حضرت زهرا و تحریمها.pdf
181.7K
📚حضرت زهرا س، الگوی مقاومت در برابر تحریمها
🔹 متن طرح بحث
#گفتمان_مقاومت
در ثواب ارسال متن به مبلغان شریک باشید...
🔹@feqahat
فاطمه س الگوی شکست تحریمها_1.mp3
19.17M
🔹حضرت زهرا س، الگوی مقاومت در برابر تحریمها
🎙حجت الاسلام هادی عجمی
🔸جلسه یکم
🔹 فاطمیه ۱۴۰۱
#گفتمان_مقاومت
🔹@feqahat
شب دوم.mp3
19.46M
🔹حضرت زهرا س، الگوی مقاومت در برابر تحریمها
🎙حجت الاسلام هادی عجمی
🔸جلسه دوم
🔹 فاطمیه ۱۴۰۱
#گفتمان_مقاومت
🔹@feqahat
🔹از ارزش دلار تا بیارزش شدن فرهنگ و فعالیت فرهنگی
🔸متن شماره 1
#یادداشت
فعالین فرهنگی به یاد دارند که پیوسته هر زمان قیمت دلار بالا رفت و بودجه کشور کم، از اولین بودجههایی که ذبح میشد، هزینههای فرهنگی بود. مانند بودجه هر فرزندخواندهای که چون فرزند اصلی نیست، اگر پول نیست، برای آن نیست. برای بقیه باید باشد.
اما منظورم اکنون، این مسئله نیست. در جمهوری اسلامی ایران، رابطه فرهنگ و دلار، ارتباطی دیگر هم دارد. آن ارتباط ارزش دلار و ارزش گفتمان مقاومت جمهوری اسلامی ایران و دیدگاه امامین انقلاب است.
برای رفع پیچیدگی این رابطه مثالی باید بزنم. خاطرتان هست که ابتدای حرکت انقلابی مردم در سوریه و حرکت قوی داعش در همان سالهای ابتدایی یعنی 1388، تحلیل بسیاری این بود که جبهه مقاومت را در سوریه از دست دادهایم و بشار اسد هم رفتنی است! اما رهبر معظم جمهوری اسلامی ایران، فرمودند که خیر! مقاومت در آن منطقه میماند و بشار اسد نیز!
اکنونکه این متن را میخوانید، دیگر پرسشی در شدنی بودن این تفکر وجود ندارد؛ چراکه این حرف محقق شد. و ادل دلیل علی امکان شیء وقوعه! دیگر فقط شبهاتی وجود دارد که از سوی داعشهای رسانهای تولید میشود. علت این تحقق در میدان، سردار و بلکه سربازی است که ایده مقاومت نظامی را در میدان عمل تحقق میبخشد. ایده مقامت با تحقق میدانی، در چشم عموم مردم ارزشمند میشود.
...
اما در حوزه اقتصادی، پیوسته از سال 1388، مقام معظم رهبری درباره اقتصاد مقاومتی بارها سخن گفتند. بهمرور هرچه ایشان بیشتر از شرح آن میگفتند، اما در عمل مردم بیشتر شاهد بیارزش شدن پول جیبشان بودند؛ بهویژه در سالهای پایانی دهه نود.
رهبر، همان رهبر بود؛ اما در این عرصه سرباز و سردارش، متفاوت. دیگر حتی اینجا سخن از اصل پذیرش این نگاه است. شاید بتوان گفت اینجا گاهی احساس میشود که اصلاً سربازی برای این نگاه وجود ندارد!
در این میان، برخی مردم چیز دیگری را فهم میکنند. ایده مقاومت جواب نمیدهد یا واقعی نیست و حتی، ظلم به مردم است و طراح آن دیکتاتوری است که فقط حرف، حرف اوست و همه مشکلات از اوست! دیگر رئیسجمهور مهم نیست چه کسی باشد، هرکه بیاید، اوضاع همین است!
فاجعه فقط توهین و دیکتاتور گفتن نیست، فاجعه، دفن فرهنگ مقاومت است. یعنی فرهنگ مقاومت تنها شعارهایی زیباست که قرار نیست برای زندگی کردن باشد.
در واقعیت میدان تحلیل این است؛ یعنی کسی که حرفش علمی شد، کلامش درست است! درست یا اشتباه، این چیزی است که بسیاری از مردم میفهمند.
در میدان اقتصاد، سخن از سوریه و دیرالزور نیست. اینجا نماد فرهنگ اقتصاد لیبرال، دلار است. اگر جایی ارزش پیدا کند، یعنی تفکر لیبرالی آنجا موفق شده است.
نکته مهم این است که حتی اگر هنوز شبهاتی درباره پیروزی فرهنگ مقاومت در جبهه نظامی وجود دارد، به علت ارزشمندی دلار و بیارزشی ریال است.
فهم این نکته، رمز نامگذاری سالهای اخیر به عناوین اقتصادی از سوی رهبری جبهه مقاومت را بهتر میتوان درک کرد. رهبری که دیرالزور مقاومت را پیروزی اقتصادی و درنتیجه قدرت پولی کشور میداند. البته که این هدف است و برای رسیدن به آن مقدماتی میخواهد که به نظر میآید هنوز حتی در مرحله عملیاتی سازی و داشتن سرباز این دیدگاه، مشکل و کمبود داریم، چه رسد به داشتن سردار در این میدان.
متن در:
http://shabestan.ir/detail/News/1244808
🔹@feqahat
💢ما مدیون حاج قاسم هستیم!
به این علت که به خلاف بسیاری از مسئولان که وظیفه ذاتی آنها اثبات کاربردی نبودن آیات المقاومه قرآن است، آن بزرگوار، تحقق عملی و عملیاتی بودن آن آیات الهی و دیدگاه امامین انقلاب را اثبات کرد.
بخشی از دینداری ما و آیندگان، مدیون این محقق کنندگان آیات الهی است!
راهش، پر رهرو!
🔹@feqahat
هدایت شده از مدرسه مجازی فقه تربیتی
🔰موسسه آموزش عالی امام رضا(ع) با همکاری دبیرخانه همایش بین المللی فقه تربیت برگزار می کند:
🌀کرسی ترویجی: منظومه قواعد فقهی فقه تربیت
🎙باحضور:
#هادی_عجمی
#حسین_مولودی
#معصومه_مظاهری
#جواد_ابراهیمی
⏰ یکشنبه 18 دی ماه، ساعت 10
📺 #پخش_زنده:
▪️تلویزیون اینترنتی فقه نظام ساز:
http://heyatonline.ir/irsi
▪️ سامانه و لینک قرار:
https://gharar.ir/r/757d8b78
💠 مؤسسۀ آموزش عالی حوزوی امام رضا(ع)
🆔 @irsichannel
هدایت شده از فقه فرهنگی
قواعد فقهی فرهنگ ج۱۰.mp3
28.26M
جلسه دهم قواعد #فقه_فرهنگ
منظومه قواعد فقهی فرهنگ:
1. قواعدی وجوب وظیفهمندی را اثبات میکند: قاعده ارشاد جاهل، دعوت، هدایت، امر به معروف و نهی از منکر.
2. قواعدی که استحباب فعالیتهای فرهنگی را اثبات میکند: اعانه بر بر، تسنین سنن حسنه، احسان الی الغیر.
3. قواعدی که در برنامهریزی فرهنگی کاربست ویژه دارد: اتقان، الاهم فلاهم. قاعده تامین عدالت اجتماعی، لاضرر.
4. قواعدی که در بعد حاکمیتی در فرهنگ کاربست بیشتری دارد: نفی سبیل، عزت اسلامی، حفظ نظام اجتماعی، دفاع از مسلمین.
نکته: اصول فعالیتهای فرهنگی، قوانینی کلی هستند که مصداق خارجی ندارند و روح حاکم بر مصادیق متعدد هستند.
اما قواعد فقهی، علاوه بر کلی بودن، بر مصداق خارجی مشخصی نیز منطبق است. هرچند ممکن است کسی بگوید این قواعد از جهت کلی بودن، اصل هستند. اما با دقت بیشتر، اصل با قواعد فقهی متفاوت است.
@feqahat
فقه فرهنگی
جلسه دهم قواعد #فقه_فرهنگ منظومه قواعد فقهی فرهنگ: 1. قواعدی وجوب وظیفهمندی را اثبات میکند: قاعد
📎صوت جلسه کرسی ترویجی نیست؛ اما همان محتواست که در سال 1400 ارایه شده است و محتوای بسیار مهمی است.
نگاهی یه پرداختن به عرصه تربیت در مجامع فقه حوزه علمیه
🔸 موسساتی و مراکز آموزشی که به فقه در عرصه تربیت پرداختهاند، با عنوانین فقه تربیت و خانواده یا فقه تربیتی یا فقه نظام (گرایش فقه تربیت) :
🔹 نخستین پیشینه، رشته «فقه تربیتی» است که جامعه المصطفی العالمیه در دو مقطع کارشناسی ارشد و دکتری برگزار میکند. مصوبه مقطع دکتری آن 4/12/1390 و کارشناسی ارشد در 7/6/1394 تصویب نهایی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری شده است. اکنون نیز آن رشته (فقه تربیتی) در درختواره رشتههای فقهی حوزه علمیه قم قرار دارد و برخی مؤسسات حوزوی قم و تهران، در پی برگزاری آن هستند. هرچند در رشته «فقه تربیتی»، توجهی به تعلیم اسلامی نیز شده است؛ اما به علت اهمیت تعلیم در منابع اسلامی و در تحقق تربیت اسلامی، رشته پیش رو، «فقه تعلیم و تربیت» اسلامی است تا توجه بیشتری به عرصه تعلیم داشته باشد. درنتیجه عنوان خاص «فقه تعلیم و تربیت» دارای پیشینهای در کشور نیست.
عناوین مؤسسات اجراکننده فقه تربیتی:
🔹 دکترای و کارشناسی ارشد فقه تربیتی، دانشگاه المصطفی العالمیه قم؛
🔹 دکترای فقه خانواده دانشگاه المصطفی العالمیه قم و مشهد (واحد خواهران)؛
🔹 سطح سه فقه تربیتی، موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا ع (زیر نظر آیت الله رشاد)؛
🔹 رشته فقه تربیت، (مقطع اول، سطح چهار و مقطع دوم، سطح پنج)، موسسه عالی فقه و علوم اسلامی در قم.
🔹 مؤسساتی که به موضوع فقه تربیتی میپردازند:
موسسه اشراق و عرفان، زیر نظر آیت الله اعرافی (در قم). این موسسه در قالب پژوهشی به فقه تربیتی میپردازد و تکمیل مجموعه «موسوعه فقه تربیتی» را در برنامه دارد. عمده جلدهای آن تاکنون چاپ شده است.
برگزاری دوره خارج تخصصی «فقه تربیت»، مرکز جامع علوم اسلامی ولی امر عجل الله تعالی فرجه الشریف، تحت اشراف آیت الله اراکی (در قم).
🔹👈 و ان شالله، رشته پیوسته سه و چهار فقه تعلیم و تربیت، در حوزه علمیه خراسان. با نگاهی به تجربه موسسات پیشین.
و نیز ان شاالله این رشته در دانشگاهها ...
🔹@feqahat
هدایت شده از اجتهاد
💢یک مطالبه ریشهدار!
حاشیهای بر مطالبه مجدد مقام معظم رهبری در دیدار مردم قم ۱۴٠۱
✍️ حجتالاسلام هادی عجمی
✂️ در نگاه رهبری جهاد تبیین همان روشنگری در مقابله با جنگ شناختی دشمن است و فریضهای است که مسئولان نسبت به آن وظیفهای افزون دارند. این در مقابل دیدگاهی است که کارگزاران را در قبال این فعالیتها مسئول نمیدانند و حتی ممکن است با جنگ شناختی دشمن همراهی کنند و آن را جهانی شدن بدانند.
ازآنجاکه این مطالبه و فریضه از سوی ولیفقیه مطرح شده است، پرسش این است که این وظیفهمندی مسئولان دارای چه ادله و پشتوانه فقهی است؟ این ادله چه حکم و وظیفهای را برای کارگزاران اثبات میکند؟ این وظیفه نوعی وظیفه ایمانی بهمثابه یکی از مؤمنان جامعه است یا برپایه ادله شرعی، عنوان کارگزاری در حکومت اسلامی، وظیفهای ویژه را به وجود میآورد.
از سویی از ادله شرعی، چه محورهایی در عمل به این وظیفه، قابل برداشت است؛ مانند ورود مستقیم یا تسهیلی، زمینهسازی یا مستقیم، درونسازمانی یا برونسازمانی، اجرایی یا نظارتی، وظایف مدیریتی یا شخصی. همچنین این وظایف درکدام مرحله مدیریت کارگزار است: کنترل، رهبری، سازماندهی، سپردن کارها به افراد.
مسئله محوری، بررسی فقهی وظیفهمندی مسئولان در قبال جهاد تبیین است که خود یک مسئله اجتهادی ـ پژوهشی است؛ اما لازم است با هدف کاربردی بودن، محورهای و عناوین وظایف دستگاهها و مسئولان دستگاهها از ادله بیان گردد.
👈 این کار فواید زیر را دارد: http://ijtihadnet.ir/?p=69445
🆔 https://eitaa.com/ijtihad