📖 اسلام انقلابی؛ شاخص شهدا
🔸امام (ره) اواخر عمر پیامی دادند به روحانیت. آنجا به یکسری ابهاماتی که درباره جنگ وجود داشت، پاسخ دادند. امام (ره) میگویند: "ما در جنگ دوست و دشمنهایمان را شناختیم. ما در جنگ فهمیدیم روی پای خودمان باید بایستیم. ما در جنگ ابهّت ابرقدرتها را شکستیم... . از همه اینها مهمتر، استمرار روح انقلابی در پرتو جنگ محقق شد." یعنی امام (ره) بزرگترین دستاورد و برکت دفاع مقدس را "استمرار روح اسلام انقلابی" میدانند.
🔹حالا این اسلام انقلابی چیست؟ اسلام من و شماست؟ اسلام صرفاً زیارت عاشورا و نماز شب است؟ فقط این بود؟ شهدا عَلَمدار نوع خاصی از اسلام بودند: اسلام مسئول؛ اسلام تکلیف؛ اسلام مسئولیت آور. شما میدیدی طرف زنش، بچه اش، خانواده اش، همه را رها میکرد. میگفت آقا امروز وظیفه من این است که بروم جبهه از جان خودم بگذرم. چرا؟ چون ما یک انقلابی کردیم و اهدافی داریم. برای اینکه به آن اهداف برسیم، نظامی تشکیل دادیم. این نظام به خاطر اینکه حفظ شود، جا دارد و ارزش دارد که جانمان را هم برایش فدا کنیم. ویژگیهای اسلام انقلابی چه بود؟ اسلام انقلابی، اسلام زهد بود. اسلام انقلابی، اسلام عمل بود؛ نه فقط حرف. اسلام انقلابی، اسلام احساس مسئولیت بود. اسلام صبر بود.
🔸الان وضعیت جامعه طوری شده که فرهنگ شهادت کاملاً با تجملگرایی جمع شدنی است. حتی قابل جمع است با غارت بیتالمال. میبینی شهرام جزایری هم کمک می کند.
- آقا ما داریم یادواره شهدا برگزار می کنیم.
- بارک الله! آفرین! از این، مبارزه با مفاسد اقتصادی که درنمیآید؟
- نه! خاطرت جمع باشد! فقط بچهها آنجا یک سینه بزنند و گریه بکنند و تخلیه بشوند.
- خوبه خوبه. چقدر خرج تان می شود آقا؟
- یک میلیون بده به اینها.
🔹یکی از کارهای جزائری همین بود؛ کمک به مساجد برای کارهای فرهنگی! یعنی فعالیتهای فرهنگیای که مفسدان و ظالمان در جامعه از آن حمایت میکردند. هرچه قالتاق ترند، بیشتر طرفدار حرکتهای فرهنگی اند! چرا؟ چون میداند که این حرکت فرهنگی، حرکت فرهنگی واقعی نیست. حرکت فرهنگی دینی نیست. دینی که جهتگیریاش "لِیَقُومَ الناسُ بِالقِسط" باشد، نیست. میخواهند بچهها بنشینند درباره شهدا تحقیق کنند. سرشان گرم بشود. بعد هم در انتخابات بیایند ما بهشان میگوییم به کی رای بدهند. در فلان مسئله سیاسی هم دخالت نمیکنند. نه به جامعه کار دارند؛ نه به سیاست؛ نه به اقتصاد؛ نه به عدالت؛ و فقط مُمحضاند در کار فرهنگی!
🔸پس اگر بخواهیم در حوزه دفاع مقدس کار کنیم، باید ببینیم روح دفاع مقدس و قصد دفاع مقدس چه بود. باید بدانیم اسلامی که در جنگ بود، اسلامی که مال شهدا بود، با تجملگرایی جمع نمیشود. با پولپرستی جمع نمیشود. اینها عین تعبیر امام (ره) است. با رفاهطلبی و فرصتطلبی و ریاکاری جمع نمیشود. اینها را باید گفت. با این دید وقتی نگاه میکنی، میفهمی که خیلی کار روی زمین مانده است. الان تا دلتان بخواهد کار زینبی وجود دارد. پیام خون شهدا باید به جامعه ابلاغ شود. کَاَنَّه باید حرکتی جدّی در این زمینه صورت بگیرد.
✂️ #برشی_از_کتاب : شهدا براي چه افقي جنگيدند؟، ص ۵۶
👤 استاد وحيد جليلي
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
🌀 سایت فتح به روز رسانی شد ...
🎙 #بشنو | ابعاد شخصیتی آیت الله مصباح یزدی (ره)
👤 حجت الاسلام و المسلمين دکتر خسروپناه
👤 حجت الاسلام و المسلمين استاد پناهیان
👤 حجت الاسلام و المسلمين فلاح شیروانی
🔸ایشان متفکری برجسته، مدیری شایسته، دارای زبان گویایی در اظهار حق و پای با استقامتی در صراط مستقیم بودند. (بخشی از پیام تسلیت رهبر معظم انقلاب در پی درگذشت آیت الله مصباح یزدی)
🔹در خصوص این عالم ربانی اصحاب اندیشه باید سخن ها بگویند. گفتگو و کنکاش در سیره این حکیم مجاهد راه را برای تربیت مصباح های آینده انقلاب هموار می کند.
🔸حجت الاسلام دکتر خسروپناه در این سخنرانی که در جمع اساتید دانشگاه علامه طباطبایی ایراد شده است ضمن تاکید بر فعالیت های علمی آیت الله مصباح و نظریه علم دینی ایشان، اشاراتی به سیره رفتاری و اخلاقی این عالم بزرگوار دارند و سیری مطالعاتی برای پیگیری اندیشه های ایشان ارائه می دهند.
🔹در سخنرانی حجت الاسلام پناهیان به شخصیت مهربان و مظلوم آیت الله مصباح یزدی و نقش بی بدیل ایشان در عرصه علوم انسانی اسلامی و تلاش دشمن برای ناشناخته ماندن شان نزد حوزویان و دانشگاهیان اشاره می شود و ضمن بیان خاطراتی شنیدنی جایگاه تشکیلات در سیره ایشان را تشریح می کنند.
🔸حجت الاسلام فلاح شیروانی با برشمردن مولفه های علمی، اخلاقی، تربیتی، تشکیلاتی این عالم بزرگوار در عرصه های مختلف حوزوی و دانشگاهی، شخصیت کم نظیر ایشان را در مقیاس انقلاب اسلامی مورد بررسی قرار می دهند.
📥 لینک دریافت صوت #سخنراني
🌐 fatehan.net/post/169
🆔 @fatehan
📖 پرورش معنوی مادران در مساجد
🔸یکی از اهتمامهایی که در کار نخبهپروری در زمینههای معنوی وجود دارد، موضوع مادران است؛ به ویژه مادران جوان. این که گاهی به قصد کوچک شمردن، می گویند: "این جلسه، جلسه زنانه است"، به خاطر نگاه اشتباه به این جلسات و عدم درک اهمیت آنهاست. حضرت امام فرمود که اسلام را ۱۴۰۰ سال است روضهها حفظ کرده است. و باید اضافه کرد، بهویژه روضههای زنانه. چراکه اگر مهرِ امام حسین (ع) در دل مادران ما نبود، فرزندانمان اینگونه تربیت نمیشدند. اثر تربیتی که مادران بر فرزندانشان دارند بسیار بیشتر است و پدران آنقدر بر فرزندان مؤثر نیستند.
🔹این درست نیست که مسجد از آقایان پُر شود و خانمها بدون هیچ فعالیتی پشت پرده بنشینند و هیچکس برایشان برنامه نداشته باشد. آقایان فقط سخنان را گوش میکنند و نهایتاً خودشان انسان های خوبی می شوند؛ اما مادران انسانساز هستند و علاوه بر تاثیر گرفتن خودشان، دیگران را هم تربیت می کنند.
🔸تاثیر معنوی زنان در جامعه بسیار بالاست. آیا غیر از این است که مردانی که در جلسات مذهبی شرکت میکنند، اکثراً توسط مادران، دختران یا همسرانشان به شرکت در مجالس و سخنرانیها کشیده می شوند؟ شاید هفتاد درصد از مردان را همسرانشان به جلسات مذهبی میآورند. این خانمها در مساجد فرصتها و فراغت هایی دارند که باید برای آن برنامهریزی کرد. یکی از مهمترین موارد نخبهپروری توجه به مادران است.
🔹بهعنوان مثال، اگر مسئله خمس را به بانوان یاد بدهیم و به آنها بگوییم اگر همسر شما خمس مالش را ندهد، مال حرام سر سفره خواهد گذاشت و آثار مال حرام در فرزندان این موارد است، این حرف تاثیر خودش را خواهد گذاشت. چون زن خانه نمیخواهد مالِ حرام در داخل خانه راه پیدا کند و در نتیجه فرزندانش تحت تاثیر آن قرار گیرند. بنابراین همسرش را به پرداخت واجبات مالی وامیدارد.
✂️ #برشی_از_کتاب : پرورش نخبگان معنوي در مساجد؛ ص ۶۷
👤 استاد عليرضا پناهيان
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
صعود چهل ساله.pdf
27.88M
📖 کتاب صعود چهل ساله
🔸این کتاب تلاش دارد میزان دستیابی جمهوری اسلامی ایران به آرمانهایی از قبیل عدالت، استقلال، آزادی، معنویت، کرامت زن، مردم سالاری دینی، گسترش رفاه عمومی و دیگر آرمانهای انقلاب را مورد کنکاش قرار دهد.
🔹ارجاع به منابع معتبر بین المللی نظیر سازمان ملل متحد، بانک جهانی، سازمان جهانی غذا و کشاورزی، دفتر برنامه توسعه ملل متحد و دیگر مراجع معتبر از شاخصه های اصلی کتاب صعود چهل ساله محسوب میشود.
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 نخبگان معنوی به مثابه شاخصهای موفقیت یک دین
🔸هیچ چیز برای اثبات صحت یک نظریه، مؤثرتر از نشان دادن یک نمونه عینی و بیرونی از آن نیست و هیچ چیز برای نشان دادن زیباییهای یک مکتب، مؤثرتر از نمایش نمونه اجرا شده و مصداق عینی آن نیست.
🔹نخبه های معنوی، "اجرا شدههای دین" هستند. هرچه این اجرا کاملتر باشد، دین در جذب انسانهای مستعد، موفقتر خواهد بود. نخبههای معنوی، نمایش دین هستند. هرچه این نمایش زیباتر باشد، در تبلیغ دین مؤثرتر خواهد بود.
🔸نخبههای معنوی، شاخصهای موفقیت دین تلقی می شوند، هر چه این شاخصها بالاتر باشند، ارزیابی دیگران در مورد این دین بهتر خواهد بود و طبیعتاً بیشتر به آن دین گرایش پیدا خواهند کرد.
🔹هیچ چیز به اندازه سرمایهگذاری برای ارتقای نخبههای معنوی، نمیتواند در تبلیغ و گسترش معنویت مؤثر باشد. گسترشی که دامنههای آن تمام عالم را فرا خواهد گرفت.
✂️ #برشی_از_کتاب : پرورش نخبگان معنوي در مساجد؛ ص ۴۹
👤 استاد عليرضا پناهيان
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
🎙 #بشنو | صد سال مرگ بر انگلیس
👤 استاد رحیم پور ازغدی
🔸دشمنی و توطئه انگلیس در ایران سابقه ای طولانی دارد. دخالت آنها در ایران به رهبری سفارت انگلیس در قضایای فتنه 88 و دروغ پراکنیهای بیبیسی محدود نمیشود، بلکه از اواخر دوره قاجار و اوایل پهلوی به صورت مستمر درصدد نفوذ بوده است.
🔹فراماسونری تنها یکی از تشکیلات پیچیده آنهاست که روزی اکثریت دولت ایران را تصرف کرده بودند.
🔸با گوش دادن به این صوت از استاد رحیم پور شما نیز مجاب خواهید شد، این روباه پیر را " انگلیس خبیث " بنامید.
📥 لینک دریافت صوت #همايش
🌐 fatehan.net/post/74
🆔 @fatehan
📖 پرسش: دانش خود را از چه کسی دریافت کنیم؟
🔹پاسخ: ما این دو جمله را داریم: "اُنظُر اِلی ما قال وَ لا تَنظُر اِلی مَن قال" (نگاه کن ببین چه چیزی گفته شده، نگاه نکن که چه کسی گفته است). این یک روایت است.
🔸روایت دیگر در ذیل آیه "فَلیَنظُرِ الإنسانُ اِلی طعامِهِ" (انسان باید به طعامش توجه کند) است که امام باقر علیهالسلام میفرمایند: مراد از طعام در این آیه، "عِلمُهُ الَّذی یَاخُذُهُ عَمَّن یَاخُذُهُ" است، یعنی مقصود از این طعام، علمی است که انسان اخذ میکند و انسان باید بنگرد که این علم را "از چه کسی" اخذ میکند. میگوید "عَمَّن" (از کی گرفتهای؟)، نمیگوید "عَمَّا"؛ یعنی نگاه کند به علمش ببیند از "چه کسی" میگیرد.
🔹حالا شما میگویید: یک جا به ما گفتید "ما قال" را نگاه کن، جای دیگر میگوید "من قال" را نگاه کن؟ به ذهن میآید که تناقض باشد. نه، تناقض نیست. چرا؟ چون در آنجا که میگوید "اُنظُر اِلی ما قَال"، این را به کسی میگوید که قدرت تصور و قدرت تصدیق دارد و "صاحب نظر" است. به او میگوید "اُنظُر"؛ یعنی می توانی خودت "نگاه کنی". اینجا با "ناظر" دارد حرف میزند و با کسی که چشم بینا دارد صحبت میکند. اما در آیه "فَلیَنظُرِ الاِنسانُ اِلی طَعامِه" دارد با "مقلد" و کسی که صاحبنظر نیست حرف میزند. به کسی که میخواهد تقلید بکند میگوید تحقیق کن ببین او کیست. حتی مرجع تقلیدت را با تحقیق بشناس. چرا؟ چون گفته های او "خوراک علمی" توست. رساله عملیه او را تو گویا "میخوری" و "مصرف میکنی" و "طعام" توست. او را بشناس.
✂️ #برشی_از_کتاب : تفکر؛ ص ۵۲
👤 استاد آيتالله حائري شيرازي(ره)
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 مثل آب شور دریا
🔸شاید پیش خودتان بگویید وقتی برهنگی آزاد شد، درنتیجه این فرهنگ عادی شده و حس کنجکاوی نسبت به آن از بین میرود، آن وقت دیگر مرد و زن نسبت به یکدیگر حرص و طمع ندارند! اما باید توجه داشته باشیم غریزه جنسی انسان ها، مثل آب دریاست، فرض کنید تشنه اید، اگر آب شور دریا را خوردید، تشنهتر خواهید شد، وقتی حریمی بین دو جنس زن و مرد در جامعه نباشد، هیجانهای جنسی گسترش پیدا خواهد کرد، مثل آتش که هرچه بیشتر خوراکش دهید، شعلهورتر خواهد شد.
🔹قبول ندارید؟ به تاریخ نگاهی بیندازید؛ تاریخ میگوید ثروتمندان هرچه بیشتر ثروت میاندوختند حریصتر میشدند به مال دنیا! تاریخ همچنین از پادشاهانی یاد میکند که غرق در حرمسرای خود بودند با بیشتر از سه هزار زن زیبارو😳 مثلاً همین خسروپرویز خودمان و یا فتحعلی شاه قاجار؛ اما هیچگاه نظیر این پادشاهان از رفتارهای زشتشان سیر نمیشدند. هر گاه وصف زنی زیبارو را میشنیدند، او را به خدمت فرامیخواندند.
🔸"خسرو معتضد"، نویسنده کتاب "سیاست و حرمسرا، زن در عصر قاجار" در مقدمه این کتاب مینویسد: "وقتی پادشاهی چون فتحعلیشاه قاجار سالها وقت خود را در آن مقطع حساس تاریخی به خوشگذرانی و زمانسپاری بیهوده میگذراند و کلکسیون زنان در خانه خویش ترتیب می دهد، نیک پیداست که کشور را به حال خود رها میکند و اوقات زیادی برای رسیدگی به امور ملک و مردم برایش باقی نمیماند. انصاف دهیم زمانی شاهی که درعینحال وظایف رییس مملکت، رئیس دولت، قوه مقننه و حتی قضاییه را به شانههای ناتوان خود تلنبار کرده و خویشتن را اولیالامر هم میخواند، اینسان روزگار به بیهودگی و هوسرانی بگذراند و صاحب بیش از دویست فرزند شود، کجا توان و وقت پرداختن به امور مهم کشور را خواهد داشت و آیا نمیتوان یکی از رازهای عقبماندگی ایران در دویست سال اخیر را از همین گم کردن زمامدار در شبستانهای حرمسرایش بازیافت؟!"
✂️ #برشی_از_کتاب : ترگل (بيست دليل عقلي و روانشناسي براي حجاب) ؛ ص ۱۲
👤 عماد داوري دولت آبادي
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
🎙 #بشنو | تبلیغ موثر به چه دانش هایی نیاز دارد؟
👤 استاد عليرضا پناهيان
🔸تبلیغ دین چه مولفه هایی دارد؟
🔹آیا برای یک تبلیغ موثر باید تکنیک هایی فرا گرفته شوند؟ این تکنیک ها چقدر موثر است؟
🔸یک مبلغ خوب، چه دانش هایی را باید فرا گیرد؟
🔹استاد پناهیان در این صوت تکنیک ها را تنها 10 درصد موثر می دانند. ایشان دانش هایی را بعنوان دانش های اساسی مطرح می کنند که نه می توان آنها را در دانشگاه یافت و نه در حوزه.
🔸انسان شناسی، جامعه شناسی، تاریخ، نگرش سیستمی، روانشناسی دین برخی از این دانش هاست. ایشان بصورت عملیاتی راهکارهای دستیابی به این دانش ها را ذکر می کنند.
📥 لینک دریافت صوت #همايش
🌐 fatehan.net/post/94
🆔 @fatehan
📖 دو نوع بسیجی داریم
🔸یک نوع بسیجی که وقتی به دفاع مقدس نگاه میکند میگوید خیلی خوب، آن عاشورای آن روز بود؛ امروز هم عاشورای دیگر است. آن روز دفاع از ولایت فقیه آن بود؛ امروز یک چیز دیگر است. نه که یک چیز متباین با او باشد نه، بلکه امروز مصداقش یک چیز دیگر شده است. آن زمان هرچه جلسات امام حسین علیه السلام شما پرشورتر بود، عملیاتها قویتر، موفقتر و با شور و انگیزه بیشتری انجام میشد. ولی الان ما اگر هفته دفاع مقدس را با تشریفات کامل برگزار می کنیم، واقعاً مبارزه با فقر و فساد و تبعیض اوج می گیرد؟ نه! چون نسبتی بین این دو برقرار نیست. عدهای آمدهاند نسبت بین این دو تا را قیچی کردند.
🔹یک وقت است ما شهدا را یاد میکنیم بهعنوان مقدمهای برای عمل به الگوهای زندگی که از آنها میگیریم؛ یک وقت هست نه! ما یاد را به جای اینکه مقدمه عمل کنیم، جانشین عمل میکنیم.
🔸درصورتیکه آنها همهاش مقدمه است برای اینکه عمل میشود به راه شهدا. فضا آنقدر سنگین میشود که حتی میبینید خود خانواده شهدا را تحت تاثیر قرار می دهد. فضا طوری شده که مادر شهید وقتی دوربین به طرفش گرفته می شود، احساس میکند باید صرفاً درباره حجاب تذکر بدهد. خود بچه رزمنده وقتی میخواهد خاطره بگوید فکر میکند که فقط راجع به نماز شب شهدا باید خاطره بگوید. نباید بگوید فلان جا درگیر شد با فلان رییس اداره. بعد هم اخراجش کردند. بعد رفت جبهه شهید شد. اینها را نباید گفت. درگیریها و مراقبتها و دقت هایی را که درباره بیتالمال داشتند، نباید گفت.
🔹ما هی باید بگوییم همه شهدای ما شش ماه قبل از تولدشان مادرش خواب دیده بود اولیای خدا گفتهاند که ایشان به دنیا خواهد آمد؛ مثل یک موجود عجیب و غریب استثنایی و شگفتانگیز. اینها آدمهای نظرکرده بودند! یعنی آقا دنبال این نباشید راه شهدا را بروید. شهدا آدمهایی هستند که خود خدا اینها را انتخاب کرد و رفتند. اینها الگو نیستند. خداینکرده اینها را بهعنوان الگو در جامعه معرفی نکنید! خیلی خطرناک میشود اوضاع جامعه! اینها کسانی بودند که از شش ماه مانده به تولدشان معلوم بود چه جور آدمهایی اند. بعد هم وقتی به دنیا آمدند، از شش سالگی نماز میخواندند. صرفاً به دنبال معنویت بودند و هیچ کاری به جامعه نداشتند. بعد هم رفتند شهید شدند و به لقاءالله پیوستند. الان هم دارند در بهشت صفا میکنند.
🔸این نوع روایت یعنی چه؟ یعنی شهدا قابلیت الگوبرداری در جامعه را ندارند؛ درحالیکه شهدا از توی همین کوچهبازارها، از همین نیمکتهای مدرسه ما بلند شدند رفتند. همین جا شاگرد نانوایی بود. معلم مدرسه بود. کاسب بود. دانشجو بود. میدیدیمش ... وارد سلوک شد. این آدم تلاش کرد. خودسازی کرد. رشد کرد. رشدش را میدیدیم. باید تصویر واقعی شهدا را ارائه کرد.
✂️ #برشی_از_کتاب : شهدا براي چه افقي جنگيدند؟، ص ۵۵
👤 استاد وحيد جليلي
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 قدرشناسی فرصتها
🔸قدرشناسی فرصتها به معنای برخاستن و فعالیت است. انسان ضعیف الاراده باید از فرصت پدید آمده سود جوید و کار خود را همان زمان آغاز کند و نباید میان تصمیم و انجام کار فاصله بیندازد. امام صادق علیهالسلام در سخن زیبایی فرمودند: "هر کس که فرصت را به امید فردایی بهتر از دست بدهد زمانه فرصت را از او برباید."
🔹برای نمونه اگر کسی دروغ گفتن را زشت شمرد و بر اثر پندِ واعظ و یا خواندن کتاب تصمیم گرفت که دروغ نگوید، نباید ترک دروغ گفتن را به فردا واگذارد، بلکه از همان لحظه بایسته است که دروغ را ترک کند و یا اگر نماز خوب را آرزو کرد بایسته است که همان لحظه نخستین نماز زیبایش را بجا آورد و از آنپس نیز نمازهای خود را زیبا بخواند. فرصت بسیار زودگذر است و چهبسا فرصت هرگز تکرار نشود. امام علی علیهالسلام فرمود: "فرصت چون ابر میگذرد پس فرصتهای نیک را دریابید.
🔸عارف نامدار محمد بیدآبادی(ره) میفرمود: اگر آدمی شصت سال عمر کند، نصف آن را زنگی شب به غارت برد، و ربع آن در طفولیت به جهالت، و ثلث و ربع دیگر پایمال حرص و طول اَمل و شغل و کسب رزق و فکر عیال شود، و ده سال باقی به پیری و همّ و غمّ و اَلَم بر باد رود، و حیف از این عمر که یک سر به بطالت برود. و در جای دیگری فرمود: ای عزیز! هی هی در طفلی پستی، و در جوانی مستی، و در پیری سستی، پس خدا را کی پرستی؟ بهترین و عادلترین فرصت همین حال است و نباید هماینک درنگ کرد. حضرت مولا علی علیهالسلام در نامهای به فرزندشان اینگونه نگاشتهاند: "به هر فرصتی نمیتوان دست یافت."
🔹اکنون که این نوشتار را میخوانید، بدانید که فرصت را نمیتوان دوباره احیا کرد، برخیزیم و برای خویشتن توشهای فراهم کنیم. امام حسن علیهالسلام فرمود: "فرصت بشتاب میرود و به کندی بازمیگردد." پروین اعتصامی شاعرهی معاصر درباره بهرهگیری از فرصتها سروده است:
جهد را بسیار کن عمر اندکی است
کار را نیکو گزین فرصت یکی است
کاردانان چو رفو آموختند
پارههای وقت برهم دوختند
عمر را باید رفو با کار کرد
وقت کم را باهنر، بسیار کرد
✂️ #برشی_از_کتاب : اراده (بازبینی و درمان ضعف آن؛ تلاش بر بازیابی و قوت آن)، ص ۵۶
👤 استاد دکتر مرتضی آقاتهرانی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 نگاه به گذشتگان بکن!
🔸ببینید پادشاهان کجایند و قدرتها کجا رفتند؟ رئیس جمهورها کجا هستند؟ آیا وقتی تفکر کردید که اینها کجا هستند، بصیر نمیشوید که چه کار بکنید و چه کار نکنید؟ این است حاصل تفکر درست. نگاه به گذشتگان بکن، گذر عالم را می بینی، بعد هم بگو همانطوری که داغ دنیا را به دل آنها گذاشت، میخواهد من را هم مشغول دنیا بکند تا داغش در دلم بیفتد. من دیگر حواسم را جمع میکنم.
🔹قبل از اینکه او طلاقم دهد، من طلاقش میدهم. خیلی فرق است بین آن کس که دنیا را طلاق می دهد تا کسی که دنیا طلاقش می دهد؛ کسی که دنیا را طلاق میدهد مثل درختی است که از درون زمین میجوشد و بیرون می آید، سر میزند بیرون و زنده می شود. او خودش را آزاد میکند؛ مثل پروانهای که از لاکش بیرون می آید. کرم ابریشم وقتی درون پیله بالغ شد، اگر خودش این پیله را سوراخ کرد و آمد بیرون، پروانه میشود، میپرد و این طرف و آن طرف می رود؛ اما اگر تا وقتی که آن را سوراخ نکرده به دست صاحبش افتاد، او را در دیگ آب جوش میاندازد و از او ابریشم میگیرد؛ یعنی اگر دنیا را استخدام نکردی، دنیا استخدامت می کند. تا تو را نبرده برو؛ یعنی تا در دیگت نگذاشتهاند، سوراخ کن برو. وقتی سوراخ کردی و رفتی بیرون، دیگر پیله هم به درد او نمیخورد. او دیگر پیله بدون تو را در آب نمیاندازد؛ چون همهاش قیچی قیچی شده. او میخواهد تا این کرم قیچی اش نکرده از آن ابریشم بگیرد. این است دنیا. بعضی پروانه شدند مثل مؤمنان و پریدند و رفتند؛ از بعضیها هم ابریشم می گیرند.
✂️ #برشی_از_کتاب : تفکر؛ ص ۴۰
👤 استاد آيتالله حائري شيرازي(ره)
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 تاریخ اسلام
🔸یکی دیگر از کارهایی که میتوان در مساجد انجام داد، تدریس تاریخ اسلام است. تاریخ اسلام برای تربیت نخبگان معنوی بسیار مؤثر است. هیچ چیزی مثل تاریخ اسلام، انسان را قوی بار نمیآورد.
🔹بسیاری از جوانان مذهبی هستند ولی تاریخ اسلام و سیره نبوی را دقیق نمیدانند. تاریخ اسلامی که در مدرسه و دانشگاه تدریس می شود کافی نیست. وقتی تاریخ با جزئیات بیان میشود، معارف بهصورت قطرهچکانی در قلب و روح و ذهن فرد چکیده شده و فرد دیندار ساخته می شود.
🔸انسان با یادگیری مباحث نظری دین آنقدر متدین نمیشود که با تاریخ اسلام متدین میشود. منظور از تاریخ اسلام، تاریخ دین اسلام و اولیای آن، یعنی نبی مکرم اسلام (ص) و اهلبیت عصمت و طهارت (ع) است.
✂️ #برشی_از_کتاب : پرورش نخبگان معنوي در مساجد؛ ص ۶۱
👤 استاد عليرضا پناهيان
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
🌷میلاد دخت رسالت، همسر ولایت، مادر امامت حضرت زهرا "سلام الله علیها" بر منتظران ظهور مبارک باد.🌷
💚اَللّهُـــمَّ_عَجـِّـل_لِوَلیِّـــکَ_الفَــــرَج💚
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📝 #بخوان | تحول در علوم انسانی
👤 حجت الاسلام مجتبي مصباح یزدی
🔸در سالهای اخیر نظریات گوناگونی در خصوص چگونگی تحول در علوم انسانی مطرح شده است که سوالات زیادی را در پی داشته است:
نحوه مواجهه ما با علوم انسانی غربی موجود چگونه باید باشد؟
مبانی غلط علوم انسانی غربی چگونه بر نظریات آنها موثر است؟
روش مطلوب تولید علوم انسانی اسلامی چیست؟
و ...
🔹گروه علمی فرهنگی فتح، برای یافتن پاسخ این سوالات، این بار محضر استاد بزرگوار، حجت الاسلام مصباح یزدی رفته است و گفتگویی خواندنی با ایشان داشته است.
🔸گفتنی است که یکی از تالیفات ارزنده ایشان در حوزه علوم انسانی اسلامی، کتاب "فلسفه تعلیم و تربیت اسلامی" می باشد.
📥 لینک دریافت متن #مصاحبه
🌐 fatehan.net/post/76
🆔 @fatehan
📖 انتخاب خویش، قبل از انتخاب همسر
🔸مشکل اصلی خیلی از دختر خانم ها و آقا پسرها آن است که قبل از انتخاب همسر، خودشان را انتخاب نکرده اند. انتخاب خویش؛ یعنی انتخاب مسیر زندگی؛ یعنی انتخاب آنچه، بهانه نفس کشیدن ما است. چه پسر و چه دختر، باید کسی را برای زندگی انتخاب کنند که در زندگی، بدنبال همان چیزی بگردد که خودش به دنبال آن می گردد؛ در زندگی چیزهایی برایش مهم باشد که برای خودش اهمیت دارد.
🔹برای مشاوره ازدواج می آید و می گوید: کسی به خواستگاری من آمده؛ شغلش فلان و خانواده اش چنین و تیپ و ترکیبش آن چنان و عقایدش این و آن. منتظر است که من هم نظر خودم را بگویم. من هم می گویم: خودت چگونه هستی و به دنبال چه می گردی؟ اگر معنویت، جزء زندگی او هست، تو هم این گونه ای؟ اگر کار فرهنگی از دغدغه های اصلی زندگی اوست، تو هم این چنینی؟ اگر پول، حرف اول و آخر را در زندگی او می زند، در زندگی تو چه چیزی حرف اول و آخر را می زند؟ اگر جلب نظر مردم در زندگی، رکن زندگی او است، رکن زندگی تو هم هست؟ و ... .
🔸بنده بارها از افراد مختلف این سوال را پرسیده ام که «دلخوشی» شما در زندگی چیست؟ بهانه نفس کشیدن شما در این دنیا چیست؟ اگر به شما بگویند که یک ساعت دیگر از این دنیا می روید، ازاینکه به کجا نرسیده اید ناراحت می شوید؟ برای اینکه این پرسش ها کمی ملموس تر شود، دو مشخصه برای دلخوشی یا همان «هدف» بیان می کنم. هدف زندگی آن چیزی است که زندگی انسان را تفسیر و مدیریت می کند. «تفسیر می کند » یعنی اینکه انسان به امید داشتن یا به دست آوردن آن، زندگی می کند. «مدیریت می کند» یعنی اینکه انسان برنامه های زندگی خود را به گونه ای می چیند که به آن برسد و اگر آن را دارد از دست ندهد. کسی تمام دلخوشی اش پول است وقتی به او می گویی: «چرا به فامیلت سر نمی زنی؟ » می گوید: «مگر در صله ارحام پول هم هست؟» این فرد وقتی پول دارد، امید به زنده بودن دارد؛ اما وقتی احساس فقر می کند، علاقه ای به ادامه زندگی ندارد.
🔹وقتی که خوب این پرسش را برای مخاطب باز کرده ام معلوم شده که بسیاری از آنها دل خوشی و هدف مشخصی برای زندگی ندارند، به شدت «اکنون زده» هستند و امروز را به امید فردا طی می کنند.
🔸قبل از اینکه در مورد شریک زندگی ات فکر کنی، باید ببینی در زندگی دنبال چه چیزی هستی و به کجا می خواهی برسی، دل خوشی ات چیست؟ چه هدفی در زندگی داری، تا بتوانی کسی را انتخاب کنی که او هم با تو در هدف و دلخوشی ات اشتراک داشته باشند.
🔹دختر و پسری با هم ازدواج کرده اند. یکی از آنها در زندگی به چیزی جز حرف مردم نمی اندیشد. دلخوشی اصلی او در زندگی، جلب توجه و نظر مردم است، اگر جایگاه خود را در میان مردم از دست بدهد، بشدت به هم می ریزد. در زندگی دیگری، مردم در حاشیه قرار دارند و دلخوشی اش جلب رضایت خداست. امشب یکی از اقوام، عروسی دارد. عروسی شان گناه آلود است. یکی می گوید باید رفت، چرا که نمی شود با مردم مخالفت کرد و دیگری می گوید نباید رفت؛ زیرا که خدا به چنین مجلسی راضی نیست. یکی می گوید یک شب هزار شب نمی شود، دیگری می گوید برای یک شب هم حاضر نیستم گناه کنم. یکی می گوید به عروسی نرفتن همان و نیش و کنایه های فامیل همان، دیگری می گوید رفتن همان و به گناه آلوده شدن همان. از آنجا که دلخوشی و هدف این دو تفاوت زیادی با هم دارد، به این راحتی نمی توانند در کنار هم زندگی کنند. این دو باید مساله خود را پیش از ازدواج حل می کردند؛ یعنی باید به این تفاوت فکر می کردند و پی می بردند و تصمیم خود را بر اساس آن می گرفتند.
🔸بسیاری از ما بالاخره در طول زندگی هدفی برای زندگی مان پیدا می کنیم؛ اما اگر یافتن این هدف پس از ازدواج اتفاق بیفتد، خطرناک است؛ زیرا امکان دارد همسر ما که حالا شریک زندگی مان شده، این هدف را به عنوان دل خوشی خود در زندگی انتخاب نکرده باشد.
🔹بنا بر آنچه گفته شد، رسیدن به مرحله ای از ثبات شخصیت برای ازدواج، لازم و ضروری است . کسی که هنوز هدفی ثابت برای زندگی خود انتخاب نکرده، به ثبات شخصیت نرسیده؛ به همین دلیل نمی تواند در ازدواج تصمیم محکم و قابل اعتمادی بگیرد. چقدر اشتباه می کنند کسانی که با قانون «باری به هر جهت» به سراغ ازدواج می روند و هدف زندگی را بیش از آن که یک مساله کاربردی بدانند، مساله ای تئوری دانسته و میان آن و ازدواج و زندگی مشترک ارتباطی نمی بینند!
🔸کمی درباره مشکلاتی که درزندگی های اطراف خود می بینید، تامل کنید. آیا تعداد قابل توجهی از این مشکلات ریشه در تفاوت میان دغدغه های زن و شوهر ندارد؟ اگر اندکی به حقیقت زندگی مشترک که همراهی در مسیر زندگی است توجه کنیم، خواهیم پذیرفت که «انتخاب خویش» تا چه اندازه در «انتخاب همسر» تاثیرگذار است.
✂️ #برشی_از_کتاب : نیمه دیگرم جلد ۱
👤 حجت الاسلام و المسلمین محسن عباسی ولدی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📖 پرورش جامعهپذیری افراد در مسجد
🔸یکی از اتفاقهای دیگری که در مسجد میافتد، پرورش مهارتهای اجتماعی مذهبیهاست. در مساجد فعالیتهای فوقبرنامهای هستند که میتوانند تواناییهای اجتماعی و جامعهپذیری افراد را افزایش دهند و مهارتهای آنها را در این زمینه بالا ببرند. بهعنوان مثال میتوان در مسجد به هر بهانهای یکی از دانش آموزان را پشت تریبون فرستاد و مثلاً به او گفت که "جوان! برو این مطلب را به مردم اعلام کن". همین کار مهارت آنها را افزایش خواهد داد.
🔹آماری که در دانشگاه تهران گرفته شده، نشان میدهد ارتباطات اجتماعی بچه های مذهبی بهتر و بیشتر از دیگران است و آنها در ارتباطهای اجتماعی نسبت به بچههای غیرمذهبی موفقتر هستند. محل تربیت این عده در مساجد است.
🔸سالهاست کسانی که در دانشگاهها هستند، گزارش میدهند که هر کس از کودکی در مسجد پرورش پیدا کرده است، وقتی به دانشگاه میآید مانند خورشیدی است بین ستارهها. واقعاً تفاوت، به همین شکل است و هرکس که در مسجد پرورش پیدا نکرده، وقتی به دانشگاه میآید، خودش با مشکلاتی مواجه است که حل این مشکلات برایش بسیار دشوار خواهد بود.
✂️ #برشی_از_کتاب : پرورش نخبگان معنوي در مساجد؛ ص ۷۵
👤 استاد عليرضا پناهيان
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
🎙 #بشنو | جنبش دانشجویی و استکبار ستیزی
👤 سيد ياسر جبرائيلي
🔸در مذاکرات برجام با رهبری هماهنگ شد، اما به دستور رهبری عمل نشد.
🔹ما با دو برجام مواجه هستیم. برجام ایران و برجام آمریکا. برجام ایران همان است که مشروط به نامه ۲۹ مهر ۹۴ رهبر انقلاب است که به آن عمل نکردند و برجام آمریکا، همان است که دولت امروز به آن عمل می کند.
🔸در استعمار فرانو، یک کشور به واسطه مستعمرههای فکری و نخبگان وابسته، به همان صورتی در میآید که زمانی با اشغال مستقیم و حکومتهای دست نشانده درمیآمد.
🔹برخی مدیران امروز ما مستعمرههای فکری غرب هستند.
🔸واگذاری بیسابقه بازار ایران به خارجی بلایی را بر سر ما خواهد آورد که در عصر قاجار آمد.
🔹دولت یازدهم در حال قتل عام تولید داخلی، یعنی منبع ثروتآفرینی ملی با محرومسازی تولیدکننده از بازار است.
🔸ارزش ریال ایران در دولت یازدهم ۲۵ درصد کاهش یافت.
📥 لینک دریافت صوت #همايش
🌐 fatehan.net/post/88
🆔 @fatehan
📖 درمان در شرایط زمان
🔸مشکلات روحی در بستر زمان پدید میآیند و درمان آنها نیز زمانی طولانی و مناسب میطلبد، ضعف اراده نیز مشکل روحی است که درمان آن زمانبر است.
🔹اگر اراده ضعیف را بدون توجه به شرایط زمان درمان کنیم، نتیجه آن شکست خواهد بود و اراده را ضعیفتر میکند.
🔸نخستین راهکار مبارزه با ضعف اراده، پذیرش واقعیتِ توجه به زمان و شرایط مناسب است. کسی که از اراده ضعیف رنج میبرد، در نخستین گام باید زمانشناس باشد.
✂️ #برشی_از_کتاب : اراده (بازبینی و درمان ضعف آن؛ تلاش بر بازیابی و قوت آن)، ص ۵۴
👤 استاد دکتر مرتضی آقاتهرانی
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan
📶 کارگاه جامع #روانشناسی_اسلامی
👤 مدرس: دکتر سیدعلی مرعشی | پزشک، متخصص روانشناسی و عضو هیات علمی دانشگاه شهید چمران اهواز
🔰منزل دوم: چيستي روانشناسي اسلامي تا رواندرماني با رويکرد اسلامي
سرفصل های کارگاه:
۱. چيستي و امکانسنجي روانشناسي اسلامي (ماهيت روانشناسي اسلامي)
۲. چرايي روانشناسي اسلامي (ضرورت روانشناسي اسلامي)
۳. چگونگي دستيابي به روانشناسي اسلامي (روش شناسي)
۴. اصطلاحات تخصصي، سازهها و سنجهها در روانشناسي اسلامي
۵. فرضيه سازي و آزمون فرضيه در روانشناسي اسلامي
۶. نظريه پردازي در روانشناسي اسلامي
۷. رواندرماني اسلامي و بهداشت رواني در اسلام
۸. رويکرد روانشناسي اسلامي به مدل زيست پزشکي بيماريهاي رواني
📝 ثبت نام و کسب اطلاعات بیشتر👇
📲 09363732094
🆔 @moshaver1
با ما همراه باشید ...
🌐 fatehan.net
🆔 @fatehan