🔰طب و تمدن اسلامی ۳
یکی از مباحثی که در این یکی دو سال بسیار مورد نقد و بررسی قرار گرفته است بحث اتصاف صفت (اسلامی) به (طب) است. اینکه آیا طب اسلامی داریم یا خیـر؟! این بحث به میزانی گسترش یافته که مراجع تقلید هم در این مورد به اختلاف برخورد کردند!!
این بحث ذیل طبقه بندی علوم مطرح می شود. پس از آشنائی مسلمانان با فرهنگِ ملل همسایه مانند ایران، روم و هند و همچنین بعد از پایان نهضت ترجمه، علوم و فنون جدیدی وارد تمدن اسلامی شد. این امر باعث شد اندیشمندان به طبقه بندی و تقسیم بندی علوم بپردازند.
در ميان دانشمندان اسلامى كه به بررسى موضوع طبقه بندى علوم پرداخته اند، توجه به آراى چندنفر بسيار حائز اهميت است: ابونصر فارابى ، جابر بن حیان، ابن سینا، ابن خلدون و محمدبن يوسف خوارزمى. فارابى نخستين دانشمند اسلامى است كه به طبقه بندى علوم در كتاب احصاءالعلوم، پرداخته است.
طبقه بندی دانش ها با معیارهای مختلفی پیگیری شد که برآمده از نگرش و اوضاع تاریخی دانشمندان اسلامی بوده است. تقسیم بندی های متنوعی در طرح طبقه بندی های مختلف در جهان اسلام، به وجود آمد؛ همچون علوم حکمی و غیر حکمی، علوم عقلی و علوم نقلی ، صنایع نظری و صنایع عملی و علوم عربی و علوم غیر عربی، فلسفه نظری و فلسفه عملی و ... اسلامی و غیر اسلامی در هر حال، همه این ملاکهای متفاوت روش های گوناگونی است برای رسیدن به هدفی مشترک. این هدف یافتن راه صحیح و هدفمند کردن جامعه علمی برای رسیدن به اصل اساسی علوم و اصل وحدانیت خداوند است.
مقصود از علوم اسلامی، علومی است که موضوع و مسائل آن، اصول یا فروع ارکان فرهنگ اسلامی است یا مواردی است که اصول و فروع ارکان فرهنگ اسلامی، به استناد آنها اثبات می شود و یا علومی است که مقدمه دو نوع علوم بالا شمرده می شود. این علوم در یک دید کلان، عبارتند : علوم قرآن، علم تفسیر، علم حدیث، علم فقه و اصول فقه، علم کلام، علم اخلاق ، علم رجال و درایه...
علوم غیر اسلامی ؛ علومی است که اصل آن از مناطق دیگری به سرزمینهای اسلامی آمده است هرچند مسلمانان در بسط و تکامل آن نقش ممتاز و بسزایی داشته باشند مانند ریاضی، نجوم، طب، شیمی، حیل و ....
دکتر ولایتی می نویسد: علوم اسلامى علومى هستند كه به طور خالص از تفكر مسلمانان برخاسته اند و علوم غيراسلامى نيز علومى هستند كه اصل آنها از تمدنهاى ديگر به اسلام رسيده و مسلمانان آنها را بسط داده و ساخته و پرداخته كرده اند. اختلاف این تعریف با تعریف بالا در «فلسفه» ظاهر می شود. در تعریف بالا فلسفه ذیل علوم اسلامی قرار می گیرد چرا که اصول یا فروع اسلام در این علم بحث می شود اما در تعریف پائین چون ناظر به منشاء و خاستگاه علم است فلسفه غیر اسلامی است.
نکته ای که باید به آن توجه داشت این است که وجود احادیث و معارف اسلامی در یک علم منجر به اسلامی شدنش نمی شود به طور مثال ما روایاتی در باب شیمی و یا نجوم و میکانیک و یا معماری داریم آیا کسی می گوید شیمی اسلامی، هیأت اسلامی و میکانیک اسلامی و یا معماری اسلامی... همانگونه که در بالا عرض شد مسلمانان خصوصا شیعیان نقش بسیار ممتاز و بی بدلیل و انکارناپذیری در تحول در علوم طبیعی داشته اند و تمدن غرب از دستاوردهای آنها بسیار بهره برده هرچند امانت داری نکرده و آن دستاوردها را به نام خود زده است.
این اعتراف را در کتابها و مقالات متعددی می توان یافت مانند «فرهنگ اسلام در اروپا» نوشته دکتر زیگیرد هونکه و یا «تاثیر اسلام بر اروپای قرون وسطا» از مونتمگری وات؛ اما این تحول و نقش آفرینی باعث نمی شود این علوم اسلامی شود.
@h_shafiei
ادامه دارد
🔰شهادت در کلام امیرالمومنین علیه السلام
🔻بدانيد! مرگ طلب کننده سريعى است، که نه آنها که بر جاى خود ايستاده اند از چنگال او رهايى مى يابند، و نه آنها که فرار مى کنند مى توانند از دستش بگريزند.
🔺به يقين بهترين مرگ، شهادت است. سوگند به آن کس که جان فرزند ابو طالب در دست اوست هزار ضربه شمشير بر من آسان تر است تا مرگ در بستر در غير طاعت خدا!
#نهج_البلاغه خطبه 123
⤴️إِنَّ الْمَوْتَ طَالِبٌ حَثِيثٌ، لَا يَفُوتُهُ الْمُقِيمُ وَ لَا يُعْجِزُهُ الْهَارِبُ. إِنَّ أَكْرَمَ الْمَوْتِ الْقَتْلُ، وَ الَّذِي نَفْسُ ابْنِ أَبِي طَالِبٍ بِيَدِهِ لَأَلْفُ ضَرْبَةٍ بِالسَّيْفِ أَهْوَنُ عَلَيَّ مِنْ مِيتَةٍ عَلَى الْفِرَاشِ فِي غَيْرِ طَاعَةِ اللَّهِ.
@h_shafiei
#قدیمیها _ 2
🔻 دعوای دو کاسب قدیمی 🔻
📌 پدرم عزیزم تعریف می کردند در بازار همدان دوتا #کاسب بودند، باهم معاملهای کردند. خریدار جنسی را بهصورت پیش خرید و با قیمت توافقی از فروشنده خرید.
📌 چند هفته گذشت و موعد تحویل کالا شد. مشکلاتی در بازار پیش آمده بود که قیمت کالا بهصورت ناگهانی و پیشبینی نشده افزایش چشمگیری پیدا کرده بود. یعنی #سود هنگفتی نصیب خریدار میشد.
📌 خریدار که دید فروشنده در این شرایط دچار #خسارت و ضرر میشود از تحویل کالا خودداری کرد و گفت: من از معامله منصرف شدم، جنس مال خودت.
🔹 فروشنده در جواب گفت: معامله کردیم و تمام شد، این جنس مال شماست، سود کردی نوش جانت.
📌 دعوای این دو کاسب حلال خور مدتها، طول کشید. نه برای تصاحب سود بیشتر، برای جلوگیری از ضرر کردن طرف مقابل... #قدیمیها منفعت طلب نبودند، خیرخواه همدیگر بودند.
📍امروز هم اینطور هستیم؟
#سبک_زندگی
@taalighat
@h_shafiei
🔰 طب و تمدن اسلامی ۴
پزشکی در اسلام ترکیبی از سنت های پزشکی یونان باستان، به ویژه جالینوس، با نظریه ها و جنبه های عملی پزشکی ایران، سریانی و هند و چین باستان به وجود آمد.
بنابراین، این طب دارای جنبه ترکیبی بود و از پیوند برداشت ها و معاینات مكتب بقراطی با روش فلسفی و نظری جالینوس و افزودن دانسته های پیشین پزشکان پدید آمد .
نكتهاى كه بهويژه بهعنوان مهمترين عامل در بررسى دانش پزشكى در حوزه تمدن اسلام بايد بدان توجه شود، تشویق و ترغیب معارف و دستورات اسلامی به جامعه مسلمانان است که باعث رشد و تحول در این علم شده است و این خاصيت بومى شدن زودهنگام پزشكى در اسلام است.
البته باید توجه داشت بسيارى از دستاوردها و مسائلى كه پزشكان مسلمان در خصوص بيماران خود با آن روبهرو بودند، به سرزمينهاى اسلامى و شرايط خاص آن اختصاص داشت كه در نوشتههاى يونانى از آن ذكرى به ميان نيامده بود و توسط خود اندیشمندان اسلامی کشف شده است.
بيماريهايى كه در بخشهاى گوناگون «الحاوى»، نوشته رازى بررسى شده، بسيار بيشتر از آن چيزى است كه در آثار جالينوس، بقراط و ديگر پزشكان يونانى آمده است.
يكى ديگر از نكات مهم و برجسته در تاريخ پزشكى اسلامى، كتاب «قانون» ابنسيناست. در همه دوران پزشكى غرب، هيچ كتابى كه چنين جامع و مانع و دانشنامهگونه مبادى و موضوعات پزشكى را دربرگرفته باشد، بهوجود نيامده بود.
به همین دليل كتاب قانون به سرعت و پس از ترجمه آن به لاتين، مورد توجه دانشمندان و پزشكان غرب قرار گرفت، و بهعنوان كتاب درسى در دانشكدههاى پزشكى تدريس شد.اما نوآورى در حيطه پزشكى اسلامى در اين حد نيز متوقف نماند.
در شاخههاى علوم وابسته به پزشكى، مهمترين سهم در ارائه پژوهشهاى اصيل و مبتكرانه متعلق به چشم پزشكى است. چشمپزشكان اسلامى افزون بر بسط آراى پزشكان و چشمپزشكان يونانى در مورد بيماريهاى چشم و راههاى درمان آنها، خود بيماريهاى متعددى را شناسايى و راههاى درمان آنها را ارائه كردند. انواع جراحيهاى چشم، برداشتن آب مرواريد با بيرون كشيدن مايع جمعشده از قرنيه و طرح انواع داروهاى گياهى، معدنى و حيوانى براى چشم ازجمله اين نوآوريهاست.
در زمينه گياهشناسى و گياهداروشناسى نيز وضع كمابيش به همين گونه است. مهمترين اثر يونانى كه در اين زمينه به دست گياهشناسان اسلامى رسيد، كتاب «الحشائش»، نوشته «ديوسكوريدس»، نويسنده اهل آسياى صغير در سده اول ميلادى بود. اين كتاب به قلم حنينبن اسحاق و چند تن ديگر از مترجمان نهضت ترجمه به عربى ترجمه شد. در سراسر اين كتاب، تقريباً خواص دارويى پانصد گياه مطرح شده است، در حالىكه تنها در بخش مربوط به گياهان دارويى كتاب الحاوى نوشته رازى تقريباً خواص دارويى هفتصد گياه بررسى شده است. اين تعداد در ديگر اثر مهم گياهشناسى اسلامى، كه نشانه بسيار مهم آشنايى پزشكان اسلامى با داروشناسى است، يعنى كتاب «الجامع لمفردات الادوية و الاغذية»، نوشته ابنبيطار به 1400 فقره رسيده است؛ يعنى نزديك به سه برابر بيش از آنچه در كتاب ديوسكوريدس ذكر شده است.
اين گسترش سريع و بىسابقه در شمار گياهان، نشان مىدهد پزشكان و داروشناسان و البته گياهشناسان مسلمان بسيار بيش از آنچه پيرو ديوسكوريدس بهشمار آيند، خود بهدنبال نوآورى و شناسايى خواص دارويى گياهان بودهاند.
این موارد که گوشه ای از رشد علمی پزشکی پزشکان مسلمان است بیانگر تحول عظیم مسلمانان با تکیه به سفارشات اسلام می باشد.
@h_shafiei
ادامه دارد
🔰طب در تمدن اسلامی ۵
یکی از مباحث مهم در تمدن، تاثیرگذاری تمدن ها بر یکدیگر است.
پزشكى مسلمانان از راههاى گوناگون بر پزشكى غرب تأثير نهاد كه يكى از آنها ترجمه آثار متعدد پزشكان اسلامى به زبان لاتين بود. يكى از بزرگترين پزشكانِ اسلامى محمدبن زكرياى رازى است كه از وى آثار متعددى به لاتين ترجمه شده و هر يك بارها نيز به چاپ رسيده است.
«زيگريد هونكه»، مستشرق آلمانى درباره وى مىنويسد: ششصد سال قبل در كتابخانه پاريس كتابى بود نوشته يكى از پزشكان مسلمان كه لودويگ يازدهم حاضر بود براى امانت گرفتن آن وديعه بسيار ارزشمندى بگذارد تا پزشكان خصوصى وى آن را رونويسى كنند. اين كتاب درحقيقت مجموعه علوم طب از دوران يونان باستان تا سال 925 بعد از ميلاد بود كه به يكى از فرزندان تمدن اسلامى كه در اروپا به «رازس» معروف است، تعلق داشت. همچنين وى مىافزايد: رازى در طب، آگاهىهاى ژرف و وسيعى داشت؛ آنگونه كه از زمان جالينوس به بعد پزشكى را نظير او نمىشناسيم.
«كتاب الجدرى و الحصبه» (آبله و سرخك) بزرگترين اثر رازى است كه نخستينبار در سال 1498 ميلادى به لاتين ترجمه شد و پس از آن نيز نزديك به چهلبار در اروپا به چاپ رسيد. از ديگر آثار مهم رازى،«الحصى المتولدة فى الكُلى و المثانه» (سنگ مثانه و بيمارىهاى كليوى) در سال 1896 ميلادى در پاريس چاپ شده است. كتاب الحاوى رازى در سال 1279 ميلادى در زمان شارل يكم، پزشكى يهودى به نام «فرجبن سالم» آن را به لاتين ترجمه كرد و در سال 1542 نيز پنج بار چاپ و منتشر شد. اين كتاب در اروپا مرجع دانش پزشكى و از مهمترين كتب درسى بهشمار مىآمد.
ابنسينا از ديگر پزشكان اثرگذار در پزشكى غرب است. كتاب مهم پزشكى وى قانون نام دارد كه سالها استوانه كتابهاى پزشكى غرب بهشمار مىآمد. در اواخر سده پانزدهم ميلادى اين كتاب شانزده بار در اروپا چاپ و منتشر گرديد و تفسيرهاى پرشمارى به لاتين و عربى نيز بر اين كتاب نوشته شد. اين كتاب تا نيمه دوم سده هفدهم ميلادى بارها به چاپ رسيد و مدتها نيز در شمار كتابهاى درسى بود.
روش پزشكان مسلمان در حفظ و تقويت روحيه بيماران معمولى، بيماران روانى و بيماران لاعلاج، روشى كاملًا بشردوستانه بود و حتى براى مغربزمين سرمشق شد. اروپاييان معتقد بودند حلول شيطان در بدن، عارضه جنون را در پى دارد. به همينرو، تمام بيماران لاعلاج و بهخصوص بيماران روانى، در قرون وسطى و تا قرن هجدهم ميلادى دچار لعن و نفرين بودند و حتى بيماران روانى را مورد شكنجه قرار مىدادند. اين درحالى بود كه در كشورهاى اسلامى، بيماران روانى را در بخش اعصاب بيمارستان بسترى و معالجه مىكردند. براى مثال در بغداد و قاهره، بيماران روانى در بخش ويژهاى تحت مراقبت و رسيدگى پزشكان اعصاب بودند؛ حال آنكه در قرن نوزده ميلادى در اروپا با بيماران روانى مانند جنايتكاران رفتار مىكردند. در اروپا تنها اسپانيا بود كه از دوران حكومت اسلامى براى بيماران روانى، بيمارستانى به نام «بىگناهان» داشت.
سرانجام در اواخر قرن هجدهم، پزشكى فرانسوى به نام «پيتل» موفق شد از مجلس شورا اجازه بگيرد كه زنجيرها را از دست و پاى بيماران روانى باز كرده، آنها را از زندان آزاد كند و بهدست پزشكان بسپارد.
بىگمان تأسيس بيمارستان در اروپا تحتتأثير بيمارستانهاى شرقى- اسلامى بوده است و حتى اروپاييان درمان بسيارى از بيمارىها از جمله سرخك، حصبه و طاعون و همچنين انواع جراحىها را از مسلمانان آموختند.
@h_shafiei
ادامه دارد
🔰 طب و تمدن اسلامی ۶
🔸خانم هونکه در کتاب خود در مقايسه ای به بیان شرایط بيمارستانهاى جهان اسلام با بيمارستانهاى اروپايى در مقطع قرون وسطى پرداخته است که بصورت خلاصه بدین شرح است:
▪️پس از جنگهاى صليبى، در اروپا نيز به پيروى از مسلمانان، بيمارستانهايى داير شد، اما بهصورت خانههايى كه بيماران در آن سكونت مىكردند. در آنجا دردهاى بيماران در حدود افكار و عقايد كليسايى التيام داده مىشد. به نوشته این نويسنده و مورخ آلمانى- هتل ديو كه در سال 1536 ميلادى در پاريس تأسيس شده بود، شايد بهترين بيمارستان اروپا بهشمار مىرفت، اما وضعيتى بسيار زننده و رقتآور داشت؛ بدينگونه كه بيماران بر روى زمينِ آجرفرش و پوشيده از كاه و علف خشك، پهلوبهپهلو خوابيده بودند و بچهها نيز در كنار پيرها و حتى زن و مرد در كنار يكديگر قرار داشتند. اين بيمارستان بدترين غذا را به بيماران مىداد؛ آن هم نه به اندازه كافى و نه به هنگام. تمام ساختمان، پر از مگس و ساير حشرات بود و داخل سالن بيماران نيز هوا به قدرى متعفن بود كه خدمه و پرستاران، اسفنجى آغشته به سركه را جلوى بينى و دهان خود مىگرفتند و به سالن وارد مىشدند. اجساد مردگان اغلب 24 ساعت يا بيشتر در محل خود و در كنار ساير بيماران باقى مىماند و اين در حالى بود كه بوى تعفن فضا را فرامىگرفت و مگسهاى سبزرنگِ لاشهخوار بر روى اجساد جمع مىشدند.
◽️اما بيمارستانهاى دوران طلايى تمدن اسلامى را اینگونه تشریح می کند:
هر بيمار هنگام ترخيص از بيمارستان، يك دست لباس نو و چند سكه دريافت مىكند تا بلافاصله پس از بيمارى مجبور نباشد سرِ كار برود. بيماران در پلىكلينيك، ابتدا بهدست طبيبان معاون و دانشجويان طب مورد آزمايش اوليه قرار مىگيرند. هر بيمار كه بسترى شدنش در بيمارستان ضرورت نداشته باشد، همانجا براى او نسخهاى مىنويسند كه مىتواند براى دريافت دارو به داروخانه بيمارستان مراجعه كند. بيمارانى كه بهبود مىيابند، در اتاقى جمع مىشوند و خود را با كتاب و موسيقى (مطابق طبع بیماری) سرگرم مىكنند. در اينجا به هر جا كه بنگرى، روشن و نظيف است؛ رختخوابها نرم و ملحفهها از پارچه سفيد دمشقى، و بالاپوشها نيز كركى و مخمليناند. در هر اتاق، آب لولهكشى وجود دارد كه به منبع متصل است. همه اتاقها نيز داراى بخارى است تا هرگاه شبها سرد شود، آن را روشن كنند. رفاه و تسهيلات بيمارستان به قدرى است كه اغلب بيماران نمىخواهند آنجا را ترك كنند و حتى خود را بيمار نشان مىدهند.
🔶آنچه گفته شد، اوضاع يكى از بيمارستانهايى است كه بيش از هزار سال قبل در همه شهرهاى بزرگ كشورهاى اسلامى وجود داشت كه بىشك بهترين بيمارستانهاى قرن حاضر را نمىتوان با آن مقايسه نمود.
@h_shafiei
📚 #معرفی_کتاب
📙کتاب «بررسی سرنوشت انسانها و جوامع بر اساس، سنت تغییر در قرآن» تألیف دکتر مهدی گرجی از سوی انتشارات سروش در 206 صفحه، روانه بازار نشر شد.
@h_shafiei
📚بررسی سرنوشت انسانها و جوامع بر اساس، سنت تغییر در قرآن
🖋تألیف دکتر مهدی گرجی
📖 انتشارات سروش
📙یکی از موضوعات مهم و درعینحال بحثانگیز، موضوع "سنتهای الهی" در نظام هستی است. آیا نظام هستی برای فرد و جامعه قوانین و سنتهایی دارد و اگر چنین است، نقش انسان و جامعه در تعیین سرنوشت خود چیست؟ گستره و رسالت این پژوهش، پاسخگویی به این سؤال مهم است که بر اساس سنتهای الهی و مشخصاً "سنت تغییر"، آیا انسان و جامعه در سرنوشت خود، نقش و تأثیر دارند یا خیر؟ اگر چنین است، این نقطه تغییر کجاست و چه عواملی در این تغییر نقش دارند؟
📗از دیگر سو، اگر بپذیریم که انسان و جامعه در تغییر سرنوشت خود نقش دارند، آنگاه چگونه با قضای الهی، آیه فطرت، بدأ و اختیار انسان قابلجمع است؟ در این چشمانداز، تعابیر مختلفی در آیات میتوان مشاهده کرد که به بیان سنتها و تاریخ آنها، مسائل اجتماعی و دعوت به مطالعه جوامع پرداخته است. بحث از هستی، چیستی و ترکیب انسان و جامعه، حلکننده پارهای از مشکلات و ابهامهای موجود در مباحث اجتماعی است. اصالتدادن به فرد یا جامعه، تکلیف امکان یا عدم امکان شمول ایدئولوژی واحد بر کل جامعه، وجود یا عدم وجود سنتها بر آن و بسیاری از مسائل نظری و انتزاعی را درباره جامعه حل خواهد کرد.
📕قرآن کریم، هسته پایدار جامعه را مربوط به حیات مردمی میداند که در آن زندگی میکنند. تغییر واقعی انسان، تغییر جامعه را به دنبال دارد و نقطه آغاز تغییر در انسان، رشد یا رکود فطرت در اوست. بر اساس سنت الهی تغییر در نظام هستی، اینانسانها و جوامع هستند که در چهارچوب نظام علّی و معلولی، سرنوشت خود را تعیین میکنند، تغییر میدهند یا نمیدهند و نقطه آغاز هر تغییر در جامعه، از انسانها و در انسانها، از فطرت آنهاست. اینتغییر هیچمنافاتی با قضاوقدر الهی و آیه فطرت ندارد و بدأ نیز با سنت تغییر کاملاً جمعشدنی است. انواع سنتها، فطرتمندی انسان، قانونمندی جامعه و غیره از عمدهترین مباحثی هستند که در این پژوهش مورد بحث قرار گرفتهاند.
📘فهرست مطالب:
فصل اول: کلیات و مفاهیم و[چهارچوب نظری]
فصل دوم: عوامل تغییر سرنوشت انسان و جامعه
فصل سوم: [پاسخ به] شبهات
فصل چهارم: نتایج، دستاوردها و پیشنهادات
@h_shafiei
هدایت شده از 🇮🇷 بدون مرز 🇮🇷
⭕️چیزی که فتنهی خوارج را بهوجود آورد،نبودن تحلیل سیاسی در مردم بود
🔻حضرت #امام_خامنه_ای:
✅بنده در قضایای تاریخ اسلام این مطلب را مکررا گفتهام که:
‼️چیزی که امام حسن مجتبی (علیهالسلام) را شکست داد، نبودن تحلیل سیاسی در مردم بود. مردم، تحلیل سیاسی نداشتند.
⚠️ چیزی که فتنهی خوارج را بهوجود آورد و امیرالمومنین (عليهالسلام) را آنطور زیر فشار قرار داد و قدرتمندترین آدم تاریخ را آنگونه مظلوم کرد، نبودن تحلیل سیاسی در مردم بود والا همهی مردم که بیدین نبودند. تحلیل سیاسی نداشتند.
❌یک شایعه دشمن میانداخت؛ فورا این شایعه همه جا پخش میشد و همه آن را قبول میکردند!
٧٢/٨/١٢
#شایعه
#خوارج
🇮🇷بدون مرز
@bedonemarz
@bedonemarz
🔰دو برخورد با دنیا، از نظرگاه امیرالمومنین علیه السلام
1⃣و همانا دنيا نهايت ديدگاه كوردلان است كه آن سوى دنيا را نمى نگرند.
2⃣امّا انسان روشن دل ، نگاهش از دنيا عبور كرده از پس آن سراى جاويدان آخرت را مى بيند.
⬅️پس انسان بینا به دنيا دل نمى بندد و انسان كوردل تمام توجّه اش دنياست. بينا از دنيا زاد و توشه برگيرد و نابينا براى دنيا توشه فراهم مى كند.
#نهج_البلاغه خطبه ۱۳۳
🔶وَ إِنَّمَا الدُّنْيَا مُنْتَهَى بَصَرِ الْأَعْمَى، لَا يُبْصِرُ مِمَّا وَرَاءَهَا شَيْئاً، وَ الْبَصِيرُ يَنْفُذُهَا بَصَرُهُ وَ يَعْلَمُ أَنَّ الدَّارَ وَرَاءَهَا، فَالْبَصِيرُ مِنْهَا شَاخِصٌ وَ الْأَعْمَى إِلَيْهَا شَاخِصٌ، وَ الْبَصِيرُ مِنْهَا مُتَزَوِّدٌ وَ الْأَعْمَى لَهَا مُتَزَوِّدٌ.
@h_shafiei
چه برانی
چه بخوانی
چه به اوجم برسانی
چه به خاكم بكشانی…
نه من آنم كه برنجم ،
نه تو آنی كه برانی...
نه من آنم كه ز فیض نگهت چشم بپوشم ،
نه تو آنی كه گدا را ننوازی به نگاهی
در اگر باز نگردد…
نروم باز به جایی
پشت دیوار نشینم چو گدا بر سر راهی...
كس به غیر از تو نخواهم ،
چه بخواهی چه نخواهی...
باز كن در كه جز این خانه مرا نیست پناهی ...
@h_shafiei
⚫️ این چهار بزرگوار محترم، هر کدام در یک زمینهای متخصص و قابل استفاده اند بجز #واکسن و #واکسیناسیون.
🔹 نمایه نشست:
حجت الاسلام مهدوی ارفع: کارشناس نهج البلاغه
مهندس شکوهیان راد : کارشناس سایبرنتیک
استاد طالب زاده : کارشناس برجسته و صاحب رسانه
استاد حکیمی: کارشناس علوم دینی
👈 موضوع: «نشست علمی بررسی ابعاد #واکسیناسیون »
⁉️اعتبار علمی نظراتشان در این حوزه چه میزان است؟
❇️این شیوه متاسفانه، حداقل سه آسیب به دنبال خود دارد:
الف. بهمرور حتی نظرات کارشناسانه این عزیزان در حوزه تخصصیشان نیز کمرنگ شده و به حاشیه میرود.
ب. مخاطبانشان را که عموما طیف انقلابی و متدین هستند، به سمت سطحینگری و نگاه غیرعلمی سوق میدهند.
ج. در افکار عمومی بخصوص در بدنه حزباللهی و متدین، نسبت به نظرات متخصصان، ایجاد تردید و تزلزل میکنند.
#تبیین 🌹
@h_shafiei
🔰برترین مردم در پیشگاه پروردگار از منظر امیرالمومنین علیه اسلام
🔸برترين مردم در پيشگاه خدا کسى است که عمل به حق، نزد او محبوبتر از باطل باشد هر چند اين کار از نفع او بکاهد و مشکلاتى براى او داشته باشد و باطل منافعى متوجه او کند و بر سود او بيفزايد.
#نهج_البلاغه خطبه ۱۲۵
🔹إِنَّ أَفْضَلَ النَّاسِ عِنْدَ اللَّهِ مَنْ كَانَ الْعَمَلُ بِالْحَقِّ أَحَبَّ إِلَيْهِ وَ إِنْ نَقَصَهُ وَ كَرَثَهُ مِنَ الْبَاطِلِ وَ إِنْ جَرَّ إِلَيْهِ فَائِدَةً وَ زَادَهُ.
@h_shafiei
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#اربعین
من ای صبا ره رفتن به کوی یــار ندانم
تو میروی به سلامت، سلام ما برسان
@h_shafiei
هدایت شده از 🇮🇷 بدون مرز 🇮🇷
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
👓 حاج آقا پناهیان: من خودم #واکسن زدم!
واکسن #برکت هم زدم!
❗️ علیرغم توصیههای فراوانی که میکردند نزنید، چون قدرت #قضاوت نداشتم، واکسن را زدم!
@bedonemarz
@bedonemarz
هدایت شده از 🇮🇷 بدون مرز 🇮🇷
بنده به هیچ وجه متوجه این صحبتها
نمی شوم!!!
آن هم بعد از تزریق واکسن توسط رهبر انقلاب، خیلی جالبه دوستان عزیز ما حتی حاضر هستند واکسن زدن حضرت آقا رو
زیر سوال ببرند تا حرف خودشون رو زده باشند!!!
این دیگه چه شیوه و روشی هست که عزیزان دل انتخاب کرده اند!!
بابا #حجت عقلی و شرعی، فقط رفتار و گفتار و کردار #آقاست و این سخنان، پس از نص بیان و سیره آقا، به جز ایجاد تزلزل و تردید در افکار عمومی بخصوص قشر مذهبی، آوردهای ندارد.
وقتی آقا با آن صلابت و قاطعیت در مقابل دوربینها، واکسن برکت میزنند، چه کسانی به جناب پناهیان توصیه کردهاند که واکسن برکت نزنند؟ و اگر توصیه هم کردهاند، چرا آن را بیان می کنند؟!!!!
ما وظیفه داریم تبلیغ و تشویق کنیم اولا برای واکسن برکت و ثانیا برای واکسن زدن عمومی از هر نوع
ارادتمندم.
@bedonemarz
@bedonemarz
هدایت شده از روابط عمومی مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره
✅ تشکیک در واکسیناسیون مبنای عقلایی ندارد
🔶 حضرت آیتالله «رجبی» رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی(ره):
🔹همه اعضای مؤسسه طبق برنامه واکسن دریافت کردهاند.
🔹تزریق واکسن مطابق با قواعد عقلی و دینی است، تشکیک در واکسیناسیون مبنایی عقلایی ندارد.
🔸علامه مصباح(ره) نظر واحد پزشکی را حجت شرعی میدانست.
🌐 کانال و سايت مؤسسه امام خمینی(ره)
🔰 @iki_ac_ir
🔰 https://iki.ac.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
حُـسیـن
و دیگر هیچ
@h_shafiei
هدایت شده از واقعنگریهای یک آرمانگرا
📌حالا که در تزریق واکسن پیشتاز جهانی هستیم، از این اصلاح طلبان و اپوزوسیون و حتی سلبریتی ها خبری نیست؟
🔺تشکر نیازی نیست چون اصلا انتظاری نیست! ترک عادتش آن می شود😊
حداقل یه تحلیلی بدهند که چه شده از نیاز به واکسن اکنون به وفور واکسن هست و هر روز سن تزریق پائین می آید؟
✍محمود باقری
@Mahmoudbagheri1
هدایت شده از بینش راهبردی
بحمدالله نتایج نرمش قهرمانانه و بعد از آن استراتژی نگاه به شرق، یکی یکی در حال ظهور و بروز است. رهبری عزیز کاری کردند که غرب پرستان آمریکایی و اروپایی به محاق رفته و استراتژی شان در میدان شکست خورد و حالا با عوض کردن جای مدعی و متهم، این ماییم که با افتخار در حال حرکت هستیم و آمریکا باید از اتهامات و آبروی ریخته اش در دنیا دفاع کند.
این ماییم که از شرق چین تا شرق مدیترانه را در می نوردیم و آمریکا غلطی نمی تواند بکند
این ماییم که آمریکا را از افغانستان اخراج می کنیم و به لبنان بنزین صادر می کنیم و آمریکایِ مثلا ابرقدرت در حال خروج مفتضحانه و تماشای نمایش قدرت ماست!
و حالا عضویت دائم در سازمان شانگهای!