#مهدویت
📚 بعضی از علایم امام زمان عجل الله فرجه الشریف، در هنگام قیام:
🌸 مانند سلیمان، ماه و خورشید را بخواند و اجابت او کنند.
🌸 خداوند ابرهای رام را در اختیار ذوالقرنین گذاشت و ابرهای سخت رعد و برق دار را، برای قائم (علیه السلام) ذخیره فرمود. در کیفیت ظهور خواهد آمد، که اصحاب او بر روی ابر سوار شوند.
🌸 ابر بر وی سایه افکند. وقتی از مکه خارج شود، در سایه ابر حرکت کند و به زبان فصیح که جن و انس بشنوند ندائی از ابر، بر آید که این است مهدی آل محمد (صلی الله علیه و آله و سلم).
🌸 پیش از قیام و در وقت قیام و بیعت گرفتن، به نام او، از آسمان ندا خواهد شد. ذکر نداهای متعدد در تشریفات ظهور خواهد شد.
🌸 به هر طرف حرکت کند، یک ماه قبل از رسیدن ایشان، ترس در دل دشمنان، می افتد.
🌸 شمشیرها از آسمان، به عدد اصحاب او نازل شود و بر هر شمشیر، نام صاحب او و خصوصیات او نوشته باشد.
🌸 در تشریفات ظهور خواهد آمد که ملائکه به نصرت او نازل شوند و جبرئیل و میکائیل و اسرافیل همراه او باشند و او را مدد کنند.
🌸 عیسی بن مریم به مدد او نازل شود و پشت سر او نماز بگزارد.
🌸 اصحاب کهف و رجعت عده ای از گذشتگان به دنیا: و نیز خواهد آمد که اصحاب کهف و عده ای از قوم موسی و عده ای از اصحاب پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) و امیر المومنین (علیه السلام) و عده ای از ارواح مومنین، به یاری ایشان، حاضر شوند.
🌸 او را طی الارض باشد، زمین در زیر پای او پیچیده شود.
🌸 همه جای دنیا را ببیند، بلندیهای زمین برای او پست، و زمین برای او به منزلهی کف دستش باشد.
🌸 هر مشکل برای او آسان باشد، هر سخت و دشوار برای او رام گردد.
🌸 زمین را به نور خود روشن کند، به طوری که بندگان از نور آفتاب بی نیاز گردند.
🌸 دوست و دشمن، صالح و طالح را می شناسد و آنچه هر کس پنهان کرده می داند.
🌸 کور مادرزاد و مریض را شفا بخشد، در شب معراج خداوند به پیغمبر (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود به وسیله او (یعنی امام زمان) کور را بینا کنم و مریض را شفا بخشم.
کتابــــــمهدیمنتظرصفحه۳۳و۳۴
@hadise_shia
بعد از این که دیدم ایرانِ شیعه، در سایه سکوت بیش از یک میلیارد و نیم سنّی چه کرد، از اینجا و در صحت کامل عقل و در مقابل همه جهان، تشیع خود را اعلام میکنم، و برادران و خواهرانم را دعوت میکنم شیوه علی بن ابیطالب و اهل بیت رسول خدا را پیش گرفته و از دشمنانشان اعلام برائت کنند.
@hadise_shia
#تصوف
📚 آقای وکیلی، برای اختراع عرفان مثبت، تلاش زیادی کرد. یکی دیگر از این تلاش ها را بیان و رد می کنیم:
🔹 شاخصهى دوازدهم
🔸آقاى وكيلى در کتاب عرفان و حكمت، صفحه ۵۶، می گوید:
🔺عرفان مثبت، از شطحيّات، به دور است و يا لااقلّ، اگر شطحيّاتى دارد، آن را توجيه نمى كند و به اشتباهات خود معترف است.
📚 پاسخ
🔹ملاّصدرا، در کتاب کسر اصنام الجاهلیه، صفحه ۴۵، شطحيات را اين گونه تفسير مى كند:
🔺ادعاهای عریض و طویل، در عشق با خدا، و رسیدن به او، که از اعمال ظاهری و عبادت بدنی، بی نیاز می کند، تا جایی که بعضی از آنها، ادعای اتحاد با خدا، از بین رفتن حجاب بین خود و خدا، و دیدن و صحبت کردن با خدا می کنند. و نیز، شطحیات یعنی کلماتی که ظاهری زیبا دارند، اما مفهوم و معنایی ندارند، و هیچ فایده ای بر آنها مترتب نیست، جز تشویش قلوب و مدهوشی عقول و متحیر شدن ذهن ها.
🔸بعضی از شطحيّات افرادی كه از نظر آقاى وكيلى، عرفانشان مثبت است، را نقل مى كنيم:
🔹ابو يزيد بسطامى، در شرح فصوص خوارزمى، ج ۱، ص ۱۸۶، مى گويد:
🔺إلهى ملكى أعظم من ملكك لكونك لى و أنا لك.
خدایا دارایی من از دارایی تو بزرگتر است، چون تو مال من هستی و من مال تو.
🔸در فتوحات مكيّة، ج ۲، ص ۳۶۱ آمده است:
🔺لو أنّ العرش و ما حواه مائة ألف ألف مرّة فى زاوية من الزوايا قلب العارف ما أحسّ بها.
اگر عرش و آنچه در آن است، صد هزار هزار بار بزرگتر شود، و در گوشه ای از گوشه های قلب عارف باشد، عارف آن را حس نمی کند.
🔹ابو يزيد بسطامى، در المقدّمات من كتاب النّص النصوص، ص ۲۰۳ مى گويد:
🔺سبحانى ما أعظم شأنى.ليس فى جبّتى سوى اللّه.
منزه هستم، چه قدر شأن من بزرگ است. در لباس من، غیر از خدا نیست.
🔸امّا اين كه گفتند عرفان مثبت، شطحيّات را توجيه نمى كند؛ مراجعه كنيد به كتاب «كسر الأصنام الجاهليّة» تأليف ملاّصدرا، شطحيّات ابو يزيد بسطامى را توجيه مى كند. در صفحه ۴۲ این کتاب می گوید:
🔺شاید ابو یزید بسطامی، قول خدا را حکایت می کند.
🔹گفتنى است كه آقاى وكيلى، چند شاخصه ديگر، درباره تفاوت، ميان عرفان و تصوّف مثبت و منفى ذكر كرده كه در حقيقت، فرق اساسى ميان آن دو ايجاد نمى كند، مثل اين كه در کتاب عرفان و حکمت، صفحه ۵۶، می گوید:
🔺عرفان مثبت، عرفان را عام، و همه و همه را قابل آن مى داند، مرحوم علاّمه طهرانى مى فرمودند: راه عرفان، جادّه اصلى دين بوده ولى آن قدر مردم اين راه را نرفتند، تا اين كه جادّه حاشيه اى شده است. ولى عرفان منفى، عرفان را از ابتدا فقط مخصوص افراد خاصّى مى داند.
🔸خلاصه آن كه مهم ترين فرق هايى كه آقاى وكيلى، براى عرفان مثبت و منفى ذكر كرد، بى فايده بود و كسانى كه از نظر آقاى وكيلى، عرفانشان مثبت است، مبتلا به همان شاخصهها هستند.
@hadise_shia
#تقویم_شیعه
📚 ۸ شوال
🔸ويرانى قبور ائمه بقيع عليهم السّلام
⏳در ۸ شوال سال ۱۳۴۴ هجری، قبور ائمه بقيع عليهم السّلام و نيز قبر حضرت حمزه در اُحُد، به دست وهابيون، تخريب شد.
⏳علت و انگيزه تخريب اين قبور مطهّر، در كتب مختلفى كه بر ردّ عقائد ضالّه وهابيّت تأليف شده، بيان گرديده است. آنان اضافه بر قبور مطهّر ائمه معصومين عليهم السّلام، ديگر قبور را هم تخريب نمودند كه عبارتند از: قبر منسوب به حضرت فاطمه زهرا #ــــَــــلامُاللَّہِعَلَیہا، قبر مطهّر فاطمه بنت اسد #ــــَــــلامُـاللَّہِعَلَیہا، مادر أمير المؤمنين #عَلَیہِالـــَّـــــلامُـ، قبر مطهّر حضرت امّ البنين #ــــَــــلامُـاللَّہِعَلَیہا، قبر ابراهيم پسر پيامبر #صَلَّےاللّہُعَلَیہِوَآلِہِ، قبر اسماعيل فرزند امام صادق #عَلَیہِالـــَّـــــلامُـ، قبر دختران پيامبر #صَلَّےاللّہُعَلَیہِوَآلِہِ، قبر حليمه سعديه دایه پيامبر #صَلَّےاللّہُعَلَیہِوَآلِہِ، و قبور شهداى زمان پيامبر #صَلَّےاللّہُعَلَیہِوَآلِہِ.
⏳وهابيّان در سال ۱۳۴۳ در مكه، گنبدهاى قبر حضرت عبدالمطلب، ابوطالب، خديجه، و زادگاه پيامبر #صَلَّےاللّہُعَلَیہِوَآلِہِ و فاطمه زهرا #ــــَــــلامُـاللَّہِعَلَیہا را با خاك يكسان كردند. در جدّه نيز قبر حوا و ديگر قبور را تخريب كردند. در مدينه گنبد منّور نبوى را به توپ بستند ولى از ترس مسلمانان قبر شريف را تخريب نكردند.
⏳در شوال ۱۳۴۳ با تخريب قبور مطهّر ائمه بقيع #عَلَیہِمُالـــَّـــــلامُـ، اشياء نفيس و با ارزش آن قبور مطهّر را به يغما بردند. قبر حضرت حمزه عليه السّلام و شهداى احد را با خاك يكسان كردند، و گنبد و مرقد حضرت عبداللَّه و آمنه پدر و مادر پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله، قبر اسماعيل پسر امام صادق عليه السّلام و ديگر قبور را هم خراب كردند.
⏳در همان سال به كربلاى معلى حمله كردند، و ضريح مطهّر را كندند و جواهرات و اشياء نفيس حرم مطهّر را كه اكثراً از هداياى سلاطين و بسيار ارزشمند و گرانبها بود، غارت كردند و قريب به هفت هزار نفر از علماء، فضلا و سادات و مردم را كشتند. سپس به سمت نجف رفتند كه موفق به غارت نشدند و شكست خورده برگشتند.
🔸جنگ حمراء الاسد
⏳در ۸ شوال سال ۳ هجری، جنگ حمراء الاسد اتفاق افتاد. «حمراء الاسد» نام مكانى در اطراف مدينه است.
⏳بعد از جنگ احد (بنابر قولى كه جنگ احد را در هفتم شوال نقل كرده است) و آمدن مسلمانان به مدينه، پيامبر صلّى اللَّه عليه و آله براى آنكه مبادا قريش، مراجعت كنند و به مدينه حمله نمايند، امر نمود تا بلال ندا دهد: امر خداوند متعال است كه بايد آنان كه در احد حاضر بوده اند و جراحت ديده اند به تعقيب دشمن بروند.
⏳اصحاب، كار معالجه را رها كردند و لباس رزم پوشيدند. أمير المؤمنين عليه السّلام هم با اينكه بيشتر از هشتاد جراحت برداشته بود و بعضى بسیار عميق بود، لباس رزم پوشيدند و رسول خدا صلّى اللَّه عليه و آله در حاليكه به ایشان نگاه مى كردند و مى گريستند، پرچم را به آن حضرت دادند و مسلمين حركت كردند.
⏳بعد از تعقيب و تاخت بر كفار، مسلمانان سه روز در حمراء الاسد ماندند و آنگاه به مدينه مراجعت كردند.
@hadise_shia