☑️علل بازگشت از فرهنگ دینی
➊ضعف شناختی
یکی از علت های دور شدن جوانان از فرهنگ دینی ، ناهمخوانی سطح شناختی جوان با سطح معارف دینی است که به او ارائه می شود. جوان به جهت توانمندی های ذهنی خود، دین صرفاً تقلیدی را بر نمی تابد. او باورهای دینی را که از دوران کودکی به صورت تقلیدی به او القا شده، کنار می زند و می خواهد دینی را بپذیرد که متناسب با سطح تفکر او باشد. اما بسیاری از اوقات آنچه به عنوان دین به او عرضه می شود، برایش قانع کننده نیست.
نوح (ع) به قوم خود می فرماید: «وَ لکنِّی أَراکمْ قَوْماً تَجْهَلُونَ»شما را مردمانی ناآگاه می بینم.
امیرمؤمنان (ع) نیز درباره علت کفر می فرماید:
«لو انَّ العباد حین جهلوا وقفوا، لم یکفروا و لم یضلّوا» اگر مردم در موارد ناآگاهی درنگ و تأمل می کردند، هرگز به کفر و گمراهی نمی گراییدند».
👈جوانان صورت بزک شده جامعه غربی را می بیند و نسبت به واقعیات جامعه غربی اطلاع ندارند. همین طور نسبت به زیباییهای اسلام آگاهی ندارند.
➋سطحی نگری
برداشت های غلط و نادرست از معارف دینی، در دین گریزی جوانان مؤثر است.
بسیاری از اوقات دین مساوی با معنویت، لحاظ شده و در حد یک نیاز معنوی صرف فروکاسته می شود.که در این صورت جوانان با معنویت های کاذب دنبال برآورده شدن نیازهای فطری بر می آید.
در حالی که باید توجه داشت دین اگر چه از نظر معنویت آفرینی آرامش بخشی را به دنبال دارد اما مهم تر از آن معنا بخشی به زندگی است که باید برای جوانان به درستی تبیین شود.
به عبارت دیگر دین در صدد پاسخ های به سؤالات بنیادین است چنانچه در روایتی از حضرت علی(ع) نقل شده است؛رَحِمَ الله امْرَاً عَرِفَ مِنْ اَيْنَ و في اَيْنَ وَ اِلي اَيْنَ»خدا رحمت كند آن كسي را كه بداند از كجا آمده، براي چه آمده و به كجا ميرود.
➌.بر آورده نشدن نیازها
روان شناسان نیازهای اصلی انسان را غذا ، لباس، مسکن و نیازهای جنسی بر شمرده اند.
تأمین به موقع این نیازها، نقش بسیار مهمی در تعدیل رفتار و رشد و تکامل او دارد و بر آورده نشدن آنها نه تنها مانع رشد و کمال که سبب ناهنجاری های رفتاری زیادی می شود. کفر- به عنوان یک نابهنجاری اعتقادی- همان سان که می تواند معلول جهل و ضعف معرفتی باشد، معلول فقر نیز هست. از این رو معصومین علیهم السلام فرموده اند: «کاد الفقر ان یکون کفرا»فقر نزدیک است که به کفر کشیده شود.
پس میتوان گفت یکی از پیامدهای احتمالی فقر، کفر و دین گریزی است.
همین طورپیامبر اکرم (ص)در مورد اهمیت ازدواج می فرماید:
«من تزوّج فقط احرز نصف دینه، فلیتق اللّه فی النصف الباقی» آنکه ازدواج کند، نیمی از دین خود را حفظ کرده است؛ پس در نیم دیگر پروای الهی پیشه سازد.
بنابراین فراهم نبودن شرایط تأمین این نیازها ، زمینه ساز گناه و زایل شدن ایمان می شود و به تدریج تبدیل به گریز از دین می گردد.
➍رفتار ریاکارانه
متأسفانه باید اذعان کنیم که در جامعه با افرادی مواجه هستیم که با ریا کاری خود را مدعی دین داری جا میزنند و هنگامی که شخصیت واقعی شان برای جامعه رو میشود به طور طبیعی برای جوانانی که توفیق درک حضور شخصیتهای متدین واقعی را نداشته تزلزل آفرین خواهد بود.
➎شبهات
يكي ديگر از عوامل دين گريزي شك و ترديد نسبت به آموزه ها و سنت هاي ديني است. اين عامل در عصر جديد كه دوران گرداب هاي سهمگين شك و ترديد است بسيار بيشتر از گذشته جلوه مي كند.
پر تکرارترین شبهات ، در قالب « القا تضاد بین آموزه های دینی و عقلانیت» و « القا تضاد بین علم و دین»می باشد.
از باز تولید شبهات قدیمی نظیر تکامل که به چگونگی آغاز و گسترش عالم مربوط میشود ، گرفته تا شبهات جدیدی که از دانشمندان آتئیست مانند هاوکینگ نشر داده می شود که از طریق توجه دادن مخاطب به گستردگی عالم سعی دارد دل و فکر مخاطب را نسبت به گذاره های دینی، [دقیق تر بگیریم نسبت برداشت های کودکانه از گذاره های دینی] مردد سازد.
🔻 ادامه دارد 👇👇
@fatemi222
➏محیط
یکی دیگر از مهم ترین عوامل که باعث بازگشت از دین و فرهنگ دینی می شود محیط های تردید آفرین و اغوا گر است که امروزه از طریق گوشی ها این امر صورت می گیرد.
➖ارائه معيارهاي ارزشي فرهنگ غرب و القاي آن بر افراد جامعه که عبارت است از رفاه مادي، بهره جويي و لذت بردن بي حد و لجام گسيخته در زندگي و سرانجام، زندگي در چهارچوب حيات مادي و حيواني به دور از معنويات و اخلاق و انسانيت، به خورد جوانان داده میشود.
➖در فضای رسانه ای با شگردهای مختلف شبانه روز تلاش میکند انسان با معنويت و باتقوا را انساني عقب مانده و غيرمتمدّن مي دانند; ولي انسان بي بندوبار، رفاه طلب، سودجو، ثروت اندوز، چپاولگر، بي دين و لامذهب را انساني متمدّن، متشخص و هماهنگ با زندگي مدرن امروزي معرفي مي كنند.
➖پرورش روح انسان بدون محدودكردن شهوت امكان پذير نيست و انسان وقتي شهواتش عنان گسيخته باشد، مانند حيوانات مي شود و در اين صورت، راه رشد انساني براي رسيدن به كمالات مسدود مي گردد.
➖تخریب شخصیت الگوهای دینی یکی دیگر از ترفندهای رسانه ای است با القای شبهات و نشر گسترده اکاذیب سعی دارند جوانان را از الگو های دینی دور کنند .
پیامبر در یک پیشگویی هشدار آمیز فرمودند؛ سَيَأْتِي زَمَانٌ عَلَى اَلنَّاسِ يَفِرُّونَ مِنَ اَلْعُلَمَاءِ كَمَا يَفِرُّ اَلْغَنَمُ مِنَ اَلذِّئْبِ اِبْتَلاَهُمُ اَللَّهُ بِثَلاَثَةِ أَشْيَاءَ اَلْأَوَّلُ يَرْفَعُ اَلْبَرَكَةَ مِنْ أَمْوَالِهِمْ وَ اَلثَّانِي سَلَّطَ اَللَّهُ عَلَيْهِمْ سُلْطَاناً جَائِراً وَ اَلثَّالِثُ يَخْرُجُونَ مِنَ اَلدُّنْيَا بِلاَ إِيمَانٍ.(۴)
مىآيد زمانى بر امت من كه ميگريزند از عالمان چنانچه ميگريزد گوسفند از گرگ مبتلا ميگرداند ايشان را خداى تعالى بسه چيز اوّل باز ميگيرد بركت را از مالهاى ايشان و دوّم مسلّط ميسازد خدا بر ايشان پادشاه ستمكار و سيم بيرون روند از دنيا بىايمان.
☑️اشاره به برخی راهکارها
اگر چه معتقدیم شناخت درد گام مهم درمان است و در بیان علل فاصله گرفتن جوانان از آموزه ها و فرهنگ دینی های، سعی شد برای پیشگیری و علاج اشاره های ضمنی نیز داشته باشیم اما برای تکمیل بحث نکاتی عرض میکنیم؛
۱.ارائه شناخت متناسب با فهم و نیاز مخاطب
چنانچه پیامبران علیهم السلام در برخورد با مردم و آشنا کردن آنها با معارف دین، به بعد شناختی آنان توجه داشتند و مطالب را در سطح فهمشان بیان می کردند:
انا معاشر الانبیاء امرنا ان نتکلم الناس علی قدر عقولهم
؛ «ما پیامبران موظف شده ایم که با مردم متناسب با میزان شناخت و درک آنها سخن گوییم».
۲.ارائه استدلال
اسلام دین فطری و عقلانی و متکی بر برهان و استدلال است. از این رو باید با استدلال و روش منطقی بیان شود.
۳. اطمینان به مسیر
یکی از شرایط مواجهه با جوانان مردد و در معرض انحراف عبارت است از اینکه خود ما که در صدد آگاهی دادن هستیم به درستی راه اطمینان داشته باشیم کم
امام رضا(ع) فرمود: رَحِمَ اَللَّهُ عَبْداً أَحْيَا أَمْرَنَا قُلْتُ كَيْفَ يُحْيِي أَمْرَكُمْ قَالَ يَتَعَلَّمُ عُلُومَنَا وَ يُعَلِّمُهَا اَلنَّاسَ فَإِنَّ اَلنَّاسَ لَوْ عَلِمُوا مَحَاسِنَ كَلاَمِنَا لاَتَّبَعُونَا(۵)
خدا رحمت کند کسی را که امر ما را احیاء میکند. پرسیدم چگونه امر شما احیاء میشود؟ فرمود: علوم و معارف ما را فرا گیرد و به مردم بیاموزد؛ زیرا مردم اگر زیباییهای کلام ما را بدانند، از ما پیروی میکنند.
۴.سعی در حل مشکلات
مدعیان دین داری باید در عمل دغدغه مندی شان برای رفع نیازهای افراد را نشان بدهند و این مهم در حدی اهمیت دارد که یکی از موارد زکات مولفه قلوبهم هستند یعنی غیر مسلمانانی که نیاز های اولیه شان تأمین نشده با کمک به آنها، جان و دل آنها را به پذیرش دین حق و آموزه های آن نرم کنیم .
۵.کنترل فضای مجازی
دلسوزان فرهنگ ملی و دینی همواره خطرات رها بودن فضای مجازی را هشدار میدهند به ویژه کودکان و نوجوانان در معرض آسیب های جدی اخلاقی و اعتقادی هستند و باید آنها با نظارت عالمانه والدین از این فضا بهره مند شوند.
چنانچه فقها، در زمان های قدیم با عنوان« کتب ضاله» نگهداری و مطالعه کتاب های گمراه کننده نهی می کردند.
🔻 ادامه دارد 👇👇
@fatemi222
❓سوال۱: اگر کارمندی ۳۰ سال خدمتش تمام شده باشد ولی به خدمتش ادامه دهد و بازنشسته نشود، آیا افزایش حقوق به این مدت تعلق می گیرد و وضعیت کسور بازنشستگی او به چه صورت است؟
____
✍🏻 #پاسخ: بله با عنایت به این که هنوز کارمند از دستگاه قطع رابطه نکرده و مشغول به کار می باشد، مثل سایر شاغلین افزایش حقوق هم شامل این افراد می گردد.
▫️از روزی که سابقه کارمند به ۳۰ سال می رسد، چنان چه بدهی سابقه غیر رسمی به سازمان بازنشستگی نداشته باشد از همان روز از پرداخت کسور بازنشستگی که در فیش حقوقی درج می گردد؛ معاف می شود.
▫️همکاران محترم عضو صندوق بازنشستگی کشوری که سنوات آنها به ۳۰ سال می رسد به واحد کرگزینی محل خدمت خود مراجعه نمایند تا مکاتبه با واحد امور مالی جهت قطع کسور بازنشستگی شان (۹ درصد مشمول کسور) از تاریخ موردنظر انجام شود.
❓سوال۲: آیا از همکار که ۳۰ سال سابقه که کسور را پرداخت نموده مقرری ماه اول تعلق می گیرد.
✍️ #پاسخ: #معافیت_مقرری_ماه_اول: مقرری ماه اول به عنوان
یکی از اقلام کسور بازنشستگی محسوب میشود و از آنجایی که کارمندان پس از سی سال پرداخت کسور بازنشستگی از پرداخت کسور مذکور معاف بوده و نباید بابت حقوق از آنها کسور بازنشستگی کسر شود، دستگاه نباید مقرری ماه اول را از حقوق و مزایای آنان کسر کند.
❓سوال۳: چه بندهایی از حکم در میانگین حقوق بازنشستگی تاثیر ندارد و در صورت خدمت بالای ۳۰سال، چند درصد به حقوق بازنشستگی اضافه می شود؟
✍️ #پاسخ: حقوق بازنشستگی میانگین حقوق دو سال آخر می باشد. بندهای زیر در میانگین حقوق بازنشستگی تاثیر ندارد.
▫️کمک هزینه عائله مندی،
▫️کمک هزینه اولاد،
▫️فوق العاده بدی آب و هوا،
▫️فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته
به ازای هر ۳۶۰ روز سابقه مازاد بر ۳۰ سال ۲/۵% به میانگین حقوق بازنشستگی اضافه می شود. ( کمتر از ۳۶۰ روز به نسبت محاسبه می گردد)
❓#سوال۴: نحوه محاسبه پاداش بازنشستگی به چه صورت است؟
✍️ #پاسخ: پاداش بازنشستگی طبق آخرین حکم کارگزینی زمان اشتغال محاسبه می گردد. در محاسبه پاداش بازنشستگی، بندهای مندرج در حکم کار گزینی:
۱. کمک هزینه عائله مندی،
۲. کمک هزینه اولاد،
۳. فوق العاده بدی آب و هوا،
۴. فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته،
۵. تفاوت تطبیق ۱۳۸۸
۶. فوق العاده ایثارگری ماده ۵۱
۷.و سایر تاثیر #ندارد.
@fatemi222
💠داستان
در تفسیر ابوالفتوح رازی آمده است: جوانی در اوقات نماز بالای مأذنه ی مسجد اذان میگفت. یک روز در حال اذان گفتن به خانه های اطراف مسجد نظر انداخت، ناگهان نگاهش به دختر زیبایی افتاد. دل به او داد، پس از اذان در آن خانه را کوبید. صاحب خانه در را باز کرد. جوان گفت: اگر دخترتان را به شوهر میدهید، من مایلم. صاحب خانه گفت: ما «آسوری» مذهب هستیم، اگر مذهب ما را انتخاب کنی، دخترم را به ازدواج تو در می آورم. جوان که به زیبایی و جمال دختر دل بسته بود از پذیرش شرط پدر دختر استقبال کرد. از اسلام دست برداشت و به شرک روی آورد. اما در روز عقد ، از بالای پله های خانه با سر به زمین افتاد و به هلاکت ابدی دچار شد.(۶)
💠داستان
یکی از داستان های تاریخی که به موضوع بحث مربوط است داستانی است که طبق نظر مفسرین این آیه به آن اشاره دارد ؛ «واتلُ عَلَیهِم نَبَاَ الَّذی ءاتَینـهُ ءایـتِنا فَانسَلَخَ مِنها فَاَتبَعَهُ الشَّیطـنُ فَکانَ مِنَ الغاوین• ولَو شِئنا لَرَفَعنـهُ بِها ولـکِنَّهُ اَخلَدَ اِلَی الاَرضِ واتَّبَعَ هَوهُ» و بر آنها بخوان سرگذشت آن کس را که آیات خود را به او دادیم؛ ولی (سرانجام) خود را از آن تهی ساخت و شیطان در پی او افتاد، و از گمراهان شد!و اگر میخواستیم به آن آیات او را رفعت مقام میبخشیدیم، لیکن او به زمین (تن) فروماند و پیرو هوای نفس گردید.)
هنگامی که سپاه حضرت موسی(ع) جهت آزاد سازی سرزمین شام از دست حاکمان ستمگر عمالقه به آن منطقه لشکر کشی کرد ، حاکمان عمالقه روشهای مختلفی برای مقابله و شکست لشکر حضرت موسی(ع) به کار گرفتند از جمله اینکه به عالم مستجاب الدعوه بلعم بن باعورا گفتند تا سپاه حضرت موسی(ع) را نفرین کند او ابتدا قبول نمیکرد اما با وسوسه های چه انجام دادند او راضی شد که بالای کوه رفته و سپاه موسی(ع)را نفرین کند.
بلعم سوار بر الاغ خود شد تا بالای کوه رود، الاغ پس از اندکی حرکت سینهاش را بر زمین مینهاد و برنمیخاست و حرکت نمیکرد، بلعم پیاده میشد و آنقدر به الاغ میزد تا اندکی حرکت مینمود. بار سوم همان الاغ به اذن الهی به سخن آمد و به بلعم گفت:
«وای بر تو ای بلعم کجا میروی؟ آیا نمیدانی فرشتگان از حرکت من جلوگیری میکنند.» بلعم در عین حال از تصمیم خود منصرف نشد، الاغ را رها کرد و پیاده به بالای کوه رفت، و در آنجا همین که خواست اسم اعظم را به زبان بیاورد و بنیاسرائیل را نفرین کند اسم اعظم را فراموش کرد و زبانش وارونه میشد به طوری که قوم خود را نفرین میکرد و برای بنیاسرائیل دعا مینمود.
به او گفتند: چرا چنین میکنی؟ گفت: «خداوند بر اراده من غالب شده است و زبانم را زیر و رو میکند.»
در این هنگام بلعم باعورا به حاکمان ظالم گفت: اکنون دنیا و آخرت من از من گرفته شد، و جز حیله و نیرنگ باقی نمانده است. آنگاه چنین دستور داد: «زنان را آراسته و آرایش کنید و کالاهای مختلف به دست آنها بدهید تا به میان بنیاسرائیل برای خرید و فروش ببرند، و به زنان سفارش کنید که اگر افراد لشکر موسی (علیهالسّلام) خواستند از آنها کامجویی کنند و عمل منافی عفت انجام دهند، خود را در اختیار آنها بگذارند، اگر یک نفر از لشکر موسی (علیهالسّلام) زنا کند، ما بر آنها پیروز خواهیم شد.»
آنها دستور بلعم باعورا را اجرا نمودند، زنان آرایش کرده به عنوان خرید و فروش وارد لشکر بنیاسرائیل شدند، کار به جایی رسید که «زمری بن شلوم» رئیس قبیله شمعون دست یکی از آن زنان را گرفت و نزد موسی (علیهالسّلام) آورد و گفت: «گمان میکنم که میگویی این زن بر من حرام است، سوگند به خدا از دستور تو اطاعت نمیکنم».
آنگاه آن زن را به خیمه خود برد و با او زنا کرد، و این چنین بود که بیماری واگیر طاعون به سراغ بنیاسرائیل آمد و همه آنها در خطر مرگ قرار گرفتند.
که به گفته بعضی طاعون موجب هلاکت ۹۰ هزار نفر از لشکر موسی (علیهالسّلام) گردید.(۷)
ـــــــــــــــــــــــــــــ
📎پی نوشتها
۱. مستدرك الوسائل : ج ۱۵ ص ۱۶۴
۲ّ.مستدك الوسائل ، ج ۱۲ ص۳۳
۳.بحارالأنوار، ج۵۱، ص۲۱۹
۴.جامع الاخبار،ج۱،ص۱۳۰
۵.وسائل الشیعه،ج۲۷،ص۹۲
۶. هزار و یک حکایت اخلاقی،ج۱،ص۵۲۶
۷.بحارالانوار، ج۱۳، ص۳۷۵.
🌺 والسلام علی من اتبع الهدی 🌺
@fatemi222
موضوع:
دین گریزی جوانان
بِسْمِ اللَّهِ الرَّحْمَنِ الرَّحِیمِ
اَلْحَمْدُ لِلَّهِ رَبِّ الْعَالَمِینَ وَ صَلّیَ اللهُ عَلَى خَیرِ خَلْقِهِ مُحَمَّدٍ وَ آلِهِ الطَّیِّبینَ الطَّاهِرِین
♦️شعر
این چه شوریست که در دور قمر می بینم
همه آفاق پُر از فتنه و شر می بینم
هر کسی روزبهی می طلبد از ایام
علت آنست که هر روز بَتر می بینم
ابلهان را همه شربت زگلاب و قند است
قوت ِ دانا همه از خون جگر می بینم
اسب تازی شده مجروح به زیر ِ پالان
طوق ِ زرین همه در گردن ِ خَر میبینم
دختران را همه جنگ است و جدل با مادر
پسران را همه بدخواه ِ پدر می بینم
هیچ رحمی نه برادر به برادر دارد
هیچ شفقت نه پدر را به پسر می بینم
پندحافظ بشنو خواجه برو نیکی کن
که من این پند به از دُر و گهر می بینم
🔘مقدمه
در احادیث ، یک کلید واژه، که شامل هشدار مهمی است به چشم می خورد؛ «تعرب بعد الهجرة» یعنی قرار گرفتن در محیطی که موجب نقص در دین فرد و بازگشت از فرهنگ دینی به فرهنگ جاهلی می شود.
به عنوان مثال در حدیثی که امام صادق(ع) از کتاب علی(ع) نقل میکند «تعرب بعد الهجرة» یکی از اصلی ترین گناهان کبیره و در کنار مفاهیمی مانند کفر و قتل ، معرفی شده است.
از رهگذر این اشاره حدیثی بنا داریم یکی از موضوعات مهم روز را که گاهی از آن به عنوان « دین گریزی» تعبیر می شود ،مورد بررسی قرار دهیم.
🔺نکته؛ رویش ها و ریزش ها🔺
در اول بحث لازم است این را متذکر شویم که اگر چه شاهد تاثیر پذیری برخی جوانان از محیط فضای مجازی در سست شدن از اعتقادات و اخلاقیات هستیم که از طریق شبهات اعتقادی و اغواگری های صنعت شیطانی پورن صورت میگیرد .
اما روی دیگر سکه عبارت است روی آوردن اندیشمندان غربی به توصیه مخاطبان به معنویت.
گوستاو یونگ می نویسد: «ما در عصر بزرگ ترین آشوب ها و بی قراری ها به سر می بریم؛ در عصر کشمکش های عصبی، اغتشاش های ذهنی و سردرگمی دیدگاه ها و باورها».
فروم می گوید: زندگی ما توأم با آشفتگی و سرگردانی روحی است که به گونه ای خطرناک به حالت دیوانگی نزدیک شده است.
فشارهای روانی بر انسان معاصر به اندازه ای است که 80٪ بیماری های جدید از فشارهای روانی ناشی می شود. این انسان با این دغدغه ها و مشکلات روحی و روانی، دین را عاملی برای نجات خویش می بیند و به سمت دین می رود. براین اساس یونگ برای دین خصلتی روان درمان گرانه قائل است و دین را معنی بخش وجود انسان و رهایی بخش او از مشکلات می شناساند.
👈البته لازم است این نکته را اضافه کنیم که اگر آرامش بخشی و معنویت، کارکرد اصلی دین دانسته شود ، جوانان تحت تاثیر شگردهای تبلیغاتی معنویت های جعلی را منبع آرامش دانسته و از دین واقعی فاصله خواهد گرفت.
به قول خودمانی خنده با قلقلک را به خنده واقعی که از سر انبساط روحی است ترجیح خواهد داد.
با این مقدمه بحث را در چند عنوان پی میگیرم؛
🔷احادیث تکان دهنده
سخن را با حدیثی تکان دهنده از پیامبر دنبال میکنیم؛
➖ أنَّهُ نَظَرَ إلى بَعضِ الأطفالِ فَقالَ : وَيلٌ لِأَولادِ آخِرِ الزَّمانِ مِن آبائِهِم. فَقيلَ : يا رَسولَ اللّه ِ، مِن آبائِهِمُ المُشرِكينَ؟
فَقالَ : لا، مِن آبائِهِمُ المُؤمِنينَ ؛ لا يُعَلِّمونَهُم شَيئا مِنَ الفَرائِضِ، و إذا تَعلَّموا أولادُهُم مَنَعوهُم، و رَضوا عَنهُم بِعَرَضٍ يَسيرٍ مِنَ الدُّنيا، فَأنا مِنهُم بَرِيء ، و هُم مِنِّي بُرآءٌ.
پيامبر (ص) به برخى كودكان ، نگاه كرد و فرمود : «واى بر كودكان آخر زمان از دست پدرانشان !» .
گفته شد . اى پيامبر خدا! از پدران مشركشان ؟
فرمود : «نه . از پدران مؤمنشان كه چيزى از واجبات را به آنان نمى آموزند و چون فرزندانشان ، خود بياموزند ، آنان را باز مى دارند و نسبت به آنان از [داشتن] چيز اندكى از دنيا راضى مى شوند . من ، از آنان بيزارم و آنان ، از من بيزارند .(۱)
➖طبق حدیث معروف دیگری فرمود: «يأتي علي الناس زمان الصابر منهم علي دينه كالقابض علي الجمرة ؛رسول خدا فرمود: زمانی بر مردم می آید كه ماندن بر دین حق مانند نگه داشتن گلوله آتش در دست است» .(۲)
➖در حدیثی نسبتا طولانی سدیر صیرفی گریه شدید امام صادق(ع) را گزارش می کند وقتی راز گریه را سؤال میکند امام میفرماید:
صبح امروز در کتاب جفر نظر کردم و درباره ولادت و غیبت طولانی و طول عمر قائم ما ،«بَلْوَی الْمُؤْمِنِینَ بِهِ مِنْ بَعْدِهِ و تَوَلُّدَ الشُّکُوکِ فِی قُلُوبِهِمْ مِنْ طُولِ غَیْبَتِهِ وَ ارْتِدَادَ أَکْثَرِهِمْ عَنْ دِینِهِمْ»و بلای مومنین، در آن زمان و ایجاد شک و تردید در اثر طول غیبت و ارتداد اکثریت مردم از دین و خروج آنان از تعهد به اسلام تامل و دقتی داشتم. در اثر آن، رقّت مرا فرا گرفت و حزن و اندوه بر من چیره شد.(۳)
🔻 ادامه دارد 👇👇
@fatemi222
🌺
اصول اساسی در تربیت دینی کودکان
🔶 در تربیت دینی پیامها ، تحمیل کردنی نیست بلکه پذیرفتنی است
نسل جدید باید در عین حفظ تربیت دینی با چشمان باز مسایل جدید را بنگرد تا در معرض تحمیل قرار نگیرد بنابر این دین امر لطیفی است و تربیت دینی کاری است بس ظریف .مربیان تربیت دینی در ارائه پیامهای دینی و تربیتی نقش موثری را دارند
🔶 تکیه بر زیبایهای دینی در تربیت دینی
اگر در دوران جوانی و نوجوانی مباحث توحید و اثبات وجود خدا با استدلات و زیبایهای خاص که در آنها موج می زند مطرح میگردد حقایق روشن وحدانیت را با زیبایی یک روح پرستنده میپذیرد .لذا باید درهای زیبایی و لطایف تربیت دینی را بر روح و روان مخاطبین بگشاییم
🔶 ارتباط عاطفی مقدم بر ارتباط دستوری خشک
روانشناسان معتقدند که نخستین امری که بر اثر پیوند های ارتباطی و معنوی یا معنایی و دوستی می شکفد محبت است و محبت در ابتدا امری مستقل و فراگیر است همانگونه که قرآن کریم نیز انسانها را به نیکیها و انجام اعمال نیک ترغیب فرموده و از کارهای زشت برحذر میدارد.
☘ لذا مربی مسایل دینی نیز باید انسانها را و مخاطبان پاک و صالح خود را بشارت پاداش دهد و سپس انسانهای بدکردار را ازعذاب الهی بترساند.
🌸 عاشقانه زندگی کنیم
@fatemi222
🌺
چه کنیم که فرزندی مثبتاندیش داشته باشیم؟
☘ از به کاربردن کلمات منفی و ناامید کننده در مقابل کودک پرهیز کنید.
خود را مایوس، ناامید از همه چیز و همه جا نشان ندهید.
☘ به اتفاقات نگاه مثبت داشته باشید و جنبه مثبت آن را به زبان بیاورید، همیشه نیمه پر لیوان را ببینید.
مثلا بعد از یک تصادف میتوانید بگویید:
"به خیر گذشت میتونست اتفاق بدتری بیفتد."
☘ هیچ گاه به فرزندتان به خاطر رفتار بدش #برچسب منفی نزنید.
این برچسبها در #ضمیر_ناخودآگاه کودک جا خوش کرده و #شخصیت و آینده او را میسازد.
☘ از ذکر، توسل، #توکل و دعا در حضور فرزندتان و مقابل چشان تیزبین او غافل نشوید. دعا کردن حس خوب #امیدواری و اتصال به قدرتی لایتناهی را در فرزندتان ایجاد میکند.
☘ همیشه الگوهایی از تلاشگری، ناامید نشدن و پشتکار داشتن را به فرزندتان معرفی کنید.
☘ لطفا عبارات منفی و شایعاتی با این مضمون را در خانه، مدام تکرار نکنید؛
"گران خواهدشد، جنگ میشه، قسطام تمومی نداره، کلی قرض بالا آوردم، پولام به سر ماه نمیرسه، هر وقت پولدار شدم فلان چیز را میخرم، همه کلاهبردارن، به هیچکس نمیشه اطمینان کرد و....
✍س.محمدی
🌸 عاشقانه زندگی کنیم
@fatemi222
🛑روشنگری در مورد آیت الله خامنه ای!
✍انتقاد میکنند که شما دارید از «رهبری آیت الله خامنه ای» بت می سازید و دروغگویید!
💥سوال ما اینه:
✍آیا #آیت_الله_فاطمی_نیا هم دروغگوست که فرمود: هر کس با این سید(آیت الله خامنه ای) دشمنی کند عاقبت بخیر نمی شود؟
✍ #آیت_الله_مصباح هم دروغگوست که فرمود: ملائکه برای ایشان و به احترامشان دست به سینه می گذارند؟
✍#آیت_الله_بهجت آن عارف بی بدیل هم دروغگوست که به امام خامنه ای فرمود: بنده ضمانت می کنم که شما توسط خواص اولیا مساعدت شوید؟
و فرمودند: که در ملاقاتی با امام زمان عج داشتم، خواستم سفارش آقای خامنه ای را بکنم، حضرت فرمودند: (خامنه ای از ماست)...
✍مگر علامه #حسن_زاده_آملی این عارف بزرگ که علامه طباطبایی در موردش فرمود: حسن زاده را کسی نشناخت جز امام زمان..
دو زانو در مقابل رهبر انقلاب ننشست وایشان را «مولای من» خطاب نکرد و نگفت: گوشتان به دهان رهبر باشد که او گوشش به دهان خاتم پیامبران است؟
💥آیا اینها برای کاسبی دنیا و خودشیرینی این مطالب را گفته اند؟!
✍چرا مهمترین وصیت شهدایی که گلچین شده ی خدا هستن اینه:
پشت #ولایت_فقیه باشید و امام خامنه ای را تنها نگذارید؟
✍مگه سردار سلیمانی در وصیت نامش ننوشت که:
من حضرت آیتالله العظمی خامنهای را خیلی مظلوم و تنها میبینم..
💢یعنی شهدا هم دروغگو و چاپلوس بودن؟!
نه!
🍃شهدا و اولیای الهی چون #چشم_برزخی و #بصیرت داشتن:
💫نور خدا و ولایت را در باطن مقام معظم رهبری دیده اند و بر اساس همین طینت و باطن او سخن میگویند..
💢جالبه بدونید وقتی از نخست وزیر ژاپن پرسیدند در ملاقات با رهبر عالی ایران چه دیدید:
گفت:اگر ما هم یک چنین رهبری داشتیم،آمریکا را از کشورمان بیرون می کردیم..
🍃پس شکر نعمت ولی فقیه را بجا بیاوریم
از کفران نعمت خدا بترسیم و #نایب_امام_زمان او را در میان این همه هجمه و دروغ و #تهمت تنها نگذاریم...
💮💮💮💮💮💮💮💮💮💮
#تلنگر🔔🔔
♦️بین این انسانهای رنگارنگ! 👥
که خیـــره می شوند و #معذب می کننــد تــو را
♦️نگـاه #جوانــکی👀 کــه،زودتــر از تـــو ســرش را بــه زیــر می انـــدازد
تـــا دلـ❤️ مولایش را نشکنـد😍
یــک دنیا #دلخوشـی ست...
♦️و زمـــزمه ای🎶 کـــوتــاه:
مــــرا عهــــدی ست با جـــانان💞
♦️در کوچه و خیابان نگاه را از #حیا!
میهمان سنگ فرش خیابان می کنیم😊
و درزهای بهم پیوسته کف پیاده رو را می شماریم.
♦️تا نکند🚫 چهره به چهره!
صورت به صورت!
نگاه به نگاه #نامحرمی افتد...
♦️اما بعضی ها صفحات اجتماعی📱 را #غافل اند! غافل از اینکه چشم👀 پیغام رسان #دل است!
♦️ #ای_برادر!
📸عکس با #ریش و محاسن با ادیت نورانی💫!
✋دست با انگشتر فیروزه💍 و عقیق یمانی!
حالت ایستاده و نشسته با برادران #ایمانی! 👥
♦️ #ای_خواهر!
عکس سجاده و چادر نماز🌸 در اتاق عرفانی! 📿
عکس📸 از گونه ی نصفه و چشم بارانی😢!
جمع دوستان و #کافه های اعیانی!
♦️نیست❌ در شان یک یار #سیدخراسانی!!!😔
♦️درج کامنت با ادبیات بسیار #دخترانه و #پسرانه!
اینها بخشی از مشکلاتی ست که ما #مذهبی ها! در گیر آن هستیم...🙁
خواسته و یا ناخواسته😔...
♦️اگر در فضای #حقیقی مواظب رفتار و نگاه و کلام مان🗣 هستیم!
در فضای مجازی هم باشیم...☝️🏻
♦️عکس📷 با هزار ژست و مدل گذاشتن در این صفحات📲!
مانند این است که سر چهارراه شهر↹؛
ایستاده و #ژست بگیریم!
و به تعداد فالوور های مان چه دختر و چه پسر! تماشا کنند مارا... 😨
♦️مواظب باشیم #دل ها را نلرزانیم💓...
♦️عهد با #جانان را فراموش نکنیم♨️...!!
#حیا
#عفت
#عهد_با_جانان
#وارثان_مادر_مولا
🌹🍃🌹🍃
@fatemi222
🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃
🔴ریشه و علت گرفتاری ها ‼️
✍یک حدیث هم از امام صادق علیه السلام است که حضرت می فرماید : مَن اَصبَحَ و أَمسی وَالدُّنیا أَکبَرَ هَمِّهِ.
🔵👈 کسی که صبح و شام کند و بیشتر همتش #دنیا و پول و … باشد. به فکر نماز نباشد. به سه تا مصیبت گرفتار می شود : اول ” جعل الله الفقر بین عینیه . ” خداوند فقر را مقابل دوچشمش می آورد. دوم قلبش پر از غم و غصه می شود. و سوم ” شتّت عمله. “ کارهایش پراکنده می شود. از این اداره به آن اداره. از این آسانسور به آن اسانسور. به هر دری که می زند نمی شود. ده سال است که اختلاف ملکی دارد. هنوز حل نشده. چرا ؟ چون به فکر دنیاست. برعکس.
🌹 مَن اَصبَحَ و أَمسی وَ الآخرة أَکبَرَ هَمِّهِ . " کسی که صبح و شام کند و بیشتر همتش آخرت باشد.مثل راننده تاکسی که اول ظهر کنار خیابان پارک می کند تا نماز اول وقت بخواند. با اینکه در آن ساعت اگر بخواهد مسافر ببرد. مسافر زیاد است .و درآمدش هم زیاد است. اما با این حال تاکسی را نگه میدارد. به مسجد می رود. نماز جماعتش را می خواند. بعد سوار می شود و مسافر می برد.
🔴⬅️ افراد این چنین که مقید به نماز اول وقت هستند. " جَعَلَ اللَّهُ الْغَنَاءَ فِي قَلْبِهِ. " خداوند غنی و بی نیازی را در قلبشان قرار می دهد. یعنی چشمش سیر می شود. مثل " اشیخ محمد حسین زاهد " که چیزی نداشت. اما هر وقت از او می پرسیدی : " حال شما چه طور است ؟ " دو سه بار پشت سر هم می گفت : " الحمدلله " .
◀️ یک الحمدللهی می گفت . مثل اینکه همه تهران برای اوست. من یادم هست. حالا چیزی هم نداشت.
◀️ دو اتاق اجاره کرده بود ماهی بیست تومان. گلیم هم زیر پایش بود. اینها را به مردم بگویید تا مردم ریشه و علت گرفتاریشان را بفهمند. ریشه گرفتاری مردم این است که با خدا کاری ندارند.
[ بررسی گناهان کبیره در مواعظ آیت الله مجتهدی تهرانی (ره)، بوستان قرآن ،چاپ ششم ،1395 ، ص 44 و 45 ]
@fatemi222
🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃🌷
#پندانـــــــهـــ
♦️اگر دیدی فرزند کسی منحرف شده است،پیش داوری مکن،خانوادهاش را مسخره و متهم به بد تربيت کردن فرزندانشان مکن!!
چراکه نوح علیهالسلام با مشکل فرزند و همسرش مواجه بود درحالیکه مشهور به صفی الله بود..
♦️ کسی را که از قومش اخراج کردهاند مسخره مکن و نگو بیارزش وبیجایگاه است!!
چراکه ابراهیم علیهالسلام را راندند درحالیکه مشهور به خلیل الله بود..
♦️ زندان رفته و زندانی را مسخره مکن!!
چراکه يوسف علیهالسلام سالها زندان بود درحالیکه مشهور به صدیق الله بود..
♦️ ثروتمند ورشکسته و بی پول را مسخره مکن!!
چراکه ايوب علیهالسلام بعد ازغنا،مفلس و بی چیز گرديد در حالیکه مشهور به نبی الله بود..
♦️ شغل و حرفه دیگران راتمسخر مکن!!
چراکه لقمان علیهالسلام نجار،خیاط و چوپان بود درحالیکه خداوند درقرآن مجید به حکيم بودن او اذعان دارد..
♦️ کسی را که همه به او ناسزا میگویند و ازاو به بدی یاد میکنند مسخره مکن و مگو که وضعيت شبهه برانگیزی دارد!!
چراکه به حضرت محمد(ص) ساحر، مجنون و دیوانه میگفتند درحالیکه حبیب خدا بود..
📍 پس دیگران را پیش داوری و مسخره نکنیم بلکه حسن ظن به دیگران داشته باشیم..
@fatemi222
🍃🌷🍃🌷🍃🌷🍃
❇️عوامل تحکیم خانواده قناعت.👇
https://eitaa.com/fatemi222/4158
❇️ ساده زیستی حضرت موسی، داود ،عیسی و حضرت زهرا
https://eitaa.com/fatemi222/4166
👇👇
https://eitaa.com/fatemi222/4167
👇👇👇
https://eitaa.com/fatemi222/4168
❇️ساده زیستی امام خمینی
https://eitaa.com/fatemi222/4169
❇️ساده زیستی مقام معظم رهبری
https://eitaa.com/fatemi222/4170
❇️ساده زیستی مزورانه وصوفیانه
https://eitaa.com/fatemi222/4172
❇️ساده زیستی در عصر تکنولوژی👇
https://eitaa.com/fatemi222/4175
❇️مادر های ساده زیست و نشاط
https://eitaa.com/fatemi222/4176
❇️چشم و همچشمی
https://eitaa.com/fatemi222/4177
❇️اسکندر و قانع بودن در دنیا
https://eitaa.com/fatemi222/4178
❇️قناعت باعث رضایتمندی
https://eitaa.com/fatemi222/4179
❇️نتیجه قناعت شیخ مرتضی
https://eitaa.com/fatemi222/4180
❇️پنج عامل گوارایی
https://eitaa.com/fatemi222/4182
اینکه چقدر خرج میکنی و چه چیز را نشان میدهی، مهم است
اکنون اینکه چه قدر خرج میکنی و چه چیز را نشان میدهی، مهم است. این نوع نگاه در بین اندیشمندان به عنوان «مصرف متظاهر» مطرح و بررسی شده است. در این نوع مصرف، فرد تلاش میکند با مصرف خود این نگاه را ایجاد کند که متعلق به طبقه خاصی از جامعه است.
این نوع مصرف حتی به عنوان جهانبینی مطرح میشود که در این جهانبینی فرد خوشبختی این جهانی را چیزی جز داشتن ثروت و امکان استفاده از مواد متنوع نمیداند.
بعد از اسلام بسیاری از شعرا و نویسندگان، آثار زیادی را پیرامون قناعت خلق کردند؛ از جمله سعدی در گلستان و بوستان، بابی را به قناعت اختصاص داده است، در حالی که در خصوص بسیاری دیگر از فضیلتهای اخلاقی باب جداگانهای ندارد.
یکی از مباحثی که مقام معظم رهبری از دهه ۸۰ بر روی آن تأکید و در نامگذاری سالها به آن توجه زیاد داشتند، مباحث اقتصادی و مباحث مربوط به مصرف و قناعت بود.
ایدئولوژی «من میخرم و مصرف میکنم، پس هستم»
شعار این نوع جهانبینی را «من میخرم و مصرف میکنم، پس هستم»
این نوع نگاه به عنوان یک ایدئولوژی مطرح است.
اندیشمندان این نظریه مفهوم میان مصرف و مصرفگرایی را بر مبنای الگوی متعارف میچینند که در آن اگر شما یک حد کفافی از مصرف را داشته باشید که با مختصات زندگی خودتان نیاز شما را تأمین میکند، این میزان، الگوی مصرف شما است و مصرف فراتر از آن به معنای مصرفگرایی است.
وقتی که مصرف برای تأمین نیاز نیست، بلکه برای خود مصرف و تأمین نیاز روانی مصرف است، به معنای مصرفگرایی است که برخی از روانشناسان این مقوله را به عقدهها و برخی به عزت نفس پایین داشتن نسبت میدهند.
مصرف فقط یک موضوع اقتصادی نیست، بلکه اکنون به معنای نمادی از فرهنگ، هویت و سبک زندگی مردم مطرح است.
در جامعه ما پس از جنگ تحمیلی، رقابت برای اشرافیگری در نماز جمعه مطرح و بیان شد که اکنون دوره آن است که مصرف کنیم و اشرافیگری را ترویج دهیم که همین نگاه موجب شد کم کم سیمای شهرها عوض شود.
همین روند موجب افزایش مصرف در کشور شد، به نحوی که وقتی اکنون میانگین مصرف برخی اقلام را در ایران با آمارهای جهانی مقایسه میکنیم، میبینیم که چندین برابر استاندارد جهانی است مثلاً میزان مصرف شکر، روغن و
مصرف؛ ریشه بسیاری از مشکلات خانوادگی
همسری که برایش مهم است چه بپوشد و چگونه خود و خانه خود را نشان دهد، تناقض نیاز خانواده به ازخودگذشتگی را در خانواده ایرانی ایجاد و باعث بسیاری از اختلافها میشود به نحوی که اکنون یکی از دغدغههای جدی مرکز ملی پاسخگویی مسئله مصرف است. عدهای به دلیل اینکه همسرشان خرجی نمیدهد، دچار مشکل هستند و عدهای چون همسرشان زیاد خرج میکند.
دنیای کنونی تناقضی را در خانواده به وجود میآورد؛ بخشی از مفهوم خانواده از خودگذشتگی، فداکاری، مسئولیت پذیری و ... است، اما از سوی دیگر اکنون مسائلی از قبیل توسعه فردگرایی، لذتطلبی، کامجویی و ... به وجود آمده که مفاهیم اصلی خانواده را تغییر داده است.
آثار قناعت؛ سلامت جسم و روان
در روایتهای دینی قناعت به عنوان یکی از فضیلتهای همسری که میخواهید انتخاب کنید و موجب تحکیم خانواده میشود،
👈بر اساس نتایج تحقیقات صورت گرفته در منابع دینی و ایرانی، نتایج قناعت: عزت نفسی، آرامش روان، آزادگی، شادکامی، عفت و خودکنترلی، حفظ و سلامت دین، فقر زدایی، بهزیستی روانی، سلامت جسمانی و ... است.
آثار عدم قناعت در منابع اسلامی و ایرانی نیز افکار وسواسی، عدم رضایت از زندگی، غمگینی، پایین بودن حیا، عدم سلامت جسمی و ... عنوان شده است.
مؤلفههایی که در حوزه شناختی بر روی مسئله قناعت تأثیرگذار هستند
شناخت صحیح خداوند شامل مالکیت خداوند، رازقیت خداوند و خیرباوری نسبت به مسائلی که خدا برای انسان رقم میزند از مؤلفههای شناختی مرتبط با قناعت است.
↩️شناخت دنیا و آخرت و این مسئله که دنیا محل گذر و جایگاه گذار است. شناخت منزلت انسان، شناخت صحیح اولویتهای زندگی، اهمیت امنیت اقتصادی و رفاه ضمنی و ... نیز سایر مؤلفههای شناختی تأثیر گذار بر روی مسئله قناعت هستند.
سازههای مؤثر بر قناعت را صبر، رضامندی، توکل، عزت، کرامت نفس و ...
برای اصلاح رفتار مصرفگرایی، پروتکلی در بازسازی شناختی تهیه شده است و برای تغییر هر کدام از مفاهیم خودشناسی و خداشناسی راهبرها و راه کارهای اجرایی طراحی شده است.
از راهکارهای
راهبرد بعدی تبیین مفهوم قناعت، شناخت آثار و آموزشهای رفتاری مرتبط با قناعت است. در پروتکل مطرح شده که طی ۱۱ هفته با ایجاد هیجان مثبت، نوشتن نامه قدردانی نسبت به داشتهها برای خدا، دوستی با افراد قانع، نوشتن داستان با موضوع قناعت، تهیه قلک قناعت و پسانداز کردن هزینههایی که از راه قناعت پسانداز میکنیم و بعد هزینه کردن پول قلک برای کارهایی که مورد پسند خداوند است و ... قناعت را در خانواده عملیاتی و اجرایی میکنیم.
🔰برخی از آثار و نتایج:
برخی از آثارو نتایج "گنج تمام نشدنی" عبارتند از:
1-حیاة طیبه
»مَن عمل صالحاً من ذکرٍ او اُنثی و هو مومنَ فلنحییَّهُ حیاهً طیبه. هر مرد و زن با ایمانی که کار نیکی انجام دهد او را زندگی پاکیزه خواهیم بخشید.»
از حضرت علی(ع) پرسیدند که منظور خداوند از حیاه طیبه چیست فرمودند: هی القناعهِ.
2-هدایت
پیامبر اکرم(ص) فرمودند: خوشا بحال آنکه با اسلام هدایت شود و معیشت او به حد کفاف باشد و قناعت کند.
3-رضایت خداوند
امام صادق(ع) می فرمایند: هر که به معاش اندک خدا راضی گردد خدا هم به عمل اندک او راضی شود.
امام رضا(ع) فرموده اند: کسیکه جز به روزی زیاد قناعت نکند، جز عمل بسیار او را بس نباشد و هر که روزی اندک کفایتش کند عمل اندک هم کافیش باشد.
4-موجب عزت انسان
همان طور که حضرت علی(ع) می فرمایند: عزّت و سربلندی نتیجه قناعت است.
پس میوه قناعت عزت و آبرو برای انسان است.
5-سبکی حساب در روز قیامت
حضرت علی(ع) فرموده است: اِقنَع بِما اوتیتَهُ َحِفَّ علیکَ الحساب . به آنچه داده شدی قناعت ورز تا حساب روز قیامت بر تو سبک و آسان گردد.(