{زن و علم} ١/
آقاى ارناود کاذنو در کانون بحث و انتقاد دینی پرسید:
چرا اسلام زنها را از مردها ضعيف تر مى داند؟
پاسخ ما:
ما در جواب گفتيم: مگر شما ترديد داريد که زنها از نظر جسمى و قواى بدنى ضعيف تر از مردها هستند؟
گفت: کليت ندارد.
گفتم: ولى اگر به طور کلى نوع زنها را با مردها بسنجيم زن از جهت قواى جسمى ضعيفتر از مرد است.
گفت: قبول دارم ولى من در کتب اسلامى مطالعه کرده ام که اسلام معتقد است زن از نظر عقلى و روانى نيز ضعيف تر از مرد است.
گفتم: چون طبق وجدان خارجى اين چنين بوده است، اسلام از آن خبر داده است. مگر در جهان امروز که زنها دوش به دوش مردها مى خواهند فعاليت کنند صدى نود اختراعات و اکتشافات را مردها انجام نداده اند؟
گفت: چون در گذشته زنها آزادى نداشتند طبعا از رشد و ترقى فکرى عقب افتاده اند.
گفتم: آزادى از زنها در چه زمانى گرفته شد؟
ادامه دارد...
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #پاسخ_به_مشکلات_جوانان
#زن #علم
@Ghazayeroohemofid
غذای روح
{خلقت روح} (قسمت اول)✅ #عالم_ارواح : از احادیث و روایات استفاده می شود که خدای تعالی دو هزار سال
{خلقت روح}
(قسمت دوم) ✅ #عالم_ذر :
و سپس روح بشر را در بدنهائی که به کوچکی ذره ای است خدای تعالی قرار داده است و از این جهت است که وقتی در «عالم ذر» خدای تعالی خطاب به ذریه ی حضرت آدم فرمود که «الست بربکم» یعنی آیا من مربی شما نیستم ؟ آنها چون درسها را خوانده بودند و مربی را می شناختند همه با هم گفتند «بلی»، مانند معلمی که به شاگردانش بگوید: آیا من شما را تربیت نکرده ام و معلم شما نیستم که اگر برای دانش آموزان ناشناس باشد، نمی گویند «بلی» ولی اگر واقعا معلم آنها باشد، همه می گویند «بلی».
پس ارواح در بدایت عالم ذر که گفتند: «بلی» خدا را بوسیله خاندان عصمت علیهم السلام مربی و معلم خود می شناختند. لذا خدای تعالی می فرماید : «و اذ اخذ ربک من بنی آدم من ظهورهم ذریتهم و اشهدهم علی انفسهم الست بربکم قالوا بلی شهدنا ان تقولوا یوم القیامه انا کنا عن هذا غافلین» ( سوره اعراف آیه ۱۷۲ ) یعنی : و زمانی که پروردگارت از صلب و پشت فرزندان آدم ذریه ی آنها را گرفت و آنها را گواه بر وجود خودشان قرار داد (و فرمود): آیا من پروردگار شما نیستم؟ گفتند:چرا، شهادت می دهیم. مبادا روز قیامت بگوئید ما از این میثاق غافل بودیم .
بنابراین روح بشر را وقتی خدای تعالی شاهد بر تعالیمی که از خاندان عصمت علیهم السلام در عالم ارواح گرفته، قرار داد و همه ی علوم و معارف حقیقی را به او یاد داد و در «عالم ذر» آنها میثاق بستند تا خدا شناس باشند؛ روح با این علوم آنقدر عظمت پیدا کرد که خدای تعالی آن را به خود نسبت می دهد و می فرماید : «فاذا سویته و نفخت فیه من روحی» ( سوره ص آیه ۷۲ ) خدای تعالی روح بشر را از همه ی موجوداتی که خلق کرده بود پر ارزش تر و گرامی تر قرار داد و در عرش در مدتی که تحت تعلیمات خاندان عصمت علیهم السلام بودند زندگی می کردند چون خاندان عصمت علیهم السلام محل زندگیشان در عرش بود که در «زیارت جامعه» می فرماید : «خلقکم الله انوارا فجعلکم بعرشه محدقین».
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
@Ghazayeroohemofid
غذای روح
{زن و علم} ١/ آقاى ارناود کاذنو در کانون بحث و انتقاد دینی پرسید: چرا اسلام زنها را از مردها ضعيف
{زن و علم} ٢/
ادامه مطلب...
گفت: من نمى دانم ولى مسلم قبل از ظهور اسلام اين آزادى از آنها گرفته شده بود و در زمان اسلام زنها از آن بدبختى نجات يافتند ولى در عين حال اسلام هم آن آزادى را به آنها نداد که همدوش مردها در علم و دانش قدم بردارند.
گفتم:
اولا:
اگر اسلام فرموده زنها از نظر عقل و روحيات ضعيف تر از مردانند وضع فعلى آنها را پس از سلب آزادى و رکود فکر آنها به هر وسيله اى که شده خبر داده و به ذات و خلقت آنها کارى نداشته است.
و ثانيا:
چگونه اسلام زنها را در تحصيل علم و دانش آزاد نگذاشته و حال آنکه اولين دخترى که در خانه ى خود حضرت "پيامبر اکرم" (صلى الله عليه و آله) تربيت شده يعنى حضرت "فاطمه ى زهرا" (سلام الله عليها) دانشمندترين زنهاى جهان است.
دختر حضرت "على بن ابيطالب" (عليه السلام) زن شماره ى دوم اسلام حضرت "زينب" (سلام الله عليها) دومين زنى است که حتى در بين مردها کسى مانند او در شهامت و شجاعت و علم و دانش بعد از پيشوايان اسلام يافت نمى شود.
اسلام علاوه بر آنکه مانع از تحصيل علم زنها نشده بلکه آنها را فوق العاده به علم و دانش تشويق هم کرده و اين دو نمونه دختر دانشمند را به عنوان الگو و پيشوا، يکى از جانب حضرت "پيامبر اسلام" (صلى الله عليه و آله) و ديگرى از طرف خليفه ى اول پيغمبر اسلام حضرت "على بن ابيطالب" (عليه السلام) در رأس تربيت زنها قرار داده است.
ادامه دارد...
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #پاسخ_به_مشکلات_جوانان
#زن #علم
@Ghazayeroohemofid
{آيا ملازمهاى بين تقوى و رسيدن به كمالات روحى وجود دارد؟}
خداى تعالى به مؤمنين خطاب مىكند كه «يا أَيُّهَا الَّذِينَ آمَنُوا اتَّقُوا اللّهَ»
اى مؤمنين تقوى داشته باشيد. تقوى خيلى مهم است تقوى مسئلهاى است كه براى همه مردم بايد باشد. تقوى به كمالات روحى كارى ندارد. شما كمالات روحى داشته باشيد و نداشته باشيد بايد تقوى داشته باشيد.
تقوى يعنى انسان خودش را از گناه كردن نگه دارد و واجبات اسلامى را انجام بدهد حالا چه قلبت بخواهد يا نخواهد، بخواهى يا نخواهى بايد نماز بخوانى، روزه را بخواهى يا نخواهى بايد بگيرى، مگر مىشود انسان نماز را نخواسته باشد بخواند؟ بله بعضى تنبلاند و نمىخواهند كه نماز بخوانند ولى بايد بخوانند و به خودشان تحميل مىكنند كه نماز بخوانند و اين نماز خواندن تحميلى است ولى بعضى روى عشق نماز مىخوانند. بعضىها در نماز دائمون هستند، خوشا آنان كه دائم در نمازند. هميشه با توجه به خدا هستند. بعضى عباداتشان روى عشق و محبت است، واقعا عشق به خدا دارند و عبادت مىكنند.
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #پاسخ_به_سوالات_تقوا_اعتصام
#تقوا #کمالات_روحی
@Ghazayeroohemofid
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
عنوان کلیپ: الطاف پروردگار به زوار #امام_رضا (علیه السلام)
حضرت آیت الله سید حسن ابطحی (رحمة الله علیه)
تاریخ: ١١ ذی القعده ١۴١۶
مدت: ٢:١٩ دقیقه
@Ghazayeroohemofid
{میلاد مسعود حضرت علی بن موسی الرضا (علیه آلاف التحیة و الثناء) را به همه مسلمانان جهان تبریک عرض می کنیم}
لطفا درباره روایت من لم يشكر المخلوق لم يشكر الخالق" توضيح دهيد.
پاسخ ما:
معنى اين كلام كه از حضرت رضا (عليه السلام) نقل شده اين است: كسى كه مخلوق را شكر نكند و براى كار خوبى كه براى او كرده اند تشكّر نكند و اظهار محبّت نكند، اين شخص شاكر خدا هم نيست.
علّتش اين است كه ممكن است كسى دائما سرش را به سجده بگذارد و خدا را شكر كند امّا خوبيهاى مردم را نديده بگيرد، اينكه مى گويند كسى كه مخلوق را شكر نكند خدا را هم شكر نكرده، منظور اين است كه روحيه اش اين باشد كه انسان فكر كند همه ى مردم بايد خدمتگزار او باشند، او بايد آقاى مردم باشد و هر كسى هر كارى كه برايش كرده وظيفه اش را انجام داده پس ديگر مسأله اى نيست
اما خدای تعالی از مومنین بخصوص افرادی که می خواهند به کمال برسند و ترقی روحی بکنند خواسته که اگر افرادی به آنها محبت کردند، به اندازه توانشان محبتهای آنها را جبران کنند. به طور کلی هرکس هر محبتی به انسان کرد، باید انسان در مقابلش بیشتر از او محبت و تشکر کند و اظهار محبت نماید، چون هیچ چیز جبران محبت را نمی کند جز محبت.
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #سیر_الی_الله ج ۴
#امام_رضا #محبت #شکر
@Ghazayeroohemofid
{خدمت حضرت بقیة الله در کوچه تاریک}
روزى در سنين جوانى من به مرحوم حاج ملاآقاجان عرض كردم چرا امام زمان (عليه السّلام) را نمى بينم فرمودند هنوز سن تو كم است.
گفتم: اگر به لياقت ما باشد هيچكس حتی سلمان هم لياقت تشرف به خدمت آن حضرت را ندارد و اگر به لطف او باشد حتی مى توانند به سنگى هم اين ارزش را عنايت بفرمايند.
از اين جمله من خيلى خوشش آمد و گفت: درست است، شما فردا شب در حرم مطهر حضرت رضا (عليه السّلام) موقع مغرب آماده باش فرجى برايت خواهد شد. من آن شب را در حرم بودم، حال خوشى داشتم ولى چون گمان مى كردم كه شايد خدمت امام زمان (عليه السّلام) برسم و موفق نشدم، متأثر بودم تا آنكه براى خوردن غذا به منزل مى رفتم در بين راه از كوچه تاريكى مى گذشتم، سيدى را كه در آن تاريكى تمام مشخصات لباس و حتی سبزى عمّامه اش ظاهر بود از دور مى ديدم كه مى آيد وقتى نزديك من آمد او ابتداء به من سلام كرد من جواب دادم و از اين برخورد فوق العاده در فكر فرو رفتم، كه آيا اين آقا با اين خصوصيات كه بود؟ با همين شك و ترديد به مسافرخانه برگشتم، به مجردى كه مرحوم حاج ملاآقاجان چشمش به من افتاد و من هنوز ننشسته بودم و سخن نگفته بودم، ديدم اين اشعار را مى خواند:
گوهر مخزن اسرار همان است كه بود
حقه مهربدان مهر نشان است كه بود
تـا آخـر غـزل... .
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #ملاقات_با_امام_زمان علیه السلام
@Ghazayeroohemofid