{خوشفکری}
بعضی از جوانهای خوش استعداد و خوش فکر که یاد ائمّه اطهار علیهم السّلام هستند سؤال میکنند چرا ائمّه اطهار علیهم السّلام اختراعاتی مثل اختراعات و اکتشافات روز نداشتند و ما را به آنها راهنمایی نکردند؟
این کلام عیناً مثل کلامی است که یک بچّه بیاید و بگوید چرا پدرم نمیآید با اسباب بازی من بازی کند؟ چرا برای من اسباب بازی درست نمیکند؟ اگر چه بعضی از پدرها فکرشان با قدشان بزرگ نشده! مثل پدری که فوتبال نگاه میکند و نماز صبحاش قضا میشود، تو دیگر بچّه نیستی تو به خلقتت نگاه کن به ملائکه باید بگویی چه بکنند و چه نکنند. ملائکه خدمتگزار تو هستند. تو به ملائکه دستور بده نه به عکسهای در تلویزیون و استادیوم. آیا ما مثل بچّهها نیستیم، که میگویند: چرا پدر من نمیآید با من بازی کند؟
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #مثال_های_حکمت_آمیز
#ائمه_اطهار
🆔 @Ghazayeroohemofid
#پاسخ_استاد
✳️ پرسش:
بهترين چيز براي يك جوان مسلمان چيست ؟
باتشكر
✅ پاسخ:
بسمه تعالي. سلام عليكم،
بهترين چيز براي يك جوان مسلمان اين است كه:
👈 خدا را از خود راضي كند
👈 و صفات رذيله اي در وجودش نباشد
👈 و هرچه دارد و هر چه مي خواهد براي خدا باشد.
والسلام
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
🆔 @Ghazayeroohemofid
{معنای این جمله زیارت جامعهکبیره «میراث النبوة عندکم» چیست؟
آیا صفات و خصوصیات ائمّه علیهم السّلام از انبیاء منشاء گرفته و این میراث نبوّت چیست؟}
گاه منظور از مواریث چیزهای ظاهری است از قبیل عصای حضرت موسی علیهالسّلام، صُحف حضرت آدم علیهالسّلام، انجیل حضرت عیسی علیهالسّلام، تورات حضرت موسی علیهالسّلام، که مواریث انبیاء اینها هستند و الان نزد حضرت امام زمان علیهالسّلام جمع شده است.
امّا از نظر باطن که در روایات هم هست، انبیاء بیشترین چیزی که به ارث گذاشتهاند، علوم و معارف و حقایق و حکمت است که اینها هر چه بود در نزد ائمّهاطهار علیهم السّلام جمع شده است. خلاصه آنچه خوبان همه دارند (درباره حضرت ولی عصر علیهالسّلام باید بگوییم) تو تنها داری.
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #پاسخ_به_سوالات_امامت
#امام_زمان
🆔 @Ghazayeroohemofid
{در عید نهم ربیع تا سه روز خوشحالی کنید}
همانطور كه روز عاشورا خنديدن بد است، روز نهم ربيع هم گريه كردن بد است.
يك وقتي خداي نكرده بد اخلاقي نكنيد، يك كاري بكنيد كه متبسم باشيد، خوشحال باشيد، شيطان در این ایام به سراغتان مي آيد، ممکن است كاري بكند كه شما ناراحت بشوید و عصبانيتان كند، اما شما به او اعتنا نکنید.
این را بدانید که در این عید بزرگ تا سه روز حق بدحالي نداريد.
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
#سخن_روز
#عید #برائت
🆔 @Ghazayeroohemofid
{سید و آقای همه عوالم وجود}
حضرت بقية اللّه روحى فداه سيّد و بزرگ تمام عوالم جهان هستى است، امروز خداى تعالى كسى را برتر و بزرگتر و با عظمت تر از حضرت بقيّه اللّه ارواحنافداه روى كره ى زمين خلق نكرده است.
⬅️ كسى كه او را دوست داشته باشد، خدا را دوست داشته؛
⬅️ و كسى كه او را دشمن داشته باشد، خدا را دشمن داشته؛
⬅️ و كسى كه او را بشناسد خدا را شناخته؛
⬅️ و كسى كه او را عزيز بدارد خدا را عزيز داشته است.
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #ملاقات_با_امام_زمان علیه السلام
🆔 @Ghazayeroohemofid
{آیا حضرت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله قبل از بعثت عبادت خاصّی میکردهاند و آیا این عبادت حول محور عبادت پیامبران گذشته بوده؟
چرا ایشان دو ساعت کوهپیمائی میکردند تا به غار حراء برسند و در آنجا عبادت کنند؟}
قبل از این که حضرت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله به دنیا بیایند روح مقدّسشان نبی بود. نبی به این معنا است که احکام اسلام به دستشان رسیده بوده. بنابراین کسی که برنامه کاملی به دستش رسیده به برنامه ناقص دیگران عمل نمیکند، لذا معتقدیم اعمال شخصی حضرت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله طبق دستور اعمال دین خودش بوده، لذا در غار حراء میرفت و احکام را انجام میدادند. در غار حراء انسان نمیتواند طور دیگری جز به سوی کعبه باشد، امّا برای این که اختلاف ایجاد نشود تا چهل سالگی بین مردم اظهار نمیکردند ولی وقتی مبعوث شدند اعلام رسالت کردند و لذا از نظر ظاهر با مردم هماهنگ بودند.
و از نظر غیر ظاهر، شاید پیامبر اسلام صلی الله علیه و آله به این دلیل برای عبادت به غار حراء میرفتند چون ایشان خواستهاند به ما یاد بدهند چگونه عبادت کنیم، یعنی در جایی ساکت که حواسمان وسط نماز پرت نشود، نه مثل ما که وسط نماز به بچهمان میگوئیم: الله اکبر یعنی نکن و حواسمان پرت است.
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #پاسخ_به_سوالات_نبوت
🆔 @Ghazayeroohemofid
{چرا حضرت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله پدر و مادرشان را در کودکی از دست دادند؟}
علت این که حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله از نظر ظاهر پدر و مادر خود را در خردسالی از دست دادند میتواند این باشد که پدر و مادر ولایتی بر فرزند خود دارند و از نظر ظاهر هم نباید کسی بر حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله ولایت داشته باشد چون اگر غیر از فرمان پدر یا مادر عملی را انجام دهند طبعاً دیگران هم از ایشان پیروی میکنند و اگر بخواهیم استثناء قائل شویم باز درست نیست چون ایشان الگو هستند و این قانون اسلامی که مهم است، از بین میرود
و ضمناً حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله در این دنیا کار مهمی داشتند، (البتّه در مقایسه با احترام پدر و مادر که کاری جزئی بود) بنابر این خدا این طور اراده فرمود که پدر و مادر این بزرگوار از دنیا بروند تا کسی بر حضرت رسول اکرم صلی الله علیه و آله ولایتی نداشته باشد.
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #پاسخ_به_سوالات_نبوت
#رسول_اكرم صلی الله علیه و آله
🆔 @Ghazayeroohemofid
{آیا الهاماتی که در شرح روایات و آیات به انسان میشود بر حضرت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نازل شده است یا خیر؟ توضیح بفرمائید.}
فرق ما با فلاسفه این است که در شناخت حقایق میگوئیم قرآن، روایات و برای شرح اینها از الهامات استفاده میکنیم،
امّا یک وقت فکر نکنید این منبع حکمتی که در قلب انسان به وجود آمده چیزهایی است که بر حضرت پیامبر اکرم صلی الله علیه و آله نازل نشده است، اگر این چنین باشد وسوسه است نه الهام. ممکن است چیزی به زبان شما آید، یعنی به مجرد این که گفتید به ذهن من آمد نماز شب یازده رکعت نیست دو رکعت است، مال شیطان است.
امّا اگر در الهاماتتان گفتید نماز شب این خوبی و فواید را دارد، جزء الهامات و حکمت است. اگر در الهام به شما گفتند استقامت در راه کمالات لازم نیست، هر چه ضعیفتر و ترسوتر باشید بهتر است یا گوشهگیری کنید وسوسه است الهام نیست.
لذا دریچه قلب انسان باز است هر چه به قلبتان وارد شد، توجه بکنید، یک طرف مَلِک ایستاده و یک طرف هم شیطان. تو در این وسط باید راهت را انتخاب کنی «الَّذِینَ یسْتَمِعُونَ القَوْلَ فَیتَّبِعُونَ أَحْسَنَهُ أُولئِک الَّذِینَ هَداهُمُ الله وَأُولئِک هُمْ أُولُوا الأَلْبابِ» اینها صاحبان عقل و باطن هستند، یعنی اختیار باطن با خودشان است.
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #پاسخ_به_سوالات_نبوت
#رسول_اكرم صلی الله علیه و آله
🆔 @Ghazayeroohemofid
لطفا در ایتا مطلب را دنبال کنید
مشاهده در پیام رسان ایتا
انتظار یعنی تزکیه نفس...
@🆔 Ghazayeroohemofid
{دو عید بزرگ، دو جشن پراهمیت}
شب میلاد مسعود حضرت رسول اکرم و امام صادق صلوات اللّه علیهما و آلهما به همهی شما تبریک عرض میکنیم و امیدواریم که زیر سایهی حضرت بقیة الله همه شاد و خرّم و همیشه مورد عنایات خاصّه حضرت ولیعصر قرار گیرید.
شب بسیار بزرگ و بسیار محترم، شبِ تولّد حضرت رسول اکرم و شب میلاد مسعود حضرت امام صادق؛ دو عیدِ بزرگ، دو جشنِ پُراهمیّت، امیدواریم در این شب عزیز خدای تعالی ما را از همهی کجرویها، از همهی انحرافات، از همهی نافهمیها و بیدرکیها نجات مرحمت بفرماید و پیغمبراکرم و صراط مستقیمِ دین را خوب بشناسیم.
عنایتی که خدای تعالی در امشب به مؤمنین فرموده این است که بر ما منّت گذاشته؛ خدای عزیز، خدایی که رحمان است و به کافر و مسلمان بخشنده است، خدایی که به تمام مردمِ مؤمن رحیم است، پیغمبری را برای ما فرستاده که: «بِالْمُؤْمِنِینَ رَئُوفٌ رَحِیمٌ» واسطهی رحمت خاصّهی پروردگار است و به مؤمنین یک مهربانی خاصّ دارد و رأفت خاص، لذا پروردگار متعال از مردم مؤمن خواسته است که از خدای تعالی تقاضای رحمت خاصّالخاص برای پیغمبر بکنند، در آیات قرآن هست که اگر به شما یک محبّتی کسی کرد، یا جوابش را بدهید یا بهتر از او به او پاسخ بگویید،
مؤمنین کسانی که ایمان به خدا دارند، کسانی که صدّ عن سبیل الله نمیشوند، کسانی که در صراط مستقیمِ دین قرار گرفتهاند، اینها از ناحیهی پروردگار به وسیله رسولاکرم موردِ مهربانیِ خاصِ آن حضرت و خدای تعالی واقع میشوند که فرموده: «بِالْمُؤْمِنِینَ رَئُوفٌ رَحِیمٌ»
«لَقَدْ جَائَکُمْ رَسُولٌ مِنْ أَنفُسِکُمْ عَزِیزٌ عَلَیْهِ مَا عَنِتُّمْ حَرِیصٌ عَلَیْکُمْ بِالْمُؤْمِنِینَ رَئُوفٌ رَحِیمٌ»، این رحیم بودن رسول اکرم مخصوصِ مؤمنین است؛ همان طوری که وقتی معنای رحیم را از امام سؤال میکنند میفرماید: «لِلْمُؤْمِنِینَ خاصة»
رحمانیّت همهی مردم را شامل میشود امّا رحیمیّت پروردگار مخصوص مؤمنین است، رحمت خاصّ پروردگار وقتی که از ناحیهی پیغمبر به مؤمنین رسید و مورد مهربانی پیغمبراکرم قرار گرفتند، خدای تعالی بر پیغمبراکرم مهربانی خاصالخاص را نازل میکند که فرموده است: «إِنَّ اللَّهَ وَمَلَائِکَتَهُ یُصَلُّونَ عَلَى النَّبِیِّ یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا صَلُّوا عَلَیْهِ وَسَلِّمُوا تَسْلِیمًا»
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه در تاریخ ١۶ ربیع الاول ١۴۴۶)
🆔 @Ghazayeroohemofid
ضمن عرض سلام و تبریک بمناسبت میلاد با سعادت پیامبر اکرم و امام صادق صلی الله علیهما و آلهما
بروزرسانی جدید نرم افزار انوار وحی که شامل قابلیتها و اطلاعات جدید زیر می باشد آماده استفاده شما کاربران گرامی گردیده است:
۱-
۳۵۰۰ سوال و پاسخ اینترنتی که حضرت آیت الله سید حسن ابطحی در سایت قدیمشان (www.abtahi.com) به آن پاسخ داده بودند بصورت موضوع بندی شده.
۲-
اضافه شدن ۱۱۰ سخنرانی به آرشیو صوتی و متنی
۳-
برطرف شدن مشکلات گزارش شده
.
نرم افزار را می توانید از دو طریق گوگل پلی GooglePlay و درون خود برنامه گزینه بروزرسانی، آنرا آپدیت کنید
با تشکر
https://play.google.com/store/apps/details?id=com.pas.abtahiQuranG
{چرا خداى تعالى در سوره طه مى فرمايد «ما أَنْزَلْنا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لِتَشْقى»؟}
در اين آيه خداى تعالى لطف و عنايتى نسبت به پيامبر اكرم (صلى الله عليه و آله) ابراز نموده که مى فرمايد: ما قرآن را نازل نكرديم كه تو خودت را به زحمت بيندازى! اين نوازش و دلجويى از پيامبر اكرم (صلى الله عليه و آله) است. سوره «طه» در حقيقت روى محبّت شروع مى شود، محبّت هم از ناحيه محبوب اظهار مى گردد. اگر انسان ببيند محبّى در راه محبوبش به زحمت افتاده است، محبوب مى گويد: من راضى نيستم، من تو را دوست دارم، من قرآن را نازل نكردم كه تو خودت را به زحمت بياندازى «ما أَنْزَلْنا عَلَيْكَ الْقُرْآنَ لِتَشْقى إِلاّ تَذْكِرَةً لِمَنْ يَخْشى» اين قرآن نازل شده تا آنهايى كه فهم دارند يادآورى شوند.
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #پاسخ_به_سوالات_نبوت
#اعتقادات #رسول_اكرم
🆔 @Ghazayeroohemofid
{بیان معارف اسلام به وسیله امام صادق علیه السلام}
در زمان امامصادق علیه الصّلاة و السّلام هم باز تاریکی آمد. پیغمبر که از دنیا رفت سقیفهای تشکیل شد. شیطان آمد و تبریک گفت و تاریکی هی شروع شد.
در زمان ما کمتر - چون کویر زدائی شده، کمتر- ولی من یادم است بچه بودم، آسمان مشهد یک باد تاریک کنندهای که شنهای بیابان را بلند کرده بود، برده بود بالا، که چراغ روشن کرده بودیم، تاریک کرد. بعد از پیغمبراکرم اینطوری شد، تاریک کرد. تاریک شد و شد و شد، تا زمان یزید بن معاویه لعنة الله علیه و زمان خلفای اموی. خُب معلوم است اینجور تاریکی ها حتی همان شنهای روانی که روی آسمان میآید، اینها دوام ندارد للباطل جوله باطل یک جولانی دارد.
ولی در زمان امام صادق علیه الصلاة و السلام، باز وَ کُنْتُمْ عَلَى شَفَا حُفْرَةٍ مِنَ النَّارِ فَأَنْقَذَکُمْ مِنْهَا
امامصادق علیه الصّلاة و السّلام نشست معارف و حقایق مذهب اسلام را، من دیشب بود یا روز جمعه بود، گفتم نگوئید مذهب ما از امام صادق است، این حرف مال دشمن است. مذهب مال پیغمبر است، ما یک سر سوزن تخطی از آنچه را که پیغمبر نازل کرده از جانب خدا، نکرده ایم. هر چه او گفته ما انجام دادهایم. شما بروید در کتب روائی و آیات قرآن دقت کنید یک خطی را شروع کنید که آنچه را خدا و پیغمبر و ائمهی اطهار فرمودند اگر یک جا ما انحراف داشتیم، اعلام کنید. یک سر سوزن انحراف مذهب تشیع، این را هم که میگوئیم مذهب تشیع، به خاطر اینکه در مقابل، راههای مختلفی بوجود آوردهاند، عرض میکنیم و الّا هیچ. راه راست خدا، پیغمبر، قرآن، ائمهیاطهار آمدیم تا غیبت حضرت بقیة الله و وجود مقدس امام زمان و بعد هم قیامت، این راه ماست.
شما بروید ببینید آنها چه میگویند؟ ببینید انحراف مال ماست یا مال آنهاست؟ امام صادق علیه الصلاة و السلام رئیس دین در زمان خودش است، امام زمان در زمان خودش است. حضرت ولی عصر البته محبوب همه است، ولی امام صادق در زمان خودش میدید بعضی کارها را از نظر مصالح اجتماعی نمیتواند انجام بدهد، در خانه مینشست.
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه در تاریخ ١٧ ربیع الاول ١۴٢٧)
#امام_صادق علیه السلام
🆔 @Ghazayeroohemofid
بنام خدا
نرم افزار انوار وحی مجموعه آثار حضرت آیت الله سید حسن ابطحی، نسخه iOS
برای دستگاههای اپل منتشر شد:
لینک دانلود از اپ استور:
https://apps.apple.com/us/app/anvar-vahy/id6676767854
{ویژگی های رهبر جامعه بشریت}
براى آنكه جامعه ى بشريت بداند كه ولايت امام معصوم بر جهانيان بر چه اساسى است، بايد به مردم دنيا فهماند كه او چند صفت و خصوصيت دارد كه اگر در هر كس يافت شود عقل، او را به رهبرى و ولايت و اختياردارى جامعه مى پذيرد:
۱ ـ او هيچگاه گناه و خطا و سهو نسيان و اشتباه ندارد.
۲ ـ عالم به جميع مصالح جامعه است و جهلى ندارد.
۳ ـ از صفات حميده انسانى به نحو كامل برخوردار است و از حب و بغض بيجا، جاه طلبى و از كليه ى صفات حيوانى مبرا و پاک است.
بر اين اساس اگر مردم امام زمان خود را شناختند، طبعا او را به عنوان رهبر انتخاب مى كنند او فرمان مى دهد و مردم فرمان مى برند. و بر اساس يك حكم عقلى كه دستور او مقدم بر خواسته ى سائرين است نه معنى و مفهوم استبداد و حاكميت فردى وجود دارد و نه اختناق و عدم استقلال.
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #مصلح_غیبی
#امام_زمان علیه السلام
🆔 @Ghazayeroohemofid
{آیا نمیشد که پیشوایان معصوم اسلام بخصوص حضرت خاتم انبیاء صلی الله علیه و آله با قدرتی که خدا به آنها داده بود، حکومت واحد جهانی را در دنیا پیاده کنند و مردم را از نابسامانی نجات دهند؟}
همان گونه که یک طفل باید ابتداء به دبستان و سپس به دبیرستان و بعد به دانشگاه برود و ممکن نیست که روز اوّل تمام درسهای نهائی دانشگاه را تعلیم بگیرد، همچنین بشریت باید، رشد فکری و استعداد و آمادگی طبیعی که هزاران سال طول میکشد پیدا کند، تا بتواند نیاز جامعهی خود را به آن قوانین درک نماید و طبیعی است که انسان این رشد و کمال را بدون تجربههای مکرّر و احساس نیاز، آن هم در دراز مدّت پیدا نمیکند.
توضیح آنکه خدای تعالی انسان را مانند حیوانات خلق نکرده که آنها ناخودآگاه و جبراً از قوانین فطری و غریزی خود پیروی کنند و در زندگی اجتماعی به حقوق یکدیگر تجاوز ننمایند.
همچنین انسانها را مانند ملائکه هم خلق نکرده که از ابتداء بدون هوای نفس طبق دستورات الهی عمل کنند و فقط آنچه را که به آنها تعلیم داده شده، بدانند و از تجربه و تحصیل علم زیادتری محروم باشند.
بلکه خدای تعالی بشر را در ابتداء عاری از هر علم و حتّی شعور حیوانی خلق کرده ولی به او استعداد فوق العادهای داده، تا بتواند تحصیل علم کند، در امور اجتماعی و قوانین مدنی حقایق را درک نماید و آن را روی اختیار و سلامت نفس به کار بندد.
طبیعی است که در این بین جمعی ریاست طلب و سودجو فرصت را غنیمت شمرده و بر گُردهی مردم سوار میشوند و تا وقتی مردم کاملاً رشد فکری پیدا نکنند، محال است که قوانین سعادت بخش دینی را بتوانند در میان جامعهی خود پیاده کنند و دست جنایتکاران را از حاکمیت بر اجتماع قطع نمایند.
بنابر این چون لازمهی حکومت عدل جهانی، رشد فکری و پذیرفتن جامعهی بشریت حاکمیت خدا را است و هیچگاه دین روی اجبار کسی را وادار به عملی نکرده و نمیکند و از آنجا که تا به امروز آن رشد و کمال در بین جامعهی بشریت کاملاً به وجود نیامده، پیشوایان ادیان با داشتن تمام شرائط رهبری نتوانستهاند حکومت واحد جهانی را در روی زمین پیاده کنند، زیرا زمینهاش در زمان آنها فراهم نشده بود و تا به حال هم فراهم نشده است.
(از فرمایشات حضرت آیت الله سید حسن ابطحی رحمة الله علیه)
کتاب #مصلح_غیبی
#امام_زمان علیه السلام
🆔 @Ghazayeroohemofid