هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
یادداشت| اقتصاد مردمی در افق تمدن نوین اسلامی
بحثی را که در برنامه جهان آرا مطرح شد، میتوانید در این یادداشت به صورت مدون مطالعه فرمایید.
https://www.isna.ir/news/1403022719931/
@syjebraily
18.16M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
پاشو بریم با هم پاشو بریم به خیمه ها داداش
پاشو پناه من داداش پاشو تو رو خدا
پاشو یه کاری کن که کمرم شکست.
🇵🇸👨🎓اخبار غزه از زبان دانشجوی فلسطینی ساکن ایران
@monem_ps 🇵🇸
📝 *مسئله تعطیلی شنبهها و نارسایی فکری جبهه انقلاب*
📍بنا نداشتم درباره تعطیلی شنبه مجدد مطلبی بنویسم اما برخی از اظهارنظرهای بچه های جبهه انقلاب نگرانم کرد. اساسا آنقدر که نگران این حد از نارسایی فکری و تحلیلی در جبهه انقلاب هستم، از مصوبه تعطیلی شنبه نگران نیستم.
تعطیلی شنبه یک مصداق و مورد از کنش و طراحی جریان غرب گراست. جریان غرب گرا خوب بلد است زمین بازی درست کند، جبهه انقلاب را هم بازیگران آن زمین بازی قرار دهد و ما هم در اوج اقتدار جبهه انقلاب و هزیمت جبهه غرب گرا، پرچم او را بالا ببریم. باید برای این مصائب فکری کرد.
🔻 رویکرد تقلیل گرایانه و ساده سازی مسئله
🔹 برخی گفتند یعنی شما نگرانید دعای ندبه و نماز جمعه کمرنگ شود؟ خب اصلا تعطیلی جمعه که حذف نشده، بلکه یک روز به این تعطیلات اضافه شده، پس نماز جمعهتان سرجای خودش هست؟ با این سطح از تقلیلگرایی چه کنیم؟ مگر مسئله ما مصداقی به نام نماز جمعه است فقط؟
🔹 در یادداشت قبلی کلیدواژه های مهم و راهبردی را مطرح کردم؛ کسانی که با فضای #مطالعات_اجتماعی و اندیشه تمدنی آشنایی دارند، بار تئوریک این کلیدواژه ها را می شناسند اما متأسفانه این کلیدواژه ها که هر یک موضوع تحقیقات، مقالات و یادداشت های تفصیلی و تخصصی است، از دید بسیاری پنهان ماند و منتقدین چسبیدند به نگرانی از تعطیلی نماز جمعه، در حالی که این واژگان و مفاهیم بسیار مهم هستند و نقطه تمرکز و نگرانی ما اینجاست:
ارزش زمان
نظم اجتماعی
نظم مدرن
پیام پنهان اجتماعی زمان
بعد نمادین زمان
زمان و تمدن (بعد تمدنی زمان)
زمان و تاریخ
زمان و فرهنگ
تغییر در نظم زمانی و انقطاع تاریخی
تغییر در نظم زمانی و تحول فرهنگی
نسبت تعطیلی و سبک زندگی
🔹 کسی درباره نسبت تعطیلی شنبه و این کلیدواژه ها سخن نگفت. شاید امکان سخن هم نبود. کسی که #مدرنیته را بشناسد، #جریان_غربگرا و لیبرال را بشناسد، سبک و شیوه و #فرآیند_تحولات_فرهنگی را بداند، متوجه می شود که تغییر در #نظم_اجتماعی یک جامعه با آن جامعه چه می کند.
🔻 فقر فهم تمدنی
🔹 از زمان قاجار بسیاری از روشنفکران با همین استدلال که باید برای پیشرفت، شبیه غرب شد، سعی در انواع تحول داشتند. یکی از نقاط تمرکز آن ها تحول در خط فارسی، تحول در زبان فارسی و تحول در سبک پوشش بود. بسیاری می گفتند حالا اینکه عبارات را با الفبای فارسی بنویسیم و یا لاتین چه فرقی می کند؟ خط را تغییر دهیم چه فرقی می کند؟ بهتر نیست شبیه دنیا باشیم؟ با همین ساده اندیشی مسئله را تقریر می کردند. اما کسی نمی دانست نسبت خط و تمدن، نسبت زبان و تمدن چیست.
🔹 امروز هم از بسیاری مسائل #خوانش_تمدنی نداریم. نمی دانیم نسبت زمان و تمدن چیست؟ پس راحت با مسئله ای چون تعطیلی شنبه کنار می آییم یا آن را چنان ساده سازی می کنیم که گویی یک مسئله بی اهمیت است. این مسئله جایی خطرناک می شود که با همین استدلال و دست فرمان باید در بسیاری از مواضع دیگر هم عقب نشینی کنیم.
🔻 مضاف به اینکه عمده استدلال های اقتصادی مدافعین تعطیلی شنبه نیز دقیق و مستند نیست و اگر مجالی بود نقدی بر آن هم خواهم نوشت.
✍ حسین ایزدی
@haad1442
*ویکند دوروزه!؟*
✍ ا. انصاری زاده
دگوری های تازه به دوران رسیدهی رسانهی سوپر لیبرال «فردای اقتصاد» که گمان میکنند اگر به تعطیلات آخر هفته بگویند (ویکند) خیلی با کلاس و با پرستیژ هستند، برای بعد از این پروژه ی منحوس یهودی محور تعطیلی شنبه ها هم برنامه دارند؛
از نظر آنها، تصمیمات مکملِ این تصمیم، انتقال تعطیلات مناسبتی که احیاناً در وسط هفته هستند، به آخر هفته هاست.
این درحالیست که بسیاری از این تعطیلات در ایران، مناسبت های مذهبی و دینی و ولادت و شهادت بزرگان دین میباشند، که ظاهراً قرار است به کلی سبک زندگی دینی مردم را تغییر دهد.
با پروژه ای بشدت کثیف تر و خطرناک تر از آنچه که فکر میکنیم رو به رو هستیم...
@tahliltamadoni
@haad1442
دعا و نماز براى پيدا شدن گمشده
پیامبر صلیاللهعلیهوآله به على علیهالسلام و فاطمه سلاماللهعلیها اين دعا را آموختند و به ایشان گفتند:
اگر مصيبتى به شما رسيد و یا از ستم سلطانى هراس پيدا كرديد و يا گمشدهاى داشتيد؛ وضوء كاملى بگیرید و دو ركعت نماز بخوانيد و بعد از نماز دستها را به آسمان بلند کنید و بگوييد:
«يَا عَالِمَ اَلْغَيْبِ وَ اَلسَّرَائِرِ يَا مُطَاعُ يَا عَلِيمُ يَا اَللَّهُ يَا اَللَّهُ يَا اَللَّهُ يَا هَازِمَ اَلْأَحْزَابِ لِمُحَمَّدٍ صَلَّى اللَّهُ عَلَيْهِ وَ آلِهِ يَا كَائِدَ فِرْعَوْنَ لِمُوسَى يَا مُنَجِّيَ عِيسَى مِنْ أَيْدِي اَلظَّلَمَةِ يَا مُخَلِّصَ قَوْمِ نُوحٍ مِنَ اَلْغَرَقِ يَا رَاحِمَ عَبْدِهِ يَعْقُوبَ يَا كَاشِفَ ضُرِّ أَيُّوبَ يَا مُنَجِّيَ ذِي اَلنُّونِ مِنَ اَلظُّلُمَاتِ يَا فَاعِلَ كُلِّ خَيْرٍ يَا هَادِياً إِلَى كُلِّ خَيْرٍ يَا دَالاَّ عَلَى كُلِّ خَيْرٍ يَا آمِراً بِكُلِّ خَيْرٍ يَا خَالِقَ اَلْخَيْرِ وَ يَا أَهْلَ اَلْخَيْرِ أَنْتَ اَللَّهُ رَغِبْتُ إِلَيْكَ فِيمَا قَدْ عَلِمْتَ وَ أَنْتَ عَلاَّمُ اَلْغُيُوبِ أَسْأَلُكَ أَنْ تُصَلِّيَ عَلَى مُحَمَّدٍ وَ آلِ مُحَمَّدٍ»[1]
بعد حاجت خود را بخواهید که ان شاء الله مستجاب خواهد شد.
ترجمه دعا:
«اى عالم بر غيب و علن، اى اطاعت شونده، اى عليم، يا الله، يا الله، يا الله، اى درهم شكن قدرت احزاب براى محمّد (ص) و كيد كننده به فرعون براى موسى، و اى نجات بخش عيسى از دست ستمكاران، و اى خلاص كننده قوم نوح از غرق، و اى رحم كننده بر يعقوب، و اى برطرف كننده رنج ايوب، و اى نجات دهنده ذو النون از تاريكى، اى فاعل همه خوبیها، و اى راهبر بهر نيكى، و اى امركننده به هر خير و اى خالق نيكى و اى نيكى كننده، تو خداى منى كه براى حاجتى كه تو خود میدانى به تو توجّه پيدا كردهام و تو بر امور پنهانى عالمى، از تو میخواهم كه بر محمّد و آلش درود فرستى»
هدایت شده از KHAMENEI.IR
24.96M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
📢 حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی امشب در دیدار جمعی از خانوادههای سپاهیان پاسدار که به مناسبت شب میلاد امام رضا(ع) برگزار شد، با ابراز تاثر از حادثه نگران کننده عصر امروز برای رئیس جمهور محترم و همراهان ایشان گفتند: امیدواریم خداوند متعال رئیس جمهور محترم و مغتنم و همراهان ایشان را به آغوش ملت برگرداند. همه برای سلامت این جمع خدمتگزار دعا کنند. ملت ایران نگران و دلواپس نباشند، هیچ اختلالی در کار کشور به وجود نمیآید.
💻 Farsi.Khamenei.ir
بعد از رییسجمهور پرتلاش، خستگیناپذیر و ولایتمداری چون #شهید_رئیسی نهتنها نباید به کمتر از ایشان قانع شده و به عقب برگردیم،
بلکه باید به سراغ گزینههایی برویم که با اعتقاد راسخ به مبانی نظری تمدن اسلامی، فرآیند تشکیل دولت اسلامی را چندگام جلوتر ببرند
دولت بعدی نباید در هیچ ساحتی، تحت سیطره صاحبان اندیشههای مادی و غربی درجا بزند و عقبگرد کند.
#آیت_الله_میرباقری
💠 احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
هدایت شده از حسین زمانی میقان
مطابق با اصول اولیه حکمرانی دینی، برای حضور در صحنه باید حجت بر فقیه تمام شود. یکی از اسباب اتمام حجت که معصومین به ما آموزش دادهاند، حضور حاضران است. براساس این آموزه سیاسی دین مبین اسلام، ما دعوت از #آیتالله_میرباقری را با شدت بیشتری ادامه میدهیم.
@hzamanim
هدایت شده از بیداری ملت
21.32M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥 در انتخابات پیش رو دقیقا دنبال چه چیزی باشیم؟
⏪مدیریت پنهان کشور دست چه کسانی هست؟
نقطه آغاز تحولی که برای رسیدن به پیشرفت و عدالت ضروری است، تغییر در نظم سیاسی کشور است.
✍به مخاطبین عزیز و فرهیخته بیداری ملت توصیه میکنیم حتما این سخنرانی را گوش دهند. ما در انتخابات پیش رو باید یک پله جلوتر برویم و به شرایط قبل از ریاست جمهوری شهید رئیسی برگشت نداشته باشیم
🔴به پویش #بیداری_ملت بپیوندید👇
http://eitaa.com/joinchat/963837952Cb758f6bd13
هدایت شده از محمدجواد توکلی- یادداشتهای اقتصادی
🌀 شورش علیه بازارگرایی افراطی
🔻نمیگویم چه فردی را برای ادامه مسیر #خدمت_رئیسی انتخاب کنید، فقط میگویم کسی را برگزینید که مرعوب #بازارگرایان_افراطی داخلی نشود، #شبه_مهندسانی که فکر میکنند با #گران_سازی_ارزاق_مردم میتوان اوضاع اقتصادی را سامانداد، #نااقتصاددانانی که مرتب دم از #یارانه_مجعول_پنهان میزنند، آنها که میخواهند #فنر_ارز را باز کنند؛ کسانی که میخواهند #قیمتها_را_واقعی_کنند (بخوانید پدر مردم را دربیاورند)، آنها که فکر و ذکرشان #ناترازی_انرژی و ... است، آنها که زیربنای فکریشان #دولت_شر است، آنها که نسخه های اقتصادی شان همان #دستورالعمل_های_صندوق_بینالمللی_پول است.
♦️ نمیگویم به معتقدان به اقتصاد اسلامی رای بدهید، میگویم به کسی رای بدهید که حداقل اقتصاد بازار را درست فهمیده باشد، کسی که فهمیده باشد چطور #شوکدرمانی بازاری اقتصاد شیلی و آرژانتین را به هم ریخت، کسی که مشکلات ساختاری اقتصاد ایران را بفهمد و #نسخه_عاریتی کشنده برای سفره معیشت مردم نپیچد.
✍️توکلی https://eitaa.com/eqmoq2
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
Invitation.pdf
118.8K
📃 نامه ای به محضر حضرات آیات اعرافی، اراکی و میرباقری
▫️مسیری که از امروز تا قله باقی مانده و باید پیمود، نصب نرم افزار اسلامی روی سختافزارهایی است که در این مدت به دست آوردهایم. چه، اگر روی سختافزارهای خود، نظامات فکری منبعث از تمدن غرب را نصب کنیم، خروجیاش، بلاتردید یک انسان مطلوب غربی خواهد بود، نه یک انسان مطلوب اسلامی.
▫️در افق تمدنی انقلاب اسلامی، ساحات مختلف حیات بشری، صوری دارند که در طول 45 سال گذشته با اهتمام نخبگان حوزوی و دانشگاهی، بخشی طراحی شدهاند و بخشی فرآیند تکوین خود را طی میکنند. لکن آنچه تحصیل شده، آنگونه که باید در دستور کار ساختارهای اجرایی کشور قرار نگرفته است.
▫️برای رقم زدن این تحول اساسی، کشور نیازمند شخصیتی در راس قوه مجریه است که ضمن شناخت دقیق نسخههای سرمایهداری، به نسخههای برآمده از انقلاب اسلامی اشراف و اعتقاد راسخ داشته باشد و با شجاعت و درایت درصدد اجرای آنها برآید.
▫️برخلاف آنچه معمول و رایج شده، مقام ریاست جمهوری مقام اجرا به معنی پیمانکاری نیست؛ چه، اساسا دولت طبق سیاست های کلی اصل 44 از فعالیتهای پیمانکاری منع شده است! مقام ریاست جمهوری، مقام طراحی و تشخیص و تصمیم است و لذا فردی با این مختصات باید در راس قوه مجریه قرار گیرد.
▫️به همین جهت، به عنوان شاگردی کوچک در مکتب انقلاب اسلامی، از شما بزرگواران که عمری را صرف مبارزه فکری با نظام سرمایهداری و طراحی نظامات اسلامی کردهاید، تمنا دارم پا به عرصه بگذارید و در انتخابات چهاردهمین دوره ریاست جمهوری اسلامی ایران، داوطلب شوید. ما نیازمند بازگشت فضیلت به عرصه رقابت هستیم.
@syjebraily
هدایت شده از خبر فوری سراسری
♨️ نکته دکتر جبرائیلی کاملا دقیقه.
اتفاقا بر خلاف تصور خیلیها که فکر میکنن رئیس جمهور باید مرد اجرا باشه کاملا برعکسش صادق هست!
رئیس جمهور قرار نیست جاده بکشه یا پل بسازه که نیاز باشه یک مدیر اجرایی قوی رو برای رییس جمهور شدن مد نظرمون قرار بدیم!
رهبر انقلاب بارها فرمودند دولت حق تصدیگری در اقتصاد ندارده! اونوقت برخی آقایون فکر میکنن فردی باید رئیس جمهور بشه که سابقه بنگاهداری و اجرای پروژه عمرانی و کار اقتصادی داشته باشه!
رئیس جمهور باید قدرت تشخیص و تصمیم داشته باشه تا فرق توسعه پایدار رو از الگوی اسلامی ایرانی پیشرفت بدونه!
فرق اقتصاد مقاومتی رو با اقتصاد نئولیبرال بفهمه تا سرانجامشون هرکدومشون رو بتونه ترسیم کنه!
بتونه ایدههای ایرانی-اسلامی رو از زاویه راهبردی ارزیابی کنه و درباره اونها تصمیم بگیره.
رییس جمهور باید فردی باشه که وقتی چهار نفر مشاور یا کارشناس در حضورش پیشنهادی رو مطرح میکنن، علم و قدرت تطبیق با الگوهای مشابه که توی کشورهای دیگه انجام شده رو داشته باشه و نتیجه کار رو از همون ابتدا تشخیص بده و شناسایی کنه تا بتونه موافقت یا مخالفت عاقلانه و عالمانه داشته باشه!
کار اجرایی مربوط به پیمانکار هست نه رییس جمهور یا وزیر که میگیم فلانی آدم اجرایی نیست پس...!
درد ما دقیقا همین نکته هست که بهش توجه نمیکنیم.
📌 خبر فوری سراسری
@fori_sarasari
هدایت شده از تأمُّلاتِ نظری
✅️ یادداشتِ انتخاباتِ ریاست جمهوری ۲
✍️🏼 در یادداشتِ قبلی اجمالا رویکردهایی که دولتِ آتی بایستی داشته باشد، بیان گردید. در این یادداشت مختصرا عارضم: شخص رئیس جمهور بایستی علاوه بر دارا بودنِ توانایی های مدیریتی به طور اتم و اکمل، بایستی #نظرا و #عملا معتقد به انقلاب اسلامی و مبانی آن باشد [مبانی انقلاب اسلامی در بیانات و آثار امامین انقلاب موجود است] و مضاف بر آن که بسیار حائز اهمیت است؛ رویکردِ #تمدنی داشته باشد. یعنی در حوزه ی مباحثِ پیشرفت و توسعه، معتقدِ به #الگوی_اسلامی_ایرانی باشد نه #الگوهای_توسعه_غربی. [بحث پیشرفت و توسعه بحث مهمی است که سابقا در باب توسعه غربی، سلسله یادداشت هایی تقدیم حضور شده است.]
از میانِ نامزدهایی که به زودی لیست شان مشخص خواهد شد، خواهیم گفت که چه کسانی و به چه میزان و در چه سطحی، نظرا و عملا معتقد به مبانی انقلاب و الگوی ایرانی-اسلامی پیشرفت هستند و چه کسانی و به چه میزان و در چه سطحی معتقد به الگوهای توسعه غربی.
💢 کانالِ "تأمُّلاتِ نظری" دریچه ای به سوی آگاهی و پیشرفت👇
🆔️ @taammolatenazari
هدایت شده از حسین زمانی میقان
دکتر جبرائیلی : "مقام ریاست جمهوری، مقام اجرا به معنی پیمانکاری نیست."
#تمدن_اسلامی
این فهم رو اگر انقلابیها داشته باشند، نئولیبرالیسم ایران را فتح نمیکند.
@hzamanim
هدایت شده از نبرد آخر🇵🇸
16.67M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
رفح در ۱۰۰ ثانیه
⛔️تصاویر دلخراش⛔️
دیشب در رفح چه گذشت که حتی رئیس جمهور فرانسه هم مجبور شد بگوید از این اتفاق عصبانی است...
#انقلابیون
🔵 نبرد آخر👇
@nabardeakhar
@nabardeakhar
هدایت شده از ساخت ایران|حسین مهدیزاده
بسه تعالی
هر انتخاباتی سایه هایی از اسامی بزرگ بر سرش دارد که البته کاندیدا هم نمی شوند اما آن سایه ها، در رنگ نهایی انتخابات و منتخب و ماموریتش موثر می شوند. قد بلند شهید جمهور آیت الله رئیسی اولین سایه بلندی است که بر این انتخابات سایه افکنده.
از سوی دیگر بلندنظری این شهید بزرگوار، بعد از سالها، فاصله قم و تهران را کم کرده و از همان ساعات اولیه آرام گرفتن بدن رئیس جمهور شهید، از سوی کنشگران سیاسی تهران، پیامهایی مبنی بر دعوت از علمای قم، به گوش رسید.
موجهای توئیتری این دعوت ها هم نشان می دهد که بدنه انقلابی با اعتماد و امیدواری به این دعوتها نگاه می کنند و احساس می کنند که ردا و کفش شهید جمهور، بیش از هر کسی بر قامت علمای دین برازنده است.
فارغ از اینکه فکر می کنم تاکنون معلوم شده است که علمای قم، قصد حضور در پاستور را ندارند، اما این امید مجدد به حوزه را نباید بی جواب گذاشت و علمای اعلام و طلاب عزیز باید با گامی بلندتر در #تبیین آنچه رئیس چهاردهم جمهور به سوی آن برود نقش آفرینی کنند.
این روزها از حوزه توقع نمی رود که فقط از یک نامزد حمایت کند. به شکرانه این رجوع مجدد، حوزه علمیه باید در کشف ماموریت های دولت جدید برای مردمی شدن واقعی تر نظام، برای انسانی تر شدن اقتصاد کشور، برای صف بندی کردن با سرمایه سالاری داخلی و خارجی، برای مبارزه با سرکوب دانش و صنعت توسط خام فروشهای نوکیسه، برای احیاء کرامت کارگر و معلم و...
برای برادرانه تر شدن روابط، بین دلبستگان به آرمان امت اسلامی، مقتدر تر شدن جبهه مقاومت در مقابل با غده سرطانی اسرائیل... برای رسیدن به دولتی مقتدر که حرفش حرف باشد و موشک حامی کودکان فلسطینش با بورس و دلار وطلا تهدید و سرکوب نشود.... باید حرفهای واضح تری بزند.
حوزه به پشتوانه خون شهید جمهور و اخلاق بی نهایت او، باید اخلاق فاسدی که از سال 88 بر انتخابات های کشور حاکم شد و جامعه را دو شقه کرد را اصلاح کند. برای این کار خیلی باید دوندگی کرد، و همه طلاب می دانند که به جای اینکه سودای پاستور رفتن بزرگان حوزه را در سر داشته باشند، باید به فکر طرح هایی درست و کارآمد برای همان تحول آفرینی باشد که رهبر معظم انقلاب در 21 اردیبهشت 1400 یعنی یکماه قبل از انتخاب شهید جمهور به آن تاکید کردند.
به عنوان یک طلبه کوچک و تماشاچی، بر روح شهید جمهور عزیز درود می فرستم که چنین آبرویی را مجددا به حوزه و طلاب با اخلاص و کم توقع آن بخشید. و صد امید که علما و طلاب ما این فرصت را مغتنم بشمارند و با اخلاص تمام آن را در خدمت اسلام هزینه کنند و از روح این شهدی عزیز در این راه مدد بگیرند.
حسین مهدیزاده
7 خرداد 1403
🆔 @social_theory
هدایت شده از سید یاسر جبرائیلی
نگاهی اجمالی به زندگی، مبارزات، مسئولیتها و آثار آیتالله محسن اراکی
https://fa.wikifeqh.ir/%D9%85%D8%AD%D8%B3%D9%86_%D8%A7%D8%B1%D8%A7%DA%A9%DB%8C#_%D9%85%D8%B3%D8%A6%D9%88%D9%84%DB%8C%D9%91%D8%AA%E2%80%8C%D9%87%D8%A7
هدایت شده از صوت و متن بیانات اقا
نسخه قابل چاپ - نامه حضرت آیتالله خامنهای به دانشجویان حامی مردم فلسطین در دانشگاههای ایالات متحده آمریکا.PDF
825.4K
نامه حضرت آیتالله خامنهای به دانشجویان حامی مردم فلسطین در دانشگاههای ایالات متحده آمریکا
۱۴۰۳/۳/۱۰
https://eitaa.com/bayanatvoicetext
هدایت شده از اقتصاد کاربردی - رضا غلامی
فکاهیات اقتصاد ایران
سیاستگذارانی داریم که هر قرص نان مردم را میشمارند و برای فروش اینترنتی آن دستورالعمل صادر میکنند ولی نگران عدم ثبت اطلاعات دهها میلیار دلار ارز حاصل از صادرات یا تبادل میلیاردها دلار طلا و.. نمیشوند.
سیاستها را ذینفعان مینویسند. #انتخابات_ریاست_جمهوری
@DrRezaGholami
هدایت شده از احمد نبویان
🔻دور باطل افزایش قیمت سوخت / توهمی به نام قیمتهای جهانی
🔹نسبت به جزییات و چگونگی ایجاد دور باطل تعدیل قیمت سوخت در کشور، قبلاً در همین کانال بارها توضیح دادم، اما بدلیل واکنش برخی مخاطبین محترم نسبت به پیام قبلی درباره #طرح_وان دکتر #جلیلی ، یکبار دیگر به اختصار توضیح میدهم:
▪️مبنای استدلال این دوستان، مفهومی مجعول به نام «قیمت جهانی» است که فقط بعنوان یک نمونه، قبلاً در «اینجا» نشان دادیم که بنزین در دنیا با حدود ۱۷۰ قیمت مختلف عرضه میشود. قیمت جهانی کدام اینهاست؟
🔹حالا فرض کنید، با اغماض پذیرفتیم که «قیمت جهانی» مفهومی درست است و قیمت دلاری بنزین در خلیجفارس یا یکی از کشورهای غربی را بعنوان مبنای تعیین قیمت واقعی بنزین در نظر گرفتیم. اینجا این دوستان با ضرب این عدد در قیمت دلار آزاد (دلار تلگرامی و قاچاق) نتیجه میگیرند که مثلاً قیمت واقعی هر لیتر بنزین ۳۰ هزار تومان است. پس دولت برای هر لیتر، ۲۷ ه.ت یارانه پنهان پرداخت میکند و چون ثروتمندان بنزین بییشتری مصرف میکنند، سهم بیشتری از یارانه میبرند. پس برای اجرای عدالت باید با قیمت بنزین را آزاد نموده و سهم هرکس از یارانه را بصورت نقدی به او پرداخت کنیم. از هدفمندی یارانههای #احمدینژاد تا طرح اختصاص بنزین به هر کدملی #رائفیپور تا طرح وان #جلیلی همگی بر این مبنا طراحی شدهاند.
🔹در عمل اما چه اتفاقی میافتد؟
1⃣ یارانه پرداختی عملاً کفاف افزایش قیمتها را نخواهد داد، چرا که مبلغ یارانه بر مبنای افزایش مستقیم قیمت بنزین تعیین میگردد نه تأثیر تورمی آن بر سایر کالاها. حتی در طرح وان هم، شما مالک چند لیتر بنزین آزاد خواهید شد، که در برابر جهش تورمیِ ناشی از افزایش قیمت بنزین، قطعاً ناچیز خواهد بود.
2⃣ حتی اگر با اغماض بپذیریم که یارانه پرداختی در سال اول اجرای طرح، کفاف افزایش قیمتها را خواهد داد، مطمئنا در سالهای بعد و با عدم افزایش مبلغ یارانه به اندازه تورم، کمکم مبلغ یارانه به یک شوخی در زندگی مردم تبدیل میشود.
#حذف_تدریجی_یارانهها
(طرح وان البته این اشکال را مرتفع کرده اما از آنجاییکه عملاً مردم را بورسباز و ذینفعِ ظاهریِ افزایش قیمتها و بدبختی خودشان تبدیل میکند، حکم تخدیرکنندگی برای اجرای طرحهای گرانسازی را دارد)
3⃣ افزایش قیمتِ عامل مهم و محرکی مانند سوخت، با توجه به یله و رها بودن بازار ارز، بسرعت منجر به افزایش #قیمت_ارز بعنوان #لنگرگاه_تورم در کشور گشته و متعاقب آن سایر بازارهای دلالی مانند طلا، خودرو و مسکن افزایش قیمتهای شدیدی را متحمل خواهند شد.
4⃣ دولت هم علیرغم افزایش درآمد ناشی از فروش گرانتر سوخت، بدلیل اینکه خود بزرگترین مصرفکننده کشور است، تحت تاثیر افزایش قیمتها دچار تشدید کسری بودجه خواهد شد.
👈 در نتیجه، به موازات افزایش قیمت اقلام معیشتی و کوچکتر شدن سفره مردم، سرمایه صاحبان ارز و طلا و خودرو و مسکن چندبرابر خواهد شد. دقت کنید که همه این طرحها با عنوان اجرای عدالت و حمایت از محرومان اجرا میشود اما در عمل نتیجه عکس خواهد داشت.
💢 دور باطل و ناتمام:
بدتر از همه موارد فوق اینکه، افزایش قیمت ارز منجر به بالاتر رفتن قیمت واقعی! سوخت بر اساس فرمول ذکر شده (قیمت دلاری ضربدر دلار آزاد) میگردد و چند صباح دیگر همین دوستان خواهند گفت که قیمت واقعی هر لیتر بنزین، مثلاً ۶۰ هزار تومان است و بنزین ۳۰ هزار تومانی به نفع ثروتمندان و رانتخواران و ... است. خب چکار کنیم؟ بازهم قیمت را افزایش داده و به فقرا یارانه بدهیم.
و این دور باطل که مستقیماً زندگی مردم عادی بعنوان مدافعین اصلی انقلاب را هدف گرفته است، تا نابودی کامل اقتصاد کشور ادامه خواهد یافت!!!
👈 در پایان تأکید میگردد، تا تعیین تکلیف نشدن بازار بیضابطه و مخربِ ارز و طلای آزاد و عدم وضع و اجرای قوانین مالیاتی ِ مؤثر بر سفتهبازی، هرگونه جراحی و شوک درمانی ضربات جبران ناپذیری به کشور وارد خواهد نمود!
#حذف_بازار_آزاد_ارزوطلا
✍ احمد نبویان
🔗@ahmad_nabavian
May 11
هدایت شده از monem_ps فلسطین 🇵🇸🇮🇷
شب ۱ ذی الحجه
خطاب اهل غزه به امت اسلامی :
🇵🇸👨🎓اخبار غزه از زبان دانشجوی فلسطینی ساکن ایران
@monem_ps 🇵🇸
با سلام خدمت همراهان گرامی هاد🌺
ارزیابان هاد در تلاشند تا با شاخص های رویکرد اقتصاد مقاومتی برنامه های تلویزیونی کاندیداهای چهاردهمین دوره ریاست جمهوری را بررسی کنند و در نهایت ملاک و معیاری برای کمک به تصمیم گیری بهتر مردم در انتخابات ارائه کنند.
برای این منظور سعی می کنیم برنامه های روزانه تلویزیونی را با سوالات خود پیگیری کنیم و خلاصه ای از آنچه بدست می آوریم را خدمتتان ارائه بدهیم، با این هدف که مسیر ارزیابی را همراه هم طی کنیم.
جملات خاصی که کاندیداها مطرح می کنند و توجه ما را در رویکرد اقتصاد مقاومتی جلب می کند چه از جهت مثبت و چه از جهت منفی، با شما مطرح می کنیم.
به امید بهترین سرنوشت ها برای ملت بزرگ ایران.🌺
@haad1442
آقای قاضی زاده هاشمی (۲۱ خرداد):
_تحقق آرمان های ایت الله رئیسی در تغییر ریل هایی که ایجاد کرده بود✅
_تحقق عدالت. مبارزه با فاسدان و اصلاح گلوگاه های فساد.⁉️ (جملات خوب منتها با کدام روش، نسبت این سخنان با گران سازی چیست؟)
_اصلاح اساسی ساختارها و دوری از محبوبیت آنی⁉️ (گران سازی؟)
_۷۰ سال است ما تورم مزمن داریم. گرانی کمرشکن. اقدامات خوبی دولت داشت در کنترل نقدینگی و تورم نقطه به نقطه.⛔️ (حذف ۴۲۰۰؟ تبدیل ارز ۲۸۵۰۰ به ارز ترجیحی؟ اوج گیری ارز در بازار و تبعیت دولت از بازار؟)
_ملی شدن همه امور به جای دولتی بودن⁉️ (با چه ترتیب و روشی؟ واگذاری به سرمایه داران یا عموم مردم؟ نحوه کار چیست که به هدف درست اصابت کند؟)
_اختاپوس اقتصاد دولتی /اقتصاد ملی و به نفع مردم⁉️ (چگونه باشد که مردم منتفع شوند و سرمایه سالاری نشود)
_مردم سهامداران دارایی دولت بشوند.⁉️ (بورس و مالی سازی بیشتر اقتصاد؟)
_توزیع ثروت عادلانه در کشور⁉️ (مکانیزم؟ گران سازی؟)
_دولت اگر وظیفه تصمیم گیری دارد، تصمیم گیری را مردم برای دولت می گیرند⛔️ (پس دولت چکاره است؟ نئولیبرالیسم غیر از این می گوید؟)
_اگر وظیفه اجرا دارد، اجرا به مردم واگذار می کند. ⁉️ (چه روشی؟)
_اگر از نظارت حرف میزنیم، مردم ناظرند. راه های افکار سنجی، نظر سنجی و رفراندوم.⁉️ (جایگاه هدایتگری دولت چه می شود؟)
_اقدامات متمرکز را به استانها و شهرستانها واگذار می کنیم⁉️ (واگذاری اختیارات دولت مرکزی تا چه حد؟)
_همه بنگاه های اقتصادی دولتی باید به مردم واگذار کنیم. شرکت های دولتی باید بشوند شرکت عمومی حتی شرکت گاز و شرکت نفت است⁉️ (این سخن خلاف بند الف ۲ سیاست های کلی اصل ۴۴ که نفت و گاز را استثناء کرده، می تواند ضامن منهدم کردن دولت باشد و خطرناک؟)
_اشتغال مرد خانواده، مهارت و تحصیل و اثرگذاری اجتماعی زنان و تشکیل خانواده✅ (جملات خوب)
_به جراحی های بزرگ احتیاج داریم در نظام اداری، برای درست شدن اقتصاد. ساختار سلب نمی گذارد تورم ۷۰ ساله از بین برود.⁉️ (مردم ما از جراحی خاطره گران سازی های نجومی دارند)
_ساختار نامتوازن بودجه که باعث می شود دائم دولت ها دست در جیب مردم کنند و تورم تحمیل کنند.⁉️ (ریشه کسری بودجه چیست؟ افزایش حقوق کارمندان؟ چگونه می خواهید جلو کسری بودجه را بگیرید؟)
@haad1442
آقای قالیباف (۲۱ خرداد):
_اقتصاد کشور بر دوپایه سرمایه و بهره وری ست. اگر به هر دلیلی در حوزه سرمایه مشکل داریم، با بهره وری تحول ایجاد می کنیم✅
_تحول از طریق هوشمند سازی، شفاف سازی، فناوری✅
_شایسته گزینی و مردمی سازی⁉️ (راهکار چیست؟مردمی سازی یا خصوصی سازی؟ مردم یا سرمایه داران؟ شایستگان کدامند؟ اطرافیان؟)
_اقتصاد مردمی یک اقتصاد پویاست⁉️
_برنامه های کوتاه مدت اقتصادی برای رفع فقر مطلق و ایجاد اسایش⁉️ (گران سازی و یارانه پنهان یا مکانیزم دیگری؟)
_محور كار، برنامه ي هفتم توسعه است✅
_سرمايه گذاري و توليد ثروت در رشد اقتصادي توام با عدالت بايد باشد وگرنه مشكلات بيشتري پيش خواهد آمد.✅
_راه حل پایان نوسانات و عدم ثبات در بازار پیشرفت است و پیشرفت با سرمایه گذاری حاصل می شود⁉️ (سرمایه از کجا؟ دنبال برجام خواهید رفت برای آمدن سرمایه؟)
_قوه دیوانسالاری بر سه قوه کشور سوار است⁉️ ( سخن درست اما راهکار چیست؟)
_اقتصاد دولتی حاکم است و فسادزاست. از بین بردن گلوگاه های فساد⁉️ (الان اقتصاد ما دولتی نیست. آیا ته مانده اختیارات دولت را هم واگذار خواهد کرد؟)
@haad1442
آقای پزشکیان (۲۱ خرداد):
_ما قرار نیست برنامه جدید بنویسیم. ما قرار نیست سیاست جدید در کشور اعلام بکنیم.سیاست های کلی مقام معظم رهبری مشخص هست. طبیعتا هر دولتی که بیاید باید برنامه هفتم را در جهت سیاست های کلی باید اجرا کند. راه اجرا و روش حتما در دولت قبلی تنظیم شده. همان را درست و به موقع اجرا خواهم کرد.✅ (جملات خوبی بود)
_اصولا هر لایحه ای که به مجلس میرود، کارشناسان از قبل همه جوانب را بررسی کرده اند. ما برای برنامه هفتم برنامه جدیدی نخواهیم نوشت. همان که تهیه شده را اجرا می کنیم. مگر در مواردی که خلاف سیاست های کلی باشد، تسریع لازم داشته باشد و مجریانی نتوانند انجام بدهند که انها را تغییر می دهیم.⁉️ (کدام کارشناسان؟ بدنه کارشناسی اقتصادی دولت های قبل؟)
_بانک جهانی⛔️ ۴۰ کشور را بررسی کرده و کارهایی که باید کشورها انجام بدهند تا برسند به اهداف را تعیین کرده. سه تا اصل و پنج استراتژی را تعیین کرده است. بدون این اصول به اهداف نمیرسیم⁉️ (از نسخه های اقتصادی بانک جهانی تبعیت خواهد شد؟)
_مسئولیت پذیری، کارامدی، رضایت درآمدی برای کارمندان دولت⁉️ (از چه طریقی؟راهکار چیست؟)
_توزیع عادلانه ثروت در کشور⁉️ (سخن درست اما از چه مکانیسمی؟ گران سازی؟)
_برای اقتصاد نیاز به سرمایه گذاری داریم. برای سرمایه گذاری باید ببینیم چه محدوده ای را می بینیم⁉️ (سرمایه از کجا می آید. به برجام ربطی پیدا می کند؟ سرمایه داخلی یا خارجی و در ازای چه چیزی؟)
_ارتباط درست بین مردم و دولت.⁉️ (راهکار چیست؟)
_تغیرات مدیران مانع سرمایه گذاری ست. ثبات در قانونگذاری، ثبات در تصمیم گیری، . سرمایه دار از کشور خارج می شود⁉️ (آیا ثبات نسبتی با مذاکرات دارد؟)
_احترام به تولید و برداشتن موانع✅ (جمله خوب منتها کدام تولید؟ تولید مواد خام فولاد و پتروشیمی و مواد معدنی و خام فروشی یا تولید پایین دست و تولید کننده واقعی در اقتصاد مقاومتی)
_احترام به کارشناس، احترام به علم ⁉️ (علم اقتصاد مرسوم؟)
_داده های شفاف نیست و مالیات نداریم
رشوه و فساد هست. اف ای تی اف داخلی پیاده کنیم. قانونش را هم داریم✅ (جمله خوب با تعبیر اشتباه)
@haad1442
آقای قاضی زاده هاشمی (۲۲ خرداد):
_فوریت اقتصاد است، اولویت خانواده✅
_خروج دولت از بنگاهداری و واگذاری امور به مردم. در برای مثال در بنیاد شهید سازمان اقتصادی کوثر را واگذار کردیم. سهام داری شد. بانک دی در شرف انحلال بود. الان بالاترین رشد سپرده را دارد. بیمه دی به همین ترتیب.✅
_نظام اداری دیوانسالارانه به نظام فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی ما صدمه میزند. مدل حکمرانی مردمی در بنیاد شهید اجرا کردیم. هرم دولت را وارونه کردیم. نظامات هوشمند شدند. آنکه بیشترین تماس و ارتباط با مردم را دارد بیشترین اختیار را دارد.✅
_مردم لذت رشد اقتصادی را نچشیده اند چون بخشی از مردم از نظر اقتصادی رشد کردند نه همه. باید برای ورود مردم و جوانان به بهربرداری از منابع تسهیل گری بشود. ورود همه جانبه مردم✅
_اصلاح ساختار بودجه، رفع ناترازی بودجه⁉️ (علت ناترازی بودجه چیست؟ راهکار؟)
_در قیمت گذاری ها و تعرفه گذاری ها شرکت های دولتی منافع شرکت را نبینند، منافع عموم مردم را ببینند.✅
_تمرکز مسئولیت در یک نفر و در نتیجه پاسخگویی همان فرد✅
_سامانه شفافیت ایجاد بشود. سامانه سوت زنی در بنیاد شهید ایجاد کردیم.✅
_به ثبات سیاست، ثبات مدیریت نیاز داریم. با زینفعان هر حوزه برای تعیین مدیر مشورت می شود. بزرگترین مشاور من بنیاد نخبگان است. به نسلی از مدیران باهوش نیاز داریم.✅
@haad1442
آقای جلیلی (۲۲ خرداد):
_مقام ریاست جمهوری، مقام اجرا به معنای پیمان کاری نیست، ریاست جمهوری جایگاه تشخیص و تصمیم است✅
_دوری از تردید، تاخیر و تعجیلهای نادرست، لازمه جایگاه ریاست جمهوری است✅
_انضباط مالی باید یکی از اصلیترین اولویتهای رئیس جمهور باشد✅
_جلوگیری از پرتی های نفتی و ....که نهایتا به صورت قاچاق از سرمایه ملی کسر خواهد شد✅
_اولین شرط انضباط مالی این است که ریال که واحد رسمی پول کشور است، حاکمیت داشته باشد.✅
_ مشارکت فراگیر و همه جانبه همه آحاد و اقشار مردم در پیشرفت کشور است.⁉️ (به چه صورت؟ کوچک مقیاس یا بورس؟)
_(پیشران اقتصادی) توسعه اقتصاد دریا محور✅
_مشارکت روستا و مردم آن در چرخه اقتصاد✅
_توانایی ارتباط با بیش از۲۰۰کشور، چشم بریدن از ۳تا۴ کشور متخاصم✅
@haad1442