🔻رسانه فکرت در پنجمین سالگرد این شهید والامقام نگاهی انداخته به پنج کتاب خواندنی با محوریت شخصیت و مکتب حاج قاسم:
1️⃣ شاخصهای مکتب شهید سلیمانی
این کتاب به قلم حجت الاسلام و المسلمین علی شیرازی و به همت انتشارات "خط مقدم" با هدف ترسیم مهمترین مؤلفههای سبک زندگی و به خصوص اندیشه و خط فکری شهید حاج قاسم سلیمانی منتشر شده است. به اعتقاد نویسنده کتاب به منظور تبیین مکتب شهید حاج قاسم سلیمانی باید پیش از هر چیز مکتب اسلام را بشناسیم. پس از آن، سراغ تشریح مکتب پیامبر(ص) و اولیای الهی برویم و مکتب حضرت سیدالشهدا(ع) را دقیق و عمیق بشناسیم و آن هنگام است که مکتب حضرت امام(ره) خود را نشان میدهد و لذا با شناخت مکتب خمینی کبیر، شاخصهای مکتب شهید سلیمانی نیز شناخته خواهد شد.
2️⃣ از چیزی نمیترسیدم
از چیزی نمیترسیدم؛ زندگینامه خود نوشت قاسم سلیمانی ۱۳۳۵ تا ۱۳۵۷ اولین اثر چاپ شده از سوی انتشارات «مکتب حاج قاسم»است. این کتاب که به یادداشت رهبر معظم انقلاب نیز مزین شده شامل دستنوشتههای شخصی شهید سلیمانی از دوران کودکی و زندگی در روستای قنات ملک کرمان تا میانه مبارزات انقلابی در سال ۵۷ است.
3️⃣ من قاسم سلیمانیام
این کتاب به قلم مرتضی شاهکرم، محصول انتشارات سوره مهر است و مشتمل بر پنج نمایشنامه با هدف آشنایی بهتر مخاطب از جهانبینی و ایدئولوژی سردار شهید حاج قاسم سلیمانی و تامین گروههای نمایشی جوان در حوزه متن نمایشی نوشته شده است. عناوین این نمایشنامهها به ترتیب «مهندس مین»، «کاخ ریاست جمهوری»، «سرباز سردار»، «مفقود دوم» و «من قاسم سلیمانیام» است.
4️⃣ معنویت اجتماعی در مکتب سلیمانی
این کتاب به همت حجت الاسلام محمدجواد رودگر، عضو هیئت علمی پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به زیور طبع آراسته شده و نویسنده در آن بر این نکته تأکید کرده است که زندگی سردار شهید سلیمانی نقطه عطفی در سلوک حماسی ـ انقلابی و عرفان اجتماعی ـ تمدنی در دوره نوین است. به اعتقاد نویسنده اثر، حاج قاسم، باب جدیدی در ساحتِ سلوک و عالمِ عرفان عملی گشود و معنویتِ متعالیه توحیدی، عبودی، حبی،ولائی و فرهنگساز، تحولزا و تمدنپرداز مبتنی بر عنصر مقاومت درونی و برونی را در عمل و عینیت اجتماعی به جامعه اسلامی و انسانی معاصر هدیه کرد.
5️⃣ برادر قاسم
این کتاب محصول تلاش ابوذر مهروانفر است و در آن نویسنده کوشیده تا جستاری در اندیشههای راهبردی حاج قاسم سلیمانی در زمینههای ولایت، انقلاب، دفاع مقدس، شهادت، مدافعان حرم، فرهنگ و هنر داشته باشد. در این کتاب کوشیده شده تا اندیشه این شهید را نه تنها به ملت بزرگ ایران بلکه به آزادیخواهان و مستضعفان عالم معرفی شود شود.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
#گفتگو| #آینه_جادو
🔰هیئت منصفه در بوته نقد
🎙دکتر احمد اولیایی؛
🔸دکتر احمد اولیایی در هفتمین نشست آینه جادو با اشاره به فیلم هیئت منصفه ۲ این فیلم را در امتداد پروژه برجستهسازی دوگانه حقیقت یا عدالت معرفی کرد که به بحث از مشکلات سیستم قضایی میپردازد. در این فیلم فردی که خود عضوی از هیئت منصفه و طبعاً علاقمند به رعایت عدالت است، گرفتار دوگانه حقیقت یا عدالت میشود و این در حالی است که مخاطب دوست ندارد او به عنوان مجرم محاکمه گردد. هیئت منصفه در سیستم قضایی ایالات متحده آمریکا به خصوص در رابطه با جرایم کیفری جایگاه نسبتاً مهمی دارد و در این جا به دنبال ادراک عدالت اجتماعی است و حال آن که گاه این مساله متفاوت از واقعیت و بحث عدالت است.
🔹هدف از ایجاد هیئت منصفه که متشمل بر اقشار مختلف جامعه است، بحث موضوعشناسی است و این که افراد تلقی خود را از ماوقع بیان می دارند؛ ولی به هر حال باید توجه داشت که معمولاً قاضی برخلاف نظر هیئت منصفه در بحث موضوعشناسی حکمی نمیدهد. از سوی دیگر باید دانست جامعهای که ادراک عدالت داشته باشد، همراهی بیشتری با حاکمیت خود میکند و طبعاً انسجام اجتماعی در آن بیشتر میشود.
➕برای مطالعه کامل این نشست اینجا کلیک کنید.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
8.38M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ|#نشست
🎞 سوریه و عبرت از جنگ اجتماعی
👤مصطفی زمانیان؛
رئیس سابق مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری
📍جنگ سوریه یک جنگ اجتماعی بود که در آن گروهی به عنوان دیکتاتور و گروهی دیگر به عنوان منجی برای بازکردن مسیر توسعه معرفی میشوند؛ باید از این جنگ عبرت گرفت.
➕بخشهای کامل این گفتگو را در آپارات فکرت ببینید.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
هدایت شده از انجمن بین المللی دانش اجتماعی مسلمین
#گزارش_تصویری
#قسمت_دوم
📸 اولین گردهمایی اتحادیه دانشگاههای فعال در علوم اجتماعیِ اسلامی به همت انجمن بینالمللی دانش اجتماعی مسلمین و رسانه فکرت با حضور جامعهشناسانی از ۱۶ نهاد علمی در دانشگاه تهران برگزار شد.
➕ صوت و کلیپهای تصویری این گردهمایی به زودی از کانال انجمن بینالمللی دانش اجتماعی مسلمین منتشر خواهد شد.
🆔 @muslim_social_thought
#بازتاب
❇️ اولین همایش سفره ملت
🖇 بررسی علل شرایط بغرنج اقتصادی و راههای برون رفت از آن
👤با حضور اساتیدی همچون حسین صمصامی، سیدیاسر جبرائیلی، محمدطاهر رحیمی و محمدرضا یزدیزاده
🗓زمان:جمعه ۱۴ دی؛ ساعت ۱۴
🏛 مکان: تهران، بلوار کشاورز، خیابان کبکانیان، نبش کوچه رنجبر، مسجد موسیبن جعفر (ع)
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
10.84M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ|#نشست
🎞 نوجوان و فرار از کلیشهها
👤لیلا وصالی؛
مدیرعامل انجمن سواد رسانهای ایران
📍ساختار ذهنی نوجوان را ما باید از زبان خود او بشنویم و نباید کلیشههای ذهنی خودمان را به او قالب کنیم؛ این نیاز به شنیدهشدن، مهمترین خصلت نوجوان است.
➕بخشهای کامل این گفتگو را در آپارات فکرت ببینید.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
🔸آوردگاه رسانهای امروز
🖌نعمتالله سعیدی
✔️ نخستین نکته پیام اخیر رهبری(خطاب به گردهمایی مدیران صداوسیما) رویکرد اعتماد و امید است. حضرت آقا با قاطعیت میفرمایند که مدیران فعلی سازمان را آگاه به اهمیت و جایگاه رسانه، بهویژه در معادلات اخیرجهان میدانند. این رویکرد ایشان شاید اولین و مهمترین ویژگی یک رهبر دینی است. مخصوصا دینی که پیروان آن مکتب و آیین خود را ضامن سعادت دنیاوآخرت تمام انسانها(در تمام عصرها و نسلها) میدانند و در آن تردیدی ندارند.
✔️اگر فرصت بود، میشد درمورد جنود جهل و عقل مفصلتر از اینها حرف زد...که امید و خوشبینی یکی از نخستین لشکریان اردوگاه عقل است.(برعکس اردوگاه جهل و نفهمی که یاس و بدبینی را امیران لشکر خود میدانند!) و چرا اصلا یکی از مهمترین آوردگاههای ما همین جنگ امید و ناامیدی (دقیقا تقابل عقل و جهل!) است. یا اینکه، سالهاست جمهوری اسلامی با چه حجم هنگفتی از حماقت و نادانی و نفهمی محاصره شده است.
✔️در گام بعدی حضرت آقا با صراحت یادآور میشوند که جنگ روایتها چقدر جدی است؛ تا آنجا که حتی از جنگ نظامی نیز بیشتر اهمیت دارد. ما نباید فراموش کنیم که اصلا جنگ و صلح، پیروزی و شکست، قدرت و ناتوانی و ... تمام این مفاهیم خودشان قبل از هر چیز یک نوع روایت هستند. البته این حرف به معنای ایدهآلیسم غربی نیست. واقعیت جهان خارج جدای از روایت ما وجود دارد.
✔️مثلا نیروهای مقاومت عمدتا به ارتش و نیروهای نظامی دشمن ضربه زدهاند و رژیم نامشروع و منحوس اسرائیل برعکس. (حمله به مناطق مسکونی، بیمارستانها و مراکز درمانی، خبرنگاران و ... قتل یک کودک بیگناه در هر یک ساعت!) این واقعیتی است که یا روایت میشود یا نمیشود. یعنی استکبار رسانه غرب شاید بتواند از روایت شدن این واقعیت (با برساخت روایتهای جعلی خودش) جلوگیری کند امانمیتواند خود واقعیت را انکار کند.
✔️نکته بعدی اهمیت مستقیم خود جنگ رسانهای در جنگ نظامی است. ما وقتی میگوییم «میدان» این میدان فقط خاک و جغرافیا نیست. تجربیاتی مثل سوریه ثابت کرد که حتی جنگهای مستقیم نظامی هم چقدر وابسته به عقبه رسانهای ... و جنگ و جدال جدیتری هستند که در میدان سکوهای اینترنتی، شبکههای تلویزیونی و یادداشتهای جراید و ... جریان دارد.
✔️جنگهایی که اگر مثلا به داخل مرزهای ما سرایت کند، امنیت و آینده و هست و نیست خود نیروهای صداوسیما و خانواده آنها را نیز تهدید خواهد کرد. اسرائیل ثابت کرد که حتی به نیروهای خودش نیز که اسیر بودند ... یا نیروهای عرب خائنی که برایش در غزه و لبنان کار میکردند و اطلاعات جمع میکردند و ... رحم نخواهد کرد. چه رسد به افراد بیگناه یا مثلا بیطرف؟! (امروز برای دشمنان ما اپوزیسیون، طرفدار و ... فرقی نمیکنند!)
✔️امثال بنده که عمری است با رسانه و هنر سر و کار داریم، کاملا و با تمام وجود حس میکنیم و برایمان باورپذیر و آشکار است که: امام خامنهای اگر بنا بود فقط در یک عرصه امام باشند و در تمام طول این سالها رهبری کرده باشند و به بهترین و دقیقترین شکل ممکن در شرایط فعلی رهنمود داده باشند. همین عرصه فرهنگ و رسانه است!(البته شاید افرادی که در عرصههای نظامی، سیاسی، اجتماعی، دانشگاهی و ... نیز فعالیت دارند، همین نظر را در حیطه کاری خودشان داشته باشند.) مثلا خود این پیام کاملا کوتاه (و به قول رسانهایها پیام لیزری) است.
✔️اما شامل مهمترین راهکارها و رئوس مطالب است! یعنی مثلا با اولویت که نگاه کنیم، در آوردگاه رسانهای امروز ما: اول دقت مهم است (که شامل دقت به اهمیت خود رسانه هم میشود!) ... دوم ضرورت تلاش جهادی و شبانهروزی ... و نهایتا ضرورت به دست گرفتن ابتکار عمل و کنشگری (و خروج از وضعیت انفعالی و صرفا واکنشی).
🔎#بازتاب_اندیشه
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
14.1M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ|#نقدنوشت
🎞 سفرنامه یا پهپاد فرهنگی
👤محمدجوادفر؛
رئیس مرکز مطالعات سفرنامه
📍انگارههای غالب در سفرنامههای معاصر، مخلوطی از ناامیدی، اباحهگری، مهاجرت و لذتطلبی است که به مثابه پهپادهای فرهنگی، ارزشهای بومی ما را زیر سوال میبرند.
➕بخشهای کامل این گفتگو را در آپارات فکرت ببینید.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
هدایت شده از انجمن بین المللی دانش اجتماعی مسلمین
#گزارش_تصویری
#قسمت_سوم
📸 اولین گردهمایی اتحادیه دانشگاههای فعال در علوم اجتماعیِ اسلامی به همت انجمن بینالمللی دانش اجتماعی مسلمین و رسانه فکرت با حضور جامعهشناسانی از ۱۶ نهاد علمی در دانشگاه تهران برگزار شد.
➕ صوت و کلیپهای تصویری این گردهمایی به زودی از کانال انجمن بینالمللی دانش اجتماعی مسلمین منتشر خواهد شد.
🆔 @muslim_social_thought
هدایت شده از فکرت
🔸#یادداشت ا #امام_هادی
☑️ امام هادی(ع) و شبکه پیچیده و دقیقِ وکالت
🖋حجتالاسلام عباس جعفری فراهانی، پژوهشگر تاریخ اسلام
▫️خدمات و میراث فرهنگی امام هادی(ع)
✔️ مبارزه با غُلات
فرقهها و گروههای منحرف فراوانی شروع به فعالیت فرهنگی کرده و مردم را فریب میدادند. یکی از آنها، غُلات بودند که با غلو کردن در باره مقامات اهل بیت(ع) موجب اذیت و آزار امام هادی(ع) و شیعیان میشدند. امام(ع) ضمن تبری جستن از آنها، روشن گریهای لازم را به شیعیان میداد. رهبران گمراه غلات عبارت بودند از: علی بن حَسَکه قمی، قاسم یقطینی، حسن بن محمد بن بابای قمی، محمدبن نصیر فِهری و فارس بن حاتم که هدف واقعی آنها بیشتر بیاهمیتی به عبادات و حدود شرعی و ضوابط اسلامی و رفتار بر طبق میل و هوسهای خود و چشم طمع داشتن به اموال مردم و توجیه نبودن نسبت به کرامات و مقامات و علوم اهل بیت(ع) بود. امام هادی(ع)، طی نامهای در پاسخ سؤالات مردم، به شیعیان اعلام کرد عقاید و افکار ابن حَسَکه باطل و او فردی منحرف و کافر میباشد.
✔️ مبارزه با فتنه خلق قرآن
فرقه معتزله که از عقل گرایان افراطی بودند با طرح موضوع مخلوق بودن قرآن اعلام کردند که اعتقاد به قدیم بودن غلط میباشد و باید با آن مخالفت کرد. البته بحث مخلوق بودن قرآن در اواخر حکومت بنیامیه در جامعه اسلامی مطرح شد که در منابع تاریخ و فرق و مذاهب اسلامی موجود است. ولی در این زمان هم مجدداً مطرح گردید. حضرت امام هادی(ع) سکوت در برابر این افکار را جایز نشمرد و با اعلام این که درباره قرآن فقط معتقد به«کلام خدا بودن» باشید، خط بطلانی بر بحثهای جنجالی و بیفایده معتزله و گروههای دیگر کشید.
✔️ تربیت شاگردان
مرحوم شیخ طوسی تعداد شاگردان امام هادی(ع) را ۱۸۵ نفر میداند. مهمترین آنها عبارت بودند از: فضل بن شاذان نیشابوری، حسن بن سعید اهوازی، ایوب بن نوح دراج، ابوعلی حسن بن راشد، حسن بن علی ناصر کبیر، عبدالعظیم الحسنی، عثمان بن سعید اهوازی، احمد بن اسحاق بن عبدالله اشعری قمی، ابراهیم بن مهزیار، ریّان بن صلت، یعقوب بن اسحاق وعلی بن مهزیار اهوازی.
✔️مباحث فقهی، تفسیری، کلامی و تربیتی
از امام هادی(ع) علی رغم همه سختیها و فشارهایی که از سوی حکومت بنی عباس متحمل میشد، سخنان و روایات ارزشمندی در موضوعات فقهی، تفسیری، اعتقادی و تربیتی به جای مانده است که مورد استفاده عموم مسلمانان و شیعیان و پیروان اهل بیت(ع) در طول تاریخ اسلام و تشیع بوده، هست و خواهد بود. برای نمونه میتوان به زیارت جامعه کبیره که در کتاب شریف مفاتیح الجنان آورده شده، اشاره کرد.
➕مطالعه یادداشت در «وبگاه فکرت»
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
وبگاه| فکرت |مدرسه فکرت | رادیو فکرت
7.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
#کلیپ|#نشست
🎞 سنگ راه اراده نوجوان
👤محمدرضا روحانی؛
رئیس پژوهشکده مطالعات راهبردی فرهنگ
📍نوجوان باید در پازل برنامههای مختلف قرار بگیرد و نقشآفرینی کند نه اینکه در فضای بسته اجتماعی، یک راه مثل درسخواندن پیش رویش گشوده شود.
➕بخشهای کامل این گفتگو را در آپارات فکرت ببینید.
📮فکرت، رسانه اندیشه و آگاهی؛
@Fekrat_Net
هدایت شده از مدرسهتـ؋ــکرونوآوری نگاه
امیدِ باقی در زندگی اهل بیت(ع)، امیدی نامتناهی در مواجهه با تنگناهای بی حدّ و حصر ناشی از اختلافها، فشارها، شکستها، شکنجهها و شهادتها بوده است.
❓چه نیرویی این تاریخ پر از محدودیت و محرومیت را تبدیل به تاریخی پر از حرکت و حیات کرده است؟!
❓آیا اساسا امکان بازیابی این امید در زمان کنونی که عصر اضطراب، بحران، بی شکلی و بی ایمانی در دنیای امروز است وجود دارد؟!
#نشست_علمی
| امید در زمانه عُسْرَت |
چگونه میتوان در تنگناهای نبرد، مسیری بسوی امید و گشایش بازگشود؟
با حضور:
حجتالاسلام دکتر بابایی؛ عضو هیأت علمی پژوهشگاه فرهنگ و علوم اسلامی
دکتر زهرا روحاللهی امیری و دکتر فضه خاتمینیا؛ عضو هیئت علمی و مدرس دانشگاه باقرالعلوم(ع)
⏳زمان: سهشنبه؛ ۱۸ دیماه، ساعت ۱۸
🎴مکان: بلوار الغدیر، کوچه ۱۰، ساختمان مفید، طبقه ۴
........ حضور برای عموم آزاد است. ......
✨آگـاهـے بـــراے سامـــانے دیگــر✨
مدرســـه تـ؋ــــکر و نــوآوری نگــــــاهـ
🆔 @sch_negah