق سلف یا سلف نفتی است. بهرغم همه وعدهها؛ اینکه #برجام_کلید حل مشکلات خواهد بود و تمام نفت کشور با برجام صادر خواهد شد، دیدیم برعکس شد، صادرات و فروش نفت کشور حتی از دوران دولت قبلی که متهم بود تعامل با دنیا ندارد و به خاطر سیاستهای بینالمللی غلط، امکان فروش نفت برایش فراهم نیست بسیار کمتر شد و ادعاها هیچ کدام جامه عمل نپوشید.
این روزنامه میافزاید؛ فروش نفت یعنی منبع درآمد برای دولت. طبق قانون تمام منابع درآمدی که بعداً به هزینهکرد تبدیل میشود، باید در قالب قانون بودجه تصویب شود؛ به عبارت دیگر باید دخلوخرج به #تصویب_مجلس رسیده باشد.
سابقه نداشته یک دولت یا وزارت نفت خارج از چارچوب بودجه به میل خودش نفت ملی که متعلق به بیتالمال است را استخراج و به هر کسی که دوست دارد بفروشد و در نهایت مشخص نباشد پول حاصل از این فروش به کجا واریز و خرج چه چیزی میشود. این اقدام در چارچوب بودجه نیست و #خلاف_قانون محسوب میشود.
این روزنامه با انتقاد از رویکردهای صرفاً تعهدزای دولت برای دولت بعدی مینویسد: به نظر میرسد دولت قصد دارد #زمین_سوخته به دولت بعدی تحویل دهد. دولت دو سال بعد محکوم به پرداخت بدهیهای دولت فعلی است. این یعنی تحویل زمین سوخته و #خزانه_خالی به دولت سیزدهم.
دولت به بهانه کسری بودجه به دنبال فروش نفت است اما بودجه سال 99 را چه کسی بسته؟
دولت و آقای نوبخت بودجه را بستند، سوال و بازخواستی که باید از آقای نوبخت صورت گیرد این است: شما که میدانستی در این مدت چه اتفاقاتی خواهد افتاد و فضای فروش نفت و اقتصاد کشور را پیشبینی کرده بودی، چرا چنین بودجهای بستی که همین ابتدای سال با کسری عظیم مواجه شده است؟ آقای #نوبخت باید در این باره مورد #بازخواست قرار گیرد.
با فرض پذیرش کسری بودجه، جبران این کسری همیشه راه و روش داشته است، دولت به مجلس مراجعه کرده و راهکارهای جایگزین را از مجلس درخواست میکند تا بعد از تصویب مجوز تعریف منابع درآمدی جدید داده شود، از جمله قانون اخذ مالیات از خانههای خالی که اتفاقا دولت موافق آن نبود و مجلس آن را تصویب کرد، خود یک منبع درآمدی جدید است که تا به امروز وجود نداشت.
مشابه این راهکارهای قانونی برای جبران کسری بودجه فراوان است و لازمه آن مراجعه دولت به مجلس است. دولت میتوانست لایحهای به مجلس ارائه کرده تا نهایتا بعد از عبور از مسیر مجلس مورد حمایت نمایندگان قرار میگرفت.
http://eitaa.com/joinchat/2871525392Cb1b4e95339