❖. افراد خداشناس دل را پاک می کنند، معصیت نمیکنند ، کینه ورز نیستند، حسود نیستند، بخیل نیستند، مال پرست نیستند، جاه طلب نیستند، اینها یک صفاتی است که انسان جمع میکند. دور کمر روح انسان کمربند می بندند، انسان را زندانی میکند، وقتی زندانی کرد چشم که باز می شود، نگاه به کثرت می افتد. به موجودات کثیره محبت پیدا می کند، قوه چشم بصیرتش را از دست میدهد، این انسان که نظرش به تعین و تقید عالم هستی میدوزد و برای ماده و کثرت اصالتی قائل میشود، اساس کار و خود را بر دوئیت و نفاق و جنگ و ستم و ظلم و قهر و تعدی و تجاوز قرار میدهد.
✍🏻. #علامه_طهرانی قدس سره
📚. نفسیر آیه نور، ص ۲۴۰
@ghazi_ir
﷽
❖ شخصی به علامه طهرانی قدس سره گفته بود: " آیا ما را شفاعت می کنید؟ "
• ایشان فرمودند: " باید کار کنید! بی کار نمی شود ! شفاعت که چیزی نیست، من همه رفقا را شفاعت می کنم، قوم و خویش های ایشان را هم شفاعت میکنم ، ولی اگر میخواهی به آنجا برسی باید کار کنید ! "
#آیت_الله_طهرانی قدس سره
📚 آموزه های معرفت ،ج۱ ، ص ۲۸۶
📥 دانلود کتاب
@ghazi_ir
﷽
🔶. توهّم زهد، خیال تقوا
🔹شخصی بود که در زمستانها در سایه نماز میخواند و در تابستانها در آفتاب. [به او میگفتند این کار را نکن] میگفت: «ریا میشود!»
احمق، آفتاب به سَرَت میخورد مریض میشوی! این که #زهد و #تقوا نشد؛ پس خدا سایه و گرما را برای چه قرار داده است؟!
🔹بهعنوان اینکه بگویند فلانی زاهد است، فقط یک نوع میوه میخورد! چه اشکالی دارد که ده نوع میوه، موردِ مصرف انسان باشد؟! همانطور که سیب میوۀ خداست، پرتقال و انگور و گلابی و خربزه هم میوه و مخلوق خدا هستند. بهاندازه بخور، ده نوع هم بخور! مهم آن است که #اسراف صورت نگیرد. هر چیزی بهاندازهاش خاصیت خودش را دارد و البته اینکه بعضی میگویند: «خوردن همزمان دو نوع میوه ضرر دارد» هنوز ثابت نشده است.
🔹علیکلّحال مسئلۀ زهد در اینجا نیست. 🔻زهد آن است که انسان جلوی نفس را در تمایلِ بیدلیل به هر چیزی را بگیرد و به هر چیزی که میل دارد دستدرازی و اقدام نکند.🔺 این زهد است؛ و الّا اگر انسان غذایی را بهخاطر فایده و ویتامینهایش مصرف کند، غلط نیست.
🎙. حضرت آیةالله حاج سید محمدمحسن حسینی طهرانی قدّس الله سرّه
🔉. #شرح_حدیث_عنوان_بصری، جلسۀ ٢۰۶
#تغذیه #نفس #تمایلات_نفسانی #عبودیت #بندگی #عقلانیت #سلوک_عقلانی
@ghazi_ir
﷽
🔍 #اجوبة_الصالحين |
📌. خطر اضطراب و تشویش برای سالک
📜. عالم ربانے و حڪیم متالہ مرحوم آیةاللہ سید محمدمحسن حسینے طهــرانے رضوان اللہ علیہ
🌐. منبع نرم افزار کیمیای سعادت ۲
☑️. سوال:
~ با سلام؛ مرحوم علامه طهرانی قدس سره در کتاب روح مجرّد مينويسند: " سالک نبايد تشويش و اضطراب داشته باشد. " حال آن حالت هاي نفساني که در معاشرت با رفيق و همسايه و... ايجاد میشود، تشويش حساب میشود؟ چه بايد کرد؟
✅. جواب :
~ هوالعلیم؛ آنچه که ايشان در کتاب روح مجرّد فرموده اند، بدين جهت است که حرکت سالک بسوي تجرّد بايد توأم با سکونت و ثبات و آرامش نفس باشد. طبيعي است توارد خاطرات و تخيّلات و توهّمات که ناشي از ارتباط با اهل دنيا و پرداختن به امور دنيوي و اشتغالات اهل دنيا در هر صنف و لباسی که هست، موجب اضطراب و تشويش نفس خواهد شد و او را از حرکت بازمیدارد و متوقّف يا به عقب برميگرداند. بنابراين انسان بايد در اين مسئله بطور جدّ تصميم بگيرد و با هر کسي معاشرت نکند يا به حداقل برساند و از سخن گفتن بسيار بپرهيزد و دل به سخنان و افکار ديگران نسپارد و با کسي که احساس میکند، ارتباط با او وي را به اضطراب و تشويش مياندازد، مراوده و معاشرت نداشته باشد
#آیةالله_طهرانی #پرسش_پاسخ
@ghazi_ir
❖. عارف و ولی خدا به واسطه دید الهی به اقصی نقاط دنیا تا روز قیامت نگاه می کند. یک روز مرحوم علامه طهرانی قدس سره پس از زیارت امام رضا علیه السلام در راه برگشت به منزل، به بنده فرمودند : " فلانی ، ما سفره ای پهن کرده ایم که همه ملل و اقوام را از تمام دنیا بر سر این سفره جمع کنیم! تو خیال نکن که این کتاب ها را فقط برای این چند نفر از دوستان و رفقای خود نوشته ایم؛ بلکه برای آن پیرزن مسیحی در اقصی نقاط دنیا که یک روزی این کتاب ما به دست او خواهد رسید و او را منقلب کرده و دلش را به نور ایمان منور می نماید ، نیز نوشته ایم! "
✍🏻. عالم ربانی #آیت_الله_طهرانی قدّس سرّه
📚. یادنامه مهرفروزان ، ص ۱۴۵
📥. دانلود فایل pdf
@ghazi_ir