نعمت عافیت و سلامت.mp3
3.75M
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📣#بشنو
♦نعمت عافیت و سلامت
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🔘باید برای سلامت جسم و جان تلاش کرد زیرا که تمام #لذت های زندگی و #قوت و #نیروی ما وابسته به نعمت عافیت و سلامت انسان است،به همین دلیل است که اهمیت دارد...
🔘ما روایات بسیاری در زمینه #طب و #پزشکی داریم که نشان دهنده اهمیت مسئله سلامت جسم در دین اسلام میباشد...
🎤استاد حیدری کاشانی
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
با #فتح همراه باشید:
⭕️کانال ایتا
🔺eitaa.com/fatehan
⏺کانال بله
🔺️https://ble.im/fatehan
#یادداشت_ویژه
#روانشناسی_اسلامی_کاربردی
#کنترل_خشم
#سبک_زندگی_اسلامی
خشمت را قورت بده‼️
قسمت 3⃣
📝حجت الاسلام دکتر رفیعی هنر
روانشناس و درمانگر
در دورهای در روانشناسی، تلقی بر این بود که انسان مانند دیگ زودپزی است که با تراکم بخار باید تخلیهای در او اتفاق بیافتد تا به انفجار منجر نشود. پس تأکید میشد که بایستی فرد در هنگام عصبانیت فریاد زده و حتی اجسام را بشکند. امّا روانشناسان متوجه شدند این شیوه حداقل دو پیامد منفی به بار میآورد:
پیامد اول اینکه با داد و فریاد کردن شاید فرد به طور موقت آرام میشد اما دوباره روز از نو و روزی از نو. در هنگام عصبانیت مجدداً مجبور به شکستن اجسام بیشتری میشد. چرا که فرد با این حالت اقناع نمیشد و مجبور بود فریاد بیشتری بزند. به عبارتی آستانه ارضاء پذیری او بالا رفته بود.
پیامد دوم اینکه مشاهده شد افراد با داد و فریاد و شکستن اشیاء اصلاً آرام نمیشدند. به عبارتی با این کار فرد به خود یاد میداد که فردی عصبانی باشد. در طول زمان افراد متوجه شدند با این کار به خود القا میکنند که خشمگین باشند.
به عبارتی الگوی یادگیریای برای عصبانیت ایجاد شد. بنابراین امروز مرسوم نیست که فرد در هنگام عصبانیت فریاد بزند و لزوماً فریاد زدن یا ضرب و شتم منجر به آرامش فرد نمیشود. درست است که شاید همان لحظه آرام گیرد ولی این حالت کفایت نکرده و نیاز به فریاد زدن در او بیشتر میشود. پس به مرور زمان به خود یاد میدهد که شخصیتی عصبانی داشته باشد در حالیکه روانشناسان جدید موضوع مهار کردن خشم را توصیه میکنند. به طوری که هر چه قدر به خودمان کنترل خشم را آموزش دهیم حالت خشمگینی از بین خواهد رفت.
البته در این میان برخی افراد هم هستند که به مثابه یک بمب ساعتی یا همان زودپز، حالتهای انفجاری دارند که به مرور زمان کنترل بر خشم خود نداشته و به آستانهای که برسند، منجر به انفجار خواهند شد. البته تعداد این افراد محدود است که چه بسا نیاز به درمان روانی داشته باشند. به هر حال این یک واقعیت است که اگر به فرد آموزش مدیریت خشم را در طول یک بازه زمانی بدهیم دیگر بمب ساعتی معنا نخواهد داشت.
از طرفی دیگر توجه به این نکته هم مهم است که آستانه تحمل و خشم در ارتباط مستقیمی قرار دارند. خشم از حالات هیجانی و تحمل ویژگی شخصیتی افراد است. برخی افراد تحمل بالاتری نسبت به جامعه و تابآوری بالایی در مقابل استرس و مشکلات دارند. از این افراد توقع نداریم زود خشمگین شوند اما افرادی که این ویژگی را ندارند زود به زود هیجان خشم در آنها بروز میکند. نکتهای که باید به آن اشاره کرد تاثیر ژنتیک بر میزان عصبانیت، تابآوری و تحریکپذیری افراد در موقعیتهای بروز خشم است.
ادامه دارد.....
با فتح همراه باشید ⬇️
http://eitaa.com/joinchat/1944846336C1ad9e574d5
کانال بله ⬇️⬇️
http://ble.im/join/ODU1M2Y4Mm
طلبه تراز انقلاب.mp3
6.17M
🔹#رادیو_فتح
✔طلبه تراز انقلاب اسلامی
🔹〰〰〰〰🔹
انقلاب راستین انقلاب امام زمان است وشماباید برای آن انقلاب عظیم آماده شوید:
👈به شرط #صلاحیت_علمی، #عملی ، #اخلاقی
🔹〰〰〰〰〰🔹
🎤استاد رحیم پور ازغدی
بافتح همراه باشید:
⭕️کانال ایتا
🔺eitaa.com/fatehan
⏺کانال بله
🔺️https://ble.im/fatehan
☝☝
*فصلنامه رروانشناسی اسلامی فرا به روز رسانی شد*
*دانلود جدیدترین شماره فرا*
*دانلود نسخه الکترونیکی شماره ۶
بهار۹۸*
شما میتوانید فایل نسخه جدید و نسخه های قبلی را از طریق لینک زیر دانلود نمایید:
👈دریافت از طریق لینک زیر:
Www.fatehan.net/post/131
@faramagazine_atu
@fatehan
👈ارتباط با ادمین و ارسال مطالب:
@fara_magazineatu
👈 *علوم انسانی اسلامی
👈 فصلنامه رواشناسی اسلامی فرا
👈 گروه علمی فرهنگی فتح
👈دانشگاه علامه طباطبایی تهران*
🔎 باما همراه باشید.
📚برشی از کتاب 📚
📜تقویت تقوی
✅شايد اسبهاي چموش را ديده باشيد كه چقدر سخت است اگر بخواهيم آنها را از جايي به جايي ديگر ببريم. اگر يك لحظه از كنترل آنها غفلت كنيد از دستتان در رفته است، بايد با يك هوشياري و كنترلِ دائمي مواظب آنها باشيد، اگر يك لحظه غفلت كنيد مي بينيد سرِجاي اول برگشتهاند، و باز بايد از اول كار را شروع كنيد. بعضيها از اول تا آخر ماه رمضان يك روز هم روزه نميگيرند، چون در جهت اصلاح تدريجي خود نيستند ، سي منزل بايد اين اسب چموش را ببري تا إنشاءالله در منزل سياُم رام بشود. شهوات و نفسانيات نيز همينطور است، اگر سي روز كنترل شوند، آهستهآهسته رام ميشوند و زير فرمان عقل و شريعت قرار ميگيرند. حالا اگر در موقع افطار هوسها را دوباره رها كني، مثل آن اسب چموشي است كه آن را در كنترل خود نياوردهاي و لذا دوباره سر جاي اولش برميگردد.
🔹 اگر مقاومتي را كه در طول يك روز با روزهداري بهدست آوردي در هنگام افطار رها كني از آن روزه چيزي عايدت نشده است. پس مواظب باشيد مقاومت شخصيتان كه عبارت است از «تقوي»، در موقع افطار گسسته نشود، چرا كه روزه، تقويت قدرت پرهيزكاري است. بههمين جهت در آخر آيه 183 سوره بقره كه مربوط به روزه است، ميفرمايد: «لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ» يعني شايد بتوانيد از طريق روزه متّقي شويد و قدرت پرهيزكاري بيابيد.
به آية روزه نظر كنيد كه ميفرمايد:
«يا اَيُّهَاالَّذينَ امَنُواكُتِبَ عَلَيْكُمُالصِّيامُ كَماكُتِبَ عَلَيالَّذينَ مِنْ قَبْلِكـُم، لَعَلَّكُمْ تَتَّقُونَ»
يعني: اي مؤمنان! بر شما روزه را واجب كرديم، همان طور كه بر امتهاي گذشته واجب نموديم شايد پرهيزكار شويد، و در نتيجه آن روحية مقاومت در مقابل هوسها در شخصيت شما رشد پيدا كند.
🔹ملاحظه كردهايد؛ گاهي اوقات ميخواهيد كارهاي خوب و جدّي انجام دهيد ولي نميتوانيد. چرا؟ چون قدرت پرهيزكاري شما ضعيف است، مدتي كه روزه گرفتيد كاري را كه نميتوانستيد انجام دهيد و هوسهايتان مانع ميشد، حالا همان كار را ميتوانيد انجام دهيد. بعضي مواقع ديدهايد كه دلتان مرده است، اصلا معنويت در جانتان خشك شده است، با روزه كه «حيات قلب» است دوباره دل زنده ميشود. مولوي چه خوب ميگويد:
چشم بندِ آن جهان،حلق و دهان
اين دهـان بربند تا بينيعيان
تاهوي تازهاست،ايمان تازه نيست
ايندهان جزقفل آن دروازه نيست
يعني: تا هوس در صحنه است ايمان تحرك ندارد ولي اگر دهانت را كنترل كردي، دروازة ايمان بر جانت گشوده ميشود، چرا كه اگر دهان كنترل شد، دريچههاي غيب آهستهآهسته بر جان انسان باز ميشود. براي كساني كه جايگاه گرسنگي و كنترل دهان را در عمل شناختهاند، گرسنگي بسيار خوشمزه است. اگر كسي مزة گرسنگي را چشيد از سيري و پرخوري متنفّر ميشود. بيخود نيست كه در روايات داريم: خداوند از شكم سير بدش ميآيد. ما كساني را ميشناسيم، از روزي كه رياضتشان را شروع كرده اند تا آخر عمر يك روز سيرنبودهاند.
#کتابخوانی_واجب_دینی
📖روزه،دریچه ای به عالم معنا 🗒22
🖋استاد اصغر طاهر زاده
با فتح همراه باشید
⭕️کانال ایتا
🔺eitaa.com/fatehan
⏺کانال بله
🔺️https://ble.im/fatehan
#وصیت_نامه_خوانی
وصیت من به همه آن است که با یاد خدای متعال به سوی خود شناسی و خود کفایی و استقلال، با همه ابعادش به پیش بروید و بی تردید دست خدا با شما است اگر شما در خدمت او باشید و برای ترقی و تعالی کشور اسلامی به روح و تعاون ادامه دهید. و اینجانب با آنچه در ملت عزیز از بیداری و هوشیاری و تعهد و فداکاری و روح مقاومت و صلابت در راه حق میبینم و امید آن دارم که به فضل خداوند متعال این معانی انسانی به اعقاب ملت منتقل شود و نسلاً بعد نسل بر آن افزوده گردد. با دلی آرام و قلبی مطمئن و روحی شاد و ضمیری امیدوار به فضل خدا از خدمت خواهران و برادران مرخص، و به سوی جایگاه ابدی سفر میکنم. و به دعای خیر شما احتیاج مبرم دارم. و از خدای رحمان و رحیم میخواهم که عذر مرا در کوتاهی خدمت و قصور و تقصیر بپذیرد. واز ملت امیدوارم که عذرم را در کوتاهیها و قصور و تقصیر ها بپذیرند. و با قدرت و تصمیم اراده به پیش روند و بدانند که با رفتن یک خدمتگزار در سدّ آهنین ملت خللی حاصل نخواهد شد که خدمتگزاران بالا و والاتر درخدمتند و الله نگهدار این ملت و مظلومان جهان است .
4_5881703299484222347.pdf
519K
#بخوان
✔باشگاه نویسندگان
🤔مشکلات اقتصادی ما کی حل میشود؟!
〰〰〰〰〰
✔1. خب چرا وضع اقتصادی خراب است ؟ چرا ما و این همه مشکلات اقتصادی ؟ میتوان شعار داد که بله آقا همه اش تقصیر احمدی نژاد است و کلی حرف های عوامانه پسند مخابره کرد تا مشکل حل شود .اما مشکل از منظر عمیق تری قابل بررسی است ، (کمی بجای کنش های اقتصادی دولت ها قصد بررسی بینش ها را در این مجمل داریم )
✔2. سیطره ی امپریالیسم و استعمار شامل چند شاخه است . یکی از این شاخه ها بحث اقتصاد است . هر کجا که رفته سعی در مدرن کردن سیستم اقتصادی جامعه ی هدف داشته است . (مارا به خیر تو امید نیست شر مرسان)
✔3. حاکمیت رضا خان سفاک به عنوان عامل انگلیس جهت اجرایی کردن فرامین و دستورات کفتار پیر (بخوانید انگلیس) توسط چند عامل کلید میخورد و از آن میتوان به تاسیس دانشگاه تهران و مدرنیزاسیون سیستم آموزشی (بخوانید نابود کردن سیستم سنتی آموزش ما که خروجی اش شیخ بهایی ها بوده) فعالیت های ضد مذهب او (هنوز کشتار 4000نفر در یک شب در صحن گوهرشاد از یادمان نرفته) و ایجاد شبکه ی مدرن اقتصادی در بحث معصیت .
به قلم سید محمد آل عمران
⭕️کانال ایتا
🔺eitaa.com/fatehan
⏺کانال بله
🔺️https://ble.im/fatehan
#یادداشت_ویژه
#روانشناسی_اسلامی_کاربردی
#سبک_زندگی_اسلامی
#کنترل_خشم
خشمت را قورت بده ‼️4⃣
📝حجت الاسلام دکتر رفیعی هنر
روانشناس و درمانگر
دین و اخلاقیات در مهار و کنترل خشم
کارکرد دین و اخلاقیات در مهار و کنترل خشم نکته دیگری است که در اینجا حائز اهمیت است. در واقع در راهکار چهارم کنترل خشم، دین و اخلاق است که نقش پیدا میکند. به عبارتی در این مرحله میتوان به سراغ دین رفت که چه راهکارهای جایگزینی برای مدیریت موفقیتآمیز خشم پیشنهاد میکند.
به طور خلاصه راهکارهای دینی در دو دسته کلان و خرد جای داده میشوند. راهکارهای کلان یک سری اصول و برنامه کلی در سبک زندگی به ما میدهد اما راهکارهای خرد اختصاصاً در رفتارهای سطحی خشم به کار میآید.
راهکارهای کلان دینی
1. از جمله راهکارهای کلان اینکه دین به ما یاد میدهد که از ابتدا مراقب شکلگیری آرزوهای غیرعقلانی باشیم تا به ناکامی و نتیجتاً به خشم منجر نشود.
2. اسلام به ما یاد میدهد مراقب شکلگیری دلبستگیهای دم دستی، کم ارزش و بی ارزش دنیایی باشیم؛ از جمله دلبستگی به موقعیت شغلی، اجتماعی و موارد دنیایی که با از دست دادن آنها فرایند ناکامی-خشم-پرخاشگری فعال میشود.
3. اسلام یاد میدهد که در برخی امور ارزندهسازی و در برخی دیگر ناارزندهسازی داشته باشیم. به این صورت که در مسائل اخروی ارزش گذاری کنیم. آن وقت اگر در این دست مسائل ناکام شویم، خشمگین شدن در آن هم با ارزش خواهد بود. مثلاً وقتی توسط عدهای، اعتقاداتمان پایمال میشود، شاید خشمگین شویم و این همان خشم مثبت و مقدس است. در مقابل، به مسائلی که به آخرت کمکی نمیکند ارزش ندهیم. مثلاً اگر برای فردی خسارت ناشی از تصادف خودرو بیارزش باشد، خشمی رخ نخواهد داد، اما اگر در این موضوع ارزندهسازی کرده باشد، درگیری، یقه گیری و ضرب و شتم به همراه خواهد داشت.
4. در نهایت اسلام به ما یاد میدهد شخصیت و بزرگی را در امور معنوی ببینید. به عبارتی آدمهایی عصبانی میشوند که احساس بی ارزشی میکنند، احساس میکنند شخصیتشان زیر سوال رفت. این جا این موضوع که کدام شخصیتِ خود را لحاظ کنیم اهمیت دارد. یعنی فردی که احساس توهین شدن دارد باید ببیند به کدام شخصیت اش توهین شده است، شخصیت با ارزشی که اسلام تعریف کرده یا شخصیتی که خودمان برای خودمان ساختهایم؟ گاهی ما با نقابهای پوشالی و خودساخته وارد جامعه میشویم، نقابهایی که ممکن است مرتب در حال تغییر باشد.
از خودمان بپرسیم آیا این نقابها زیر سوال رفتند یا شخصیت واقعی؟.
ادامه دارد....
با فتح همراه باشید ⏬
http://eitaa.com/joinchat/1944846336C1ad9e574d5
کانال بله ⏬
http://ble.im/join/ODU1M2Y4Mm
مدیریت روابط دختر و پسر2.mp3
2.42M
✔ #رادیو_فتح
💥مدیریت روابط دختر و پسر۲
👈ورود #عواطف و #احساسات و شرایط #غرائز در این روابط
💥〰💥〰💥
🎤دکتر حمید حبشی
⭕️کانال ایتا
🔺eitaa.com/fatehan
⏺کانال بله
🔺️https://ble.im/fatehan
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📚#قرار_کتاب_ماه📚
📙#انسان_۲۵۰_ساله۱
〰〰〰〰〰〰〰
✔️#قسط _چیست ؟
یک عده ای اسلام را فقط مسئله فردى دانستند وسياست رااز اسلام گرفتنددر حالی که نبی مکرم اسلام در آغاز هجرت،در اولی که توانست خود رااز دشواری های مکه نجات دهد اولین کاری که کرد سیاست بود بنای جامعه اسلامی ،تشکیل جامعه اسلامی ،تشکیل نظام جامعه اسلامی ،تشکیل قشون اسلامی ،نامه به سیاست مداران بزرگ عالم ،ورود در عرصه سیاسی عظیم بشری آن روز ،سیاست است. چطور می شود اسلام را از سیاست جدا کرد ؟!چطور می شود سیاست را با دست هدایتی غیر از دست هدایت اسلام ،معناو تفسیر کرد و شکل داد ؟!بعضی قرآن را تکه پاره می کنند. به عبادت قرآن ایمان می آوردند؛ امابه سیاست قرآن ایمان نمی آورند.
قسط چیست؟
✔️#قسط یعنی استقرار عدالت اجتماعی در جامعه ،چه کسی می تواند این کار را انجام دهد؟تشکیل یک جامعه همراه باعدالت وقسط یک کار سیاسی است ؛کار مدیران یک کشور است . این ،هدف انبیاست.نه فقط پیغمبر ما،بلکه عیسی و موسی و ابراهیم و همه پیغمبران الهی برای سیاست و برای تشکیل نظام اسلامی آمدند.
◀️صفحه۳۴و۳۵
〰〰〰〰〰〰
💥بیانات مقام معظم رهبری
⭕️کانال ایتا
🔺eitaa.com/fatehan
⏺کانال بله
🔺️https://ble.im/fatehan
🎧🔹🎧🔹🎧🔹🎧🔹🎧
🎧بشنو
🎤همایش
🔵فلسفه سیاسی اسلام
〰〰〰〰〰〰〰〰〰
در این جلسه حجت الاسلام و المسلمین واسطی معاون پژوهشی مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلام، فلسفه سیاسی اسلام و ساختار اعمال قدرت براساس نگرش اسلام را تبیین کردند.
بحث پیرامون محورهای فلسفه سیاسی اسلام است؛ در مباحث فلسفه سیاسی در سه محور؛ هویت سیاست، سازههای سیاست، فرآیندهای سیاست بحث و گفتگو صورت میپذیرد.
هویت سیاست:
سیاست یعنی: برنامهریزی برای مدیریت کلان اجتماعی. اگر کسی بگوید من با سیاست کاری ندارم، یعنی برایم مهم نیست که جامعه ی من چگونه باشد، رسانه من چگونه باشد، نظام آموزشی من چگونه باشد و ... .
آنهایی که خود را از سیاست کنار می کشند، غالبا از بداخلاقیهای سیاسی نفرت دارند. مسلمان نمی تواند خود را از سیاست به معنای تلاش برای بهینهسازی برنامهها و مدیریت کلان اجتماع کنار بکشد.
سازههای سیاست:
عقل بشر به جایی رسیده که در مورد ضرورت تشکیل حکومت بحثی ندارد. بحث در مورد این است که چه کسی و با چه برنامهای میخواهد بر آنها حکومت کند. هر جامعهای به دنبال پاسخ این سؤالات است: مشروعیت حاکم، منبع قانون و حیطه اختیارات حاکم. اگر سیاست مدیریت کلان است، عناصر و متغیرهای اصلی آن چیست؟
چهار عنصرِ «سرزمین، جمعیت، قانون و دولت» عناصر اصلی در فرآیندهای سیاسی هستند. نوع سیاست تابعی است از ...
🎤سخنران حجه الاسلام و المسلمین شیخ واعظی
لینک دریافت فایل صوتی📥
🔹 fatehan.net/post/69
🎵🔹🎵🔹🎵🔹🎵🔹🎵
کانال های فتح🔽
⭕️کانال ایتا
🔺eitaa.com/fatehan
⏺کانال بله
🔺️https://ble.im/fatehan
#یادداشت_ویژه
#روانشناسی_اسلامی_کاربردی
#سبک_زندگی_اسلامی
#کنترل_خشم
خشمت را قورت بده‼️ 5⃣
قسمت آخر
📝حجت الاسلام دکتر رفیعی هنر
روانشناس و درمانگر
🔰راهکار های خرد
از منابع دینی میتوانیم برخی از راهکارهای خُرد را نیز استنباط کنیم که در قالب موارد ذیل به ما سفارش شده است:
1. اذکار و دعاها،
2. تغییر موقعیت،
3. سکوت
4. عاقبت اندیشی
بنابراین هرچقدر جامعه به سمت اخلاقمداری و دینداری حرکت کند و پایبندی واقعی به مباحث اعتقادی داشته باشد قطعاً بروز عصبانیت و پرخاشگری در جامعه و خانواده کمرنگ خواهد شد و آمار ناهنجاریهای ناشی از خشم و پرخاشگری کاهش مییابد. تحقیقات انجام شده در کشورهای اسلامی نشان میدهد که آمار پرخاشگری و جرم در زمانهایی از سال به خصوص ماه مبارک رمضان کاهش داشته است. این آمار به خویشتنداری افراد در جامعه برمیگردد که یک نوع آن، در خویشتنداری خشم تجلی پیدا میکند و در نتیجه این نوع کنترل، آثار مثبت مدیریت خشم در جامعه اسلامی پدیدار میگردد.
با ما همراه باشید ⏬
http://eitaa.com/joinchat/1944846336C1ad9e574d5
کانال بله ⏬
http://ble.im/join/ODU1M2Y4Mm
jalase-6.mp3
6.25M
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی
🔷🔹※
فایل صوتی خلاصه
#جلسه_ششم_نویدهای ۱
[ کتاب طرح کلی اندیشه اسلامی درقرآن]
#استاد_خامنهای
◤ ※∵ [※] ∴ ※ ◢
@ketabetarhekoli
@t_manzome_f_r
با فتح همراه باشید ⏬
http://eitaa.com/joinchat/1944846336C1ad9e574d5
کانال بله ⏬
http://ble.im/join/ODU1M2Y4Mm
جلسه ششم، نویدهای ۱.pdf
133.3K
#طرح_کلی_اندیشه_اسلامی
| فایل pdf #جلسه_ششم_نویدهای۱
"انسانی که عادت به داد و ستد کرده است، با مبادله زندگی را گذرانیده است؛ دوست میدارد ببیند مبادله او با خدا به چه صورت است؟.."
◤ ※∵ [※] ∴ ※ ◢
@ketabetarhekoli
@t_manzome_f_r
کانال فتح ⏬
http://eitaa.com/joinchat/1944846336C1ad9e574d5
کانال بله ⏬
http://ble.im/join/ODU1M2Y4Mm
#به_پیشنهاد_شما
✅با سلام و احترام
و عرض خوش آمد به دوستانی که به تازگی به جمع ما پیوستند.
#یادداشت_ویژه در کانال به مباحث کاربردی روانشناسی با نگاه بومی اختصاص دارد.
سری اول این یادداشت ها در 5 قسمت با محوریت #کنترل_خشم تقدیم شما شد.
پیشنهادهایی که تا الان برای ادامه مطرح شده
مواردی شامل تربیت فرزند، ازدواج و... بوده است.
پیشنهاد شما برای موضوع بعدی این یادداشت ها چیست ؟
یپشنهادات و انتقادات ⏬
@moshaver1
#یادداشت_ویژه
#تربیت_فرزند
#فرزند_با_ایمان_من1⃣
📝حجت الاسلام دکتر پسندیده
از دغدغه هاي اساسي متدينان، تربيت ديني بوده و هست. به راستي تربيت ديني چيست؟ و جوان با ايمان كيست؟ پرسشي ساده، اما پاسخي دشوار!!؟؟
واقعيت اين است كه آنچه بيش و پيش از هر چيزي اهميت دارد، معناي تربيت ديني است. از گلوگاه هاي اساسي تربيت ديني، داشتن تعريف دقيق از آن است. ما بيش از آن كه به مغز تربيت ديني بپردازيم، به پوسته آن پرداخته و فقط شعار داده ايم. تا ندانيم ماهيت تربيت ديني چيست و شاخصه هاي فرزند با ايمان كدام است، چگونه مي توانيم موقعيت فعلي خود را ارزيابي و براي آينده برنامه ريزي كنيم و درجه ايمان و ديانت آنان و موفقيت خودمان را اندازه گيري كنيم؟ فقدان تعريف مشخص، از عوامل ناكامي در تربيت ديني است.
به خواست خداوند متعال، از این هفته در چند یادداشت به بررسی این موضوع می پردازیم.
با ما همراه باشید ⏬
http://eitaa.com/joinchat/1944846336C1ad9e574d5
کانال بله ⏬
http://ble.im/join/ODU1M2Y4Mm
لینک دسترسی به سایر یادداشت های تربیت فرزند 👇
🆔https://eitaa.com/fatehan/775
🆔https://eitaa.com/fatehan/786
🆔https://eitaa.com/fatehan/793
🆔https://eitaa.com/fatehan/819
مدیریت روابط دختر و پسر3.mp3
1.93M
#رادیو_فتح
💥مدیریت روابط دختر و پسر۳
🔸〰🔸〰🔸
آیا از لحاظ #روان_رفتاری غرائز انسان موقتی هستند یا همیشگی؟
🎤دکتر حمیدحبشی
🔸〰🔸〰🔸
بافتح همراه باشید:
⭕️کانال ایتا
🔺eitaa.com/fatehan
⏺کانال بله
🔺️https://ble.im/fatehan
📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚#قرار_کتاب_ماه
#رشد یا #تکامل
#بخش_اول
رشد در زبان قرآن خیلی پربارتر و عمیقتر از تکامل است. البته میتوان هر کلمهای را در برابر هر معنایی قرار داد و وضعی جدید به وجود آورد ولی این قرار داد و وضع جدید نباید ما را فریب بدهد. رشد در برابر خسر است و کمال در برابر نقص.
آنچه که به اوج خویش رسید؛ مثلاً قدرت بازوها، قدرت فکری، قدرت عقلی، قدرت روحی و... هنگامی که به اوج خود رسیدند و از نقصها رها شدند، تازه همینها همراه یکی از دو حالت رشد و یا خسر هستند. اگر با دستم و قدرت بازویم در جهت عالیتر کار کنم رشد کردهام وگرنه خسارت دیده ام و باختهام.
و همین طور در قسمست فکری و عقلی و روحی.
ما خیال می کنیم که اگر بعد معنوی این قرن به اندازهٔ بعد صنعت و قدرت مادی پیشرفت کند، کار انسان به سامان میرسد و این است که نهضت اخلاقی راه میاندازیم ... در حالی که این انسان به تکامل رسیدهٔ در این دو بعد، بیشتر و عمیق تر بنبست و پوچی و عبث را احساس میکند...
ادامه دارد...
#رشد
#علی_صفایی_حائری
با ما همراه باشید ⏬
http://eitaa.com/joinchat/1944846336C1ad9e574d5
کانال بله ⏬
http://ble.im/join/ODU1M2Y4Mm
#یادداشت_ویژه
#فرزند_با_ایمان_من2⃣
📝حجت الاسلام دکتر پسندیده
تربیت به سبک امامان
جعفر بن محمد صادق(ع) در جواني به شدت عبادت مي كرد. روزي پدرشان ايشان را در حال طواف ديد كه از عبادت، به شدت عرق كرده است. لذا رو به وي نموده و ميفرمايد: «يا بني! دون ما اراك تصنع؛ فان الله عزوجل اذا احب عبداً رضي عنه باليسير؛ فرزندم! كمتر از آنچه ميبينم عبادت كن. اگر خداوند متعال بندهاي را دوست داشته باشد، به عبادت اندك او نيز خشنود ميشود. سپس چنين ادامه ميدهد: «بردباري بر مشكلات از گنجهاي ايمان است!» (تنبيه الخواطر: ج 2 ص 187؛ ر. ك: كافي: ج 2 ص 87 ح 4 و 5)
امام علي(ع) نيز به فرزندشان امام حسين(ع) همين توصيه اعتدال را دارند.(تحف العقول: ص90) امام حسين و امام صادق(عليهماالسلام) هر دو امامان بعدي خواهند بود و تربيت كنندگان آنان نيز خود امام هستند. امامي كه مي خواهد امام بعدي را تربيت كند، فقط به مناسك توجه نمي كند و بلكه به اعتدال در عبادت و برخورداري از ديگر عناصر دين (مانند صبر) دعوت مي كند. امام علي(ع) تربيت شده رسول خدا(ص) است. جالب اين كه رسول خدا(ص) نيز امام علي(ع) را به رفق در عبادت فرامي خواند. (كافي، ج 2 ص 214 ح 8) اين كه حضرات معصومان(ع) تربيت شدگان خود را از افراط در عبادت نهي كرده و آنان را - كه امام پس از خودشان مي باشند - به اعتدال در عبادت فرامي خواند، مهم است؛ اما مهم تر از آن اين است كه صبر و بردباري را از كنزهاي ايمان مي دانند! اگر از بردباري به عنوان كاري مهم – و نه ديني – ياد مي كردند، باز هم چندان مهم نمي بود. مهم اين است كه بين بردباري و ايمان، پيوند برقرار كرده اند! اين، فضاي جديدي را در تعريف تربيت ديني و قلمرو آن باز مي كند و پرسش مهمي را مطرح مي كند كه اساساً تربيت ديني چيست؟
معنای تربیت دینی
به راستي تربيت ديني چيست؟ و فرزند با ايمان كيست؟ پرسشي ساده، اما پاسخي دشوار دارد. واقعيت اين است كه آنچه بيش و پيش از هر چيزي اهميت دارد، معناي تربيت ديني است. از گلوگاه هاي اساسي تربيت ديني، داشتن تعريف دقيق از آن است. ما بيش از آن كه به مغز تربيت ديني بپردازيم، به پوسته آن پرداخته و فقط شعار داده ايم. تا ندانيم ماهيت تربيت ديني چيست و شاخص هاي فرزند با ايمان كدام است، چگونه ميتوانيم موقعيت فعلي خود را ارزيابي و براي آينده برنامه ريزي كنيم و درجه ايمان و ديانت فرزندان و موفقيت متربیان را اندازه گيري كنيم؟ فقدان تعريف مشخص، از عوامل ناكامي در تربيت ديني است.
ادامه دارد....
با ما همراه باشید ⏬
http://eitaa.com/joinchat/1944846336C1ad9e574d5
کانال بله ⏬
http://ble.im/join/ODU1M2Y4Mm
گروه علمی فرهنگی فتح
#یادداشت_ویژه #فرزند_با_ایمان_من2⃣ 📝حجت الاسلام دکتر پسندیده تربیت به سبک امامان جعفر بن محمد ص
رویکردها
در باره تربيت ديني، دو رويكرد وجود دارد: رويكرد مناسكي و رويكرد معرفتي – اخلاقي. در رويكرد نخست، تربيت ديني يعني انتقال مناسك دين به فرزند. در اين رويكرد، فرزند با ايمان يعني کسی كه نماز مي خواند، روزه مي گيرد، در نماز جمعه و جماعت حضور مي يابد، در مراسم عزاداري شركت مي كند، به مجلس دعا و قرآن اهميت مي دهد، به سخنراني هاي مذهبي گوش مي دهد، ظاهر مناسبي دارد، تسبيح و انگشتر عقيق در دست و ذكر و دعا بر لب دارد، يقه پيراهن خود را مي بندد و يا دست كم آن را باز نمي كند، سر به زير دارد، به نامحرم نگاه نمي كند، پوشش و حجاب مناسب دارد و... در ديني بودن اين امور ترديدي نيست؛ همه اين امور جزء تربيت ديني به شمار ميروند، اما سؤال اين است كه آيا ميتوان اين امور را محور اساسي تربيت ديني قرار داد؟ واقعیت این است که (همه اینها تربیت دینی هستند، اما همه تربیت دینی نیستند). سخن بر سر جايگاه اين امور در جورچين تربيت ديني است.
و اما در رويكرد دوم، تربيت ديني يعني شكل دهي معرفت و اخلاق فرزند. در اين رويكرد، فرزند با ايمان كسي است كه از پايه هاي معرفتي و اخلاقي مناسبي برخوردار باشد. در اين رويكرد، مناسك و ظواهر دين معيار و اصل قرار نمي گيرد، بلكه بر بنيان هاي معرفتي واخلاقي تكيه مي شود. جالب اين كه معرفت و اخلاق، پايه هاي شكل گيري رفتارند و رفتار هر دانش آموز، متأثر از شناخت و اخلاق اوست. قرآن كريم مي فرمايد: «قل كل يعمل علي شاكله؛ بگو هر كس بر اساس شاكله درونياش عمل مي كند.» (سوره اسراء، آيه 84) معرفت و اخلاق صحيح، رفتار صحيح را به وجود مي آورد، و معرفت و اخلاق نادرست، رفتار نادرست را. بنابر اين، موفقيت تربيت مناسكي نيز در گرو تربيت معرفتي – اخلاقي است. اگر رفتارهاي ديني بر پايه معرفت و اخلاق صحيح شكل نگيرد، «پايدار» نخواهد بود. به تعبير حضرت آيت الله جوادي،
«ايماني كه با عصاي موسي بيايد، با گوساله سامري مي رود!»
به همين جهت است كه در منابع اسلامي، بر بنيان هاي معرفتي و اخلاقي، بيش از مناسك و رفتارها تأكيد شده است. در روايات تأكيد شده است كه به كثرت نماز، روزه، حج، مناجات هاي شبانه و مانند آن نگاه نكنيد؛ چرا كه شايد عادت فرد شده باشد به گونه اي كه اگر آنها را ترك كند، دچار اضطراب گردد. سپس تأكيد مي كنند كه به «صداقت» و «امانتداري» فرد توجه كنيد (عیون اخبار الرضا علیه السلام، ج 2 ص 51 ح 197). در اين احاديث، بر دو مؤلفه تأكيد شده است. در بحث عبادت شديد امام صادق(ع) و جرياني كه با پدرشان داشتند نيز بر مؤلفه «بردباري» تأكيد شده بود.
اكنون بحث در شمردن مؤلفه هاي تربيت ديني نيست، به خواست خداوند در آينده به آن خواهيم پرداخت. آنچه اينجا مطرح است گشودن اين فضا است كه تربيت ديني منحصر در مناسك نيست و بلكه بنيان آن معرفت و اخلاق است. بنا بر اين بايد در تلقي خود از تربيت ديني تجديد نظر كنيم و آن را بر اساس منطق قرآن و حديث، تنظيم نماييم. بیایید قدری بیندیشیم که ما بیشتر بر مناسک تأکید کرده ایم، یا فضایل و مکارم؟؟!!
ادامه دارد....
با ما همراه باشید ⏬
http://eitaa.com/joinchat/1944846336C1ad9e574d5
کانال بله ⏬
http://ble.im/join/ODU1M2Y4Mm
🎵 #بشنو
💠تنها دلیل شادی انسان
📎حجت الاسلام والمسلمین علیرضا پناهیان
لینک دریافت فایل صوتی:
fatehan.net/post/113
با #فتح همراه باشید...
⭕️کانال ایتا
🔺eitaa.com/fatehan
⏺کانال بله
🔺️https://ble.im/fatehan
پیوندتان مبارک.mp3
4.09M
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📣#رادیو_فتح
♦پیوندتان مبارک
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
💠به عزت وجلال خودم سوگند امیدبنده خودم را به هرکسی و هرچیزی قطع می کنم تا به جز به من به کسی دل نبندد...
🎤استاد پناهیان
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
با #فتح همراه باشید:
👇👇 👇👇 👇👇
⭕️کانال ایتا
🔺eitaa.com/fatehan
⏺کانال بله
🔺️https://ble.im/fatehan
📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚
#برش_کتاب
#رشد یا #تکامل
#بخش_دوم
انسان هنگامی که در اوج رفاه موعود سوسیالیسم قرار بگیرد و در بعد معنوی به عرفان عمیق هند هم دست بیابد و روح تشنه اش را در زیر شبنم جنگل های مبهم هتل به سیراب کند. و به طراوت برساند، این انسان سرشار در دو بعد، رنجش عمیقتر و جانکاهتر خواهد شد و بنبست سختتری خواهد داشت. اگر در جوامع سرمایه داری پس از رسیدن یک عده به رفاه عالی، برای همین ها بنبست مطرح شد، در جوامع سوسیالیست پس از رسیدن به اوج رفاه عمومی، همه هیپی می شوند و به عصیان چنگ میزنند و به عرفان شرق پناه می آورند... تا آن روز که در این بنبست هم بمانند و راهی دیگر بخواهند.
انسان حتی پس از فرار از برون و هجرت از بپرون و رسیدن به پناهگاه درونی خویش، در این زندان هم نمیتواند بماند و در این آزادی هرز هم نمیتواند دوام بیاورد، که در این وسعت تبخیر هم مجبور است خویشتن را از هرزگی و ولنگاری برهاند و خود را در جهتی عالیتر رهبری کند و از آزادی خویشتن هم آزاد گردد. این جهت اگر جهت برتر باشد، #رشد مطرح میشود و باروری وگرنه خسر و زیان، آن هم در بطن تکامل.
این مفهوم رشد است که در برابر خسر آمده و این مفهوم با تکامل تفاوتها دارد.
📝رشد، زیاد شدن انسانی است که به استعدادهای تکامل یافتهاش جهت میدهد و آنها را از بنبست میرهاند و به دنبال روش حرکت و صراط و رهبری میافتد و ضرورت «مذهب» را مییابد.
ادامه دارد...
#رشد
#علی_صفایی_حائری
⭕️کانال ایتا
🔺eitaa.com/fatehan
⏺کانال بله
🔺️https://ble.im/fatehan
💠🔹〰〰〰〰〰〰〰🔹💠
#بخوان
#باشگاه_نویسندگان
#برشی_از_یادداشت
💥تمدن اسلامی شعاری
✒سیدمحمدآل عمران
💠〰〰〰〰💠
مشکل بعدی در تحول در علوم و شکل گیری تمدن اسلامی این است که بنا داریم با عقل مدرن به دنبال تمدن اسلامی باشیم. بدین معنا که عقل مدرن و انسان جدید در ساحت خود عالَم و جهان را به گونه ی خاصی دیده است و عالَمی شکل گرفته است و متناسب با آن عالَم نیازهایی را برای انسان شکل داده است و وقتی ما می خواهیم در مورد تمدن دینی صحبت کنیم نیازها را اصل گرفته و برای آن ها می خواهیم چاره بیاندیشیم!!! در حالیکه باید گفت برای تمدن اسلامی باید علم اسلامی شکل بگیرد و برای علم اسلامی باید عالَم دینی و قدسی شکل بگیرد. به زبان ساده تر چه بسا در عالم دینی و قدسی که باید شکل بگیرد بسیاری از نیازهایی که اکنون انسان مدرن نیاز می انگارد، کنار برود.
نکته پایانی اینکه هر گاه در باب روش و راه نیل به تمدن اسلامی مطلبی مطرح می شود، همه آن را در قالب علم و روش حصولی می انگارند در حالیکه باید گفت اگر بخواهیم از طریق علم و روش حصولی به تمدن اسلامی دست پیدا کنیم دیگر این تمدنی که درباره اش صحبت می کنند با تمدن مدرن تفاوتی نخواهد داشت. زیرا این تمدن نیز بر اساس عقل غیر قدسی شکل گرفته است. تمدن اسلامی فقط با ارتباط با وجود و فقط وجود می تواند شکل بگیرد و اگر جامعه به سمت توجه و ارتباط با وجود سوق داده شود، آنگاه می توان نسبت به شکل گیری تمدن اسلامی خوش بین بود...
اگر اینگونه نشد آنگاه مدام شعار می دهیم تمدن اسلامی... تمدن اسلامی.... تمدن اسلامی...
📥لینک دریافت کامل یادداشت
fatehan.net/post/92
#فرزند_با_ایمان_من3⃣
#تربیت_فرزند
#یادداشت_ویژه
📝حجت الاسلام دکتر پسندیده
🔰مناسبات تربیت دینی و تربیت برای زندگی
برخی تصور می کنند تربیت یا باید برای دین باشد یا برای زندگی. در این تصور، تربیت دینی ارتباطی با زندگی افراد ندارد و تنها به بعد آخرتی انسان می پردازد و تربیت برای زندگی به دنیای انسان میپردازد و ارتباطی با آخرت فرد ندارد. هر کدام از این دو تصور نیز طرفدارانی دارد. برخی میپندارند بعد معنوی و آخرتی انسان مهم است و لذا باید تربیت دینی به معنی خاص و محدود آن را محور قرار داد و برخی که به موفقیت زندگی دنیا میاندیشند، معتقدند تربیت برای زندگی را باید محور قرار داد. سخن گروه اول این است که اگر به تربیت برای زندگی بپردازیم، آخرت فرزندمان تباه می شود و سخن گروه دوم این است که اگر به تربیت دینی بپردازیم، پس زندگی او چه می شود؟
شاید این گروه دوم، همان کسانی باشند که رسول خدا(ص) در باره آناه فرمود:
وَيلٌ لِأَولادِ آخِرِ الزَّمانِ مِن آبائِهِم. فَقيلَ: يا رَسولَ اللَّهِ، مِن آبائِهِمُ المُشرِكينَ؟ فَقالَ: لا، مِن آبائِهِمُ المُؤمِنينَ؛ لا يُعَلِّمونَهُم شَيئاً مِنَ الفَرائِضِ، و إذا تَعلَّموا أولادُهُم مَنَعوهُم، و رَضوا عَنهُم بِعَرَضٍ يَسيرٍ مِنَ الدُّنيا، فَأنا مِنهُم بَرِيٌ، و هُم مِنِّي بُرآءٌ.
واى بر كودكان آخر زمان از دست پدرانشان!». گفته شد: اى پيامبر خدا! از پدران مشركشان؟ فرمود: نه. از پدران مؤمنشان كه چيزى از واجبات را به آنان نمى آموزند و چون فرزندانشان، خود بياموزند، آنان را باز مىدارند و نسبت به آنان از [داشتن] چيز اندكى از دنيا راضى مىشوند. من، از آنان بيزارم و آنان، از من بيزارند.
پیش از این که به داوری در باره این دو بپردازیم، اجازه بدهید خاطرهای را عرض کنم. حدود سه سال پیش در مراسم دعای ندبة ماهیانه یکی از شخصیتهای علمی – دانشگاهی کشور (که الان شخصیت سیاسی هم شده است) به عنوان سخنران شرکت می کردم. عنوان بحث من عوامل موفقیت زندگی در اسلام (قرآن و حدیث) بود. دوره اول آن که تمام شد، پس از وقفه ماه مبارک رمضان یا تعطیلات عید، دوباره به مراسم دعوت شدم. این بار صاحب بیت درخواست کرد که بیشتر در باره مسایل اخلاقی سخن بگویم. من به ایشان گفتم در سری قبل، من چیزی جز اخلاق نگفتم! و ایشان تعجب کرد. من آنجا از صبر، زهد، توکل، حج و ... صحبت کرده بودم، اما در قالب نقش و کارکرد آنها در موفقیت زندگی.
اجازه بدهید به آن تقابل برگردیم. در این باره باید ببینیم اساساً تقابل تصور شده میان این تربیت دینی و تربیت برای زندگی، صحیح است یا نه؟ آیا این یک تناقض واقعی است یا یک پارادوکس و تناقض نما است؟ واقعیت این است که میان این دو تضاد و تقابلی وجود ندارد. ابعاد مختلف تربیت دینی، عواملی برای موفقیت در زندگی بشمار میروند. اساساً دستورات دینی سبکی از زندگی را ارائه می کنند که هم دنیا و هم آخرت فرد را آباد و اصلاح می کند. اصلاح آخرت و زندگی جاویدان انسان از ره گذر اصلاح دنیا تأمین می شود. در آینده خواهید دید که به طور مشخص هر کدام از مؤلفه های تربیت دینی چه نقشی در زندگی دارد، آنچه اینجا به طور کلی مهم است این که همه فضایل اخلاقی و باورهای اعتقادی و رفتارهای عبادی در پیچ و خم زندگی دنیا معنا می یابند و کارایی پیدا می کنند. بنا بر این تربیت دینی نه تنها تضادی با موفقیت در زندگی ندارد، بلکه تنها راه و بهترین عامل تأمین موفقیت زندگی است. دین، از آنجا که از منبع اطمینان بخش وحی سرچشمه می گیرد، بهترین راه موفقیت انسان است. از این رو میتوان گفت که موفقیت فرزندان جز از راه تربیت دینی تأمین نمی گردد و تربیت دینی ره آوردی جز موفقیت آنان ندارد.
گروه علمی فرهنگی فتح
#فرزند_با_ایمان_من3⃣ #تربیت_فرزند #یادداشت_ویژه 📝حجت الاسلام دکتر پسندیده 🔰مناسبات تربیت دینی و ت
اجازه دهید برای روشن تر شدن بحث، به نتایج یکی از بررسی های علمی و اسلامی اشاره کنم. در تیرماه سال 1387 همایش اسلام و آسیبهای اجتماعی به همت سازمان بهزیستی کشور برگزار گردید. پژوهش بخش اسلامی این همایش بر عهده پژوهشکده علوم حدیث بود که اینجانب نیز به جهت مسئولیتم، مستقیماً در همه موضوعات همایش درگیر بودم. همایش 9 آسیب اجتماعی را محور بررسی قرار داده بود که عبارت بودند از: 1) اعتیاد، 2) خودکشی، 3) فرار از خانه، 4) کودکان خیابانی، 5) کودک آزاری، 6) دختران و زنان آسیب دیده و در معرض آسیب، 7) همسرآزاری، 8) طلاق و 9) آسیبهای نو پدید(مثل اینترنت، ماهواره و...). به راستی چرا خشونت خانوادگی زیاد شده است؟ چرا زن و شوهرهای جوان با اندک مشکلی، راه دادگاه طلاق را در پیش می گیرند؟ چرا خشونت های خیابانی افزایش یافته است؟
نتایج بررسی های اسلامی نشان داد که این 9 موضوع به چند محور کلی در مطالعات اسلامی برمی گردند که عبارتند از: سبک فرزندپروزی، سبک ازدواج و زندگی زناشویی و سبک تربیت جنسی؛ و در نهایت همه اینها به سبک زندگی دینی بازمی گردد. آنچه به موضوع بحث ما مربوط می شود، سبک فرزند پروری و رابطه آن با آسیب های اجتماعی است. نابردباری در برابر مشکلات و ناتوانی در تحمل و یافتن راه حل مناسب برای آنها، از عللی است که میتواند فرزند را به اعتیاد، خودکشی و یا فرار از خانه بکشاند. فرزندی که توانمندی تحمل و حل مشکلات را نداشته باشد، برای فرار از وضعیت موجود یا به سمت اعتیاد میرود تا وی را از هشیاری و درک سختی های زندگی رها کند و یا دست به خودکشی می زند تا به رنج خود پایان دهد و یا با کوچک ترین مشکلی از خانه فرار می کند و همین امور می تواند زمینه آسیبهای جنسی و بزهکاری های دیگر را فراهم سازد.
طبق نظریه مرتون لذت گرایی و تأکید بیش از اندازه بر دستاورد از علل گرایش به اعتیاد است؛ زیرا این افراد هنگام دست نیافتن به هدف، برای تسکین خود به سمت مواد مخدر روی میآورند(در این باره می توانید به کتاب «پیشگیری از اعتیاد با رویکرد اسلامی»/ انتشارات دارالحدیث مراجعه کنید). همین امر ممکن است به خودکشی منجر شود و یا فرد را برای یافتن زندگی بهتر از خانه فرار کند که می تواند زمینه فسادهای بعدی را فراهم کند. فقدان توان بازداری و خویشتنداری (یا همان تقوا)، مقاومت افراد را در برابر محرک های جنسی کاهش می دهد و موجبات آلودگیهای جنسی را فراهم می کند. این امر می تواند در دنیای واقعی و یا مجازی رخ دهد و.... من ریشه اصلی ( یا یکی از اساسی ترین عوامل) بی عفتی، بدحجابی، اعتیاد و اموری از این دست را خطا در تربیت فرزند می دانم. اینها در اساس یک مشکل تربیتی اند، نه جنسی (از هر دو نوع آن).
همان گونه که می بینید فقدان مؤلفه های دینی و وجود عناصر غیر دینی در شخصیت افراد، موجب بروز ناکامی در زندگی و همچنین آسیب های اجتماعی می گردد. لذت گرایی افراطی و فقدان توان صبر در برابر مشکلات، وجود حرص و فقدان عنصر قناعت، نارضایتی و زیاده خواهی، فقدان تقوا و توان خویشتنداری و اموری از این دست، همگی از عناصر غیر دینی هستند که علت بروز این نابهنجاری ها می باشند و موجبات ناکامی و شکست را در زندگی فرزندان به وجود می آورند. در حقیقت، بیشتر آسیب های اجتماعی به آسیب های فردی بر می گردد که آن هم به خاطر آسیب های اخلاقی و اعتقادی و رفتاری است. در طرف مقابل، تربیت فرزند با مؤلفه های صبر، قناعت، شکر، رضامندی، تقوا و اموری از این دست، می تواند فرزندان را در برابر واقعیتها و آسیب ها واکسینه کرده و مصونیت می بخشد و در نتیجه کامیابی و بهروزی را برای آنان به ارمغان می آورد.
این، اکنون تنها سخن دین نیست، بشر غربی نیز با آزمون و خطا به همین نتیجه رسیه است. ملیکه بوربا کتابی در باب تربیت فرزند دارد به نام پرورش هوش اخلاقی که در سال 2001 چاپ و سال 1390 توسط انتشارات رشد ترجمه و در ایران به چاپ رسیده است. وی در این کتاب از اموری مانند: همدلی(دل رحمی)، وجدان، خویشتنداری(تقوا و صبر)، احترام، مهربانی(محبت)، بردباری(حلم و کظم غیظ) و انصاف، به عنوان هفت فضیلت اساسی یاد می کند که برای درست رفتار کردن، به فرزندان باید آموخت.
بنا بر این، نه تنها تربیت دینی منافاتی با تربیت برای زندگی ندارد، بلکه راه موفقیت در زندگی، تربیت دینی است. رویگردانی از تربیت دینی رابطه مستقیمی با ناکامی دارد و رویکرد به تربیت دینی، رابطه مستقیم و تنگاتنگ با کامیابی و بهروزی افراد در زندگی فرزندان دارد. آنچه مهم است اين كه بايد نگاه به تربيت ديني را تغيير داد و از تربيت مناسكي به يك تربيت جامع نگر، روي آورد كه شامل مؤلفه هاي مختلف دينداري گردد. چنين تربيتي موجبات موفقيت فرزندان در زندگي آينده را به وجود مي آورد.
ادامه دارد....
کانال فتح ⏬
@fatehan
نیروهای_انقلابی_چرا_دبستان_نمیزنند؟.mp3
2.56M
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
📣#رادیو_فتح
♦نیروهای انقلابی چرا دبستان نمی زنند؟!
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
🔴اهمیت تربیت آنجا مشخص میشود که پیامبر اکرم اسلام،تربیت حضرت علی علیه السلام را از دوران کودکی بر عهده میگیرند....
🔴بزرگترین سرمایه انسانی ما با عدم وجود یک نظام آموزشی درست دارد از دست میرود....
🔥بعد اسرائیل می آید برای ما سند 2030 طراحی میکند....!!!
🎤استاد پناهیان
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
با #فتح همراه باشید:
👇👇 👇👇 👇👇
⭕️کانال ایتا
🔺eitaa.com/fatehan
⏺کانال بله
🔺️https://ble.im/fatehan
📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚📚#برش_کتاب
🔍نیازها🔍
انسان سرمایه هایی دارد. در فاصلهٔ تولد و مرگ بر روی این سرمایهها تجارتهایی انجام میدهد.
این سرمایه را در بازارها و تیمچههایی به جریان میاندازند. ناچار باید بهترین بازار و بهترین خریدار را بشناسد و بهترین میدان سودآفرین را جولانگاه خود بسازد و از تجارتهای خسارت بار بگریزد «تا سرمایه هایش رشد کنند و توشهٔ بینهایت راهی را که در پیش دارد فراهم سازد.»
ما از استعدادهای عظیم انسان می یابیم که انسان بیشتر از این محدودهٔ هفتاد ساله است. انسان برای این زندگی محدود به این همه استعداد نیاز نداشت، همان غرایز فردی و اجتماعی برای رفاه و نظم و عدالت زندگی هفتاد ساله کافی بودند.
ما از عظمت استعدادهای انسان، ادامهٔ او را مییابیم و جون انسان بینهایت سرمایه برخوردار است، پس بینهایت ادامه خواهد داشت و برای این بینهایت راه باید استعدادهایش را بارور کند و پاهای نیرومندی پرورش دهد و مرکبهایی تهیه نمود و راههایی را پشت سر گذاشت.
#رشد
#علي_صفايي_حائري
⭕️کانال ایتا
🔺eitaa.com/fatehan
⏺کانال بله
🔺️https://ble.im/fatehan
💥〰〰〰〰〰〰〰〰〰💥
🎵#بشنو
📣 همایش
🔹تبلیغ موثر به چه دانش هایی نیازمند است؟
💥〰〰〰〰〰💥
🔷تبلیغ دین چه مولفه هایی دارد؟
🔷آیا برای یک تبلیغ موثر باید تکنیک هایی فرا گرفته شوند؟ این تکنیک ها چقدر موثر است؟
🔷یک مبلغ خوب ، چه دانش هایی را باید فرا گیرد؟
استاد پناهیان در این صوت تکنیک ها را تنها 10 درصد موثر می دانند . ایشان دانش هایی را بعنوان دانش های اساسی مطرح می کنند که نه می توان آنها را در دانشگاه یافت و نه در حوزه . انسان شناسی ، جامعه شناسی ، تاریخ ، نگرش سیستمی ، روانشناسی دین برخی از این دانش هاست . ایشان بصورت عملیاتی راهکارهای دستیابی به این دانش ها را ذکر می کنند .
جهت استفاده حداکثری از صوت آن را با گوشی استماع نمایید.
🎤سخنران استاد پناهیان
لینک دریافت فایل صوتی📥
🔷 fatehan.net/post/94
با فتح همراه باشید:
⭕️کانال ایتا
🔺eitaa.com/fatehan
⏺کانال بله
🔺️https://ble.im/fatehan
#یادداشت_ویژه
📝یوسف شیخی
دانش آموخته ی روانشناسی عمومی
🔹#اســترس
"یک عامـل استرس زا و راه حل آن"
-هرگاه انسان هدفـی را تعیین میـکند،ولــی به خاطر وجود موانعی به آن نـرسد،احساس ناکامی میکند و این وضعیت به استرس می انجامد.
این تاثیرات هیجانی جانبی ناکـامی همــراه با حسرت در یک فرد حالـت بسیار ناخوشایـندی را ایجاد میـکند.
-در این بین لازم به ذکر است که هر چه قدر آرزو های فرد بیشـتر باشد دچار استـرس بیشتـری خواهد شد.
'راه حل این مسأله این است که از آرزو های دور و دراز دست برداریم'
حضرت علی«ع»همواره به واقع بینی،نظم و برنامه ریزی(نامه۳۱)و پرهیز از آرزوهای دور و دراز که معمولا دست نیافتنی هستند،توصیه کرده است.(قصار،۲۱۹).
پس بیش از اینکه به رویاپردازی اهمیت بدهیم واقع بین باشیم و بیش از آرزو کردن تلاشگر در عرصه ی زندگی باشیم.
-فراموش نکنیم که صرف آرزو هیچ سرانجامی برای ما نخواهد داشت بلکه حرکت و کوشش ماست که سرانجام درستی برای ما رقم خواهد زد.
با ما همراه باشید ⏬
http://eitaa.com/joinchat/1944846336C1ad9e574d5
کانال بله ⏬
http://ble.im/join/ODU1M2Y4Mm