مقام والاى آل محمّد(علیه السلام) امام(علیه السلام) در این بخش از خطبه توصیفى از آل پیامبر و امامان اهل بیت مى کند و در عباراتى کوتاه و بسیار پرمعنا، موقعیّت آنان را بعد از پیامبر روشن مى سازد و با هشت جمله پى در پى، در واقع آنچه را در حدیث ثقلین و حدیث سفینه نوح و حدیث نجوم آمده است توضیح مى دهد.(۱) در شش جمله اوّل مى فرماید: «آنها محلّ اسرار خدایند و پناهگاه فرمان او و ظرف علم او و مرجع احکامش و جایگاه حفظ کتابهاى آسمانى او هستند و کوه هاى استوار دینند» (هُمْ مَوْضِعُ سِرِّهِ، وَ لَجَاُ(۲) اَمْرِهِ، وَ عَیْبَةُ(۳) عِلْمِهِ، وَ مَوْئِلُ(۴) حُکْمِهِ، وَ کُهُوفُ(۵)کُتُبِهِ، وَ جِبالُ دینِهِ).(۶) گرچه بعضى از دانشمندان قسمتى از این جمله ها را مرادف و شبیه هم دانسته اند، ولى حق این است که هر کدام اشاره به نکته اى دارد.
در جمله اوّل این حقیقت بازگو شده است که اسرار الهى نزد آنهاست بدیهى است کسى که مى خواهد رهبرى دین الهى را به عهده داشته باشد باید از تمام اسرار آن باخبر باشد; چرا که بدون آن پیش بینیهاى صحیح را در امر هدایت و تدبیر و نظم امور آنان، نمى تواند بر عهده بگیرد، به خصوص این که رهبرى آنها مربوط به زمان خاصّى نبوده است و به تمام تاریخ بشریّت نظر داشته است (در بحث علم غیب پیامبر و پیشوایان معصوم نیز گفته ایم که بخشى از علم غیب، اساس رهبرى آنان را تشکیل مى دهد و بدون آن، امر رهبرى ناقص خواهد بود).(۷) در جمله دوّم نشان داده شده که آنها پناهگاه امر الهى هستند.
آیا منظور از امر در این جا تنها اوامر تشریعى است یا اوامر تکوینى را نیز شامل مى شود; ظاهر جمله هاى قبل و بعد نشان مى دهد که این جمله نظر به فرمانهاى تشریعى خداوند دارد که مردم در کسب این اوامر و اطاعت از آنها باید به پیشوایان معصوم از اهل بیت پیامبر پناه ببرند.
جمله سوّم، آنها را صندوقچه علوم الهى مى شمارد; نه تنها اسرار و نه تنها اوامر، بلکه تمام علومى که براى هدایت انسانها لازم و ضرورى است و یا به نحوى در آن دخالت دارد، در این صندوقچه ها نهفته شده است! و در جمله چهارم، آنها مرجع احکام الهى شمرده شده اند که مردم در اختلافاتشان ـ چه از نظر فکرى و چه از نظر قضایى ـ باید به آنها مراجعه کنند تا رفع اختلاف و حلّ مشکل شود و اگر «موئل حِکَمِه» (حِکَم بر وزن اِرَم جمع حکمت است) خوانده شود، تفاوت آن با جمله هاى قبل روشنتر خواهد شد چرا که در این جا سخن از فلسفه ها و حکمتهاى احکام الهى است که بخشى از علوم پیامبر و پیشوایان معصوم را تشکیل مى دهد.
امّا جمله «وَ کُهُوف کُتُبِهِ» بیانگر این حقیقت است که محتواى همه کتب الهى نزد آنان است.
این شبیه چیزى است که از على(علیه السلام) نقل شده که مى فرمود: «اَما وَاللهِ لَوْ ثُنِیَّتْ لى وَسادَة فَجَلَسْتُ عَلَیْها لاَفْتَیْتُ اَهْلَ التَوْریة بِتَوْراتِهِمْ...
وَ اَفْتَیْتُ اَهْلَ الاِنْجیلِ بِاِنْجیلِهمْ...
وَ اَفْتَیْتُ اَهْلَ الْقرآنِ بِقرآنِهِمْ...; به خدا سوگند اگر مسندى براى من آماده شود و بر آن بنشینم براى پیروان تورات به توراتشان فتوا مى دهم و...
براى پیروان انجیل به انجیلشان و براى اهل قرآن به قرآنشان...».(۸) در جمله ششم، آنها را کوه هاى استوار دین معرفى کرده که ظاهراً اشاره به چیزى است که در آیات متعدّدى از قرآن مجید درباره کوه ها و نقش آن در حفظ آرامش زمین و نزول برکات، بر آن آمده است.
در آیه ۱۵ از سوره نحل مى خوانیم: «وَاَلْقى فِى الاَرْضِ رَواسِىَ اَنْ تَمْیدَ بِکُمْ وَ اَنْهاراً وَ سُبُلا لَعَلَّکُمْ تَهْتَدُون; در زمین کوه هاى ثابت و محکمى افکند تا لرزش آن را نسبت به شما بگیرد و نهرها و راه هایى ایجاد کرد تا هدایت شوید».
در حقیقت، کوه ها ـ همچنان که در تفسیر این آیه و آیات مشابه آن آمده است ـ از یکسو فشارهایى را که از درون و از بیرون بر زمین وارد مى شود خنثى مى کنند و از سوى دیگر، منبع بزرگى براى نهرها و چشمه هاى آب هستند و از سوى سوّم کانونى براى انواع معادن گرانبها.
امامان معصوم نیز مایه آرامش افکار و سیراب شدن دلها و نشر ذخایر گرانبها در میان امّتند.(۹) به دنبال این شش توصیف زیبا و پر معنا دو جمله دیگر اضافه مى فرماید و مى گوید: «به وسیله آنان (امامان اهل بیت) قامت دین را راست نمود و لرزش و تزلزل و وحشتِ آن را از میان برد» (بِهِمْ اَقامَ انْحِناءَ ظَهْرِهِ، وَ اَذْهَبَ ارْتِعادَ(۱۰) فَرائِصِهِ(۱۱)).
«انحناء ظهر; خمیده شدن پشت» کنایه لطیفى از فشار مشکلاتى است که از سوى دشمنان دانا و دوستان نادان بر دین وارد مى شود و به وسیله این بزرگواران، این فشارها خنثى مى گردد و قامت دین راست مى شود.
«ارتعاد فرائص; لرزش آن قسمت از بدن که روى قلب را پوشانیده» کنایه لطیف دیگرى از اضطراب و وحشتى است که از سوى مکاتب الحادى و انحرافات دینى و اعتقادى بر مؤمنان وارد مى گردد که به وسیله ائمه هدى خنثى مى شود و آرامش خویش را باز مى یابد.
نکته ها ۱ـ آل پیامبر پناه امّت اسلامى آنچه در جمله هاى حساب شده بالا آمده است هرگز مبالغه نیست; حقایقى است که تاریخ زندگى امامان معصوم مخصوصاً عصر امیرمؤمنان و امام باقر و امام صادق و امام على بن موسى الرضا(علیهم السلام) گواه بر آن است که چگونه این بزرگواران در مقابل مکتبهاى التقاطى که بر اثر گسترش اسلام و ورود افکار انحرافى به حوزه مسلمین و نیز خرافات و اوهام و تفسیرهاى غلط و نادرست و تحریف غالیان و قاصران، مانند کوه ایستادند و اسلام خالص و ناب راحفظ کردند.
تاریخ مى گوید در برابر هیچ سؤالى از مسائل دین که از آنها مى شد، ناتوان نمى ماندند و به بهترین وجه پاسخ مى گفتند.
طوفانهاى عجیبى بعد از رحلت پیامبر اسلام(صلى الله علیه وآله) رخ داد و اگر این لنگرهاى عظیم الهى نبودند شدّت طوفان، کشتى اسلام راستین را غرق مى نمود.
در پاره اى از موارد با علوم و دانشهاى خود، با افشاگریها و تبیین حقایق اسلام و در پاره اى از موارد با خون پاک خود ـ آن گونه که امام حسین سالار شهیدان و یارانش در کربلا انجام دادند ـ از حوزه اسلام دفاع کردند.
اگر انحرافات اعتقادى و عقاید عجیب و غریبى را که در کتب ملل و نحل ذکر کرده اند، با معارف و عقایدى که امامان اهل بیت عرضه داشته اند ـ و نمونه آن همین «نهج البلاغه» و «صحیفه سجادیّه» با آن محتواى بسیار بالاست ـ و آنچه از روایات ائمه اهل بیت در کتابهایى مانند توحید صدوق و کتب مشابه آن آمده است مقایسه کنیم، حقیقت آنچه را در جمله هاى بالا در توصیف آنان آمده است در مى یابیم.
اینها همان چیزى است که در جاى دیگر نهج البلاغه در لابه لاى سخنان على(علیه السلام)با کمیل بن زیاد آمده است که مى فرماید: «اَللّهُمَّ بَلى لا تَخْلُو الاَرْضُ مِنْ قائِمِ للهِِ بِحُجَّة اِمّا ظاهِراً مَشْهُوراً اَوْ خائِفاً مَغْمُوراً لِئَلاّ تَبْطُلَ حُجَجُ اللهِ وَبَیِّناتُهُ...
یَحْفَظُ اللهُ بِهِمْ حُجَجَهُ وَبَیِّناتِهِ حَتّى یُودِعُوها نُظَرائَهُمْ وَ یَزْرَعُوها فى قُلُوبِ اَشْباهِهِمْ; آرى، هرگز روى زمین خالى نمى شود از کسى که به حجّت الهى قیام کند خواه ظاهر و آشکار باشد یا خائف و پنهان، تا دلایل الهى و نشانه هاى روشن او باطل نگردد...
خداوند به واسطه آنها حجّتها و دلایلش را حفظ مى کند تا به افرادى نظیر خود بسپارند و بذر آن را در قلوب افرادى شبیه خود بیفشانند».(۱۲) این همان حقیقتى است که پیامبر در روایت متواتر معروف به آن اشاره فرموده و توصیه کرده است که دست از دامان قرآن و اهل بیت برندارند تا هرگز گمراه نشوند و مفهوم آن این است که جدایى از هر یک از این دو، همراه با گمراهى است.(۱۳) ۲ـ آل پیامبر کیانند؟ از آنچه در بالا گفته شد به خوبى روشن مى شود که منظور از اهل بیت، امامان معصوم است; نه آن گونه که بعضى از مفسّران نهج البلاغه احتمال داده ند که اشاره به افرادى همچون حمزه و عبّاس و جعفر باشد که در عصر پیامبر(صلى الله علیه وآله) با فداکاریهاى خود اسلام را حفظ کردند; درست است که اینها خدمات پر قیمتى داشتند ولى محتواى جمله هاى هشتگانه بالا چیزى فراتر از این مسأله است; و جز بر امامان معصوم تطبیق نمى کند.
پاورقی :
۱. در اين احاديث معروف که در کتب و منابع اصلى شيعه و اهل سنّت نقل شده موقعيّت اهل بيت به روشنى بيان شده است. در حديث ثقلين، اهل بيت پيامبر بعد از قرآن مهم ترين وسيله هدايت و نجات شمرده شده اند که هرگز ميان آنان و قرآن جدايى نمى افتد و در حديث دوّم تشبيه به کشتى نوح که تنها مايه نجات از غرقاب به هنگام طوفان بود گرديده اند و در حديث سوّم به منزله ستارگان آسمان که مايه هدايت (در ظلمات برّ و بحر) مى باشد شمرده شده اند.
۲. «لجأ» و «ملجأ» به معناى پناهگاه است.
۳. «عيبة» به معناى صندوق يا چيزى است که اشيا را در آن پنهان مى کنند و در اصل از مادّه عيب گرفته شده و از آن جا که معمولا عيوب را کتمان مى کنند واژه مزبور به آن معنا که ذکر شد، آمده است.
۴. «مَؤئِل» از ماده «وأل» (بر وزن سهل) به معناى پناهگاه و محل نجات آمده است.
۵. «کهوف» جمع «کهف» به معناى غار است، ولى بعضى گفته اند کهف به معناى غار وسيع است و از آن جا که انسانها در بسيارى از اوقات به غارها پناه مى بردند مفهوم پناهگاه يا محل حفظ نيز در آن وجود دارد.
۶. توجّه داشته باشيد که در مرجع ضمير در اين شش جمله و همچنين در جمله بعد، در ميان شارحان نهج البلاغه گفتگوست بعضى معتقدند همه اينها به پيامبر اکرم(صلى الله عليه وآله) برمى گردد ولى قراين به خوبى نشان مى دهد که ضمير در شش جمله اوّل به خداوند برمى گردد (مخصوصاً با توجّه به جمله «و کهوف کتبه») و در جمله
اخير به دين بازگشت مى کند که توضيح آن خواهد آمد.
۷. تفسير پيام قرآن، ج ۷، ص ۲۵۴ و تفسير نمونه، ج ۲۵، ص ۱۴۲، ذيل آيه ۲۶ از سوره جن.
۸. بحارالانوار، ج ۱۰، ص ۱۱۸، ح ۱.
۹. به تفسير نمونه، ج ۱۱، ذيل آيه ۱۵ سوره نحل مراجعه شود.
۱۰. «ارتعاد» از ماده «رَعْدَة» به معناى لرزش است و از آن جا که صداى عظيم ابرها، ايجاد لرزش مى کند به آن رعد گفته اند و بنابراين، ارتعاد به معناى لرزيدن است.
۱۱. «فرائص» جمع «فريصة» به معناى قطعه گوشتى است که در کنار قلب قرار گرفته که هنگام وحشت به لرزه درمى آيد و لذا «ارتعاد الفرائص» کنايه از وحشت و اضطراب است و فرصت را نيز از اين جهت فرصت گويند که قطعه زمانى است مناسب انجام کار مطلوب. (مقاييس، مفردات راغب و لسان العرب)
۱۲. نهج البلاغه، کلمات قصار، حکمت ۱۴۷.
۱۳. به تفسير پيام قرآن، ج ۹ مراجعه شود.
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#صاحب_الزمان علیهالسلام
🎥 بلغ العلی به کمال تو
کشف الدجی به جمال تو
به تو و قشنگی خال تو
#صلوات هر دم و ساعتی...🌱
🎙 سیدحجت بحرالعلومی
🕌 حسینیه امینیها - قزوین
—— ⃟ ————————
🤲 #اللّٰهم_عجّل_لولیّک_الفرج
╭═══════๛- - - ┅┅╮
│📳 @Mabaheeth
│💌 @arame_janam
│📚 @ghararemotalee
╰๛- - - - -
📚📖 مطالعه
📼 جلسه سی و یکم ... ●━━━━━────── ⇆ ◁ㅤ❚❚ㅤ▷ㅤ ↻ 🎧 #با_هم_بشنویم | #بشنویم ♡ ㅤ ❍ㅤ
📼 جلسه سی و دوم ...
●━━━━━──────
⇆ ◁ㅤ❚❚ㅤ▷ㅤ ↻
🎧 #با_هم_بشنویم | #بشنویم
♡ ㅤ ❍ㅤ ⎙ㅤ ⌲
ˡᶦᵏᵉ ᶜᵒᵐᵐᵉⁿᵗ ˢᵃᵛᵉ ˢʰᵃʳᵉ
↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓↓
https://eitaa.com/ghararemotalee/10963
—— ⃟ ————————
🤲 #اللّٰهم_عجّل_لولیّک_الفرج
╭═══════๛- - - ┅┅╮
│📳 @Mabaheeth
│📚 @ghararemotalee
╰๛- - - - -
8163141671.mp3
12.35M
🔊 #آن_سوی_مرگ | ۳۲
•──•❃❀✿◇✿❀❃•──•
00:30 ◇ ماجرای سوم کتاب آن سوی مرگ (آقای دکتر)
* توصیفات زیبای دکتر از باغ بهشتی
* تفاوت فوت و وفات
* دیدار دکتر با دوستانش در برزخ
* رنگ لباس بهشتیان ؟!
* تفسیر رنگها در برزخ
* تناسب رنگ لباس بهشتیان با درجاتشان
* آیا نقص در خلقت نوزاد ظلم به اوست؟
* نفس همه کامل آفریده شده
* عدم وجود نقص در بین بهشتیان
* چگونگی دیدار اهل بیت در خواب
* برتری شناخت نفس بر شناخت بدن
* قدرت شگفتانگیز اراده نفس
* مجالست روحهای قوی با همدیگر
* حُسن و زیبایی چهرههای بهشتی
* در آغوش گرفتن، نماد اِبراز علاقه
* در عالم برزخ اِبرازی نیست، فقط حقیقت است
* نفس قوی، حافظ بدن
* بهشتیان چقدر با هم صمیمی هستند ؟
* عشق، باعث دوام زندگی برزخی.
📅 ۱۳۹۸/.../...
⏰ مدت زمان : ۲۹:۵۳
ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ
🧾دسترسی به فهرست جلسات :
https://eitaa.com/ghararemotalee/2494
╭═══════๛- - - ┅┅╮
│📳 @Mabaheeth
│📚 @ghararemotalee
╰๛- - - -
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
💗 #نماهنگ | برای طلوع خورشید
🎥 قرائت کامل زیارت آلیاسین به همراه بیانات و ذکر حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای مدظله العالی از فرازهای آن
✏️ رهبر انقلاب: یاد #امام_زمان علیهالسلام نشاندهندهی این است که خورشید طلوع خواهد کرد، روز خواهد آمد.
🎧 نسخه صوتی زیارت آل یاسین
🔗 سایت | آپارات
—— ⃟ ————————
🤲 #اللّٰهم_عجّل_لولیّک_الفرج
╭═══════๛- - - ┅┅╮
│📳 @Mabaheeth
│📚 @ghararemotalee
╰๛- - - - -
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🔰 پیام #امام_زمان عجل الله تعالی فرجه الشریف
🍀 جریان ملاقات امام زمان علیه السلام با یکی از علما به نقل از مرحوم آیت الله #مصباح_یزدی (رضوان الله تعالی علیه) و دستور حضرت به نشر معارف اهلبیت علیهم السلام به زبانهای مختلف
اللّٰهُمَ بٰارِکْ لِمولٰانٰا صاحِبَ الزَمان و ائمه المعصومین صلوات الله علیهم اجمعین
—— ⃟ ————————
🤲 اللّٰهم عجّل لولیّک الفرج
╭═══════๛- - - ┅┅╮
│📳 @Mabaheeth
│📚 @ghararemotalee
╰๛- - - - -
41.34M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📿 زیارت آل یاسین، ما رو به مقام #امام_زمان علیهالسلام میرسونه!
#حرف_خاص ۹۲ | #استاد_شجاعی
منبع: جلسه ۲۲ از مبحث شرح زیارت ال یاسین
@ostad_shojae | montazer.ir
—— ⃟ ————————
🤲 اللّٰهم عجّل لولیّک الفرج
╭═══════๛- - - ┅┅╮
│📳 @Mabaheeth
│📚 @ghararemotalee
╰๛- - - - -
حرف خاص .mp3
21.71M
📿 #زیارت_آل_یاسین، ما رو به مقام امام زمان علیهالسلام میرسونه!
🎙 #استاد_شجاعی
@ostad_shojae | montazer.ir
┅───────────
🤲 #اللّٰهم_عجّل_لولیّک_الفرج
╭═══════๛- - - ┅┅╮
│📳 @Mabaheeth
│📚 @ghararemotalee
╰๛- - - - -
🔊 صوت سخنرانی #حجت_الاسلام_راجی در دهه اول محرم ۱۴۴۶ قمری (۱۴۰۳ شمسی) را #بشنویم👇
@soada_ir
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
│ 📖 @feqh_ahkam
╰───────────
شب اول، محرم ۱۴۰۳،حجه الاسلام راجی.mp3
21.82M
🎙سخنرانی شب اول محرم
حجتالاسلام راجی
🗯 با موضوع #ویژگی_یزیدیان
[ جهـالـت ]
ـــــــــ ــــــــــ ــــــــــ ــــــــــ ــــــــــ ــــــــــ
🔸 چکیده مطالب این جلسه:
- کلاس آموزشی یزیدی شدن
- بنیامیه مردم را از یادگیری شرک باز داشت نه ایمان
- خواندن نماز جمعه در روز چهارشنبه توسط معاویه
- عدم تشخیص شتر نر و ماده بهواسطه مردم جاهل
- ذبح کدو رو به قبله پیش از خوردن آن
- دلیل فرار مسلمانان از جنگ احد
- شایعه خلیفهکشی امام علی علیهالسلام
- صلح خلیفه در مقابل جنگ اصحاب
- مرجفون عصر حاضر
- محاصره ایذه توسط نیروی دریایی سپاه
- فروش ۵۰ درصد دریای خزر
- خواب عالم برتر از هزار رکعت عبادت عابد
- ماجرای میوندار امام حسین علیهالسلام که یکشبه چپ کرد!
- پاسخ به شبهه محور مقاومت
- دلیل ترور شهید مطهری از زبان قاتل وی
- محبوبترین پست 🥚 اینستاگرام چیست؟
- فاضل تونی (ره) و مَهوش
- طواف با کفش 👟 فرد ایرانی
- حرفی احمقانه که برافراشتن هر پرچم قبل از امام زمان (عجل الله تعالی فرجه الشریف و علیه السلام) طاغوت است!
- روضه : جهل پیرمرد شامی و امام سجاد علیهالسلام | تنها گذاشتن مسلم بن عقیل علیه السلام
🕗 زمان: شنبه ۱۶ تیر ۱۴۰۳
@soada_ir
#دشمن_شناسی
#جهاد_تبیین
╭───
│ 📖 @feqh_ahkam
│📱 @Mabaheeth
│📚 @ghararemotalee
╰──────────
هدایت شده از فقه و احکام
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🧨 نقش فساد و فحشا در شکستن مقاومت!
🎥 حجتالاسلام راجی
➖ چرا سایت های مبتذل در اسرائیل فیلتر است؟
➖ منشأ فساد و فحشا در دنیا چه کسانی هستند؟! ...
╭───
│ 📖 @feqh_ahkam
╰──────────
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
❌ اگر بعد از مطالعات و دورههای مهدویت و فعالیت جهادی برای امام زمان علیهالسلام هنوز به غم نداشتن و ندیدن امام، مبتلا نشدیم؛ سربازان خطرناکی برای امام هستیم!
#کلیپ | #استاد_شجاعی
منبع : جلسه ۱۲۳ از مبحث شرح زیارت جامعه کبیره / جلسه ۴۹۶ از مبحث خانواده اسمانی
@ostad_shojae | montazer.ir
┅───────────
🤲 #اللّٰهم_عجّل_لولیّک_الفرج
╭═══════๛- - - ┅┅╮
│📳 @Mabaheeth
│📚 @ghararemotalee
╰๛- - - - -
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
📿 قلبی که در شبانهروز جوشش و نگرانی برای امامش نداره، و فقط مشغول رفع مشکلات شخصی خودشه، عابدترین آدم هم باشه؛ وجودش جهنّم و فسقه !
#استوری | #استاد_شجاعی
@ostad_shojae | montazer.ir
┅───────────
🤲 #اللّٰهم_عجّل_لولیّک_الفرج
╭────๛- - - - - ┅╮
│📱 @Mabaheeth
╰───────────
شب دوم، محرم ۱۴۰۳،حجه الاسلام راجی.MP3
15.77M
🎙سخنرانی شب دوم محرم
حجتالاسلام و المسلمین راجی
🗯 با موضوع #ویژگی_یزیدیان
[ وابستگی و دلبستگی به دنیا ]
ـــــــــ ــــــــــ ــــــــــ ــــــــــ ــــــــــ ــــــــــ
🔸 چکیده مطالب این جلسه:
- چه نوع معنویتی فرد را مقابل امام معصوم قرار میدهد؟
- دلبستگی به دنیا، ویژگی مشترک جبهه باطل در طول تاریخ
- دوست داشتن طولی در راستای توحید است.
- انواع وابستگی ها در سوره آلعمران
- #همسر انسان، عامل شقاوت یا سعادت مرد
- #فرزند، عامل امتحان انسان
- زبیر مشهورترین کسی که با فرزندش امتحان شد.
» جزء السابقون، دو بار هجرت، شرکت در تمام غزوات، جانباز، قیام به دفاع از امیرالمؤمنین علیهالسلام، شاهد بر وصیت و حاضر در تشییع حضرت زهرا سلام الله علیها
- ماجرای استاد اخلاقی که فتنه اولاد زمینش زد.
- آیت الله محمدی گیلانی ...
- نذر آیت الله جنتی برای دستگیری فرزندش
- معرفی کتاب ″ آقازاده ″
- زنی که برای النگوهایش در جنگ رسید نگرفت
- زنی که چهار فرزندش را داد تا اشک امام را نبیند
- اگر خدا لشکر نیاز داشته باشد کدام کشور در خط مقدم است؟
- حاج قاسم به چه دلیل در آخرین دیدار، فرزندانش را پس زد
- نامه حاج قاسم به دخترش ده سال پیش از شهادت
- مال دنیا، انسان را عاقبت به شر میکند
- شیطان از نردهها وارد خانه میشود
- چه کسی میتواند بگوید با قلبی آرام از دنیا میروم
- قاضیای که در خواست نصف شدن حقوق خود را داشت
🕗 زمان: یکشنبه ۱۷ تیر ۱۴۰۳
@soada_ir
╭───
│ 📖 @feqh_ahkam
│📱 @Mabaheeth
│📚 @ghararemotalee
╰──────────
هدایت شده از فقه و احکام
نامه فرمانده فقید نیروی قدس سپاه به دخترش فاطمه
📝 متن نامه
https://eitaa.com/feqh_ahkam/14629
📽 کلیپ نامه با ترجمه انگلیسی
https://eitaa.com/feqh_ahkam/14633
#سردار_دلها | #حاج_قاسم
#حاج_قاسم_سلیمانی
╭───
│ 📖 @feqh_ahkam
╰──────────
#صحیفه_سجادیه_جامعه | ۹۴
『 #دعای نود و چهار – در استخاره «بعد از بجای آوردن دو رکعت نماز»» 』
࿐ྀུ༅࿇༅════════
از امام باقر (علیهالسلام) است که فرمود: حضـرت علی بن الحسین (علیهماالسلام) هرگاه تصمیم به حج یا عمره یا آزاد کردن یا خرید غلام یا فروش آن میگرفت، وضو میساخت و دو رکعت نـماز استخاره به جای میآورد، و در آنها سوره رحمان و سوره حشـر را میخواند و پس از فراغت از نماز، صدبار از خداوند طلب خیر میکرد، و سپس سورۀ توحید و معوذتین را میخواند، و سپس میگفت:
اَللّٰهُمَّ إِنِّی قَدْ هَمَمْتُ بِأَمْرٍ قَدْ عَلِمْتَهُ، فَإِنْ کُنْتَ تَعْلَمُ أَنَّهُ خَیْرٌ لیٖ فیٖ دِینِی وَ دُنْیَایَ وَ آخِرَتِی فَاقْدِرْہُ لیٖ، وَ إِنْ کُنْتَ تَعْلَمُ أَنَّهُ شَـرٌّ لیٖ فیٖ دِینِی وَ دُنْیَایَ وَ آخِرَتِی، فَاصْـرِفْهُ عَنِّی، رَبِّ اعْزِمْ لیٖ عَلیٰ رُشْدِی وَ إِنْ کَرِهَتْ نَفْسِی ذٰلِكَ أَوْ أَحَبَّتْ، بِبِسْمِ اللّٰهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِیمِ، مٰا شَاءَ اللّٰهُ، لاٰ حَوْلَ وَ لاٰ قُوَّةَ إِلّٰا بِاللّٰهِ، حَسْبِیَ اللّٰهُ وَ نِعْمَ الْوَکِیلُ.
خداوندا، بر امری تصمیم دارم که تو آن را میدانی، پس اگر میدانی که آن برای من خیر است در دینم و دنیایم و آخرتم، آن را برایم مقدّر ساز، و اگر میدانی که آن شـرّ است، برای من در دینم و دنیا و آخرتم، آن را از من دور کن،
پروردگارا مرا بر آنچه رشد و کمال من است عازم گردان، گرچه ناپسند شمارد نفس من آن را، و یا بپسندد آن را، به حق بسم الله الرحمن الرحیم هر چه خدا خواهد، نیست نیرو و قوتی جز به خدا، کافی است مرا خداوند و او بهتـرین وکیل است.
سپس تصمیم خود را عملی میساخت.
┅───────────
🤲 اللّٰهم عجّل لولیّک الفرج
╭═══════๛- - - ┅┅╮
│📳 @Mabaheeth
│📚 @ghararemotalee
╰๛- - - - -