هدایت شده از اوجمان l راهبری استعداد
📌 شیخ عبدالکریم حائری و دکتر محمد قریب
آقای دکتر قریب، به مرحوم والد [آیتالله سید محمد محقق داماد] علاقه و ارادت عجیبی داشت. این علاقه و دوستی از روزگار جوانی والد سرچشمه میگرفت. ایشان در دوران جوانی برای تبلیغ به روستایی میرود که از آنِ آبا و اجداد همین آقای دکتر قریب بوده و از آن جا این علاقه و دوستی صورت میبندد.
[دکتر قریب تعریف میکرد:] من به جدّ شما، مرحوم حاج شیخ عبدالکریم، پس از دیداری که بسیار برای من سرنوشتساز بود، ارادت و علاقه شدید پیدا کردم. من پس از تحصیلات مقدماتی به مرحلهای رسیدم که میتوانستم رشتهای را برای ادامه تحصیل برگزینم. بسیار بسیار علاقه داشتم طبیب شوم و در طب تخصص پیدا کنم. پدرم اصرار داشت که خیر، باید بروی قم و وارد حوزه علمیه بشوی. خیلی دوست داشت من طلبه بشوم. چون ما خانواده مذهبی بودیم و به شدت پایبند به مسائل دینی و انجام فرائض، پدرم نمیتوانست بپذیرد من به فرنگ بروم. میگفت: اگر بخواهی طب بخوانی میروی فرنگ و کمکم میافتی توی کارهای خلاف شرع و… این بگومگو در خانه و خانواده ما شدید شد. از یک طرف اصرار پدر بر این که باید درس طلبگی بخوانی و از یک سوی پافشاری من که خیر، من به طب علاقه دارم و دوست دارم در این رشته ادامه تحصیل بدهم.
وقتی که به بن بست رسیدیم، من به ایشان پیشنهاد دادم: آیا میپذیرید برویم پیش آقا شیخ عبدالکریم، هرچه ایشان فرمود همان را انجام بدهیم؟ ایشان پذیرفت. من با این که این پیشنهاد را دادم، ولی یک درصد هم احتمال نمیدادم آقا با خواست و آرزوی من هماهنگی داشته باشد و بفرماید که من طب بخوانم. با این حال مأیوسانه با پدرم آمدیم قم، رفتیم منزل آقا. به محض این که نشستیم، پدرم رو کرد به آقا و گفت: آقا! من دوست دارم این بچه من بیاید قم خدمت شما و درس طلبگی بخواند؛ ولی خودش اصرار دارد و مایل است که درس طب بخواند. چون به توافق نرسیدیم، قضیه به این جا ختم شد که بیاییم محضر شما، هرچه شما بفرمایید عمل کنیم.
تا صحبت پدرم تمام شد، یک مرتبه آقا بلند شد و آمد مرا بوسید، رو کرد به پدرم و فرمود: نه تنها جایز، بلکه واجب است که ایشان طب بخواند. خدا، به اندازه کافی طلبه رسانده و اکنون یک سری متقاضی داریم؛ جواب کرده و نپذیرفتهایم. من از این فرمایش آقا بسیار خوشحال شدم و با یک دنیا شور و شوق، محضر ایشان را ترک کردیم. و اکنون هرچه خدمت می کنم، ثواب آن را به روح بلند آقا تقدیم میکنم.
📚 منبع: مجله حوزه، شماره 125،
مصاحبه با آیتالله سید مصطفی محقق داماد
به نقل از کانال تلگرامی تاریخ شفاهی حوزه
پ ن: قرائت دعای کمیل با صدای مرحوم دکتر قریب را اینجا گوش کنید
#استعدادسنجی
#هدایت_شغلی
#شتابدهنده_استعداد_اوجمان
🔻🔻🔻🔻🔻
@owjeman
Owjeman.ir
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
#پیشنهاد
⭕️ وقتی فهمیدم، درباره حضرت فاطمه (س) به من دروغ گفتهاند، دلم شکست.
👈 سخنان جالب خانم امی (زینب) هوجکینس بانوی مستبصر انگلیسی درباره شهادت بیبی
@hadihoseiniasl
202030_911373298.pdf
1.53M
شرح ماجرا
مروری بر دیدگاههای حضرت آیت الله العظمی خامنه ای پیرامون فتنه ۸۸
@hadihoseiniasl
🔰 استاد ابوالحسنی منذر (ره)
1⃣ به خاطر دارم در بحبوحۀ جنگ تحمیلی ایران و عراق، یکی از خبرنگاران «ضدّ انقلاب» ایرانی در خارج از کشور، مصاحبهای با آقای رضا قطبی ترتیب داد. آقای قطبی، منسوب نزدیک فرح پهلوی و همبازی دوران کودکی اوست که در اوج حکومت استبدادی شاه مخلوع، به پست مهمّ ریاست رادیو تلویزیون گمارده شده بود. نفوذش در رژیم سابق به حدی بود که به قول احمد مسعود انصاری، متن مشهوری را که شاه در بحبوحه انقلاب اسلامی (به عنوان دریافت و قبول پیام انقلاب ملت) از رادیو خواند توسط همین قطبی و دوستانش تهیه و به گردن اعلیحضرت! گذاشته شد. هدف از قرائت آن نوشتۀ «سوپاپگون!»، ظاهراً مهار امواج طوفندۀ انقلاب بود که «از قضا، سرکنگبین صفرا فزود» و آن نوشته، در تاریخ، تنها داغ باطلی بر پیشانی شاه، و مُهر تأییدی بر حقانیت قیام ملت بر ضد نظام ستمشاهی شد! بیچاره شاه، هم پیاز را خورد و هم چوب دراز را! ازهمینرو نیز محمدرضا پس از آن ماجرا همواره از قطبی سخت دلخور بود که داستان خوشمزهاش را باید در خاطرات آقای احمد مسعود انصاری، بخش مربوط به اقامت شاه در مراکش، و ابلاغ سلام قطبی توسط فرح به شاه، خواند و خندید.
2⃣ باری، جناب قطبی به علت وابستگی آشکار و شدید به رژیم پهلوی، در جریان پیروزی انقلاب اسلامی ملت، چارهای جز فرار به خارج از کشور ندید و در نتیجه، پس از آن همه شوکت و مکنت، آوارۀ جهان شد. با این سوابق طبعاً پیداست نباید دل خوشی از انقلاب و رهبران آن، که موجب دربهدری و بیخانمانی او و بستگان و یارانش شده بودند، داشته باشد.
3⃣ خبرنگار مزبور، با شناختی که از ضدّیت طبیعی قطبی با رهبران نظام اسلامی داشت، از سران حکومت وقت ایران (رئیسجمهور و نیز رئیس مجلس شورای اسلامی که فرماندهی کل قوا را از سوی امام خمینی برعهده داشت) با لحنی توهینآمیز یاد کرد و اصرار داشت از قطبی نیز مطالبی بر ضدّ آنها بگیرد. اما قطبی از این امر طفره میرفت و زمانی هم که اصرار خبرنگار را دید، با لحنی قاطع (قریب به این مضمون) به او گفت: ببین عزیز من! ما در شیوۀ حکومتداری با سران فعلی حکومت ایران اختلاف نظر داریم و اختلافمان، کم هم نیست. چندی ماها در ایران سر کار بودیم و طبق سلیقه و دیدگاه فکری و سیاسی خویش، به نظر خود، کشور را اداره کردیم، بعد هم با انقلابی که رخ داد معلوم شد مردم ما را نمیخواهند و ناچار ایران را ترک گفتیم. حالا به جای ما، اینها سرکارند و در شرایط حساس کنونی که کشور شدیداً گرفتار تجاوز دیکتاتوری خونآشام (صدام) است، به شیوّۀ خود، سرسختانه مشغول دفاع از مرزهای کشورند. اینها در حال حاضر، مظهر و نمایندۀ ملت و کشور ایران بهشمار میروند و مخالفت ما به آنها، نباید به گونهای باشد که به نفع دشمن متجاوز خارجی تمام شود؛ بنابراین تو حق نداری به آنها توهین کنی! حرفت را بزن و توهین نکن!
ببینید، وقتی که فردی چون قطبی، با آن سوابق، به ملاحظۀ منافع ملّی کشورش، در چنان موقع حساس، چنین پختگی و انصافی از خود نشان دهد، تکلیف دیگران کاملا معلوم است!....
به نقل از کانال اسرار تاریخ
#فتنه_هشتادوهشت
@hadihoseiniasl
98.01M حجم رسانه بالاست
مشاهده در ایتا
🎥🔴" مستند 72 ساعت "
#فیلم_کاملِ
🤔 در 3 روز پایانی عمر شریف #شهید_سلیمانی چه گذشت...
#نشر_حداکثری
#اللهــم_عجل_لولیــڪ_الفــرج
@hadihoseiniasl
هدایت شده از اخلاق در حوزهی اجتماع
🔷 مسئلهای به نام معیشت طلبهها
✅ این سالها مسئلهی معیشت طلبهها به یک دغدغهی مهم برای مسئولان حوزهها تبدیل شده است. رئیس حوزههای علمیّه شهریّهی طلبهها را کمتر از دو میلیون و حقالتدریس اساتید حوزه را کمتر از چهار میلیون در ماه اعلام کرده و گفتهاند این دریافتی فرسنگها با تأمین نیازهای اولیّهی زندگی فاصله دارد. برای درک بهتر این شرایط بد نیست نگاهی به معیشت روحانیان مسیحی بیاندازیم:
📌 انتخاب شغلِ کِشیش بعد از تحصیل رایگان در آکادمیهای کلیسایی ممکن است. اگر کسی متقاضی شغل کشیشی باشد بعد از این که با درخواست او موافقت شد، لازم است برای مدّتی معیّن در این کالجها درس بخواند. در این مدّت او از خوابگاه و تحصیل رایگان برخوردار است، ولی بابت تحصیل هیچ دستمزدی دریافت نمیکند. پس از اتمام تحصیل او میتواند تصمیم بگیرد به زندگی طبیعی برگردد و یا به شغل کشیشی وارد شود. البته در این میان شرط سنی ۱۷ تا ۵۵ سال باید در نظر گرفته شود.
📌 بر اساس تحقیقی که دانشگاه جرج تاون در سال ۲۰۱۷ انجام داده است، کشیشان مسیحی در قبال شرح وظایفی چون " تبلیغ، موعظه، شنیدن اعتراف، برپایی مناسک کلیسایی، حضور در کنار بیماران و برگزاری آئینهای گورستانی" به صورت میانگین 45593 دلار در سال درآمد مشمول مالیات دارند. البته کشیشان مرد در مرحلهی اسقفی میتوانند انتظار درآمدی برابر با 75355 دلار را در سال داشته باشند. این درآمد بویژه برای اسقفان با توجّه به شرایط ویژهی زندگی مجردی در نزد کاتولیکها شایستهی توجّه است.
📌 یک نظرسنجی که در کلیسای انجیلی لوتری در سال ۲۰۱۳ در آمریکا انجام شد، میانگین حقوق روحانیان لوتری بین 45666 تا 79433 دلار در سال است. البته در منصبهای کلیسایی چیزی به نام اضافهکار وجود ندارد و یک کشیش که ادارهی پنج کلیسا را بر عهده دارد، از نظر دستمزد هیچ تفاوتی با کشیش دیگری که تنها یک کلیسا را اداره میکند را ندارد.
📌 ای جی بوید، الاهیدان مسیحی، در وبلاگ خود شرایط دستمزد کشیشان را خوب توصیف میکند و مینویسد که کشیشها از استاندردهای بالاتری نسبت به دیگر شهروندان برخوردارند و میتوانند در آپارتمانهای زیباتری زندگی کنند و از استرس کمتری برای تأمین نیازمندیهای اولیّه زندگی برخوردار باشند و سادهتر و بیشتر از زندگی لذت ببرند.
📌 این دستمزدها به تمامی از طرف کلیسا پرداخت میشوند. کلیسا هیچ سهمی از بودجهی عمومی کشور ندارد و تنها با تکیه بر موقوفات، نذرها، کمکهای دلبخواهانهی مردمی، و درآمدهایی از قبیل انتشارات، مدرسهها، کالجها، و دانشگاههای غیر انتفاعی خود، کشیشهای و کارمندان خود را تأمین میکند. البته هیچ دولتی نمیتواند کلیسا را از آنچه به او تعلق دارد محروم کند.
✅ به عنوان یک طلبهی کوچک، معتقدم حوزههای علمیّه اگر موقوفات خود را از دولت پس بگیرند، هیچ نیازی به استفاده از بودجههای عمومی ندارند. با این کار هم میتوان طلبهها را از چالش تأمین ضرورتهای اولیّهی زندگی رها کرد و هم برنامههای علمی و فرهنگی حوزههای علمیّه را به خوبی مدیریّت کرد. استفاده از بودجههای دولتی برای حوزههای علمیّه بیش از آنکه مفید و گرهگشا باشد، مسئلهساز و چالشبرانگیز است.
مهراب صادقنیا
۱۴۰۰/۱۰/۱۴
@sadeghniamehrab
https://t.me/sadeghniamehrab
هدایت شده از بر پا
حجةالاسلام محمد طهماسبی، فارغ التحصیل فیزیک دانشگاه خواجه نصیر، استاد معارف دانشگاه شریف:
دوسال قبل در کلاس انقلاب دانشگاه شریف، یکی از دانشجویان گفت که درصد خیلی کمی از مردم روزه میگیرند، چرا روزهخواری علنی ممنوعه؟
گفتم اینطور نیست. ببینید دم افطار چقدر ترافیک میشه، اما بعد از افطار خیابانها خلوت میشوند.
یکی گفت دلیل نمیشه.
گفتم اگر سحرها نگاه کنید، چراغ اکثر منازل روشه
یکی گفت: این دلیل نمیشه، چراغ منزل ما همیشه روشنه!
گفتم در همین دانشگاه شریف اکثر دانشجویان و اساتید مذهبی هستند؛ در نمازجماعت ظهر دانشگاه حدود ۱۲۰۰ نفر شرکت می کنند. اما جو حاکم به نحوی است که گمان میشود اکثریت با غیر مذهبیهاست.
و لذا بسیاری از افراد بخاطر همرنگی با محیط، بروزات مذهبی ندارند. برای همین خیال میکنید اکثرا مذهبی نیستند درحالیکه حتی بسیاری از کسانی که پوشش مناسب ندارند مذهبیاند و عبادات را انجام میدهند
یکی دیگه گفت: افرادی که پیش شما میآیند مذهبی هستند. ما بین بچهها هستیم، اینطور نیست.
گفتم آمار وزارت علوم نشان میدهد که ۶۷٪ دانشجویان شریف بهطور منظم نماز میخوانند و کسانی که اعتقادات مذهبی دارند بالای ۹۰ درصدند.
یکی گفت: حتماً رفتند از مسجد دانشگاه آمار گرفتند!
یکدفعه یک نفر با اعتمادبه نفس گفت: اصلاً بیایید از همین کلاس به عنوان نمونه #آمار بگیریم!
یک تحدی برای بحث بود. گفتم باشه، کاغذ بین خودتان پخش کنید و محرمانه بنویسید که روزه هستید یا نه و چند نفر از خودتان با نظارت بقیه بشمرید.
نتیجه #خیلی_جالب بود:
۳۱ نفر از ۴۴ نفر روزه بودند! یعنی بیش از ۷۰% کلاس!
نتیجهای که فکر میکنم برای همهی کلاس غیر منتظره بود.
جالب این بود که بعد از این آمار، تازه دانشجویان موافق شروع به حرف زدن کردند و یکی هم گفت چرا کسی کاری به این روزهخواریهای علنی در دانشگاه نداره؟!
تاقبل از نظرسنجی، روزه دارها فکر میکردند در اقلیتند و ساکت بودند اما آن چند نفری که مخالفت میکردند،خود را اکثریت مطلق میدانستند.
بعدا یکی دیگر از اساتید معارف دانشگاه به من گفت که شنیدن این قضیه برایم عجیب بود، لذا هفته بعدش در کلاس خودم همین نظرسنجی را انجام دادم و نتیجه همین بود!
فضای مجازی، بهخصوص توئیتر، فضای واقعی جامعه نیست؛ بلکه قشر مخالف اسلام و جمهوری اسلامی عمدتاً در این فضا فعالند و بهخاطر این غلبه در ابراز نظر و حملات بی محابا و فحاشی، جرأت بسیاری از افراد مؤمن در این محیط برای ابراز نظر مؤمنانه کم شده.
و در نتیجه باور آن مخالفین به اینکه اکثریت هستند هم تقویت شده!
این جدا از اپوزوسیون خارج نشین، رباتها، نیروهای منافقین و روزمزدهایی است که شغلشان حملات در فضای مجازی است.
عموم مردم ایران دیندارند، شبهای قدر، اعتکافها و عزاداریها، نشانههایی از آنند.
@mosabere
@ali_mahdiyan
الجزایری های عاشق پاریس🔹
📢 دکتر فیاض زاهد
🔸 امسال تابستان با خانواده مان در بروکسل، در میدان گراند پالاس دور می زدیم، به دو دختر برخورد کردیم. یکی شان با حجاب بود و دیگری بی حجاب.
🔸 پرسیدیم: کجایی هستید؟
🔸 گفتند: الجزایری.
🔸 از ما سؤال کردند، ما هم گفتیم: ایرانی هستیم.
🔸 هر دو پلیس بودند. در تعطیلات به بروکسل آمـده بودند. من از آنکه روسری داشـت، پرسیدم که آیا در اداره روسری می گذاری؟
🔸 گفت: نه در اداره بی روسری هستم ولی از اداره که تعطيـل می شوم روسری می گذارم.
🔸 از ما پرسیدند: شما کجا می روید؟
🔸 ما گفتیم: به پاریس می رویم.
🔸 هر دوی آنها به یک باره گفتند: شهر فرشتگان.
🔸 گفتم: من خیلی از پاریس خوشم نمی آید.
🔸 ولی آنهـا گفتند: خداوند همه ی زیبایی ها را به پاریس داده است، ما عاشق پاریس هستیم.
🔸 من گفتم: شما چرا این حرف را می زنید، شما که الجزایری هستید؟
🔸 آنها پاسخ دادند: اكثريت الجزایری ها عاشق پاریس هستند.
🔸 ناخواسته ناراحت شدم. به هتل که رفتیم به همسرم گفتم: حس بدی پیدا کردم. بیش از یک میلیون الجزایری در مبارزه ی با استعمار فرانسه کشته شدند، برای نسل من FLO، سازمان آزادی بخش الجزایر، آقای بن بلا و هواری بومه دین، بت بودند. بعد یاد ژاک شیراک افتادم که وقتی به الجزایر رفت، مثل یک پیامبر از او استقبال کردند.
📚 منزلت آموزش، گفتگو با دکتر فیاض زاهد، ناشر: مرکز انتشارات علمی دانشگاه آزاد اسلامی، ص ۸۹ - ۹۰
#دکتر_فیاض_زاهد
#الجزایر
#پاریس
کانال تلگرامی خوشه چین
@hadihoseiniasl
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
ممکن است برایند محتوای این کلیپ برای شما مورد پسند باشد یا نباشد
ولی انچه مهم است، اهمیت خلاقیت است، همان حلقه مفقوده کارهای فرهنگی ما!
@hadihoseiniasl
پسرک فلافل فروش، امشب میهمان دارد...
در شب زیارتی سیدالشهداء علیه السلام مادر تازه درگذشته شهید مدافع حرم #هادی_ذوالفقاری را با ذکر یک فاتحه بدرقه کنیم
@hadihoseiniasl
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
کلاس دینی امام موسی صدر چگونه بود؟
#میلاد حضرت صدیقه طاهره سلام الله علیها مبارک
@hadihoseiniasl
میلاد امیرالمؤمنین، قائد الغر المحجلین، یعسوب الدین، اسدالله الغالب، غالب کل غالب، ابوتراب، زوج البتول، مصدر الغرائب، اصل القدیم، رئیسالموحدین، فریدالدهر، وصی رسول، ابوالیتامی و المساکین، امیرالنحل، امیرالبرره، امام الابرار، الکرار، باب الله، تالی کتاب الله، حیدرة، علی مبارک باد
هدایت شده از آیت الله العظمی جوادی آملی
فعلا قابلیت پخش رسانه در مرورگر فراهم نیست
مشاهده در پیام رسان ایتا
🎙روضه خوانی آیت الله العظمی جوادی آملی برای حضرت زینب سلام الله علیها
🏴 #حضرت_زینب
🆔@daftar_ayatollah_javadi_amoli
اصالت اندیشه
َhttp://www.doctv.ir/program/159652 مستند روان مدرن این مستند به تاریخچه ای از علم #روان_شناسی در
َhttp://www.doctv.ir/program/159652
مستند روان مدرن
این مستند به تاریخچه ای از علم #روان_شناسی در ایران و جهان و مشکلات و معضلات ترجمه متون روان شناسی به فارسی و بومی سازی آنان می پردازد. کارگردان : میثم جهان بین
#روان_شناسی_اسلامی
#اسلامی_سازی_علوم
@hadihoseiniasl
هدایت شده از اوجمان l راهبری استعداد
شتابدهنده استعداد اوجمان با همکاری مرکز خدمات حوزه های علمیه تقدیم میکند:
💠 طرح ویژه استعدادسنجی و توسعه فردی
ویژه طلاب (غیرشاغل و دارای پرونده فعال خدمات) ساکن پردیسان قم، همسر و فرزندان بالای ۱۳ سال ایشان
⭕️افزایش محدود ظرفیت با بورسیه مرکز خدمات حوزه های علمیه ⭕️
🔸خبر خوب اینکه شما میتوانید بسته جامع استعدادسنجی اوجمان با ارزش 5⃣9⃣1⃣ هزار تومان را با ۹۲ درصد تخفیف، با پرداخت فقط 6⃣1⃣ هزار تومان خریداری و علاوه بر انجام آزمونهای استعدادسنجی، از یک جلسه مشاوره بهرهمند شوید.
🔹با شرکت در این طرح میتوانید از نقاط قوت و ضعف شخصیتی خود آگاه، رشته یا شغل مورد نظر خود را پیدا کرده و در راستی توسعه فردی برنامه ریزی کنید.
🔻مهلت: تا ۱۵ اسفندماه ۱۴۰۰ تمدید شد
⛔️(ظرفیت محدود)
🔻مکان: به صورت غیرحضوری در فضای مجازی
✅ راهنمای ثبت نام ✅
🆔 ایتای پشتیبانی:
@owjeman_admin
🆔 واتساپ پشتیبانی:
https://wa.me/message/P54NBE5Y2IBOJ1
📳 09107708197
#شتاب_دهنده_استعداد_اوجمان
☢️@owjeman
🌐Owjeman.ir
https://eitaa.com/joinchat/117964871C722678689b
نکات بسیار قابل تامل استاد قنبریان در باب تحلیل تفاوت برخورد حوزویان با منکرات و البته تبعات این تفاوت!
#تبعیض_در_دینخواهی
#الهیات_عدالتخواهی
@ hadihoseiniasl
در تاریخ ثبت خواهند کرد در دوره ی اوج تکنولوژی،پیشرفت و توسعه فنی بشریت، در عصر متاورس و بلاک چین ها مردمانی از اینترنت عادی محروم شدن و از آنها صیانت شد
#طرح_صیانت
هدایت شده از اصالت اندیشه
اصلا شما بگو طرح اخیر مجلس درباره فضای مجازی بینقص و سراسر حسن است
اما اگر قبل از گفتگو و #اقناع افکار عمومی و رفع دغدغههای مردم و آسوده شدن خیالشان از این که آزادیهای آنان محدود نمیشود، آن را اجرا کنید، نتیجهاش #نفرت انباشته و یادآور اجرای شرم آور طرح بنزینی آبان ۹۸ خواهد بود
#طرح_صیانت
@hadihoseiniasl
4_6006088503018915355.mp3
28.97M
۞دعاے کمیل
🎙مهدی رسولی
التماس دعا 🙏
#ٵݪݪہم_عجݪ_ݪۅݪێڪ_ٵݪفࢪج