هدایت شده از استاد علیرضا اعرافی
💠 آیتالله اعرافی در محکومیت جنایات دیوانهوار رژیم سفاک صهیونیستی:
❇️ روحانیت شیعه تا آخرین نفس کنار مردم فلسطین میماند
◼️ یقین داشته باشید که این جنایات، حاکی از استیصال و عجز رژیم غاصب صهیونیستی در مقابل مقاومت ملت بزرگ فلسطین است.
◼️اگرچه شهادت زنان و کودکان فلسطینی در غزه و رفح جانسوز است، اما دردناکتر از آن سکوت و مماشات دولتهای غربی و بخشی از حکام عربی و اسلامی در مقابل چنین جنایاتی است.
◼️در پیشگاه خداوند متعال و به نیابت از تمامی روحانیت شیعه قسم یاد میکنم تا آخرین نفس در کنار شما مردم مظلوم فلسطین تا پیروزی نهایی خواهیم ماند. الیس الصبح بقریب.
📎 متن کامل پیام
📚مجموعه #مقالات فقه تربیتی
#علمی_پژوهشی
💢استاد: حجت الاسلام دکتر حسین مولودی
👇👇👇
MFT_Volume 5_Issue 10_Pages 137-162.pdf
349.5K
📚 #مقاله: بررسی قاعده فقهی علم نافع در تعلیم و تعلم
نویسندگان
علیرضا اعرافی مجید طرقی حسین مولودی
چکیده
در تاریخ فقه، قواعد فقهیه به عنوان عام فوق در استنباط احکام شرعی به ویژه مسائل مستحدثه، نقش بیبدیلی دارند. فقه تربیتی نیز به عنوان فقه نوین نیازمند برخورداری از پشتوانۀ قواعد فقهی متناسب با خود است. این مهم هنگامی ضرورت مییابد که در بسیاری از مسائل تعلیم و تعلم ادلۀ مصرحی وجود ندارد. قاعدۀ فقهی علم نافع در تعلیم و تعلم، قابلیت تطبیق بر بسیاری از مسائل تعلیم و تعلم را دارد. مؤلف به شیوۀ اجتهاد جواهری که سنت پذیرفته شده حوزههای علمیه است وفادار بوده و با روش تحلیلی - توصیفی و انتقادی، ادلۀ قول مشهور در رجحان تعلیم و تعلم علم نافع و مرجوحیت تعلیم و تعلم علم غیر نافع را از منظر فقهی بررسی کرده است. اولویت تعلیم و تعلم، علم دینی و علم نافع اخروی نسبت به علوم دیگر، استحباب تعلیم و تعلم علم نافع، مرجوحیت تعلم علم غیر نافع و اباحه تعلیم علم غیر نافع صرف نظر از عناوین ثانویه، از نتایجی است که این تحقیق به آن دست یافته است.
📚مجموعه #مقالات فقه تربیتی
#علمی_پژوهشی
💢استاد: حجت الاسلام دکتر جواد ابراهیمی
👇👇👇
MFT_Volume 10_Issue 20_Pages 85-107.pdf
338.2K
مقاله:
قاعده اکرام در تربیت از منظر فقهی
نویسندگان
جواد ابراهیمی سید نقی موسوی جواد مهدوی یگانه
چکیده
«کرامت» انسان در عصر حاضر به خصوص، در اعلامیه حقوق بشر، مورد توجه قرار گرفته است؛ اما «کرامت ذاتی و اکتسابی» انسان، از دیرباز در ادیان آسمانی مطرح بوده است. «کرامت» میتواند یکی از مبانی انسان شناختی تربیت باشد و «إکرام»، بعنوان یک اصل بر تمام اقدامات تربیتی حاکم گردد. «فقه تربیتی» به مثابه دانشی نو در تربیتپژوهی، درحال رشد است و صورتبندی قواعد در آن اهمیت مضاعف دارد. مسأله نوشتار حاضر، امکانسنجی ملاحظه «إکرام» به عنوان یک «قاعده» در فقه تربیتی است که با روش اجتهادی برای اثبات مفاد این قاعده، مستندات قاعده را میکاود. نتایج تحقیق نشان میدهد، «إکرام» به لحاظ مفهومی «به هر اقدامی اشاره دارد که شخص نسبت به دیگری انجام میدهد تا شرافت او حفظ شود یا هر اقدامی است که شرافت فرد را حفظ میکند». بر اساس دلیل قرآنی آیه هفتادم سوره اسراء، «اصل قاعده اکرام»، قابل اثبات است و بر اساس ادله عقلی و نقلی، نظیر دلالت روایت «أکرموا اولادکم» و دلالت بسیاری از روایات منقول درباره «سیره و گفتار معصومین»، إکرام کودکان «مستحب» است و حکم رعایت کرامت متربیان در تربیت، «مستحب» است. معتبرترین دلیل بر این امر، آیه هفتاد سوره اسراء، و تضافر روایاتی است که در خصوص «تکریم کودکان» وارد شده است. این تحقیق نشان داده که إکرام در جایجای تربیت مصداق دارد و در مباحث مختلف فقه تربیتی قابل تطبیق است و استحباب إکرام، به شایستگی میتواند در قامت یک قاعده فقهی، در قلمروی فقه تربیتی بکار رود.
MFT_Volume 10_Issue 19_Pages 213-241.pdf
438.3K
مقاله:
کارکردها و آسیب های الگوبرداری از منظر نویسندگان
جواد ابراهیمی و روح الله ابراهیمی
چکیده
یکی از عناصر پایه نظام تربیتی، استفاده از روشهای تربیتی مناسب برای رسیدن به تربیت مطلوب است. در میان روشهای تربیت، روش الگوبرداری مبتنی بر انتخاب اسوه و الگویی ممتاز است که الگوبردار، شیوه و منش او را ملاک و معیار رفتار خود قرار میدهد. این نوشتار، با استفاده از روش توصیفی تحلیلی انجام شد و هدف آن، بررسی کارکردهای مثبت و نیز، آسیبهای احتمالی استفاده از روش الگوبرداری از منظر دینی، با بهرهگیری از آیات قرآن و روایات پیامبر خدا و اهلبیتاست؛ کارکردهای الگوبرداری، اعم از بعد شناختی و عاطفی است و آسیبهای پیرامون آن درباره ارکان مهم اسوه، الگوگزین و روش الگوبرداری میباشد.
از جمله مهمترین کارکردهای مثبت این روش، شناخت ضعفها و نقائص، معیار سنجش رشد صفات و تقویت گرایش به فضائل و کمالات است. مهمترین آسیبهای این روش، شامل الگوهای رشد نایافته، عدم دسترسی به الگو، بیدقتی الگوگزین در گزینش، بیانگیزگی او، ابهام در پیامها و تأثیرگذاری تعصب و جهالت در روند الگوبرداری است. در نهایت، با مقایسه بین کارکردهای مثبت و آسیبهای احتمالی روش الگوبرداری تربیت و با تکیه بر مستندات دینی، نتیجهگیری شد که این روش، علیرغم آسیبهای احتمالی، ظرفیت بالایی برای بکارگیری در حوزه تعلیم و تربیت دارد؛ چون ابزار عملی در اختیار مربی است که تسهیلکننده جدی آموزش و انتقال آموزهها است و با تقویت آگاهی و اقناع عمیق مخاطب، او را برای مواجهه با الگوهای غیرواقعی یاری میکند، پس میتواند منشأ تحولات تربیتی باشد.
MFT_Volume 9_Issue 17_Pages 247-276.pdf
485.9K
مقاله:
بررسی فقهی ادله «عدم تحریک جنسی کودکان» بهمثابه قاعده فقهی
نویسندگان
محمد الکویتی و جواد ابراهیمی
چکیده
تربیت انسانها یکی از پیچیدهترین مهارتهای مهم در رساندن بشر به کمال است که عالمان تعلیم و تربیت در ابعاد مختلف بدان پرداختهاند. یکی از مهمترین و مؤثرترین ساحات تربیتی، ساحت تربیت جنسی است. قواعد کلی فقهی که مستفاد از آیات و روایات بوده و قابلیت تطبیق بر موضوعات تربیتی دارد، میتواند بیانگر راهبرد مورد نیاز در تربیت جنسی باشد. ازاینرو مقاله پیش رو در جهت تعامل میان فقه و تربیت جنسی، درصدد ارائه یک قاعده فقهی است.
محقق در این پژوهش درصدد پاسخ به این پرسش است که چگونه میتوان از ادله معتبر فقهی، قاعده عدم تحریک جنسی را برای کودکان استفاده نمود؟
در نوشتار حاضر برخی ادله قاعده مذکور با تکیه بر روششناسی اجتهادی بررسی میگردد. به نظر میرسد بتوان از خلال بررسی سندی و دلالی ادله منع آمیزش جنسی در برابر کودکان، ادله استیذان، ادله ضرورت جداسازی بستر خواب کودکان دهساله، ادله ضرورت پوشاندن عورت میان والد و ولد، ادله ممنوعیت مباشرت نمودن با عورت کودک و نیز ادله ممنوعیت نشاندن و بوسیدن دختر ششساله نامحرم، قاعده عدم تحریک جنسی کودکان را اصطیاد نمود.
طبق قاعده مذکور، والدین و عاملین امر تربیت، در کلیه اقدامات تربیتی خود که در مقابل دیدگان کودکان و متربیان صورت میپذیرد، حرام است بهگونهای رفتار نمایند که زمینه تحریکات جنسی در متربیان فراهم گردد.
MFT_Volume 7_Issue 14_Pages 245-273.pdf
413.9K
تأثیر هشدار در رفع مسئولیت(مربیان) بنابرقاعدههای اقدام به زیان و تحذیر
نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
حسن محمدی جواد ابراهیمی علیرضا انتظاری نجف آبادی سید علی علوی قزوینی
چکیده
مسئولیت افراد در قبال اقدامات بیواسطه یا باواسطه خویش، موجب ضامن شمرده شدن عامل زیان است. روشن است که این امر بهطور طبیعی، سبب نوعی رفتار احتیاطآمیز و ترک ورود به عرصههای مورد نیاز مثل فعالیتهای ورزشی است که در ذات آن اقدامات پُرخطر وجود دارد. چارهاندیشی برای رفع این مشکل، توجه بسیاری از متصدیان و مجریان را به خود جلب نموده است. از عوامل مؤثر در رفع مسئولیت از عامل زیان، هشدار میباشد. این مقاله درصدد بررسی فقهی و حقوقی این مسئله است که در میان قواعد فقهی برای رفع مسئولیت از عامل زیان به چه قاعدهای میتوان استناد نمود و بهصورت کلی، حدود و قلمرو و حکم فقهی مستفاد از آن چیست؟
در پاسخ به این پرسشها بهاختصار میتوان چنین گفت که از نگاه فقه و حقوق قاعده تحذیر قابل استناد برای رفع مسئولیت افراد در فعالیتهای تربیتی، ورزشی، پزشکی و... است. جریان این قاعده شرایطی از جمله اعلام و انجام هشدارهای لازم و... دارد. درصورتیکه شخصی با آگاهی از هشدارهای لازم و کافی اقدام به شرکت در مسابقات و عملیات ورزشی کند و از این ناحیه متحمل خساراتی گردد، اصل برائت ذمه حاکم بر ادله اثبات مسئولیت و رافع آن است و لذا هیچگونه مسئولیت (مدنی یا کیفری) متوجه عامل غیر نمیباشد؛ بلکه خودش ضامن است.
MFT_Volume 7_Issue 13_Pages 201-224.pdf
374K
مقاله:
بررسی ضمان مربی در تربیت مبتنی بر قواعد فقهی با تأکید بر قاعده اقدام
نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
حسن محمدی احمدآبادی جواد ابراهیمی سید علی علوی قزوینی
چکیده
قواعد فقهی عامه به عنوان یکی از منابع معتبر و قابل استناد در استنباط احکام فقهی مختلف نزد فقها پذیرفته شده است. قاعدههای لاضرر، اقدام و ضمان بر تعدی و تفریط از قواعد فقهی عامه هستند که فقهای متقدم و متأخر شیعه به تناسب ابواب فقهی برای یافتن پاسخ مسائل و موضوعات فقهی به آنها تمسک نموده و دیدگاه خویش را با تکیه بر آنها بیان کردهاند. در این نوشتار در پی پاسخ به این سؤال هستیم که از لحاظ فقهی اقتضای جریان قواعد مذکور درباره ضمان ناشی از اقدامات تربیتی مربیان چیست؟
قاعده لاضرر در اصل درباره نفی احکام ضرری در تشریع است که میتواند شامل نفی ایراد ضرر به دیگران نیز بشود. قاعده اقدام نیز، در اصل درباره مشغولیت ذمه شخص در معاملات بالمعنی الأخص است. شمول ضمان ناشی از آن بر فعالیتهای تربیتی بهخاطر آن است که معاملات بالمعنی الأعم، شامل ارتباطات تربیتی مربیان و متربیان است؛ لذا ایراد آسیب بر مولی علیهم مشمول ادله ضمان میشود. تعدی و تفریط در رعایت مصالح تربیتی متربیان نیز بهخاطر عمومیت ملاک قاعده، از اسباب تحقق ضمان مربیان است. علاوه بر آن اقتضای بنای عقلا نیز ضمان مربیان است.
MFT_Volume 6_Issue 11_Pages 63-87.pdf
465K
وظیفه خانواده در تربیت دینی فرزندان از منظر سیره
نوع مقاله : مقاله پژوهشی
نویسندگان
جواد ابراهیمی علیرضا اعرافی
چکیده
بیتردید اساس شکلگیری جامعه اسلامی برخورداری افراد از تربیت شایسته دینی است که زمینهساز تحقق آرمانهای اسلامی است. در دین شریف اسلام بر دو عنصر خانواده و تعلیم و تربیت الهی تأکید شده است. اکنون سؤال این است که حدود وظایف والدین در تربیت فرزندان در خانواده چیست؟
دانش فقه اسلامی که مرجع تعیین وظایف مکلفان در حیطههای مختلف میباشد، مرجع معتبری است که میتواند حدود و ضوابط تکلیف والدین در تربیت فرزندان را با ملاحظه منابع استنباط حکم فقهی بیان نماید. سیره، یکی از ادله معتبر شرعی قابل استناد است. در این پژوهش دلالت انواع سیره از جمله سیره انبیا در قرآن و سیره معصومین( بر وظایف والدین در تعلیم و تربیت فرزندان بررسی میشود. سیرههای مذکور به طور عمده بیانگر اهتمام به امور آموزشی و تربیتی در حد اباحه بالمعنی الاعم است و برخی قراین و ارتکازاتی که در مورد آن وجود دارد، بر رجحان که اعم از وجوب و استحباب است دلالت میکند.
MFT_Volume 5_Issue 9_Pages 37-62.pdf
388.3K
تربیت اجتماعی از منظر فقهی مبتنی بر نظام قواعد فقهی
نویسندگان
مجید طرقی جواد ابراهیمی
چکیده
تربیت اجتماعی عرصهای مهم از مسائل نوپیدای فقهی است که بیان حکم فقهی آن لازم است. در این میان، قواعد فقهی اجتماعی نقش ویژهای در توانمندی فقه برای پاسخگویی به مسائل نو دارد. این قواعد مستند معتبر اثبات احکام فقهی هستند. از همین رو تحلیل، تدوین و تنظیم قواعد فقهی به خصوص با توجه به تأثیر عنصر زمان و مکان در اجتهاد برای کمک به استنباط حکم فقهی ضرورتی فقهی است.
این پژوهش تلاشی در جهت بررسی حکم فقهی تربیت اجتماعی مبتنی بر نظام قواعد فقه به شیوه متعارف فقهی است و در میان ادله قابل استناد فقهی، افزون بر قواعد فقه فردی، قواعد فقه اجتماعی نیز وجود دارد و طبق مفاد قواعد عامه مذکور، مسئولیت اجتماعی به شکل عام و در خصوص تربیت اجتماعی در چارچوب احکام اولیه، ولایی و حکومتی وظیفه حکومت، خانواده، عالمان و عموم جامعه است.
MFT_Volume 4_Issue 8_Pages 115-140.pdf
521.1K
روشهای زمینهساز تربیت اجتماعی فرزندان؛ حکم فقهی
نویسندگان
علیرضا اعرافی؛ جواد ابراهیمی
چکیده
بخش مهمی از فرایند تربیت، استفاده از روشهای تربیتی مناسب در ساحتهای مختلف است. از این رو، در تربیت کودکان، روشهای کارآمد تربیتی از جمله روشهای زمینهساز تربیت اجتماعی اهمیت فراوانی دارد. این روشها، متکفل فضاسازی لازم جهت تسهیل روند تربیت کودکان به عنوان عناصر و اعضای مسئول جامعهاند.
این پژوهش، به دنبال تبیین وظیفه شرعی والدین درباره به کارگیری روشهای زمینهساز تربیت اجتماعی است. سؤال مهم این است که روشهای زمینهسازی تربیت اجتماعی کودکان و حکم فقهی آن چیست؟ در این باره، با مراجعه به ادله فقهی از جمله قرآن و روایات، استنباط حکم مسئله به شیوه متعارف فقها مد نظر است. به طور کلی به کارگرفتن روشهای زمینهساز تربیت اجتماعی در ابعاد مختلف شناختی، احساسی و رفتاری، حداقل مستحب است.
✍️ آیت الله اعرافی:
◼️ اقدام رژیم صهیونیستی در شهادت اسماعیل هنیه تجاوز به حریم ایران بود
◼️ انتقام شهادت ناجوانمردانه مهمانعزیز گرفته شود
◻️ رژیم صهیونسیتی که نفسهای آخر خود را میکشد با شهادت این مجاهد با عظمت داخل ایران، پستی و زبونی خود را بیش از پیش برای همه اثبات کرد و قطعاً این کار با چراغ سبز و حمایت آمریکا انجام شده است که باید در این زمینه پاسخگو باشد.
◻️ انتظار میرود انتقام شهادت ناجوانمردانه مهمان عزیز ما شهید دکتر اسماعیل هنیه که با تجاوز به حریم کشور اسلامی ایران انجام شده است علاوه بر پاسخ قاطع جمهوری اسلامی ایران با واکنش مجاهدین و رزمندگان اسلام در مناطق مختلف فلسطین و منطقه غرب آسیا انجام گیرد.
◻️ اینجانب تسلیت خود را خدمت مقام معظم رهبری، عموم مجاهدان محور مقاومت و نیروهای دلاور حماس و مخصوصاً خانواده این شهید بزرگوار ابراز میدارم.
📎 متن کامل
🔹🔹🔹🔹🔹
هدایت شده از معاونت پژوهش جامعةالمصطفیالعالمیة نمایندگی خراسان
#اطلاعرسانی
#کرسی_ترویجی
✳️ مدرسه عالی فقه و قرآن خواهران با همکاری مدرسه عالی فقه و اصول برادران برگزار میکنند:
کرسی علمی ترویجی «بررسی ادله فقهی اصلاح محیط عام اجتماعی و احکام برآمده از آنها از دیدگاه فقه تربیتی»
🎤ارائهدهنده: حجةالاسلام آقای هادی عجمی
📝ناقدین: حجةالاسلام دکتر نوروزی و حجةالاسلام سید عباس موسوی
⏳مدیر کرسی: حجةالاسلام آقای حسین الهیپارسا
⏰ زمان دوشنبه ۱۵ مرداد ساعت ۱۰
🏢 جامعةالمصطفیالعالمیة، طبقه اول - اتاق جلسات
📌 لینک ورود به نشست:
https://vce.miu.ac.ir/mashhad6
🔰 معاونت پژوهش: پیوند عضویت در کانال معاونت پژوهش 👇
🆑➣ https://eitaa.com/joinchat/2958884908C2a19dd351e
هدایت شده از مدرسه مجازی فقه تربیتی
MFT_Volume 9_Issue 18_Pages 213-242.pdf
454.3K
📚مقاله علمی پژوهشی
بررسی ادله فقهی اصلاح محیط عام اجتماعی و احکام برآمده از آنها از دیدگاه فقه تربیتی
نویسندگان
آیت الله اعرافی
حجت الاسلام هادی عجمی
چکیده
بسیاری از ساعات زندگی هر انسانی در محیطهای اجتماعی میگذرد. این مسئله سبب تأثیرگذاری تربیتی قابلتوجهی بر افراد میشود. با توجه به این تأثیر، اصلاح این محیط و بررسی فقهی وظیفهمندی نسبت به این اصلاح از مسائل مهم فقه تربیتی بررسی است. ازاینرو، مسئله مقاله پیشرو این است که اصلاح محیط اجتماعی چه ادله شرعی دارد و احکام برآمده از آنها چیست؟ هدف این مقاله، انجام پژوهشی فقهی درباره مسائل مورد نیاز جامعه است و کمک به ایجاد پشتوانه فقهی برای اقدامات اصلاحی در فضای اجتماعی است.
این پژوهش با روشی کیفی به استخراج و تحلیل ادله پرداخته است. اهم نتایج آن عبارت است از اینکه: بر پایه قواعد فقهی مقدمیت، اعانه بر برّ و تسبیب، عموم مکلفان جامعه، حاکمیت و علما نسبت به اصلاح محیط اجتماعی، وظیفهمند هستند. این وظیفه، کفایی، توصلی، غیرموقت، طریقی و تخییری نسبت به انتخاب روشهای اصلاحی است. این اصلاح در مواردی که شارع اهتمام به انجام آن داشته باشد، واجب و در دیگر موارد دارای استحباب مؤکد است؛ مگر در مواردی خاص، عناوینی ثانوی موجب مرجوحیت آن گردد که از بحث جداست.
لینک مجله:
http://mft.journals.miu.ac.ir/article_7723.html
چاپ شده :
مجله مطالعات فقه تربیتی که دارای رتبه ب وزارت علوم، تحقیقات و فن آوری جمهوری اسلامی ایران و دارای امتیاز بالا (نزدیک به رتبه الف) در این رتبه میباشد.
💠@feqhe_tarbiati
کرسی اصلاح محیط.mp3
27.41M
🎙صوت جلسه
#کرسی_ترویجی
✳️ مدرسه عالی فقه و قرآن خواهران با همکاری مدرسه عالی فقه و اصول برادران برگزار کردند:
کرسی علمی ترویجی «بررسی ادله فقهی اصلاح محیط عام اجتماعی و احکام برآمده از آنها از دیدگاه فقه تربیتی»
🎤ارائهدهنده: حجةالاسلام آقای هادی عجمی
📝ناقدین: حجةالاسلام دکتر نوروزی و حجةالاسلام سید عباس موسوی
⏳مدیر کرسی: حجةالاسلام آقای حسین الهیپارسا
⏰ زمان دوشنبه ۱۵ مرداد ساعت ۱۰
🏢 جامعةالمصطفیالعالمیة
🔹@feqhe_tarbiati
♨️شروع ثبت نام مدرسه تابستانی فقه تربیتی
با عنوان
بررسی فقهی روشهای تربیتی
در قالب کرسی آزاد اندیشی و نشست
✅ویژه طلاب سطح 3 و 4، اساتید و پژوهشگران عرصه تربیت (دکتری مرتبط)
👇👇👇👇👇
💢مدرسه تابستانه: فقه تربیتی و روشهای تربیت
🔸مدرسه مجازی موسسه اشراق و عرفان و مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا (ع)، فصل چهارم مدارس فقه تربیتی را برگزار میکنند.
✅ویژه طلاب سطح 3 و 4، اساتید و پژوهشگران عرصه تربیت (دکتری مرتبط)
🗓تاریخ برگزاری دوره: شنبه 20 مردادماه تا سهشنبه 23 مردادماه 1403
⏰ساعت برگزاری: 8 تا 11:30 (هرروز دو جلسه)
💻به صورت حضوری و مجازی
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_تربیتی
#دوره_آموزشی
♨️مهلت ثبتنام: 14تا 20 مردادماه 1403
✳️برای ثبت نام در ایتا به این آیدی پیام دهید:@hadiajami
مدرسه مجازی فقه تربیتی وابسته به مؤسسه اشراق و عرفان
🔹www.eshragh-erfan.com
🔹@feqhe_tarbiati
برای ثبت در مدرسه تابستانه فقه تربیتی فرم را پرکنید و در ایتا برای این آیدی @hadiajami ارسال کنید:
نام و نام خانوادگی: ....
کد ملی: .....
سال تولد: ....
شماره تماس: .....
تحصیلات: .....
موسسه معرف: ....
شغل:....
شهر محل سکونت: ...
نحوه آشنایی شما با دوره: ....
مدرسه مجازی فقه تربیتی
برای ثبت در مدرسه تابستانه فقه تربیتی فرم را پرکنید و در ایتا برای این آیدی @hadiajami ارسال کنید:
💢لطفا مشخصات را کامل بفرستید
💢زمان جلسات برای حضور مجازی یا محل حضور در موسسه امام رضا ع در قم اعلام میگردد
💢شرایط دریافت گواهی :
🔸شرکت در تمامی جلسات. داشتن حداقل سطح ۳ برای طلاب (ولو بدون پایان نامه) و دکترای برای غیر طلاب.
💢عزیزانی که این شرایط راهم ندارند هیچ مانعی برای حضور ایشان در جلسات نیست. فقط گواهی داده نمیشود. لذا نیازی به ارسال مشخصات نیست.
🌹قدوم علمی همه بر دیدگان
💢مدرسه تابستانه: فقه تربیتی و روشهای تربیت
🔸مدرسه مجازی موسسه اشراق و عرفان و مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا (ع)، فصل چهارم مدارس فقه تربیتی را برگزار میکنند.
✅ویژه طلاب سطح 3 و 4، اساتید و پژوهشگران عرصه تربیت (دکتری مرتبط)
🗓تاریخ برگزاری دوره: شنبه 20 مردادماه تا سهشنبه 23 مردادماه 1403
⏰ساعت برگزاری: 8 تا 11:30 (هرروز دو جلسه)
💻به صورت حضوری (در قم موسسه امام رضا ع) و مجازی
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_تربیتی
#دوره_آموزشی
♨️مهلت ثبتنام: 14تا 20 مردادماه 1403
✳️برای ثبت نام در ایتا به این آیدی پیام دهید:@hadiajami
مدرسه مجازی فقه تربیتی وابسته به مؤسسه اشراق و عرفان
🔹www.eshragh-erfan.com
🔹@feqhe_tarbiati
💢جلسه یکم
از سلسله جلسات مدرسه تابستانه: فقه تربیتی و روشهای تربیت
🔸کرسی ترویجی: فقه تربیتی در ترازو؛ ارزیابی نقدها
🎙ارایه دهنده: حجت الاسلام دکتر سید نقی موسوی
🔍 ناقد محترم: حجت الاسلام استاد مجتبی الهی خراسانی
✅ویژه طلاب سطح 3 و 4، اساتید و پژوهشگران عرصه تربیت (دکتری مرتبط)
🗓تاریخ برگزاری: شنبه 20 مردادماه 1403
⏰ساعت برگزاری: 8 تا 9:30
🏢مکان برگزاری حضوری ویژه برادران:
قم، میدان سعیدی، خیابان هفت تیر، کوچه ۱۲، تقاطع اول، موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا علیه السلام
👇👇👇👇👇
--مقاله فقه تربیتی در ترازو 4.pdf
632.9K
📚متن
کرسی ترویجی: فقه تربیتی در ترازو؛ ارزیابی نقدها
🎙ارایه دهنده: حجت الاسلام دکتر سید نقی موسوی
🔍 ناقد محترم: حجت الاسلام استاد مجتبی الهی خراسانی
🔖مقاله:
فقه تربیتی در ترازو؛ ارزیابی نقدها
سیدنقی موسوی
چکیده:
مطالعه، پایش و ارزیابی ایدههای تازه ضروری است و «فقه تربیتی» با هویتی میانرشتهای و به عنوان شاخهای از علم فقه و قلمروی جدید در «تربیتپژوهی» مراحل رشد و تکامل خود را طی میکند و لازم است مورد نقد و نظر قرار گیرد. نوشتار حاضر تلاش کرده تا مجموعه اشکالات و نقدهای وارد بر فقه تربیتی را گردآوری، صورتبندی و ارزیابی نماید. برای این منظور مجموعه اشکالات (روبنایی) ناظر به فقه تربیتی در سه محور کلان طبقهبندی شد که عبارتاند از: 1. بیفایده بودن «فقه تربیتی»؛ 2. آسیبزا بودن «فقه تربیتی»؛ 3. عدم اولویت «فقه تربیتی». در ادامه، مولف تلاش کرده تا ابتدا تقریرهای گوناگونی در هر محور ارائه نموده و سپس به ارزیابی و پاسخ به آنها بپردازد. در پایان نیز از منظر «آسیبشناسی» و «آیندهشناسی» نکاتی ارائه شده است.
واژگان کلیدی:
تربیت اسلامی، فلسفه فقه تربیتی، تجویزات تربیتی، اجتهاد تربیتی.
🗓تاریخ برگزاری: شنبه 20 مردادماه 1403
⏰ساعت برگزاری: 8 تا 9:30
🔹www.eshragh-erfan.com
🔹@feqhe_tarbiati
کرسی ترویجی فقه تربیتی در ترازوها.mp3
31.38M
🎙صوت جلسه یکم
از سلسله جلسات مدرسه تابستانه: فقه تربیتی و روشهای تربیت
🔸کرسی ترویجی: فقه تربیتی در ترازو؛ ارزیابی نقدها
🎙ارایه دهنده: حجت الاسلام دکتر سید نقی موسوی
🔍 ناقد محترم: حجت الاسلام استاد مجتبی الهی خراسانی
🔹@feqhe_tarbiati
💢جلسه دوم
از سلسله جلسات مدرسه تابستانه: فقه تربیتی و روشهای تربیت
🔸نشست: منطق استنباط حکم روشهای تعلیم و تربیت
🎙ارایه دهنده: ححجت الاسلام دکتر ستار همتی
✅ویژه طلاب سطح 3 و 4، اساتید و پژوهشگران عرصه تربیت (دکتری مرتبط)
🗓تاریخ برگزاری: شنبه 20 مردادماه 1403
⏰ساعت برگزاری: 10 تا 11:30
🏢مکان برگزاری حضوری ویژه برادران:
قم، میدان سعیدی، خیابان هفت تیر، کوچه ۱۲، تقاطع اول، موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا علیه السلام
نشان:👇
https://nshn.ir/7bs446NxQtj9
_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_ـ_
#فقه_تربیتی
#دوره_آموزشی
💻لینک حضوری برخط در جلسه:
https://www.skyroom.online/ch/hawzahemamreza/pjohsh
✳️ پیشنهاد و نکات را در ایتا به این آیدی پیام دهید:@hadiajami
مدرسه مجازی فقه تربیتی وابسته به مؤسسه اشراق و عرفان و مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا (ع)
👇👇👇👇👇
کلاس دوم منطق استنباط حکم روش های تربیت.mp3
30.93M
🎙صوت جلسه دوم
از سلسله جلسات مدرسه تابستانه: فقه تربیتی و روشهای تربیت
🔸نشست: منطق استنباط حکم روشهای تعلیم و تربیت
🎙ارایه دهنده: ححجت الاسلام دکتر ستار همتی
✅ویژه طلاب سطح 3 و 4، اساتید و پژوهشگران عرصه تربیت (دکتری مرتبط)
🗓تاریخ برگزاری: شنبه 20 مردادماه 1403
⏰ساعت برگزاری: 10 تا 11:30
🏢مکان برگزاری حضوری ویژه برادران:
قم، میدان سعیدی، خیابان هفت تیر، کوچه ۱۲، تقاطع اول، موسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا علیه السلام
🔹@feqhe_tarbiati
منطق استنباط حکم روشهای تعلیم و تربیت.pdf
6.15M
📚متن جلسه دوم
از سلسله جلسات مدرسه تابستانه: فقه تربیتی و روشهای تربیت
🔸نشست: منطق استنباط حکم روشهای تعلیم و تربیت
ارایه دهنده: حجت الاسلام دکتر ستار همتی
🔹@feqhe_tarbiati
💢ثبت نام تمام شده است‼️
برای شرکت در جلسات و استفاده از محتوا نیازی با ثبت نام نیست.
♨️ثبت نام تنها برای ارایه گواهی بود. البته به شرط حاضر شدن در تمامی جلسات.
مفتخریم به انجام وظیفه علمی به همراهانمان... با ما در تنها مدرسه مجازی فقه تربیتی همراه باشید👇👇
@feqhe_tarbiati
💢جلسه سوم و چهارم
از سلسله جلسات مدرسه تابستانه: فقه تربیتی و روشهای تربیت
🔸نشست: الگوی برداشت تربیتی از روایات
🎙ارایه دهنده: حجت الاسلام دکتر مولودی
🔸نشست: بررسی نظامند روش تربیتی تشویق و تنبیه
🎙ارایه دهنده: حجت الاسلام دکتر احمد شهامت
✅ویژه طلاب سطح 3 و 4، اساتید و پژوهشگران عرصه تربیت (دکتری مرتبط)
🗓تاریخ برگزاری: یکشنبه 21 مردادماه 1403
مدرسه مجازی فقه تربیتی وابسته به مؤسسه اشراق و عرفان و مؤسسه آموزش عالی حوزوی امام رضا (ع)
👇👇👇👇
110.pdf
209.3K
📚متن جلسه سوم
استاد: حجت الاسلام دکتر شهامت
🔸نشست: بررسی نظامند روش تربیتی تشویق و تنبیه
🔹@feqhe_tarbiati