هدایت شده از عارفانه
🍷دستورالعمل ویژه توبه ے روز یکشنبه ماه ذی القعده؛ دستوری کوتاه با آثار فراوان
🆔 @SharabeTohid
🔸این دستورالعمل کوتاه اما پرآثار، مکرر در آثار عارفان و اولیاء خدا برای توبه و شروع سلوک به سمت خداوند، و نیز تکرار آن در زمان های مناسب، توصیه شده است.
🔸طبق فرموده بزرگان، اگر در اولین یکشنبه از ماه ذی القعده نتوانستید این دستور را انجام دهید، در یکشنبه های دیگر ماه ذی القعده میتوانید این عمل را انجام دهید، و اگر نتوانستید، در یکشنبه های ماه های دیگر و یا حتی هر روز دیگری می توانید این دستور را انجام دهید.
🔹رسول خدا (ص) در روز یکشنبه ماه ذى القعده فرمود: «ای مردم! کدامیک از شما میخواهید توبه کنید؟» گفتند: رسول خدا! همه ما میخواهیم توبه کنیم.»
🔹پیامبر فرمود: «غسل کرده، وضو گرفته و چهار رکعت نماز [دو تا دو رکعتی] بجا آورید. در هر رکعت یکبار "سوره حمد"، سهبار سوره "قل هو اللّه احد" و یکبار سوره های "معوذتین" (قل اعوذ برب الفلق و قل اعوذ برب الناس) را بخوانید.
آنگاه (پس از چهار رکعت) هفتادبار استغفار نموده (با ذکر استغفر الله ربی و اتوب الیه)، و سپس در پایان یکبار "لا حول و لا قوّة إلا باللّه العلی العظیم" بگویید. سپس بگویید: "یا عزیز یا غفّار اغفر لی ذنوبی و ذنوب جمیع المؤمنین و المؤمنات فإنّه لا یغفر الذّنوب إلا أنت"؛ اى عزیز! اى بخشاینده! گناهان من و گناهان تمام مردان و زنان مؤمن را بیامرز که جز تو کسى گناهان را نمیآمرزد».
🆔 @SharabeTohid
🔹آنگاه فرمود: «بندهاى از امت من چنین عملى را انجام نمیدهد، مگر اینکه از آسمان به او ندا میرسد: بنده خدا! عمل را از نو شروع کن که توبه تو قبول، و گناهانت آمرزیده شد.
فرشته دیگر از زیر عرش ندا میکند: اى بنده! مبارک باد بر تو و بر خانواده و خاندانت. منادى دیگرى صدا میزند: در روز قیامت، دشمنانت(کسانی که حقوقی بر گردن ما دارند) را از تو راضى مینمایند.
🔹فرشته دیگرى ندا میکند: اى بنده! با ایمان از دنیا میروى. دینت از تو گرفته نشده و قبر تو وسیع و نورانى خواهد شد. منادى دیگرى صدا میزند: پدر و مادرت راضى میشوند، گرچه خشمگین باشند، پدر و مادر، تو و خاندانت بخشیده شده و در دنیا و آخرت خوش رزق خواهى بود.
جبرئیل ندا میکند: من با فرشته مرگ پیش تو آمده و به او دستور میدهم که با تو خوشرفتار بوده، بهخاطر مرگ آسیبى به تو نرسانیده و به نرمى، روح را از بدنت خارج نماید».
🔹گفتند: ای رسول خدا! اگر کسى در زمان دیگرى چنین بگوید چطور؟ آن حضرت فرمود: «چیزهایى را که گفتم براى او نیز خواهد بود. جبرئیل این مطالب را در شب معراج به من گفت»
☑️ «شراب توحید»
🆔 @SharabeTohid
ضمن عرض تسلیت به مناسبت شهادت حضرت جواد الائمه علیه السلام، امروز آخرین روز و آخرین یکشنبه از ماه ذی القعده است. دستور غسل و نماز توبه را فراموش نکنیم، بنده را نیز دعا کنید.
آیت الله العظمی #بهجت :
ایشان [آقا #میرزامهدی] در اواخر عمر از آن چه در مورد فلاسفه گفته بود برگشته بود. و این معنا برای من ثابت شده است.
آقای خمینی فرمود: [ آقا میرزا مهدی] می خواست دست مرا ببوسد.
گفتم برای چه؟ [آقای خمینی ] پاسخ داد نمی دانم؟ شاید کتاب کشف الاسرار را دیده.
📔 زمزم عرفان، آیت الله ری شهری، ص ۱۴۰
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
💎 دست اکثریت حوزویان در علوم عقلی خالی است.
آیت الله #جوادی_آملی :
اين نكته را عزيزان حوزوی و دانشگاهی بايد بيشتر توجه كنند. حوزه از نظر عقلانيّت و علم الآن دستش خالی است.
#فقه دارد كه فقه احكام فرعی را دارد، #کلام در آن نيست، فلسفه در آن نيست، #تفسیر در آن نيست، #نهج_البلاغه نيست، صحيفه سجاديه نيست.
ما بخواهيم به مردم بگوييم شما انقلابی باشيد، آقايان! انقلابی بودن با سفارش و موعظه حلّ نمی شود. انقلابی بودن مثل درس های مجلس ترحيم و مجلس فاتحه نيست كه انسان با سفارش حلّ كند. انقلاب، حداقل يك علم قوی غنی می خواهد؛ مثل نهج البلاغه.
اين نهج البلاغه هم بايد در دو سطح: يك عده كسانی كه رسائل و مكاسب می خوانند، بخشی از نهج البلاغه را بخوانند، يك عده كسانی كه كفايه و قسمت دوم نهج البلاغه، اين گروه دوم يقيناً نهج البلاغه بفهم نمی شوند. نهج البلاغه يك علم جان گيری دارد؛ ولی آن مقداری كه برای اداره كشور كافي باشد، اين مقدار را می توانند بفهمند،
وگرنه نهجالبلاغه بدون علوم عقلی، بدون كلام غنی و قوی قابل حلّ نيست.
وقتي در نهج البلاغه شما می خوانيد «وَ كُلُّ قَائِمٍ فِي سِوَاهُ مَعْلُول» طرفِ شما يكی #دکارت است يكی #کانت است، اين دارد عليّت را ثابت ميكند. حضرت امير در اين خطبه می فرمايد چيزی كه هستیِ او عين ذات او نيست، الاّ ولابد علّت می خواهد، شانس و بخت و اتفاق و طبيعت و اينها همه باطل است.
اگر كسی بخواهد اين بخش از نهجالبلاغه را بفهمد اين با كفايه و مكاسب و اينها حلّ نمی شود. اين طرف مقابلش مستقيم با دكارت درگير است و كانْت است و مانند آن. در بخش های اصولی انسان شبهه كعبی را نقل می كند،
گذشت آن زمانی كه شبهه رسمی حوزه، شبهه عبائيه بود،
الآن شبهه كانْت و دكارت است.
اين را مطئمن باشيد كه نهجالبلاغه در حدّ كفايه و مكاسب قابل فهم نيست، حواسّ شما جمع باشد؛ اما براي ضرورت اين است كه نهج البلاغه را دو قسمت بكنند: يك قسمتش خطبه و نامه و كلماتي تا حدودی نرم تر اين برای رسائل خوان، آن بخش دومش يك مقدار دشوارتر هست برای كفايه و كسی كه بخش دوم مكاسب و اينهاست، همراه با بدايه و نهايه و منظومه و #اسفار و اين ها.
🍀 درس اخلاق- ۱۳۹۶/۰۲/۰۷
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
💎 پاسخ فیلسوفانه شهید مطهری به جوان دانشجو
شهید علامه #مطهری :
یک وقتی درجایی سخنرانی می کردم؛ دانشجویی آمد و گفت:
آقا! خدا در کجا وجود دارد؟ خدا کجاست؟
گفتم: آخر اینکه می گویی «کجاست» منظورت این است که در کجای عالم است؟ گفت: بله.
گفتم: نگو خدا در کجای
عالم وجود دارد، بگو عالم در کجای خدا وجود دارد؟
گفت: بسیار خوب، حالا اینطور می گوییم: عالم در کجای خدا وجود دارد؟
گفتم: عالم در مرتبه فعل خداست.
این حرف غلط است که خدا در کجای عالم است.
خدایی که در کجای عالم باشد که اصلا خدا نیست، چون «کجا» هم فعل اوست، وقت و زمان هم فعل اوست، همه چیز فعل اوست.
«او در کجای عالم است» معنی ندارد؛ «عالم در کجای اوست» معنی دارد.
تازه در اینجا هم کلمه «کجا» را از باب اینکه لفظ دیگر نداریم می گوییم.
عالم در کجای خداست؟ در مرتبه فعل اوست؛ یعنی عالم عین فعل اوست، عین خلق و مخلوقیت اوست. عالم فعل اوست؛ تجلی اوست؛ جلوه اوست.
این است معنی این مصراع بسیار پر ارزش و پرقیمت (حاجی سبزوارى در منظومه) که: «و اثر الجعل وجود ارتبط» یعنی اثر جعل، وجودی است که آن وجود مرتبط است؛ وجودی است که عین ربط است و وجودی است که خود وجود عین جعل و مجعولیت است نه چیز دیگر.
📚 مجموعه آثار، ج۱۰ (شرح منظومه)، ص ۱۷۵ و ۱۷۶
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
🍃 تنها یک آخوند "باسواد" (فلسفه اسلامی و عرفان نظری خوان)، می تواند اینگونه پاسخ دهد؛
👆👆👆👆👆
تلاش برای تربیت بچه ها بی فایده است، آن ها در نهایت شبیه ما خواهند شد.
خودمان را تربیت کنیم، آن ها هم تربیت خواهند شد.
@zendegibaravanshenasi
علامه #حسن_زاده_آملی:
انسان با فقدان
شفاء و اشارات شیخ الرئیس و شرح اشارات خواجه طوسی
و فتوحات
و فصوص شیخ اکبر محییالدین و شرح علامه قیصری در فصوص الحکم
و مصباح الانس ابن فناری
و اسفار صدرالمتالهین،
در بیان معارف الهی کتاب و سنت احساس غربت و خلأ می کند.
🗞 کیهان فرهنگی/فروردین ۷۲
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
🔴 ریشه سکولایسم در حوزه است
🔴 دشمن می خواهد مقصر فساد را متوجه اصل ولایت کند
استاد حسن #رحیم_پور_ازغدی در تجمع اعتراضی طلاب در مدرسه فیضیه:
🔹انقلابی که در قم ایجاد شده است در قم هم پاسداری می شود، این نشست و تجمع به این معناست که حوزه و روحانیت در کنار مستضعفین بوده و حامی نظام است و انقلاب و نظام از هم جدا نیستند. حوزه با این تجمعات اعلام می دارد که در برابر تخلفات مسئولین می ایستد و وظیفه خود می داند که اگر تخلفی مشاهده می کند، مسئولین را در سه قوه امر به معروف و نهی از منکر نماید.
🔹دشمن، اسلام را هدف گرفته، هدف اصلی دشمن، زدن پایه های اصلی بنیاد اسلام است؛ چراکه می خواهند مردم و نسل جوان را نسبت به انقلاب بدبین کنند. دشمن می خواهد به کمک برخی از داخلی ها، بنیاد نظام را نابود کند و به لحاظ عملی ما و نظام را فاسد و بی عرضه نشان دهد، درست است که اقلیتی از مسئولین دچار فساد شده اند؛ اما دشمن اینگونه القاء می کند که همه مسئولین این نظام فاسدند؛ در حالی که اکثریت افرادی هستند که با ایمان، تقوا و همدرد مردم اند.
🔹دشمن می خواهد روحانیت شیعه، قوای سه گانه، نظام و حکومت را فاسد نشان دهد و مقصر آن را متوجه اصل ولایت و ریشه نظام کند، بنای بر تضعیف و بر اندازی دولت و مجلس نیست؛ بلکه باید این ها بمانند تا پاسخگو باشند و به وظایف و قول هایی که دادند عمل کنند؛ تضعیف سه قوه، دامن زدن به وضع موجود، ندیدن مشکلات، ترک امر به معروف نهی از منکر و دفاع نکرن از اقشار محروم است.
🔹دشمن القاء می کند که جمهوری اسلامی دچار فساد سیستماتیک است و تلاش می کند تا افکار عمومی به این نتیجه برسد که نظارت و بازرسی منصف و متخصص وجود ندارد و قصد تضعیف روحانیت را دارند چرا چند گانه با مردم سخن می گویند و این همه شبهاتی که در رسانه ها مطرح می شود، پاسخ داده نمی شود. رؤسای قوا اگر اتهاماتی به آن ها می شود چه درست چه غلط باید پاسخ داده و برای مردم توضیح دهند، زیرا این از مطالبات جدی مردم است.
🔹اگر انحرافی ایجاد می شود حوزه های علمیه نیز مقصرند؛ چراکه عطش معنویت وجود دارد و لذا باید حوزه ها پاسخگوی شبهات باشند و این عطش را رفع نمایند. دهه چهارم انقلاب، دهه خطر انحراف نظام است و اکنون در سر پیچ انحراف انقلاب قرار داریم، نسل جدید از بسیاری از مسائل اطلاع ندارد و امکانات بیشتر شده و عده ای وسوسه پول، شهوت و قدرت پیدا کرده اند.
🔹درس خارج هایی برگزار می شود که به جای این که تمدن دینی را تئوریزه کنند فقه سکولار می سازند و در مورد بانک ها و روابط اجتماعی این دست مسائل حرفی نمی زنند. ریشه سکولاریسم در حوزه است؛ سکولاریسم یعنی تفکیک دین از حکومت و دولت و تمدن؛ به جای این همه رساله، مسائلی که حل نشده است را پاسخ دهید. در فقه حکومتی نیز حوزه هنوز در مسائل اصلی جوابی ندارد؛ حوزه هنوز بعد از ۴۰ سال دارد بحث می کند بانک ها ربوی هستند یا خیر.
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
💎 مزایای استفاده از جلسات صوتی (نرم افزار و سی دی)
استاد عبدالرسول #عبودیت:
امروز اشخاص میتوانند با استفاده از امکانات سختافزاری و نرمافزاری عصر حاضر، در هر مکان و زمانی از محضر هر استادی بهره گیرند.
با وجود چنین امکاناتی، میتوان از راه لوحهای فشرده بهترین درسها را از بهترین استادانی گرفت که چه بسا دیگر درس مورد نظر را تدریس نمیکنند.
در این صورت اگر شیوه درس دادن استاد مورد پسند نبود، میتوان بدون رودربایستی و تعهد اخلاقی، سراغ استاد دیگری رفت.
حسن همراهی مجازی با استاد، استفاده از وقت هایی است که در حوزه از بین میرود.
حدود دو سوم از سال -پنج شنبهها، جمعهها، وفیات، اعیاد، روزهای بین ایام تعطیل، ماه رمضان، پانزده روز از محرم، پانزده روز از صفر، عید نوروز، تابستان - #حوزه_علمیه تعطیل است
و حدود ۱۲۵ روز درس خوانده میشود.
اگر شخص، جمعهها را به فعالیت غیر درسی اختصاص دهد که ضروری هم است و حدود ۲۰ روز از سال را برای مسافرت، خالی از درس بگذارد،
۲۹۰ روز باقیمانده را میتواند از طریق سیدی، بدون حضور استاد و هم مباحثه درس بخواند
و اگر روزی یک درس بخواند، در یک سال، به اندازه حجم درسی بیشتر از دو سال و نیم تدریس رسمی حوزه را بدون احساس خستگی و فشار خواهد خواند.
اگر وقت هایی که در ترافیک فعلی تلف میشود، دیر آمدن استاد، گپ زدن قبل و بعد از کلاس و گرفتاریهای مالی طلبه که ممکن است هجرت از زادگاهش را با مشکل مواجه سازد نیز در نظرگرفته شود، بهتر بودن روش مجازی بر حضور فیزیکی نزد استاد روشنتر میشود.
البته حضور نزد استاد صاحب نفس که اخلاقاً مهذب باشد، مانند مرحوم #امام_خمینی رحمةالله علیه ، علامه #طباطبایی رحمةالله علیه، حضرت آیت الله #بهجت رحمةالله علیه مؤثر و پربرکت است ولی الان چنین استادانی یا نیستند و یا کمتر در دسترس هستند.
☘ فرازی از #سیرمطالعاتی استاد عبودیت ( عضو هیئت علمی موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره و از اساتید فلسفه دانشگاه تهران)
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
فراخوان ثبتنام
#دوره_جامع_حکمت_و_عرفان_اسلامی
🔴🔴 #ویژه_خواهران🔴🔴
#مدرسه_تخصصی_حکمت_و_عرفان_باقرین علیهما السلام برای اولین مقطع دوره جامع حکمت و عرفان اسلامی ( #مقطع_تمهیدی) تحت اشراف علمی و مدیریتی #استاد_یزدان_پناه از عموم #خواهران برای سال تحصیلی ۹۸-۹۷ ثبت نام به عمل می آورد.
🌐سایت ثبت نام: fvtt.ir
📒دانلود دفترچه پذیرش: yon.ir/WflN3
🔷کانال: https://eitaa.com/bagherain
✅ @feghheakbar
✳️ #موفقیت
🌺 برگرفته از کتاب مبانی موفقیت اثر جک کنفیلد (انتشارات نسل نو اندیش)
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
⚫️ شهادت امام باقر علیه السلام تسلیت
صلوات شیخ اکبر محیی الدین #ابن_عربی بر حضرت امام باقر علیه الصلاة و السلام
صَلَواتُ اللهِ و ملائِکتِه و حَمَلةِ عَرشِهِ و جَمیعِ خَلقِه مِنْ أرضِهِ و سَمائِهِ علی
باقرِ العلومِ ،
شخصِ العِلمِ و المعلومِ ،
ناطقةِ الوجودِ ،
ضرغامِ آجامِ المعارِفِ ،
المُنکشِفِ لِکُلِّ کاشفِ ،
الحیاةِ السّاریَةِ فی المجارِی ،
النُّورِ المُنبَسِطِ علی الدُّراری ،
حافظِ معارجِ الیقینِ ،
وارثِ علومِ المُرسَلینِ ،
حقیقةِ الحقائقِ الظُّهوریَّةِ ،
دَقیقةِ الدّقائق النُّوریَّةِ ،
الفُلکِ الجاریَّة فی اللُّجَجِ الغامرَةِ ،
المُحیطِ عِلمُهُ بِالزُّبُرِ الغابِرَةِ ،
النَّباء العَظیمِ
و الصِّراطِ المُستَقیمِ ،
المُستَنَدِ لِکُلِّ وَلیٍّ ،
مُحَمَّد بنِ عَلیٍّ علیه السلام.
📔 مناقب ابن عربی، بخش هفتم
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar
💎 نتیجه ی مخالفت با علامه #طباطبایی از زبان #رهبرمعظم انقلاب
#رهبرمعظم انقلاب:
🔶 در گذشته در حوزهی قم با فلسفه و وجود مرحوم آقای «#طباطبایی» مخالفت می شد. می دانید درس اسفار ایشان به دستور تعطیل گردید و ایشان مجبور شد شفا تدریس کند. در دورهی اخیر، قم مرکز حوزهی فلسفی ما بوده است؛ آقای طباطبایی هم انسان کاملاً متشرّع، مواظب، دائمالذّکر، متعبّد، اهل تفسیر و اهل حدیث بوده؛ از آن قلندرمآبهای آنطوری نبوده است - البته جلسات خصوصی را کاری نداریم - مراتب علمی و #فقه و اصولش هم طوری نبوده که کسی بتواند آنها را انکار کند؛
🔶 درعینحال کسی مثل آقای طباطبایی که جرأت کرد و فلسفه را ادامه داد
و عقب نزد،
اینطور مورد تهاجم قرار گرفت.
🔶 نتیجه چیست؟
نتیجه این است که امروز سطح تفکّرات و معرفت فلسفی ما در جامعه و بین علمای دین محدود است.
با بودنِ استادی مثل آقای طباطبایی، جا داشت امروز تعداد زیادی استاد درجهی یک از تلامذهی ایشان در قم و دیگر شهرستانها داشته باشیم.
آقای طباطبایی فرد فعّالی بود؛ بنابراین جریان فلسفیای که به وسیلهی ایشان پایهگذاری شد، باید به شکل وسیعی گسترش پیدا میکرد، که نکرده است.
البته ما همان وقت مقلّد آقای «بروجردی» بودیم و الان هم با چشم تجلیل و تعظیم به ایشان نگاه میکنیم؛
اما بالاخره هرچه بود، نتیجهاش این شد.
🔶 این نباید تکرار شود.
🍀 ديدار اساتید علوم عقلی حوزه علمیه قم- ۸۲/۱۰/۲۹
♦️ کانال حوزه و فلسفه:
✅ @feghheakbar