#حدیث_خوانی
📚 اهمیت بسیار بالای ولایت امیر المؤمنین علیه السلام
🌺 الْمُفَسِّرُ بِإِسْنَادِهِ إِلَی أَبِی مُحَمَّدٍ الْعَسْکَرِیِّ عَنْ آبَائِهِ علیهم السلام قَالَ: قَالَ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله لِبَعْضِ أَصْحَابِهِ ذَاتَ یَوْمٍ یَا عَبْدَ اللَّهِ
🌺 أَحِبَّ فِی اللَّهِ وَ أَبْغِضْ فِی اللَّهِ وَ وَالِ فِی اللَّهِ وَ عَادِ فِی اللَّهِ فَإِنَّهُ لَا تَنَالُ وَلَایَةَ اللَّهِ إِلَّا بِذَلِکَ وَ لَا یَجِدُ رَجُلٌ طَعْمَ الْإِیمَانِ وَ إِنْ کَثُرَتْ صَلَاتُهُ وَ صِیَامُهُ حَتَّی یَکُونَ کَذَلِکَ وَ قَدْ صَارَتْ مُؤَاخَاةُ النَّاسِ یَوْمَکُمْ هَذَا أَکْثَرُهَا فِی الدُّنْیَا عَلَیْهَا یَتَوَادُّونَ وَ عَلَیْهَا یَتَبَاغَضُونَ وَ ذَلِکَ لَا یُغْنِی عَنْهُمْ مِنَ اللَّهِ شَیْئاً
فَقَالَ لَهُ وَ کَیْفَ لِی أَنْ أَعْلَمَ أَنِّی قَدْ وَالَیْتُ وَ عَادَیْتُ فِی اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ وَ مَنْ وَلِیُّ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ حَتَّی أُوَالِیَهُ وَ مَنْ عَدُوُّهُ حَتَّی أُعَادِیَهُ فَأَشَارَ لَهُ رَسُولُ اللَّهِ صلی الله علیه و آله إِلَی عَلِیٍّ علیه السلام فَقَالَ
🌺 أَ تَرَی هَذَا فَقَالَ بَلَی قَالَ وَلِیُّ هَذَا وَلِیُّ اللَّهِ فَوَالِهِ وَ عَدُوُّ هَذَا عَدُوُّ اللَّهِ فَعَادِهِ قَالَ وَالِ وَلِیَّ هَذَا وَ لَوْ أَنَّهُ قَاتِلُ أَبِیکَ وَ وُلْدِکَ وَ عَادِ عَدُوَّ هَذَا وَ لَوْ أَنَّهُ أَبُوکَ أَوْ وُلْدُکَ.
🌸 امام حسن عسکری علیه السّلام از آباء گرام خود نقل کرد که پیامبر اکرم صلّی اللَّه علیه و آله به یکی از اصحاب خود فرمود:
🌸 ای بنده خدا! دوست بدار برای خدا و دشمن بدار برای خدا و محبت داشته باش در راه خدا و دشمنی کنی در راه خدا. هرگز به ولایت خدا نخواهی رسید مگر به همین کار، و شخص، طعم ایمان را نخواهد چشید، اگرچه نماز و روزه زیاد داشته باشد، مگر چنین باشد.
🌸 اکنون مدار دوستی بین مردم، بیشتر در مسائل دنیوی است. بر اساس آن محبت میورزید و بر پایه آن با هم دشمنی میکنید. اما این مطلب آنها را از خدا بی نیاز نمی کند.
عرض کرد: به چه وسیله بدانم دوستی و دشمنی من در راه خدا است؟ و دوست خدا کیست تا او را دوست بدارم؟ و دشمن خدا کیست تا او را دشمن بدارم؟
🌸 پیامبر اکرم صلّی اللَّه علیه و آله اشاره به علی علیه السّلام کرد و فرمود: این را میبینی؟ عرض کرد: آری. فرمود: دوست او دوست خدا است؛ او را دوست بدار و دشمن او دشمن خدا است؛ او را دشمن بدار. فرمود: دوست علی را دوست بدار، گرچه قاتل پدر و فرزندت باشد و دشمن بدار دشمن او را، اگر چه پدر یا فرزندت باشد.
بحار،ج۲۷،ص۵۴
@hadise_shia
با عرض سلام خدمت بزرگواران
از آنجایی که تعداد بازدیدها کم شده، ظاهرا تعداد قابل توجهی از مخاطبین گرامی، به عتبات عالیات مشرف شدند. بنده نیز ان شاء الله تا یک هفته دیگر، عازم هستم. لذا تا بازگشت، پیام جدیدی، بارگذاری نخواهد شد.
التماس دعا
#امامرضاعلیهالسلام
هجرت امام رضا علیه السلام از مدینه به مرو در سال ۲۰۰، یا ۲۰۱ قمری بود. پس از تصمیم مأمون مبنی بر دادن پیشنهاد ولایتعهدی به امام، او یکی از افراد خویش را به مدینه فرستاد، تا امام را به مرو، محل اقامت مأمون بیاورد.
به عقیده برخی، مأمون مسیر مشخصی برای سفر امام به مرو انتخاب کرد تا آن حضرت، از مراکز شیعهنشین عبور نکند، زیرا از اجتماع شیعیان بر گرد امام میترسید.
شیخ صدوق از معول، نقل می کند: «زمانى که براى بردن امام رضا علیه السّلام به خراسان، پیکى به مدینه آمد، من در آنجا بودم. امام به منظور وداع از رسول خدا (صلّى اللّه علیه و آله و سلم) وارد حرم شد، او را دیدم که چندین بار، از حرم بیرون مى آمد و دوباره به سوى مدفن پیغمبر باز مى گشت و با صداى بلند گریه مىکرد.
من به امام نزدیک شده و سلام کردم و علّت این موضوع را از آن حضرت جویا شدم. در جواب فرمودند: «من از جوار جدّم بیرون رفته و در غربت از دنیا خواهم رفت.»
امام پیش از رفتن به خراسان به داخل مسجد پیامبر (صلّى اللّه علیه و آله و سلم) وارد شد و دستش را بر لبه قبر شریف نهاد و فرزندش (امام جواد علیه السلام) را به قبر، چسباند و نزد جدّش رسول خدا (صلّى اللّه علیه و آله) طلب حفاظت براى او کرد و سپس به فرزندش گفت: «به تمام وکلا و خدمتکارانم گفتهام که از تو شنوایى داشته باشند و پیرویت کنند» و به اصحابش او را معرفى کرد که جانشین وى خواهد بود.
@hadise_shia
#تفسیر_روایی
#سوره_سبأ
سوره مبارکه سبأ
🌺 وَ لَوْ تَرَی إِذْ فَزِعُوا فَلَا فَوْتَ وَ أُخِذُوا مِن مَّکَانٍ قَرِیبٍ (۵۱)
🌺 و ای کاش میدیدی هنگامی را که (کافران) وحشت زده اند (آن جا که راه) گریزی نمانده است و از جایی نزدیک، گرفتار آمده اند.
🌸 حارث همدانی، از امیر المؤمنین علی علیه السلام روایت کرده است که فرمود: ... آغاز قیام مهدی (علیه السلام) از جانب مشرق میباشد. پس در آن هنگام، سفیانی، قیام کرده و به اندازه دوره بارداری یک زن، که نه ماه است، فرمانروایی میکند و از شام، قیام خود را آغاز میکند و تمام مردم شام، به جز فرقههایی که بر راه حق ایستاده اند و خداوند آنان را از قیام به همراه سفیانی بازداشته است، از او تبعیّت میکنند و به همراه سپاه عظیمی به مدینه میآیند، تا این که به بیابان مدینه میرسند و خداوند آن سپاه را در زمین فرو میبرد و منظور از آیه «وَلَوْ تَرَی إِذْ فَزِعُوا فَلَا فَوْتَ وَأُخِذُوا مِن مَّکَانٍ قَرِیبٍ» همین است.
#ترجمه_تفسیر_برهان_ج۷_ص۵۶۲
@hadise_shia
#تفسیر_روایی
بحمد الله، بررسی روایات تفسیری، ذیل آیات سوره مبارکه سبأ، به پایان رسید.
ان شاء الله، سوره شریفه فاطر را آغاز خواهیم کرد.
@hadise_shia