هدایت شده از تبیین؛ انجمن فارغ التحصیلان مؤسسه امام خمینی ره
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👈 علامه مصباح:
🔻تحقیقاتی که برخی طلاب جوان حوزه علمیه در عرصه فلسفه کرده اند، کمتر از تحقیقات دانشمندان هسته ای نیست.
🔹حوزه بعد از انقلاب، قابل مقایسه با قبل از آن نیست.
http://eitaa.com/joinchat/372441094C1717881367
https://sapp.ir/tabyinir
💢 این حرف نزد آدمهای بسیط، صورت خوبی دارد
شهید علامه #مطهری:
به مردی از اهل علم گفته بودند که به فلسفه اشتغال داشته باش، گفته بود به جای این کار حدیث مطالعه میکنم. این جمله در نزد بسطاء [افراد ساده]صورت خوبی دارد ولی مثل این است که به یک نفر بگویند بیا این کلید را بگیر، بگوید به جای این کار در را باز میکنم و به در فشار میآورم.
به کسانی میگوییم از کتب اخلاقی و تربیتی جدید مطالعه کنید میگویند به جای این کار حدیث مطالعه میکنیم.
اینها نمیدانند که علم کلید وحی است. تا از راه علم به رموز فلسفی و روانشناسی و اجتماعی پی نبریم لطافت قرآن و حدیث را نمیتوانیم بفهمیم.
علم از یک نظر به منزله عینک است برای مطالعه؛ نباید در جواب کسی که میگوید چشمت ضعیف است بگوییم من عوض [استفاده از عینک] مطالعه میکنم.
در حکمت ۲۳۸ نهج البلاغه است که «العلم علمان: مطبوع و مسموع، و لاینفع المسموع اذا لمیکن المطبوع». کسانی که میگویند ما با حدیث از علم مستغنی هستیم مثل این است که میگویند ما با مسموع از مطبوع مستغنی هستیم.
♦️ کانال «بنیاد شهید مطهری»:
💢 @motahari_ir
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
علامه #مصباح_یزدی:
💢 تحقیقاتی که برخی طلاب جوان حوزه علمیه قم در عرصههای فلسفی کردهاند، کمتر از تحقیقات دانشمندان هستهای نیست.
هر سال دهها کتاب در این زمینهها در عمیقترین مسایل علمی و فلسفی روز، نقد مکاتب الحادی و التقاطی نوشته میشود، که بعضی از آنها مورد استفاده دانشگاههای مهم دنیا واقع می شود.
بعضی از این کتابهایی که طلبههای جوان ما در حوزه مینویسند، در دانشگاههای مهم اروپا در دوره دکتری فلسفه تدریس میشود.
💢 حوزه بعد از انقلاب، قابل مقایسه با قبل از آن نیست.
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
💎 تا فلسفه اسلامی قوی نشدهاید، وارد تحصیل #فلسفه_دین نشوید
سوال از استاد #خسروپناه:
حقیر طلبه سطح ۲ حوزه هستم و میخوام در کنار دروس حوزه تحصیلات دانشگاهی رو هم دنبال کنم، با مطالعه و تحقیق به این نتیجه رسیدم که در رشته فلسفه دین ادامه تحصیل بدم.از استاد محترم خواهشی دارم و اینکه حقیر رو راهنمایی کنند و کتب و جزواتی که برای کنکور کارشناسی ارشد نیاز هست رو معرفی کنند و در کنار اینها ، کتب و رساله هایی که به بنده در جهت رسیدن به این هدف، کمک میکنه رو خواستارم که معرفی کنند. با تشکر و آرزوی طول عمر و صحت برای استاد عزیز
پاسخ استاد:
پیشنهادم این است که تا فلسفه اسلامی قوی نشده وارد تحصیل فلسفه دین نشوید و در تحصیل فلسفه آموزش فلسفه و نهایه الحکمه و الشواهد الربوبیه خوانده شود و بعد وارد تحصیل ارشد فلسفه دین بشوید.
🍃 @khosropanah_ir
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
حوزه علمیه تمدن ساز
❇️ ایرانیها چقدر دروغ میگویند؟
#محمدرضا_جوادی_یگانه:
🔻در موج سوم پیمایش ارزشها و نگرشهای ایرانیان (دفتر طرحهای ملی ارشاد 1395) از 19 هزار نمونه در سطح شهر و روستاهای کل کشور پرسیده شده که به نظر آنها چقدر دروغ در جامعه رواج دارد. از نظر 23.4 درصد از مردم دروغ در سطح خیلی زیاد، 48.4 درصد زیاد، 19.6 درصد متوسط، 6.9 درصد کم و 2.2 درصد خیلی کم رواج دارد.
🔸پژوهشهای تجربی اندکی درباره میزان دروغگویی مردم در ایران انجام شده اما باور عمومی این است که بیشتر مردم دروغ می گویند. در یک نمونه منحصر به فرد در نظرسنجی تلفنی انجام شده توسط مرکز مطالعات و تحقیقات رسانهای روزنامه همشهری (1386) با 1200 نمونه از مردم تهران درباره دروغ، اکثریت مطلق پاسخ گویان، معادل 99 درصد، وجود دروغ را در جامعه تأیید کردهاند و بقیه (13 نفر) پاسخ دادهاند که «نمیدانم»؛ یعنی، کسی وجود دروغ را در جامعه رد نکرده است.
http://l1l.ir/2wo1
و اما اسفناکتر اینکه:
🔸موید عدم اهمیت رواج دروغ نزد مردم، پیدایش ملی ایسپا، در بهار 1393 است که در آن بر اساس سؤالات بسته، میزان رواج دروغ در شهر و روستای پاسخگویان 3.56 (در میانگینی از 1 تا 5) و در بین وابستگان و خویشانشان 2.53 توسط پاسخگویان برآورد شده است که در رده سوم آسیبهای اجتماعی شایع (پس از فقر و بیکاری اعتیاد) است. اما در همین پیمایش، وقتی در سوالی باز از پاسخ گویان خواسته شد سه مورد از مسائل مهم جامعه را بیان کنند، دروغ توسط 3.2 درصد افراد جامعه به عنوان مهمترین مسئله اجتماعی بیان شده که بیانگر کم اهمیتی آن میان مردم (رده هجدهم) به رغم رواج آن در جامعه است (ردههای اول بیکاری با 54.8 درصد است). یعنی مردم با وجود اعتقاد به رواج دروغ در جامعه، آن را چندان مسئله مهمی نمیدانند.
📖هفتهنامه صدا
◇◇◇◇◇
باشگاه اندیشه؛ فرصتی برای آزاداندیشی 👇
♦️ https://t.me/joinchat/AAAAAD8PyleRbBTN2G5eCQ
🌲 توصیهای به معتادان فضای مجازی
با صیغهی نذر یا عهد میتوان استفاده از فضای مجازی را برای خود وجوباً محدود کرد
مثلا:
واجب کنید در تیر۹۸ روزانه فقط ۳۰ دقیقه از فضای مجازی استفاده شود و در صورت استفاده بیشتر، به ازای هر دقیقه ۱۰ هزار صدقه پرداخت گردد. (خواهید دید همان ۳۰ دقیقه به حکیمانه ترین شکل استفاده شده)
#وقت_ما_ارزشمند_است