✅ در این لحظاتِ سختِ نَبَرد و هنگامهی مصائبِ سنگینِ صحنهی میدان، هیچ چیز جز آیات الهی قرآن عزیز مأمن و پناهگاه اهل ایمان نیست...
✅ وَ لَا تَهِنُوا وَ لَا تَحْزَنُوا وَ أنْتُمُ الْأعْلَونَ إنْ كُنْتُمْ مُؤمِنِينَ
✅ متن پیام استاد بزرگوار حضرت آیت الله شیخ جواد مروی (دام ظله) در پی شهادت مجاهد کبیر شهید سید حسن نصرالله (رضوان الله علیه):
بسم الله الرحمن الرحیم
إنَّا لِلَّهِ وَ إِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ
مبارز خستگی ناپذیر، اسوه قیام در برابر رژیم جنایتکار صهیونیستی، سید مقاومت، به فیض عظیم شهادت نائل آمد و به یاران شهیدش پیوست و به آرزویش رسید.
شهیدی که با اقتدا به مکتب هیهات منّا الذّلة سالار و سرور شهیدان و با پیروی از بنیانگذار جمهوری اسلامی حضرت روح الله و مقام معظم رهبری حفظه الله خط مقاومت را در منطقه تثبیت و مسیر جدیدی را برای مبارزه با استکبار جهانی و صهیونیسم بین المللی ترسیم کرد.
دشمنان دور از انسانیت ما بدانند راه پر افتخار و نورانی مقاومت، با قدرت و صلابت ادامه داشته و خون این شهید والا مقام به این مسیر استحکام بیشتری خواهد بخشید.
شهادت این مجاهد نستوه و کوکبهای از علماء لبنان، جوانان غیور و زنان و کودکان مظلوم را به مولایمان حضرت ولیعصر عجّل الله تعالی فرجه الشریف، مراجع تقلید بالأخص مقام معظم رهبری و به ملت سربلند لبنان، جبهه مقاومت و خانواده معزّزشان تبریک و تسلیت عرض میکنم.
قم المقدسه
جواد مروی
✅ وَ قَالَ نُوحٌ رَبِّ لَا تَذَرْ عَلَی الْأرْضِ مِنَ الْكَافِرِينَ دَيَّاراً {٢٦} إنَّك إنْ تَذَرْهُمْ يُضِلُّوا عِبَادَكَ وَ لَا يَلِدُوا إلَّا فَاجِراً كَفّاراً {٢٧}
✅ رَبَّنَا اغْفِرْلَنَا ذُنُوبَنَا وَ إسْرَافَنَا فِي أمْرِنَا وَ ثَبِّتْ أقْدَامَنَا وَ انْصُرْنَا عَلَى الْقَوْمِ الْكَافِرِينَ
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
✅ و ما رميت إذ رميت و لكن الله رمى...
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
چقدر زیبا و دلنشین...
#تدریس_فشرده
#الحلقة_الأولى
امروز چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۴۰۳
دانشگاه رضوی - مدرس ۳۳
راس ساعت ۱۵
✴️@fegh_osoul_rafiee
گمان نمیکنم برای امّت اسلام و ایران اسلامی در چهار دههی گذشته خونی بزرگتر و والاتر از خونِ #سید_حسن_نصرالله بر زمین ریخته شده باشد...
امید به خونِ پاکِ او فراوان است...
۶- حلقه اولی-رفیعی-۱۴۰۳۰۷۱۱.mp3
14.25M
🎤 #تدریس_فشرده
📚 #الحلقة_الأولى
✏️ #شهید_صدر
🔹️ جلسهی ۶
📆 ۱۱ مهر ۱۴۰۳
🕌 دانشگاه رضوی
✴️@fegh_osoul_rafiee
۷- حلقه اولی-رفیعی-۱۴۰۳۰۷۱۱.mp3
13.57M
🎤 #تدریس_فشرده
📚 #الحلقة_الأولى
✏️ #شهید_صدر
🔹️ جلسهی ۷
📆 ۱۱ مهر ۱۴۰۳
🕌 دانشگاه رضوی
✴️@fegh_osoul_rafiee
✅ الحمدلله جلسهی نُهُم از سلسله جلساتِ کارگاهی مباحثهی #فقه_جواهری نیز امروز برگزار شد.
#جواهر_الکلام
#کتاب_الطهارة
#نجاست_خمر
#روش_شناسی_فقه
#روش_فقه_شیخ
#کتاب_البیع_شیخ_انصاری
#اشتراط_بلوغ
#اجماع
✅ مرحوم #شیخ_انصاری در مسالهی #اشتراط_بلوغ (ج۳/ص۲۷۵ تا ص۲۹۴) بارها از #اجماع سخن به میان آورده، نکاتی را در مورد اجماعی که بر #اشتراط_بلوغ در عقد وجود دارد بیان میفرماید؛ سیر بحث ایشان حتماً نیاز به توجّه و دقّت دارد.
🔷️🔸️ ایشان در ابتدا (ج۳/ص۲۷۵) "بطلان عقد صبیّ مطلقاً" را مشهور، و سپس اجماعی دانسته است؛ این اجماع را از #الغُنیة مرحوم #ابن_زهره، و #کنز_العرفان مرحوم #فاضل_مقداد، و #التذکرة مرحوم #علّامه نقل کرده، و البته در ص۲۷۵ و ص۲۷۶ و همچنین ص۲۸۰ با تفسیری دقیق از کلام #علّامه و #ابن_زهره دایرهی اجماع را همان نظریهی مشهور میداند.
🔶️🔹️ ایشان در ص۲۷۸ و ص۲۷۹ بعد از آن که عدم کفایتِ روایاتِ نظریهی مشهور (بطلان عقد صبیّ مطلقاً) را نتیجه میگیرد تصریح میکند که دلیل عمدهی آن نظریه -که نظر خود #شیخ_انصاری است- همانا #اجماعِ محکیّای است که به #شهرتِ عظیمه تقویت میشود؛ گویی دلیلِ اصلیِ ایشان، #اجماع است و مؤيد آن، #شهرت.
سپس از مرحوم #محقّق (#الشرائع) و #علامه (#القواعد و #التحریر و حتى #التذكرة) و #فخرالمحقّقین (#الإيضاح) و #محقّق_اردبیلی (#مجمع_الفائدة) و #محقّق_ثانى (#جامع_المقاصد) و #ابن_برّاج (#المهذّب) کلماتی را نقل میکند که یا جزماً مخالف با نظریهی مشهور است و دلالت بر صحّت عقد صبیّ دارد، یا تردید در نظریهی مشهور است، و یا دلالت بر عدمِ اجماعیبودنِ نظریهی مشهور است.
🔷️🔸️ جالب آن است که بعد از نقل چنین کلماتی که تحقّق #اجماع را کاملاً مخدوش میکند ایشان چشمشان را بر تمام این کلمات بسته و در ص۲۸۰ با استفاده از "فاء" تفريع میفرماید: "فالإنصاف أن الحجّة في المسألة هي الشهرة المحقّقة و الإجماع المحكيّ عن #التذكرة... و كذا إجماع #الغنية... . و يؤيد الإجماعين ما تقدّم عن #كنز_العرفان".
🔶️🔹️ بسیار جالب است که ایشان بعد از ابتنای کامل بر چنین اجماعی در پایین صفحهی ۲۸۰ با یک برگشت و استدراک تصریح میکند که بر اساس کلماتی که از فقهای بزرگِ نامبرده آورده شد میتوان گفت چنین اجماعی در مساله وجود ندارد؛ ایشان در ص۲۸۰ و ص۲۸۱ مینویسد: "نعم، لقائلٍ أن يقول: إن ما عرفتَ... يدلّ على عدم تحقّق الإجماع"، و بعد از آن تصریح میکند: "و کیف کان، فالعمل علی المشهور".
🔷️🔸️ و بُهتآور است که در ادامه در ص۲۸۴ -کاملاً بر خلاف آن چه از کلمات و عبارات ایشان روشن است- بدون آن که نامی از #شهرت به میان آورد میفرماید: "و الحاصل: أن مقتضى ما تقدّم من الإجماع المحكيّ... و الأخبار المتقدّمة -بعد انضمام بعضها إلى بعض-: عدمُ الاعتبار بما يصدر من الصبيّ من الأفعال... و كلِّ التزام على نفسه...".
🔶️🔹️ همچنین در ادامه نیز در ردّ نظریهی محدّث کاشانی (ج۳/ص۲۸۷) نیز میآورد: "... فالظاهر کونه مخالفاً للإجماع".
🔷️🔸️ و عجیب آن که در ردّ نظریهی کاشف الغطاء (ج۳/ص۲۹۰) دوباره سخن از شهرت به میان آورده مینویسد: "أما التصرف و المعاملة بإذن الأولياء... فهو الذي قد عرفت أنه خلاف المشهور و المعروف... ".
✴️@fegh_osoul_rafiee
دروس فقه و اصول محمد علی رفیعی
#روش_شناسی_فقه #روش_فقه_شیخ #کتاب_البیع_شیخ_انصاری #اشتراط_بلوغ #اجماع ✅ مرحوم #شیخ_انصاری در مسال
❓❔❓ این رفت و برگشتی که ایشان در مورد استناد به چنین اجماع منقولی دارد -که تحقّقش به روشنی مخدوش است- تا چه اندازه در چارچوب #روش_شناسی_فقه و #روش_فقه_شیخ که مبتنی بر #تراکم_ظنون و #تجمّع_احتمالات جای میگیرد؟!
❓❔❓ آیا میتوان چنین رفت و برگشتی را تهافت یا پریشانی در استدلال معنا کرد؟!
❓❔❓ آیا برآیندِ تراکمِ چُنان روایات و چُنین شهرت و اجماعی میتواند اطمینان به نظریهی مشهور باشد یا تنها ظن و گمان حاصل میکند؟!
❓❔❓ اگر قرار باشد ما نیز این رفت و برگشتهای اینچُنینیِ #شیخ_انصاری را آن چنان که خود ایشان با یک نگاه جامع کلمات و عبارات فقهاء را تتبّع و موشکافی میکند موشکافی کنیم چه باید بگوییم؟!
✴️@fegh_osoul_rafiee
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 تلفکردن عمر در کلام حضرت آیت الله جوادی آملی (دام ظله)...
#رسائل_شیخ_انصاری
#فوائد_الأصول
#محقق_ميرزاى_نائينى
✅ ۱۳- #محقق_میرزای_نائینی در #فوائد_الأصول (ج۴/ص۳۱۶ تا ۳۱۹) به تبع #شیخ_انصاری سه شرط را در #استصحاب معتبر دانسته و میفرماید:
🔷️🔸️ شرط اول: اجتماع زمانِ یقین و شکّ مکلّف
تفاوتی نمیکند که هر کدام از یقین و شکّ زودتر از دیگری در ذهن مکلف ایجاد شود یا دیرتر و یا همزمان. این در حالی است که در #قاعده_یقین (#شک_ساری) حتماً زمان شکّ باید متاخّر از زمان یقین باشد.
🔷️🔸️ شرط دوم: تقدّم زمان متیقّن بر زمان مشکوک
🔷️🔸️ شرط سوم: فعلیّتداشتنِ شکّ و یقین
#محقق_میرزای_نائینی در توضیح این شرط سوم، دو نکتهی دقیق و فنّی را یادآور میشود:
🔸️ نکتهی اول:
همهی الفاظ و عناوین موجود در کتاب و سنّت ظهور در فعلیّت دارد؛ یعنی دلالت بر اوصاف و عناوین تقدیری و فرضی و اگری نمیکند.
🔸️ نکتهی دوم:
منجِّزیت و معذِّریتِ #احکام_ظاهری -چه در #امارات و چه در #اصول_عملیه- تنها در صورتی مترتّب میشود که مکلّف به حکم ظاهری و موضوعش علم و توجّه داشته باشد؛ از این رو، #امارات و #اصول_عملیه بدون علم و آگاهی نسبت به حجّیتِ آنها نه منجزِّیتی دارند و نه معذِّریتی؛ زیرا روشن است که تا مکلّف علم به حجّیّت #خبر_ثقه یا حجّیّت #استصحاب نداشته باشد منجِّزیت و معذِّریتی برای آن قابل تصویر نیست.
بر خلاف #احکام_واقعی که فعلیّتِ آن منوط به وجود خارجی موضوعش بوده و جهل و علم مکلّف هیچ شانی در فعلیّت آن ندارد؛ زیرا گاه مجرّدِ فعلیّتِ حکمِ واقعی دارای آثاری است، اگر چه روشن است حکم واقعیای که به مکلف نرسیده است هیچ بعث و تحریکی نداشته و مکلف به خاطر مخالفتِ با آن، عقوبت و عذاب نمیشود.
✴️@fegh_osoul_rafiee